2 191 online! | Sidvisningar idag: 465 224 | Igår: 533 757 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Ockulta faror för Israel idag

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Det finns ockulta faror för Israel idag.

Både judafolket/Israel själva och den hednakristna församlingen, bör i den tid som är vara mycket uppmärksamma på den ockulta faran som Guds folk Israel är utsatta för. 

Nu är det i och för sig inget nytt, utan redan i judafolkets gamla historia förekom ockulta och ondskefulla angrepp då och då. Somliga av dessa attacker kom rätt uppenbara mot dem rakt framifrån, annat kom smygande bakifrån och ibland även inifrån de egna leden. Rätt som det var, inte minst när en gudomlig plan skulle förverkligas, inträffade händelser med ockulta förtecken. Här kan exempelvis nämnas skrämselinslagen av faraos shamaner under judarnas fångenskap i Egypten, det egna folkets dans kring guldkalven efter räddningen ur fångenskapen, folkets offereld åt den ”gamla” kopparormen (Nehushtan), profeten Bileams sammanblandning med hednisk spådom, baal-tillbedjerskan Isebells fördärvskonster, den avgudadyrkande jätten Goljat i flistéernas krigstjänst, den ondskefulle agagiten Haman på drottning Esters tid.

BEKRÄFTAS I NYA TESTAMENTET

Se följande bibelord från Nya testamentet som lyfter på locket till ockult drabbade judiska förhållande i dess äldre historia: ”Ve dem! De har gått in på Kains väg, de har kastat sig ut i Bileams villfarelser mot betalning, de har gjort uppror som Kora och gått under.” (Jud. v. 11) ”Men jag har en sak emot dig: att du tolererar kvinnan Isebel, hon som kallar sig profetissa och undervisar och förleder mina tjänare till att vara otrogna och äta kött från avgudaoffer.” (Upp.2:20) ”…Och liksom vi har hört att Antikrist ska komma, så har redan nu många antikrister trätt fram...De har gått ut från oss…” (1 Joh.2:18-19) ”När ni ser ´förödelsens styggelse´, som profeten Daniel talar om, stå på helig plats…” (Matt.24:15)

Herrens tider blir alltid, förr eller senare, föremål för försök till förstörelse och förvillelse genom ockultism. Alla som säger sig stå på Guds sida i hans intressen för judafolket/Israel, är inte med per automatik att lita på, utan kanske följer någon slags ockult agenda. Och alla messiastroende och hednakristna som uppträder till förmån för folket och landet, verkar inte i sammanhanget lägga tillräckligt stor vikt vid den ockulta verksamhet som samtidigt pågår. Romantik och karismatik har mer än en gång lagt omedvetna dimridåer som skylt faran.

TRE OCKULTA FAROR

För det första är satanismen, mörkermagin, den ockulta vänsterhandsvägen, en fiende till judafolket/Israel. Vilket naturligtvis har förakt för Gud som grund. Man ser sig ju till exempel som avkomlingar till, å ena sidan Lilith, ockult föreställning om en andra hustru till Adam, samt å andra sidan till de ogudaktiga jättarna (nefilims), som enligt Bibeln blev till vid tiden för syndafloden. Judendomen kan av viss satanism, i sin tur, uppfattas om en konkurant till andlig och sekulär världsmakt. Men satanismen, som en ockult fara med sina förbannelser och besvärjelser, är förhållandevis lättast att försvara sig emot då den är så konsekvent negativ i sitt uppträdande.

För det andra är new age-rörelsen också en fiende till judafolket/Israel, men mera lömskt meditativt om man säger så. New age framställer sig som hemmahörande inom ljusmagin, den ockult goda högerhandsvägen. Uppfattningar inom denna nyandlighet, gör gällande att judarna i tidigt skede drabbades av en andligt negativ kosmisk strålning, som har medfört att de räknas till den mörka ockultismen och i detta styrs sataniskt. Dock att resa till Israel och simma med delfiner, anses inom new age-sammanhang, som det bästa stället för att få kosmiskt-mediala budskap av just delfiner. Exempelvis kan också den österländska bahaismen och den västerländska antroposofin i landet, kopplas till något av den ljusa magins esoteriska förgreningar.

För det tredje, är den gamla ”judiska” kabbalismen och det mer moderna västinfluerade frimureriet med sina förtäckta mysteriekulter och andliga maktanspråk, kanske den allvarligaste fienden till judarna som Guds utvalda folk och till Israels sant profetiska framtid. Sammanblandning med kabbalismens talmystik och spådomar, samt med frimureriets mystiska uppgående i det gudomliga och där i gemenskap med andra världsreligioner, kan komma att upplösa den bibelklassiska judendomen till ett sammelsurium av läror och tillbedjan. Dessa synkretistiska fenomen drar till sig intresse och intar en ökad ställning i dagens Israel. I hög grad upptäcks detta i samband med tankar kring årtal för Messias kommande och bygget av ett tredje tempel. Kabbalistiska utsagor och frimurares pengar, är ockulta verkligheter som det gäller för både messiastroende och hednakristna att vara medvetna om och passa sig för. ”Ljusets änglar” bottnar nämligen i mörker.

ENBART PÅ GUDS SIDA

Att stå helt på Guds sida i förtröstansfull förbön och engagemang rörande judafolket/Israel, är naturligtvis det enda rätta och absolut trygga ställningstagandet, vilket jag alltså inte talar emot. Nej, låt välsignelse över Israel och frid över Jerusalem ljuda högt och klart, för Herren Gud vakar över sitt ord för att låta det gå i fullbordan när hans tid är inne, hur hotfull djävulen än uppträder genom sina demoniska resurser. Men allt om judafolket/Israel som står i Bibeln gällande den yttersta tiden, går mot sin fullbordan och kan inte stoppas. Småningom ska två gudomligt skickade ”vittnen”, profeter, dödas på Jerusalems gator, av ett djävulskt ”vilddjur” som stigit upp ur ”avgrundens brunn” (Upp.11). Det pågår en ockult förberedelse i den onda andevärlden som med kraft kommer att drabba det utvalda folket och landet. Det går inte – som det närmast har proklamerats som möjligt – att tro eller be bort exempelvis Gogs krig (Hes.38-39), Antikrist och den falske profetens framträdande (Upp.13), möjligen fördröja en tid. Min uppväxt i ett bibelprofetiskt och judevänligt hem, har varit ett skydd mot okunnighet på området judafolket/Israel i hela mitt liv. Kampen om landet, folket och nationen, är först och främst andlig. Det är en strid som pågående utkämpas i himlarymderna. Men fienden kommer inte att få sista ordet, yttrade alltid min far och min farbror segervisst i enlighet med Bibelns undervisning. Satans vrede kommer inte att räcka till. Gud verkar både genom sin Ande och med sina änglar till skydd. Dock, de ockulta farorna för judafolket /Israel idag – är verkliga.


Sigvard Svärd, pingstpastor

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl och artiklar som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar, vilket också gäller kommentarerna. Mina artiklar är oftast osignerade.  


Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg fredag 10 november 2017 16:55 | #sigvard svärd #läsarmejl #israel #ockultism | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


35 kommentarer

AnnMarie

Förstår nog inte riktigt vad som vill sägas med denna artikel men undrar ändå om inte alla är utsatta för ockulta faror ,inte bara Israel/judarna?

Vore på din plats med ett förtydligande

Svara -   - 11/11-17 11:03 -


Balkis

Svar till AnnMarie .

Ann Marie, ockulta faror finns i hela världen inte bara i Mellanöstern.

I början ägde Gud världen eftersom det var Gud som skapade jorden och välsignade den.

Men Senare Adam och Eva lyssnade till satan och syndade där efter förlorade Gud jorden och jorden är inte välsignade längre.

Och jorden är full av djävulens verk. Sjukdomen, ålderdomen, dödsdom. Det här allt som Adam och Eva har vunnit från satan.

Därför sagt Jesus att hans rike inte här på jorden och den som vill följa Jesus ska inte heller besitta med jorden

Så valet är ditt och mitt.

Svara -   - 11/11-17 12:36 -


Robert

Svar till AnnMarie .

Det står i rubriken. Både Juda folk och Kristi församling.

Att varna ofrälsta skulle inte ha lika stor effekt, jämfört med om vi hjälpte dem till frälsning och SEDAN förklarade detta. Eller hur?

Svara -   - 11/11-17 12:54 -


Sigvard Svärd

Svar till AnnMarie .

Ett kort förtydligande: Att alla är utsatta för ockulta faror, i hög grad exempelvis den hednakristna församlingen, är ju alldeles riktigt. Men det jag har lagt märke till är, att det i somliga kristna kretsar inte får pratas om att det i samma höga grad gäller för judafolket/Israel. Det finns en outtalad uppfattning, att Gud vakar så mäktigt över folket och nationen, att den ockulta verkligheten inte kan drabba. I förbön för judafolket/Israel, är det knappast ett märkbart erkännande, att först och främst strider Herren i himlarymderna mot ondskans andemakter. Men kampen är andlig om Guds plan och vilja för sitt folk, landet och nationen. "Från himlen fördes strid, stjärnorna stred från sina banor mot Sisera." (Dom 5:20)

Svara -   - 11/11-17 12:58 -


Tom

Om det är nåt land som behöver mission FÖR Jesus verkar Israel ligga bra till. Nästan så att jag funderar på att åka ner själv och visa på att Jesus är vägen till herren.

Steg ett som jag planerar är att konvertera till messiansk jude

Såg en film om vad israeler tänker om jesus och det var mindboggling hur de ser på jesus. Om den filmen representerar majoriteten så är det inte svårt att tänka sig att Gud kommer skaka om landet(vilket kommer att ske enligt profetiorna)

Nya testamentet är nåt som alla bör studera, speciellt det utvalda folket tycks det

Dags att vakna från den andliga törnrosasömnen!

Svara -   - 11/11-17 13:31 -


AnnMarie

Sigvard Svärd

Tack för förtydligandet.

Ja det finnu en outtalad uppfattning om vad vi får säga,undra och ifrågasätta angående det judiska folket.Helt riktigt.

Svara -   - 11/11-17 14:12 -


AnnMarie

Tom

En del sionister anser att vi inte ska evangelisera för judarna för det sköter Gud själv om.

Läste på en blogg för ett tag sen (minns inte I dagsläget vilken)att vad beträffar judarna så "tågar de in i himlen vare sig de vill eller inte" och att de också kan ta illa upp om vi presenterar Jesus för dem.

Kanhända är det därför det är tabu för många att ens diskutera om deras frälsning .

Svara -   - 11/11-17 14:20 -


Tom

Verkar dumt att inte missionera för jesus i israel Annmarie?!

Det är då en haktapparupplevelse för mig att så få israeler verkar ha tagit emot jesus

Fast å andra sidan läste jag just att man tydligen riskerar fängelse om man missionerar i israel?!...

Får dock ändå en stark lust att väcka de som sover i anden. Varför har ingen gjort nåt?

Svara -   - 11/11-17 14:37 -


Tom

Även om slummern verkar ganska utbredd i sverige där fika och lite skönsång tycks vara det många församlingar består av så är ju ändå jesustron grunden för majoriteten

Men kollar man israel så verkar dom ha tagit sömnpiller. Ursäkta upprördheten men nåt måste göras

Svara -   - 11/11-17 14:44 -


AnnMarie

Tom

Ja men nu tycks ju många vila i att de till sist blir frälsta ändå.En del tror ju till och med att det sker vare sig de vill eller inte.

Men det jag inte kan förstå då är varför man gör skillnad på folk och folk ungefär som om de skulle vara värda mer än andra.

Svara -   - 11/11-17 15:02 -


sigvard svärd

Min far, Ruben, låg inkallad på ön Ven i Skåne under 2:a världskriget. Exakt årtal när han gjorde sin beredskapstid där minns jag inte. Men då Tyskland inte var i krig med Sverige, skedde inga strider på ön. Däremot berättade han om både strider som hördes till luft och till havs. Sverige tillät tyska soldater på väg till Norge att vistas på Ven, samtidigt som det fanns uppsamlingsläger för judiska flyktingar som kommit via Danmark. Pappa stod på judarnas sida. En tysk soldat blev skjuten till döds då han fortsatte att gå nära det judiska området trots upprepade varningar. Jag föddes 1946. Redan från det att jag kan komma ihåg hölls det bön i mitt hem för Guds folk judarna, för landet och nationen som ju bildades 1948.

I frågan om bön mot ondskans andemakter (det ockulta) för judafolket/Israel, saknar jag ibland den hemgångne predikanten och förebedjaren Kjell Sjöberg. Men honom var det naturligt att både tala om och be för judafolket/Israel utifrån de ockulta farornas starka verklighet. Från min tid som pastor i Sörmland under åren 1977-1982, var jag med om flera bönetillfällen på detta område som leddes av Kjell. Främst hölls dessa i Filadelfia Vagnhärad. Men jag var också, ihop med några pastorer till, inbjuden av Kjell till samtal och bön 1987 på Järfälla pingstförsamlings sommargård Baset. Vi som möttes var sammankallade av Kjell, utifrån de speciell kallelser av Gud vi hade.

Redan då visste jag att antroposofin hade inrättats i Israel genom biodynamisk odling, exempelvis genom odling av apelsiner som sedan såldes också i Europa. Enligt antroposofiska föreställningar, har folket efter Abraham och Mose, ännu inte tillgång till den esoteriska kunskapen om människosläktet. Men genom att judarna individuellt och som ett folkslag, reinkarneras mer och mer, utifrån den ockulta antroposofin, kan de uppnå sin sanna gudomliga bestämmelse.

Summa summarum: Om det är judafolket/Israel eller de kristna/församlingen som Guds folk/"Jesu brud", attackeras värst och mest av den onda andevärlden, kan jag inte yttra mig om. Det är nog rätt lika.

Svara -   - 11/11-17 15:22 -


Tom

Judiska folket är bla en tidsmarkör. Kan man inte se det vet man inte var vi är i tideräkningen. Återsamlandet ~1948 är en stor profetisk signal.

Men som sagt att dom själva inte har tagit emot messias ännu i dessa dagar är förvånande åtminstone för mig

Majoriteten har uppenbarligen missat messias första besök för 2000år sen. Det öppnar upp för att bli missledd av antikrist(som kommer att verka vara messias)

Svara -   - 11/11-17 15:27 -


AnnMarie

Sigvard Svärd

Vad det beträffar Kjell Sjöberg hände ju något då han "tog tag" i frågan angående "Sions Vises Protokoll "Vet du något om detta? Vi diskuterade lite om detta i en annan tråd här för ett tag sedan.

Svara -   - 11/11-17 15:34 -


Balkis

Svar till Tom.

"Israel verkar ha tagit sömnpiller"

Jo, det kan man säga när gäller andliga uppvaknandet eller när gäller Jesus Kristus hans lärdomar.

Men inte när det gäller krig eller skaffa kärnvapen, ockupera land, maktmissbruk, fokusera på rikedomar.

Då, är dom där Israeliska folket är klar vaken.

Svara -   - 11/11-17 15:54 -


sigvard svärd

Svar till AnnMarie .

Jag vill inte blanda in det så kallade "Sions Vises Protokoll" i mitt väckelsemejl. Jag utgår enbart från Bibeln och från det jag uppfattar som Guds Ande. Det räcker gott. Vill inte heller diskutera Kjell Sjöbergs mående efter utgivningen av sin bok "Låt varna er!" Ringde honom vid ett tillfälle, då satt han i bilen på väg hem från sjukhuset mitt i sin cancersjukdom. Han blev glad över att höra min röst, och uttryckte varligt att han vilade i Guds hand med sitt liv. Jag hade inte möjlighet att närvara vid begravningen, men den samlade mycket folk från när och fjärran, och många rätta saker blev sagda om honom.

Svara -   - 11/11-17 16:15 -


sigvard svärd

Under årtalen 2004-2006 var jag anställd som predikande och själavårdande pastor i dåvarande Gileadförsamlingen i Göteborg. En tisdagskväll i månaden var avsatt till Israelmöte, med både flagga och ljusstake på plats. Dessutom fanns ett kors och en sjuarmad ljusstake genom tegelstenar inordnade i tegelfondväggen i kyrksalen. Har för mig att fondväggen idag är skyld av stora tygstycken när den nya församlingen firar gudstjänster. Både bibelundervisning om och förbön för judafolket/Israel var stående inslag i Israelkvällarna. Jag hade ingen ledande roll, det fanns sedan tidigare andra som skötte det, men jag deltog med tro och förbön. För det mesta kunde jag ge mötena mitt odelade bifall. Men det hände ibland med gästande talare, att det barkade överstyr och blev obibliskt. En sådan gästande, benämnd stor Israelvän, gjorde tyvärr gällande att Israel var Guds ögonsten (se 5 Mos 32:10), i meningen att Gud ser genom Israel på Israel och på världen i övrigt. Bilden av Israel ungefär som Guds "glasögon" blev inte sunt eller erkänt av alla.

Svara -   - 11/11-17 18:16 -


AnnMarie

Sigvard Svärd

Jag kan till en viss del förstå reaktionerna.I varje fall om man tror på ersättningsteologin

Lyssnade nyss på Sven Reichmann på Himlen TV7 där han undervisade"Varför ett heligt folk" (två delar och man kan nu i efterhand lyssna på Play-Tv)Jag tycker hans undervisning är balanserad och han undervisar så att man förstår utan att på något sätt framhålla judarna av idag på ett "skrytsamt" sätt som en del sionister gör.(de är så smarta och duktiga osv vilket de kanske är men ibland låter det märkligt,lite som skryt ,mina barn och andras ungar ungefär.Hoppas det inte var han, han brukar ju prata om att ha rätt glasögon på då man läser Guds ord)

Svara -   - 11/11-17 19:09 -


Tomas N

Tack för ett bra inlägg och en viktig påminnelse om ockultismens och avguderiets faror.

Jag är övertygad om att Guds vilja är att alla troende kan och skall växa i kunskap på ett sätt som inte skall behöva vara alltför krångligt eller dela in i olika fack och sfärer ,men snarare att det är nytta att ha förståelse ,men samtidigt inte hindra de som är barn och ungdomar både bokstavligt och i Herren(nyomvända) att kunna leva och tjäna i tron utan höga inträdeskrav.

Nya förbundet är i biblisk mening en ersättningsteologi och det förenklar mycket om gamla förbundets Gudsfolk och nya förbundets lärjungar lever under jämförbara förutsättningar,kallelse och öde och med samma Fader och samma ärkefiende.

Om mycket av det som har med kallelsen ,historian och det förutbestämda skall sklija på judar och hedningar så hamnar man i osäkerhet,splittring och kraftlöshet .

Avguderiet och ockultismen och även avfallet/de falska apostlarna ,andarna.lärorna och Jesusgestalterna tjänar alla samma syfte och vi har historian och profetiorna till hjälp och riktlinje för att förstå de problem som vi ser i dag.

Jag tror många blivit förblindade av Israelstatens bildande 1948 som en profetisk händelse och därmed kommit att acceptera allt som är sekulärt och ockult som finns i Israel. Det är inte en biblisk lärdom att Gud har satt sitt namn på dessa andra krafter som är verksamma. I vilket annat land som helst vet vi att Gud verkar främst genom sitt folk som är de som blivit försonade genom Jesus och därför tillhör Guds folk. Resten av nationerna styr Gud främst genom de kristna som finns där.

Allt handlar som jag ser det om att rädda så många som möjligt till evigheten och domen som närmar sig alltmer.

Vågar vi se och prata om det ogudaktiga som sker och t o m är drivande i Israelstaten,och har vi en felaktig och orealistisk tolkning av"så skall hela Israel bli frälst" och liknande texter? Om man tror på att Gud skall gör mirakler som inte i övrigt harmoniserar med Nya testamentets undervisning så hamnar man i en teologi som aldrig ifrågasätter Israel och som inte lyder under Jesus egna ord. Det här är svårt och känsligt för det finns ett enormt tryck och tabu kring detta. Så pass mycket att det har makt att förblinda de som i övrigt är både pålästa ,karaktärsfasta och vandrat länge med Herren i tjänande och helgelse.

Man skall inte göra skillnad på folk och inte tillbe andra människor och tjänare eller änglar.

Jag håller med om att inte spekulera om Kjell Sjöbergs eftermäle. Men att studera i det ämne som han gjorde tycker jag den som känner sig ledd till att göra detta skall göra med ett rätt ställt hjärta.

Man skall inte vara rädd som kristen. Sanningen skall göra er fria säger Jesus och vi skall be om beskydd och vägledning i allt vi gör

Svara -   - 11/11-17 22:16 -


AnnMarie

Tomas N

Man ska inte göra skillnad på folk säger du.

Det är ju precis det man gör vad det beträffar judarna och övrigt folk.

Att det är svårt, känsligtoch tabu har vi ju diskuterat tidigare och det är inte många som har några synpunkter om detta.Förmodligen för att de inte vågar eftersom de tror att det är samma sak som att förbanna (kanske)

Svara -   - 11/11-17 22:57 -


sigvard svärd

Svar till AnnMarie.

Att det i den dåtida Gileadförsamlingen skulle finnas någon medlem som drog åt "ersättningsteologin" är rätt otänkbart. Än mer omöjligt ter det sig att Gud skulle välja att se på tillvaron genom någon grupp av människor, oavsett vad han däri har lagt ner för kallelse och utrustning. Däremot ser Gud genom sin sons frälsningsverk på både judar och hedningar. Jesus ensam är alltid svaret på den sortens funderingar. Det är Jesu rättfärdighet som Gud ser när han ser in i min själ.

Nej, det var inte broder Sven Reichmann som obibliskt brukade bilden av Israel som Guds ögonsten. Därmed lämnar jag frågan om vem i sammanhanget. En annan sak som jag i ämnet blir uppmärksam på just nu, är att Göteborgsavdelningen för kristna brinnande kvinnor, Women Aglow, anlitade mig och prästen Erling Ivarsson på Åh stiftsgård under senare delen av 1990-talet, för att bistå dem med kunskap och undervisning i ett par ämnen. I mitt fall gällde det ockultism (nyandlighet) och för Erling handlade det om judafolket/Israel.

Svara -   - 11/11-17 23:00 -


Prinsen

Kjell Sjöberg fick verkligen veta att han levde efter att han forskat och kommit nära sanningen.

Vissa tål inte att höra den, ja sanningen alltså om det skulle motstrida deras egna slutsatser.
Sedan är det en annan sak att Romerska imperiet aldrig gick under, utan bytte skepnad - till en politisk (stat) och religiös (förvanskad kristendom) makt, som fortfarande verkar.
Som alla vet är Kristus stenen som ska krossa fötterna och därmed hela statyn (se Daniels bok).
Om detta vill jag varna, vad Vatikanen gör med list och bedrägeri, hur de genom allianser och hemliga sällskap har lyckats ta hela världen i sin kontroll.

Svara -   - 12/11-17 00:29 -


Balkis

Svar till AnnMarie .

Gud gör aldrig skillnad på folk och det är sant.

Det säger Paulus med. Så undrar jag att blev han förbannad av Gud, eller?

Gud är sanningen och en kristen ska vara inte heller rädd för tala sanningen.

Svara -   - 12/11-17 00:51 -


AnnMarie

Balkis

Jag tror inte att han blev förbannad av Gud.Möjligen av människor då han ville forska i om det låg någon sanning i detta.Vad jag vet dog han av cancer och det kan ju drabba oss alla oavsett vad/hur vi tror.

Det vore ju märkligt om Gud gav oss "tunghäfta"då vi har frågor och funderingar även om det inte är den korrekta sanningen.

Svara -   - 12/11-17 10:50 -


AnnMarie

Prinsen

Nej vissa tål inte att höra sanningen inte heller en annan tolkning än den egna.

Det där om uppryckandet före eller efter vedermödan är ju en sådan fråga som tycks uppröra och få människor ängsliga

De har växt upp med en tro om när det ska ske sedan rubbas tron då någon har en annan uppfattning,sen är det igång med en massa bibelord som man inte är överens om.

Svara -   - 12/11-17 10:58 -


sigvard svärd

I år 26 mars - 4 april gjorde min fru Kerstin och jag en profetiskt stark och historiskt spännande Israelresa. Reseledare och guider för gruppen var främst Göran Duveskog, Birger Skoglund, Joen Lindkvist och Ulf Cahn. Resan skedde i samarbete med Hemmets Vän. Välsignelse över dessa evangelister, profeter och historiker.

Vid två tillfällen, dopförrättning och nattvard, kom den helige Ande över mig så att jag personligt riktat till någon särskild fick profetera: "Så säger Herren!" Budskapen var olika med Anden var den samme. Allt av Guds nåd.

När man reser runt och rör sig i landet, är det lätt att tankarna går till Gamla testamentets framtidsvisioner, exempelvis om en blomstrande öken, ett flöde av mjölk och honung, eller som det heter i Jes 45:3: "Jag ska ge dig skatter som är dolda i mörkret och hemliga rikedomar". Det är gott att lite hisna i förväntan på vad Herren ska låta ske av under i landet, och vilka arkeologiska upptäckter som kommer att göras.

Men ondskans andemakter är samtidigt verksamma. Den som är andligt vaken, kan kanske i Anden få höra och se in i den kamp som utkämpas i himlarymderna mellan Gud och satan, om judafolket/Israel. Ja, den som är andligt vaken, kan också få Andens hjälp att be böner i ärendet som stämmer överens med Guds vilja och tidsplan.

Svara -   - 12/11-17 15:16 -


AnnMarie

Prinsen

Blomstrande öken i himmelriket det förefaller lite långsökt.

Svara -   - 12/11-17 19:35 -


Balkis

Svar till AnnMarie .

Aposteln Paulus skriver i sin romarbrevet, Greken kan behandlas likaväl som juden av Gud.

Om greken ser ut rättfärdigare än juden för Guds ögon, så det är greken som är framst och inte juden.

Och Gud gör inte skillnad på människor.

Aposteln Paulus blev avrättad när han satt i fängelset i Rom.

Svara -   - 12/11-17 20:20 -


Britt

Sigvard svärd!

Tack för det du berättar! Ja Israel är verkligen ett fantastiskt land, har varit där tre gånger med Göran Duveskog och guiden Joen Lindkvist. 1-a gången var år 2000 då jag döptes i Jordanfloden. Att få gå i Jesu fotspår på alla dessa ställen och få uppleva den atmosfär runt omkring går ej att förklara i ord.

Andra gången jag var där åkte en kollega med det var 2005 och där blev hon frälst en natt på hotellrummet. Hon fick se Jesus i en syn och Han sa: "Ni måste förbereda er för Jag kommer snart" ..... Det var så starkt och så stort så det var svårt att samla sig. Hon blev helt förvandlad. Vi grät båda två när vi skulle åka hem.

Tredje gången för mig och andra gången för min vän var år 2006 och då kunde vi njuta av alla dessa platser vi förut varit på ett år tidigare och i "övre salen" fick min vän tungotalet! Vi grät även denna gång vi åkte hem! Det är nåt speciellt med Israel nåt man aldrig glömmer!! Och Alltid vill dit igen!!

Du talade om Församlingen Gilead i Göteborg där var vi en gång 2006 eller 2007? när Dr. Goldberg en jude från Israel som bott för ett tag sen i Sverige ett år och kunde svenska. Han talade om situationen i Israel. Du kanske känner igen namnet? Men denna församling har verkligen gått snett! Dom tog bort korset och körde motorcykel på scenen och mycket annat konstigt och det var många som gick ur församlingen och själva har vi inte satt en fot där efter detta!!

Guds frid!

Svara -   - 12/11-17 20:29 -


sigvard svärd

Svar till Britt.

Tack själv för de underbara ting du berättar i din tur från Israel! Jo, jag känner till Dr. Goldberg, men var inte i Gileadkyrkan och lyssnade vid det tillfället du nämner om. Efter att jag 2006 slutade min tjänst och anställning i Gileadförsamlingen, påbörjade jag i stort sett att på en gång att jobba som kaplan (pastor) och boendestödjare på den kristna båten, Betelskeppet, för hemlösa i Göteborgs hamn.

Det höll jag på med fram till augusti 2013, då jag vid 67 års ålder gick i yrkespension. Fick genom Herrens kraft och ledning, vara med om att tillsammans med andra i personalstyrkan visa flera av dem som kom att bo på båten under den tiden, till tro på Herren Jesus Kristus och vi döpte ett 20-tal i vatten. Vilket skedde antingen i Göta Älv, i någon insjö, i fyra olika pingstkyrkor och i den gamla tidigare baptistkyrkan Linnéa.

I dag håller jag i, vad det gäller Göteborg, en "bibelstudieförsamling" med namnet Gullbergsmötet, som sedan 2012 möts 20 gånger per år i Gullbergsområdet.

Guds frid till dig också!

Svara -   - 12/11-17 22:35 -


sigvard svärd

Svar till Prinsen .

Förstår att Prinsen är ett pseudonym för ditt verkliga namn. Vet inte varför du döljer ditt riktiga namn, liksom "maskerar" dig här på apg29, men du har kanske en avgörande andlig och social orsak till det. Om du vill veta hur det står till med resultat av profetians nådegåva i mitt liv, är det nog bäst att jag hänvisar till sådana kristna bröder och systrar som känner mig, exempelvis till ledningen för Smyrnaförsamlingen i Älvängen. Jag kan nämna många namn som kan bekräfta, men avstår från det av själavårdsskäl.

Svara -   - 12/11-17 22:53 -


sigvard svärd

Svar till Prinsen .

Naturligtvis önskar jag Guds frid också till dig!

Svara -   - 13/11-17 06:20 -


Britt

Till Sigvard svärd!

Du har verkligen varit ett redskap för Herren, vilket fått vara till välsignelse för många. Betelskeppet för hemlösa har jag hört talas om, så härligt att så många kommit till tro och då blivit döpta!

Nu har du en Bibelstudieförsamling. Så bra, det behövs mer studie i Guds Ord, I denna tid som är har jag märkt att människor vill helst bara höra det som känns gott. Vem vill ta sitt kors på sig och följa Jesus? Som en herde till Hans hjord är jag ju kallad till exakt det. Men om jag bara predikar det som människor vill höra och fylla deras behov och ignorerar Herrens maning att lägga ner våra liv. Ja då kommer det sanna behovet aldrig att kunna mötas. Jesus sa ju så tydligt att våra behov kommer att fyllas bara genom att vi dör ner från oss själva och tar upp Hans kors! (en tanke)

Guds Välsignelse till Dig!!

Svara -   - 13/11-17 14:27 -


Hans

Svar till Tom.

"(---) Majoriteten har uppenbarligen missat messias första besök för 2000 år sedan" (---).

Det platoniska året/stora året är 25800 år långt.

25 800 år / 12 stjärnbilder = 2150 år.

År 4300 f. Kr. - år 2150 f. Kr. = oxens stjärntecken. År 2150 f. Kr. - år 1 f. Kr. = vädurens stjärntecken. (2 Mos 32).

I 2000 år har solen nu befunnit sig i fiskarnas stjärntecken, (det stjärntecken solen stiger upp i under vårdagjämningen, ca 21 mars / jordaxelns precession).

Om 150 år kommer solen att lämna fiskarnas tecken och istället befinna sig i vattumannens tecken. New age!

(Matteus 28:20, Aeon/Age). (Lukas 22:10).

Med reservation för eventuella tokerier.

Svara -   - 14/11-17 03:20 -


sigvard svärd

Första advent (3/12) 14.00 håller jag del 2 i ämnet "Något om Israel/judafolket" i Wartagården på Hisingen, anordnat av den kristna föreningen "Paurosia Mission". I det undervisande sammanhanget har jag valt att ha begreppet Israel före benämningen judafolket, då Jakob fick namnet Israel först, och sedan med en av hans söner uppstod folket av Juda. Här i läsarmejlet håller jag det omvänt, eftersom jag här låter judafolket mer få stå för judarnas gamla historia och Israel för landet och nationen.

Svara -   - 14/11-17 10:38 -


Duvan

Svar till Balkis.

Balkis du skriver...

"I början ägde Gud världen ......"

" ...där efter förlorade Gud jorden ..."

Vad får dig att tro att Gud förlorade världen?? Han äger jorden, Han har all makt , satan äger inte jorden.

Däremot har vi människor inbjudit satan genom syndafallet, som ger sjukdom, synd, hat, krig, ja allt ont.

Men Gud välsignar oss när vi ber om välsignelse. Han tillåter satan att pröva oss, men Han ger ingen makt åt satan.

Svara -   - 15/11-17 21:41 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Kristna varningssidor leder till avfall

Varning för djupt vatten

Det finns osunda så kallade kristna bloggar och sajter som varnar för villfarelse men som själva leder till avfall.

11

Läs allt!


Muslim mördade fem kristna i Dagestan

Fem kvinnor dödade i skjutning mot rysk kyrka

Bild: samnytt.se. 

En muslimsk gärningsman ropade ”Allahu Akbar” och sköt ihjäl fem människor med jaktgevär när de lämnade en gudstjänst i en rysk-ortodox kyrka  i den muslimska ryska delrepubliken Dagestan.

35

Läs allt!


Film: Den rike mannen och Lasarus

En stark film om den sanna berättelsen av Jesus om den rike mannen som kom till dödsriket (helvetet) medan den fattige Lasarus kom till paradiset.

15

Läs allt!


Synd mot den helige Anden, #metoo och himlen

Christer Åberg berättar om Jesus och sjunger och spelar på sin ukulele många sånger.

0

Läs allt!


Falska bevis mot Christer Pettersson efter Palmemordet

Bevis mot Pettersson förfalskades av polisen

Bild: Expressen. 

Nu framkommer det i en tv-dokumentär att avgörande bevis mot Christer Pettersson för mordet på Olof Palme förfalskades av polisen. 

12

Läs allt!


Varning inför valet 2018 - Lars Enarson

Av Lars Enarson 

Allt står inte väl till. Sverige befinner sig just nu på randen till en avgrund. Om inte en radikal förändring snart äger rum kommer den totalitära, antikristliga diktaturen inom kort att vara ett etablerat faktum i Sverige. 

77

Läs allt!


Annons


Tidstecken – Februari 2018

Av Mikael Walfridsson 

Klockor

Vi närmar oss Jesu återkomst, och den tid av dom som kommer att gå ut över världen. Mitt i allt detta har vi vårt underbara hopp – Jesu dyrbara återkomst. 

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, måndag 19 februari 2018 kl. 20:23

Jesus söker: Gabriella, Ella!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Evolutionsteorin motbevisad

Läsarmejl av JL 

Sanningen om evolutionsteorin

I många år har evolutionsteorin fått stå som en vetenskaplig sanning på hur livet har uppkommit. Ändå går det att peka på många brister i evolutionsteorin. 

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Ryssland anfaller

Ryssland anfaller

Bild: Aftonbladet. 

Både profetior och media och svenska militärer talar om att Ryssland kan anfalla Sverige. Nu har Aftonbladet tagit fram hur många soldater som land för land kan ta fram om Ryssland anfaller Baltikum. 

15

Läs allt!


Koranens Allah är inte Bibelns Gud

Islam - Kristendom

Bibeln säger att Gud har en son medan koranen säger att Allah inte har någon son. Därmed är det bevisat att det är två olika gudar.

37

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 373 470 200 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 326 bloggartiklar, 79 605 kommentarer och 52 980 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp