688 online! | Sidvisningar idag: 137 891 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala 

Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

”Men ormen var listigare än alla andra markens djur som Herren Gud hade gjort ”1. Det var i den ”listiges” skepnad som djävulen framträdde för första gången på mänsklighetens arena.

Nya Testamentet framställer honom också som ett listigt rovdjur. Där talas om honom som ett rytande lejon som söker efter vem han skall slukas.

Vi vet att lejonet använder mycken list för att fånga sitt villebråd. Det gör djävulen också. Herodes Antipas var med all säkerhet inte vaken över vilken listig herres rovdjursnatur han var utsatt för då han spjärnade emot Guds röst i sitt liv. Ty under hela denna tid så väntade ondskans herre på ett lämpligt tillfälle att fälla sitt offer för rov. Och det står om det tillfälle då Herodias utförde sitt onda drag för att döda Johannes döparen: ”Så kom en dag ett lämpligt tillfälle”. Så väntar djävulen på ett lämpligt tillfälle, för att fälla sitt offer. Därför är det viktigt att vi lever nära Jesus i vårt trosliv, så vi inte blir ett lättfångat byte.

I]obs bok ser vi ett exempel på hur åklagaren (djävulen) söker den han skall attackera. På Guds fråga varifrån han kommer svarar åklagaren: ”Från en färd utöver jorden där jag har vandrat omkring.”3

Det framgår vidare att han givit akt på Guds tjänare Job, och förordade därför att ]obs ständiga framgångar skulle bytas i idel motgångar. Detta är ett exempel på att de prövningar vi möter inte kommer från Gud. Bibeln säger nämligen att från Gud kommer idel goda gåvor. 4

Även Guds tjänare är föremål för djävulens iakttagande och attacker. Guds tjänare ]ob är ett exempel. Ingen går fri från själafiendens iakttagande. Han ser om vi är uppriktiga i vår tro på Jesus. Om vi inte är det så är vi illa ute. Alldenstund det står att djävulen kommit ner till jorden: ”i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort”5.

Bibelordet här ovan talar om djävulen som ett rytande lejon. Med tanke på lejonets list, så är det eftersläntraren i hjorden av villebråd som hamnar i rovdjurets käftar. Rovdjuret inväntar de som inte hänger med i den stora hjorden som flyr lejonets jaktmarker.

Så är det också med ondskans jakt efter vårt andliga liv. För att inte bli ett andligt rov är det viktigt att leva i Guds Andes styrka och gemenskap.

Det förvånar mig därför att så många kristna vågar leva ett andligt svagt liv. Det är nästan så de trivs där farorna hotar deras andliga liv. Att Herodes Antipas var illa ute är inte underligt. Ty varje ofrälst människa är helt utelämnad till sitt andliga liv. Moral och karaktär hjälper visserligen mycket, men kan inte frälsa människan från synden. Det kan endast tron på Jesus göra?

Människan har i motsats till djuren en odödlig själ med evig ande. Det är denna andliga själ som måste räddas för evigheten. Den som inte är i Guds beskydd lever som ett utsatt rov för djävulen. Och han är ute för att stjäla, slakta och döda.7 Vi hör dagligen hur onda andemakter styr människor då vi ständigt hör om allt grövre våldsdåd. Det är ett påtagligt utslag av djävulens rovdjursnatur i vår tid.

Då Jesus frestades i öknen står det i evangeliet att: ”Han vistades i öknen under fyrtio dagar och frestades av satan. Där levde han bland de vilda djuren, och änglar betjänade honom”8.

Personligen ser jag dessa vilda djur, som en bild på ondskans andemakter i världens och syndens öken. En plats där vi andligt sett, är utsatta i vårt andliga liv. Men vi liksom Jesus får räkna med betjäning av änglar och den helige Andes hjälp. Vi får som Jesus träda ut ur denna öken bevarade och uppfyllda av den helige Ande. Det står att Jesus var uppfylld av den helige Ande då han gick ut i öknen där han frestades av djävulen. Men fortfarande uppfylld av den helige Ande lämnade han frestelsernas öken9.

Då det gäller Herodes Antipas så var han av en släkt och en hedendom som räknades som kultur, och som på intet sätt hade med Guds beskydd att göra. Som vi sett i tidigare kapitel var hans släkt romarriket trogen alltsedan anfadern Antipaters tid. De hyllade det romerska rikets makt och tillbad kejsaren som gud.

De var i stort sett moraliska noviser och obarmhärtiga mot var och en som hotade deras maktställning. Romarrikets historia beskriver hur deras moraliska och andliga förfall spred sin ruttenhet från kejsaren och till alla samhällsklasser. Och det var detta moraliska och andliga förfall som förde detta stolta rike till fall och upplösning.

Tyvärr kommer det att gå vårt eget land likadant om man fortsätter på den inslagna vägen, andligt och moraliskt sett. Det undergräver nämligen det andliga försvaret som vi endast kan få hos Jesus Kristus. Vi är med andra ord i katastrofalt behov av en evangelisk landsväckelse. Annars kan syndens herre vid lägligt tillfälle ännu mer ta över detta land, såsom rovdjuret anfaller den svage.

Sanningen från Guds ord kan vara besvärande, vilket det var för Herodes Antipas. Det var skarpa ord som Johannes döparen sade om hans synd. Men endast på detta sätt kunde Guds ord tränga in i furstens inre. Guds ord svider då det träffar den ömma nerven i en människas samvete. Men lika viktigt som det är att det sjuka i vår kropp kommer bort, för att vi skall leva vidare, lika viktigt är det att synden kommer bort för att vi skall få evig salighet. De som lik Herodias vill fånga och döda den som bär fram Guds ord om synd och nåd, skall en dag drabbas av Guds dom. Låt oss därför ta till oss Guds ord som säger: ”Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna”1°.

Men som sagt, människan har sin fria vilja. Herodes Antipas valde att njuta den jordiska glansen och följa den kvinna som skulle leda honom till fördärvet. Driven av ”rovdjursnaturen” har vi sett hur Herodias väntat i kulisserna såsom rovdjuret på eftersläntraren, för att vid lämpligt tillfälle utföra sitt onda drag. Det tillfälle då han var så svag så hon lätt kunde föra honom in i ”vilddjurets” käftar.

Noter: 1) 1 Mos.3:1. 2) 1 Pet.5:8. 3)]ob.1:7. 4)]ak.1:17. (1917-års övers.) 5) Upp.12:12. 6) Apg.4:12. 7) ]oh.10:10. 8) Mark.1:13. 9) Luk.4:1. 14. 10) Matt.1O:28.


HANS JANSSON, Uppsala

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 12 januari 2019 23:36 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


5 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

JL

Tyvärr kommer det att gå vårt eget land likadant om man fortsätter på den inslagna vägen, andligt och moraliskt sett. Det undergräver nämligen det andliga försvaret som vi endast kan få hos Jesus Kristus. Vi är med andra ord i katastrofalt behov av en evangelisk landsväckelse. Annars kan syndens herre vid lägligt tillfälle ännu mer ta över detta land, såsom rovdjuret anfaller den svage.
Förfallet beror på oviljan till att hålla det första budet. Det viktigaste budet. Detta är synd om något fast kyrkorna vägrar att bättra sig. Istället har man vänt sig ifrån Gud och säger att det är kristet att bryta det första budet.

Svara -   - 13/1-19 10:07 -


SA

Tack till Hans Jonsson , klockrent 👍

Svara -   - 13/1-19 11:43 -


SA

Jansson skulle det vara .

Svara -   - 13/1-19 11:45 -


Eva

det kristna budskapet /sanningen har länge förvanskats eller förlöjligast i vårt land. Inte ens kyrkorna, med några undantag kanske, tar det på allvar längre. Präster och predikanter följer blint efter det som för tillfället anses politiskt korrekt eller modernt. I stället för att förkunna det glada frälsningsbudskapet.

I dag läste jag ngt intressant i GT. 5 Moseboken 6:5-8 : " Och du skall älska HERREN, din Gud , av allt ditt hjärta och av all din själ och av all din kraft. Dessa ord som jag i dag ger dig skall du lägga på ditt hjärta. Och du skall inskärpa dem hos dina barn och tala om dem , när du sitter i ditt hus och när du går på vägen, när du lägger dig och när du står upp. Och du skall binda dem som ETT TECKEN PÅ DIN HAND, och de skall vara som ETT MÄRKE PÅ DIN PANNA." 5 Mosebok 11:18 säger ungefär samma sak och nämner också att Guds ord skall bindas som ett märke på handen och vara ett märke i pannan. Jag tänker på det omtalade märket i pannan och på handen hos icke-kristna. Nu lever ju vi i det nya förbundet där det talas om märket i pannan hos de kristna. Det är kanske just vår kärlek och trofasthet i förhållande till Guds ord som åsyftas. Även om vi betraktar oss som frälsta får vi aldrig glömma att läsa Bibeln och också begrunda det vi läser så vi hamnar i rätt förhållande till Gud och inte vilseleds. Ofta kastar GT ljus över förståelsen av Nya testamentet.

Svara -   - 13/1-19 15:20 -


SH

"Så kom en dag ett lämpligt tillfälle". Så väntar djävulen på ett lämpligt tillfälle, för att fälla sitt offer".
Det här får bli till varning för mig och Dig! Om sömnaktigheten får fäste i oss reagerar vi inte längre, hör inte när Herren varnar. Vi har blivit eftersläntare som djur i en flock som blir ett lätt byte för rovdjuret.

Svara -   - 16/1-19 16:54 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

15

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 19:17

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 559 197 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 251 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp