789 online! | Sidvisningar idag: 70 896 | Igår: 155 599 |

www.apg29.nu

Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala 

Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

”Men ormen var listigare än alla andra markens djur som Herren Gud hade gjort ”1. Det var i den ”listiges” skepnad som djävulen framträdde för första gången på mänsklighetens arena.

Nya Testamentet framställer honom också som ett listigt rovdjur. Där talas om honom som ett rytande lejon som söker efter vem han skall slukas.

Vi vet att lejonet använder mycken list för att fånga sitt villebråd. Det gör djävulen också. Herodes Antipas var med all säkerhet inte vaken över vilken listig herres rovdjursnatur han var utsatt för då han spjärnade emot Guds röst i sitt liv. Ty under hela denna tid så väntade ondskans herre på ett lämpligt tillfälle att fälla sitt offer för rov. Och det står om det tillfälle då Herodias utförde sitt onda drag för att döda Johannes döparen: ”Så kom en dag ett lämpligt tillfälle”. Så väntar djävulen på ett lämpligt tillfälle, för att fälla sitt offer. Därför är det viktigt att vi lever nära Jesus i vårt trosliv, så vi inte blir ett lättfångat byte.

I]obs bok ser vi ett exempel på hur åklagaren (djävulen) söker den han skall attackera. På Guds fråga varifrån han kommer svarar åklagaren: ”Från en färd utöver jorden där jag har vandrat omkring.”3

Det framgår vidare att han givit akt på Guds tjänare Job, och förordade därför att ]obs ständiga framgångar skulle bytas i idel motgångar. Detta är ett exempel på att de prövningar vi möter inte kommer från Gud. Bibeln säger nämligen att från Gud kommer idel goda gåvor. 4

Även Guds tjänare är föremål för djävulens iakttagande och attacker. Guds tjänare ]ob är ett exempel. Ingen går fri från själafiendens iakttagande. Han ser om vi är uppriktiga i vår tro på Jesus. Om vi inte är det så är vi illa ute. Alldenstund det står att djävulen kommit ner till jorden: ”i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort”5.

Bibelordet här ovan talar om djävulen som ett rytande lejon. Med tanke på lejonets list, så är det eftersläntraren i hjorden av villebråd som hamnar i rovdjurets käftar. Rovdjuret inväntar de som inte hänger med i den stora hjorden som flyr lejonets jaktmarker.

Så är det också med ondskans jakt efter vårt andliga liv. För att inte bli ett andligt rov är det viktigt att leva i Guds Andes styrka och gemenskap.

Det förvånar mig därför att så många kristna vågar leva ett andligt svagt liv. Det är nästan så de trivs där farorna hotar deras andliga liv. Att Herodes Antipas var illa ute är inte underligt. Ty varje ofrälst människa är helt utelämnad till sitt andliga liv. Moral och karaktär hjälper visserligen mycket, men kan inte frälsa människan från synden. Det kan endast tron på Jesus göra?

Människan har i motsats till djuren en odödlig själ med evig ande. Det är denna andliga själ som måste räddas för evigheten. Den som inte är i Guds beskydd lever som ett utsatt rov för djävulen. Och han är ute för att stjäla, slakta och döda.7 Vi hör dagligen hur onda andemakter styr människor då vi ständigt hör om allt grövre våldsdåd. Det är ett påtagligt utslag av djävulens rovdjursnatur i vår tid.

Då Jesus frestades i öknen står det i evangeliet att: ”Han vistades i öknen under fyrtio dagar och frestades av satan. Där levde han bland de vilda djuren, och änglar betjänade honom”8.

Personligen ser jag dessa vilda djur, som en bild på ondskans andemakter i världens och syndens öken. En plats där vi andligt sett, är utsatta i vårt andliga liv. Men vi liksom Jesus får räkna med betjäning av änglar och den helige Andes hjälp. Vi får som Jesus träda ut ur denna öken bevarade och uppfyllda av den helige Ande. Det står att Jesus var uppfylld av den helige Ande då han gick ut i öknen där han frestades av djävulen. Men fortfarande uppfylld av den helige Ande lämnade han frestelsernas öken9.

Då det gäller Herodes Antipas så var han av en släkt och en hedendom som räknades som kultur, och som på intet sätt hade med Guds beskydd att göra. Som vi sett i tidigare kapitel var hans släkt romarriket trogen alltsedan anfadern Antipaters tid. De hyllade det romerska rikets makt och tillbad kejsaren som gud.

Kwakumelwe izimfundamakhwela ziyaye kakhulu zokuziphatha nokungabi nasihe ngiyolwa nanoma ubani ezazifuna amandla abo. umlando WaseRoma lichaza indlela kwamazinyo abo zokuziphatha nezingokomoya ukusakaza ungukubola yayo imithetho yombusi futhi zonke izigaba zokuphila. Futhi kwaba le kokuziphatha nangokomoya ukuthi lilethe lo umbuso uyaziqhenya amacala kanye isixazululo.

Ngeshwa, kuyokuhambela ezweni lakithi ngendlela efanayo uma uqhubeka kule endleleni, ngokomoya nangokokuziphatha. It kubukela okuyi ukuzivikela ezingokomoya ukuthi singaphendula kuphela uthole noJesu Kristu. Singabantu, ngamanye amazwi isidingo inhlekelele i ivangeli ezweni imvuselelo. Kungenjalo isono umnumzana isikhathi ngesikhathi esifanele nakakhulu zilawule kuleli zwe, ezifana nomzingeli ehlasela ababuthaka.

Sanningen från Guds ord kan vara besvärande, vilket det var för Herodes Antipas. Det var skarpa ord som Johannes döparen sade om hans synd. Men endast på detta sätt kunde Guds ord tränga in i furstens inre. Guds ord svider då det träffar den ömma nerven i en människas samvete. Men lika viktigt som det är att det sjuka i vår kropp kommer bort, för att vi skall leva vidare, lika viktigt är det att synden kommer bort för att vi skall få evig salighet. De som lik Herodias vill fånga och döda den som bär fram Guds ord om synd och nåd, skall en dag drabbas av Guds dom. Låt oss därför ta till oss Guds ord som säger: ”Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna”1°.

Men som sagt, människan har sin fria vilja. Herodes Antipas valde att njuta den jordiska glansen och följa den kvinna som skulle leda honom till fördärvet. Driven av ”rovdjursnaturen” har vi sett hur Herodias väntat i kulisserna såsom rovdjuret på eftersläntraren, för att vid lämpligt tillfälle utföra sitt onda drag. Det tillfälle då han var så svag så hon lätt kunde föra honom in i ”vilddjurets” käftar.

Noter: 1) 1 Mos.3:1. 2) 1 Pet.5:8. 3)]ob.1:7. 4)]ak.1:17. (1917-års övers.) 5) Upp.12:12. 6) Apg.4:12. 7) ]oh.10:10. 8) Mark.1:13. 9) Luk.4:1. 14. 10) Matt.1O:28.


HANS JANSSON, Uppsala

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg Saturday 12 January 2019 23:36 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


5 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

JL

Tyvärr kommer det att gå vårt eget land likadant om man fortsätter på den inslagna vägen, andligt och moraliskt sett. Det undergräver nämligen det andliga försvaret som vi endast kan få hos Jesus Kristus. Vi är med andra ord i katastrofalt behov av en evangelisk landsväckelse. Annars kan syndens herre vid lägligt tillfälle ännu mer ta över detta land, såsom rovdjuret anfaller den svage.
Förfallet beror på oviljan till att hålla det första budet. Det viktigaste budet. Detta är synd om något fast kyrkorna vägrar att bättra sig. Istället har man vänt sig ifrån Gud och säger att det är kristet att bryta det första budet.

Svara -   - 13/1-19 10:07 -


SA

Tack till Hans Jonsson , klockrent 👍

Svara -   - 13/1-19 11:43 -


SA

Jansson skulle det vara .

Svara -   - 13/1-19 11:45 -


Eva

det kristna budskapet /sanningen har länge förvanskats eller förlöjligast i vårt land. Inte ens kyrkorna, med några undantag kanske, tar det på allvar längre. Präster och predikanter följer blint efter det som för tillfället anses politiskt korrekt eller modernt. I stället för att förkunna det glada frälsningsbudskapet.

I dag läste jag ngt intressant i GT. 5 Moseboken 6:5-8 : " Och du skall älska HERREN, din Gud , av allt ditt hjärta och av all din själ och av all din kraft. Dessa ord som jag i dag ger dig skall du lägga på ditt hjärta. Och du skall inskärpa dem hos dina barn och tala om dem , när du sitter i ditt hus och när du går på vägen, när du lägger dig och när du står upp. Och du skall binda dem som ETT TECKEN PÅ DIN HAND, och de skall vara som ETT MÄRKE PÅ DIN PANNA." 5 Mosebok 11:18 säger ungefär samma sak och nämner också att Guds ord skall bindas som ett märke på handen och vara ett märke i pannan. Jag tänker på det omtalade märket i pannan och på handen hos icke-kristna. Nu lever ju vi i det nya förbundet där det talas om märket i pannan hos de kristna. Det är kanske just vår kärlek och trofasthet i förhållande till Guds ord som åsyftas. Även om vi betraktar oss som frälsta får vi aldrig glömma att läsa Bibeln och också begrunda det vi läser så vi hamnar i rätt förhållande till Gud och inte vilseleds. Ofta kastar GT ljus över förståelsen av Nya testamentet.

Svara -   - 13/1-19 15:20 -


SH

"Så kom en dag ett lämpligt tillfälle". Så väntar djävulen på ett lämpligt tillfälle, för att fälla sitt offer".
Det här får bli till varning för mig och Dig! Om sömnaktigheten får fäste i oss reagerar vi inte längre, hör inte när Herren varnar. Vi har blivit eftersläntare som djur i en flock som blir ett lätt byte för rovdjuret.

Svara -   - 16/1-19 16:54 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?IS umakoti ufuna ukuba baphindele eNgilandi futhi uthole uzwela

KUNJALO umakoti

Shamima Begum eneminyaka engu-15 ubudala lapho yena wajoyina sompristi state Islamic ukuba uzozala i KUNJALO-amaphekula. Wazala izingane ababili abayizifebe inganakiwe futhi ibekwe endaweni wafa. Manje izele ukuba ingane yakhe yesithathu engu-19 ubudala futhi ufuna ukuba baphindele eNgilandi.

17

Läs allt!


I engathandeki - Ingxenye 21

engadingeki

Sami saqhubeka futhi ezihambayo indaba kimi njengoba umfanyana engathandeki. 

3

Läs allt!


emuva kaMoon nezwe ku emfanekisweni ofanayo

Moon Nomhlaba

I-satellite Chinese Longjiang-2 izithombe inyanga emuva ezweni ku emfanekisweni ofanayo.

83

Läs allt!


I engathandeki - Ingxenye 20

engadingeki

Ukuqhubeka indaba ezinyantisayo ngiseyingane njengoba komntwana ongafuneki.

5

Läs allt!


LGBTQ esikoleni lifundisa ukuthi ukuba indoda ayivelanga

LGBTQ esikoleni lifundisa ukuthi ukuba indoda ayivelanga

New Dagbladet. 

LGBT ekolishi wokuqala yaseSweden usinikeza ukuqeqeshwa yonyaka abantu LGBT kanye feminists ngokuphula kwezinkambiso. 

22

Läs allt!


manje Abesifazane ungenza isisu phakathi nokukhulelwa eNew York

Njengoba kwakunjalo ezinsukwini zikaNowa ...

Ngu Mikael Walfridsson  Ngalo lolo suku, inyanga igazi kwakhanya esibhakabhakeni phezu New York, wathatha umuzi, ukuthi manje ungakwazi isisu ezisebenza kuwo wonke ukukhulelwa sowesifazane.

45

Läs allt!


Ukuhlwithwa noma usizi?

Ukuhlwithwa noma usizi?

Ngu Holger Nilsson Ngingazizwa okungalungile futhi nosizi nzima Kugqashuka Ngizokwenza ngokushesha ngazisa ukuthi lena ekugcwalisekeni lesiprofetho futhi kumelwe sibagweme Umphik'ukristu, futhi thina kuyodingeka ihlupheke kakhulu. Kodwa uma ngizokusiza futhi wonke umuntu ocabanga ngakho - ukuthi uJesu kungafika noma nini futhi sikwenze - ke labo musa ukushumayela ngayo kungekho thuba walungisa isigijimi sabo, ukuthi singenza.

18

Läs allt!


I engadingeki - Ingxenye 19

I engadingeki - Ingxenye 19

Kule ngxenye I uzokutshela umcimbi Kubuhlungu kakhulu, kwenzekani Michael nje lapho ngehla ku nilwe ngasekugcineni.

4

Läs allt!


rapper "yobuKristu" osolwa ngokubulala nokudlwengula owesifazane ekhubazekile ekhaya lasebekhulile

Ngicabanga yebo, ngisho nangezwi elilodwa ukuthi umhlengikazi rapping uma unecala lokudlwengula owesifazane ekhubazekile, umKristu.

6

Läs allt!


Ukuhlwithwa yekholwa - Ingxenye 4

Christer Åberg kokuxoxa emzini Holger Nilsson mayelana ayobe yekholwa. Ingxenye 4 out of 10.

0

Läs allt!


zempi Russian landizela on indawo Swedish ngaphandle kwemvume

zempi Russian landizela on indawo Swedish ngaphandle kwemvume

Picture: Aftonbladet. 

Three Russian izindiza wezempi landizela ngaphandle kwemvume ngesikhathi esifushane on insimu Swedish ngoMgqibelo. A izindiza SIGINT, futhi zempi ezimbili wandizela phezu Karlshamn.

12

Läs allt!


unkulunkulu wamanga Islam akuyona yami

unkulunkulu wamanga Islam akuyona yami

Reader Mail by Stefan Eliasson

AmaKristu Nezingxoxo AmaSulumane akhulekela uNkulunkulu ofanayo? AmaSulumane afundisa ukuthi Qur'an iyona wokugcina vulamehlo kaNkulunkulu, owathatha imibhalo ngaphambili, okusho Torah iBhayibheli. Lokhu kusho ukuthi ukufana e ubuKristu nobuSulumane kufanele kube olunzulu. Uma utadisha sihloko ngokushesha uthola ukuthi isimangalo akukwazi amanga ngaphezulu.

2

Läs allt!


Flykting från Irak: Kära svenskar, ni är för snälla!

En flykting från Irak som blev frälst i Sverige delar ett intensivt budskap och sin bön för Sverige.

35

Läs allt!


I engadingeki - Ingxenye 18

Christer Åberg engadingeki

I-18 ingxenye ye-serial yami mayelana ngisemncane. Sizé esikoleni esiphakeme lapho ngiqala e-grade yesikhombisa. Le ngxenye kuyokushiya umangele, kodwa kube mina ngenkathi kwenzeka.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen:

Migration Board babuze imibuzo okungalungile ukunquma uma ungumKristu

Test2

Iningi imibuzo Migration weBhodi 12 azinakwenzeka ngokuphelele ukuphendula, futhi ungasizi ngokuphelele lapho empeleni kudingeka kuphela nenkinga ukunquma uma othile ongumKristu noma cha.

32

Läs allt!


New Age kuvulela Umphik'ukristu

New Age kuvulela Umphik'ukristu

Ngu Holger Nilsson  In the 1980, esinawo bayanda bethola igama elithi "New Age". Noma kunjalo, abaningi badideka yilokho New Age kuyinto, naphezu kweqiniso lokuthi izigidi emhlabeni wonke ziye wathinta, abathintekayo kanye abathintekayo kulo mkhuba manje oshanela phambili. Ngokwesibonelo, at konyaka 1986-87, uNcibijane, kwaba izigidi zabantu ngubani bangena ukuzindla, i-trance futhi izenzo isiko. Akumananga nje kwaqondana ukuthi lokhu kwenzeka, kodwa kwaba kwemizamo ehlelekile sabantu New Age emhlabeni wonke.

46

Läs allt!


Ingabe lowo washintsha ubulili ezulwini?

transsexual

Ingabe abantu ezulwini oye washintsha ubulili ngokusebenzisa ukuhlinzwa?

9

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Vecka 08, lördag 23 februari 2019 kl. 11:25

Jesus söker: Torsten, Torun!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Izoni?

abangane

Reader Mail by David Billström UJesu oyisibonelo sethu esiyinhloko ukuthi ufinyelele abantu abangewona amakholwa kanye. Lapho uJesu esemhlabeni, wayazi ukuthi kwakwenzekani abantu ababeza kuye. He is okufanayo namhlanje.

3

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


A esiphambanweni McJesus Museum e-Israel

Bethela McJesus

Photo: SVT. 

Imibhikisho e Israyeli ngokumelene Jani Leinonen "imidwebo" McJesus obonisa esiphambanweni uRonald McDonald.

6

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg Khonzani

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Kwaba nokuthula UJesu - Indoda eyabulala izwi likaNkulunkulu - Ingxenye 6

isosha laseRoma

Hans Jansson, Uppsala UHerode Antipase asihlangabeze futhi endabeni yeBhayibheli. Lesi sikhathi eme phambi kukaJesu. Kwase-ke kwaba iminyaka emithathu kusukela ngokunqunywa uJohane uMbhapathizi sika.

2

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

14

Läs allt!


"UNkulunkulu akubusise isisu ne-United States of America"

Reader Mail by Nils 

Ukukhipha Isisu - Umama

manje Owesifazane othile wayenomakhelwane uhlelo Netflix emoyeni lapho yena zivalelise isisu, futhi uphetha ngala mazwi: "UNkulunkulu akubusise Ukukhipha isisu ne-United States of America", futhi bacule futhi dance kuso.

38

Läs allt!


Esihogweni, ikhathaze izoni

Uma esihogweni, wena uyahlushwa. Yilokho Isihogo ngoba. Njengoba indoda ecebile Luka 16, uzoba ihlushwe amalangabi. Zonke izoni esihogweni, futhi baya lapho ihlushwe.

103

Läs allt!


Izinsana Usuvele 'ex'

Izinsana Usuvele ex

Photo: sesikrini Facebook. 

manje izakhamuzi zaseNew York City Ungashintsha ubulili babo ngaphandle incwadi kadokotela. Ngaphezu kwalokho, abakwazi ukushintsha ngisho nobulili zezinsana zabo.

5

Läs allt!


Uma wazalwa emzimbeni okungalungile, ungakwazi niphinde nizalwe

Loui Sand

Photo: SVT. 

Louise Nelum Sanda Mali "Loui" Sand, 26, kuyinto Swedish handball star ngubani manje uyama ukudlala ibhola lezandia nalezi kumele ziphenywe, ngoba dysphoria ubulili. 

2

Läs allt!


U-Christian Bale: Siyabonga uSathane ugqozi

Reader Mail: Pelle Lindberg 

U-Christian Bale: Siyabonga uSathane ugqozi

Isithombe: Ukusuka TV4. 

Inani Kuhle actor waya umlingisi-Christian Bale ku Vice ifilimu, ngubani wabonga ugqozi lwakhe: USathane.

43

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp