581 online! | Sidvisningar idag: 64 373 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Osårbar?

Christer Åberg visar här på ett drastiskt sätt klart och tydligt att du inte är osårbar utan du behöver ta emot Jesus idag innan det är försent!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 8 januari 2018 18:31 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


23 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Rolf

Mycket tankeväckande och det visar även hur skör tråd vi lever med. Det finns inga garantier för en morgondag för någon. Därför bör man inte vänta med att bli frälst. I morgon kan det vara försent.

Svara -   - 8/1-18 20:35 -


bengt

samtidigt är det så viktigt att tänka på

att vi kan gå förlorade även om vi blivit

frälsta en gång

vi kan avfalla och komma bort från.Gud

läran en gång frälst alltid frälst är farlig

det är viktigt att leva i daglig omvändelse

att leva i helgelse

Svara -   - 8/1-18 20:51 -


Roger T. W.

Så här var det för mig på 80-talet. Håll fast vid vad ni har.

Curt & Roland - Jag har nu beslutat mig

https://www.youtube.com/watch?v=g81k8vXpcxg

Svara -   - 8/1-18 22:04 -


Tomas N

Livet kan ta slut när som helst tyvärr. Det kommer bli kristna martyrer även här i Europa och frågan är bara när. Därför måste man alltid hålla relationen med Herren levande och leva i omvändelse.

Att be om blodets beskydd och trons rustning dagligen är viktigt och att agera med andens ledning i allt. Då är troende under beskydd från den Högste.

Men det kommer bli martyrskap förr eller senare. Hoppas på senare ,men var beredd

Svara -   - 8/1-18 22:57 -


BrorK

Svar till bengt.

Bengt, menar du med det att vi blir frälsta varje dag? Det verkar bli jobbigt att gå på nålar hela livet; "Är jag frälst nu eller är jag inte?"

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv. De ska aldrig någonsin gå förlorade, och ingen ska rycka dem ur min hand. Min Far som gett mig dem är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Fars hand. Jag och Fadern är ett." (John 10:27-30)

Svara -   - 9/1-18 09:10 -


bengt

inte så

men att vi kan förlora vår frälsning ändå

och att leva i omvändelse varje dag är

ju ett pågående verk

att vi bekänner vår synd dagligen och

att vi ber om hjälp och kraft

Svara -   - 9/1-18 11:18 -


BrorK

Svar till bengt.

Absolut, Bengt! Den Heliga Anden påminner oss om våra synder och när vi erkänner dem så har i någon som för vår talan så att de kan bli förlåtna:

Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. (1 John 1:9)

Men, vi behöver inte vara oroliga, för det verk som Jesus gjorde på korset täcker ALLA världens synder. Vi är nu Guds barn och som barn har vi våra begränsningar, begränsningar som Jesus känner med oss. Däremot så leder ett medvetet syndigt liv till konsekvenser, både i denna världen och i nästa.

Svara -   - 9/1-18 11:34 -


bengt

men paulus talar ju också om slutfrälsning

det finns ju risk att avfalla och förlora sin

frälsning

Svara -   - 9/1-18 14:51 -


BrorK

Svar till bengt.

Bengt, vad tänker du närmast på då?

Svara -   - 9/1-18 15:02 -


bengt

detta med att löpa mot målet och att

vinna den eviga lagerkransen

Svara -   - 9/1-18 15:50 -


BrorK

Svar till bengt.

Målet är givetvis evigheten tillsammans med Jesus Kristus. Om vi har det i fokus istället för alla vardagliga bekymmer blir loppet så mycket enklare. Visst, lätt att säga under medgång, men ack så tungt under motgång! Det har dock inget med att förlora frälsningen, den är säkrad genom Jesus Kristus, Guds Son och själv Gud. Alltså inget med en vacklande tro att göra. HERREN har gett var och en mått av tro enligt sin vilja, men han bär alla, svaga som starka!

Svara -   - 10/1-18 00:22 -


Lena Henricson

Svar till BrorK och Bengt

Håller med er båda. Det är så sant det du skriver BrorK. Men som Bengt skriver,man KAN,som man sa förr,bli en avfälling.1Petr2:20-22 är ju en varning. I Joh.15:2 ser man att grenar som inte bär frukt rensas bort.

Så,syskon, låt oss förbli i Jesus som Joh.15 undervisar oss om,under vår korta tid här. Hur kort den tiden blir,vet vi ju inte. Det undervisade ju Christer om i den lite drastiska filmsnutten.

Svara -   - 10/1-18 07:00 -


BrorK

Svar till Lena Henricson.

Lena, du har rätt i att det tekniskt finns möjlighet att förlora vår frälsning. I Uppenbarelseboken beskrivs två fall. Dels om vi tar vilddjurets märke och dels om vi medvetet tar bort texter ur Bibeln.

En helt annan sak är om vi aldrig gjort en personlig överlåtelse, vilket mycket väl kan vara fallet om man t.ex. är uppväxt i en kristen familj som inte tagit frågan på allvar. Goda gärningar frälser ingen. En utmärkt lackmustest hittar vi i 1 John, kapitel 5 som inleds med:

Var och en som tror att Jesus är Kristus, han är född av Gud, och var och en som älskar Gud som har fött, älskar också den som är född av honom. När vi älskar Gud och håller hans bud, då vet vi att vi älskar Guds barn. Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga.

Svara -   - 10/1-18 09:18 -


Stefan Jonasson

Svar till bengt.

Jag tycker att det inte är rätt att säga att man kan förlora sin frälsning DET SKAPAR ÅNGEST HOS SVAGA BRÖDER OCH SYSTRAR SOM KÄMPAR MED SIN SYNDA NATUR. Det är Jesus som har frälst oss. Inte vi själva. DEN SOM HÖR MITT ORD OCH TROR HONOM SOM SÄNT MIG HAN HAR EVIGT LIV OCH HAR ÖVERGÅTT FRÅN DÖDEN TILL LIVET OCH BLIR INTE DÖMD FÖR SINA SYNDER Joh 5 24

Svara -   - 10/1-18 21:17 -


vanessa

Märkligt att det inte finns någon enighet över ett så grundläggande ämne som frälsning... är ni systrar och bröder? Då borde det väl vara klarhet i vad vår Fader sagt till oss också, vi har ju det i skrift så att vi kan gå tillbaka och titta på det om minnet sviker!

Svara -   - 11/1-18 10:02 -


bengt

Jag vill inte skapa onödig ångest

Gud vill bevara oss

han vill beskydda oss

jag kanske uttryckt mig oklart

Svara -   - 11/1-18 10:38 -


Lena Henricson

Svar till Stefan Johansson

Tack för det underbara bibelordet du gav oss! 😊

Låt oss också komma ihåg att Guds Ord ger oss både varning och tröst! Låt oss leva i nåden nära JESUS varje dag både uppe på höjderna 🎶 eller nere i dalen!😿

Svara -   - 11/1-18 11:05 -


Lena Henricson

Svar till Bengt

Nej jag tycker inte att du har uttryckt dig oklart! 🙂 Låt oss hela tiden leva nära JESUS!

Svara -   - 11/1-18 11:10 -


Lena Henricson

Svara -   - 11/1-18 11:11 -


Tomas N

Den som håller ut till slutet skall bli frälst står deti Bibeln. Det finns mängder av uppmaningar att hålla ut till slutet.Alltså finns en fara och risk att falla ifrån och inte nå slutmålet.

Men eftersom Gud har lovat att aldrig lämna eller överge oss som tror så vet vi att det inte beror på honom. Liksom synden lurade över Kain och Eva lurades ,så är vearje troende utsatt för inre och yttre påtryckningar avsedda till att lämna den väg som Gud har bestämt.

I vår kamp med synd och otro så förlåter Gud oss och hjälper oss när vi faller.Men när vi släpper taget om Gud och går åt andra hållet ,så drar han bort sin ande och då är det vi som egentligen lämnar Gud.

Lösningen på detta är gemenskap. Att finnas i en överlåten gemenskap skall vara en hjälp emot att någon faller ifrån och som kan varna och hjälpa den som är på vär bort ifrån Gud.

Att ta emot Jesus som frälsare är att ingå ett förbund med Gud och Helige ande ges som sigill/handpenning. Vem skulle lämna en stor "affär" som skall fullbordas när en handpenning finns ,som dessutom givits gratis?

Det är oändligt dumt att göra det,men alla som missar Guds rike är ju lurade. Han som lurar människor är otroligt smart och överlistar den smartaste människa. Men större är Han som bor i mig än han som är i världen.

Gud har all makt och har segrat över ondskan,men varje människa måste med Guds hjälp fullfölja sitt liv och välja rätt val

Svara -   - 11/1-18 12:18 -


bengt

jo det finns människor som börjar i anden och slutar i köttet

Svara -   - 11/1-18 12:31 -


Christer

Det du säger är så viktigt och det känns så skönt att jag har tagit Jesus och Gud till mig, jag känner mig hel och uppfylld.

Svara -   - 12/1-18 15:32 -


bengt

frälsningen och avgörandet är ju början på

ett liv med Gud

som ett maratonlopp

vi får tillsammans med Jesus ta en dag i

taget

Svara -   - 12/1-18 16:15 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

31

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

81

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 09:11

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 657 234 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 274 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp