719 online! | Sidvisningar idag: 60 727 | Igår: 186 733 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Osårbar?

Christer Åberg visar här på ett drastiskt sätt klart och tydligt att du inte är osårbar utan du behöver ta emot Jesus idag innan det är försent!


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg mndag 8 januari 2018 18:31 | #christer åberg #frälsning #evigheten #evangelisation | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


23 kommentarer

Rolf

Mycket tankeväckande och det visar även hur skör tråd vi lever med. Det finns inga garantier för en morgondag för någon. Därför bör man inte vänta med att bli frälst. I morgon kan det vara försent.

Svara -   - 8/1-18 20:35 -


bengt

samtidigt är det så viktigt att tänka på

att vi kan gå förlorade även om vi blivit

frälsta en gång

vi kan avfalla och komma bort från.Gud

läran en gång frälst alltid frälst är farlig

det är viktigt att leva i daglig omvändelse

att leva i helgelse

Svara -   - 8/1-18 20:51 -


Roger T. W.

Så här var det för mig på 80-talet. Håll fast vid vad ni har.

Curt & Roland - Jag har nu beslutat mig

https://www.youtube.com/watch?v=g81k8vXpcxg

Svara -   - 8/1-18 22:04 -


Tomas N

Livet kan ta slut när som helst tyvärr. Det kommer bli kristna martyrer även här i Europa och frågan är bara när. Därför måste man alltid hålla relationen med Herren levande och leva i omvändelse.

Att be om blodets beskydd och trons rustning dagligen är viktigt och att agera med andens ledning i allt. Då är troende under beskydd från den Högste.

Men det kommer bli martyrskap förr eller senare. Hoppas på senare ,men var beredd

Svara -   - 8/1-18 22:57 -


BrorK

Svar till bengt.

Bengt, menar du med det att vi blir frälsta varje dag? Det verkar bli jobbigt att gå på nålar hela livet; "Är jag frälst nu eller är jag inte?"

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv. De ska aldrig någonsin gå förlorade, och ingen ska rycka dem ur min hand. Min Far som gett mig dem är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Fars hand. Jag och Fadern är ett." (John 10:27-30)

Svara -   - 9/1-18 09:10 -


bengt

inte så

men att vi kan förlora vår frälsning ändå

och att leva i omvändelse varje dag är

ju ett pågående verk

att vi bekänner vår synd dagligen och

att vi ber om hjälp och kraft

Svara -   - 9/1-18 11:18 -


BrorK

Svar till bengt.

Absolut, Bengt! Den Heliga Anden påminner oss om våra synder och när vi erkänner dem så har i någon som för vår talan så att de kan bli förlåtna:

Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. (1 John 1:9)

Men, vi behöver inte vara oroliga, för det verk som Jesus gjorde på korset täcker ALLA världens synder. Vi är nu Guds barn och som barn har vi våra begränsningar, begränsningar som Jesus känner med oss. Däremot så leder ett medvetet syndigt liv till konsekvenser, både i denna världen och i nästa.

Svara -   - 9/1-18 11:34 -


bengt

men paulus talar ju också om slutfrälsning

det finns ju risk att avfalla och förlora sin

frälsning

Svara -   - 9/1-18 14:51 -


BrorK

Svar till bengt.

Bengt, vad tänker du närmast på då?

Svara -   - 9/1-18 15:02 -


bengt

detta med att löpa mot målet och att

vinna den eviga lagerkransen

Svara -   - 9/1-18 15:50 -


BrorK

Svar till bengt.

Målet är givetvis evigheten tillsammans med Jesus Kristus. Om vi har det i fokus istället för alla vardagliga bekymmer blir loppet så mycket enklare. Visst, lätt att säga under medgång, men ack så tungt under motgång! Det har dock inget med att förlora frälsningen, den är säkrad genom Jesus Kristus, Guds Son och själv Gud. Alltså inget med en vacklande tro att göra. HERREN har gett var och en mått av tro enligt sin vilja, men han bär alla, svaga som starka!

Svara -   - 10/1-18 00:22 -


Lena Henricson

Svar till BrorK och Bengt

Håller med er båda. Det är så sant det du skriver BrorK. Men som Bengt skriver,man KAN,som man sa förr,bli en avfälling.1Petr2:20-22 är ju en varning. I Joh.15:2 ser man att grenar som inte bär frukt rensas bort.

Så,syskon, låt oss förbli i Jesus som Joh.15 undervisar oss om,under vår korta tid här. Hur kort den tiden blir,vet vi ju inte. Det undervisade ju Christer om i den lite drastiska filmsnutten.

Svara -   - 10/1-18 07:00 -


BrorK

Svar till Lena Henricson.

Lena, du har rätt i att det tekniskt finns möjlighet att förlora vår frälsning. I Uppenbarelseboken beskrivs två fall. Dels om vi tar vilddjurets märke och dels om vi medvetet tar bort texter ur Bibeln.

En helt annan sak är om vi aldrig gjort en personlig överlåtelse, vilket mycket väl kan vara fallet om man t.ex. är uppväxt i en kristen familj som inte tagit frågan på allvar. Goda gärningar frälser ingen. En utmärkt lackmustest hittar vi i 1 John, kapitel 5 som inleds med:

Var och en som tror att Jesus är Kristus, han är född av Gud, och var och en som älskar Gud som har fött, älskar också den som är född av honom. När vi älskar Gud och håller hans bud, då vet vi att vi älskar Guds barn. Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga.

Svara -   - 10/1-18 09:18 -


Stefan Jonasson

Svar till bengt.

Jag tycker att det inte är rätt att säga att man kan förlora sin frälsning DET SKAPAR ÅNGEST HOS SVAGA BRÖDER OCH SYSTRAR SOM KÄMPAR MED SIN SYNDA NATUR. Det är Jesus som har frälst oss. Inte vi själva. DEN SOM HÖR MITT ORD OCH TROR HONOM SOM SÄNT MIG HAN HAR EVIGT LIV OCH HAR ÖVERGÅTT FRÅN DÖDEN TILL LIVET OCH BLIR INTE DÖMD FÖR SINA SYNDER Joh 5 24

Svara -   - 10/1-18 21:17 -


vanessa

Märkligt att det inte finns någon enighet över ett så grundläggande ämne som frälsning... är ni systrar och bröder? Då borde det väl vara klarhet i vad vår Fader sagt till oss också, vi har ju det i skrift så att vi kan gå tillbaka och titta på det om minnet sviker!

Svara -   - 11/1-18 10:02 -


bengt

Jag vill inte skapa onödig ångest

Gud vill bevara oss

han vill beskydda oss

jag kanske uttryckt mig oklart

Svara -   - 11/1-18 10:38 -


Lena Henricson

Svar till Stefan Johansson

Tack för det underbara bibelordet du gav oss! 😊

Låt oss också komma ihåg att Guds Ord ger oss både varning och tröst! Låt oss leva i nåden nära JESUS varje dag både uppe på höjderna 🎶 eller nere i dalen!😿

Svara -   - 11/1-18 11:05 -


Lena Henricson

Svar till Bengt

Nej jag tycker inte att du har uttryckt dig oklart! 🙂 Låt oss hela tiden leva nära JESUS!

Svara -   - 11/1-18 11:10 -


Lena Henricson

Svara -   - 11/1-18 11:11 -


Tomas N

Den som håller ut till slutet skall bli frälst står deti Bibeln. Det finns mängder av uppmaningar att hålla ut till slutet.Alltså finns en fara och risk att falla ifrån och inte nå slutmålet.

Men eftersom Gud har lovat att aldrig lämna eller överge oss som tror så vet vi att det inte beror på honom. Liksom synden lurade över Kain och Eva lurades ,så är vearje troende utsatt för inre och yttre påtryckningar avsedda till att lämna den väg som Gud har bestämt.

I vår kamp med synd och otro så förlåter Gud oss och hjälper oss när vi faller.Men när vi släpper taget om Gud och går åt andra hållet ,så drar han bort sin ande och då är det vi som egentligen lämnar Gud.

Lösningen på detta är gemenskap. Att finnas i en överlåten gemenskap skall vara en hjälp emot att någon faller ifrån och som kan varna och hjälpa den som är på vär bort ifrån Gud.

Att ta emot Jesus som frälsare är att ingå ett förbund med Gud och Helige ande ges som sigill/handpenning. Vem skulle lämna en stor "affär" som skall fullbordas när en handpenning finns ,som dessutom givits gratis?

Det är oändligt dumt att göra det,men alla som missar Guds rike är ju lurade. Han som lurar människor är otroligt smart och överlistar den smartaste människa. Men större är Han som bor i mig än han som är i världen.

Gud har all makt och har segrat över ondskan,men varje människa måste med Guds hjälp fullfölja sitt liv och välja rätt val

Svara -   - 11/1-18 12:18 -


bengt

jo det finns människor som börjar i anden och slutar i köttet

Svara -   - 11/1-18 12:31 -


Christer

Det du säger är så viktigt och det känns så skönt att jag har tagit Jesus och Gud till mig, jag känner mig hel och uppfylld.

Svara -   - 12/1-18 15:32 -


bengt

frälsningen och avgörandet är ju början på

ett liv med Gud

som ett maratonlopp

vi får tillsammans med Jesus ta en dag i

taget

Svara -   - 12/1-18 16:15 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Örn störtade i havet - skickas på flygträning

Havsörn

En annan örn än den som beskrivs i artikeln. 

SVT skriver om en örnunge som inte klarade av att flyga och störtade i havet ska nu skickas på flygträning!

0

Läs allt!


Många anlagda bränder i den största skogsbranden i Sverige

Uppdaterad! 

15 anlagda bränder

Under ett dygn har 15 bränder blivit anlagda i Arboga. Så alla bränder som nu härjar i Sveriges värsta brandkatastrof har alltså inte kommit till av naturliga orsaker. 

14

Läs allt!


Svenska folk du borde tacka - Sveriges nationalsång?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1439685284-svenska-folk-du-borde-tacka.jpg

För flera år sedan sa en vän till mig att han tyckte att den här sången borde bli Sveriges nationalsång!

13

Läs allt!


Profetisk uppenbarelse om skogsbränderna? - Christer Åberg

Christer Åberg tar upp de allvarliga skogsbränderna och torkan i Sverige och undrar om det finns profetior över detta och om det är ett profetiskt tecken.

41

Läs allt!


Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

14

Läs allt!


Krångla inte till det - Möte på Arkens mirakelkonferens

Möte på Arkens mirakelkonferens. Birgitta Rosen predikade och Lindbergarna Nenne och Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången. Dessutom delade Christer Åberg med sitt vittnesbörd. 

6

Läs allt!


Mirakelkonferensen på Arken med Lindbergarna och Linda Bergling

Linda Bergling predikade tisdagen 17 juli på Arkens mirakelkonferens i Kungsängen. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken.

109

Läs allt!


När blir barnet människa?

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Ofött barn suger på tummen

När inblåser Gud sin livsande i människan. Är det när barnet föds eller är det när ägget befruktas.

38

Läs allt!


Starka vittnesbörd på Arken från missionen

Missions-inspiration på Arkens mirakelkonferens. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken. 

0

Läs allt!


Hur blir det med pingströrelsen?

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Pingströrelsen

Det är ju uppenbart för alla historiskt medvetna och bibliskt intresserade pingstvänner, att Pingströrelsen sedan den blev Pingst ffs och Samfundet Pingst, med det årliga s.k. rådslaget – har förändrats både organisatoriskt, sociologiskt och teologiskt. 

39

Läs allt!


Tre möten på Arken i Kungsängen

Nenne Lindberg, Toye Josefsson, Martin Lindberg och Christer Åberg gästar Arken på 3 möten under två dagar. Klockan 14.00 och 19.00 på tisdag på 17 juli och onsdag 18 juli  klockan 10.00.

1

Läs allt!


Jesu återkomst - Dan Johansson

Dan Johansson talar om Jesu återkomst i Vallhamrakyrkan 15 september 2015.

2

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 3

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi belyser återigen hur denna kursändring skett.

4

Läs allt!


Stöd Apg29 med en frivillig gåva

Stöd Apg29

Du kan stödja Apg29 på tre sätt. 

1

Läs allt!


Du behöver ta emot Jesus

Därför talar jag så mycket om varför du behöver ta emot Jesus!

2

Läs allt!


Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

44

Läs allt!


Annons


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

10

Läs allt!


Den kontantlösa konspirationen - Ladda ner gratis pdf-bok!

Den här mycket intressanta boken på 593 sidor om det kontantlösa samhället kan du återigen ladda ner gratis direkt på Apg29!

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 29, söndag 22 juli 2018 kl. 08:53

Jesus söker: Magdalena, Madeleine!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Våra skattepengar finansierar imamutbildning

Läsarmejl av Bertil Rosenius

En rubrik på Facebook väckte nyfikenhet: ”I Höst får Sverige sin första statligt finansierade imam utbildning.” Sant eller falskt? Sant! Men det hela blir än värre, när man dyker ner i historiken!

41

Läs allt!


Senaste kommentarer


Katastrofal kursändring - Del 1

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

En kursändring har nu skett när det gäller förkunnelsen om Jesu tillkommelse detta kan komma att få förödande konsekvenser.

18

Läs allt!


Almedalen - Dans & Trams och intervju med Christer Åberg

Filmgruppen Flipp Flopp intervjuade mig i Almedalen 2018. 

3

Läs allt!


Har vi kanske glömt något?

Läsarmejl av David B

“Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar” Ps. 103:2

4

Läs allt!


Kommer nationalism från Gud?

Valet i höst kommer framför allt att stå mellan nationalism och globalism, dvs antikrists plan för världsherravälde. Vad säger Bibeln om nationalism?

61

Läs allt!


Förbjud Pride

OBS: Artikeln innehåller obehagliga bilder från olika pridefestivaler. 

Förbjud Pride

Lägg märke till barnen som ser detta spektakel...

Man varken kan eller ska förbjuda folks olika läggningar men det man kan förbjuda är att de ska skylta med det på gatorna. 

97

Läs allt!


Profetian i Joel och nödslakten i den svenska torkan

Läsarmejl av Kattis 

Kor

Satt och läste min bibel. Då kom jag till detta bibelställe från Joel 1:17-19: 

25

Läs allt!


Be för Jimmie Åkesson

Av Bertil Rosenius 

Be för Jimmie Åkesson

Bild: sd.se. 

Jag upplever nu starkt att vi skall be att Jimmie Åkesson… 

188

Läs allt!


Den siste påven är Antikrist - Profetia av före detta jesuitprästen Alberto Rivera

Den före detta katolske jesuitprästen Alberto Rivera profeterar 1990 att den siste romerske katolske påven kommer att vara den bibliske Antikrist.

77

Läs allt!


Räddningen av pojkarna i Tham Luang-grottan

Alla barnen och tränaren är nu räddade från grottan! 

Räddningen av pojkarna i Tham Luang-grottan

Bild: Aftonbladet. 

De tolv pojkarna och den 25-åriga tränaren som varit fast i Tham Luang-grottan i Thailand har räddats! Jag tänker osökt på bibelordet "Han drog mig upp ur fördärvets grop".

10

Läs allt!


Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen

Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen 2028

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen när han talade på lördagskvällen. 

79

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 430 330 481 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 694 bloggartiklar, 85 334 kommentarer och 57 035 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp