2 352 online! | Sidvisningar idag: 198 598 | Igår: 538 603 |

www.apg29.nu

Annons Himlen TV7 5 år
Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Osårbar?

Christer Åberg visar här på ett drastiskt sätt klart och tydligt att du inte är osårbar utan du behöver ta emot Jesus idag innan det är försent!


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg mndag 8 januari 2018 18:31 | #christer åberg #frälsning #evigheten #evangelisation | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


23 kommentarer

Rolf

Mycket tankeväckande och det visar även hur skör tråd vi lever med. Det finns inga garantier för en morgondag för någon. Därför bör man inte vänta med att bli frälst. I morgon kan det vara försent.

Svara -   - 8/1-18 20:35 -


bengt

samtidigt är det så viktigt att tänka på

att vi kan gå förlorade även om vi blivit

frälsta en gång

vi kan avfalla och komma bort från.Gud

läran en gång frälst alltid frälst är farlig

det är viktigt att leva i daglig omvändelse

att leva i helgelse

Svara -   - 8/1-18 20:51 -


Roger T. W.

Så här var det för mig på 80-talet. Håll fast vid vad ni har.

Curt & Roland - Jag har nu beslutat mig

https://www.youtube.com/watch?v=g81k8vXpcxg

Svara -   - 8/1-18 22:04 -


Tomas N

Livet kan ta slut när som helst tyvärr. Det kommer bli kristna martyrer även här i Europa och frågan är bara när. Därför måste man alltid hålla relationen med Herren levande och leva i omvändelse.

Att be om blodets beskydd och trons rustning dagligen är viktigt och att agera med andens ledning i allt. Då är troende under beskydd från den Högste.

Men det kommer bli martyrskap förr eller senare. Hoppas på senare ,men var beredd

Svara -   - 8/1-18 22:57 -


BrorK

Svar till bengt.

Bengt, menar du med det att vi blir frälsta varje dag? Det verkar bli jobbigt att gå på nålar hela livet; "Är jag frälst nu eller är jag inte?"

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv. De ska aldrig någonsin gå förlorade, och ingen ska rycka dem ur min hand. Min Far som gett mig dem är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Fars hand. Jag och Fadern är ett." (John 10:27-30)

Svara -   - 9/1-18 09:10 -


bengt

inte så

men att vi kan förlora vår frälsning ändå

och att leva i omvändelse varje dag är

ju ett pågående verk

att vi bekänner vår synd dagligen och

att vi ber om hjälp och kraft

Svara -   - 9/1-18 11:18 -


BrorK

Svar till bengt.

Absolut, Bengt! Den Heliga Anden påminner oss om våra synder och när vi erkänner dem så har i någon som för vår talan så att de kan bli förlåtna:

Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. (1 John 1:9)

Men, vi behöver inte vara oroliga, för det verk som Jesus gjorde på korset täcker ALLA världens synder. Vi är nu Guds barn och som barn har vi våra begränsningar, begränsningar som Jesus känner med oss. Däremot så leder ett medvetet syndigt liv till konsekvenser, både i denna världen och i nästa.

Svara -   - 9/1-18 11:34 -


bengt

men paulus talar ju också om slutfrälsning

det finns ju risk att avfalla och förlora sin

frälsning

Svara -   - 9/1-18 14:51 -


BrorK

Svar till bengt.

Bengt, vad tänker du närmast på då?

Svara -   - 9/1-18 15:02 -


bengt

detta med att löpa mot målet och att

vinna den eviga lagerkransen

Svara -   - 9/1-18 15:50 -


BrorK

Svar till bengt.

Målet är givetvis evigheten tillsammans med Jesus Kristus. Om vi har det i fokus istället för alla vardagliga bekymmer blir loppet så mycket enklare. Visst, lätt att säga under medgång, men ack så tungt under motgång! Det har dock inget med att förlora frälsningen, den är säkrad genom Jesus Kristus, Guds Son och själv Gud. Alltså inget med en vacklande tro att göra. HERREN har gett var och en mått av tro enligt sin vilja, men han bär alla, svaga som starka!

Svara -   - 10/1-18 00:22 -


Lena Henricson

Svar till BrorK och Bengt

Håller med er båda. Det är så sant det du skriver BrorK. Men som Bengt skriver,man KAN,som man sa förr,bli en avfälling.1Petr2:20-22 är ju en varning. I Joh.15:2 ser man att grenar som inte bär frukt rensas bort.

Så,syskon, låt oss förbli i Jesus som Joh.15 undervisar oss om,under vår korta tid här. Hur kort den tiden blir,vet vi ju inte. Det undervisade ju Christer om i den lite drastiska filmsnutten.

Svara -   - 10/1-18 07:00 -


BrorK

Svar till Lena Henricson.

Lena, du har rätt i att det tekniskt finns möjlighet att förlora vår frälsning. I Uppenbarelseboken beskrivs två fall. Dels om vi tar vilddjurets märke och dels om vi medvetet tar bort texter ur Bibeln.

En helt annan sak är om vi aldrig gjort en personlig överlåtelse, vilket mycket väl kan vara fallet om man t.ex. är uppväxt i en kristen familj som inte tagit frågan på allvar. Goda gärningar frälser ingen. En utmärkt lackmustest hittar vi i 1 John, kapitel 5 som inleds med:

Var och en som tror att Jesus är Kristus, han är född av Gud, och var och en som älskar Gud som har fött, älskar också den som är född av honom. När vi älskar Gud och håller hans bud, då vet vi att vi älskar Guds barn. Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga.

Svara -   - 10/1-18 09:18 -


Stefan Jonasson

Svar till bengt.

Jag tycker att det inte är rätt att säga att man kan förlora sin frälsning DET SKAPAR ÅNGEST HOS SVAGA BRÖDER OCH SYSTRAR SOM KÄMPAR MED SIN SYNDA NATUR. Det är Jesus som har frälst oss. Inte vi själva. DEN SOM HÖR MITT ORD OCH TROR HONOM SOM SÄNT MIG HAN HAR EVIGT LIV OCH HAR ÖVERGÅTT FRÅN DÖDEN TILL LIVET OCH BLIR INTE DÖMD FÖR SINA SYNDER Joh 5 24

Svara -   - 10/1-18 21:17 -


vanessa

Märkligt att det inte finns någon enighet över ett så grundläggande ämne som frälsning... är ni systrar och bröder? Då borde det väl vara klarhet i vad vår Fader sagt till oss också, vi har ju det i skrift så att vi kan gå tillbaka och titta på det om minnet sviker!

Svara -   - 11/1-18 10:02 -


bengt

Jag vill inte skapa onödig ångest

Gud vill bevara oss

han vill beskydda oss

jag kanske uttryckt mig oklart

Svara -   - 11/1-18 10:38 -


Lena Henricson

Svar till Stefan Johansson

Tack för det underbara bibelordet du gav oss! 😊

Låt oss också komma ihåg att Guds Ord ger oss både varning och tröst! Låt oss leva i nåden nära JESUS varje dag både uppe på höjderna 🎶 eller nere i dalen!😿

Svara -   - 11/1-18 11:05 -


Lena Henricson

Svar till Bengt

Nej jag tycker inte att du har uttryckt dig oklart! 🙂 Låt oss hela tiden leva nära JESUS!

Svara -   - 11/1-18 11:10 -


Lena Henricson

Svara -   - 11/1-18 11:11 -


Tomas N

Den som håller ut till slutet skall bli frälst står deti Bibeln. Det finns mängder av uppmaningar att hålla ut till slutet.Alltså finns en fara och risk att falla ifrån och inte nå slutmålet.

Men eftersom Gud har lovat att aldrig lämna eller överge oss som tror så vet vi att det inte beror på honom. Liksom synden lurade över Kain och Eva lurades ,så är vearje troende utsatt för inre och yttre påtryckningar avsedda till att lämna den väg som Gud har bestämt.

I vår kamp med synd och otro så förlåter Gud oss och hjälper oss när vi faller.Men när vi släpper taget om Gud och går åt andra hållet ,så drar han bort sin ande och då är det vi som egentligen lämnar Gud.

Lösningen på detta är gemenskap. Att finnas i en överlåten gemenskap skall vara en hjälp emot att någon faller ifrån och som kan varna och hjälpa den som är på vär bort ifrån Gud.

Att ta emot Jesus som frälsare är att ingå ett förbund med Gud och Helige ande ges som sigill/handpenning. Vem skulle lämna en stor "affär" som skall fullbordas när en handpenning finns ,som dessutom givits gratis?

Det är oändligt dumt att göra det,men alla som missar Guds rike är ju lurade. Han som lurar människor är otroligt smart och överlistar den smartaste människa. Men större är Han som bor i mig än han som är i världen.

Gud har all makt och har segrat över ondskan,men varje människa måste med Guds hjälp fullfölja sitt liv och välja rätt val

Svara -   - 11/1-18 12:18 -


bengt

jo det finns människor som börjar i anden och slutar i köttet

Svara -   - 11/1-18 12:31 -


Christer

Det du säger är så viktigt och det känns så skönt att jag har tagit Jesus och Gud till mig, jag känner mig hel och uppfylld.

Svara -   - 12/1-18 15:32 -


bengt

frälsningen och avgörandet är ju början på

ett liv med Gud

som ett maratonlopp

vi får tillsammans med Jesus ta en dag i

taget

Svara -   - 12/1-18 16:15 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Helvetet, uppryckandet och tungotal

Christer Åberg talar om helvetet, uppryckandet och tungotal.

3

Läs allt!


Putin förutser globalt kaos om västvärlden attackerar Syrien igen

Av Mikael Walfridsson 

Putin Lenin Stalin

Syrien fyller mycket just nu i nyheterna, och som jag tidigare har skrivit, är det som händer i Syrien, ett profetiskt tecken och början på uppfyllandet av bibliska profetior.

7

Läs allt!


Gick Avicii bort eller hem?

Ex-flickvännens sorg: ”Vill inte att det ska vara på riktigt”

Bild: Expressen. 

Det finns några saker som jag reagerar på som ofta bruka dyka upp i tidningarna när någon kändis är död. Jag påminns åter igen om detta av tidningarnas rapportering om Aviciis död.

8

Läs allt!


Herren visade en berömd kvinna i helvetet

Läsarmejl av nils 

Kvinna i helvetet

Gud visade mig en berömd kvinna som nyligen dog och var i helvetet. Det var en söt populär sångerska bland sitt eget folk som nyligen dog. Jag hade bett och frågat Gud varför denna kvinna dog, hon var älskad av så många människor.

60

Läs allt!


Avicii död - De betalar ett högt pris för en kort stunds framgång

Uppdaterad! 

Aviccis framgångar hade ett högt pris

Bild: Expressen. 

En släkting berättade för mig ikväll att den svenske superstjärnan Avicii (Tim Bergling) är död varav jag svarade: "De betalar ett högt pris för en kort stunds framgång." Han blev 28 år.

7

Läs allt!


Frälsning och karate - Christer Åberg

Christer Åbergs personliga vittnesbörd om hur han blev frälst och fri från karaten.

0

Läs allt!


Annons


Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg

Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 17, måndag 23 april 2018 kl. 07:54

Jesus söker: Georg, Göran!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Israel fyller 70 år - Välsignar du Israel?

Hela artikeln är från Himlen TV7:s nyhetsbrev. 

Israel 70 år

Den kristna tv-kanalen Himlen TV7 hyllar den 70-åriga staten med en rad program på torsdagen.

18

Läs allt!


Senaste kommentarer


Frimurarna - Studio Apg29 med Christer Åberg

Frimurarna - Ett högaktuellt program med mycket sång, musik, undervisning och frälsningsbudskap med Christer Åberg.

1

Läs allt!


Profetior och hur du prövar det

Druvdalen - Profetior och hur du prövar det - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 405 884 858 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 460 bloggartiklar, 81 285 kommentarer och 54 835 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp