628 online! | Sidvisningar idag: 102 962 | Igår: 171 455 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Osårbar?

Christer Åberg visar här på ett drastiskt sätt klart och tydligt att du inte är osårbar utan du behöver ta emot Jesus idag innan det är försent!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 8 januari 2018 18:31 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


23 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Rolf

Mycket tankeväckande och det visar även hur skör tråd vi lever med. Det finns inga garantier för en morgondag för någon. Därför bör man inte vänta med att bli frälst. I morgon kan det vara försent.

Svara -   - 8/1-18 20:35 -


bengt

samtidigt är det så viktigt att tänka på

att vi kan gå förlorade även om vi blivit

frälsta en gång

vi kan avfalla och komma bort från.Gud

läran en gång frälst alltid frälst är farlig

det är viktigt att leva i daglig omvändelse

att leva i helgelse

Svara -   - 8/1-18 20:51 -


Roger T. W.

Så här var det för mig på 80-talet. Håll fast vid vad ni har.

Curt & Roland - Jag har nu beslutat mig

https://www.youtube.com/watch?v=g81k8vXpcxg

Svara -   - 8/1-18 22:04 -


Tomas N

Livet kan ta slut när som helst tyvärr. Det kommer bli kristna martyrer även här i Europa och frågan är bara när. Därför måste man alltid hålla relationen med Herren levande och leva i omvändelse.

Att be om blodets beskydd och trons rustning dagligen är viktigt och att agera med andens ledning i allt. Då är troende under beskydd från den Högste.

Men det kommer bli martyrskap förr eller senare. Hoppas på senare ,men var beredd

Svara -   - 8/1-18 22:57 -


BrorK

Svar till bengt.

Bengt, menar du med det att vi blir frälsta varje dag? Det verkar bli jobbigt att gå på nålar hela livet; "Är jag frälst nu eller är jag inte?"

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv. De ska aldrig någonsin gå förlorade, och ingen ska rycka dem ur min hand. Min Far som gett mig dem är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Fars hand. Jag och Fadern är ett." (John 10:27-30)

Svara -   - 9/1-18 09:10 -


bengt

inte så

men att vi kan förlora vår frälsning ändå

och att leva i omvändelse varje dag är

ju ett pågående verk

att vi bekänner vår synd dagligen och

att vi ber om hjälp och kraft

Svara -   - 9/1-18 11:18 -


BrorK

Svar till bengt.

Absolut, Bengt! Den Heliga Anden påminner oss om våra synder och när vi erkänner dem så har i någon som för vår talan så att de kan bli förlåtna:

Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. (1 John 1:9)

Men, vi behöver inte vara oroliga, för det verk som Jesus gjorde på korset täcker ALLA världens synder. Vi är nu Guds barn och som barn har vi våra begränsningar, begränsningar som Jesus känner med oss. Däremot så leder ett medvetet syndigt liv till konsekvenser, både i denna världen och i nästa.

Svara -   - 9/1-18 11:34 -


bengt

men paulus talar ju också om slutfrälsning

det finns ju risk att avfalla och förlora sin

frälsning

Svara -   - 9/1-18 14:51 -


BrorK

Svar till bengt.

Bengt, vad tänker du närmast på då?

Svara -   - 9/1-18 15:02 -


bengt

detta med att löpa mot målet och att

vinna den eviga lagerkransen

Svara -   - 9/1-18 15:50 -


BrorK

Svar till bengt.

Målet är givetvis evigheten tillsammans med Jesus Kristus. Om vi har det i fokus istället för alla vardagliga bekymmer blir loppet så mycket enklare. Visst, lätt att säga under medgång, men ack så tungt under motgång! Det har dock inget med att förlora frälsningen, den är säkrad genom Jesus Kristus, Guds Son och själv Gud. Alltså inget med en vacklande tro att göra. HERREN har gett var och en mått av tro enligt sin vilja, men han bär alla, svaga som starka!

Svara -   - 10/1-18 00:22 -


Lena Henricson

Svar till BrorK och Bengt

Håller med er båda. Det är så sant det du skriver BrorK. Men som Bengt skriver,man KAN,som man sa förr,bli en avfälling.1Petr2:20-22 är ju en varning. I Joh.15:2 ser man att grenar som inte bär frukt rensas bort.

Så,syskon, låt oss förbli i Jesus som Joh.15 undervisar oss om,under vår korta tid här. Hur kort den tiden blir,vet vi ju inte. Det undervisade ju Christer om i den lite drastiska filmsnutten.

Svara -   - 10/1-18 07:00 -


BrorK

Svar till Lena Henricson.

Lena, du har rätt i att det tekniskt finns möjlighet att förlora vår frälsning. I Uppenbarelseboken beskrivs två fall. Dels om vi tar vilddjurets märke och dels om vi medvetet tar bort texter ur Bibeln.

En helt annan sak är om vi aldrig gjort en personlig överlåtelse, vilket mycket väl kan vara fallet om man t.ex. är uppväxt i en kristen familj som inte tagit frågan på allvar. Goda gärningar frälser ingen. En utmärkt lackmustest hittar vi i 1 John, kapitel 5 som inleds med:

Var och en som tror att Jesus är Kristus, han är född av Gud, och var och en som älskar Gud som har fött, älskar också den som är född av honom. När vi älskar Gud och håller hans bud, då vet vi att vi älskar Guds barn. Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga.

Svara -   - 10/1-18 09:18 -


Stefan Jonasson

Svar till bengt.

Jag tycker att det inte är rätt att säga att man kan förlora sin frälsning DET SKAPAR ÅNGEST HOS SVAGA BRÖDER OCH SYSTRAR SOM KÄMPAR MED SIN SYNDA NATUR. Det är Jesus som har frälst oss. Inte vi själva. DEN SOM HÖR MITT ORD OCH TROR HONOM SOM SÄNT MIG HAN HAR EVIGT LIV OCH HAR ÖVERGÅTT FRÅN DÖDEN TILL LIVET OCH BLIR INTE DÖMD FÖR SINA SYNDER Joh 5 24

Svara -   - 10/1-18 21:17 -


vanessa

Märkligt att det inte finns någon enighet över ett så grundläggande ämne som frälsning... är ni systrar och bröder? Då borde det väl vara klarhet i vad vår Fader sagt till oss också, vi har ju det i skrift så att vi kan gå tillbaka och titta på det om minnet sviker!

Svara -   - 11/1-18 10:02 -


bengt

Jag vill inte skapa onödig ångest

Gud vill bevara oss

han vill beskydda oss

jag kanske uttryckt mig oklart

Svara -   - 11/1-18 10:38 -


Lena Henricson

Svar till Stefan Johansson

Tack för det underbara bibelordet du gav oss! 😊

Låt oss också komma ihåg att Guds Ord ger oss både varning och tröst! Låt oss leva i nåden nära JESUS varje dag både uppe på höjderna 🎶 eller nere i dalen!😿

Svara -   - 11/1-18 11:05 -


Lena Henricson

Svar till Bengt

Nej jag tycker inte att du har uttryckt dig oklart! 🙂 Låt oss hela tiden leva nära JESUS!

Svara -   - 11/1-18 11:10 -


Lena Henricson

Svara -   - 11/1-18 11:11 -


Tomas N

Den som håller ut till slutet skall bli frälst står deti Bibeln. Det finns mängder av uppmaningar att hålla ut till slutet.Alltså finns en fara och risk att falla ifrån och inte nå slutmålet.

Men eftersom Gud har lovat att aldrig lämna eller överge oss som tror så vet vi att det inte beror på honom. Liksom synden lurade över Kain och Eva lurades ,så är vearje troende utsatt för inre och yttre påtryckningar avsedda till att lämna den väg som Gud har bestämt.

I vår kamp med synd och otro så förlåter Gud oss och hjälper oss när vi faller.Men när vi släpper taget om Gud och går åt andra hållet ,så drar han bort sin ande och då är det vi som egentligen lämnar Gud.

Lösningen på detta är gemenskap. Att finnas i en överlåten gemenskap skall vara en hjälp emot att någon faller ifrån och som kan varna och hjälpa den som är på vär bort ifrån Gud.

Att ta emot Jesus som frälsare är att ingå ett förbund med Gud och Helige ande ges som sigill/handpenning. Vem skulle lämna en stor "affär" som skall fullbordas när en handpenning finns ,som dessutom givits gratis?

Det är oändligt dumt att göra det,men alla som missar Guds rike är ju lurade. Han som lurar människor är otroligt smart och överlistar den smartaste människa. Men större är Han som bor i mig än han som är i världen.

Gud har all makt och har segrat över ondskan,men varje människa måste med Guds hjälp fullfölja sitt liv och välja rätt val

Svara -   - 11/1-18 12:18 -


bengt

jo det finns människor som börjar i anden och slutar i köttet

Svara -   - 11/1-18 12:31 -


Christer

Det du säger är så viktigt och det känns så skönt att jag har tagit Jesus och Gud till mig, jag känner mig hel och uppfylld.

Svara -   - 12/1-18 15:32 -


bengt

frälsningen och avgörandet är ju början på

ett liv med Gud

som ett maratonlopp

vi får tillsammans med Jesus ta en dag i

taget

Svara -   - 12/1-18 16:15 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

24

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

1

Läs allt!


Går man till helvetet om man begår självmord?


En miljon människor begår självmord varje år i världen. Vart 40:e sekund tar en människa sitt liv. Det är fler människor som dör av självmord än av krig och mord.

Läs allt!


I Bibeln drack de vin

I Bibeln drack de vin, ja till och med Jesus och han blev anklagad och förtalad på grund av det. Men du såg Jesus aldrig full. Vinet var ingen last för honom. 

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

5

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

1

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

62

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

10

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!


Ingen kan lura Jesus

Ingen kan lura Jesus

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?

5

Läs allt!


Livbojen

Läsarmejl av David B 

En livboj är till för att slänga ut människor i nöd. En video med David B.

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, måndag 15 oktober 2018 kl. 13:14

Jesus söker: Hedvig, Hillevi!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Herrens ledning i missionsarbetet

Läsarmejl av Jörgen Milton 

Herrens ledning i missionsarbetet

Till vår stora glädje blev det också dopförrättning denna gång, då tre personer valde att följa honom.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Uppryckandet - vårt saliga hopp!

Uppryckandet - vårt saliga hopp!

”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

6

Läs allt!


Vad ska du göra för att gå förlorad till ett evigt helvete?

7

Läs allt!


Be och ge

Be och ge

0

Läs allt!


Horoskop, mindfulness och yoga är österländska religioner

Av Holger Nilsson

I många veckotidningar, och även i dagspress, återfinns horoskop. Hur seriös press kan publicera något så suspekt kan verkligen ifrågasättas.

7

Läs allt!


Samkönade äktenskap är förfalskade låtsasäktenskap

Folkomröstning i Rumänien för äktenskapet

Bild: varldenidag.se. 

90 procent sa ja till äktenskap mellan man och kvinna.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Barn mår dåligt av Pride

På Engelska skolan i Umeå måste alla barn delta i  Pride-veckan som arrangeras på skolan. En förälder betättar: Mitt barn kom hem från skolans Pride-vecka och sa att hon mådde dåligt. 

8

Läs allt!


Klimatet?

Läsarmejl av LeifA 

Klimatet

Hörde på nyheterna om FN:s rapport att det är bråttom att minska utsläppen.

15

Läs allt!


Varför gå till kyrkan?

Måste man gå till kyrkan varje vecka om man är kristen? Vad är poängen med det?

73

Läs allt!


Den 10 december skriver medlemsländerna i FN under om fri invandring

Den 10 december skrivs ett dokument under i FN som i princip öppnar upp för fri invandring.

41

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 294 527 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 945 bloggartiklar, 90 767 kommentarer och 58 976 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp