1 377 online! | Sidvisningar idag: 235 924 | Igår: 257 968 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Överblick av sista tiden

1492541826-tiden.jpg

Jag har gjort en enkel överblick på sista tidens stora händelser som Bibeln talar om.

1. Uppryckandet (kan ske när som helst)

2. Gog och Magog-kriget

3. Antikrist (förbund med många)

4. Tredje templet byggs

5. Vedermödan

6. Harmangedon-kriget

7. Jesu återkomst med de frälsta

8. Tusenårsriket

9. Jordens sista krig

10. Nya himlar och en ny jord

Efter eller i samband med Gog och Magog-kriget träder Antikrist fram och stiftar fred med Israel och de anfallande länderna. (Förbund med många)

Innan Antikrist träder fram måste uppryckandet och uppståndelsen av de frälsta ha skett. Antikrist kan inte träda fram så länge de kristna är kvar på jorden.

Gog och Magog-kriget

Judarnas städning efter Gog och Magog-kriget tar sju år. Så länge är församlingen hos Jesus och firar bröllop. (Bröllopsvecka)

Gog och Magog-kriget misstas för att vara Harmangedon-kriget och Antikrist kommer att tas emot som Messias, att Jesus har kommit tillbaka.

Antikrist och vedermödan

Antikrist kommer att hjälpa judarna bygga det tredje templet och sätter sig i templet och utropar sig själv till Gud.

Detta accepterar judarna aldrig och den ohyggliga vedermödan börjar. Vedermödan är i första hand mot judarna.

Denna vedermöda kulminerar med Harmangedon-kriget då Jesus kommer tillbaka med de frälsta som tidigare har blivit uppryckta till honom.

Tusenårsriket

Tusenårsriket bryter in. Jesus regerar från Jerusalem tillsammans med de frälsta. På jorden föds och dör människor medan de frälsta är odödliga.

Jordens sista krig avslutar tusenårsriket.

Däreftet bryter himmelriket in på jorden med nya himlar och en ny jord.


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av onsdag 19 april 2017 17:30 | #tidstecken #sista+tiden #överblick | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


60 kommentarer

Svenne

Tack, Christer! Din beskrivning av de kronologiska händelserna i den sista tiden stämmer väl överens med min uppfattning om detta, som jag också har berört i tidigare läsarmejl.

Svara -   - 19/4-17 20:42 -


Astro

"Däreftet bryter himmelriket in på jorden med nya himlar och en ny jord."

Vad menas med detta?

Svara -   - 19/4-17 22:16 -


Israelsdotter

Svar till Astro.

Allting blir nytt :)

Svara -   - 19/4-17 22:19 -


Ann-Marie A.

Svar till Astro.

I andra Petrusbrevet 3:12-13 står det om nya himlar och en ny jord. Likadant i Jesaja 65:17 och Jesaja 66:22. Så allting ska bli nytt som Israelsdotter skriver. :) Sen står det att vi inte längre ska komma ihåg det förgågna eller tänka på det. Och att Gud själv ska vara hos sitt folk och torka alla tårar från våra ögon. :) Upp 21:3-4

Svara -   - 19/4-17 22:39 -


Israelsdotter

Svar till Ann-Marie A..

💗

Svara -   - 19/4-17 22:45 -


Ann-Marie A.

Svar till Israelsdotter.

Tack kära du. <3 Om vi inte ses förr, så ses vi i himlen. :)

Svara -   - 19/4-17 22:58 -


Israelsdotter

Svar till Ann-Marie A..

Det gör vi :) bugar..

Svara -   - 19/4-17 23:02 -


Israelsdotter

Svar till Ann-Marie A..

Ann Marie! När jag var gravid och väntade på min son. Så bad jag till herren! Att jag vill komma till tro.. plus en massa andra saker..Nu tror jag på Jesus.. min son kunde ha antingen dött eller blivit handikappad i förlossningen. Ja hade inget medvetande.. min svärmor. Kom till mitt rum. De ville inte släppa in henne. Men hon kom och bad till Herren o ja va så arg. Ja sa till mina barns pappa. Varför kommer hon och ber. Ja minns inget annat än att hon kom in och börja be.. efteråt oxå. Ja va så arg.. tänkte att ja vill ba va ifred. Ja trodde ja skulle dö. Men för ett barns skull kan varje mamma dö för. Oavsett ålder! Men sen hände massa grejer. O nu tror jag. Jesus är här med mig.. o de e jätte häftigt!

Svara -   - 19/4-17 23:56 -


Israelsdotter

Va säger man? Trauma?

Svara -   - 20/4-17 00:12 -


Emiratus

Svar till Ann-Marie A..

Så, ska vi till himlen eller ska vi vara kvar på den här jorden, som senare blir uppfräschad till oigenkännlighet (= allt blir nytt)?

Varför kommer vi att gråta då vi lever med Gud?

Svara -   - 20/4-17 00:51 -


Roine Öberg

Jesus talar om sitt lidande

21 Från den tiden började Jesus förklara för sina lärjungar att han måste gå till Jerusalem och lida mycket genom de äldste och översteprästerna och de skriftlärda, och att han måste bli dödad och på tredje dagen uppväckt. 22 Då tog Petrus honom åt sidan och började tillrättavisa honom: "Gud bevare dig, Herre! Det där ska aldrig hända dig. 23 Men Jesus vände sig om och sade till Petrus: "Gå bort från mig , Satan! Du vill få mig på fall, för dina tankar är inte Guds utan människors.
I Jesu efterföljd
24 Jesus sade till sina lärjungar: "Om någon vill följa mig, ska han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. 25 Den som vill rädda sitt liv ska mista det, men den som mister sitt liv för min skull ska vinna det. 26 För vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Eller vad kan en människa ge till lösen för sin själ? 27 Människosonen ska komma i sin Fars härlighet med sina änglar, och då ska han löna var och en efter hans gärningar.
Guds frid!

Svara -   - 20/4-17 09:39 -


Israelsdotter

Svar till Roine Öberg.

◄ Johannes 18:36 ►

Parallella Vers

Svenska (1917) Jesus svarade: »Mitt rike är icke av denna världen. Om mitt rike vore av denna världen, så hade väl mina tjänare kämpat för att jag icke skulle bliva överlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike icke av denna världen.»

Svara -   - 20/4-17 10:11 -


Ann-Marie A.

Svar till Israelsdotter.

Israelsdotter! Ja vilket trauma du var med om när din son föddes! Och så fantastiskt att du tog emot Jesus, och att du och din son överlevde, hoppas ni båda är pigga och mår bra nu! "Himla" tur att det finns kristna som bett för dej och mej, nu får vi göra detsamma för andra. Du är ofta en glädjespridare här!

Blev också mycket sjuk och höll på att dö, men sa till Gud, som jag knappt trodde på att om jag kan vara till någon nytta så låt mej få leva. Det tog tid men blev friskare och började tro på Jesus. Håller med dej, det är ofta jättehäftigt!

Svara -   - 20/4-17 12:21 -


Roland Emanuel

Min Lista :

Vedermödan

Antikrist

Uppryckandet

Tredje Templet byggs

Gog kriget

Vreden

Harmageddon

Jesu återkomst med de heliga

Tusenårsriket

Gog Magog kriget

Domen

Nya himlar och jord

//med förbehåll för reservationer

Svara -   - 20/4-17 12:24 -


Ann-Marie A.

Svar till Emiratus.

Skickar din kommentar vidare till högre ort. Citerade bara Bibeln, så har du frågor på det får Gud svara dej. Det gör Han säkert om du ärligt vill veta, brukar funka för mej iaf.

(Vi är inte lovade ett enkelt liv vi kristna, men Gud är med oss också när människor är elaka mot oss, när en älskad anhörig dör och när vi är sjuka. Då händer det att också vi kristna gråter en skvätt, om vi inte är helt "frusna i själen." Så tänker jag..)

Ha det gott lillebror!

Svara -   - 20/4-17 12:31 -


israelsdotter

Svar till Ann-Marie A..

ja. Men de va tre år eftersom ja börja tro.. inte ens då fatta ja o be o tänkte igår på hur arg ja blev på henne för hon bad. O de va de bästa nån kunde ha gjort i de tillfället.. Men de fattar ja nu..6 år senare ...tröög. Ja tänkte va e de för fel på henne..som att de hjälper.. Haha .. O ja han e en riktig. Liten bus unge!! O ja ha blivit frisk nu efter min sista förlossning.. Fick nervskada.. Som tur satt de i stygnen säger dom..kanske därför ja kände de redan på operations bordet.. Ja trodde bedövningen släppte.. Läskigt.. Sköterska kom o ba.. Vill du se din moderkaka.. Hahah ja ba kolla på henne o fråga när e ni klara.. ♡.♡ ..

Svara -   - 20/4-17 12:52 -


Tomas N

Det kunde vara en bra referens att göra en uppskattning på en motsvarande lista som judarna hade på Messias ankomst vid Jesu födelse.

De hade ju profetiorna att gå på och ändå blev det så fel.

Med tanke på att det är ett krig så kan det nog vara bra att inte vara fastlåst vid en fastspikad lista i kronologisk ordning.

Men viänniskor vill ju ha det så ,så att man slipper överraskningar och anpassning efter läget . och justera misstag och missbedömning so. man gör när det händer kaotiska saker.

Svara -   - 20/4-17 12:54 -


Ann-Marie A.

Svar till israelsdotter.

Livet är tufft mellan varven, tur att du inte fick bestående skador som många visst får!! Grattis till en pigg busunge och en liten flicka, tror jag det var du fick nyss. :) Tur att vi blev kristna till slut! Jag har också varit irriterad på kristna som ber, så då vet man hur somliga tänker om oss ibland när vi pratar om Jesus och ber...Man får "ta det", vi vet ju att vi har rätt, och Jesus tröstar oss på olika sätt. Har bonusbarn och barnbarn, det är oftast roligt men busungar kan pröva tålamodet med.. ;)

Svara -   - 20/4-17 13:18 -


Svenne

När judarna förkastade Jesus stannade Guds klocka. Det är därför uppryckandet och övriga eskatologiska händelser har blivit fördröjda. Men när Herrens tid är inne kommer de att inträffa. Ingen vet dag eller stund.

Det allra viktigaste är, att vi lever nära Jesus, så att vi är redo för uppryckandets härliga ögonblick. Det är det som enligt Bibelns kronologi är det första som ska ske i en rad av eskatologiska händelser.

Vilken glädje när vi blir evakuerade från vår fördärvade jord och samlas i den himmelska världen! Då ska vi för alltid få vara hos Herren.

Svara -   - 20/4-17 13:30 -


Israelsdotter

Svar till Ann-Marie A..

Ja tur det. :) E glad över att Herren hörde min bön om att få komma till tro. Visst e de tufft ibland. Men en dag får vi se vad vi längtar efter. Jesus 💗 .. vi hörs 😊💐

Svara -   - 20/4-17 13:53 -


Janne O

Svar till Roland Emanuel.

Pre wrath och Post trib är de enda positionerna som har kött på benen och som tål en biblisk prövning. Ovan i listan är den vanliga Darby Scofieldismen. Finns inte mycket som talar för att den är rätt. Annat än att människor upprepar den förstås.

Svara -   - 20/4-17 14:12 -


Janne O

Svar till Roland Emanuel.

Prewrath ser det ut som du har här? Verkar det mesta är i rätt ordning. :)

Svara -   - 20/4-17 14:15 -


Astro

Svar till Israelsdotter.

"Allting blir nytt :)"

Ja det finns många inom den kristna högern i USA som tar fasta på detta och menar att vi kan släppa ut hur mycket skit som helst i naturen för "Jesus kommer ändå att göra jorden ny"

Svara -   - 20/4-17 14:18 -


israelsdotter

mhmm..som i atlanten eller var de va.. Finns stora berg fullt med skit. Stora som land. Ha tilomed blivit nya fiskarter som lever på skit!!!!!

Svara -   - 20/4-17 14:29 -


Israelsdotter

Svar till Astro.

De e inte kristnas fel att de plast på nästan varje förpackning mat eller nå annat man köper.. ja tror nästan alla kristna använder papperskorgen.. plastpåsar.. o sen kastar de i sopnedkastet. Vad kan vi ändra på om de sen dumpar skiten vidare. Vrf ska kristna få skiten för soporna oxå???

Svara -   - 20/4-17 15:04 -


Astro

Svar till Israelsdotter.

Detta gäller inte kristna över lag (de använder säkert papperskorgen mer och källsorterar mer) ,utan amerikanska kristna på högerkanten.

De vill ha en ursäkt för att bara köra på och släppa ut som tidigare för att de tycker det är inte lönt att ändra sej eftersom "jorden ändå snart skall bli ny".

Själv tror jag inte alls på att denna jorden "blir ny". Där emot om det skulle hända någon katastrof så de flesta människor försvinner så kommer naturen sakta men säkert återgå till det normala ,även om det kan ta tusentals år. (på Georgia guidestones står det hur många vi bör vara på jorden för att det skall ske)

Svara -   - 20/4-17 15:18 -


Svenne

Nej, de kristna kan inte generellt lastas för användning av plast och nedskräpning. Men de rår för att ondska, omoral, våld och allsköns elände breder ut sig. De troende bär skulden till att avkristningen och sekulariseringen framskrider i rasande fart.

Vi kristna utgör ingen motvikt mot allt det onda och synden som florerar. Gud hjälpe oss att vi inte blir kvarlämnade på grund av vår försummelse.

Svara -   - 20/4-17 15:37 -


Ann-Marie A.

Svar till Astro.

Liten fråga bara, du får ju tro som du vill, har förstått att du inte tror på allt som står i Bibeln. Väljer du själv ut vad du vill tro på, eller vem hjälper dej förstå vad som är från Gud och vad som inte är från Gud?

Svara -   - 20/4-17 16:53 -


Svenne

Det står i Bibeln, att Herren ska skapa nya himlar och en ny jord. Det kommer att ske efter yttersta domen och den nuvarande världsålderns avslutning.

Svara -   - 20/4-17 17:40 -


Israelsdotter

Svar till Astro.

Men va ja vi andra troende o göra med dom som misstolkar Bibeln???

Svara -   - 20/4-17 18:46 -


Israelsdotter

Svar till Israelsdotter.

Man kan ju inte dra en vers att de blir en ny jord.. så vi förstör var vi bor nu.. vi borde va tacksamma istället..

Svara -   - 20/4-17 19:04 -


Astro

Svar till Ann-Marie A..

Nej jag tror inte på allt som står i bibeln.

Det finns absolut ingen garanti för att det kommer från Gud även om det påstås så. Det är bara frågan om tro och tro betyder att inte veta!

Det som kommer från Gud är enbart kärlek, nåd och skapande kraft. Allt annat är från den mörka sidan.

Det är upp till var och en att känna det i sitt hjärta (även om det inte är så lätt för alla).

Svara -   - 20/4-17 19:47 -


Ann-Marie A.

Svar till Astro.

Tack för ditt svar. Var lite "kaxig" som ny kristen men har fått ödmjuka mej lite efter hand när jag lyssnat och lärt mej av flera som varit kristna och vandrat med Herren en längre tid. Gud är kärlek men Han är också helig, rättvis och sann. Ha det gott!

Svara -   - 20/4-17 21:23 -


Maj

Förödelsens framträdande är till för vår sista prövning om vi älskar sanningen el inte. Det blir vår sista stora prövning. Eftersom koranen är spegelvänd mot bibeln så blir det svårt att värja sig för den som inte haft kärlek till sanningen, de hsr ju inte i ödmjukhet läst bibeln, och då blir det spegelvända inte lätt att möta. Sen till att ingen förvilla eder! Det som ska röjjas ur vägen först INNAN hans framtrödande är KÄRLEK till sanningen, lag och rätt. Då körleken till sanningen är borta och MINIMAL, då har ANDEN av antikrist tagit sin boning i vårt HJÄRTAS tempel, vi har bytt bort Guds Ande mot ormens beläte eftersom man inte satt tro till sanningen, då BANAS VÄGEN för den personliga förödelsen.

Folket i templen är druckna, de ragglar mellan olika läror och främmande eld, de är berusade och blinda, halta och döva, hur ska de kunna leda varandra? Och hur ska de då se ljuset? De sluddrar sina läror, och söker efter under och tecken av dem som inga Andliga nådegåvor fått, vad tror ni slutet blir för en sådan? Och då de "ljusets ängel" ser, ja då tror de att de är räddade.

1. SE UPP! EN VILLFARELSE KOMMER ATT TA DEM MED STORM!

2. KÖP ÖGONSALVA FRÅN HERREN!

3. BED ATT TEMPLETS FOLK BLIR HELADE FRÅN SIN SJÄLSLIGA SPETÄLSKA!!!!!

Svara -   - 20/4-17 21:38 -


Emiratus

Svar till Ann-Marie A..

Det var egentligen inga kommentarer, utan mer ett par frågor. Om Gud "skall avftorka Edra tårar" så förstår jag det som att man först fått tårar för att man är ledsen....och varför blir man ledsen i Guds närvaro?.....eller ska man kanske se det mer som att "Gud kommer ömsint ta hand om oss i himlen så vi aldrig mer får tårar"?

Den fösta frågan var ifall himlen = den nya jorden? Om vi nu ska leva på en ny jord varför då kalla det för himlen, när det kommer att skapas nya himlar?

Är det bara jag som har dem här frågorna, och alla andra vet svaren?

Svara -   - 20/4-17 22:32 -


Emiratus

Svar till Astro.

Astro,

Jag har också svårt att förstå vad som menas med denna bibelvers "allting nytt"......men jag blev rekommenderad att fråga Gud...och inte ställa bibelfrågor här

Svara -   - 20/4-17 22:37 -


Emiratus

Svar till Astro.

....kanske det ligger något i strängteorin...trots allt???

Svara -   - 20/4-17 22:39 -


Astro

Svar till Emiratus.

Vad svarade han?? Nyfiken :)

Svara -   - 20/4-17 22:40 -


Emiratus

Jag har inte frågat Gud ännu.....vill ogärna få livet avkortat i förväg för att få reda på svaret...inte så angeläget

...men jag har en ny fråga. Varför allt detta spekulerande om vem denne A-krist är, om nu den troende skall uppryckas före A-krist intar scenen (enligt listan).....jag får det inte till att gå ihop

Svara -   - 20/4-17 22:48 -


Ann-Marie A.

Svar till Emiratus.

Fråga Gud; säger han att han ska torka tårar så gör han det och vet också varför en del kommer att komma gråtandes till himlen. Kanske för att de dör mitt i en dum ordväxling med någon som får dem att bli ledsna. Vad vet jag.. ;)

Sen står det i Bibeln, som jag citerade att det ska bli nya himlar och en ny jord. Studera gärna Bibeln för mer information om det och fråga Gud. Han brukar gärna svara på ett eller annat sätt när man är nyfiken och vill veta mer.

Svara -   - 20/4-17 22:53 -


israelsdotter

Svar till Astro.

att du får börja om på nytt. Du behöver aldrig mer va ledsen. Du kommer inte ens komma ihåg vad sorg är.. oro eller rädsla. Allt kommer bli perfekt..

Svara -   - 20/4-17 22:55 -


Emiratus

Svar till Ann-Marie A..

Du menar att vissa kommer gråtandes till himlen (eller till den nya jorden?)?

Svara -   - 20/4-17 22:58 -


Emiratus

Svar till israelsdotter.

Du behöver aldrig mer va ledsen.

Om man aldrig någonsin mer kommer att vara ledsen....vilka tårar är det då som skall avftorkas? Glädjetårar? Skära-lök-tårar?

Svara -   - 20/4-17 23:00 -


israelsdotter

skulle stå till emiratus.. Dehär med att herren kommer torka alla tårar med mera..alla ha velgråtit nån gång.. Varit ledsna.. Sårade.. rädda? Eller oroliga?? På ett eller annat sätt.. Ja tror inte se finns en enda människa som e så tuff att man aldrig känt oro

Svara -   - 20/4-17 23:08 -


israelsdotter

skulle stå till emiratus.. Dehär med att herren kommer torka alla tårar med mera..alla ha velgråtit nån gång.. Varit ledsna.. Sårade.. rädda? Eller oroliga?? På ett eller annat sätt.. Ja tror inte se finns en enda människa som e så tuff att man aldrig känt oro

Svara -   - 20/4-17 23:08 -


Ann-Marie A.

Svar till Emiratus.

Varför frågar du mej, du brukar ju kunna ge så fina, vänliga och Gudfruktiga svar till andra. Jag citerade några bibelställen. Hur länge har du varit en kristen? Jag har inte varit det i så många år. Det som Jesus säger i Johannes 14:1-3 är ju skönt att höra.

Svara -   - 20/4-17 23:09 -


israelsdotter

Svar till Emiratus.

exakt skära lök tårar. Samtidigt skära sig i fingret. Shit va ont samtidigt med tårarna i ögonen. Så kommer det vara.äsh ja orkar inte tjafsa. Du fattar hur jag menar. Annars. Fråga Gud så som annmari skrev!!

Svara -   - 20/4-17 23:24 -


israelsdotter

Svar till Emiratus.

fattar du inte att Herren talar till oss medan vi fortf e här

Svara -   - 20/4-17 23:31 -


Lysell

Svar till Astro.

Astro !

Du är en elak smittospridare " Det vilja likväl dess blindas ledare icke inse, att tron måste hava någonting, som den tror, d.v.s. ett stöd att hålla sig till och ett fotfäste och en grund att stå på." Detta sade en man till de kristna redan på 1500-talet som visste vad han talade om till skillnad från dig. Om du alltså inte kan räkna vilket jag ifrågasätter så tror du inte att andra kan det eller......? Jag ifrågasätter din trovärdighet samt även din kompis "Bull." (Du förstår vem jag menar)

Hälsar Lysell.

Som inte tillhör den "Amerikanska Kristna Högern" men till skillnad från dig läser jag inte deras skit heller som du tycks göra. Kanske gör du det för att sprida skräp som kristna får dåligt samvete för. Det Kristna budskapet som "de" företräder däremot, borde du sätta dig in i så du vet vad du talar om i stället för att tala illa om något du inte begriper. Det finns nämligen bara en Bibel och den tror du ju inte på, vilket du själv, konstaterar.

Varför lägga energi på något du inte uppskattar till fullo..... ????

Adjö

Svara -   - 20/4-17 23:42 -


Astro

Svar till Emiratus.

"....kanske det ligger något i strängteorin...trots allt???"

Ja den möjliggör ny himmel och ny jord i en parallell värld.

DVS den nya himlen och den nya jorden behöver inte vara denna vistår på just nu :)

Svara -   - 21/4-17 09:06 -


Astro

Svar till Lysell.

Nu blev du visst förnärmad? Alla kristna är inte perfekta! Varför sopa under mattan?

Det var inte meningen att sprida något elakt om kristenheten som en helhet utan att visa hur fel det kan gå när man sätter in bokstavstro felaktigt i tex politik. (den amerikanska kristna bokstavstroende högern är trotts allt en stor maktfaktor i USA)

Religiösa människor (oavsett religion) har en stor tendens av att bli hatiska och aggressiva när man trampar på ömma tår, tyvärr....

Känner att jag måste införa en viss skepsis på detta forum . Annars blir det lätt bara en massa religiösa tokar som eggar upp och hejar på varandra.

Svara -   - 21/4-17 09:19 -


Israelsdotter

Känner att jag måste införa en viss skepsis på detta forum . Annars blir det lätt bara en massa religiösa tokar som eggar upp och hejar på varandra

Så som Bill o Bull?

Svara -   - 21/4-17 09:44 -


Israelsdotter

Svar till Astro.

Löna inte ont med ont eller skymf med skymf. Tvärtom skall ni välsigna, eftersom ni är kallade att ärva välsignelse. Ty den som älskar livet och vill se goda dagar skall avhålla sin tunga från det som är ont och sina läppar från att tala svek. (1 Petr 3:9-10

Kolla va ja gjorde nyss Astro o emiratus.. .. nu ska ja hålla mig borta från bloggen ett tag.. Här ha ja försökt få er att tro en liten droppe men ja lagt min energi helt i onödan.. ..Adjö

Svara -   - 21/4-17 10:01 -


Lysell

Svar till Astro.

Hej Astro

Du är en kille med ryggrad och jag blev inte förnärmad, men de som verkligen tror är de som hänger sig åt en vetenskap som säger att : "din förfader är en sten som sprack" kan slänga sig i väggen. Det första en o-troende säger är just "jag TROR inte att Gud finns". Den diskussionen är ljusår borta. Det är en ny tid nu i kunskapens tjänst där friheten i dag kan bevisas av de som, "läser Bibeln". Det är vi som är världens ljus, därför vill många släcka lampan. Jag vill ge dig ett gott råd Astro !

Börja läs Luke 8: 9-10, fortsätt sedan att söka efter svaret så kommer du att upptäcka vad som saknas.

Hälsar Lysell i vänskaplig mening.

Svara -   - 21/4-17 10:25 -


Ann-Marie A.

Svar till Israelsdotter.

Bra sagt Israelsdotter. Ledsamt att sådana som säger sej vara kristna skriver så dumt mellan varven.. Man får be att Gud hjälper dem ändra attityd. Ja vi får hålla oss borta ett tag. Du är en vänlig och gullig person, Gud välsigne dej!

Svara -   - 21/4-17 12:15 -


israelsdotter

Svar till Ann-Marie A..

tack detsamma Annmari! Ja sitter gärna hemma o läser dina kommentarer. Inte ska vel man sätta ljuset under bordet.. ♡.♡ stora kramar till dig.

Svara -   - 21/4-17 12:34 -


Ann-Marie A.

Svar till israelsdotter.

"Det lilla ljus jag har.." kom jag att tänka på! :) ;) <3 Kommenterar du med så läser jag också gärna. Många kramar till dej.<3<3

Svara -   - 21/4-17 15:12 -


Astro

Svar till Lysell.

Gott! Jag tackar :)

Svara -   - 21/4-17 19:35 -


Astro

Svar till Lysell.

Önskar dig Guds välsignelse ! :)

Svara -   - 21/4-17 19:36 -


Maj

Det blir nog inte som någon av oss tro

Svara -   - 22/4-17 22:34 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå

Av Holger Nilsson 

Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå.

Holger Nilssons debattartikel i Aftonbladet 23 november 2017. 

Nu är det verkligen hög tid att säga ifrån! Jag tänker på en bok som lanserades helt nyligen. Den är skriven av Susanne Pelger, lektor vid Lunds universitet.

33

Läs allt!


De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

10

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

17

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

33

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

22

Läs allt!
Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, fredag 24 november 2017 kl. 16:02

Jesus söker: Gudrun, Rune!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 380 online! | Sidvisningar idag: 235 927 | Igår: 257 968 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp