Surfar nu: 476 www.apg29.nu

Owe Thörnqvists sambo är inte hans fru


Den snart 88-årige Owe Thörnqvist gick direkt till till svensk final i Melodifestivalen efter att ha framfört sin sång Boogieman Blues.

Jag blir inte förvånad att han gick till final. Folk är nog hysteriskt trötta på all hysterisk "showmusik", dessutom är låten bra och sätter sig på hjärnan direkt.

Synd går inte att skratta bort

I intervjuer säger Owes sambo att de inte är gifta utan har levt i synd i 30 år. Hon är alltså medveten om att de lever i synd men sen skrattar hon bort det.

Men synd går inte att skratta bort, synd omvänder man sig ifrån!

Sambo är ingen "man" eller "fru"

När det gäller sambo ock äktenskap blandar journalister och media i hop begreppen. Ibland kallar de för Owes sambo för "sambo" och sedan i samma andetag säga "fru". 

Expressen skriver till exempel i samma artikel att hon stöttar sin "man". Nej, han är inte hennes man. Hör själv vad Jesus säger:

Joh 4:18

Fem män har du haft, och den du har nu är inte din man. Det du säger är sant.

Sambo är inget äktenskap

Begreppen blandas ihop. Människor har inte klart för sig att bor man sambo - då är man inte någons fru.

Men detta har jag hört tidigare då någon frågade i ett annat sammanhang: "Vad gör din fru", när alla vet att de bor sambo.

Nej, sambo är inget äktenskap. Det är synd (Joh 8:11), otukt (1 Tim 1:10) och horeri.

Vad människor behöver idag är Jesus Kristus. Då kommer de också vilja gifta sig och inte leva i synd.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 19 februari 2017 22:39 | #sambo #synd #otukt #horeri #owe thörnqvist #mello #melodifestivalen | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

158 kommentarer

Michael Häggqvist 19/2-2017, 11:19

Vet många kristna pensionärer som bor sambo pga rädsla förrlora ekonomiska förmåner.... Sedan går de på bönemöten och ber och talar i tungor.... Hyckleri.

Svara


Mattias 19/2-2017, 11:30

Jaha så då är Owe på väg till helvetet ?....

Svara


Israelsdotter 19/2-2017, 13:21

De vad Gud ha fogat samman skall ingen skilja åt. ... Ska han nu lämna den kvinna han älskar o skaffa sig en ny? Fortfarande christer.. Hur gifter man sig??? D ha ingen kunnat svara på hittils.

Svara


Kalle 19/2-2017, 13:26

Svar till Michael Häggqvist . Hur menar du? Lever samboliv eller bara delar bostad?

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 13:27

Svar till Michael Häggqvist . Ja känner nåra som Gift sig i en moske i allahs namn.

Svara


Daniel Eriksson 19/2-2017, 14:02

Din syn på när man är gift är helt obiblisk Christer. Bibelns ord när en man och kvinna är gifta talar inte om några ritualer överhuvudtaget. Din tro är påhittad människotro som inte har någon grund i bibeln. Det är inte prästen, pastorn eller samhället som avgör om någon är gift. Utan det är 2 människor som lovar varandra evig trohet för restän av livet. Men självklart är det ingen nackdel att gifta sig i kyrkan, men det är inget krav utifrån ordet.

Svara


Daniel Eriksson 19/2-2017, 14:04

Se http://www.alltombibeln.se/bibelfragan/hurinsti.htm
Fråga: Hur instiftas ett äktenskap enligt Bibeln? Finns det något specifikt ställe där det står att t.ex en ceremoni måste hållas för att äktenskapet ska vara korrekt? (P.I.)
Nej, något sådant bibelställe finns inte. Det enda bibeln säger är att människan skapades till man (ish) och kvinna (isha) och "därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru [eg. isha=kvinna], och de skall bli ett kött" (1 Mos 2:24).

Svara


Daniel Eriksson 19/2-2017, 14:06

http://www.alltombibeln.se/bibelfragan/hurinsti.htm kan man vidare läsa:
Då är förbundet mellan mannen och kvinnan definitivt etablerat i Guds ögon OAVSETT om sedan detta ingångna förbund blivit officiellt etablerat i människors ögon och socialt eller juridiskt giltigt genom påskrift av ett formulär/kontrakt, ett handslag eller en mer eller mindre högtidlig ceremoni. Från den stunden gäller den skyldighet som Jesus understryker i samtalet med fariseerna - skyldigheten att vara trogen sitt löfte och att förbli förenade, förbli "ett kött". Då är de sammanfogade och sedan har inte någondera parten rätt att svika och lämna den andra.

Svara


Tobias 19/2-2017, 14:27

Ja, det är jobbigt att när folk väljer att leva sitt liv på ett annat sätt än du själv. Eller hur? Man får gärna ha åsikter om andras sätt att leva sitt liv, men blir fördömande, kallar någons levnadssätt för horeri mm är det bara respektlöst och smaklöst. Medmänniskors respekt är något man förtjänar och då ska man börja med att själv visa lite respekt. Tobias http://kompasskurs.se

Svara


Johan 19/2-2017, 14:55

Svar till Israelsdotter. som skrev:
"Hur gifter man sig??? D ha ingen kunnat svara på hittils."
Vad pratar du om? Jag vill minnas att jag åtminstone en gång har betättat för dig vad Bibeln lär, om hur man gifter sig och vad som är ett äktenskap. Ursäkta en rak fråga, men är det inte så att problemet inte är att ingen har berättat det för dig, utan att du inte godtar Bibeln som din auktoritet, v g vad som är sant eller inte?

Svara


Israelsdotter 19/2-2017, 15:00

Svar till Johan. Kan du förklara hur bibeln säger att man e gifta då?

Svara


Israelsdotter 19/2-2017, 15:03

Svar till Johan. Vågar du säga att du faktist inte ha nån aning eftersom de inte står hur man gifter sig. Förutom att en man ska lämna sin far o sin mor för o hålla sig till sin hustru.

Svara


Johan 19/2-2017, 15:40

Svar till Israelsdotter.
"Kan du förklara hur bibeln säger att man e gifta då?"
Igen??? Varför skulle du godta det nu, när du inte gjort det förut? Dessutom har du ju tydligen bestämt dig för att det inte står...

Svara


Astro 19/2-2017, 15:45

Svar till Mattias.
Jaha så då är Owe på väg till helvetet ?....
Tyvärr verkar det vara många här som tror det. Skillnaden mellan radikala kristna och radikala muslimer är att radikala muslimer dömer människor till döden i verkliga livet medan radikala kristna dömer människor till döden efter livet. Vi får hoppas dessa två onda företeelser någon gång kommer dö till förmån för kärleken...

Svara


Israelsdotter 19/2-2017, 15:52

Svar till Johan. Ja vill att du förklarar igen om du vet var de står. Då kan du vell visa mig så att folk inte gör fel o lever i horeri som de står i artickeln.

Svara


Lärjungen 19/2-2017, 16:00

Svar till Mattias. Jesus säger "Den som tror och bliver döpt, han skall bliva frälst" (Markus 16:16) Det är räddningsvägen så vi vuxna slipper helvetet. Domen överlåter vi till Gud men vi har Guds Ord som visar oss vad som är rätt och vad som är fel. Ingen människa kan bli rättfärdig inför Gud om tron på Jesus saknas. Tro och följ allt vad Jesus lärde. Tro också allt vad apostlarna lärde för de förkunnade genom inspiration av den Helige Ande

Svara


Johan 19/2-2017, 16:59

Svar till Israelsdotter. Varför skulle du godta det denna gången, när du inte gjort det innan?

Svara


Kalle 19/2-2017, 17:43

Svar till Astro. Den som inte tror på Jesus är redan dömd, så står det i min bibel. Jag håller förvisso med om att inte vi själva ska agera domare, men vi måste tala om den dom som drabbar den som inte tar emot Jesus och blir räddad.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 17:43

Svar till Johan. ja minns inte va du sa då.

Svara


Kalle 19/2-2017, 17:57

Svar till Johan. Jag minns att Christer körde en hel serie artiklar i ämnet utan att lyckas särskilt bra med att utifrån bibeln förklara hur man blir gift. Har du något att komma med så skriv det gärna.

Svara


Ann-Marie 19/2-2017, 18:22

Svar till Tobias. Vi kristna tror på en helig, rättvis Gud, universums skapare. Han älskar alla människor men hatar synden. Han är "oförskämt villig att förlåta." Vi ska inte döma andra människor. Det ska Gud göra en gång. Alla som tror på Jesus får leva med Gud i evighet. Tog tid för mej att kunna tro på det.. Men är man intresserad av evigt liv så står det i bibeln: "Be så ska du få, och sök så ska du finna."

Svara


Johan 19/2-2017, 18:32

Äktenskapet gäller mellan en man och en kvinna och är instiftat av Gud, ända från begynnelsen. Alltså är det en institution som gäller för alla folk, alla kulturer och alla tider. (Det är inte något som gäller enbart för kristna, som en del i ämnet villfarna tycks tro). Enligt Bibeln blir man gift: 1. Genom en ömsesidig överenskommelse som gäller tills döden åtskiljer. 2. Att man gifter sig offentligt, i enlighet med sin kultur. 3. Sexualakten.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 18:44

Svar till Johan. Nr 2. Hur gifter man sig offentligt?

Svara


Leif Boman 19/2-2017, 18:50

Svar till Ann-Marie. Ursäkta min inblandning igen men jag behöver påminna om vissa saker vad gäller att döma. Vi skall visst enligt Guds Ord kunna döma.
Vet ni inte att de heliga skall döma världen? Om nu världen skall dömas av er, duger ni då inte till att döma i de minsta mål? Vet ni inte att vi skall döma änglar? Skall ni då inte kunna döma i vardagliga ting? 1 Kor 6:2‭-‬3
Nu handlar helheten här i detta stycke mest om att kunna döma rättvist i jordiska tvister mellan kristna syskon i första hand. Men faktiskt står det också att en dag vi kristna skall delta i dömande av både änglar och världen, jag förmodar att detta dömande handlar om detsamma som Johannes Uppenbarelsebok berättar om;
Och jag såg troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg deras själar som hade halshuggits därför att de hade vittnat om Jesus och förkunnat Guds ord och inte hade tillbett vilddjuret och dess bild och inte tagit emot dess märke på pannan eller handen. De levde och regerade med Kristus i tusen år. Joh Upp 20:4
Eftersom Paulus talar om dessa detaljer med församlingen i Korint, hednakristna syskon så handlar förmodligen båda ställena gemensamt om att vi alla uppryckta skall ovanifrån vara med i bedömandet av det som fortsättningsvis kommer att ske här på jorden under de tusen kommande åren. Jesu frid...

Svara


Kalle 19/2-2017, 18:53

Svar till Johan. Kan man få en bibelvers på punkt 2?

Svara


Daniel Eriksson 19/2-2017, 18:53

Att påstå att man behöver viga sig inför en präst/pastor för att gifta sig är lika bibliskt som att påstå att man behöver tillhöra katolska kyrkan för att vara frälst.

Svara


Astro 19/2-2017, 19:37

Svar till Kalle . Ja ta emot Jesus! Då blir vi räddade även om vi är sambo ,mambo, banbo eller andra småsynder! Det är sant!

Svara


Kalle 19/2-2017, 19:42

Svar till Astro. Precis, men gör man det så får det en aktiv konsekvens. Jag menar inte att man blir perfekt över en natt men livet fortsätter inte precis som innan heller. En tro utan konsekvenser, som inte påverkar vårt handlande, är en död tro.

Svara


Johan 19/2-2017, 20:09

Svar till israelsdotter.
"Nr 2. Hur gifter man sig offentligt?"
Vad är det som är svårt att förstå? Man kan inte gifta sig i hemlighet! Om det att det ska vara ett äktenskap innebär det att det är öppet känt för det omgivande samhället. Den principen ser du i Bibeln (t ex bröllopet i Kana (Joh 2)) samt runt om i alla kulturer, i hela världen. Det finns inget enda exempel i Bibeln, på något hemligt äktenskap.

Svara


Johan 19/2-2017, 20:12

Svar till Kalle . Svaret till israelsdotter är också till dig.

Svara


§ 19/2-2017, 20:16

Kan vi neka till följande, att i Bibeln så står det att han kröp inte till henne inne i tältet OCH att när han klev ut igen, då var de gifta? Hittills har jag inte under alla år mött en enda person som lyckats hänvisa till en tydligare biblisk grund för att anses ha ingått äktenskap. Så vad ska du med prästen till i det sammanhanget? Du svänger väl inte runt i Svenska kyrkan annars, så varför ska du i så fall göra det vid en så viktig stund som när du själv ska gifta dig^?

Svara


Johan 19/2-2017, 20:31

Svar till §.
"Kan vi neka till följande, att i Bibeln så står det att han kröp inte till henne inne i tältet OCH att när han klev ut igen, då var de gifta?"
Ingen har nekat till något av det du påstår! Förstår att du hänvisar till Isak och Rebecka. Det var en ömsesidig överenskommelse dem emellan. Det var enligt deras kultur. De höll inte sitt äktenskap hemligt samt de hade sex inne i tältet. Alltså ett äktenskap! Frågor pä det?

Svara


AnnMarie 19/2-2017, 20:35

Johan Varför måste alla veta att man gift sig? Är det inte en sak mellan Gud och den jag gift mig med?

Svara


Johan 19/2-2017, 20:53

Svar till AnnMarie . Kära AnnMarie! Försök att svara på den frågan själv istället! Vad tror du att det kan finnas för fördelar med att människor vet att man är gift?

Svara


Ann-Marie 19/2-2017, 21:08

Svar till Leif Boman . Ja en gång ska vi vist vara med och döma. Men nu är vår uppgift att sprida det glada budskapet, bry oss om våra medmänniskor. Visst kan man ju behöva varna en älskad medmänniska ibland, men alltid i kärlek och inte dömande. Vi får ta till oss också 1 Kor 6:1+4-7 och 8:2. Jakobs brev 4:12. Man kan ju alltid hitta något som kompletterar någons inlägg. MEN störst av allt är kärleken!

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 21:21

Svar till Johan. Men för att ett äktenskap ska gälla räcker de inte då med att ssäga. Vi är gifta. Tror någon på ens ord? Eller måste det vara på papper för att folk ska acceptera det,?

Svara


Kalle 19/2-2017, 21:24

Svar till Johan. Varför? För att du säger det? Visa mig var i skriften vi ser att en ceremoni inför människor är nödvändig. Att sådana förekommer är inget argument. Och säg mig...Vilka människor närvarade när Adam och Eva gifte sig?

Svara


Leif Boman 19/2-2017, 21:27

Svar till Ann-Marie.
Ja en gång ska vi vist vara med och döma. Men nu är vår uppgift att sprida det glada budskapet, bry oss om våra medmänniskor.
Jag säger inte emot! De du😂 Undrar förresten hur många som irriterat sig pga man önskar Jesu frid titt som tätt? Men jag fortsätter ändå med det! Jesu frid....

Svara


Johan 19/2-2017, 21:35

Svar till Kalle .
"Och säg mig...Vilka människor närvarade när Adam och Eva gifte sig?"
Gud och samtliga människor på jorden! :)

Svara


Kalle 19/2-2017, 21:39

Svar till Johan. Gud och de två som vigdes. Precis vad som behövdes då, varför skulle det inte räcka nu? Jag har inget emot vigselceremonier, men visa från skriften att det är nödvändigt eller stryk den punkten. Det närmaste vi kommit hittills är exemplet Adam och Eva som tyder på att mänskliga vittnen inte är någon nödvändighet.

Svara


Mattias 19/2-2017, 21:39

Svar till Johan. Födelsekontroll framförallt.

Svara


Johan 19/2-2017, 21:47

Svar till israelsdotter. Man kan inte bara ha sex och bestämma sig för att "nu är vi gifta". Det är därför som man gifter sig på ett, efter den kultur man lever i vedertaget sätt, om det ska räknas som ett äktenskap. Om man kan vara gifta inför Gud och människor, utan att det är juridiskt registrerat av staten? Kanske, men varför skulle man vilja det? Om man nu vill bli räknad som gift, varför inte se till att få det juridiskt registrerat? Ingen kommer väl att ifrågasätta ens äktenskap då (under förutsättning att man är ogift, giftasvuxen, ej för nära släkt och av motsatta kön)?

Svara


AnnMarie 19/2-2017, 21:53

Vill bara påpeka att Ann-Marie och jag AnnMarie utan bindestreck inte är samma person

Svara


Kalle 19/2-2017, 21:53

Svar till Johan. Jag håller med om att det är fördelaktigt att göra det, men det är inte vad frågan gäller här. Här diskuterar vi vem som är gift och vem som inte är det. Menar du att Gud inte räknar dessa som gifta, som inte har papper från staten? Visa mig det gärna i skriften i så fall.

Svara


Ann-Marie 19/2-2017, 21:55

Svar till Leif Boman . Tack för önskan om Jesu frid! Tror ingen irriterar sej på det!:) Tänk att du och jag ska få vara med i den stora vita skaran inför tronen en gång! Hoppas Owe Thörnkvist med sambo får möta Jesus och är med de också. Jesu frid önskar jag dej.

Svara


Ann-Marie 19/2-2017, 21:59

Svar till Leif Boman . Glömde fråga.. Vad betyder den blågula "gubben" du använde i ditt svar till mej? Sett någon annan använda den med.

Svara


Johan 19/2-2017, 22:04

Svar till Kalle . Käre Kalle! Läs vad jag skriver, innan du skriver, så är du snäll! :) Jag skrev:
"Om man kan vara gifta inför Gud och människor, utan att det är juridiskt registrerat av staten? Kanske, men varför skulle man vilja det?"

Svara


Leif Boman 19/2-2017, 22:04

Svar till Ann-Marie.
Tänk att du och jag ska få vara med i den stora vita skaran inför tronen en gång!
Jaa du! Jag finner knappt ord. Jag minns tillbaks lite och kommer ihåg tiden då jag inte alls hade denna visshet. Man funderade ibland på varför man överhuvudtaget hade blivit född till det mörker man befann sig i o.s.v. Nu vet vi Ann-Marie att denna stora och ljuvliga stund ligger alldeles strax framför oss! Givetvis önskar vi att Owe med sambon också kommer att finnas där! Jesu frid...

Svara


Ann-Marie 19/2-2017, 22:05

Svar till AnnMarie . Hej AnnMarie! Det var nog dumt av mej att använda mitt namn, även om ett bindestreck skiljer.. Ska byta om jag skriver någon mer kommentar. Kram.

Svara


Leif Boman 19/2-2017, 22:08

Svar till Ann-Marie. Jag undrar om du ser samma gubbe som jag ser? Jag skickade väl bara en skrattande gubbe med tårar har jag för mig, den blåa har jag nog missat? Jesu frid...

Svara


Kalle 19/2-2017, 22:10

Svar till Johan. Det jag menar är att det du säger inte har med frågan att göra. Du har fortfarande inte gett ett svar från bibeln på vem som är gift.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 22:14

Svar till Johan. Ja varför inte. Räknas inte ord utan papper ? O tack Kalle du förstår hur ja menar.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 22:14

Svar till Johan. Ja varför inte. Räknas inte ord utan papper ? O tack Kalle du förstår hur ja menar.

Svara


Johan 19/2-2017, 22:20

Svar till Kalle . Jag har samtalat med 4 personer i frågan i den här tråden och anser att jag visst håller mig till ämnet. De svar jag gett dig är bibliska. Om du inte kan se det, så undrar jag om det är så att du inte har läst Bibeln tillräckligt, eller om det är så att den inte din auktoritet, när det gäller vad som är sant eller falskt? Hur som helst så önskar jag dig allt gott & Guds frid!

Svara


Ann-Marie A. 19/2-2017, 22:21

Svar till Leif Boman . Var bara nyfiken, ngt nytt för mej. Vår dator visar annorlunda, ett blågult ansikte med glad mun och tänder. Tack att du förklarade.

Svara


Kalle 19/2-2017, 22:22

Svar till Johan. Vad gör dom bibliska? Att du säger att dom är bibliska? Är du någon slags påve eller? Peka var i bibeln det står istället för att antyda att du vet bättre.

Svara


Kalle 19/2-2017, 22:22

Svar till Johan. Vad gör dom bibliska? Att du säger att dom är bibliska? Är du någon slags påve eller? Peka var i bibeln det står istället för att antyda att du vet bättre.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 22:26

Svar till Johan. Ser ni staten som en gud

Svara


Johan 19/2-2017, 22:26

Svar till Kalle . Du får får väl läsa igenom mina svar igen, så kanske du ser att jag hänvisar till Bibeln. Känns inte som att vi kommer vidare Kalle! Hasta la vista!

Svara


Johan 19/2-2017, 22:28

Svar till israelsdotter. "ni"? Du får gärna kalla mig du! :) Och nej! Staten är definitivt varken min "gud" eller min Gud.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 22:33

Svar till Johan. Tänkte på för du skrev om att du ha samtalat med 4 pers som håller med dig

Svara


Kalle 19/2-2017, 22:45

Svar till Johan. Du byggde inget som håller. Gör klart jobbet eller erkänn att du är ute på tunn is. Känns som att vi inte kunde mer någonstans för att du inte kan försvara sina påståenden så du duckar och duckar istället.

Svara


Johan 19/2-2017, 22:47

Svar till israelsdotter. Men hallå! Är du seriös? Har inte sagt att någon av dessa personer (och ja du är en av de 4) "håller med" mig. Sluta nu susse, please!

Svara


Leif Boman 19/2-2017, 22:48

Svar till Ann-Marie A.. Var så god Ann-Marie och bra att du la till ditt A! Jesu frid...

Svara


Johan 19/2-2017, 22:51

Svar till Kalle . Kalle, jag duckar inte alls! Jag har gett dig bibelstöd, men du godtar det inte! Jag tänker inte lägga ner mer arbete på att försöka att bevisa något för någon som uppenbarligen inte godtar Bibelns lära och auktoritet.

Svara


Emiratus 19/2-2017, 22:58

Svar till Israelsdotter. "Hur gifter man sig??? D ha ingen kunnat svara på hittils" Jag har svarat dig tidigare att det inte finns några anvisningar i bibeln om hur man gifter sig

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 23:02

Svar till Johan. A är seriös Johan. De står ingenstans i Bibeln hur man gifter sig. Men däremot håller ja med dig om att man ska hålla sig till en person som man älskar tills döden skiljer åt. De ser ja som att va gifta. Att man älskar varandra och inte kan leva utan varann. Då ha vel gud fogat dessa personer samman. Sen kan man säga o stå för de. Att vi är gifta o har lovat varandra o va trogna.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 23:02

Svar till Johan. A är seriös Johan. De står ingenstans i Bibeln hur man gifter sig. Men däremot håller ja med dig om att man ska hålla sig till en person som man älskar tills döden skiljer åt. De ser ja som att va gifta. Att man älskar varandra och inte kan leva utan varann. Då ha vel gud fogat dessa personer samman. Sen kan man säga o stå för de. Att vi är gifta o har lovat varandra o va trogna.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 23:04

Svar till israelsdotter. Plus först o främst inför Herren förståss

Svara


Emiratus 19/2-2017, 23:05

Svar till Tobias. Käre Tobias, "Man får gärna ha åsikter om andras sätt att leva sitt liv, men blir fördömande, kallar någons levnadssätt för horeri mm är det bara respektlöst och smaklöst" Ja, Tobias, det är bara Jesus Kristus som har rättan att döma oss människor, när det gäller vad som är synd och inte synd. När det gäller jordiska ting så är det våra domstolar som dömer. På fotbollsplan är det fotbollsdomaren som dömer, och i fågelriket är det domherren som dömer

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 23:11

Svar till Emiratus. Ja jag vet emiratus. Men hur kan folk då döma människor t helvetet om de inte själva vet hur man gifter sig..är de inte lite konstigt?

Svara


Johan 19/2-2017, 23:13

Svar till israelsdotter. Du godtar inte vad jag skrivit till dig den här gången heller! Precis dom jag trodde (jag hade nog inte brytt mig om att försöka att ge dig ett svar en gång till, om inte andra hade blandat sig i diskussionen)! Är det inte så susse, att du "vet" redan hur det ligger till, och det är i enlighet med hur du själv tycker att det ska vara? Ingen, inte ens Gud själv, kan förmodligen ge dig en undervisning på det här området som får dig att ändra dig, inte sant?

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 23:17

Svar till Johan. Jo de just därför ja vill ha Herrensord om hur man giftter sig. Då skulle ja inte ens behöva ställa frågan

Svara


Johan 19/2-2017, 23:21

Svar till israelsdotter. Fast mellan raderna känns det som att du redan tycker att du "vet"! Du tror att det räcker med att personer bestämmer sig för att säga att de är gifta, för att det ska gälla, eller hur?

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 23:22

Svar till Johan. O ett löfte mellan varandra o till Herren.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 23:24

O sen vittna om det inför människor. Att vi är gifta.

Svara


Johan 19/2-2017, 23:30

Svar till israelsdotter. Precis! Du tycker dig redan veta, v s b!

Svara


§ 19/2-2017, 23:32

Svar till Johan. Jättebra förtydligande av dig, Johan! Jättetack för det! För du menar här att vår kultur avgör hur bibeln ska tolkas när det rör vad som är rätt eller fel. Hur ser i så fall VÅR kultur ut i jämförelse med att 1) Jesus gick klädd i kjol, 2) att somalier gör det fortfarande och att 3) också säckpipsblåsande skottar gör det? Är det i så fall även en kultur att pingst hävdar att bärandet av kjol utgör en synd för män, eftersom det är kvinnokläder? Jag besöker upplysningsvis numer Apg29 på enbart söndagar.

Svara


§ 19/2-2017, 23:32

Svar till Johan. Jättebra förtydligande av dig, Johan! Jättetack för det! För du menar här att vår kultur avgör hur bibeln ska tolkas när det rör vad som är rätt eller fel. Hur ser i så fall VÅR kultur ut i jämförelse med att 1) Jesus gick klädd i kjol, 2) att somalier gör det fortfarande och att 3) också säckpipsblåsande skottar gör det? Är det i så fall även en kultur att pingst hävdar att bärandet av kjol utgör en synd för män, eftersom det är kvinnokläder? Jag besöker upplysningsvis numer Apg29 på enbart söndagar.

Svara


israelsdotter 19/2-2017, 23:35

Svar till Johan. Jaa. Men folk säger ju att man måste ha en ritual o sen stå på papper..annars döms man till helvetet.

Svara


§ 19/2-2017, 23:37

Svar till Johan. . . . och för övrigt så får vi väl hoppas att alla samboförhållandet baseras på en "kultur" som utgår ifrån en sådan överenskommelse som är "ömsesidig dem emellan". Eller hur ofta hör du talas om samboförhållanden som sker av tvång?

Svara


Johan 19/2-2017, 23:39

Svar till §. som skrev:
"För du menar här att vår kultur avgör hur bibeln ska tolkas när det rör vad som är rätt eller fel."
Gör jag det? Nej, det där har du fått om bakfoten! Känns som att du koncentrerar dig på att tillverka halmgubbar nu, hördudu.

Svara


Johan 19/2-2017, 23:46

Svar till israelsdotter. Du behöver omvända dig och göra Jesus till din Herre, för att inte gå förlorad! Det innebär att du böjer dig i allt, för Jesu herravälde! Jesus är Ordet, och har vi böjt oss för Honom, så kan vi inte hålla på att invända mot vad Guds Ord lär oss! Inte heller kan vi tillåta oss att godta läror som är oberoende av vad Gud har sagt i Bibeln! Frid!

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 00:03

Svar till Johan. Jesus är min Herre.

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 00:09

Svar till Johan. Och så är jag döpt. Och om det står ibibeln att man måste göra så som du säger så skulle ja göra det.men ja finner de ingenstans.

Svara


Johan 20/2-2017, 07:00

Svar till israelsdotter. För att kunna finna svar i Bibeln, behöver man vara villigatt låta sin uppfattning korrigeras! Då kan man inte gå in med attityden att jag vet redan.

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 07:55

Svar till Johan. Men Johan .. varför tror du ja ens frågar...o ba för ja inte funnit något svar på det så säger du att ja inte tagit emot Jesus ...för ja inte tar emot människo lära som inte står i bibeln. .

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 08:19

Svar till Johan. Du tar emot från olika kulturer säger du..att dom e gifta. Så som från att gifta sig i allahs namn till att en häxdoktor viger.. men om ja säger. Ja ha lovat Jesus o min man att hålla mig trogen för resten av livet.. så är de inte giltligt... va konstigt..

Svara


Karin Ström 20/2-2017, 08:20

Svar till Ann-Marie. "Så bliva de då beståndande, tron, hoppet, kärleken, dessa tre; men störst bland dem är kärleken." (1 Kor. 13:13) Jesu frid!

Svara


Johan 20/2-2017, 08:24

Svar till israelsdotter. Ja, jag tror att du behöver omvända dig från en attityd av oberoende gentemot Gud. Det är inte det jag har skrivit här som är obibliskt, utan det du säger. Flera av dina uppfattningar om vad som är ett äktenskap, har inget stöd i Bibeln, whatsoever! Jag tror vi får lägga ner det här samtalet, ty vi kommer nog inte längre. Önskar dig allt gott! Guds frid!

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 08:29

Svar till Johan. Nej Johan de e tvärt om. O ja håller me om att vi kommer ingenvart för du kan inte ens bevisa utifrån Bibeln hur de blir till äktenskap. Vigseln. Önskar dig allt gott med. Mvh Susse

Svara


Emiratus 20/2-2017, 08:42

Gillar man en kvinna så starkt att man vill leva med henne resten av livet, sova i samma säng och lukta i hennes armhålor, få in en fot i hennes släkt och vänskapskrets, bilda familj tillsammans, kanske dela ekonomi osv, så tycker nog jag att det känns lite fjuttigt att man lovar varandra trohet samtidigt som man glufsar i sig en hamburgare på McDonald och då dressingen sipprar ut från ena mungipan... och lite småkissnödig. "Eva, ska vi gifta oss nu? Ja, raaap, varför inte?" Vill man ändå inte ha lite rena kallingar på sig åtminstone när man ingår äktenskapet, och kanske att kvinnans granne är med som vittne? Det är ju trots allt ett heligt förbund mellan mannen och kvinnan som ingås, och där Gud ger sin välsignelse till detta förbund. En högtidsdag att minnas (kanske med ett foto i en fotoautomat) Det behövs inga limousiner och jättetårtor, men lite finess tycker jag kvinnan är värd. Varför inte en präst/pastor som viger? Varför inte i en kyrka där åskådar får plats?

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 09:03

Talking Heads - "Once In A Lifetime": http://youtu.be/I1wg1DNHbNU

Svara


Leif Boman 20/2-2017, 09:06

Svar till israelsdotter. Syster min! Jag vill helst inte blanda mig i denna diskussion eftersom det råder lite heta känslor kring det här! Men, jag vill ändå dela det jag uppriktigt känner. Jag tror du helt uppriktigt inför Gud också har menat det du säger, livslång trohet mot din gubbe! Om gubbens hjärta helt ärligt åt andra hållet har lovat detsamma vet jag inte? Men, om, så är det förstås bra! Inför Gud så kan det förstås på ett sätt vara helt ok, men, frågan är ju om ni verkligen har slutit äktenskapsförbundet gemensamt inför Jesus Kristus vår Gud och Fader? Har ni gjort det så är också det bra? Men sen uppmanar ju faktiskt Jesus oss att leva våra liv så att det också kan bli till vittnesbörd för sådana som inte tror, inför en mänsklighet som är på väg att gå förlorad. Då har vi ju äktenskapet såsom just ett vittnesbörd till världen om att vi gör det för Herrens skull. Vi vill öppet vara gifta för att Gud vill trohet, o.s.v. Hoppas att du förstår vad jag menar. Vi vet ju dessutom att världens och alla olika länders regler och lagar inte alltid följer Guds Ord och inte alltid är helt Gudomliga, men äktenskapet är ju instiftat av Gud står det och Sverige har vissa lagar om just vad som gäller för äktenskapet, äktenskapet har tolkats så av Sveriges myndigheter. Gud säger ju att vi skall försöka underordna oss landets lagar så mycket vi kan för Hans namn skull, eller hur?
Uppför er väl bland hedningarna, så att de, när de anklagar er som förbrytare, ser alla goda gärningar ni gör och prisar Gud den dag han uppsöker dem. Underordna er varje myndighet för Herrens skull, det må gälla kejsaren som högste härskare 1 Pet 2:12‭-‬13
Det här tycker ändå jag pekar åt att giftermål inför människor är något helt Bibliskt rätt och riktigt! 😘 Jesu frid...

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 09:11

Svar till Emiratus. försök inte göra mig så krävande emiratus.

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 09:17

Svar till Leif Boman .

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 09:18

Svar till Leif Boman . Skickade ett hjärta ssom inte kom fram. Min bror < 3

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 09:19

Svar till Leif Boman . Skickade ett hjärta som inte kom fram. Min bror < 3

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 09:19

Svar till Leif Boman . Skickade ett hjärta som inte kom fram. Min bror < 3

Svara


Michael Häggqvist 20/2-2017, 09:32

Enkelt, gift er juridiskt och sedan få välsignelse av pastor/präst. Att enbart få välsignelse och lova trohet är inte att vara gifta.

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 09:37

Tack leif o emirtus.. ni sa saker ja inte ens tänkt på.

Svara


Leif Boman 20/2-2017, 09:43

Svar till israelsdotter. Det är bra syrran. Gud välsigne hela din familj. Jesu frid..

Svara


Astrid Iréne 20/2-2017, 09:43

Undrar vad en del håller på med? Det finns många som är inne i skriver och kritiserar oss troende här på Apg bara för att förstöra och misstänkliggöra de frälsta.Ingen idé att gå i svaromål lämna dessa personer åt sitt öde så tröttnar de säkert till slut. Guds frid.

Svara


Johan 20/2-2017, 09:55

Svar till Michael Häggqvist . Tack Mikael! Det du säger är rätt!

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 10:13

Svar till Johan. De så lätt för er o säga när ni inte förstår.. o d tänker ja inte ens gå in på.

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 10:18

Svar till Johan. Kanske Herren då vill att ja ska va ensam

Svara


Johan 20/2-2017, 10:59

Svar till israelsdotter. Om du ska leva som ogift / utan man? Ingen aning! Vad jag kan säga är att alla som vill ärva Guds rike, behöver vinnlägga sig om att inte leva i synd, på det här området (1 Kor 6:9)!

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 11:20

Svar till Johan. De fattar vel ja med. Men lätt för dig o säga när du inte fattar vilka maffia fasoner staten tar till. Leker Gud själv orättvist. Min Herre är rättvis.

Svara


Johan 20/2-2017, 12:12

Svar till israelsdotter. Nej, det har inte varit lätt för mig att omvända mig och följa Jesus! Det har kostat allt, men istället har jag fått himmelriket! Och det är värt allt vad jag ägde av självbestämmande, ägodelar, relationer etc. Nu är Jesus min Kung! Samtidigt är allt sannerligen inte lätt i den här världen för det, men utan Jesus hade jag inte levt idag!

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 12:40

Svar till Johan. Hårding

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 12:47

Svar till Johan. Väldigt fult o spela me en joker i handen kan ja ba säga. Men du ha nog aldrig varit med i deras lek.

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 12:55

Svar till Johan. De inte mitt fel att ja ens föddes till denhär staden.

Svara


Johan 20/2-2017, 12:57

Svar till israelsdotter.
"Väldigt fult o spela me en joker i handen kan ja ba säga. Men du ha nog aldrig varit med i deras lek."
What???

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 13:00

enbarelseboken 17Nya Levande Bibeln (SVL) Babylon - den stora skökan 17 En av de sju änglarna, som hade tömt ut plågorna, kom fram och talade med mig. Kom med mig, så ska jag visa dig vad som ska hända med den ökända, prostituerade kvinnan, den väldiga staden vid stora vatten. 2 Jordens mäktiga män har haft förbindelser med henne, och människorna i hela världen har blivit berusade av hennes oanständighet och skamliga förslag. 3 Ängeln förde mig därefter i anden till öknen. Där fick jag se en kvinna, som satt på ett scharlakansrött djur, översållat av hädiska namn, och det hade sju huvuden och tio horn. 4 Kvinnan bar en klänning i purpur och scharlakansrött, och hon hade vackra smycken, gjorda av guld och dyrbara ädelstenar och pärlor. I sin hand höll hon en guldbägare som var fylld av oanständigheter. 5 Och på hennes panna fanns en hemlighetsfull inskrift: Det stora Babylon, moder till prostituerade och avgudadyrkare i hela världen. 6 Jag kunde se att hon var berusad - drucken av blodet från alla de människor som tillhört Gud och blivit dödade därför att de varit trogna Jesus och jag stirrade förskräckt på henne. 7 Varför är du så förvånad? frågade ängeln. Jag ska säga dig vem hon är och vem djuret hon rider på representerar. 8 Djuret har levt, men lever inte längre. Och ändå ska det snart komma upp ur den bottenlösa avgrunden, och gå sin eviga undergång till mötes. Och alla jordens människor vars namn inte skrivits i livets bok före världens skapelse kommer att bli häpna, när det efter att ha varit dött ändå kommer igen. 9 Använd nu ditt förstånd! De sju huvudena representerar en viss stad på vars sju kullar denna kvinna sitter. 10 Huvudena representerar också sju kungar. Fem har redan fallit, den sjätte regerar nu och den sjunde ska komma, men hans regeringsperiod kommer att bli kort. 11 Det scharlakansröda djuret som dog, är den åttonde kungen, och han har regerat en gång tidigare som en av de sju. Efter sin andra regeringsperiod kommer han också att få sin dom. 12 Och djurets tio horn är tio kungar, som ännu inte har kommit till makten. De ska tillsättas i sina riken för att regera tillsammans med djuret under en kort tid. 13 De kommer alla att underteckna ett avtal, som överlåter deras makt och styrka åt djuret. 14 Tillsammans ska de börja krig mot Lammet, och Lammet ska besegra dem, för han är Herre över alla herrar, han är kungarnas Kung, och hans folk är de som är kallade och utvalda och trogna. 15 Haven, sjöarna och floderna där kvinnan sitter, är en bild av folk och stammar, språk och länder. 16 Det scharlakansröda djuret och dess tio horn, som du såg hatar kvinnan, och kommer att anfalla henne och slita kläderna av henne och bränna upp henne i eld. 17 För Gud kommer att få dem att utföra hans plan. De ska komma överens om att ge sin makt till det scharlakansröda djuret, tills dess att Guds ord går i uppfyllelse. 18 Och kvinnan, som du såg i din syn, representerar den stora stad, som regerar över de mäktiga på jorden.

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 14:47

Svar till Johan. Ja du fattar inte.

Svara


Johan 20/2-2017, 15:23

Svar till israelsdotter. Nej jag förstår inte vad du tänker, men det gör inget! Låt oss lägga ned! Shalom!

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 16:06

Svar till Johan. Orättvisa. . O ja vi lägger ner. Undrar ba hur d blir när debörjar me odjurets märke tex.. ska kristna komma o dra upp från bibeln med att vi ska lyssna till våra härskare som sålt sin själ till djävulen

Svara


Kalle 20/2-2017, 16:06

Svar till Michael Häggqvist . Var i din bibel står det så?

Svara


Michael Häggqvist 20/2-2017, 16:24

Svar till Kalle . Kalle: det är ganska givet att man följer landets lagar om hur ett giftemål går till. De som tror att det räcker med att bara ge löfte därför att det i te står hur man ska gifta sig i bibeln är oftast män som vill fly ansvar.... När jag gifte mig i Kina skrev vi först på ett papper i jurister närvaro, då var vi juridiskt gifta. Sedan gav vi löften inför Gud och människor i en ceremoni.

Svara


Kalle 20/2-2017, 16:32

Svar till Michael Häggqvist . Så pass självklart att det inte behöver stå i bibeln menar du? Är det inte sådant vi kallar människobud? Förstå mig inte fel, jag tycker absolut att det du nämner är säker man bör göra. Men är man ogift om man inte har gjort det? Det har jag svårt att se.

Svara


Michael Häggqvist 20/2-2017, 17:11

Svar till Kalle . Kalle: hur menar du då att det ska gå till?

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 17:16

Svar till Kalle . Tydligen eftersom vi ska lyssna till påhittade regler om att allt ska stå på papper.

Svara


Michael Häggqvist 20/2-2017, 17:21

Svar till israelsdotter. Nja de påhittade reglerna är för den svaret säkerhet. Vet en sk kristen som levde sambo i 20 år fick 2 barn, sedan vips var det dags för ny sambo... Juridisk säkerhet är en del i att ta ansvar för varandra. Allt annat är flum. T om judarna före Jesu tid skrev äktenskapskontrakt..... Kontrakt, ni vet som juridiskt bindande....

Svara


Michael Häggqvist 20/2-2017, 17:22

Svar till Michael Häggqvist . För den svaga parten menade jag att detr en säkerhet.

Svara


Michael Häggqvist 20/2-2017, 17:25

En ketuba är ett judiskt äktenskapskontrakt som även är ett lagligt dokument som förekommer främst i ortodoxa församlingar. Det är ett kontrakt som skrivs av mannen till sin blivande hustru som en säkerhet för henne vid en eventuell skilsmässa. Ketuban är skrivet på arameiska och för att det ska vara giltigt ska det undertecknas av två manliga vittnen. Det är också brukligt att en rabbin läser igenom kontraktet innan bröllopet, är allt i sin ordning brukar det hängas upp på bröllopet så att familj och vänner ska få ta del av det. Men ketuban är inte en del av ceremonin som sådan men det kan vara så att utan ett äktenskapskontrakt så inleder de gifta inte ett intimt förhållande. Efter bröllopet är det hustruns uppgift att förvara ketuban, ofta hängs den upp i hemmet för allmän beskådan. Ketuban räknas som judisk konst och är därför ofta väldigt fint utsmyckade. En ketuba fungerar som ett alternativ till det historiska/bibliska hemgiften som skulle betalas av mannen vid bröllopet, och hade mannen inte denna summa så blev det inget bröllop. Man ändrade det därför så att mannen skulle betala summan vid en eventuell skilsmässa, med andra ord blev hemgiften en del av ketuban. Den första kända ketuban kommer från tiden efter exilen i Babylonien, 440-talet f.Kr. i Övre Egypten. I kontraktet står vilka förpliktelser de äkta makarna har gentemot varandra, samt om mannens ekonomiska ansvar gentemot sin hustru, både under äktenskapet och vid en eventuell skilsmässa. Vid en skilsmässa ska kvinnan få 200 zuz om hon aldrig tidigare varit gift eller 100 zuz om hon tidigare varit gift, denna summa motsvarar ett års förbrukning av kläder och mat. Zuz var valutan som fanns vid Mishnahs tidd.

Svara


Johan 20/2-2017, 17:26

Svar till Kalle . Människor som varken vill erkänna kulturens giltighet eller de principer som man kan se i Bibeln (om man läser den), utan oberoende av både Gud och samhället, vill säga att sex och eget hittepå ska gälla som äktenskap, kommer aldrig att acceptera det du skriver.

Svara


Johan 20/2-2017, 18:30

Svar till Johan. Oops! Mitt svar var menat till Mikael Häggqvist och ingen annan!

Svara


S 20/2-2017, 19:07

88 år, ett långt liv! Men vad har du gjort av ditt liv, Ove? Snart är din vandring över och inför Gud ska svara! Här räddar inga sånger och andra lustigheter dig Ove, när du ner till helvetet ska fara!

Svara


Kalle 20/2-2017, 19:43

Svar till Michael Häggqvist . Både du och Johan kommer med jättebra argument för att det är bra med vigselceremonier och kontrakt. Jag är inte alls emot sådant. Det vänder mig emot är att ni hävdar att man inte är gift om man inte har haft en offentlig ceremoni. Var i bibeln hittar jag det?

Svara


Michael Häggqvist 20/2-2017, 20:21

Svar till Kalle . Sa jag offentlig ceremoni? Jag sa ange löften inför vittnen.

Svara


Kalle 20/2-2017, 20:39

Svar till Michael Häggqvist . Det var det jag menade med offentlig ceremoni. Om den frasen stör dig så använd din. Det jag är ute efter är, var i bibeln hittar jag detta? Det görs väldigt mycket anspråk på bibliska sanningar hör men citeras väldigt lite.

Svara


Emiratus 20/2-2017, 20:56

Svar till israelsdotter. "Kanske Herren då vill att ja ska va ensam" Vad menar du Israelsdottir? När jag flirtade med dig så skrev du att du var upptagen av världens bästa man :)

Svara


Alf 20/2-2017, 21:06

Av ren nyfikenhet undrar jag om "hor" är ett svärord? Det står i Reformationsbibeln och jag är tveksam till att använda det då jag inte vet om det är ett svärord eller inte.

Svara


Johan 20/2-2017, 21:12

Svar till Kalle . som skrev:
"Det görs väldigt mycket anspråk på bibliska sanningar hör men citeras väldigt lite"
Både biblisk praxis och kulturell praxis är enhällig, när det gäller att man ej kan gifta sig i hemlighet, utan att det görs i offentlighet och i enlighet med ens kultur. (Bara för att du inte kan hitta något bud som säger: "Du skall..." I Bibeln när det gäller detta, så vill du avfärda enhällig biblisk praxis!) Du däremot hittar inte ett enda exempel, vare sig i Bibeln, eller i någon kultur, som bekräftar det du pratar om, eller hur?

Svara


Nina😄 20/2-2017, 22:48

Svar till Daniel Eriksson. Daniel Helt obibliskt kan man inte säga att de är Inför Gud och människor ( Guds församling ) Kanske inte de enda som är rätt men inte helt obibliskt är de ju inte att gå in i Guds hus viga sig inför honom och hans församling vi ska viga oss inför honom oc människor som vittne sen om de sker på en strand eller hemma hos någon spelar kanske ingen roll Men Herren är vårt största vittne 😄👍🏼 Eller hur Jesu frid och gränslösa välsignelse broder i Herren 😀

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 23:04

Svar till Emiratus. Ja e ju de.

Svara


israelsdotter 20/2-2017, 23:08

Svar till Kalle . Tack håller med dig

Svara


Kalle 21/2-2017, 01:00

Svar till Johan. Förväxla inte kultur med Guds instruktioner. Bara för att det var praxis att göra något i den kulturella kontext som bibeln skrevs så gör inte det denna praxis till ett bud. Det var praxis att växla mynt i templet på Jesu tid...

Svara


Johan 21/2-2017, 08:25

Svar till Kalle .
"Förväxla inte kultur med Guds instruktioner."
Förstår du inte? Om man ser samma mönster överallt i världens alla olika kulturer, sedan begynnelsen då Gud instiftade äktenskapet, och sedan dessutom ser samma mönster / principer / praxis bekräftad i Bibeln, så är saken klar. Du har däremot inte kunnat ge något stöd, whatsoever, för dina ståndpunkter...

Svara


Jessica 21/2-2017, 12:19

Svar till Ann-Marie. Vi kan inte ta för givet att människor som inte är personligt kristna, frälsta, ska tycka det är självklart att gifta sig! Sedan förstår jag inte, Christer Å, varför du fortfarande tittar på melodifestivalen, när du flera gånger sagt att du inte tycker om den! Har för egen del slutat att titta för flera år sedan. Jag tycker det är en enda hbtq-fest som inte ger mig någonting!Det känns som om det finns en dold agenda bakom den här tillställningen!

Svara


Leif Boman 21/2-2017, 12:57

Svar till Jessica.
Det känns som om det finns en dold agenda bakom den här tillställningen!
Skönt att det åtminstone finns någon som förstått det! Jesu frid...

Svara


Israelsdotter 21/2-2017, 14:18

Svar till Jessica. Va vet du jessica. Snacka om o vrida d. Ja ha aldrig sagt att man inte ska gifta sig. Däremot ha ja undrat hur man gifter sig. Men de förstod ju inte du.

Svara


Jessica 21/2-2017, 15:19

Svar till Israelsdotter. Men snälla du, jag har inte kommenterat dig alls! Jag kommenterade vad Ann-Marie sa, och en kommentar till Christers artikel angående melodifestivalen! Titta på vem jag kommenterade,det var inte ditt inlägg.

Svara


israelsdotter 21/2-2017, 15:22

Svar till Jessica. Ja kände mig rätt träffad eftersom folk ba missförstår mig hela tiden. O nu missförstod ja visst dig oxå.

Svara


israelsdotter 21/2-2017, 15:30

Svar till Jessica. Håller med dig om detta med melodi festivalen. Vrf kollar han ens på det. E de ba för o kritisera de sen eller e de för att han tycker det är bra,? Snacka om att ja börjar bli irriterad ..

Svara


Leif Boman 21/2-2017, 16:05

Svar till Jessica.
ag tycker det är en enda hbtq-fest som inte ger mig någonting
Jag minns något tillfälle innan jag blev frälst, under flera års tid så besökte jag Borås till helgerna, och då hände det att man ställde sig i kö in till en viss sorts känd krog där. Då när man står där och väntar i kön och dessutom har stått där en stund så kommer det helt plötsligt folk som bara går förbi och släpps in, hmmmm? Det var nämligen så att de hade någon slags vip-kort. Stamkunder och sådana som restaurangägarna kände, de fick alltid gå före. Det gjorde mig ganska irriterad på den tiden. Förmodligen kanske inte så ovanligt, det förekommer säkert på andra ställen även idag, men! De som ägde krogen på den tiden var just schlagerchefen själv och hans mamma! Något som har slagit mig många gånger sen dess är hur likt det är även nu under denna melodifestivalscirkus, år efter år. Man ser samma meloditillverkare om och om igen, och flertalet är förstås hbtq-vänner, både nya och gamla. Det är precis som det var under Boråstiden, vipkunderna går först även här idag i denna schlagerklubb ca 30 år senare, men! Än värre idag är det att nu råder denna hbtq-klubb med samma chef som fanns i Borås förr över nästan hela Sveriges musikbransch! Jag säger då det! Jesu frid...

Svara


Kalle 21/2-2017, 17:42

Svar till Johan. Det förenande mönstret for life-comittment. Vad mer ser du i alla kulturer menar du?

Svara


Kalle 21/2-2017, 17:42

Svar till Johan. Det förenande mönstret for life-comittment. Vad mer ser du i alla kulturer menar du?

Svara


Johan 21/2-2017, 18:32

Svar till Kalle . Vad jag mer ser har jag ju skrivit flera gånger! Det finns en offentlig kulturell ceremoni eller tradition eller kutym, som de som ska gifta sig måste genomgå för att de ska anses vara gifta av Gud och av det omgivande samhället. Det kan vara en bröllopsceremoni, eller som nu för vissa i Sverige gifta sig borgerligt eller som i Israel i GT, att mannen gick in till kvinnan efter att det hade "frågats om hennes hand", och sedan (i enlighet med Mose lag) gav lakanet till svärfar (hustruns far). Men, om man bara har sex och en överenskommelse, så anses man INTE vara gifta varken i någon kultur eller i Bibeln! Fortfarande har du inte kommit med någon grund för din uppfattning!!! (Om du ska skriva något mer, så var snäll och ange grunden /-erna för din ståndpunkt!)

Svara


Annica 21/2-2017, 18:52

https://www.youtube.com/watch?v=xEeFrLSkMm8 Här är riktig musik och en grupp som står på de utstöttas sida. Deras fanklubb finns i hela världen Israel, Palestina, nord och syd Korea hela amerika och Europa och alla stöttar och älskar varandra. Tänk om alla kristna kunde göra så.

Svara


Ann-Marie A. 21/2-2017, 18:59

Svar till Jessica. Du svarade nog fel person. Jag säger aldrig att en person "ska gifta sej." Blev en kristen för några år sedan och vet hur det är att leva utan Gud. Tycker som du att melodifestivalen har spårat ur totalt! Synd att SVT satsar så mycket pengar på den. Kram!

Svara


Kalle 21/2-2017, 21:12

Svar till Johan. Min uppfattning grundar sig på att jag inte ser något annat i dom explicita skriftställena som handlar om vad äktenskap är och hur det går till. Och har verkligen varje kultur ceremonier för sånt?

Svara


Kalle 21/2-2017, 21:16

Vi har t ex detta från Matteus 19. Är det inte otroligt märkligt att ceremonier och vittnen inte nämns om det nu är en nödvändighet? "Därför skall en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött. Så är de inte längre två utan ett kött. Vad Gud har fogat samman skall människan inte skilja åt"

Svara


Johan 21/2-2017, 22:35

Svar till Kalle . Ingen kan nog övertyga dig! Du "vet" redan att sex och hittepå är allt som behövs, men inför Sveriges rikes lag, så är man inte gift på det sättet. D v s samhället erkänner inte något sådant! Inte Gud heller! Det vet vi eftersom det ej finns något sådant exempel i hela Bibeln! Tror du verkligen att Gud vill att vi kristna ska ha "äktenskap" som inte erkänns? Mt 19 talar inte om hur ingåendet av äktenskapsförbundet går till. Är detta det enda bibelstället om äktenskapet du har läst? Det verkar så! Alla kulturer har någon form av offentlig procedur som gäller för att man ska räknas som gift, ja!

Svara


Petter 21/2-2017, 23:54

Jesus menar sannolikt att hon har en relation med en redan gift man.

Svara


Petter 21/2-2017, 23:58

Om owe inte är kristen så är det väl inte konstigt att han inte är gift som ett förbund inför Gud. Förstår inte poängen att hänga ut honom såhär.

Svara


israelsdotter 22/2-2017, 22:57

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2a5jq/nygifta-parens-chockbesked-vigseln-raknades-inte

Svara


Emiratus 25/2-2017, 12:05

En liten detalj...... Vem är Owe Thörnqvist?

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, lördag 24 augusti 2019 kl. 00:16

Jesus söker: Bartolomeus!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 23 augusti 2019 23:46

Be för min bror att han får sålt sitt hus snabbt
Huset är rymligt och bra passar för minst två barn och det är en trygg plats,att bo i,finns liten fotbollsplan i närhet
Gärna kristna
Tack Herre,


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: De ropade om Guds eld över Sverige

Johan: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: Uppryckande och väckelse

Tomas N: Uppryckande och väckelse

Andy Svensson: Uppryckande och väckelse

Leif: Uppryckande och väckelse

Lena Henricson: Uppryckande och väckelse

LeifA: Tjänster i församlingen

Andy Svensson: Uppryckande och väckelse

Lena Henricson: Uppryckande och väckelse


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp