622 online! | Sidvisningar idag: 112 791 | Igår: 237 217 |

www.apg29.nu

Annons

På randen till Tredje Världskriget

Läsarmejl av Lars Enarson 

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1483025967-israel-palestina.jpg

Bild: Reuters.com. 

På randen till Tredje Världskriget - nu behöver vi fasta och be!

Det som sker just nu förbereder inte marken för en varaktig fred utan för en storkonflikt i Mellanöstern och det tredje världskriget.

Den 15 januari kommer representanter från 70 nationer att samlas i Paris med målsättningen att lyfta fram ”tvåstatslösningen” som vägen till en varaktig fred i Mellanöstern. 

Man befarar i Israel att det som bestäms på denna konferens i Paris kommer sedan att användas som utgångspunkt i FNs Säkerhetsråd för att permanent dela Israels Land och etablera en Palestinsk stat.

Men de måste handla snabbt eftersom enbart fem dagar senare tillträder Donald Trump som USAs president och han har gjort klart att han kommer stoppa alla sådana planer i FN.

Beslutet i Säkerhetsrådet 23 december gjorde alla israeliska bosättningar i Judéen, Samarien och bibliska Jerusalem olagliga enligt internationell lag. Detta beslut kan inte återkallas utan en absolut majoritet i Säkerhetsrådet, en omöjlighet inom en överskådlig framtid. Men beslutet skapade inte officiellt en palestinsk stat. Det är detta konferensen i Paris vill lägga grunden för. Palestiniernas ledare Mahmoud Abbas lovade i sitt segertal i november då han omvaldes som Fatah’s ordförande att under 2017 kommer världens nationer att ge palestinierna deras stat utan något fredsavtal med Israel.

Sverige kommer för första gången hålla i ordförandeklubban i Säkerhetsrådet under januari. Utrikesminister Wallström har sagt att beslutet den 23 december kommer att ”underlätta Sveriges arbete” i Säkerhetsrådet. Hon har redan tilldelats Palestinska Myndighetens högsta medalj "The Grand Star of the Order of Jerusalem" vilken enligt deras regler ges till "en soldat som har utfört en framstående handling".

Israels regering har ovedersägliga bevis på att President Obama planerade USA förräderi av Israel i Säkerhetsrådet bakom deras rygg tillsammans med palestinierna. Vi har också varnat i flera år att Obama planerade denna attack mot Israel redan då han valdes till president för åtta år sedan. Hans första orimliga och omöjliga krav direkt efter han tillträdde presidentposten att förbjuda alla israeliska bosättningar i Judéen, Samarien och det bibliska Jerusalem vittnar om detta. Och vi har inte sett Obamas sista drag ännu innan han avgår.

USAs nyligen nedlagda veto i Säkerhetsrådet gav palestinierna en rejäl uppmuntran till fortsatt terror. Donald Trump förklarade nyligen att ”FN löser inte konflikter. Den skapar konflikter.” Profetiska röster i USA har sagt att om USA delar upp Israels land kommer Gud att dela på USA. Detta har i själva verket redan börjat hända under Obama. USA är idag mer splittrat än någonsin. "Ett rike som är splittrat blir ödelagt.” (Matt 12:25) Det är mycket allvarligt att gå emot Israel. Storbritannien förlorade sin ställning som stormakt när man gick emot Israel i samband med att Israel bildades 1948.

När Trump flyttar in i Vita Huset kan han inte ändra på något beslut i Säkerhetsrådet. Men han kan flytta USAs ambassad till Jerusalem. Om han gör det, vilket allt pekar på, har palestinierna lovat att göra allt de kan för att straffa USA. Palestiniernas chefsförhandlare Saeb Erekat har sagt att han kommer då att avgå som fredsförhandlare (för vilken gång i ordningen?), Palestinska Myndigheten kommer att säga upp alla avtal med Israel och de kommer att tvinga alla USAs ambassader i hela arabvärlden att stänga sina kontor. Inte därför att arabregeringarna nödvändigtvis vill detta utan därför att de kommer att tvingas till det av arabiska folkupplopp i alla deras huvudstäder.

Det som sker just nu förbereder inte marken för en varaktig fred utan för en storkonflikt i Mellanöstern och det tredje världskriget. ”När folk säger: ’Fred och trygghet’, då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan.” (1 Tess 5:3)

Det profetiska ordet kommer att gå i uppfyllelse. Men nu behöver vi be för konferensen i Paris och Sveriges roll i Säkerhetsrådet! Det är allvarligt att gå i täten mot Israel. Vi utlyser därför en böne- och fastedag för detta söndagen 15 januari.

”Varför är hednafolken i uppror? Varför tänker folken tomma tankar? … Var nu kloka, ni kungar, ta varning, ni domare på jorden!” (Ps 2:1, 10)

”Hela jorden ska frukta Herren, alla som bor i världen ska bäva för honom, för han sade och det blev till, han befallde och det stod där. Herren gör hednafolkens planer om intet, han gäckar folkens tankar. Men Herrens plan består för evigt, hans hjärtas tankar från släkte till släkte. Saligt är det folk som har Herren till sin Gud, det folk han har utvalt till sin arvedel.” (Ps 33:8-12)

Gud är fortfarande Israels Gud! Han kommer att krossa alla nationer som går emot med Israel. Första Världskriget resulterade i Balfour deklarationen. Andra Världskriget ledde till Israels bildande. Tredje Världskriget kommer att leda till Messias ankomst och Israels slutliga upprättelse.

”Det ska ske på den dagen att jag ska göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den ska skada sig på den. Och jordens alla folk ska församla sig mot henne. … På den dagen tänker jag utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare ska jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat.” (Sak 12:3,9-10)


Lars Enarson

Läsarmejl


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg torsdag 29 december 2016 16:41 | #israel #palestina #trump #obama #tredje världskriget #tidstecken #jerusalem #lars enarson | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


58 kommentarer

C

Jag tänker be och fasta den 15 januari. Må Guds vilja ske!

Svara -   - 29/12-16 17:09 -


Tomas N

Det är svårt att säga något om detta men jag skall försöka. Kristna kallas för fanatiker och att leva i tro snarare än i resonemang och fakta är till synes dets sämre valet. Den som lever i tro och har en relation med Jesus och den Helige ande vet skillnaden,men måste ändå i den här världen erkänna att det är en viss galenskap. Men jag vill nog säga att Guds rike och dess frukter ändå är synligt även för de som inte vill tro. Det största hindret för tro är ändå människans stolthet och förkärlek till synd.

I nya förbundet är Guds rike verksamt genom kristi kropp(församlingarna och de troende)

Gamla förbundsfolkets roll må diskuteras ,men för mig så hamnar allt detta inom den religiösa fanatismen ram. Det finns löften och profetior som folk är beredda att dö för ,ja starta världskrig över. Och ingen annan frukt än chauvinism och utvaldhet. Gud hjälpe oss att lyssna och förstå och agera rätt framöver.

Men i vågskålen för eller emot Gud så handlar det inte om något annat i mina ögon än att man väljer sanningens och nådens väg eller den egoistiska vägen för man hoppas lura till sig en bättre deal i bekostnad på andra.

Be och var frimodiga. Det ser ut att bli en bra lösning i Syrien verkar det som

Svara -   - 29/12-16 17:47 -


Erik S

Ja vi befinner oss i mycket allvarligt läge, värre än vi tror. Flera här inne -inklusive L Enarsson-har flera gånger varnat för Obama´s politik(och Clinton om hon blivit vald, vilket nu inte skedde tack och lov) då har några här gått kraftigt emot detta och menat att Obama inte alls är så "farlig". Vi får väl se. En person som vill göra USA till världens mäktigaste muslimska nation och som dessutom har djupa kontakter med Muslimska Brödraskapet och t.o.m har dom som nära rådgivare i Vita Huset,en sådan måste anses ytterst farlig för USA. Vi kan också se på kärnavtalet med Iran. En direkt spark och ett stort svek mot Israel och judarna. Men vad annat kan vi vänta av en islamist. USA kommer också att få uppleva stora problem för sitt agerande. Både naturkatastrofer och annat.

Nu är det så, att Israel är Guds egendomsfolk-vad än några här inne påstår-och han kommer aldrig överge dom, även om det blir hemska tider. Tack Enarsson för detta inlägg. Det gäller att vi som troende inte låter oss förledas. Utan vi har klara andliga ögon. Det är ju underbart att det pågår en kraftig messiansk väckelse i Israel. Och visst ska vi be för Israel och det judiska folket det ansvaret ligger på oss. Fridshälsningar till er alla.

Svara -   - 29/12-16 18:01 -


Emiratus

"På den dagen tänker jag utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem"

Det inkluderar väl Margot W´s Svea Rike?

God natt Moder Svea !

Svara -   - 29/12-16 18:08 -


Emiratus

Svar till Erik S.

"En person som vill göra USA till världens mäktigaste muslimska nation och som dessutom har djupa kontakter med Muslimska Brödraskapet och t.o.m har dom som nära rådgivare i Vita Huset, en sådan måste anses ytterst farlig för USA."

Demokratiskt framröstad av Amerikanska folket ...och omvald

Vi får se hur Trump kommer att processa Obamas falska födelseattest

Svara -   - 29/12-16 18:12 -


Michael Häggqvist

Israel är en sekulär nation. Har vänner som gar dit och festar och har mycket sex. De säger att judiska tjejer (och killar) är mycket enkla att partaja med och ha sex med. Låter det som en nation som följer Gud?

Israel är idag en sekulär nation, inte så mycket mindre sekulär än Sverige.

Varför skulle Herren välsigna och beskydda en nation som är så omoralisk (alltså som alla andra länder?)

En nation som är mer bekymrad över vem som är president i Usa än om de följer Herren eller inte.

Mycket märklig teologi måste jag säga.

Svara -   - 29/12-16 18:35 -


nils

Svar till Michael Häggqvist.

Det är endast pga.Guds förbund med Abraham,Isak ovh Jakob som Herren ställer upp för Israel,samt att det ingår i Hans Återlösningsplan.

Allt det Gud har bestämt,och som alla profeter skrivit Skall ske!

Läs Hes.36:17-32,där Herren säger att det är för att Helga SITT NAMN som de hade Vanärat,(och gör intill IDAG),som Han,nu vill Helga sitt namn,rena sitt folk,giva dem ett nytt hjärta. Bara Guds NÅd möjliggör detta,men det kommer att kosta dem ett högt pris av lidande,för att som nation Ödmjukas!

Svara -   - 29/12-16 19:14 -


Roine Öberg

Obama säkrar upp sin plats som FN's nye Generalsekreterare? liksom Sverige gjorde i säkerhetsrådet, genom att förråda Israel!

FN=Förledda Nationerna?

Frid!

Svara -   - 29/12-16 19:21 -


Michael Häggqvist

Svar till nils.

Nils; jo jag har läst samma bibel :-) Men återigen: hur handlar Herren med Israel när de lever i synd och vanärar Hans namn?

Vilka är judar idag? Är en person som lever öppet med flera sexuella partners en jude?

Är en ateist jude?

Finns många många judar i Israel som inte tror på Gud alls.

Jag är inte emot vad du säger bara nyfiken att folk så håller fram ett land som nästan är lika fallen som Sverige.

Svara -   - 29/12-16 20:16 -


Emiratus

Kan en fake-presidents beslut återkallas?

https://www.youtube.com/watch?v=Dp5LuCerpMk

Svara -   - 29/12-16 22:18 -


Medtroende

Vad jag längtar tills slutet ska komma! Vad jag längtar tills Profeten Elia ska först komma tillbaka och återställa allt! Vad jag längtar efter 1000 års riket, livet på paradiset.

Svara -   - 29/12-16 22:23 -


Emiratus

Nostradamus profetia från 1500-talet om hur 3:e världskriget startar:

Förenta Nationerna (templet med de många färgerna) upplöses på grund av olösliga konflikter mellan olika raser. Asiens nationer går samman i ett stormaktsblock som kommer att hota världen med krig, förödelse och sjukdomar. Inte förrän en "mäktig diktator" dominerar Mellanöstern, och "islam har enat Nordafrika", väntas den första anstormningen mot väst. Den utlösande faktorn blir "Israels fall".

Källa: http://lege.net/politiken.biz/nostradamus.htm

Svara -   - 29/12-16 22:42 -


Thomas P

För egen del bryr jag mig inte det minsta om en liten orättfärdig stat i MellanÖstern.

Som en tjänare till Jesus, lyder jag Jesus, och jag leder medmänniskor till Guds spirituella rike, och inte till villfarelser.

"Jesus svarade: »Mitt rike är icke av denna världen. Om mitt rike vore av denna världen, så hade väl mina tjänare kämpat för att jag icke skulle bliva överlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike icke av denna världen." Johannes 18:36

Svara -   - 30/12-16 02:07 -


Harriet Bouvin

När 11:e september-attacken hade inträffat så försäkrade en Maranata-medlem i radio att "NU är 3:e världskrigen här!"

MEN

Istället för att vi stup i ett siar o spekulerar om vår gemensamma framtid, så kan vi ägna en del av vår dyrbara tid till att göra konstruktiva saker som får betydelse i praktiken;

Hjälp nödställda därför att de är många! Vad som händer på andra sidan jordklotet kan du kanske inte göra så mkt åt. Påverka därför på den plats där du befinner dig!

Svara -   - 30/12-16 05:18 -


Harriet Bouvin

Svar till Thomas P.

"en liten orättfärdig stat" ??

Är du själv så helt igenom rättfärdig då - eller - vem har anförtrott dig uppgiften att uttala dig om vilka av oss som är rättfärdiggjorda, bäste Thomas P?

Sitter din egen gloria som den ska?

Svara -   - 30/12-16 05:23 -


Medtroende

Jag hoppas att alla människor får chansen att lära sig Bibeln

Svara -   - 30/12-16 05:34 -


Kristenman

Tomas p i farten igen judehatarn

Svara -   - 30/12-16 07:41 -


Emiratus

Svar till Thomas P.

Thomas P,

Du skriver: "För egen del bryr jag mig inte det minsta om en liten orättfärdig stat i MellanÖstern"

Vi Kristna, och framförallt Gud, håller Israel kärt (inklusive Judarna).

Gud har en speciell förkärlek till Jerusalem, som du förstår (?) när du läser Ps 48:2

”Stor är Herren, högt är han prisad, i vår Guds stad. Skönt reser sig hans heliga berg, en fröjd för hela jorden, Sions berg, gudaberget, den store konungens stad”

Svara -   - 30/12-16 08:17 -


Johan

Det är då väldigt vad bråttom de har, att försöka att göra något (läs ställa till det), t o m bara 5 dagar innan USA får en ny och Israel-vänlig president.

"djävulen...vet att hans tid är kort." (Upp 12:12)

Svara -   - 30/12-16 08:46 -


Leif Svensson

En tvåstatslösning kommer att leda till krig och terrorism.Minns förra gången israelerna gjorde eftergifter 1993-2000,det ledde till att det började skjutas vilt från hus i östra Jerusalem emot israeler.Och minns ni de förfärliga självmordbombarna som gick ombord på bussar inne i Israel och sprängde sig själva o medpassagerare till döds.Även de förfärliga självmordsdåden av islamistpalestinier som gick in på resturanger och sprängde sej själva och oskyldiga medmänniskor till döds.(det var just detta som ledde till den berycktade skyddsmuren som israel byggde !)Vad skedde när israel lämnade ifrån sej Gaza......? joooo...det islamiska brödraskapet o Hamas o Islamska Jihad gjorde området till en terroristbas för islamistisk terrorism o hat !!!( Denna fanatism och ondska finns bara just där bland de islamist ledda palestinska ur islamiska brödraskapets skaror.satan själv på två ben !!! DET FINNS OMRÅDEN ATT BO PÅ !!!! ARABIEEN ÄR STÖRRE ÄN EUROPA !! (från Marocko till Persiska viken till Arabiska halvön vid indiska osceanen.PALSTINIERNA ÄR ARRRRRRAAAAABEEEER !

Svara -   - 30/12-16 09:08 -


AnnMarie

Emiratus

"Vi kristna,och framför allt Gud,håller Israel kärt (inklusive judarna)

Ja visst för de har ju en stor betydelse ang frälsningen och då tror jag inte att det bara handlar om en liten skara med människor,som i dag kallar sig kristna. Vore det så att övrigt folk ändå går förlorade så ger inte jag heller så mycket för allt detta vurmande för Israel och judarna.

Många ondgör sig ju över hur vår utrikesminister har agerat (att erkänna Palestina)men om hon ändå går förlorad så vad spelar det för roll egentligen?

Svara -   - 30/12-16 09:43 -


UK 52 ,

en kristen Vaelsignar Israel foer Herrens namns skull. Herren vakar oever Israel,taenker paa sina foerbund med Abraham och Mose, ser till att alla hans profeters ord blir uppfyllda oberoende av det styvnackade folkets trotsiga funder och tilltag.

Svara -   - 30/12-16 09:56 -


UK 52 ,

Staten Israel 1948, aer Helt ett Herrens verk. Herren uppenbarade sig foer Herzel i Wien, ville anvaenda honom till att fredligt och stillsamt faa de kringspridda judarna att aatervaenda till sitt land. Men folket sade NEJ. Daa anvaende sig Herren istaellet av en annan man fraan Wien, Adolf Hitler.

Svara -   - 30/12-16 10:11 -


Michael Häggqvist

Herzel var ju ateist... han ville ha en judisk stat ja, men avskydde Israels Gud...

I Herzels dagbok, sidan 14, talar han om att en lösning för att få en judisk stat vore att prata med PÅVEN och masskonvertera alla Wiens judar till katolicismen!

I en annan dagbok, Temurah, sidan 12-13, skriver han hur han inte lät omskära sin son. Låter det som en jude som är troende?

Herzel sa: Judar får nationer att strida emot varandra, gör fred när de vill, oavsett blir judar rika på detta. Samma sak sa Hitler senare. (Källa Dagstidningen Tsytung, Tysk.)

I boken Herzel skriver han "Jag välsignar alla judar som blir kristna, för att undvika antisemitism, speciellt min son".

Herzel var inte alls för att Israel skulle vara i Mellanöstern, han ville ha det i Sydamerika...

FAKTA är att det var sekulära, ofta ateistiska judar som var Sionister. Det var de och Fn, dvs världens nationer som lät bilda Israel.

Hur kan ett verk av ateister och världen vara av Herren? Varför tror du många ortodoxa judar säger att dagens Israel INTE är det som Herren lovat?

Personligen stödjer jag absolut Israel,speciellt i den situation som finns idag, men tycker det är oerhört svårt att se att Herren skulle grundat den moderna staten Israel.

Svara -   - 30/12-16 10:29 -


Medtroende

Jag älskar Jesus Kristus.

Svara -   - 30/12-16 10:31 -


Leif Boman

Att Israel finns kvar och åter är en nation är givetvis av Herren även om många ogudaktiga och ohörsamma är inblandade. Jerusalem är av Gud den utvalda platsen på denna jord vad än någon oförståndig stridslystet säger, det kommer aldrig att ändras.

Gud har inte valt ut denna plats för att någon Gudfruktig människa har varit lydig eller duktig utan endast för Sin egen skull har Han gjort det. Det Gud har sagt blir alltid fullbordat.

Ni skall inse att jag är Herren, när jag handlar så med er för mitt namns skull och inte efter era onda vägar och era skamliga gärningar, ni av Israels hus, säger Herren, Herren" Herrens ord kom till mig. Han sade:

"Du människobarn, vänd ditt ansikte söderut och predika mot söder, profetera mot skogslandet söderut. Säg till sydlandets skog: Hör Herrens ord: Så säger Herren, Herren : Jag skall tända en eld i dig, och den skall förtära alla dina träd, både de friska och de torra. Den flammande lågan skall inte kunna släckas, alla ansikten från söder till norr skall bli brända av den. Alla människor skall se att jag, Herren , har tänt den. Den skall inte kunna släckas." Jag sade då: "O, Herre, Herre ! De säger om mig: Han talar ju i gåtor." Hesekiel 20:44‭-‬49

Ingen kommer att kunna förhindra det Gud har planerat för det jordiska Israel. Varken Gogs arméer, djävulen eller en del röster på denna blogg, ingen. Israel är utvalt och inskrivet redan i 1 Mosebok 1, berättat vidare om genom Abraham, Isak, Jakob. Det är till det jordiska Jerusalem Jesus skall komma tillbaka

Ty jag skall samla alla hednafolk till strid mot Jerusalem. Staden kommer att intas, husen plundras och kvinnorna våldtas. Halva staden skall föras bort i fångenskap. Men återstoden skall inte bli utrotad. Sedan skall Herren gå ut i strid mot dessa hednafolk, så som han stred förr på drabbningens dag. På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut. Och Oljeberget skall delas mitt itu, från öster till väster, till en mycket stor dal genom att ena hälften av berget viker undan mot norr och andra hälften mot söder. Och ni skall fly ner i dalen mellan mina berg, ty dalen mellan bergen skall sträcka sig till Asel. Ni skall fly som när ni flydde för jordbävningen på Ussias, Juda kungs, tid. Då skall Herren , min Gud, komma och alla heliga med dig. Det skall ske på den dagen att ljuset blir borta, himlens ljus skall förmörkas. Det blir en särskild dag, känd av Herren , inte dag och inte natt. Men det skall ske att när aftonen kommer blir det ljust. Det skall ske på den dagen att rinnande vatten skall utgå från Jerusalem, ena hälften mot Östra havet och andra hälften mot Västra havet. Både sommar och vinter skall det vara så. Herren skall vara konung över hela jorden. På den dagen skall det ske: Herren är en och hans namn är ett. Hela landet, från Geba till Rimmon, söder om Jerusalem, skall förvandlas till en slätt. Men staden skall vara upphöjd och förbli på sin plats, från Benjaminsporten till den plats där den förra porten stod, till Hörnporten, och från Hananeltornet till de kungliga vinpressarna. Folket skall bo där i ro och aldrig mer lämnas till undergång. Jerusalem skall bo i trygghet. Detta är den plåga med vilken Herren skall slå alla de folk som drar ut mot Jerusalem: Han skall låta deras kött ruttna medan de ännu står på sina fötter, deras ögon skall ruttna i sina hålor, och deras tunga skall ruttna i deras mun. Det skall ske på den dagen att Herren skall sända stor förvirring bland dem. De skall bära hand på varandra, och den enes hand skall lyftas mot den andres. Också Juda skall föra krig i Jerusalem. Och skatter skall samlas från alla hednafolk runt omkring, guld, silver och kläder i stor mängd. Plågan skall på samma sätt drabba hästar och mulåsnor, kameler och åsnor och alla andra djur där i lägren. Det skall ske att var och en som är kvar av alla de hednafolk som kom emot Jerusalem skall dra dit upp, år efter år, för att tillbe konungen, Herren Sebaot, och för att fira lövhyddohögtiden. Men om någon av jordens folkstammar inte drar upp till Jerusalem för att tillbe konungen, Herren Sebaot, skall inget regn komma över dem. Sakarja 14:2‭-‬17

Jesu frid....

Svara -   - 30/12-16 11:07 -


UK 52 ,

Svar till Michael Häggqvist.

ja , 'Uppenbarade sig' foer Herzel var nog fel ord. Snarade 'Styrde', liksom Gud styrde Hitler och nu styr den koettslige och oandlige TRUMP.

Svara -   - 30/12-16 11:23 -


Michael Häggqvist

Svar till UK 52 , .

Ok bra svar och det kan jag hålla med om.

Svara -   - 30/12-16 12:15 -


UK 52 ,

Gud tycks ha intutat i Donalds skalle att med alla till buds staende medel Foerinta IS samt att paa alla saett stoedja och fraemja Israel. Laegg daertill hans hat och kamp mot FUL P-K-media med sina sjuka agendor och vi kan vael inte annat aen froejda oss och hoppas paa Ett Gott Nytt aar!

Svara -   - 30/12-16 13:15 -


Erik S

Svar till Kristenman.

Ja, Thomas P har märkliga ideér ang Israel och judarna. Han har länge här på bloggen pratat en massa hit och dit, en blandning av äpple och päron. Frågan är vad han menar egentligen? Har han koll på det själv tro? Ibland låter han som en riktig antisemit. Jag tror han ödmjukt borde be Den Helige Ande visa honom, vad judarna och Israel står för. Vad Israel och dess folk har betytt och kommer att betyda i den sista tiden. Vad nära förknippat detta är med evangeliet till jordens ändar, med Jesus kommande, uppryckandet, nya Templet o.s.v Käre broder Thomas P, vi skall be för dig (menar inget illa) men du borde få dina andliga ögon "öppnade" tror jag. Ha nu alla en skön helg. Guds frid till er. MVH

Svara -   - 30/12-16 14:25 -


Lars Enarson

Svar till Michael Häggqvist.

Herzl "avskydde Israels Gud".

Nonsens. Var i all världen har du fått detta ifrån?

Det är för mycket falsk indoktrinering på nätet som många slukar med hull och hår.

Hur kan Gud vara Israels Gud och samtidigt acceptera att en Israelisk stat på ett helt mirakulöst sätt mot sin vilja? Har han tappat kontrollen över sitt folk? Är det någon annan som styr historien?

Svara -   - 30/12-16 16:33 -


Michael Häggqvist

Svar till Lars Enarson.

Jag har noga dokumenterade källor läs dem och bemöt i sak istället. Du har t om sidhänvisningen.

Israel grundades av en hel del sekulära judar ja. Att förneka det är att göra dig själv korkad.

T om socialisterna i Sverige var FÖR Israel från början mycket för att det var deras meningsfränder som grundade Israel...

Svara -   - 30/12-16 16:39 -


Michael Häggqvist

Men i sak: varför skulle det faktum att Herzel b l a firade jul minst en gång, inte omskar sin son, att han hade fel och brister samt att Israel grundlades av sekulära judar och av Fn ta bort din tro på att Gud låg bakom Israel?

Kan inte Gud använda vem Han vill?

Så på en Messiansk sida (Usa) titeln "Herzl Guds sekulära redskap".

Kan man inte tänka så? Gud använder vem Han vill? SNälla gör inte Herzl religiös Läs hans dagbok, biografier osv.

Svara -   - 30/12-16 16:47 -


Emiratus

Theodor Herzl wasn’t Jewish, according to Israeli minister

In 1895 he was asked by a journalist “What is your relation to the Bible?”:

"I am a freethinker, and our principle will be: Let everyone seek salvation in his own way"

More of his freethinking in his Diaries 1895:

"Shall we end up having a theocracy? No! Faith unites us, science makes us free"

Källa: http://mondoweiss.net/2015/07/theodor-according-minister/

Svara -   - 30/12-16 16:58 -


UK 52 ,

Svar till Michael Häggqvist.

Gud kallade bl.a Nebukadnessar sin Tjaenare. Han anvaender vem Han vill. till baade ont och gott. till att straffa eller beloena.

Svara -   - 30/12-16 17:40 -


UK 52 ,

Allt haer paa jorden styrs nog av Gud, genom krig av andemakter i himlarymden, mellan Guds och Satans aenglar. Vi maenniskor kanske bara kan betraktas som marionetter.

Svara -   - 30/12-16 17:47 -


AnnMarie

UkK 52

Du säger att Gud använder vem Han vill.Till ont eller gott,straffa och belöna.

Hur tror du då Han dömer de sk marionetter som Han använder till det onda,precis som Han vill??

Svara -   - 30/12-16 18:45 -


UK 52 ,

Svar till AnnMarie.

maenniskan har en Fri vilja. hon har att vaelja mellan att laata sig styras av Guds Ande eller Satans och hans aenglars onda andar. 'You HAVE TO serve somebody', som Dylan sjunger. Antingen Gud eller Djaevulen. - daerfoer att Gud skall anvaenda TRUMP till gott mot de kristna och judarna innebaer inte att han blir fraelst. Han maaste daa, saasom alla andra, bli andedoept.

Svara -   - 30/12-16 19:11 -


UK 52 ,

Svar till UK 52 , .

om en maenniska blir andedoept, saa tvivlar jag paa att hon kan fortsaetta med politik och big business.

Svara -   - 30/12-16 19:18 -


UK 52 ,

Svar till UK 52 , .

hon vill gaa UT, utanfoer laegret, foer att dela Kristi smaelek.

Svara -   - 30/12-16 19:21 -


UK 52 ,

Svar till UK 52 , .

som Mose, han foersmaadde Faraos alla skatter och ett liv i sus och dus. han flydde ut i oeknen.

Svara -   - 30/12-16 19:25 -


Vovin

Svar till Leif Svensson.

Så etnisk rensning är alltså lösningen?

Svara -   - 30/12-16 21:38 -


AnnMarie

UK 52

Du säger:"Människan har en fri vilja,hon har att välja mellan att låta sig styras av Guds Ande eller satans och hans änglars onda andar..."

Du sa tidigare att Gud använder vem Han vill,till ont eller gott,straffa eller belöna.

Vidare sa du: Om Gud använder Trump till något gott för kristna och judar innebär detta inte att han blir frälst,han måste då som alla andra bli andedöpt.

Ok,men om Gud använder vem Han vill till något ont är Han då inte själv ansvarig för vederbörandes eviga väl och ve???

Svara -   - 30/12-16 23:03 -


Medtroende

Svar till AnnMarie.

Det är en fråga jag tänker ibland? Gud visste att ängeln djävulen skulle bli DJÄVULEN Varför skapade Gud den ängeln?? Det enda svaret jag får fram i mitt huvud är

Det är en fri vilja och att Gud Jehova vill verkligen bevisa Att han själv är Gud och om någon ängel långt i framtiden skulle göra samma sak som Lucifer gör då vet alla vad resultaten blir.

Svara -   - 31/12-16 01:03 -


UK 52 ,

Svar till AnnMarie.

om Gud anvaender, tillaater demoner att styra naagon maenniska till att goera ont, saa goer Han kanske inte det utan orsak ? ; 'O, maenniska, vem aer daa du, som vill traeta med Gud ? Icke ska verket saega till sin maestare : Varfoer gjorde du mig saa?'. ; Rom.9 ; 20

Svara -   - 31/12-16 07:04 -


UK 52 ,

Svar till AnnMarie.

maenniskan, liksom andra varelser, skapades av stoff genom Ordet. det aer genom Jesus vi skapades, roer oss och aer till. vi aer allt annat aen gudar, utan helt underordnade och beroende av Skaparen. 'Har icke krukmakaren den makten oever leret, att han av samma lerklump kan goera ett kaerl till hedersamt bruk, ett annat till mindre hedersamt?' ; v. 21

Svara -   - 31/12-16 07:50 -


UK 52 ,

Svar till AnnMarie.

'Alltsaa aer han(Gud) barmhaertig mot vem han vill, och vem han vill foerhaerdar han'. ; v. 18

Svara -   - 31/12-16 07:53 -


UK 52 ,

Svar till AnnMarie.

vi kan saellan veta varfoer en till synes god maenniska drabbas av elaende. hon kan t.ex. faa baera sina foerfaesders synder upp till 4:e generation, hon kan proevas liksom Job ....

Svara -   - 31/12-16 08:07 -


AnnMarie

UK 52

"Alltså är Han (Gud) barmhärtig mot vem Han vill,och vem han vill förhärdar Han"

Ja så står det men frågan är hur vi ska tolka det?

Det stämmer ju inte på en kärleksfull Gud som vill allas frälsning om Han förhärdar en del och för sina syften och sedan låter dem förgås i ett evigt helvete!

Svara -   - 31/12-16 11:10 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie.

Gud förhärdar aldrig ett hjärta som ärligt och uppriktigt vill tillhöra Jesus!

Jesu frid...

Svara -   - 31/12-16 12:00 -


AnnMarie

Leif Boman

Nej Gud förhärdar inte ett hjärta som ärligt och uppriktigt vill tillhöra Jesus.(det vore ju förskräckligt)

Men det UK 52 säger låter ju som om Gud förhärdar vem han vill oavsett men jag kanske missuppfattade honom(?)

Svara -   - 31/12-16 12:14 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie.

Vad ulflennart säger får han själv stå för!

Svara -   - 31/12-16 12:18 -


AnnMarie

Leif Boman

Ja visst får han stå för det själv,det var ju honom jag frågade!

Men det är trevligt att diskutera med dig också och du svarade bra!

Svara -   - 31/12-16 12:26 -


Emiratus

Svar till AnnMarie.

AnnMarie,

Du skriver: "Det stämmer ju inte på en kärleksfull Gud som vill allas frälsning om Han förhärdar en del och för sina syften och sedan låter dem förgås i ett evigt helvete!"

Att Gud är kärlek är ingenting jag ifrågasätter, men man glömmer ibland bort att Gud gör vad Gud vill med sin skapelse (läs Job´s bok). Gud vill att skapelsen (som är en fortskridande process) går i rätt riktning, så vår kärleksfulle Gud städar upp lite ibland (ordning och reda på torpet). Exempel på när Gud vredgas och "städar" är:

- När Gud kickar ut Lucifer och 1/3 av all änglarna från Himlen - Syndafloden (många % av mänskligheten dränktes)

- Plågorna i Egypten, som regisserades av Gud, och där alla förstfödda dödades (om inte tecknet fanns på dörrfodret)

- Sodom och Gomorra (i princip alla dödades)

- Gud rensade bort hela folkslag (Amoreer, Hetiter, Hiveer mf.) för att bereda plats för Guds folk

Vad jag tänker när jag skriver det här är "varför har inte Gud redan rensat bort mig, som när man trampar ihjäl en kackerlacka? Jag är nog inte en bättre människa än de som levde strax före syndafloden

Svaret är: Guds nåd

Svara -   - 31/12-16 12:46 -


UK 52 ,

Svar till AnnMarie.

'det UK 52 saeger' ; det aer vers 18 i Rom 9, som saeger saa. ; jag tror att Gud alltid har en orsak, naer han foerhaerdar en persons hjaerta. vanligen att personen gaatt foer laangt i sin ondska. eller att personen faatt smaka paa Guds fraelsning och kaerlek, men aendaa aatervaender till att leva koettsligt. ; 'Gud vill att alla maenniskor ska bliva fraelsta'.

Svara -   - 31/12-16 12:53 -


AnnMarie

UK 52

ja nu klarnade det!

Svara -   - 31/12-16 13:16 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie.

Tack så mycket, det var skoj att höra!

Svara -   - 31/12-16 14:02 -


Lars Enarson

Svar till Michael Häggqvist.

Du skrev: "Personligen stödjer jag absolut Israel, speciellt i den situation som finns idag, men tycker det är oerhört svårt att se att Herren skulle grundat den moderna staten Israel."

Det var detta jag vände mig emot.

Men du verkar motsäga dig själv när du sedan skriver: "Men i sak: varför skulle det faktum att Herzl b l a firade jul minst en gång, inte omskar sin son, att han hade fel och brister samt att Israel grundlades av sekulära judar och av Fn ta bort din tro på att Gud låg bakom Israel?"

För mig gör det inte det. Men du skriver ju ovan att för dig är det så. Men ändå skriver du: "Kan man inte tänka så? Gud använder vem Han vill?" Absolut!

Herzl var definitivt inte en religiös jude. Men att han skulle ha avskytt Israels Gud är en annan sak.

De flesta ortodoxa judar stödde inte Herzl och sionismen när den uppstod. Men de flesta ortodoxa judar idag stöder sionismen och staten Israel. Efter Förintelsen förstod de att Herzl hade rätt.

Svara -   - 31/12-16 23:49 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Fjällstugan fullsatt när Lindbergarna gästade

Lindbergarna i Fjällstugan

Nenne Lindberg och hans son Martin i full ös på Fjällstugan i Jönköping. 

Lindbergarna med Nenne, Martin, Stefan, Sivert, Ted Sandstedt och Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson gästade Fjällstugan i Jönköping som var fullsatt av besökare.

0

Läs allt!


Regnbågs-gudstjänst gör Jesus till en synda-tjänare

Läsarmejl av nils 

Regnbågs-gudstjänst i Sveriges radio

Gudstjänstens förljugna budskap var allt annat än frihet i Kristus. Bild: Sveriges radio. 

Det var Svenska Kyrkan i Umeå som stod för den i Radio P1. Kl. 11:00. Temat var: "Friheten I kristus" med hänsyftning till den pågående Pride-festivalen i Göteborg. 

12

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

0

Läs allt!


Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

6

Läs allt!


Chip på alla

Av Holger Nilsson 

Chip på alla

Att få ett chip injicerat i kroppen blir en alltmer aktuell fråga. Det vi ser nu är bara början...

12

Läs allt!


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

25

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

27

Läs allt!


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

7

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

16

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

26

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

45

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Annons


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 34, måndag 20 augusti 2018 kl. 12:59

Jesus söker: Bernhard, Bernt!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

23

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 435 982 457 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 783 bloggartiklar, 87 384 kommentarer och 57 677 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp