Live | Bönesidan | Sök | Kontakt
Surfar nu: 523 www.apg29.nu

Parodi på kristen tro

Idag har jag varit med på en konfirmation. Det var hemskt att bevittna. I hela tiden led jag och upprördes i mitt hjärta av alla villoläror som skymde Jesus Kristus, Frälsaren och Herren. 

Konfirmationen jag bevittnade idag är ett tydligt exempel på en kristendom utan Jesus Kristus. Det rör sig om en frälsning där man inte behöver ta emot Herren Jesus. 

Jesus saknades inte bara när det gällde frälsningen utan också i förkunnelsen. Han fanns inte med även om hans namn kanske nämndes ett par enstaka gånger. 

Falskt dop

Konfirmanderna bekände sig inte till Jesus som Herren och Frälsaren. Istället bekände de sig till dopet som de döptes som barn. Men detta vet den bibeltroende så väl att det inte rör sig om något dop. Det är att falsarium på det verkliga bibliska dopet. 

Alla fick var och en gå fram inför en fullsatt kyrka, tända ett ljus och säga i en mikrofon:

"Detta är min tro jag är döpt till för att jag ska leva och dö för att uppstå till evigt liv."

Dessutom är det inte till något dop man ska bekänna sig till, utan till den levande och uppståndne Frälsaren Herren Jesus Kristus. 

Det är när du bekänner högt med din mun att Jesus är Herren som du blir frälst och inte om du bekänner dopet, för inga dop kan frälsa. 

Få del av den Helige Ande? 

Efter detta skulle alla konfirmander få bön och handpåläggning och smörjas med olja för att "få del av helig Ande". Men ingen av dem fick naturligtvis del av helig Ande eftersom ingen av dem var frälst. 

Nyligen var jag på ett barndop. Barnet blöttes med vatten på huvudet och detta kallade de för dop. Dessutom har de mage att påstå att spädbarnet blir född på nytt / frälst genom denna handling och upptagen i "kyrkan". Och denna villolära bekräftas / konfirmeras då 15 år senare av ungdomarna. 

De blev inte frälsta som barn och inte heller som tonåringar. Snacka om att lura folk och vaggar in dem i en falsk trygghet. Ja, men "vi är döpta i ett och samma dop", kanske någon barndöpt säger. Nej, det är vi inte. Den som är döpt i det bibliska dopet är inte döpt i något barndop. 

Bekännelsen 

Jag frågade en konfirmand efteråt vad de sa då de tände ljusen, men han kom inte ihåg vad de sa. Bekännelsen betydde alltså ingenting för honom. Men om han hade tagit emot Jesus och blivit frälst då hade han för alltid kommit ihåg bekännelsen: "Jesus är Herren". 

Det som jag betraktade idag är ingenting annat än en parodi på kristen tro. Det är ett sken av kristen tro men en falsk sådan. Man utför en del skenbara "kristna" saker, barndop, tänder ljus med felaktig bekännelse, smörjer med olja för att "få del av helig Ande", men det är totalt innehållslöst eftersom Jesus inte är med. 

För hade Jesus verkligen fått vara med hade alla dessa konfirmander idag tagit emot honom, bekänt honom som Herren och blivit frälsta. 

Jag gråter i mitt hjärta. 


Publicerades lördag 19 maj 2018 18:54 | #konfirmation #villolärare #svenska kyrkan #barndop | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

24 kommentarer

Lena Henricson Sat, 19 May 2018 20:12:16 +020

Helt rätt det du skriver,Christer!

Svara


Tua Öling Sat, 19 May 2018 20:27:43 +020

Hej! Jag konfirmerades då jag 15 år då jag inte visste bättre, döptes också som spädbarn, men sedan då jag var 19 år blev jag omvänd och döptes på det bibliska sättet med nedsänkning i vattnet före ett möte med Jesus. Mamma sa då att spädbarn inte kan tro ännu. Man måste få fatta sina egna beslut som vuxen. Jag skrev sedan ut från Lutherska kyrkan, för vad är det för mening med att tillhöra en kyrka som man inte kan stå för med obibliska läror.

Svara


Tua Öling Sat, 19 May 2018 20:32:27 +020

Svar till Tua Öling.

Jag kan inte se att det skulle finnas stöd i bibeln för barndop, Jesus välsignade barnen, det är det man borde göra och inte döpa dem.

Svara


Bengt Sat, 19 May 2018 20:43:47 +020

Men det finns frälsta även i svenska kyrkan

Men det är svårt att veta hur många det är

Svara


Sofia Sat, 19 May 2018 20:46:13 +020

Var detta svenska kyrkan?

Svara


Sofia Nilsson Sat, 19 May 2018 20:47:38 +020

Vilket samfund är detta?

Svara


Katrina Sat, 19 May 2018 21:04:18 +020

Svenska Kyrkans trosbekännelse hittade jag på nätet och låter så här:

Vi tror på Gud Fader allsmäktig,

himmelens och jordens skapare.

Vi tror ock på Jesus Kristus,

hans enfödde Son, vår Herre,

vilken är avlad av den Helige Ande,

född av jungfrun Maria,

pinad under Pontius Pilatus,

korsfäst, död och begraven,

nederstigen till dödsriket,

på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda,

uppstigen till himmelen,

sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,

därifrån igenkommande till att döma

levande och döda.

Vi tror ock på den helige Ande,

en helig, allmännelig kyrka,

de heligas samfund, syndernas förlåtelse,

de dödas uppståndelse och ett evigt liv.,

Jag ser inget fel i det, de tror på Gud Fader Sonen Jesus Kristus och Den Helige Anden.

Svara


Kalle Sat, 19 May 2018 22:09:21 +020

Förkastlig teologi i SvK som vanligt. Men Christer, du gör några fel här också. Det är inte så självklart att alla ungdomarna var ofrälsta. Vad de sa när de tände ljusen spelar ingen roll. Det som spelar roll är om de har en bekännelse och en tro på Jesus alls. Men just det som pågick i situationen du beskrev, det är inget som frälser.

Svara


Kalle Sat, 19 May 2018 22:36:44 +020

Svar till Katrina. Den är bara värd något om man faktiskt tror på det också, och inte bara rabblar den för att alla andra gör det. Men ja, det finns troende i SvK. Vad dom fortfarande gör där, däremot, det kan man undra.

Svara


Katrina Sat, 19 May 2018 22:53:40 +020

Svar till Kalle.

Jag vill inte gärna döma, vilka som är frälsta så tillåter jag åt Gud att avgöra.

Frid

Svara


Christer Åberg Sat, 19 May 2018 23:47:51 +020

Svar till Katrina.

Om du inte kan avgöra om andra är frälsta, hur kan du då avgöra om du själv är frälst?

Svara


Kalle Sun, 20 May 2018 01:08:20 +020

Svar till Katrina. Rätt inställning, domarklubban hör hemma i Herrens hand. Jag säger bara vad som gäller för att bli frälst - tro på Jesus! Men det är Gud som känner människors innersta tankar.

Svara


Kalle Sun, 20 May 2018 01:12:34 +020

Svar till Christer Åberg. Kan du läsa tankar, Christer? Det kan inte jag, utom mina egna då. Därför kan jag veta att jag tror på Herren Jesus. Det är inte alltid självklart hos andra som så är fallet eller ej. Men visst finns det människor man säkert kan veta om.

Svara


Marita Sun, 20 May 2018 07:11:39 +020

Vi alla vet att Svenska kyrkor har med sig villoläror. Men jag vet att det finns frälsta i den kyrkan. Men alla har ju inte kunskapen om detta. Och man tillämpar ju inte allt vad Jesus sade. En del präster är frälsta. Men om du blir andedöpt och börjar flöda i HA då skall du veta att dom religiösa demonerna kommer att slå ner den som är döpt i HA. Religionen är död det vet vi den gör allt för att kväva HA och vad Han vill göra. Jag vill inte tillhöra en kyrka som vilseleder folket !! Ser man det då går man ur denna kyrka. Vill inte ta del i denna synd. Alla har inte denna insikt !! Vi måste be för dom för Jesus vill föra folket till sin frihet för sanningen gör dom fri.

Svara


Bengt Sun, 20 May 2018 08:58:29 +020

Jag tror inte vi som människor alltid kan

Veta om någon annan människa är frälst

Vi får vara försiktiga med att uttala oss

Om det

Svara


Bengt Sun, 20 May 2018 09:00:51 +020

Sen är det obiblisk med samfund och kyrkor egentligen

Och medlemskap

Och även detta med föreståndare

Bibeln talar om herdar

Det är många som blir mer av.chefer än

Herdar

Svara


David Sun, 20 May 2018 11:41:14 +020

Svar till Christer Åberg. Christer, vad är det där för andlig hybris?! Se till att du har ett rätt o riktig relation med vår Herre innan du ger dig på att försöka bedöma hur andras relation med Gud ser ut/ska se ut...

Svara


nils Sun, 20 May 2018 17:54:32 +020

Det farligaste med en Felaktig undervisning och bekännelse är att dessa Ungdomar blir Bedragna,ett ansvar som då vilar på ansvariga Kyrkoledare.
Till Judarnas falska ledare sade Jesus;"Fråga icke efter dem.De är blinda ledare;och Om en blind leder en Blind,falla de båda i gropen!" Matt.15:14.
Ja,du läste du rätt,att de båda falla i Gropen,det är Gehenna!!
Till Nikodemus sade Jesus när Han mötte hans andliga Okunskap;
"Är du Israels lärare och förstår Icke detta?"
Så radikal var Jesus,när Han mötte en felaktig undervisning,och Han Varnade för dem;" Se till att ni tar eder tillvara för fariseernas och sadduceernas surdeg!"
Detta trots att deras lära utgick från samma Tora och profeterna,som även Jesus höll helig!
Dessa ungdomer får ett Falskt hopp,som då dessutom hindrar Herren att nå deras hjärtan för en Verklig Pånyttfödelse,då de redan anser sig vara Guds Barn!!
¤¤¤
Jag har vi 6 tillfällen mött vuxna människor som sjunger i Svenska kyrkans Kyrkokör.
Intresserad som jag är,har jag frågat om deras kristna Tro,om de har en levande Tro.
Av dessa 6 jag träffat när vi bott på olika platser,bekände Alla 6 att de Ej ägde en Tro på Jesus som Frälsare!!!
¤¤¤
Förkunnare även i frikyrkor måste nu med Herrens hjälp återfå den Skärpa och Udd i sin förkunnelse tränger in och når Hjärtats inre hos människorna.
Sådant skapar Oro och Problem bland folket,nu när Guds folk Sover så Djupt,vilket även Jesus d fick uppleva.
Inte alla,Ej heller Många Är Nu Redo för Herrens snara återkomst.
För vare vi det skulle vi Inte Leva som Vi Nu Gör,har Herren Jesus Kristus Sagt!

Svara


Bengt Sun, 20 May 2018 18:34:02 +020

Riktigt det du skriver Nils

Och viktigt

Svara


Sofia Nilsson Sun, 20 May 2018 21:47:24 +020

Var nånstans står det att konfirmationen var i svenska kyrkan?

Svara


Bengt Sun, 20 May 2018 23:32:06 +020

Men med tanke på teologin som var

Verkar det som det

Svara


P I Persson Mon, 21 May 2018 02:23:40 +020

Jag kan inte se något fel alls i den ordning som beskrivs. Och konfirmation betyder bekräftelse, det är dopet som bekräftas. Man kan också säga att Gud bekräftar sin kärlek till konfirmanden.Konfirmationstiden är av evangeliserande art, resultatet vet Gud. Att frankt påstå "ingen var frälst" är verkligen övermaga.Att den tillfrågade konfirmanden svarade undvikande efteråt betyder inget. Det är inte vanligt att 15-åringar vill prata om djupa saker med främmande äldre män.Jag känner en person som under konfirmandtiden alls inte var utåt bekännande kristen utan svävade mellan förnekelse, tvivel och sökande. Men Guds verk fick fortgå och några år senare återfanns hon med evangeliskt arbete i en kristen församling. Enligt henne själv var det konfirmandtiden som startat en process hos henne. Prästen lärde henne om Jesus Kristus och det kristna livet och just vid konfirmationsgudstjänsten kom Herren Jesus henne nära.

Svara


Katrina Mon, 21 May 2018 10:06:13 +020

Jag ser att Christer har raderat mitt svarinläggg, i det fanns inget mot reglerna eller mot Skriften.

Kanske dags för mig att skaka av sanden från sandalerna.

Frid önskar jag er alla.

Svara


AnnMarie Mon, 21 May 2018 12:52:50 +020

Katrina

Det händer mig också ibland att inlägg tas bort en det bryr jag mig inte om.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 13, måndag 25 mars 2019 kl. 10:47

Jesus söker: Marie bebådelsedag!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 24 mars 2019 21:37

Tacksägelse! Lämnade in Böneämne här igår ang litet barn som föll ut ifrån 7:de våningen i Göteborg igår. Det va en 4 årig flicka. Och idag stod det att läsa att hennes skador va lindriga. Tack Jesus!

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp