829 online! | Sidvisningar idag: 77 162 | Igår: 132 077 |

www.apg29.nu

Parodi på kristen tro

Idag har jag varit med på en konfirmation. Det var hemskt att bevittna. I hela tiden led jag och upprördes i mitt hjärta av alla villoläror som skymde Jesus Kristus, Frälsaren och Herren. 

Konfirmationen jag bevittnade idag är ett tydligt exempel på en kristendom utan Jesus Kristus. Det rör sig om en frälsning där man inte behöver ta emot Herren Jesus. 

Jesus saknades inte bara när det gällde frälsningen utan också i förkunnelsen. Han fanns inte med även om hans namn kanske nämndes ett par enstaka gånger. 

Falskt dop

Konfirmanderna bekände sig inte till Jesus som Herren och Frälsaren. Istället bekände de sig till dopet som de döptes som barn. Men detta vet den bibeltroende så väl att det inte rör sig om något dop. Det är att falsarium på det verkliga bibliska dopet. 

Alla fick var och en gå fram inför en fullsatt kyrka, tända ett ljus och säga i en mikrofon:

"Detta är min tro jag är döpt till för att jag ska leva och dö för att uppstå till evigt liv."

Dessutom är det inte till något dop man ska bekänna sig till, utan till den levande och uppståndne Frälsaren Herren Jesus Kristus. 

Det är när du bekänner högt med din mun att Jesus är Herren som du blir frälst och inte om du bekänner dopet, för inga dop kan frälsa. 

Få del av den Helige Ande? 

Efter detta skulle alla konfirmander få bön och handpåläggning och smörjas med olja för att "få del av helig Ande". Men ingen av dem fick naturligtvis del av helig Ande eftersom ingen av dem var frälst. 

Nyligen var jag på ett barndop. Barnet blöttes med vatten på huvudet och detta kallade de för dop. Dessutom har de mage att påstå att spädbarnet blir född på nytt / frälst genom denna handling och upptagen i "kyrkan". Och denna villolära bekräftas / konfirmeras då 15 år senare av ungdomarna. 

De blev inte frälsta som barn och inte heller som tonåringar. Snacka om att lura folk och vaggar in dem i en falsk trygghet. Ja, men "vi är döpta i ett och samma dop", kanske någon barndöpt säger. Nej, det är vi inte. Den som är döpt i det bibliska dopet är inte döpt i något barndop. 

Bekännelsen 

Jag frågade en konfirmand efteråt vad de sa då de tände ljusen, men han kom inte ihåg vad de sa. Bekännelsen betydde alltså ingenting för honom. Men om han hade tagit emot Jesus och blivit frälst då hade han för alltid kommit ihåg bekännelsen: "Jesus är Herren". 

Det som jag betraktade idag är ingenting annat än en parodi på kristen tro. Det är ett sken av kristen tro men en falsk sådan. Man utför en del skenbara "kristna" saker, barndop, tänder ljus med felaktig bekännelse, smörjer med olja för att "få del av helig Ande", men det är totalt innehållslöst eftersom Jesus inte är med. 

För hade Jesus verkligen fått vara med hade alla dessa konfirmander idag tagit emot honom, bekänt honom som Herren och blivit frälsta. 

Jag gråter i mitt hjärta. 


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 19 maj 2018 18:54 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


24 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lena Henricson

Helt rätt det du skriver,Christer!

Svara -   - 19/5-18 21:02 -


Tua Öling

Hej! Jag konfirmerades då jag 15 år då jag inte visste bättre, döptes också som spädbarn, men sedan då jag var 19 år blev jag omvänd och döptes på det bibliska sättet med nedsänkning i vattnet före ett möte med Jesus. Mamma sa då att spädbarn inte kan tro ännu. Man måste få fatta sina egna beslut som vuxen. Jag skrev sedan ut från Lutherska kyrkan, för vad är det för mening med att tillhöra en kyrka som man inte kan stå för med obibliska läror.

Svara -   - 19/5-18 21:17 -


Tua Öling

Svar till Tua Öling.

Jag kan inte se att det skulle finnas stöd i bibeln för barndop, Jesus välsignade barnen, det är det man borde göra och inte döpa dem.

Svara -   - 19/5-18 21:22 -


Bengt

Men det finns frälsta även i svenska kyrkan

Men det är svårt att veta hur många det är

Svara -   - 19/5-18 21:33 -


Sofia

Var detta svenska kyrkan?

Svara -   - 19/5-18 21:36 -


Sofia Nilsson

Vilket samfund är detta?

Svara -   - 19/5-18 21:37 -


Katrina

Svenska Kyrkans trosbekännelse hittade jag på nätet och låter så här:

Vi tror på Gud Fader allsmäktig,

himmelens och jordens skapare.

Vi tror ock på Jesus Kristus,

hans enfödde Son, vår Herre,

vilken är avlad av den Helige Ande,

född av jungfrun Maria,

pinad under Pontius Pilatus,

korsfäst, död och begraven,

nederstigen till dödsriket,

på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda,

uppstigen till himmelen,

sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,

därifrån igenkommande till att döma

levande och döda.

Vi tror ock på den helige Ande,

en helig, allmännelig kyrka,

de heligas samfund, syndernas förlåtelse,

de dödas uppståndelse och ett evigt liv.,

Jag ser inget fel i det, de tror på Gud Fader Sonen Jesus Kristus och Den Helige Anden.

Svara -   - 19/5-18 21:54 -


Kalle

Förkastlig teologi i SvK som vanligt. Men Christer, du gör några fel här också. Det är inte så självklart att alla ungdomarna var ofrälsta. Vad de sa när de tände ljusen spelar ingen roll. Det som spelar roll är om de har en bekännelse och en tro på Jesus alls. Men just det som pågick i situationen du beskrev, det är inget som frälser.

Svara -   - 19/5-18 22:59 -


Kalle

Svar till Katrina.

Den är bara värd något om man faktiskt tror på det också, och inte bara rabblar den för att alla andra gör det. Men ja, det finns troende i SvK. Vad dom fortfarande gör där, däremot, det kan man undra.

Svara -   - 19/5-18 23:26 -


Katrina

Svar till Kalle.

Jag vill inte gärna döma, vilka som är frälsta så tillåter jag åt Gud att avgöra.

Frid

Svara -   - 19/5-18 23:43 -


Christer Åberg

Svar till Katrina.

Om du inte kan avgöra om andra är frälsta, hur kan du då avgöra om du själv är frälst?

Svara -   - 20/5-18 00:37 -


Kalle

Svar till Katrina.

Rätt inställning, domarklubban hör hemma i Herrens hand. Jag säger bara vad som gäller för att bli frälst - tro på Jesus! Men det är Gud som känner människors innersta tankar.

Svara -   - 20/5-18 01:58 -


Kalle

Svar till Christer Åberg.

Kan du läsa tankar, Christer? Det kan inte jag, utom mina egna då. Därför kan jag veta att jag tror på Herren Jesus. Det är inte alltid självklart hos andra som så är fallet eller ej. Men visst finns det människor man säkert kan veta om.

Svara -   - 20/5-18 02:02 -


Marita

Vi alla vet att Svenska kyrkor har med sig villoläror. Men jag vet att det finns frälsta i den kyrkan. Men alla har ju inte kunskapen om detta. Och man tillämpar ju inte allt vad Jesus sade. En del präster är frälsta. Men om du blir andedöpt och börjar flöda i HA då skall du veta att dom religiösa demonerna kommer att slå ner den som är döpt i HA. Religionen är död det vet vi den gör allt för att kväva HA och vad Han vill göra. Jag vill inte tillhöra en kyrka som vilseleder folket !! Ser man det då går man ur denna kyrka. Vill inte ta del i denna synd. Alla har inte denna insikt !! Vi måste be för dom för Jesus vill föra folket till sin frihet för sanningen gör dom fri.

Svara -   - 20/5-18 08:01 -


Bengt

Jag tror inte vi som människor alltid kan

Veta om någon annan människa är frälst

Vi får vara försiktiga med att uttala oss

Om det

Svara -   - 20/5-18 09:48 -


Bengt

Sen är det obiblisk med samfund och kyrkor egentligen

Och medlemskap

Och även detta med föreståndare

Bibeln talar om herdar

Det är många som blir mer av.chefer än

Herdar

Svara -   - 20/5-18 09:50 -


David

Svar till Christer Åberg.

Christer, vad är det där för andlig hybris?! Se till att du har ett rätt o riktig relation med vår Herre innan du ger dig på att försöka bedöma hur andras relation med Gud ser ut/ska se ut...

Svara -   - 20/5-18 12:31 -


nils

Det farligaste med en Felaktig undervisning och bekännelse är att dessa Ungdomar blir Bedragna,ett ansvar som då vilar på ansvariga Kyrkoledare.

Till Judarnas falska ledare sade Jesus;"Fråga icke efter dem.De är blinda ledare;och Om en blind leder en Blind,falla de båda i gropen!" Matt.15:14.
Ja,du läste du rätt,att de båda falla i Gropen,det är Gehenna!!
Till Nikodemus sade Jesus när Han mötte hans andliga Okunskap;
"Är du Israels lärare och förstår Icke detta?"
Så radikal var Jesus,när Han mötte en felaktig undervisning,och Han Varnade för dem;" Se till att ni tar eder tillvara för fariseernas och sadduceernas surdeg!"
Detta trots att deras lära utgick från samma Tora och profeterna,som även Jesus höll helig!
Dessa ungdomer får ett Falskt hopp,som då dessutom hindrar Herren att nå deras hjärtan för en Verklig Pånyttfödelse,då de redan anser sig vara Guds Barn!!
¤¤¤
Jag har vi 6 tillfällen mött vuxna människor som sjunger i Svenska kyrkans Kyrkokör.
Intresserad som jag är,har jag frågat om deras kristna Tro,om de har en levande Tro.
Av dessa 6 jag träffat när vi bott på olika platser,bekände Alla 6 att de Ej ägde en Tro på Jesus som Frälsare!!!
¤¤¤
Förkunnare även i frikyrkor måste nu med Herrens hjälp återfå den Skärpa och Udd i sin förkunnelse tränger in och når Hjärtats inre hos människorna.
Sådant skapar Oro och Problem bland folket,nu när Guds folk Sover så Djupt,vilket även Jesus d fick uppleva.
Inte alla,Ej heller Många Är Nu Redo för Herrens snara återkomst.
För vare vi det skulle vi Inte Leva som Vi Nu Gör,har Herren Jesus Kristus Sagt!

Svara -   - 20/5-18 18:44 -


Bengt

Riktigt det du skriver Nils

Och viktigt

Svara -   - 20/5-18 19:24 -


Sofia Nilsson

Var nånstans står det att konfirmationen var i svenska kyrkan?

Svara -   - 20/5-18 22:37 -


Bengt

Men med tanke på teologin som var

Verkar det som det

Svara -   - 21/5-18 00:22 -


P I Persson

Jag kan inte se något fel alls i den ordning som beskrivs. Och konfirmation betyder bekräftelse, det är dopet som bekräftas. Man kan också säga att Gud bekräftar sin kärlek till konfirmanden.Konfirmationstiden är av evangeliserande art, resultatet vet Gud. Att frankt påstå "ingen var frälst" är verkligen övermaga.Att den tillfrågade konfirmanden svarade undvikande efteråt betyder inget. Det är inte vanligt att 15-åringar vill prata om djupa saker med främmande äldre män.Jag känner en person som under konfirmandtiden alls inte var utåt bekännande kristen utan svävade mellan förnekelse, tvivel och sökande. Men Guds verk fick fortgå och några år senare återfanns hon med evangeliskt arbete i en kristen församling. Enligt henne själv var det konfirmandtiden som startat en process hos henne. Prästen lärde henne om Jesus Kristus och det kristna livet och just vid konfirmationsgudstjänsten kom Herren Jesus henne nära.

Svara -   - 21/5-18 03:13 -


Katrina

Jag ser att Christer har raderat mitt svarinläggg, i det fanns inget mot reglerna eller mot Skriften.

Kanske dags för mig att skaka av sanden från sandalerna.

Frid önskar jag er alla.

Svara -   - 21/5-18 10:56 -


AnnMarie

Katrina

Det händer mig också ibland att inlägg tas bort en det bryr jag mig inte om.

Svara -   - 21/5-18 13:42 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Först uppryckandet - sedan kommer Jesus

Innan Jesus kan komma tillbaka till jorden måste uppryckandet ha skett!

0

Läs allt!


Apan som blev en ko när han gick in i en lagård

En saga av Christer Åberg

Det var en gång en liten apa som bodde i en liten fin stuga i den lilla vackra skogen.

0

Läs allt!


Blir Annie Lööf statsminister?

Blir Annie Lööf statsminister?

Bild: vn.se. 

Blev centerledaren Annie Lööf inbjuden till Bilderbergmötet 2017 för att hon skulle bli Sveriges näste statsminister?

6

Läs allt!


8-årig flicka dog på bröllopsnatten

8-årig flicka dog på bröllopsnatten

En muslimsk 8-årig flicka dog på sin bröllopsnatt i Jemen! 

16

Läs allt!


Vill du verkligen ha väckelse i vårt land?

Vill du verkligen ha väckelse i vårt land? Vill du att människor ska bli frälsta? Övertyga mig!!

3

Läs allt!


Nu är det dags att ta ansvaret för vårt land

Dagsaktuellt budskap av Christer Åberg från bloggsajten Apg29.Nu!

0

Läs allt!


Löfven har fallit - blir det väckelse nu?

Löfven har fallit

Stefan Löfven blev nu på förmiddagen bortröstad som statsminister. Vad händer nu, och vad händer i Sverige? Kommer människor vända sig till Gud? Blir det väckelse?

34

Läs allt!


Jesus - Sveriges enda räddning

Sverige är i en allvarlig situation. Politik kan inte frälsa. Endast Jesus! Ge Sveriges folk Jesus! Be och ge! 

18

Läs allt!


Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

6

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

2

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

55

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

26

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

11

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Annons


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, onsdag 26 september 2018 kl. 12:52

Jesus söker: Enar, Einar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Senaste kommentarer


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

28

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 442 003 898 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 895 bloggartiklar, 89 802 kommentarer och 58 499 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp