Surfar nu: 698 www.apg29.nu

Pastorer: Predika om Jesus och sluta med politiska upprop

Pastorer: Predika om Jesus och sluta med politiska upprop

Bild: Aftonbladet. 

118 pastorer från olika frikyrkliga samfund har undertecknat en debattartikel i Aftonbladet. De vill värna om asylrätten och tar strid mot främlingsfientlighet. Jag tycker att de ska predika om Jesus och sluta upp med sådana här onödiga upprop!

2014 gjordes ett stort pastorsupprop med Stefan Swärd i spetsen. 380 kristna ledare skrev på om medmänsklighet och en generös invandringspolitik. De kritiserade bland annat Sverigedemokraterna. Uppropet fick stort genomslag i medier.

"Jag tror – jag vet – att en pastor kommer mycket längre med att predika om frälsningen i Herren Jesus Kristus."


118 pastorer skrev på upprop

118 pastorer skrev under en debattartikel i Aftonbladet. Pastorerna är från:

Ångrade sig

Jag tycker att de ska predika om Jesus och sluta upp med sådana här onödiga upprop! Det kommer ändå inte att generera i någonting. Jag har hört, om jag inte missminner mig, att en del ångrade sig som skrev på förra uppropet.

Stefan Swärd skriver på sin blogg:

Vi är 118 pastorer som idag skriver i Aftonbladet om migration och integration. För 10 år sedan har de ståndpunkter vi uttrycker varit mainstream och allmänt accepterade. Idag är det en hårt kritiserad minoritetsståndpunkt, tyvärr. Men som kristen kan man inte svaja som en vindflöjel utan behöver stå fast för tydliga värderingar, oavsett opinionstrender. Ser ett stort värde i att vanliga lokalt förankrade pastorer agerar tillsammans, så att inte alla kristna röster kommer via samfundsledningar och Sveriges kristna råd m.m.

Kommer mycket längre

Jag tror – jag vet – att en pastor kommer mycket längre med att predika om frälsningen i Herren Jesus Kristus. Blir människor frälsta - då löser sig synen på migrationen och integrationen automatiskt. Sverige blir förvandlat av förvandlade och pånyttfödda människor – inte av några politiskt klingande upprop.

"Jag tycker att de ska predika om Jesus och sluta upp med sådana här onödiga upprop! Det kommer ändå inte att generera i någonting. Jag har hört, om jag inte missminner mig, att en del ångrade sig som skrev på förra uppropet."

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 22 maj 2019 16:34 | #pastorsupprop #världen idag #stefan swärd | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

25 kommentarer

David 22/5-2019, 20:30

Det är Jesus som är nr 1 för evig tid och det är honom pastorerna ska lägga sin energi på att sprida budskapet om honom och inte hålla på med en massa annat dravel som gör mer skada än nytta.

Svara


Calle 22/5-2019, 23:26

Och vad blir nästa upprop? för klimatet? emot kärnkraft? osv

Svara


Bengt 22/5-2019, 23:55

Håller med

Svara


Tomas N 22/5-2019, 23:56

Absolut,håller med denna artikel.Märkligt att man knte lärt sig från förra uppropet.

Man glömmer tydligen bort att man är ledare(pastorer) och borde hålla sig borta från pilitisk aktivism.

Men det är ite heller ovanligt bland pastorer i USA att ge aig in i all politiska frågor och olika form av aktivism.

Då har man låtit politiska agendor och världens alla bekymmer fått ta en för stor plats i sin teologi.

Man kan engagera sig absolut,men dessa manifestationer är att blanda ihop saker på ett dåligt sätt.

När det utvisningar s har jag ett litet tillägg. Oavsett om det skall vara generöst eller restriktivt så är det långrandig och ineffektiv byråkrati som ställer till oödiga problem och även mänskligt lidande

Svara


Lars 23/5-2019, 00:19

Jag håller med . Vår uppgift är först och främst att predika att Jesus är vägen sanningen och livet. Vissa brukar citera att vi ska älska främlingen/flyktingen (vilket är sant) men glömmer fortsättningen i Moseböckerna ,nämligen, att främlingen oxå ska tillbe Herren på samma sätt som den infödde.

Att låta dem sprida läror om andra gudar och bygga tempel tex moskéer till dessa gudars ära , är något som inte vår Herre tillåter.

4 Mosebok 15:15/-16 och 29

2 Mosebok 12:49

Svara


Bengt 23/5-2019, 00:27

Intressant att det var så många färre denna

Gång

Svara


Erik S 23/5-2019, 00:51

Måste hålla med tidigare inlägg i denna tråd. Har man inget viktigare att göra, som pastor? Det är väl bönen och ordet man skall syssla med. Vad är syftet egentligen med dessa upprop? Är det en politisk agenda bakom? Vill man sätta press på oss kristna för att få oss att rösta på visst sätt, eller? Kanske man är en bättre människa/kristen om man skriver på? Det var i vart fall långt färre nu som skrivit på, än förra gången. Heder åt dom som ignorerar detta.

En kommun som tagit emot många migranter och där en viss Bengt Sjöberg verkar, behöver nu 50 miljoner om året för att klara av att försörja alla invandrare Kommunen är Filipstad och många kommuner är i samma sits. Vad är det då för positivt med detta?

Nej inge mer politik, nu är det Bibeln som gäller. Dessa pastorer kanske borde få ett förnyat möte med den uppståndne-liksom vi också behöver! Amen!

Svara


Mikael N 23/5-2019, 09:22

Svar till Lars.

Anser du att Gamla testamentets civila lagar gäller i Sverige i dag?

Annars tycker jag absolut att pastorer borde predika mindre politik och mer Guds ord.

Svara


Lena Henricson 23/5-2019, 09:42

Apropå detta ämne,hjälp oss be för en ung man som ska till migrationsverket idag för att på nytt be om att få stanna i Sverige! 🙏 Han är döpt hos oss sen en tid tillbaka och i våra bönesamlingar nu ett tag har både han och vi ropat till Gud om att han ska kunna få bli kvar hos oss. Inte lätt heller för en som väl fortfarande är ett barn i tron på JESUS att bli utkastad till ett land där han,om de får veta att han är kristen,blir utsatt för förföljelse! 🙏

Vi bad i tisdags också för några fler som ska till migrationsverket idag i samma ärende. Dem känner jag inte,men Herren känner dem! 🙏

Svara


Sam G Ö 23/5-2019, 10:25

Har inte 118 pastorer och några därtill annat att göra än att skriva politiska insändare eller debattartiklar så har de helt och hållet missat sin kallelse. Eller så har de inte förstått den?

Svara


Bengt 23/5-2019, 11:16

Detta kan ju faktiskt få motsatt verkan

Att fler kristna röstar på invandringskritiska

Partier

Svara


Bengt 23/5-2019, 11:17

Finns det någon lista över vilka som undertecknat?

Svara


Bengt 23/5-2019, 11:17

Finns det någon lista över vilka som undertecknat?

Svara


Bengt 23/5-2019, 11:17

Finns det någon lista över vilka som undertecknat?

Svara


Bengt 23/5-2019, 11:17

Finns det någon lista över vilka som undertecknat?

Svara


Bengt 23/5-2019, 11:18

Finns det någon lista över vilka som undertecknat?

Svara


Karl Håkan Sandell 23/5-2019, 11:18

För egen del anser jag inte Politiska uttalanden som fel från kristet håll men de ska vara rätt. Inte gå den ondes väg.

Idag har vi en förförelse som går runt i våra kyrkor och låter man de krafterna tala då är det den onde själv som talar å våra kyrkors vägnar.

Vi är idag i Upp 16:13 och Draken, Ormen. Det är just djävulen själv och han förför i våra kyrkor idag på samma sätt som han en gång förförde Eva.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Idag har vi dessa tre onda andar i vårt samhälle. Ormen som är igång i våra kyrkor och förför så att de tar fel ståndpunkt, och går den ondes väg.

Vilddjuret som vi ser idag mer och mer är Socialismens och Globalismen. Som håller på att ta ett järngrepp över vår Västvärld

Och den tredje den Falske Profeten. Det är Islam som går fram idag på ett fullständigt oväntat sätt och håller till synes på att ta över hela världen.

Det är dessa tre som härjar och det är därför som man går ut med detta uttalande från kristet håll och vill att flera muslimer ska komma hit. Det är för att man är besatt av dessa onda andar och är inte Andligt vaken.

Syftet med de här tre onda andarnas verksamhet det är att utplåna Israel. Omintetgöra Guds löfte till sitt folk judarna. Och det är alltså det vi ser idag. Det är därför det är så mycket andliga krafter inblandade i det här idag. Och mycket till synes går så Galet.

Men Jesus kommer att segra det kan vi läsa i Upp 19:20.

Men hur går det för Sverige. Det är en fråga som bibeln inte varar på.

Jesus hjälp oss. Vi går under.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Bengt 23/5-2019, 11:20

Ja det är ett skrämmande scenario

Svara


Bengt 23/5-2019, 12:29

Jag tycker inte att man borde byggt någon moské åt muslimerna egentligen

Dom hade kunnat nöjt sig med enklare lokaler

Istället

Svara


Simon 23/5-2019, 13:10

Då bör även merparten av alla dessa Pastorer sluta upp med att predika socialismen som det bästa som hänt, dom ska sluta upp med alla politiska och ideologiska inblandingar i predikningarna och bara predika Jesus Kristus som den enda vägen till Herren Gud, inte allat annat dravel dom håller på med. Det dom gör idag förleder bara människor bort från Gud i det långa loppet.

Svara


Ann-Marie A 24/5-2019, 00:25

Bra att en liten familj fick asyl i Egypten en gång för 2019 år sedan..

Svara


Leif 24/5-2019, 12:18

Svar till Lillibeth.

Vem startar krigen? Dessa är ansvariga och kommer att få stå till svars en dag.

Dem som röstar på människor som är för militär krigsupprustning!

Svara


Bengt 24/5-2019, 12:43

En stor del är ju tydligen inte sanna flyktingar

Utan kommer hit av andra skäl

Svara


Conny W. 24/5-2019, 14:44

Hörde från en källa att ca 5% av de som kommer hit är i behov av skydd. De andra kommer för att få ett bättre liv. Men vårt land kan ju inte hjälpa hela världen, det är ORIMLIGT.

Svara


Bengt 24/5-2019, 15:03

Ja det är det verkligen

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, söndag 25 augusti 2019 kl. 04:21

Jesus söker: Lovisa, Louise!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 25 augusti 2019 01:10

De känns som ja inte lever så länge till. Vill ni be att ja får kontakt med min syster att hon omvänder sig o öppnar sitt hjärta för mig. Saknar henne så mycket att ja blivit svårt sjuk. Hjälp mig Gud


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Jessica: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jag: Korset i Sveriges flagga tas bort?

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif Boman : 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Erik S: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Steven: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Tommy: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp