878 online! | Sidvisningar idag: 225 822 | Igår: 273 665 |

www.apg29.nu

Annons
Upptäck livet Anders Gerdmar - Bibeltro och väckelse Israel Art  MålarBibeln Studio Jerusalem, Flyktingkrisen i Mellanöstern och hela världen Den nya antisemitismen

Om Christer Åberg Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Påven finns inte i Bibeln


Visste du att det finns ingenstans i Bibeln där påven nämns? Om påven hade varit en biblisk tjänst hade det naturligtvis stått med i Bibeln!

I Efesusbrevet 4:11 beskrivs de andliga tjänsterna som Gud har gett församlingen. Det är fem till antalet. Det är apostlar, profeter, evangelister, herdar och lärare. 

Ef 4:11 Och han gav några till apostlar, några till profeter, några till evangelister, några till herdar och lärare.

Påven finns inte i Bibeln

Var ser du någonstans i den här versen tjänsten påven? Om den hade varit så viktig och dessutom biblisk, varför står den då inte uppräknad här bland de övriga fem tjänstegåvorna? 

Svaret är enkelt: påve-tjänsten finns inte i Bibeln! Hade den funnits och varit viktig, då hade Gud naturligtvis nämnt den i Bibeln. Men då säger kanske någon att Petrus var den förste påven. Jag läser ingenstans i Bibeln att Petrus skulle ha varit en påve. Gör du? 

Men jag läser i Bibeln att Petrus var en apostel. Men en apostel är ingen påve eller präst, kan inte jämföras med påve eller präst och ordet betyder inte heller påve eller präst. Ordet apostel betyder utsänd. 

1 Petr 1:1 Petrus, Jesu Kristi apostel...

Prästen

Det finns alltså ingenting i Bibeln om påven. Påven är ett mänskligt påfund. Det är en villolära på samma sätt som när det gäller präster. Nya Testamentet har ingen prästtjänst som det i Gamla Testamentet. Prästtjänsten har spelat ut sin roll.

Prästen i Gamla testamentet stod mellan Gud och människan och skulle vara en medlare. Men i och med Jesus så kan du komma direkt till Gud. Du behöver ingen präst längre. 

Ja, du ska inte ha någon präst, utan du ska gå direkt till Jesus. Du ska inte ha några mänskliga mellanhänder, utan du ska gå direkt till Jesus Kristus.

Hebr 10:19-20 - Så kan vi då, bröder, med frimodighet gå in i det heligaste med Jesu blod, genom en ny och levande väg som han har öppnat åt oss genom förlåten, det vill säga sitt kött.

Han har öppnat vägen till Gud genom sin kropp och sitt blod då han gav sitt liv för dig och mig på Golgata kors. Vi kan med frimodighet gå in i det allra heligaste inför Gud på grund av att Jesus har öppnat vägen för oss. Han har genom sin död på Golgata kors öppnat vägen in i det allra heligaste.

Därför behöver du och jag inga mellanhänder och vi ska inte heller har några mellanhänder. Det är villolära att du behöver en jordisk präst för att du ska kunna nå Gud.

Profeten

Jag vill nämna en sak till som jag tycker hör till i det här sammanhanget. Det gäller personer i karismatiska kretsar eller frikyrkor, eller I sådana miljöer där man tror på den Helige Andes tilltal och profetior. 

Den Helige Ande talar, det vet vi. Vi vet att profetians gåva finns och fungerar. Det är inte detta jag nenar eller går emot. Men det finns en sak som kan bli lite osunt i sådana här sammanhang. Det gäller när någon vill höra Gud tala. Då springer de efter den ena profeten efter den andra för att få något "ord" från Gud. 

Det här är inte ett sunt beteende. Du behöver inte jaga profeter, utan du ska gå direkt till Jesus. Du ska inte gå till någon mellanhand för att höra Gud tala. Du ska gå direkt till Jesus och han kommer att genom Den Helige Ande tala i ditt hjärta, i ditt inre. 

Gud talar i ditt inre

När Gud talar genom den Helige Ande stämmer det alltid med Bibeln. Stämmer det inte med Bibeln är det inte Guds Ande som talar.

Du ska inte springa efter profeten "den och den" för att få något ord från Herren. Det gjorde man i Gamla testamentet, men det gör man inte i Nya Testamentet. I Nya testamentet går man direkt till Gud genom Jesus Kristus. Det ska du också göra. Då får du höra Gud själv tala i ditt inre, i ditt hjärta och i dina tankar. 

Amen.


Skriv ut

 
Publicerat av måndag 7 augusti 2017 17:28 | #katolska+kyrksn.+påven #prästen #profeten | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


44 kommentarer

bengt

nej kyrkor står det inte heller om i bibeln

Svara -   - 7/8-17 18:32 -


J.J.

Håller fullständigt med dig Christer. Fortsätt att vara frimodig i din evangelisationskallelse. Må Gud välsigna dig rikligt.

Svara -   - 7/8-17 18:33 -


bengt

nej påven är ju mänskligt påhitt

Svara -   - 7/8-17 18:45 -


Leif Boman

Däremot kan man av någon få bekräftat genom en profetisk hälsning om vad man redan fått från Gud, vad man redan vet eller i alla fall anar!

Jesu frid...

Svara -   - 7/8-17 18:53 -


jean

amen broder Christer!!

jesu frid

Svara -   - 7/8-17 19:02 -


bengt

många påvar har ju inte levt så.fromt heller

men ändå har dom betraktats som felfria

Svara -   - 7/8-17 19:16 -


Mikael W

Svar till bengt.

kyrkor står det inte heller om i bibeln

Nej, men nästan:

Jakob, ”Herrens bror”, är kanske okänd för de flesta i dag, men han var en gång en central gestalt i den äldsta kyrkan, och i litteraturen bär han ständigt epitetet ”den rättfärdige”. ”Vart ni än kommer”, står det i Thomasevangeliet från Nag Hammadi, ”skall ni gå till Jakob den rättfärdige. Han är den för vilken himlen och jorden blev till.” Hur överdrivet detta än låter råder det inget tvivel om att Jakob den rättfärdige sågs som en stark och ledande personlighet bland de första kristna

Källa: http://www.signum.se/archive/read.php?id=1025

.

Svara -   - 7/8-17 19:38 -


Leif a

Matt:23:9

Svara -   - 7/8-17 19:41 -


bengt

jag förstår inte riktigt ändå Mikael W

Svara -   - 7/8-17 19:54 -


Christer Åberg

Svar till Mikael W.

Tomasevangeliet är ingen biblisk skrift.

Svara -   - 7/8-17 20:05 -


Ann-Marie A.

Det står ju också om de andliga nådegåvorna som är många.

Kan man av någon anledning inte gå till en kyrka så kan Gud ge en och annan hälsning på annat sätt. Jag fick en innan jag blev en kristen, när jag bad till Gud ändå. Blev omskakad och tacksam, inget jag visste innan.

Men det viktigaste var att få undervisning och ha lite kontakt med åtminstone någon kristen. Fast de flesta var mycket upptagna, av allt möjligt. Vi får skärpa oss.. ;-)

Svara -   - 7/8-17 21:47 -


David Ström

Man flätar till katolikerna rätt hårt här. Bra. Enligt katolikerna så har de full koll på alla påvar "pappa" sedan Petrus blev den första påven. Papa ANASTASIUS som förmodligen var den första äkta katoliken. Den mest oskyldiga påven av dem alla. Påven Innocent 401 till 417 hade mer tid att att bygga något nytt enligt kejsar Theodosius vilja. Kyrkorummet blev heligt, inte den kristna församlingen i den. Herrens bön Fader vår, duger inte längre i gemensam bön utan man ska bikta sig. Det är helgon och ritualer och allt möjligt för att människor ska gå omvägar till Jesus. Allt beskrivs väl inte i bibeln. Om Jesus skulle ha välsignat ett äktenskap, hur skulle han sagt då? Var välsignade som man och hustru. Sedan när de båda blivit ett kött i en äktenskapliga sängen så blir äktenskapet fullbordat till döden skiljer dem åt.

Svara -   - 7/8-17 21:53 -


Niklas Aronsson

Svar till Christer Åberg.

vilket är bibliska skrifter då??

ortodoxa etioper har 81 böcker som dom anser vara biblisk
eritrianerna har 83 böcker som dom anser vara biblisk
lutheraner har 66 böcker som dom anser vara biblisk
katolska kyrkan har 72 eller 77 kommer inte ihåg
så vad är bibliskt mycket underligt tycker jag när vi hänvisar till bibeln
det viktigaste är väl evangeliet om Jesus?

Svara -   - 7/8-17 22:32 -


Niklas Aronsson

om vi inte hade haft dom gamla kyrkorna då hade vi haft mosker och själva kanske inte funnits

om vi inte hade haft präster alltså riktiga menar jag här nu
då är det väl bättre med imamer???? vi skall inte ha det och vi skall inte ha det
vad skall vi ha då om vi inte har kyrkor präster församlingar pastorer etc
det är ju bara krigsdebatter som vi har här innne mer eller mindre
om vi alla kunde be om mer arbetare till den stora skörden hade funkat då?ähh vi had väl börjat bråka om vem skall leda bönen hahahahaha
detta börjar kännas mer och mer som ett stort skämt
tänk alla ofrälsta och frälsta människor som läser på denna sida och ser hur vi håller hur många vill komma till Jesus då ?dom kristna bara bråkar det är ju ÅKLAGAREN SOM OFTAST ÄR I FARTEN
satan skrattar åt oss hela tiden så som vi håller på
är det inte dom kristnas fel på ett sätt att det ser ut som det gör här i världen????vi gör ju inte som Jesus har sagt åt oss att göra därför så har bibeln aldrig fel eller hur??
vi prisar och älskar våran storebror Jesus men vi håller inte hans bud något kanske vi klarar av eller vad tycker ni?

Svara -   - 7/8-17 22:51 -


nils

Man bugar inför påven,kysser hans hand kallar honom för Helige Fader.

"Men I skolen icke låta kalla eder rabbi,ty en är eder Mästare och I ären Alla Bröder,"Matt.23:8.(rabbi är en hederstitel för skriftlärde)
Tom.Jesus Konungarnas Konung ser sig som en medbroder till Dig och Mig;Ofattbart!
----------------
Men påven bär en ännu högre titel;Vicarius Filii Dei där vicar kommer från latinska ordet vicarius=ersättare,
Dvs. Guds Sons Ersättare med talvärdet 666 i romerska alfabetet!

Svara -   - 7/8-17 22:52 -


nils

Man bugar inför påven,kysser hans hand kallar honom för Helige Fader.

"Men I skolen icke låta kalla eder rabbi,ty en är eder Mästare och I ären Alla Bröder,"Matt.23:8.(rabbi är en hederstitel för skriftlärde)
Tom.Jesus Konungarnas Konung ser sig som en medbroder till Dig och Mig;Ofattbart!
----------------
Men påven bär en ännu högre titel;Vicarius Filii Dei där vicar kommer från latinska ordet vicarius=ersättare,
Dvs. Guds Sons Ersättare med talvärdet 666 i romerska alfabetet!

Svara -   - 7/8-17 22:52 -


Mikael W

Svar till Christer Åberg.

Tomasevangeliet är ingen biblisk skrift

Nej, så menade jag inte när jag skrev "nästan". Jag syftade på Jesu bror Jakob, som ju omnämns i bibeln, och som var präst i en av de första kyrkorna.

Jag tyckte för övrigt att det var en intressant historisk artikel som jag länkade till och att den var värd att läsa. Exempelvis hur Jakobs son-son hängivet trodde att hans farfars bror var Guds son

Svara -   - 7/8-17 22:56 -


Mikael W

Svar till bengt.

jag förstår inte riktigt ändå Mikael W

Ja, det var väldigt opedagogiskt av mig, men du skrev att kyrkor inte omnämns i bibeln, vilket jag ju håller med dig om.

Jag skrev att det "nästan" omnämns i bibeln eftersom Jesus bror, Jakob, var ledare/präst för den kanske första (eller en av de äldsta) kyrkorna och han omnämns ju i bibeln (därav nästan).

Jag kanske missförstod artikeln som jag länkade till (det var sådan liten text), men jag tyckte den var mycket intressant

Svara -   - 7/8-17 23:13 -


NT

Svar till nils.

Tyvärr jag måste rätta DEJ eftersom du ÄR okunnig om det här.

PÅVEN bär EN AMBITION RING och den kysser man och inte hans hand.

KATOLSKA biskopar och kardinaler bär OCKSÅ sådana ringar.

Svara -   - 7/8-17 23:15 -


Niklas Aronsson

Svar till NT.

varför kysser man ringen?

Svara -   - 7/8-17 23:22 -


Sanna

Svar till Niklas Aronsson.

Det undrar jag också.

Svara -   - 8/8-17 00:37 -


NT

Svar till Niklas Aronsson.

PÅVENS RING kallas FISKARNAS RING.

Fisken ÄR en KRISTEN symbol och flera av APOSTLARNA hade yrke SOM fiskare.

OCH kom ihåg det att JESUS sade till DOM" JAG SKA GÖRA ER TILL MÄNNISKOR FISKARE"

Svara -   - 8/8-17 01:41 -


nils

Svar till NT.

Tack för din tillrättavisning NT, som jag var helt ovetande om.

Men med ringen placerad på påvens hand,är det ändå en akt av Tillbedjan Inför Påven.
Hur som helst är denna knäböjning en Avgudadyrkan,en tillbedjan det handlar om och bör ses i ljuset av Upp.13!
--------
Läser vi Upp.13;15,om tvånget att tillbedja vilddjurets bild,kommer vi under V-mödan tillbaka till Kejsartiden då alla Kristna måste tillbedja inför den romerske Kejsaren för att överleva!
Säger inte denna påvedyrkan oss inför Vem eller Var vi får vänta oss Vilddjurets bild,då historien brukar upprepa sig??

Svara -   - 8/8-17 09:20 -


Sanna

Svar till nils.

Ja det är en rätt så Tydlig tillbedjan dessutom.

Svara -   - 8/8-17 10:01 -


bengt

vi som inte är katoliker står ju inte under

påven som en del tycks mena

Svara -   - 8/8-17 10:19 -


bengt

sen vill väl katolikerna att alla protestanter ska bli katoliker

Svara -   - 8/8-17 11:49 -


nils

Svar till bengt.

Det är säkert det som är meningen med Försoningen mellan K.K. och protestanterna.

Stackars aningslösa religiösa troende,som Ej ser faran att hamna i K.K. famntag!
Sedan har påven Francis uttryckt önskan att vi Troende skall börja ha gemenskap också med Islams Muslimer!!!
Allt detta för att A-krists Världsreligion skall bli etablerad.
Även Judendomen är öppna för gemenskap med den K-K.och kommer att ingå där då de dyrkar En gud i sin religion,likt K.K. och Islam.

Svara -   - 8/8-17 12:25 -


bengt

det är otäckt och skrämmande det hela

vill man få muslimerna attt dyrka någon

annan än allah?

och överge muhammed?

Svara -   - 8/8-17 13:22 -


Britt

Angående Påven, Så såg jag ett litet vimeo klipp där Påven säger att Jesus misslyckades på korset. Nu kan jag inte engelska så bra. men jag har klippet om någon vill lyssna på det! Det är kort och i princip bara detta uttalande. 06-02-2016

www.vimeo.com/153929681?from=outro-embed Vore Tacksam om någon vill lyssna på det och sen säga om det var rätt eller fel!

Guds frid! Britt

Svara -   - 8/8-17 15:06 -


bengt

det är ju ett rent hädiskt uttalande

fruktansvärt illa

Svara -   - 8/8-17 15:30 -


Katrina

Svar till Britt.

här finns textat på svenska om du vill see det...

vi ser inte hela vad han sa innan och efter...utan bara en kort klippt uttalanden...........

https://www.youtube.com/watch?v=zDGjGVXaxwQ

Svara -   - 8/8-17 15:49 -


Britt

Till Bengt!

JA som du säger det är fruktansvärt och mycket illa att säga att Jesus misslyckade på korset!

Det var ju för vår skuld som han tog straffet på sig i en död på korset. Det var våra Sjukdomar Han bar, våra Smärtor tog Han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen och pinad. Han var genomborrad för Våra överträdelsers skull. Straffet var lagt på Honom för att VI skulle få Frid och genom Hans sår är vi Helade. Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men ALL Vår Skuld lade Herren på HONOM.

HUR kan denne Påve säga att Jesus misslyckades på Korset!!

Är inte detta Hädelse?

Guds Frid! Britt

Svara -   - 8/8-17 17:09 -


Britt

Till Katrina!!

Tack för den svenska texten! Jag får bara upp den engelska texten? vill och kan du förklara hur jag får upp svensk text?? Skulle inte vara så dumt!!

Guds frid! Britt

Svara -   - 8/8-17 17:17 -


Katrina

Svar till Britt.

det finns " kuggljul" där gör du installationer och får fram språket.

Svara -   - 8/8-17 17:27 -


bengt

det går inte att komma ifrån att bilden av

påvarna i sig är bra

är det datakonst?

Svara -   - 8/8-17 17:59 -


Britt

Katrina!

Tack Snälla! Det skall jag försöka med nästa gång jag skall översätta!

Guds Välsignelse! Britt

Svara -   - 8/8-17 19:23 -


NT

Svar till Britt.

Jaså! DU vill ha den PERFEKTA tvärtom Google översättningarna.

Det ÄR ungefär SOM du åker till HAPARANDA men du kommer säkert hamnar i LUND.

Men du ÄR i SVERIGE alla fall.

Svara -   - 8/8-17 21:04 -


Britt

NT

Så skönt att jag är i Sverige i alla fall! Har noll koll. Är jag i Lund och skall till Stockholm så hamnar jag till 100% i Göteborg. Det kanske blir bättre med Google??

Guds frid! Britt

Svara -   - 8/8-17 22:24 -


NT

Svar till NT.

Till och med DALAI LAMA kan få mord i blicken när det FÖRKLARATS om saker och ting för Vissa. ATT JAG HÖRT??

SÅ nu går jag RAKT PÅ saken ,

GOOGLE ÖVERSÄTTNINGAR ÄR VÄLDIGT EFTERBLIVEN.

Svara -   - 9/8-17 01:25 -


madeleine huhtalo

För att kunna förstå att påvens natur finns i bibeln bör man ha insikt i ordet. Påven benämns inte med ORDET påve. Att man förnäka det är ett tecken på djup blindhet, man ser inte ordet, jag brukar säga att man ska ladda ner Peter Fjellstehts förklaringar, skrolla man på den sidan kommer man till moderna bokstäver. Att förnäka detta är en villfarelse, för att man inte ser sanningen. Det är bara de blinda som inte ser detta. VAR PÅ ER VAKT FÖR VILLOLÄROR!!!!!

Svara -   - 17/8-17 13:51 -


madeleine huhtalo

ändå tar du in en artikel om påven av mikael walfridsson. Och här förnäka du det. Hur ska du ha det.

Svara -   - 17/8-17 14:13 -


Daniel

Var i bibeln står det att påveämbetet är okristligt?

Svara -   - 20/9-17 12:22 -


Christer Åberg

Svar till Daniel.

Hela påveämbetet går emot Bibeln! Det är bara att börja läsa!

Svara -   - 20/9-17 12:28 -


Katrina

Men datan finns i bibeln ; ) Datan, han som tillsammans med Kora och Abiram gjorde uppror mot Mose.

Svara -   - 20/9-17 14:59 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Munkfors Sverige

Nu är vi på väg till Munkfors Sverige efter har varit i Norge. Klockan 18 Ikväll blir det möte i församlingshemmet. 

0

Läs allt!


Sellbakk ikväll 18.00

Nu är vi på väg till Sellbakk i Norge. Vi ska gästa Pingstkyrkan i Sellbakk klockan 18.00.

1

Läs allt!


Moské på svenskt frimärke

Moské ges ut som motiv på ett svenskt frimärke av konstnären Lars Lerin. 

22

Läs allt!


Tista Senter, Halden i Norge

Vi befinner nu oss i staden Halden i Norge. Vi gästar i Pingstekirken Salen. Strax ska vi spela och sjunga i Tista Senter som är ett Köpcentrum. Ikväll och i morgon har vi möten i pingstkyrkan.

1

Läs allt!


”Fotknöls-kristendom”

Läsarmejl av Svenne

Kristna människor ser ut att ha olika behov, när det gäller det andliga. Somliga vill ha mer av Gud, somliga vill ha mindre och en del verkar inte vilja ha något alls.

7

Läs allt!


Demonisk ögontatuering

Bild: Eskilstuna-Kuriren. 

Eskilstuna-Kuriren berättar om en man som har tatuerat sina ögonvitor svarta. 

10

Läs allt!


Ron Wyatt: Guds sista budskap till mänskligheten

Läsarmejl av nils

I augusti 1978 gick amatörarkeologen Ron Wyatt, längs Gordons Golgataplats i Jerusalem med en myndighetsperson. Utan varning pekade hans hand på en plats och sa, "Det är Jeremias grotta och Förbundsarken är därinne."

63

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Därför säger jag: »Se, jag kommer; i bokrullen är skrivet vad jag skall göra.” (Psalm 40:8)

Vecka 42, söndag 22 oktober 2017 kl. 21:23

Jesus söker: Marika, Marita!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


På väg till Norge efter ett möte i Sverige

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Propagandan för polygami har nu startat i Sverige

Bild: Svt.se. 

Det har pågått propaganda för olika samlevnadsformer mot kärnfamiljen. Och nu har nästa steg kommit: Propagandan för polygami har nu startat i Sverige.

16

Läs allt!


Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bild: Svt.se. 

Polishuset i Helsingborg utsattes under onsdagen för ett bombdåd. "En möjlig terrorattack", säger terrorexperten Magnus Ranstorp. 

10

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

879 online! | Sidvisningar idag: 225 823 | Igår: 273 665 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp