631 online! | Sidvisningar idag: 39 744 | Igår: 189 365 |

www.apg29.nu

Påvens djävulskors


Har du sett korset på stolen bakom den förre påven Johannes Paulus II som han sitter på?

Det är upp och nedvänt! Ett sådant kors vet alla, så väl frälsta som ofrälsta att det är en symbol för satan.

Professor J.S. Malan förklarar vad detta kors betyder i artikeln "The Kingdom of Satan" (Satans rike):

"This cross is not broken, but turned upside down. It indicates the rejection of Jesus Christ and contempt for the gospel of salvation. Inverted symbols are typical of the opposite values pursued by Satanists. People who are sometimes sacrificed to Satan on Black Sabbath are crucified upside down in accordance with this tradition."

"Det här korset är inte brutet, men upp och nedvänt. Det indikerar avvisandet av Jesus Kristus och förakt för evangeliet om frälsning. Omvända symboler är typiskt för motsatta värderingar och eftersträvas av satanister. Människor som ibland offras till Satan på Black Sabbath är korsfästa upp och ned i enlighet med denna tradition."


Påvens stol i helbild med det upp och nedvända korset.

Tillfällighet? Det ska ingen få mig att tro. Nej, det är mycket medvetet gjort. Man kan fråga sig varför, men vi vet att Katolska kyrkan har förföljt sant pånyttfödda och Jesusbekännande kristna genom århundraden. Det kanske är svaret? De motarbetar Jesus och de sant kristna!

Påven Johannes paulus II sitter här på en annan påvestol, men likväl med ett upp och nedvänt kors.

Mamertine-fängelset i Rom, där ska bland annat Petrus ha vistats. Altaret är uppfört åt hans ära med det upp och nedvända korset.

Det sägs att när Petrus led martyrdöden så blev han korsfäst upp och ned. Och att det är därifrån det upp och nedvända korset skulle härstamma.

Men detta är givetvis bara en legend som förmodligen är påhittad av Katolska kyrkan.

Men att bli korsfäst upp och ned är inte detsamma som att korset är upp och ned.

Nu hör jag någon säga att eftersom det upp och nedvända korset är en symbol på Petrus i Katolska kyrkan så är det därför påven har det upp och nedvända korset på sin stol eftersom han är Petrus efterträdare. Då säger jag: Vilken villfarelse! "Petrus efterträdare"?!!

På videon här ovan avslöjas det tydligt den personkult och dyrkan som påven får, en dyrkan som Jesus egentligen skall ha. I slutet av videon ser du det upp och nedvända korset på påvens "tron" när han sitter och predikar.


På två av symbolerna här nedanför så ser du nycklar som då symboliserar Petrus makt. Petrus har ingen makt. Det är Jesus som har all makt i himlen och på jorden. De har alltså snillrikt flyttat över Jesu auktoritet till Petrus som då i förlängningen är påven. Påven har alltså ersatt Jesus Kristus, Guds Son!

Det är inte Petrus som bygger församlingen. Det är Jesus! Och Jesus bygger inte församlingen på Petrus, utan han bygger församlingen på uppenbarelsen om vem han är!

Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." Jesus sade till honom: "Salig är du, Simon, Jonas son. Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig, utan min Fader som är i himlen. Jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa* skall jag bygga min församling, och helvetets portar skall inte få makt över den. Jag skall ge dig himmelrikets nycklar Allt vad du binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt vad du löser på jorden skall vara löst i himlen." (Matt 16:16-19)

När Jesus säger "på denna klippa", då menar han på den tro och bekännelse som Petrus uttalar. Du kan läsa mer om detta i 1 Kor 3:11, Ef 2:19 och i Upp 21:14.

Angående nycklarna så är det en bild på den makt och auktoritet som vi som Jesus lärjungar har fått av Jesus att i hans namn och myndighet lösa och binda. Jesus talar mer om detta i Matt 18:15-18 och i Joh 20:23.

Bilden till vänster är från den Anglikanska kyrkan Församlingen Saint Peter the Apostle, Byers Green, England, men symbolerna kommer naturligtvis från Katolska kyrkan (se den mittersta bilden). Bilden i mitten är från ärkestiftet Kansas City, Kansas, USA, och bilden från höger är från Stiftet Little Rock, Arkansas, USA (båda Katolska kyrkan).Det är lätt att hitta bilder på påven, Katolska kyrkan och dess användning av upp och nedvända kors. Det är bara att söka på "Pope upside-down cross".

Det sägs att det böjda korset som påven Johannes Paulus II har här på bilden skapades av satansister år 666 för att förlöjliga det tradionella krucifixet i katolska kyrkan.

Korset föreställer en grotesk utmärglande Jesus.

Men snabbt antog Katolska kyrkan det böjda korset som en av sina många symboler för Antikrist.

Trogna katoliker har omedvetet bugat sig för denna symbol för Antikrist sedan 1963, då påven Paulus VI började använda det för hans offentliga ceremonier.

Denna spira används nu av påvarna vid många tillfällen.

Med tanke på att det kors som Jesus Kristus dog på för dina och mina synder har blivit förvanskat av satan, då är det inte konstigt att det upp och nedvända korset som är en symbol för Satan kan användas mer och mer okritiskt av Katolska kyrkan.


OBS: Människorna som är med i Katolska kyrkan och insnärjda i dess system är inte onda. Gud älskar dem och vill att de ska bli frälsta. Därför är det viktigt att vi som verkligen är sant pånyttfödda kristna och har tagit emot den levande uppståndene personen Jesus Kristus vittnar för dem om den levande Jesus så att också de kan bli frälsta!

Denna syn ska du ha på alla människor som är insnärjda i falska religiösa system och religioner.

Den här artikeln är första delen i en ny serie i 10 delar där jag kommer att behandla villfarelsen i Katolska Kyrkan. Sista delen kommer jag att ta upp vad Bibeln säger om Katolska kyrkan. Ja, Katolska kyrkan finns beskrivet Bibeln!

Mer om: , , , , Religion


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 18 maj 2017 05:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


3 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

lasse s

såg på nyheterna att påven tar tag i miljöhotet en början på att han tar över politiken

Svara -   - 12/6-15 20:50 -


troende

Symbolen är föreställer om hur petrus blev avrättad, det är ingen satan symbol som ni människor påstår, och sen talar om antikrist vem är den antikrist? Han som förnekar Gud el Jesus då han är antikrist ( en kommunist el ateist kan vara det o dom finns många i Europa ovh Sverige ) påven är den sista kan jag tänka sig som antikrist, påven väljes inte av sig själv utan andra som väljer honom inför Gud, Jesus har valt petrus som var ledare till sin församlingen, påvar är som efterträdere efter petrus, islam buddismen induismen som kan vara falska religioner men dom håller ihop om varandra inte anklaga varandra el kastar fördomar över varandra, påvar, präster dom har inte så lätt här på jorden eftersom dem följer Jesus och hans trånga och taggiga vägen, vi vet att Jesus hade inte lätt när han vandrade på här jorden, jag tror inte påven bryrs om ett dugg vad andra säger för att han vet att han följer Jesus.

Svara -   - 13/6-15 01:56 -


Ginarp J

I vår herres ögon blir korset på rätt håll, när han tittar ner från ovan, så sant..

Svara -   - 31/7-15 03:52 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

0

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

3

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

5

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

26

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

0

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

1

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Annons


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 38, lördag 22 september 2018 kl. 07:08

Jesus söker: Maurits, Moritz!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

293

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

9

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

20

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!


Riskerade sitt liv för en Bibel

Läsarmejl av nils 

Bibel

Han kunde utstå tortyren och svälten, men kunde inte utstå en dag utan sin Bibel. 

6

Läs allt!


Dalai lama förfalskades i media

Dalai Lama förfalskades i media

Bild: Googles cachade version av GP-artikeln. 

Igår publicerade i flera tidningar en TT-artikel där Dalai lama uppmanade Europas flyktingar att återvända hem. Nu har tidningarna DN och GP raderat artikeln. Istället har de publicerat en ny artikel där Dalai lama framstår som hyllare av EU!

86

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 379 255 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 885 bloggartiklar, 89 585 kommentarer och 58 406 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp