718 online! | Sidvisningar idag: 68 695 | Igår: 162 965 |

www.apg29.nu

Annons

Påvens djävulskors


Har du sett korset på stolen bakom den förre påven Johannes Paulus II som han sitter på?

Det är upp och nedvänt! Ett sådant kors vet alla, så väl frälsta som ofrälsta att det är en symbol för satan.

Professor J.S. Malan förklarar vad detta kors betyder i artikeln "The Kingdom of Satan" (Satans rike):

"This cross is not broken, but turned upside down. It indicates the rejection of Jesus Christ and contempt for the gospel of salvation. Inverted symbols are typical of the opposite values pursued by Satanists. People who are sometimes sacrificed to Satan on Black Sabbath are crucified upside down in accordance with this tradition."

"Det här korset är inte brutet, men upp och nedvänt. Det indikerar avvisandet av Jesus Kristus och förakt för evangeliet om frälsning. Omvända symboler är typiskt för motsatta värderingar och eftersträvas av satanister. Människor som ibland offras till Satan på Black Sabbath är korsfästa upp och ned i enlighet med denna tradition."


Påvens stol i helbild med det upp och nedvända korset.

Tillfällighet? Det ska ingen få mig att tro. Nej, det är mycket medvetet gjort. Man kan fråga sig varför, men vi vet att Katolska kyrkan har förföljt sant pånyttfödda och Jesusbekännande kristna genom århundraden. Det kanske är svaret? De motarbetar Jesus och de sant kristna!

Påven Johannes paulus II sitter här på en annan påvestol, men likväl med ett upp och nedvänt kors.

Mamertine-fängelset i Rom, där ska bland annat Petrus ha vistats. Altaret är uppfört åt hans ära med det upp och nedvända korset.

Det sägs att när Petrus led martyrdöden så blev han korsfäst upp och ned. Och att det är därifrån det upp och nedvända korset skulle härstamma.

Men detta är givetvis bara en legend som förmodligen är påhittad av Katolska kyrkan.

Men att bli korsfäst upp och ned är inte detsamma som att korset är upp och ned.

Nu hör jag någon säga att eftersom det upp och nedvända korset är en symbol på Petrus i Katolska kyrkan så är det därför påven har det upp och nedvända korset på sin stol eftersom han är Petrus efterträdare. Då säger jag: Vilken villfarelse! "Petrus efterträdare"?!!

På videon här ovan avslöjas det tydligt den personkult och dyrkan som påven får, en dyrkan som Jesus egentligen skall ha. I slutet av videon ser du det upp och nedvända korset på påvens "tron" när han sitter och predikar.


På två av symbolerna här nedanför så ser du nycklar som då symboliserar Petrus makt. Petrus har ingen makt. Det är Jesus som har all makt i himlen och på jorden. De har alltså snillrikt flyttat över Jesu auktoritet till Petrus som då i förlängningen är påven. Påven har alltså ersatt Jesus Kristus, Guds Son!

Det är inte Petrus som bygger församlingen. Det är Jesus! Och Jesus bygger inte församlingen på Petrus, utan han bygger församlingen på uppenbarelsen om vem han är!

Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." Jesus sade till honom: "Salig är du, Simon, Jonas son. Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig, utan min Fader som är i himlen. Jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa* skall jag bygga min församling, och helvetets portar skall inte få makt över den. Jag skall ge dig himmelrikets nycklar Allt vad du binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt vad du löser på jorden skall vara löst i himlen." (Matt 16:16-19)

När Jesus säger "på denna klippa", då menar han på den tro och bekännelse som Petrus uttalar. Du kan läsa mer om detta i 1 Kor 3:11, Ef 2:19 och i Upp 21:14.

Angående nycklarna så är det en bild på den makt och auktoritet som vi som Jesus lärjungar har fått av Jesus att i hans namn och myndighet lösa och binda. Jesus talar mer om detta i Matt 18:15-18 och i Joh 20:23.

Bilden till vänster är från den Anglikanska kyrkan Församlingen Saint Peter the Apostle, Byers Green, England, men symbolerna kommer naturligtvis från Katolska kyrkan (se den mittersta bilden). Bilden i mitten är från ärkestiftet Kansas City, Kansas, USA, och bilden från höger är från Stiftet Little Rock, Arkansas, USA (båda Katolska kyrkan).Det är lätt att hitta bilder på påven, Katolska kyrkan och dess användning av upp och nedvända kors. Det är bara att söka på "Pope upside-down cross".

Det sägs att det böjda korset som påven Johannes Paulus II har här på bilden skapades av satansister år 666 för att förlöjliga det tradionella krucifixet i katolska kyrkan.

Korset föreställer en grotesk utmärglande Jesus.

Men snabbt antog Katolska kyrkan det böjda korset som en av sina många symboler för Antikrist.

Trogna katoliker har omedvetet bugat sig för denna symbol för Antikrist sedan 1963, då påven Paulus VI började använda det för hans offentliga ceremonier.

Denna spira används nu av påvarna vid många tillfällen.

Med tanke på att det kors som Jesus Kristus dog på för dina och mina synder har blivit förvanskat av satan, då är det inte konstigt att det upp och nedvända korset som är en symbol för Satan kan användas mer och mer okritiskt av Katolska kyrkan.


OBS: Människorna som är med i Katolska kyrkan och insnärjda i dess system är inte onda. Gud älskar dem och vill att de ska bli frälsta. Därför är det viktigt att vi som verkligen är sant pånyttfödda kristna och har tagit emot den levande uppståndene personen Jesus Kristus vittnar för dem om den levande Jesus så att också de kan bli frälsta!

Denna syn ska du ha på alla människor som är insnärjda i falska religiösa system och religioner.

Den här artikeln är första delen i en ny serie i 10 delar där jag kommer att behandla villfarelsen i Katolska Kyrkan. Sista delen kommer jag att ta upp vad Bibeln säger om Katolska kyrkan. Ja, Katolska kyrkan finns beskrivet Bibeln!

Mer om: , , , , Religion


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg torsdag 18 maj 2017 05:40 | #påven #kors #satan #satankorset #religion #jesus #katolska kyrkan #djävulskorset #krucifix #undervisning #predikan #video | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


3 kommentarer

lasse s

såg på nyheterna att påven tar tag i miljöhotet en början på att han tar över politiken

Svara -   - 12/6-15 20:50 -


troende

Symbolen är föreställer om hur petrus blev avrättad, det är ingen satan symbol som ni människor påstår, och sen talar om antikrist vem är den antikrist? Han som förnekar Gud el Jesus då han är antikrist ( en kommunist el ateist kan vara det o dom finns många i Europa ovh Sverige ) påven är den sista kan jag tänka sig som antikrist, påven väljes inte av sig själv utan andra som väljer honom inför Gud, Jesus har valt petrus som var ledare till sin församlingen, påvar är som efterträdere efter petrus, islam buddismen induismen som kan vara falska religioner men dom håller ihop om varandra inte anklaga varandra el kastar fördomar över varandra, påvar, präster dom har inte så lätt här på jorden eftersom dem följer Jesus och hans trånga och taggiga vägen, vi vet att Jesus hade inte lätt när han vandrade på här jorden, jag tror inte påven bryrs om ett dugg vad andra säger för att han vet att han följer Jesus.

Svara -   - 13/6-15 01:56 -


Ginarp J

I vår herres ögon blir korset på rätt håll, när han tittar ner från ovan, så sant..

Svara -   - 31/7-15 03:52 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Konungen har fört mig in i sina kammare

Christer Åbergs livesändning från Facebook: Konungen har fört mig in i sina kammare. Bland annat om uppryckandet i Höga Visan och att samlag inte är att jämföra med en vigsel.

0

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 4

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi fortsätter att belysa den kursändring som skett på eskatologins område de senaste årtiondena.

3

Läs allt!


Ropa till mig på nödens dag

Läsarmejl av Kattis 

Varm sol

Jag känner att vi får be för de drabbade som har fått evakuera ifrån sina hem. Att de får lära känna Jesus och få en personlig relation med honom, att de blir Frälsta! 

0

Läs allt!


Torkan i Sverige ett tidstecken?

Solen får utbrott

Sedan mätningarna började för 260 år sedan har juli månad inte varit så här varmt som i år. 

11

Läs allt!


Skogsbränderna - Guds dom över Sverige?

Kommentar av Rune Johansson 

Skogsbrand

Just nu drabbas Sverige av utbredda och svårsläckta skogsbränder. Flertalet skribenter härleder detta till att Herren nu straffar oss för våra handlingar som nation. Låt oss dock få lite perspektiv på de nu aktuella händelserna.

27

Läs allt!


Mäktiga tältmöten i Jättene

Lindberg spelade så att tältduken lyfte

Skärmdump: falkopingstidning.se. 

I två möten gästade vi på tältmöten i Jättene. Efter första kvällens möte spreds det snabbt hur bra det var så nästa kväll fylldes tältet av mycket folk.

1

Läs allt!


Världens ensammaste fågel dog i olycklig kärlek

Fågeln Nigel, en havssula, blev kär i en betonghavssula på en öde ö utanför Nya Zeelands kust har nu hittats död. 

0

Läs allt!


Tidstecken med Stephen Hawking, Christer Fuglesang och Christer Åberg

Den världsberömde fysikern Stephen Hawing blev 76 år och led större delen av sitt liv av sjukdomen ALS. 2010 var jag med i samma radioprogram som Stephen Hakwing och astronauten Christer Fuglesang. 

1

Läs allt!


Örn störtade i havet - skickas på flygträning

Havsörn

En annan örn än den som beskrivs i artikeln. 

SVT skriver om en örnunge som inte klarade av att flyga och störtade i havet ska nu skickas på flygträning!

5

Läs allt!


Många anlagda bränder i den största skogsbranden i Sverige

Uppdaterad! 

15 anlagda bränder

Under ett dygn har 15 bränder blivit anlagda i Arboga. Så alla bränder som nu härjar i Sveriges värsta brandkatastrof har alltså inte kommit till av naturliga orsaker. 

17

Läs allt!


Svenska folk du borde tacka - Sveriges nationalsång?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1439685284-svenska-folk-du-borde-tacka.jpg

För flera år sedan sa en vän till mig att han tyckte att den här sången borde bli Sveriges nationalsång!

13

Läs allt!


Profetisk uppenbarelse om skogsbränderna? - Christer Åberg

Christer Åberg tar upp de allvarliga skogsbränderna och torkan i Sverige och undrar om det finns profetior över detta och om det är ett profetiskt tecken.

48

Läs allt!


Tältmöten i Jättene utanför Falköping med Lindbergarna

Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

14

Läs allt!


Krångla inte till det - Möte på Arkens mirakelkonferens

Möte på Arkens mirakelkonferens. Birgitta Rosen predikade och Lindbergarna Nenne och Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången. Dessutom delade Christer Åberg med sitt vittnesbörd. 

6

Läs allt!


Mirakelkonferensen på Arken med Lindbergarna och Linda Bergling

Linda Bergling predikade tisdagen 17 juli på Arkens mirakelkonferens i Kungsängen. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken.

114

Läs allt!


När blir barnet människa?

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Ofött barn suger på tummen

När inblåser Gud sin livsande i människan. Är det när barnet föds eller är det när ägget befruktas.

41

Läs allt!


Annons


Starka vittnesbörd på Arken från missionen

Missions-inspiration på Arkens mirakelkonferens. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken. 

0

Läs allt!


Hur blir det med pingströrelsen?

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Pingströrelsen

Det är ju uppenbart för alla historiskt medvetna och bibliskt intresserade pingstvänner, att Pingströrelsen sedan den blev Pingst ffs och Samfundet Pingst, med det årliga s.k. rådslaget – har förändrats både organisatoriskt, sociologiskt och teologiskt. 

39

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 30, måndag 23 juli 2018 kl. 07:50

Jesus söker: Emma!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Tre möten på Arken i Kungsängen

Nenne Lindberg, Toye Josefsson, Martin Lindberg och Christer Åberg gästar Arken på 3 möten under två dagar. Klockan 14.00 och 19.00 på tisdag på 17 juli och onsdag 18 juli  klockan 10.00.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Jesu återkomst - Dan Johansson

Dan Johansson talar om Jesu återkomst i Vallhamrakyrkan 15 september 2015.

2

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 3

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi belyser återigen hur denna kursändring skett.

4

Läs allt!


Stöd Apg29 med en frivillig gåva

Stöd Apg29

Du kan stödja Apg29 på tre sätt. 

1

Läs allt!


Du behöver ta emot Jesus

Därför talar jag så mycket om varför du behöver ta emot Jesus!

2

Läs allt!


Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

44

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

10

Läs allt!


Den kontantlösa konspirationen - Ladda ner gratis pdf-bok!

Den här mycket intressanta boken på 593 sidor om det kontantlösa samhället kan du återigen ladda ner gratis direkt på Apg29!

7

Läs allt!


Våra skattepengar finansierar imamutbildning

Läsarmejl av Bertil Rosenius

En rubrik på Facebook väckte nyfikenhet: ”I Höst får Sverige sin första statligt finansierade imam utbildning.” Sant eller falskt? Sant! Men det hela blir än värre, när man dyker ner i historiken!

41

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 1

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

En kursändring har nu skett när det gäller förkunnelsen om Jesu tillkommelse detta kan komma att få förödande konsekvenser.

18

Läs allt!


Almedalen - Dans & Trams och intervju med Christer Åberg

Filmgruppen Flipp Flopp intervjuade mig i Almedalen 2018. 

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 430 501 413 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 702 bloggartiklar, 85 406 kommentarer och 57 056 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp