535 online! | Sidvisningar idag: 186 112 | Igår: 244 364 |

www.apg29.nu


Påvens djävulskors


Har du sett korset på stolen bakom den förre påven Johannes Paulus II som han sitter på?

Det är upp och nedvänt! Ett sådant kors vet alla, så väl frälsta som ofrälsta att det är en symbol för satan.

Professor J.S. Malan förklarar vad detta kors betyder i artikeln "The Kingdom of Satan" (Satans rike):

"This cross is not broken, but turned upside down. It indicates the rejection of Jesus Christ and contempt for the gospel of salvation. Inverted symbols are typical of the opposite values pursued by Satanists. People who are sometimes sacrificed to Satan on Black Sabbath are crucified upside down in accordance with this tradition."

"Det här korset är inte brutet, men upp och nedvänt. Det indikerar avvisandet av Jesus Kristus och förakt för evangeliet om frälsning. Omvända symboler är typiskt för motsatta värderingar och eftersträvas av satanister. Människor som ibland offras till Satan på Black Sabbath är korsfästa upp och ned i enlighet med denna tradition."


Påvens stol i helbild med det upp och nedvända korset.

Tillfällighet? Det ska ingen få mig att tro. Nej, det är mycket medvetet gjort. Man kan fråga sig varför, men vi vet att Katolska kyrkan har förföljt sant pånyttfödda och Jesusbekännande kristna genom århundraden. Det kanske är svaret? De motarbetar Jesus och de sant kristna!

Påven Johannes paulus II sitter här på en annan påvestol, men likväl med ett upp och nedvänt kors.

Mamertine-fängelset i Rom, där ska bland annat Petrus ha vistats. Altaret är uppfört åt hans ära med det upp och nedvända korset.

Det sägs att när Petrus led martyrdöden så blev han korsfäst upp och ned. Och att det är därifrån det upp och nedvända korset skulle härstamma.

Men detta är givetvis bara en legend som förmodligen är påhittad av Katolska kyrkan.

Men att bli korsfäst upp och ned är inte detsamma som att korset är upp och ned.

Nu hör jag någon säga att eftersom det upp och nedvända korset är en symbol på Petrus i Katolska kyrkan så är det därför påven har det upp och nedvända korset på sin stol eftersom han är Petrus efterträdare. Då säger jag: Vilken villfarelse! "Petrus efterträdare"?!!

På videon här ovan avslöjas det tydligt den personkult och dyrkan som påven får, en dyrkan som Jesus egentligen skall ha. I slutet av videon ser du det upp och nedvända korset på påvens "tron" när han sitter och predikar.


På två av symbolerna här nedanför så ser du nycklar som då symboliserar Petrus makt. Petrus har ingen makt. Det är Jesus som har all makt i himlen och på jorden. De har alltså snillrikt flyttat över Jesu auktoritet till Petrus som då i förlängningen är påven. Påven har alltså ersatt Jesus Kristus, Guds Son!

Det är inte Petrus som bygger församlingen. Det är Jesus! Och Jesus bygger inte församlingen på Petrus, utan han bygger församlingen på uppenbarelsen om vem han är!

Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." Jesus sade till honom: "Salig är du, Simon, Jonas son. Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig, utan min Fader som är i himlen. Jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa* skall jag bygga min församling, och helvetets portar skall inte få makt över den. Jag skall ge dig himmelrikets nycklar Allt vad du binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt vad du löser på jorden skall vara löst i himlen." (Matt 16:16-19)

När Jesus säger "på denna klippa", då menar han på den tro och bekännelse som Petrus uttalar. Du kan läsa mer om detta i 1 Kor 3:11, Ef 2:19 och i Upp 21:14.

Angående nycklarna så är det en bild på den makt och auktoritet som vi som Jesus lärjungar har fått av Jesus att i hans namn och myndighet lösa och binda. Jesus talar mer om detta i Matt 18:15-18 och i Joh 20:23.

Bilden till vänster är från den Anglikanska kyrkan Församlingen Saint Peter the Apostle, Byers Green, England, men symbolerna kommer naturligtvis från Katolska kyrkan (se den mittersta bilden). Bilden i mitten är från ärkestiftet Kansas City, Kansas, USA, och bilden från höger är från Stiftet Little Rock, Arkansas, USA (båda Katolska kyrkan).Det är lätt att hitta bilder på påven, Katolska kyrkan och dess användning av upp och nedvända kors. Det är bara att söka på "Pope upside-down cross".

Det sägs att det böjda korset som påven Johannes Paulus II har här på bilden skapades av satansister år 666 för att förlöjliga det tradionella krucifixet i katolska kyrkan.

Korset föreställer en grotesk utmärglande Jesus.

Men snabbt antog Katolska kyrkan det böjda korset som en av sina många symboler för Antikrist.

Trogna katoliker har omedvetet bugat sig för denna symbol för Antikrist sedan 1963, då påven Paulus VI började använda det för hans offentliga ceremonier.

Denna spira används nu av påvarna vid många tillfällen.

Med tanke på att det kors som Jesus Kristus dog på för dina och mina synder har blivit förvanskat av satan, då är det inte konstigt att det upp och nedvända korset som är en symbol för Satan kan användas mer och mer okritiskt av Katolska kyrkan.


OBS: Människorna som är med i Katolska kyrkan och insnärjda i dess system är inte onda. Gud älskar dem och vill att de ska bli frälsta. Därför är det viktigt att vi som verkligen är sant pånyttfödda kristna och har tagit emot den levande uppståndene personen Jesus Kristus vittnar för dem om den levande Jesus så att också de kan bli frälsta!

Denna syn ska du ha på alla människor som är insnärjda i falska religiösa system och religioner.

Den här artikeln är första delen i en ny serie i 10 delar där jag kommer att behandla villfarelsen i Katolska Kyrkan. Sista delen kommer jag att ta upp vad Bibeln säger om Katolska kyrkan. Ja, Katolska kyrkan finns beskrivet Bibeln!

Mer om: , , , , Religion


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 18 maj 2017 05:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


3 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

lasse s

såg på nyheterna att påven tar tag i miljöhotet en början på att han tar över politiken

Svara -   - 12/6-15 20:50 -


troende

Symbolen är föreställer om hur petrus blev avrättad, det är ingen satan symbol som ni människor påstår, och sen talar om antikrist vem är den antikrist? Han som förnekar Gud el Jesus då han är antikrist ( en kommunist el ateist kan vara det o dom finns många i Europa ovh Sverige ) påven är den sista kan jag tänka sig som antikrist, påven väljes inte av sig själv utan andra som väljer honom inför Gud, Jesus har valt petrus som var ledare till sin församlingen, påvar är som efterträdere efter petrus, islam buddismen induismen som kan vara falska religioner men dom håller ihop om varandra inte anklaga varandra el kastar fördomar över varandra, påvar, präster dom har inte så lätt här på jorden eftersom dem följer Jesus och hans trånga och taggiga vägen, vi vet att Jesus hade inte lätt när han vandrade på här jorden, jag tror inte påven bryrs om ett dugg vad andra säger för att han vet att han följer Jesus.

Svara -   - 13/6-15 01:56 -


Ginarp J

I vår herres ögon blir korset på rätt håll, när han tittar ner från ovan, så sant..

Svara -   - 31/7-15 03:52 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Tungotalet och uttydning

Christer Åberg talar och sjunger om Jesus. I det här programmet tar han bland annat upp vad tungotalet och uttydning är för någonting.

0

Läs allt!


69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

6

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

2

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

9

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

11

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

20

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 21 november 2018 kl. 20:57

Jesus söker: Helga, Olga!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 323 904 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 021 bloggartiklar, 91 681 kommentarer och 59 969 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp