480 online! | Sidvisningar idag: 18 404 | Igår: 162 847 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Påvens djävulskors


Har du sett korset på stolen bakom den förre påven Johannes Paulus II som han sitter på?

Det är upp och nedvänt! Ett sådant kors vet alla, så väl frälsta som ofrälsta att det är en symbol för satan.

Professor J.S. Malan förklarar vad detta kors betyder i artikeln "The Kingdom of Satan" (Satans rike):

"This cross is not broken, but turned upside down. It indicates the rejection of Jesus Christ and contempt for the gospel of salvation. Inverted symbols are typical of the opposite values pursued by Satanists. People who are sometimes sacrificed to Satan on Black Sabbath are crucified upside down in accordance with this tradition."

"Det här korset är inte brutet, men upp och nedvänt. Det indikerar avvisandet av Jesus Kristus och förakt för evangeliet om frälsning. Omvända symboler är typiskt för motsatta värderingar och eftersträvas av satanister. Människor som ibland offras till Satan på Black Sabbath är korsfästa upp och ned i enlighet med denna tradition."


Påvens stol i helbild med det upp och nedvända korset.

Tillfällighet? Det ska ingen få mig att tro. Nej, det är mycket medvetet gjort. Man kan fråga sig varför, men vi vet att Katolska kyrkan har förföljt sant pånyttfödda och Jesusbekännande kristna genom århundraden. Det kanske är svaret? De motarbetar Jesus och de sant kristna!

Påven Johannes paulus II sitter här på en annan påvestol, men likväl med ett upp och nedvänt kors.

Mamertine-fängelset i Rom, där ska bland annat Petrus ha vistats. Altaret är uppfört åt hans ära med det upp och nedvända korset.

Det sägs att när Petrus led martyrdöden så blev han korsfäst upp och ned. Och att det är därifrån det upp och nedvända korset skulle härstamma.

Men detta är givetvis bara en legend som förmodligen är påhittad av Katolska kyrkan.

Men att bli korsfäst upp och ned är inte detsamma som att korset är upp och ned.

Nu hör jag någon säga att eftersom det upp och nedvända korset är en symbol på Petrus i Katolska kyrkan så är det därför påven har det upp och nedvända korset på sin stol eftersom han är Petrus efterträdare. Då säger jag: Vilken villfarelse! "Petrus efterträdare"?!!

På videon här ovan avslöjas det tydligt den personkult och dyrkan som påven får, en dyrkan som Jesus egentligen skall ha. I slutet av videon ser du det upp och nedvända korset på påvens "tron" när han sitter och predikar.


På två av symbolerna här nedanför så ser du nycklar som då symboliserar Petrus makt. Petrus har ingen makt. Det är Jesus som har all makt i himlen och på jorden. De har alltså snillrikt flyttat över Jesu auktoritet till Petrus som då i förlängningen är påven. Påven har alltså ersatt Jesus Kristus, Guds Son!

Det är inte Petrus som bygger församlingen. Det är Jesus! Och Jesus bygger inte församlingen på Petrus, utan han bygger församlingen på uppenbarelsen om vem han är!

Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." Jesus sade till honom: "Salig är du, Simon, Jonas son. Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig, utan min Fader som är i himlen. Jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa* skall jag bygga min församling, och helvetets portar skall inte få makt över den. Jag skall ge dig himmelrikets nycklar Allt vad du binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt vad du löser på jorden skall vara löst i himlen." (Matt 16:16-19)

När Jesus säger "på denna klippa", då menar han på den tro och bekännelse som Petrus uttalar. Du kan läsa mer om detta i 1 Kor 3:11, Ef 2:19 och i Upp 21:14.

Angående nycklarna så är det en bild på den makt och auktoritet som vi som Jesus lärjungar har fått av Jesus att i hans namn och myndighet lösa och binda. Jesus talar mer om detta i Matt 18:15-18 och i Joh 20:23.

Bilden till vänster är från den Anglikanska kyrkan Församlingen Saint Peter the Apostle, Byers Green, England, men symbolerna kommer naturligtvis från Katolska kyrkan (se den mittersta bilden). Bilden i mitten är från ärkestiftet Kansas City, Kansas, USA, och bilden från höger är från Stiftet Little Rock, Arkansas, USA (båda Katolska kyrkan).Det är lätt att hitta bilder på påven, Katolska kyrkan och dess användning av upp och nedvända kors. Det är bara att söka på "Pope upside-down cross".

Det sägs att det böjda korset som påven Johannes Paulus II har här på bilden skapades av satansister år 666 för att förlöjliga det tradionella krucifixet i katolska kyrkan.

Korset föreställer en grotesk utmärglande Jesus.

Men snabbt antog Katolska kyrkan det böjda korset som en av sina många symboler för Antikrist.

Trogna katoliker har omedvetet bugat sig för denna symbol för Antikrist sedan 1963, då påven Paulus VI började använda det för hans offentliga ceremonier.

Denna spira används nu av påvarna vid många tillfällen.

Med tanke på att det kors som Jesus Kristus dog på för dina och mina synder har blivit förvanskat av satan, då är det inte konstigt att det upp och nedvända korset som är en symbol för Satan kan användas mer och mer okritiskt av Katolska kyrkan.


OBS: Människorna som är med i Katolska kyrkan och insnärjda i dess system är inte onda. Gud älskar dem och vill att de ska bli frälsta. Därför är det viktigt att vi som verkligen är sant pånyttfödda kristna och har tagit emot den levande uppståndene personen Jesus Kristus vittnar för dem om den levande Jesus så att också de kan bli frälsta!

Denna syn ska du ha på alla människor som är insnärjda i falska religiösa system och religioner.

Den här artikeln är första delen i en ny serie i 10 delar där jag kommer att behandla villfarelsen i Katolska Kyrkan. Sista delen kommer jag att ta upp vad Bibeln säger om Katolska kyrkan. Ja, Katolska kyrkan finns beskrivet Bibeln!

Mer om: , , , , Religion


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 18 maj 2017 05:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


3 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

lasse s

såg på nyheterna att påven tar tag i miljöhotet en början på att han tar över politiken

Svara -   - 12/6-15 20:50 -


troende

Symbolen är föreställer om hur petrus blev avrättad, det är ingen satan symbol som ni människor påstår, och sen talar om antikrist vem är den antikrist? Han som förnekar Gud el Jesus då han är antikrist ( en kommunist el ateist kan vara det o dom finns många i Europa ovh Sverige ) påven är den sista kan jag tänka sig som antikrist, påven väljes inte av sig själv utan andra som väljer honom inför Gud, Jesus har valt petrus som var ledare till sin församlingen, påvar är som efterträdere efter petrus, islam buddismen induismen som kan vara falska religioner men dom håller ihop om varandra inte anklaga varandra el kastar fördomar över varandra, påvar, präster dom har inte så lätt här på jorden eftersom dem följer Jesus och hans trånga och taggiga vägen, vi vet att Jesus hade inte lätt när han vandrade på här jorden, jag tror inte påven bryrs om ett dugg vad andra säger för att han vet att han följer Jesus.

Svara -   - 13/6-15 01:56 -


Ginarp J

I vår herres ögon blir korset på rätt håll, när han tittar ner från ovan, så sant..

Svara -   - 31/7-15 03:52 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Påven sluter avtal om världsreligion

Påven sluter avtal om en världsreligion

Av MIKAEL WALFRIDSSON 

På samma sätt som Guds församling håller på att göra sig klar till Jesu återkomst, gör slökokyrkan det också. 

7

Läs allt!


IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

14

Läs allt!


Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

58

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

110

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

42

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

28

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

3

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Vecka 08, fredag 22 februari 2019 kl. 02:57

Jesus söker: Pia!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. - Joh 1:12-13"

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp