Surfar nu: 791 www.apg29.nu

Petruskorset är antikristligt


Det upp och nervända Petrus-korset är en antikristlig symbol. Man lyfter fram Petrus korsdöd som något större än Jesus och ersätter Jesu kors!

Har du sett korset på stolen bakom den förre påven Johannes Paulus II som han sitter på? 

Det är upp och nedvänt! Ett sådant kors vet alla, så väl frälsta som ofrälsta att det är en symbol för satan.

Djävulskorset

Professor J.S. Malan förklarar vad detta kors betyder i artikeln "The Kingdom of Satan" (Satans rike):

"This cross is not broken, but turned upside down. It indicates the rejection of Jesus Christ and contempt for the gospel of salvation. Inverted symbols are typical of the opposite values pursued by Satanists. People who are sometimes sacrificed to Satan on Black Sabbath are crucified upside down in accordance with this tradition."

"Det här korset är inte brutet, men upp och nedvänt. Det indikerar avvisandet av Jesus Kristus och förakt för evangeliet om frälsning. Omvända symboler är typiskt för motsatta värderingar och eftersträvas av satanister. Människor som ibland offras till Satan på Black Sabbath är korsfästa upp och ned i enlighet med denna tradition."

 

Påvens stol i helbild med det upp och nedvända korset.

Tillfällighet? Det ska ingen få mig att tro. Nej, det är mycket medvetet gjort. Man kan fråga sig varför, men vi vet att Katolska kyrkan har förföljt sant pånyttfödda och Jesusbekännande kristna genom århundraden. Det kanske är svaret? De motarbetar Jesus och de sant kristna!

 

Påven Johannes paulus II sitter här på en annan påvestol, men likväl med ett upp och nedvänt kors.
 

Mamertine-fängelset i Rom, där ska bland annat Petrus ha vistats. Altaret är uppfört åt hans ära med det upp och nedvända korset.

Petruskorset är antikristligt

Det sägs att när Petrus led martyrdöden så blev han korsfäst upp och ned. Och att det är därifrån det upp och nedvända korset skulle härstamma.

Men detta är givetvis bara en legend som förmodligen är påhittad av Katolska kyrkan.

Men att bli korsfäst upp och ned är inte detsamma som att korset är upp och ned.

Nu hör jag någon säga att eftersom det upp och nedvända korset är en symbol på Petrus i Katolska kyrkan så är det därför påven har det upp och nedvända korset på sin stol eftersom han är Petrus efterträdare. Då säger jag: Vilken villfarelse! "Petrus efterträdare"?!!

Då blir ju det upp och nervända korset ännu tydligare en antikristlig symbol. Då lyfter man fram Petrus korsdöd som något större än Jesus och ersätter Jesu kors!
 

Personkulten runt påven

På videon här ovan avslöjas det tydligt den personkult och dyrkan som påven får, en dyrkan som Jesus egentligen skall ha. I slutet av videon ser du det upp och nedvända korset på påvens "tron" när han sitter och predikar.

 
På två av symbolerna här nedanför så ser du nycklar som då symboliserar Petrus makt. Petrus har ingen makt. Det är Jesus som har all makt i himlen och på jorden. De har alltså snillrikt flyttat över Jesu auktoritet till Petrus som då i förlängningen är påven. Påven har alltså ersatt Jesus Kristus, Guds Son!

Petrus bygger inte församlingen

Det är inte Petrus som bygger församlingen. Det är Jesus! Och Jesus bygger inte församlingen på Petrus, utan han bygger församlingen på uppenbarelsen om vem han är!

Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." Jesus sade till honom: "Salig är du, Simon, Jonas son. Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig, utan min Fader som är i himlen. Jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa* skall jag bygga min församling, och helvetets portar skall inte få makt över den.  Jag skall ge dig himmelrikets nycklar Allt vad du binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt vad du löser på jorden skall vara löst i himlen." (Matt 16:16-19)

När Jesus säger "på denna klippa", då menar han på den tro och bekännelse som Petrus uttalar. Du kan läsa mer om detta i 1 Kor 3:11, Ef 2:19 och i Upp 21:14.

Angående nycklarna så är det en bild på den makt och auktoritet som vi som Jesus lärjungar har fått av Jesus att i hans namn och myndighet lösa och binda. Jesus talar mer om detta i Matt 18:15-18 och i Joh 20:23.

 

 

Bilden till vänster är från den Anglikanska kyrkan Församlingen Saint Peter the Apostle, Byers Green, England, men symbolerna kommer naturligtvis från Katolska kyrkan (se den mittersta bilden). Bilden i mitten är från ärkestiftet Kansas City, Kansas, USA, och bilden från höger är  från Stiftet Little Rock, Arkansas, USA (båda Katolska kyrkan).

 

 

Det är lätt att hitta bilder på påven, Katolska kyrkan och dess användning av upp och nedvända kors. Det är bara att söka på "Pope upside-down cross".
 

Det sägs att det böjda korset som påven Johannes Paulus II har här på bilden skapades av satansister år 666 för att förlöjliga det tradionella krucifixet i katolska kyrkan.

Korset föreställer en grotesk utmärglande Jesus.

Men snabbt antog Katolska kyrkan det böjda korset som en av sina många symboler för Antikrist.

Trogna katoliker har omedvetet bugat sig för denna symbol för Antikrist sedan 1963, då påven Paulus VI började använda det för hans offentliga ceremonier.

Denna spira används nu av påvarna vid många tillfällen.

 

Med tanke på att det kors som Jesus Kristus dog på för dina och mina synder har blivit förvanskat av satan, då är det inte konstigt att det upp och nedvända korset som är en symbol för Satan kan användas mer och mer okritiskt av Katolska kyrkan.

 
OBS: Människorna som är med i Katolska kyrkan och insnärjda i dess system är inte onda. Gud älskar dem och vill att de ska bli frälsta. Därför är det viktigt att vi som verkligen är sant pånyttfödda kristna och har tagit emot den levande uppståndne personen Jesus Kristus vittnar för dem om den levande Jesus så att också de kan bli frälsta!

Denna syn ska du ha på alla människor som är insnärjda i falska religiösa system och religioner.

Den här artikeln är första delen i en ny serie i 10 delar där jag kommer att behandla villfarelsen i Katolska Kyrkan. Sista delen kommer jag att ta upp vad Bibeln säger om Katolska kyrkan. Ja, Katolska kyrkan finns beskrivet Bibeln!

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 16 februari 2017 21:55 | #påven #djävulskorset #petruskorset | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

13 kommentarer

Lärjungen 16/2-2017, 23:29

Mycket bra skrivet och avslöjande om den Romersk katolska kyrkan som så många kyrkor och samfund nu dras till. Detta tilldragande ligger i linje med antikrists fullkomliga makt över jordens innevånare, förutom alla dem som Herren Jesus upplyst att påven är antikrist som satan ska kastas in i. När detta sker så är bruden boktryckaren. Amen Amen. Herren Jesus är vår Gud som vi ska tillbe. Hela gudomens fullhet finns i Honom. Han är HERREN. /LÄRJUNGEN

Svara


Kalle 17/2-2017, 02:14

Det finns mycket man kan säga om RKK. Men det är viktigt att vara ärlig också. Vitsen med Petrus körs är väl att symbolisera ämbetet. Sen att det är bogus...

Svara


Bertil Rosenius 17/2-2017, 08:49

Hej Christer! Glad att du markerar skillnaden mellan katolikerna, som vilseledda människor, och katolicismen som vilseledande trosuppfattning. Jag skall med intresse följa vad du skriver. Hoppas du numrerar denna serie på ngt vis - eller har ngn gemensam huvudrubrik. / Bertil

Svara


Martin Hallén 17/2-2017, 13:52

Enligt en tradition från antiken, som inte kan bevisas, korsfästes aposteln Petrus på ett upp-och-nedvänt kors, detta till tecken på att han inte var värdig att dö på exakt samma sätt som Jesus. Det upp-och-nedvända korset kom följaktligen att syfta på både aposteln Petrus och dygden ödmjukhet, och som sådan brukades symbolen – och brukas än – inom kristendomen. Dessvärre är kunskapen om kristna symboler och gamla traditioner föga utbredd inom modern populärkultur, vilket har fått den bisarra följden att det upp-och-nedvända korset ofta har fått symbolisera djävulsdyrkan och satanism. Som sådan förekommer symbolen frekvent i skräckfilmer och inom diverse subkulturer, vars medlemmar med stor sannolikhet inte har en aning om att de i själva verket hyllar en gammal Petrustradition.

Svara


Kalle 17/2-2017, 17:02

Svar till Martin Hallén. Precis. Det är därför lite snett att tolka symbolen på ett sätt som uppstod långt efter att den började användas av RKK. Däremot kan man ju vara kritisk mot själva grejen med ett påhittat petrusämbete, eller att använda symboler som ärar Petrus istället för Jesus. Det går dessutom precis tvärtemot vad Petrus strävade efter med att be om att få bli korsfäst upp-och-ned.

Svara


Roine Öberg 19/2-2017, 00:05

RKK full av döda ben och döskallar! www.apg29.nu/a/5zw Frid!

Svara


Niklas 20/2-2017, 22:31

Nej RKK lyfter inte fram petruskorset förmer än det riktiga Det betyder vi är inte värdiga

Svara


Niklas 20/2-2017, 22:34

Sant pånyttfödda kristna bad är det?

Svara


SVENSON 21/2-2017, 00:00

JAG ÄR LITE FÖRVIRRAD OCH NYFYKEN AV DESSA PÅSTÅNDET, SÅ UNDRAR JAG ATT STÅR DET I BIBELN ATT PETRUSKORSET ÄR JÄVELSYMBOL? ELLER OM NÅGON ANNAN SYMBOL? DAVIDSTJÄRNAN SOM JUDAR BAR OCH ÄR DET OCKSÅ EN JÄVELSYMBOL. ÄR FÖR VÄLDIGT OKUNNIG OM DETTA,KAN NÅGON FÖRKLARA FÖR MIG?

Svara


Ann-Marie A. 21/2-2017, 00:12

Svar till SVENSON. Hej! Blev också nyfiken och googlade lite snabbt. Inget av dem nämns visst i bibeln. Enligt traditionen ville Petrus korsfästas upp och ned.. Fanns mer att läsa om du vill. God natt!

Svara


S 21/2-2017, 07:06

Svar till Ann-Marie A..
Enligt traditionen ville Petrus korsfästas upp och ned..
Han kanske var höjdrädd? Nej, skämt och sido. Petruskorset är en djävulssymbol som symboliserar anti-kraften mot det goda i världen. Påve-statusen är antikrists tjänste-ämbete på jorden och samtliga katoliker kommer kastas i eldsjön vid tidens slut.

Svara


Madeleine huhtalo 8/10-2017, 14:27

Att tillbedja betyder ju även = älska villkorslöst i total hängivenhet, vörda, hylla, ge sin tillit till, förtrösta på, upphöjda. Han säger sig vara istället för Kristus, genom att då ge påven all denna ära, blir som en tillbedjan, till någon ISTÄLLET för Kristus.

Svara


David Ström 11/9-2019, 05:49

Har noterat att korset som hänger runt halsen på Ylva Johansson är venussymbolen förstärkt med en hand till kamp för feminismen. Jag såg hennes smycke och förundrades över att korset hänger upp och ner. såg även att feministsymbolen finns med regnbågsfärger och allt som det representerar.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, tisdag 17 september 2019 kl. 16:32

Jesus söker: Hildegard, Magnhild!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 17 september 2019 07:32

Bed att det ska bli en bra dag på jobbet för dottern.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp