715 online! | Sidvisningar idag: 190 347 | Igår: 216 459 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Pride, hatet och Guds kärlek

Christer Åberg talar om Pride, hatet och Guds kärlek och visar tre uppskakande videoklipp.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 5 augusti 2018 17:39 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kattis

Jag såg ditt program nu. För i morse när jag skulle åka till kyrkan, kunde jag inte se det på Facebook!

Svara -   - 5/8-18 20:22 -


Irene

Var i Biblen står det att Gud älskar alla människor?

Och var är den kärleksfulle Guden när förintelsen av judarna skedde?

Var är den kärleksfulle Guden när han förgjorde både människor och djur på Noas tid?

Var är den kärleksfulle Guden som lät World trade center rasa och många dog?

Svara -   - 5/8-18 20:55 -


Leif Boman

Svar till Irene.

Du frågar flera saker Irene med lite ironi i tonen som det verkar:

Var i Biblen står det att Gud älskar alla människor?

Och var är den kärleksfulle Guden när förintelsen av judarna skedde?

Var är den kärleksfulle Guden när han förgjorde både människor och djur på Noas tid?

Var är den kärleksfulle Guden som lät World trade center rasa och många dog?

Exakta ord hittar jag inte direkt nu men ett par ställen som absolut säger just detsamma som att Gud i grunden älskar alla.

Titta t.ex noggrant på dessa ställen.

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

(Johannesevangeliet 3:16)

Här säger Bibeln, även om Bibeln samtidigt på andra ställen också säger att världen är ond, så säger detta ställe att Jesus dog för dig och oss alla även om vi var onda. Guds kärlek offrade Sig Själv för att alla människor skulle kunna få eviga liv.

Detta är gott och rätt inför Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

(1 Timoteus 2:3‭-‬4)

Jag upprepar, ja, Gud älskar alltså alla människor och har dött för oss alla, just för att ge alla möjligheten till evigheten.

Sen frågar du om förintelsen, Noa och Word trade center.

Gud har ju varnat alla människor att inte vända Honom ryggen och leva i avgudadyrkan och synd för då finns det gränser.

Alla dessa situationer är sådana tillfällen, och jag orkar helt enkelt inte just med en utläggning ikväll. Om judar finns det speciellt förutsagt om att de skulle hamna i situationer där de blir brännmärkta och av rakade allt hår om de vände sig bort från Herren Gud. Men det är också så att just detta folk är ett speciellt hatat folk av djävulen, ett folk som djävulen återigen verkligen kommer att försöka utplåna. Och till en viss gräns som det står skrivet så tillåter Gud detta än en gång pga ogudaktigheten som råder både bland judar och oss hedningar.

Noas tid varnade Gud många ggr men folket hånade och skrattade åt Gud.

Word trade center är också en plats där mycket girighet och ondska frodas, hela börsvärlden är ett ondskans tilltag, så det handlar inte alls om att Gud inte existerar och kan beskydda utan alldeles tvärtom så finns det vittnesbörd i alla dessa fall som vittnar om sådana som åkallade Herren Gud och blev räddade.

Det finns t.ex en bok skriven av en man som heter John Sujo som blev Gudomligt räddad i Word trade center.

Och Noa med familj blev ju räddad.

Vill man däremot inte ropa till Jesus så kan inte Gud hjälpa dig eller någon eftersom fria viljan gäller inom kärlekens område även om inte vi riktigt kan förstå det helt och hållet.

Egoism, girighet, högmod och stolthet kommer aldrig att få följa med till himmelen, och många ggr så blir alla möjliga olika nödsituationer de allra sista chanserna för ogudaktiga att åkalla Herren Jesus.

Dessa tuffa stunder kommer vi ändå en dag få klarhet över att det räddades fler igenom till evigheten än vi idag kan ana eller förstå, många blev frälsta till evigheten, och det är ju det viktigaste, inte hur jobbigt det kan se ut.

Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är. Om det verk som någon har byggt består, ska han få lön. Men om hans verk brinner upp ska han gå miste om lönen. Själv ska han dock bli frälst, men som genom eld.

(1 Korintierbrevet 3:11‭-‬15)

Irene!

Guds rättfärdighet är inte helt lätt att förstå alla ggr, men att Han älskar så att Han gav Sitt eget liv för alla är hur tydligt som helst i i Bibeln för den som ärligt vill veta..

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 5/8-18 23:19 -


David Ström

Verkar som om Gud kan älska alla. Dock så älskade han Abel mer än Kain, eller så är det skillnad på Gud före syndafallet och efteråt. Gud lovar och som tecken på löftet så skapar han regnbågen. Den loggan är med andra ord rätt så upptagen. Man kan säga att Gud har upphovsrätt till regnbågen. Men bögarna vill inte omvända sig och är dessutom fräcka nog att välja en logga som är ett tecken på en ny tid då Gud inte längre tänker dränka syndarna i vatten eller ingripa direkt. Det är speciellt med judarna. De hade Jesus men ville inte ta emot honom utan lät romarna spika upp honom på ett kors för att dö. Judarna har blivit varnade hela tiden i skriften. Här några ord från Malaki. – alla dem som inte fruktar mig, säger Herren Sebaot. 6Jag, Herren, har inte förändrats, och ni, Jakobs barn, är som ni alltid har varit: 7ända sedan era fäders tid har ni avvikit från mina stadgar och inte hållit dem. Vänd tillbaka till mig, så vänder jag tillbaka till er, säger Herren Sebaot. När de dödade Jesus så föll också domen över Israels folk. Ack du Jerusalem. Gud vände sitt folk ryggen i två tusen år. Stor nöd skall komma över landet, och vrede skall drabba detta folk. 24De skall falla för svärdshugg och föras bort som fångar till hednafolken, och Jerusalem skall trampas ner av hedningar tills hedningarnas tid är förbi. Nu är den förbi. I de sista dagarna kommer landet att heta Israel inget annat. Inte heta Palestina. Var står det att Gud älskar alla människor? Vet faktiskt inte. Men det står att vi ska älska vår nästa och be för våra fiender.

Svara -   - 6/8-18 03:33 -


Christer Åberg

Om man är lagisk och inte har livet i Jesus Kristus så kan man inte se Guds kärlek.

Svara -   - 6/8-18 08:14 -


Roger T. W.

Svar till David Ström.

Kain offrade frukten av sitt eget arbete och Abel vad Herren hade skapat. Så fick jag det förklarat.

Herren älskar oss alla, men inte allt vi gör.

Svara -   - 6/8-18 13:37 -


Anna Ivar

Svar till Irene.

Gud är sanning. Allt som inte är sant hatar Gud. Vi människor har inte lärt att vara ödmjuka. Fråga efter den rätta vägen. Om vi inte till sinnet blir som små barn kan vi inte se Gud. Ser vi på hur Jesus var/är så har vi bilden av Gud. Jesus säger:"Den som har sett mig har sett Gud". Läs Bibeln. Lär känna Gud.

Jag har själv mött fruktansvärt mycket ondska och lidande av sjukdom och sorg. Men det står inte Gud för. Min Gud är en god Gud. Jag längtar hem till Honom men vill vara kvar här om Han vill ha mig en tid ännu för att hjälpa människor hitta vägen till Jesus. Gud välsigne dig!

Svara -   - 8/8-18 15:58 -


Lasse

Svar till Irene.

https://youtu.be/JwswsOK59m8. Johannes 3: 16

Svara -   - 8/8-18 18:03 -


Jessica

Svar till Anna Ivar.

Jag håller med dig Anna Ivar. Ondska lidande och sjukdom kommer inte ifrån Gud. Sen kan faktiskt inte vi förklara allt, eftersom vi inte är Gud. Vi är människor.Det är inte heller bara så lätt att säga- om du ropar på Gud blir du räddad, eller tex helad.

Jag tänker bla på den stora bibelklass med ungdomar som omkom på Estonia. Vi kan väl vara ganska säkra på att de ropade och ropade på Gud att rädda dem.

Det finns många, många trospredikanter som i Jesu namn helat mycket sjuka människor, men själva fått svåra sjukdomar och dött.

Vi kan inte förklara detta! Samtidigt kan vi ju inte för den skull sluta att lägga händerna på de sjuka, eller ropa till Gud i vår nöd.

Personligen tycker jag det är mest trovärdigt att erkänna att vi inte förstår allt. För det gör vi inte.

Svara -   - 8/8-18 21:02 -


Tomas N

Svar till Irene.

Irene,din fråga är den vanligaste bland de som vill ifrågasätta Gud och kristen tro.

Man blir mera öppen för Gud efter att ha försökt lösa livets och världens gåtor med olika metoder. Själv kom jag till slutsatsen att alla försök med sunt förnuft,vetenskap och andlighet var till viss hjälp,men lämnade vissa frågor obesvarade.

Nu som kristen skulle jag säga att allt förklaras om man förstår och accepterar att

1)Guds godhet och oåterkalleliga val var/är att ge människan fri vilja och att få bära konsekvenserna av sina val och ageranden

2) Det finns onda krafter(Djävulen) och det är dessa som förleder människan att göra dåliga val. Se exempelvis mördare och grova brottslingar och fundera på om de föddes så eller hur man kan eliminera"dåliga människor"

Efter att ha övervägt dessa förutsättningar så ser man också rimligen mera klart vilken uppgift som denne Jesus hade och har .

För mig så var Jesus obegriplig innan jag fick upp ögonen för den synd och ondska som florerar .

Även himmelriket får mera relevans om man tänker sig att detta livet är både en gåva och ett test/prövning

Till Roger

Kommentar om Kain och Abel. Jag har hört försök till förklaringar på offrandet och jag är tveksam till dessa ,mest för att det inte står i bibeln.

Jag tänker att det lärdomen mest är att Kain var den första födda människan som ärvde syndnaturen från syndafdallet. Högmod , avund och mord manifesterades i honom. Satan försöker alltid attackera direkt i kölvattnet av det Gud gör och har bestämt.

Storyn om Kain och Abel gör oss ödnjuka ,det är väl det man kan säga. Synden väntar vid dörren,men du skall övervinna den var Guds ord till Kain. Men han föll och fick bära ett straff för det

Svara -   - 10/8-18 09:17 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Treenigheten förklarad på ett mycket enkelt sätt

Christer Åberg förklarar på ett mycket enkelt sätt treenigheten och hur Gud sände sin Son till världen som i sin tur sände den helige Anden.

0

Läs allt!


Skördetiden

Av Tage Bergman 

Skördetiden

Tage Bergman delar intressanta tankar kring de olika skördetiderna som vi ser i Bibeln. Dessa skördetider talar samtidigt för när vi kan förvänta att uppryckandet av församlingen sker.

4

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

Läs allt!


Homosexuell stoppar klockringning

Kyrkklocka

Den homosexuelle tidigare SVT-profilen Pekka Heino har efter ständiga klaganden satt stopp för ringande kyrkklockor på Kungsholmen i Stockholm. 

10

Läs allt!


Förstlingsfrukten

Av Tage Bergman 

Förstlingsfrukten

När sker uppryckandet? Blir det före eller efter vedermödan? Det finns många tankar om det och åsikterna går vitt isär. Vi återvänder åter och åter till de bibelverser som för många tycks svåra att förstå. Istället kan vi titta på det rika bildspråk som bibeln ger i ämnet, vilka ger ett tydligt svar. Förstår vi inte grunderna i det profetiska ordet då kan vi inte heller rätt förstå de mer svårtolkade sammanhangen.

2

Läs allt!


Hatet mot åsiktsfriheten

Detta klipp visar alltför tydligt att det finns ingen åsiktsfrihet i Sverige. För uttrycker du din åsikt blir du gripen av polisen!

Läs allt!


Ändetidens tidslinje

Av Mikael Walfridsson 

Tiden

Den yttersta tiden, de sista dagarna, dagarnas ände, och denna tidsålders slut, är olika begrepp vi möter i Guds ord som har olika betydelse i förbindelse med den sista tiden, och Jesu återkomst till den här världen.

4

Läs allt!


Kvinna dog och fick uppleva himlen och änglar

Av Mikael Walfridsson 

Kvinna dog och fick uppleva himlen och änglar

Denna kvinna som hade en nära döden upplevelse, beskriver det, som att hon såg himlen, och upplevde en period eller plats där ”tiden slutade eller förlorade sin mening”. 

9

Läs allt!


Walt Disneys sexbilder i barnfilmerna

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1457818315-sexskugga.jpg

Vad är det egentligen som dina barn ser på och hjärntvättas av?

Varning för mycket stötande bilder i Walt Disneys tecknade barnfilmer. 

Läs allt!


Har ateister en fri vilja?

De kallar sig ofta för "free thinkers", fria tänkare. Men är ateister verkligen det? Kanske, men i alla fall inte enligt själva den ateistiska världsbilden! 

8

Läs allt!


Uppryckandet, Antikrist och den stora vedermödan är enkelt att förstå om man tror på Bibeln

Uppstigning

De som hela tiden måste gå emot det här, kan göra det någon annanstans, men inte här på Apg29. Jag godkänner inga egna agendor och inte heller propagerande för villoläror på Apg29!

10

Läs allt!


En man sänd av Gud - CG Hjelm

En klassisk predikan av CG Hjelm.

3

Läs allt!


Propaganda för Globalistiskt vänlig regering i Sverige

Läsarmejl av AJ 

Detta är intressant, idag går tidningen Metro ut med budskapet(första sida plus helt uppslag) att en statsvetare som menar att Annie Lööf kan få nästa försök att bilda regering och bli Sveriges statsminister.

16

Läs allt!


USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Av Mikael Walfridsson 

USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Torsdag den 4 oktober, hände något unikt i USA. På en och samma gång, skickade Trump ett sms till alla mobiltelefoner i USA. Det gjordes med det ändamål, att testa ett militärt varningssystem, som gör det möjligt, att nå hela den amerikanske befolkningen, i tillfälle av en händelse av stor betydelse skulle inträffa.

3

Läs allt!


130 000 raketer mot Israel

Av Holger Nilsson 

130 000 raketer mot Israel

Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig? Detta ofattbara antal raketer finns nu uppställda emot Israel.

8

Läs allt!


Den stora vedermödans tid

Den stora vedermödans tid

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

46

Läs allt!


Världens största kristna tv-bolag satsar i TBN Nordic i Stockaryd

TBN Nordic i Stockaryd

Från och med Lördagen den 7 juli 2018 verkar nu Mediahusets Vänner, som startade TV2020 som sedan blev Lifely Channel, under varumärket TBN Nordic.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

41

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

7

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, fredag 19 oktober 2018 kl. 19:13

Jesus söker: Tore, Tor!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

6

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

64

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

11

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 446 244 960 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 959 bloggartiklar, 90 946 kommentarer och 59 072 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp