Surfar nu: 543 www.apg29.nu

Pride, hatet och Guds kärlek

Christer Åberg talar om Pride, hatet och Guds kärlek och visar tre uppskakande videoklipp.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 5 augusti 2018 17:39 | #christer åberg #pride #hat #hbtq | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

10 kommentarer

Kattis Sun, 05 Aug 2018 19:32:47 +020

Jag såg ditt program nu. För i morse när jag skulle åka till kyrkan, kunde jag inte se det på Facebook!

Svara


Irene Sun, 05 Aug 2018 20:05:35 +020

Var i Biblen står det att Gud älskar alla människor?

Och var är den kärleksfulle Guden när förintelsen av judarna skedde?

Var är den kärleksfulle Guden när han förgjorde både människor och djur på Noas tid?

Var är den kärleksfulle Guden som lät World trade center rasa och många dog?

Svara


Leif Boman Sun, 05 Aug 2018 22:29:54 +020

Svar till Irene.

Du frågar flera saker Irene med lite ironi i tonen som det verkar:

Var i Biblen står det att Gud älskar alla människor?

Och var är den kärleksfulle Guden när förintelsen av judarna skedde?

Var är den kärleksfulle Guden när han förgjorde både människor och djur på Noas tid?

Var är den kärleksfulle Guden som lät World trade center rasa och många dog?

Exakta ord hittar jag inte direkt nu men ett par ställen som absolut säger just detsamma som att Gud i grunden älskar alla.

Titta t.ex noggrant på dessa ställen.

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

(Johannesevangeliet 3:16)

Här säger Bibeln, även om Bibeln samtidigt på andra ställen också säger att världen är ond, så säger detta ställe att Jesus dog för dig och oss alla även om vi var onda. Guds kärlek offrade Sig Själv för att alla människor skulle kunna få eviga liv.

Detta är gott och rätt inför Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

(1 Timoteus 2:3‭-‬4)

Jag upprepar, ja, Gud älskar alltså alla människor och har dött för oss alla, just för att ge alla möjligheten till evigheten.

Sen frågar du om förintelsen, Noa och Word trade center.

Gud har ju varnat alla människor att inte vända Honom ryggen och leva i avgudadyrkan och synd för då finns det gränser.

Alla dessa situationer är sådana tillfällen, och jag orkar helt enkelt inte just med en utläggning ikväll. Om judar finns det speciellt förutsagt om att de skulle hamna i situationer där de blir brännmärkta och av rakade allt hår om de vände sig bort från Herren Gud. Men det är också så att just detta folk är ett speciellt hatat folk av djävulen, ett folk som djävulen återigen verkligen kommer att försöka utplåna. Och till en viss gräns som det står skrivet så tillåter Gud detta än en gång pga ogudaktigheten som råder både bland judar och oss hedningar.

Noas tid varnade Gud många ggr men folket hånade och skrattade åt Gud.

Word trade center är också en plats där mycket girighet och ondska frodas, hela börsvärlden är ett ondskans tilltag, så det handlar inte alls om att Gud inte existerar och kan beskydda utan alldeles tvärtom så finns det vittnesbörd i alla dessa fall som vittnar om sådana som åkallade Herren Gud och blev räddade.

Det finns t.ex en bok skriven av en man som heter John Sujo som blev Gudomligt räddad i Word trade center.

Och Noa med familj blev ju räddad.

Vill man däremot inte ropa till Jesus så kan inte Gud hjälpa dig eller någon eftersom fria viljan gäller inom kärlekens område även om inte vi riktigt kan förstå det helt och hållet.

Egoism, girighet, högmod och stolthet kommer aldrig att få följa med till himmelen, och många ggr så blir alla möjliga olika nödsituationer de allra sista chanserna för ogudaktiga att åkalla Herren Jesus.

Dessa tuffa stunder kommer vi ändå en dag få klarhet över att det räddades fler igenom till evigheten än vi idag kan ana eller förstå, många blev frälsta till evigheten, och det är ju det viktigaste, inte hur jobbigt det kan se ut.

Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är. Om det verk som någon har byggt består, ska han få lön. Men om hans verk brinner upp ska han gå miste om lönen. Själv ska han dock bli frälst, men som genom eld.

(1 Korintierbrevet 3:11‭-‬15)

Irene!

Guds rättfärdighet är inte helt lätt att förstå alla ggr, men att Han älskar så att Han gav Sitt eget liv för alla är hur tydligt som helst i i Bibeln för den som ärligt vill veta..

Jesu Kristi frid...

Svara


David Ström Mon, 06 Aug 2018 02:43:13 +020

Verkar som om Gud kan älska alla. Dock så älskade han Abel mer än Kain, eller så är det skillnad på Gud före syndafallet och efteråt. Gud lovar och som tecken på löftet så skapar han regnbågen. Den loggan är med andra ord rätt så upptagen. Man kan säga att Gud har upphovsrätt till regnbågen. Men bögarna vill inte omvända sig och är dessutom fräcka nog att välja en logga som är ett tecken på en ny tid då Gud inte längre tänker dränka syndarna i vatten eller ingripa direkt. Det är speciellt med judarna. De hade Jesus men ville inte ta emot honom utan lät romarna spika upp honom på ett kors för att dö. Judarna har blivit varnade hela tiden i skriften. Här några ord från Malaki. – alla dem som inte fruktar mig, säger Herren Sebaot. 6Jag, Herren, har inte förändrats, och ni, Jakobs barn, är som ni alltid har varit: 7ända sedan era fäders tid har ni avvikit från mina stadgar och inte hållit dem. Vänd tillbaka till mig, så vänder jag tillbaka till er, säger Herren Sebaot. När de dödade Jesus så föll också domen över Israels folk. Ack du Jerusalem. Gud vände sitt folk ryggen i två tusen år. Stor nöd skall komma över landet, och vrede skall drabba detta folk. 24De skall falla för svärdshugg och föras bort som fångar till hednafolken, och Jerusalem skall trampas ner av hedningar tills hedningarnas tid är förbi. Nu är den förbi. I de sista dagarna kommer landet att heta Israel inget annat. Inte heta Palestina. Var står det att Gud älskar alla människor? Vet faktiskt inte. Men det står att vi ska älska vår nästa och be för våra fiender.

Svara


Christer Åberg Mon, 06 Aug 2018 07:24:04 +020

Om man är lagisk och inte har livet i Jesus Kristus så kan man inte se Guds kärlek.

Svara


Roger T. W. Mon, 06 Aug 2018 12:47:04 +020

Svar till David Ström.

Kain offrade frukten av sitt eget arbete och Abel vad Herren hade skapat. Så fick jag det förklarat.

Herren älskar oss alla, men inte allt vi gör.

Svara


Anna Ivar Wed, 08 Aug 2018 15:08:24 +020

Svar till Irene.

Gud är sanning. Allt som inte är sant hatar Gud. Vi människor har inte lärt att vara ödmjuka. Fråga efter den rätta vägen. Om vi inte till sinnet blir som små barn kan vi inte se Gud. Ser vi på hur Jesus var/är så har vi bilden av Gud. Jesus säger:"Den som har sett mig har sett Gud". Läs Bibeln. Lär känna Gud.

Jag har själv mött fruktansvärt mycket ondska och lidande av sjukdom och sorg. Men det står inte Gud för. Min Gud är en god Gud. Jag längtar hem till Honom men vill vara kvar här om Han vill ha mig en tid ännu för att hjälpa människor hitta vägen till Jesus. Gud välsigne dig!

Svara


Lasse Wed, 08 Aug 2018 17:13:01 +020

Svar till Irene.

https://youtu.be/JwswsOK59m8. Johannes 3: 16

Svara


Jessica Wed, 08 Aug 2018 20:12:33 +020

Svar till Anna Ivar.

Jag håller med dig Anna Ivar. Ondska lidande och sjukdom kommer inte ifrån Gud. Sen kan faktiskt inte vi förklara allt, eftersom vi inte är Gud. Vi är människor.Det är inte heller bara så lätt att säga- om du ropar på Gud blir du räddad, eller tex helad.

Jag tänker bla på den stora bibelklass med ungdomar som omkom på Estonia. Vi kan väl vara ganska säkra på att de ropade och ropade på Gud att rädda dem.

Det finns många, många trospredikanter som i Jesu namn helat mycket sjuka människor, men själva fått svåra sjukdomar och dött.

Vi kan inte förklara detta! Samtidigt kan vi ju inte för den skull sluta att lägga händerna på de sjuka, eller ropa till Gud i vår nöd.

Personligen tycker jag det är mest trovärdigt att erkänna att vi inte förstår allt. För det gör vi inte.

Svara


Tomas N Fri, 10 Aug 2018 08:27:57 +020

Svar till Irene.

Irene,din fråga är den vanligaste bland de som vill ifrågasätta Gud och kristen tro.

Man blir mera öppen för Gud efter att ha försökt lösa livets och världens gåtor med olika metoder. Själv kom jag till slutsatsen att alla försök med sunt förnuft,vetenskap och andlighet var till viss hjälp,men lämnade vissa frågor obesvarade.

Nu som kristen skulle jag säga att allt förklaras om man förstår och accepterar att

1)Guds godhet och oåterkalleliga val var/är att ge människan fri vilja och att få bära konsekvenserna av sina val och ageranden

2) Det finns onda krafter(Djävulen) och det är dessa som förleder människan att göra dåliga val. Se exempelvis mördare och grova brottslingar och fundera på om de föddes så eller hur man kan eliminera"dåliga människor"

Efter att ha övervägt dessa förutsättningar så ser man också rimligen mera klart vilken uppgift som denne Jesus hade och har .

För mig så var Jesus obegriplig innan jag fick upp ögonen för den synd och ondska som florerar .

Även himmelriket får mera relevans om man tänker sig att detta livet är både en gåva och ett test/prövning

Till Roger

Kommentar om Kain och Abel. Jag har hört försök till förklaringar på offrandet och jag är tveksam till dessa ,mest för att det inte står i bibeln.

Jag tänker att det lärdomen mest är att Kain var den första födda människan som ärvde syndnaturen från syndafdallet. Högmod , avund och mord manifesterades i honom. Satan försöker alltid attackera direkt i kölvattnet av det Gud gör och har bestämt.

Storyn om Kain och Abel gör oss ödnjuka ,det är väl det man kan säga. Synden väntar vid dörren,men du skall övervinna den var Guds ord till Kain. Men han föll och fick bära ett straff för det

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, torsdag 23 maj 2019 kl. 00:36

Jesus söker: Desideria, Desiree!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 22 maj 2019 21:25

Bed för min fru som är vikarie att hon får jobb,hade hur mycket jobb som helst tidigare,var omtyckt på arbetsplatsen,har inte haft jobb där på ca 3 mån.Bed att herren gör under där så hon får jobb.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp