593 online! | Sidvisningar idag: 35 990 | Igår: 199 575 |

www.apg29.nu


Pride, hatet och Guds kärlek

Christer Åberg talar om Pride, hatet och Guds kärlek och visar tre uppskakande videoklipp.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 5 augusti 2018 17:39 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kattis

Jag såg ditt program nu. För i morse när jag skulle åka till kyrkan, kunde jag inte se det på Facebook!

Svara -   - 5/8-18 20:22 -


Irene

Var i Biblen står det att Gud älskar alla människor?

Och var är den kärleksfulle Guden när förintelsen av judarna skedde?

Var är den kärleksfulle Guden när han förgjorde både människor och djur på Noas tid?

Var är den kärleksfulle Guden som lät World trade center rasa och många dog?

Svara -   - 5/8-18 20:55 -


Leif Boman

Svar till Irene.

Du frågar flera saker Irene med lite ironi i tonen som det verkar:

Var i Biblen står det att Gud älskar alla människor?

Och var är den kärleksfulle Guden när förintelsen av judarna skedde?

Var är den kärleksfulle Guden när han förgjorde både människor och djur på Noas tid?

Var är den kärleksfulle Guden som lät World trade center rasa och många dog?

Exakta ord hittar jag inte direkt nu men ett par ställen som absolut säger just detsamma som att Gud i grunden älskar alla.

Titta t.ex noggrant på dessa ställen.

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

(Johannesevangeliet 3:16)

Här säger Bibeln, även om Bibeln samtidigt på andra ställen också säger att världen är ond, så säger detta ställe att Jesus dog för dig och oss alla även om vi var onda. Guds kärlek offrade Sig Själv för att alla människor skulle kunna få eviga liv.

Detta är gott och rätt inför Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

(1 Timoteus 2:3‭-‬4)

Jag upprepar, ja, Gud älskar alltså alla människor och har dött för oss alla, just för att ge alla möjligheten till evigheten.

Sen frågar du om förintelsen, Noa och Word trade center.

Gud har ju varnat alla människor att inte vända Honom ryggen och leva i avgudadyrkan och synd för då finns det gränser.

Alla dessa situationer är sådana tillfällen, och jag orkar helt enkelt inte just med en utläggning ikväll. Om judar finns det speciellt förutsagt om att de skulle hamna i situationer där de blir brännmärkta och av rakade allt hår om de vände sig bort från Herren Gud. Men det är också så att just detta folk är ett speciellt hatat folk av djävulen, ett folk som djävulen återigen verkligen kommer att försöka utplåna. Och till en viss gräns som det står skrivet så tillåter Gud detta än en gång pga ogudaktigheten som råder både bland judar och oss hedningar.

Noas tid varnade Gud många ggr men folket hånade och skrattade åt Gud.

Word trade center är också en plats där mycket girighet och ondska frodas, hela börsvärlden är ett ondskans tilltag, så det handlar inte alls om att Gud inte existerar och kan beskydda utan alldeles tvärtom så finns det vittnesbörd i alla dessa fall som vittnar om sådana som åkallade Herren Gud och blev räddade.

Det finns t.ex en bok skriven av en man som heter John Sujo som blev Gudomligt räddad i Word trade center.

Och Noa med familj blev ju räddad.

Vill man däremot inte ropa till Jesus så kan inte Gud hjälpa dig eller någon eftersom fria viljan gäller inom kärlekens område även om inte vi riktigt kan förstå det helt och hållet.

Egoism, girighet, högmod och stolthet kommer aldrig att få följa med till himmelen, och många ggr så blir alla möjliga olika nödsituationer de allra sista chanserna för ogudaktiga att åkalla Herren Jesus.

Dessa tuffa stunder kommer vi ändå en dag få klarhet över att det räddades fler igenom till evigheten än vi idag kan ana eller förstå, många blev frälsta till evigheten, och det är ju det viktigaste, inte hur jobbigt det kan se ut.

Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är. Om det verk som någon har byggt består, ska han få lön. Men om hans verk brinner upp ska han gå miste om lönen. Själv ska han dock bli frälst, men som genom eld.

(1 Korintierbrevet 3:11‭-‬15)

Irene!

Guds rättfärdighet är inte helt lätt att förstå alla ggr, men att Han älskar så att Han gav Sitt eget liv för alla är hur tydligt som helst i i Bibeln för den som ärligt vill veta..

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 5/8-18 23:19 -


David Ström

Verkar som om Gud kan älska alla. Dock så älskade han Abel mer än Kain, eller så är det skillnad på Gud före syndafallet och efteråt. Gud lovar och som tecken på löftet så skapar han regnbågen. Den loggan är med andra ord rätt så upptagen. Man kan säga att Gud har upphovsrätt till regnbågen. Men bögarna vill inte omvända sig och är dessutom fräcka nog att välja en logga som är ett tecken på en ny tid då Gud inte längre tänker dränka syndarna i vatten eller ingripa direkt. Det är speciellt med judarna. De hade Jesus men ville inte ta emot honom utan lät romarna spika upp honom på ett kors för att dö. Judarna har blivit varnade hela tiden i skriften. Här några ord från Malaki. – alla dem som inte fruktar mig, säger Herren Sebaot. 6Jag, Herren, har inte förändrats, och ni, Jakobs barn, är som ni alltid har varit: 7ända sedan era fäders tid har ni avvikit från mina stadgar och inte hållit dem. Vänd tillbaka till mig, så vänder jag tillbaka till er, säger Herren Sebaot. När de dödade Jesus så föll också domen över Israels folk. Ack du Jerusalem. Gud vände sitt folk ryggen i två tusen år. Stor nöd skall komma över landet, och vrede skall drabba detta folk. 24De skall falla för svärdshugg och föras bort som fångar till hednafolken, och Jerusalem skall trampas ner av hedningar tills hedningarnas tid är förbi. Nu är den förbi. I de sista dagarna kommer landet att heta Israel inget annat. Inte heta Palestina. Var står det att Gud älskar alla människor? Vet faktiskt inte. Men det står att vi ska älska vår nästa och be för våra fiender.

Svara -   - 6/8-18 03:33 -


Christer Åberg

Om man är lagisk och inte har livet i Jesus Kristus så kan man inte se Guds kärlek.

Svara -   - 6/8-18 08:14 -


Roger T. W.

Svar till David Ström.

Kain offrade frukten av sitt eget arbete och Abel vad Herren hade skapat. Så fick jag det förklarat.

Herren älskar oss alla, men inte allt vi gör.

Svara -   - 6/8-18 13:37 -


Anna Ivar

Svar till Irene.

Gud är sanning. Allt som inte är sant hatar Gud. Vi människor har inte lärt att vara ödmjuka. Fråga efter den rätta vägen. Om vi inte till sinnet blir som små barn kan vi inte se Gud. Ser vi på hur Jesus var/är så har vi bilden av Gud. Jesus säger:"Den som har sett mig har sett Gud". Läs Bibeln. Lär känna Gud.

Jag har själv mött fruktansvärt mycket ondska och lidande av sjukdom och sorg. Men det står inte Gud för. Min Gud är en god Gud. Jag längtar hem till Honom men vill vara kvar här om Han vill ha mig en tid ännu för att hjälpa människor hitta vägen till Jesus. Gud välsigne dig!

Svara -   - 8/8-18 15:58 -


Lasse

Svar till Irene.

https://youtu.be/JwswsOK59m8. Johannes 3: 16

Svara -   - 8/8-18 18:03 -


Jessica

Svar till Anna Ivar.

Jag håller med dig Anna Ivar. Ondska lidande och sjukdom kommer inte ifrån Gud. Sen kan faktiskt inte vi förklara allt, eftersom vi inte är Gud. Vi är människor.Det är inte heller bara så lätt att säga- om du ropar på Gud blir du räddad, eller tex helad.

Jag tänker bla på den stora bibelklass med ungdomar som omkom på Estonia. Vi kan väl vara ganska säkra på att de ropade och ropade på Gud att rädda dem.

Det finns många, många trospredikanter som i Jesu namn helat mycket sjuka människor, men själva fått svåra sjukdomar och dött.

Vi kan inte förklara detta! Samtidigt kan vi ju inte för den skull sluta att lägga händerna på de sjuka, eller ropa till Gud i vår nöd.

Personligen tycker jag det är mest trovärdigt att erkänna att vi inte förstår allt. För det gör vi inte.

Svara -   - 8/8-18 21:02 -


Tomas N

Svar till Irene.

Irene,din fråga är den vanligaste bland de som vill ifrågasätta Gud och kristen tro.

Man blir mera öppen för Gud efter att ha försökt lösa livets och världens gåtor med olika metoder. Själv kom jag till slutsatsen att alla försök med sunt förnuft,vetenskap och andlighet var till viss hjälp,men lämnade vissa frågor obesvarade.

Nu som kristen skulle jag säga att allt förklaras om man förstår och accepterar att

1)Guds godhet och oåterkalleliga val var/är att ge människan fri vilja och att få bära konsekvenserna av sina val och ageranden

2) Det finns onda krafter(Djävulen) och det är dessa som förleder människan att göra dåliga val. Se exempelvis mördare och grova brottslingar och fundera på om de föddes så eller hur man kan eliminera"dåliga människor"

Efter att ha övervägt dessa förutsättningar så ser man också rimligen mera klart vilken uppgift som denne Jesus hade och har .

För mig så var Jesus obegriplig innan jag fick upp ögonen för den synd och ondska som florerar .

Även himmelriket får mera relevans om man tänker sig att detta livet är både en gåva och ett test/prövning

Till Roger

Kommentar om Kain och Abel. Jag har hört försök till förklaringar på offrandet och jag är tveksam till dessa ,mest för att det inte står i bibeln.

Jag tänker att det lärdomen mest är att Kain var den första födda människan som ärvde syndnaturen från syndafdallet. Högmod , avund och mord manifesterades i honom. Satan försöker alltid attackera direkt i kölvattnet av det Gud gör och har bestämt.

Storyn om Kain och Abel gör oss ödnjuka ,det är väl det man kan säga. Synden väntar vid dörren,men du skall övervinna den var Guds ord till Kain. Men han föll och fick bära ett straff för det

Svara -   - 10/8-18 09:17 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

4

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

7

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

11

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

43

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 16 december 2018 kl. 04:02

Jesus söker: Assar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 569 256 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 060 bloggartiklar, 92 327 kommentarer och 60 511 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp