772 online! | Sidvisningar idag: 153 554 | Igår: 237 217 |

www.apg29.nu

Annons

Pride, hatet och Guds kärlek

Christer Åberg talar om Pride, hatet och Guds kärlek och visar tre uppskakande videoklipp.


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg sändag 5 augusti 2018 17:39 | #christer åberg #pride #hat #hbtq | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


10 kommentarer

Kattis

Jag såg ditt program nu. För i morse när jag skulle åka till kyrkan, kunde jag inte se det på Facebook!

Svara -   - 5/8-18 20:22 -


Irene

Var i Biblen står det att Gud älskar alla människor?

Och var är den kärleksfulle Guden när förintelsen av judarna skedde?

Var är den kärleksfulle Guden när han förgjorde både människor och djur på Noas tid?

Var är den kärleksfulle Guden som lät World trade center rasa och många dog?

Svara -   - 5/8-18 20:55 -


Leif Boman

Svar till Irene.

Du frågar flera saker Irene med lite ironi i tonen som det verkar:

Var i Biblen står det att Gud älskar alla människor?

Och var är den kärleksfulle Guden när förintelsen av judarna skedde?

Var är den kärleksfulle Guden när han förgjorde både människor och djur på Noas tid?

Var är den kärleksfulle Guden som lät World trade center rasa och många dog?

Exakta ord hittar jag inte direkt nu men ett par ställen som absolut säger just detsamma som att Gud i grunden älskar alla.

Titta t.ex noggrant på dessa ställen.

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

(Johannesevangeliet 3:16)

Här säger Bibeln, även om Bibeln samtidigt på andra ställen också säger att världen är ond, så säger detta ställe att Jesus dog för dig och oss alla även om vi var onda. Guds kärlek offrade Sig Själv för att alla människor skulle kunna få eviga liv.

Detta är gott och rätt inför Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

(1 Timoteus 2:3‭-‬4)

Jag upprepar, ja, Gud älskar alltså alla människor och har dött för oss alla, just för att ge alla möjligheten till evigheten.

Sen frågar du om förintelsen, Noa och Word trade center.

Gud har ju varnat alla människor att inte vända Honom ryggen och leva i avgudadyrkan och synd för då finns det gränser.

Alla dessa situationer är sådana tillfällen, och jag orkar helt enkelt inte just med en utläggning ikväll. Om judar finns det speciellt förutsagt om att de skulle hamna i situationer där de blir brännmärkta och av rakade allt hår om de vände sig bort från Herren Gud. Men det är också så att just detta folk är ett speciellt hatat folk av djävulen, ett folk som djävulen återigen verkligen kommer att försöka utplåna. Och till en viss gräns som det står skrivet så tillåter Gud detta än en gång pga ogudaktigheten som råder både bland judar och oss hedningar.

Noas tid varnade Gud många ggr men folket hånade och skrattade åt Gud.

Word trade center är också en plats där mycket girighet och ondska frodas, hela börsvärlden är ett ondskans tilltag, så det handlar inte alls om att Gud inte existerar och kan beskydda utan alldeles tvärtom så finns det vittnesbörd i alla dessa fall som vittnar om sådana som åkallade Herren Gud och blev räddade.

Det finns t.ex en bok skriven av en man som heter John Sujo som blev Gudomligt räddad i Word trade center.

Och Noa med familj blev ju räddad.

Vill man däremot inte ropa till Jesus så kan inte Gud hjälpa dig eller någon eftersom fria viljan gäller inom kärlekens område även om inte vi riktigt kan förstå det helt och hållet.

Egoism, girighet, högmod och stolthet kommer aldrig att få följa med till himmelen, och många ggr så blir alla möjliga olika nödsituationer de allra sista chanserna för ogudaktiga att åkalla Herren Jesus.

Dessa tuffa stunder kommer vi ändå en dag få klarhet över att det räddades fler igenom till evigheten än vi idag kan ana eller förstå, många blev frälsta till evigheten, och det är ju det viktigaste, inte hur jobbigt det kan se ut.

Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är. Om det verk som någon har byggt består, ska han få lön. Men om hans verk brinner upp ska han gå miste om lönen. Själv ska han dock bli frälst, men som genom eld.

(1 Korintierbrevet 3:11‭-‬15)

Irene!

Guds rättfärdighet är inte helt lätt att förstå alla ggr, men att Han älskar så att Han gav Sitt eget liv för alla är hur tydligt som helst i i Bibeln för den som ärligt vill veta..

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 5/8-18 23:19 -


David Ström

Verkar som om Gud kan älska alla. Dock så älskade han Abel mer än Kain, eller så är det skillnad på Gud före syndafallet och efteråt. Gud lovar och som tecken på löftet så skapar han regnbågen. Den loggan är med andra ord rätt så upptagen. Man kan säga att Gud har upphovsrätt till regnbågen. Men bögarna vill inte omvända sig och är dessutom fräcka nog att välja en logga som är ett tecken på en ny tid då Gud inte längre tänker dränka syndarna i vatten eller ingripa direkt. Det är speciellt med judarna. De hade Jesus men ville inte ta emot honom utan lät romarna spika upp honom på ett kors för att dö. Judarna har blivit varnade hela tiden i skriften. Här några ord från Malaki. – alla dem som inte fruktar mig, säger Herren Sebaot. 6Jag, Herren, har inte förändrats, och ni, Jakobs barn, är som ni alltid har varit: 7ända sedan era fäders tid har ni avvikit från mina stadgar och inte hållit dem. Vänd tillbaka till mig, så vänder jag tillbaka till er, säger Herren Sebaot. När de dödade Jesus så föll också domen över Israels folk. Ack du Jerusalem. Gud vände sitt folk ryggen i två tusen år. Stor nöd skall komma över landet, och vrede skall drabba detta folk. 24De skall falla för svärdshugg och föras bort som fångar till hednafolken, och Jerusalem skall trampas ner av hedningar tills hedningarnas tid är förbi. Nu är den förbi. I de sista dagarna kommer landet att heta Israel inget annat. Inte heta Palestina. Var står det att Gud älskar alla människor? Vet faktiskt inte. Men det står att vi ska älska vår nästa och be för våra fiender.

Svara -   - 6/8-18 03:33 -


Christer Åberg

Om man är lagisk och inte har livet i Jesus Kristus så kan man inte se Guds kärlek.

Svara -   - 6/8-18 08:14 -


Roger T. W.

Svar till David Ström.

Kain offrade frukten av sitt eget arbete och Abel vad Herren hade skapat. Så fick jag det förklarat.

Herren älskar oss alla, men inte allt vi gör.

Svara -   - 6/8-18 13:37 -


Anna Ivar

Svar till Irene.

Gud är sanning. Allt som inte är sant hatar Gud. Vi människor har inte lärt att vara ödmjuka. Fråga efter den rätta vägen. Om vi inte till sinnet blir som små barn kan vi inte se Gud. Ser vi på hur Jesus var/är så har vi bilden av Gud. Jesus säger:"Den som har sett mig har sett Gud". Läs Bibeln. Lär känna Gud.

Jag har själv mött fruktansvärt mycket ondska och lidande av sjukdom och sorg. Men det står inte Gud för. Min Gud är en god Gud. Jag längtar hem till Honom men vill vara kvar här om Han vill ha mig en tid ännu för att hjälpa människor hitta vägen till Jesus. Gud välsigne dig!

Svara -   - 8/8-18 15:58 -


Lasse

Svar till Irene.

https://youtu.be/JwswsOK59m8. Johannes 3: 16

Svara -   - 8/8-18 18:03 -


Jessica

Svar till Anna Ivar.

Jag håller med dig Anna Ivar. Ondska lidande och sjukdom kommer inte ifrån Gud. Sen kan faktiskt inte vi förklara allt, eftersom vi inte är Gud. Vi är människor.Det är inte heller bara så lätt att säga- om du ropar på Gud blir du räddad, eller tex helad.

Jag tänker bla på den stora bibelklass med ungdomar som omkom på Estonia. Vi kan väl vara ganska säkra på att de ropade och ropade på Gud att rädda dem.

Det finns många, många trospredikanter som i Jesu namn helat mycket sjuka människor, men själva fått svåra sjukdomar och dött.

Vi kan inte förklara detta! Samtidigt kan vi ju inte för den skull sluta att lägga händerna på de sjuka, eller ropa till Gud i vår nöd.

Personligen tycker jag det är mest trovärdigt att erkänna att vi inte förstår allt. För det gör vi inte.

Svara -   - 8/8-18 21:02 -


Tomas N

Svar till Irene.

Irene,din fråga är den vanligaste bland de som vill ifrågasätta Gud och kristen tro.

Man blir mera öppen för Gud efter att ha försökt lösa livets och världens gåtor med olika metoder. Själv kom jag till slutsatsen att alla försök med sunt förnuft,vetenskap och andlighet var till viss hjälp,men lämnade vissa frågor obesvarade.

Nu som kristen skulle jag säga att allt förklaras om man förstår och accepterar att

1)Guds godhet och oåterkalleliga val var/är att ge människan fri vilja och att få bära konsekvenserna av sina val och ageranden

2) Det finns onda krafter(Djävulen) och det är dessa som förleder människan att göra dåliga val. Se exempelvis mördare och grova brottslingar och fundera på om de föddes så eller hur man kan eliminera"dåliga människor"

Efter att ha övervägt dessa förutsättningar så ser man också rimligen mera klart vilken uppgift som denne Jesus hade och har .

För mig så var Jesus obegriplig innan jag fick upp ögonen för den synd och ondska som florerar .

Även himmelriket får mera relevans om man tänker sig att detta livet är både en gåva och ett test/prövning

Till Roger

Kommentar om Kain och Abel. Jag har hört försök till förklaringar på offrandet och jag är tveksam till dessa ,mest för att det inte står i bibeln.

Jag tänker att det lärdomen mest är att Kain var den första födda människan som ärvde syndnaturen från syndafdallet. Högmod , avund och mord manifesterades i honom. Satan försöker alltid attackera direkt i kölvattnet av det Gud gör och har bestämt.

Storyn om Kain och Abel gör oss ödnjuka ,det är väl det man kan säga. Synden väntar vid dörren,men du skall övervinna den var Guds ord till Kain. Men han föll och fick bära ett straff för det

Svara -   - 10/8-18 09:17 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Fjällstugan fullsatt när Lindbergarna gästade

Lindbergarna i Fjällstugan

Nenne Lindberg och hans son Martin i full ös på Fjällstugan i Jönköping. 

Lindbergarna med Nenne, Martin, Stefan, Sivert, Ted Sandstedt och Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson gästade Fjällstugan i Jönköping som var fullsatt av besökare.

0

Läs allt!


Regnbågs-gudstjänst gör Jesus till en synda-tjänare

Läsarmejl av nils 

Regnbågs-gudstjänst i Sveriges radio

Gudstjänstens förljugna budskap var allt annat än frihet i Kristus. Bild: Sveriges radio. 

Det var Svenska Kyrkan i Umeå som stod för den i Radio P1. Kl. 11:00. Temat var: "Friheten I kristus" med hänsyftning till den pågående Pride-festivalen i Göteborg. 

14

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

0

Läs allt!


Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

6

Läs allt!


Chip på alla

Av Holger Nilsson 

Chip på alla

Att få ett chip injicerat i kroppen blir en alltmer aktuell fråga. Det vi ser nu är bara början...

12

Läs allt!


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

25

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

27

Läs allt!


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

7

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

16

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

26

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

45

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Annons


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 34, måndag 20 augusti 2018 kl. 17:17

Jesus söker: Bernhard, Bernt!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

23

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 436 023 222 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 783 bloggartiklar, 87 386 kommentarer och 57 682 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp