Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Profetia från en judisk pastor

En syn från en messiansk judisk pastor vid namn Pierre Gilbert.

Jag uppmanar nu allt Mitt folk att träda fram. Jag skakar om land och hav. Syndare och ogudaktiga dör av rädsla, och dör även genom fruktan över kommande världshändelser. Förstå, mina barn, att de ekonomiska kriserna endast var början på vad som väntar.

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Leif Boman
tisdag, 31 mars 2020 00:49
Läsarmejl

En syn från en messiansk judisk pastor vid namn Pierre Gilbert.

När jag på morgonen var i bön så gav Gud mig en syn.

Han visade mig en enorm global rörelse.

Jag såg mig själv gå på stranden. Plötsligt hörde jag höga smällar, ett ljud som ökade i intensitet. Det var inte ljudet från havet eller vinden, det var tyst överallt, havet var helt lugnt. Det lät nästan som om berg rasade ner. Ett våldsamt ljud som jag aldrig tidigare hade hört framträdde ifrån någonstans bakom havet, väldigt långt bortifrån.

Ljudet blev bara högre och högre, så att till och med jorden började skaka. Det lät som ett slags lågt basigt trumpetljud. Jag har aldrig hört så dovt och basigt ljud på sådant avstånd. Luften liksom flimrade. Jag grävde en grop i sanden och väntade med ansiktet vänt ner mot marken för att se vad denna syn handlade om.

När skakningarna inte upphörde utan tvärtemot bara blev starkare så såg jag mig själv börja be och tala med Gud.

Jag hörde en röst som sa:

"Var inte rädd, mitt barn! Det här är en uppmaning och kallelse från Mig för att ni nu på riktigt allvar skall kliva in i tjänst åt Mig, en signal från en annan värld. Jag uppmanar nu allt Mitt folk att träda fram. Jag skakar om land och hav. Syndare och ogudaktiga dör av rädsla, och dör även genom fruktan över kommande världshändelser. Förstå, mina barn, att de ekonomiska kriserna endast var början på vad som väntar. Det var bara början på det fördärv som väntar. De grunder som dagens samhälle är uppbyggt på kommer att skaka så att människor förlorar allt de har uppnått och sparat ihop hittills. Hela samhällets infrastruktur och skyddsnät kommer att kollapsa och mängder av människors liv blir mycket svåra. Allmän säkerhet försvinner och brottsligheten ökar så mycket att livet på planeten hotas. Men för dig, du som fruktar mitt namn, kommer Jag att rädda från fördärv. Jag håller Min skyddande hand runt omkring dig:"

Även om det inte hördes ett minsta lilla sus från vinden eller att jag såg den minsta lilla våg i havet så var dånet så starkt att mitt hjärta nästan slutade slå, och då tänkte jag att nu dör också jag. Men, Herren sa till mig:

”Mitt barn, frukta inte! Du kommer att leva och fortsätta att förkunna mitt verk. Stå upp, gå hem och tala med dina nära och kära. Berätta för dem att Min Son snart kommer, att Han redan står vid dörren. Jag sätter allt i rörelse för att förbereda Mitt folk för hemkomst, Jag lösgör nu dem från sådant som hållit dem tillbaka, och sådant som hindrat dem:"

När jag rest mig upp för att lyda Guds röst, och gjort mig redo för hemfärd såg jag många människor ligga i sanddynorna. De hade lämnat sina hus springande mot havet för att också se och uppleva detta speciella scenario. De låg på magen, som om de var förlamade, precis som jag gjort endast några minuter innan. När jag sedan passerade dem på väg hemåt, alltså trots att det ständigt fortsatte att dåna från avlägset håll så sa dessa människor till mig:

"Du är galen, du kan inte gå hemåt i den här situationen, det är alldeles för farligt:"

Sedan begravde de sina huvuden ännu djupare i sanden eftersom de var så oerhört rädda för vad som därefter skulle ske. De ville nu inte längre höra eller veta något mer.

Då sade Gud till mig:

”För er Mina barn, som fruktar Mitt namn, så är detta dagen för mobilisering. Frälsningens Sol kommer att stiga upp för er, för att församla och förena Mina sanna barn. Gå Min son och berätta det här för så många som du bara hinner med:"

Jag frågade Herren:

"Vad ska jag säga dem?"

Han sa:

”Berätta för Mina barn att de inte längre behöver oroa sig för det som ändå skall försvinna, utan tvärtom, så bör de vara upptagna med det odödliga och det som handlar om evigheten. De borde söka Mig alltmer, och sätta igång och studera Mitt Ord. De skall förlåta varandra medan det fortfarande finns tid, och de skall sluta fred med varandra. De ska sluta med att avundas varandra och sluta med att peka finger åt varandra. De skall heller inte klandra eller misstänka varandra mer. Alla bör nu göra vad de har för uppgift göra, och göra det så gott de kan. Råd dem att göra sig av med allt av meningslöshet och att sluta med att inbördes kämpa för egna rättigheter. Jag garanterar dina rättigheter och ger dig rättvisa. Det kommer att bli stora förändringar i världen på alla livsområden. Anpassa dig därför och var beredd! Ingenting mer kommer att vara som det varit:”

Ju längre jag gick från stranden desto mindre hörde jag dånet, men jag fick för mig att volymen ändå bara ökade. Jag kände mig nu mycket trygg, ungefär som om jag satt säkert skyddad och omsluten inuti ett slags kortfodral.

Jag hörde Herrens röst säga:

”Jag kommer att skydda mina barn på Mitt eget sätt. Du kommer att få se allt Jag nu kommer att genomföra i världen. Världen kommer att få uppleva av plågorna i Egypten förrän Jag tar hem er Mina barn, och innan det att Farao låter er gå för evigt. Mitt folk! Håll er till varandra! Stå sida vid sida, och uppmuntra varandra, och, ja, snart har ni gjort det! ”

Det här får bli det sista jag delar med mig av denna syn.

När jag tänker på allt jag såg och vad jag ska göra, så sa ju faktiskt Herren till mig:

"Sprid denna uppenbarelse som jag gav dig på morgonen om mobilisering till allt Mitt folk, och uppmuntra dem att göra samma sak eftersom jag redan står vid dörren, (kommer snart)! Och berätta för dem, särskilt för Mitt folk, att de nu på riktigt allvar bör vända sig mot Gud innan det blir för sent ... ”

Leif Boman

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Leif Boman #Profetia #Tidstecken #Sista tiden


74 kommentarer

6 7 8 »8

x
Bertil Rosenius svarar Andy Svensson
onsdag 1 april 2020 16:47
Andy Svensson skrev:
Kära Broder

När jag kom till tro 1986 var det vanligt med profetiska budskap i församlingarna och jag minns man kände en Gudsfruktan och vördnad för Guds helighet. Jag var medlem i Pingstförsamling. Sedan började det komma massa osundhet omkring det profetiska och man startade profetskolor, men de äkta sanna profeterna höll sig borta från dessa orena sammanhang.. Många församlingar har dessutom behandlar profetrösterna väldigt illa och borde be om förlåtelse för hur de behandlat profetrösterna.

Jag talar utifrån egen sorg och smärta av det jag varit med om under min 34 åriga resa inom Svensk Kristenhet.

Vill bara sända mitt AMEN till detta!

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Andy Svensson
onsdag 1 april 2020 16:52
Andy Svensson skrev:
Kära Broder

När jag kom till tro 1986 var det vanligt med profetiska budskap i församlingarna och jag minns man kände en Gudsfruktan och vördnad för Guds helighet. Jag var medlem i Pingstförsamling. Sedan började det komma massa osundhet omkring det profetiska och man startade profetskolor, men de äkta sanna profeterna höll sig borta från dessa orena sammanhang.. Många församlingar har dessutom behandlar profetrösterna väldigt illa och borde be om förlåtelse för hur de behandlat profetrösterna.

Jag talar utifrån egen sorg och smärta av det jag varit med om under min 34 åriga resa inom Svensk Kristenhet.

Jag vill förtydliga att jag med AMEN menar att jag delar din uppfattning.

Har Du själv fått kallelsen att profetera?

Svara

x
Leif svarar Bertil Rosenius
onsdag 1 april 2020 17:01
Bertil Rosenius skrev:
Jo, jag menar att det kan finns problem!

Guds Ands tilltal är självklart o stundtals globalt och allmänt. Men Andens tilltal är också specifikt och unikt, för enskilda, församlingar, områden och länder.

Denna typ av tilltal tror jag finns, men de har tystats ner. Ingen bär fram dem. När hörde du själv senast ett tilltal under ett vanligt möte, i en vanlig svensk församling.

Tidigare tillhörde detta det naturliga - Anden talade till sin församling. Det fanns profeter nästan i varje församling. Jag kom till tro 1969 och då var detta en självklarhet. I dag, om någon säger något, börjar folk pinsamt skruva på sig i bänkraderna.

Behövs inte tilltal till SVERIGES församlingar och folk idag? Jo, mer än någonsin!!!

Men jag är rädda att ett osunt skannande efter senaste, häftigaste, profetian, förblindar oss.

Vill Gud tala... Får Han tala...

Ja då behöver vi inte jaga jorden runt efter något häftigt tilltal som vi inte vet varifrån det kommer, vem som sagt det eller om det är rätt översatt.

Med en uppsjö av tveksamma profetior, följer både en allmän likgiltighet inför dem och en stor risk att falska profetior följer med i strömmen.

Jag förstår vad du menar Bertil. Visst var det mycket mer höga profetiska budskap förr, åtminstone då jag blev frälst för ca 25 år sen och där jag blev medlem under ett antal år. Det tystnade sen alltmer när församlingen lät det moderna och yngre förmågor börja styra och ställa för mycket.

Det var ändå mycket mänsklig inblandning också i det som profeterades mellan varven. Nu tycker jag att det ändå är bättre att det profeteras och att man sen prövar och rannsakar det som sägs med Bibelns och Andens hjälp. För min del gör det inte så mycket om kött färgar det hela något, det har nästan alltid varit så med små detaljer också bland det som visat sig vara äkta. Det viktiga är att vi lär oss att urskilja och behålla det som är gott.

Gud använder alltid icke perfekta, svaga och bräckliga kärl. Bibeln är alltid det rättesnöre som korrigerar. Men jag håller med. Vi behöver uppmuntra varandra till att profetera mera. Att bli mer frimodiga igen och inte lyssna till alla de röster som ständigt försöker tysta och förminska det profetiska. Djävulen är slug och använder ofta tom kristna till detta otyg..


Svara

x
Andy Svensson svarar Bertil Rosenius
onsdag 1 april 2020 17:59
Bertil Rosenius skrev:
Jag vill förtydliga att jag med AMEN menar att jag delar din uppfattning.

Har Du själv fått kallelsen att profetera?

Jag har fått gåvan att profetera.


Svara

x
Bertil Rosenius svarar Andy Svensson
onsdag 1 april 2020 18:31
Andy Svensson skrev:
Jag har fått gåvan att profetera.


Hoppas Gud brukar dig och att du låter dugs brukas - AMEN!

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag 1 april 2020 19:20

Jag har börjat gå igenom Apostlagärningarna hur urkyrkan fick visioner och profetior... Fram till kap 7 hänvisar de till skriften i förkunnelsens deras profeterande var att hänvisa till gamla testamentet... Första visionen kommer och den blir nerskriven och blir skriften stefanus ser himlen öppen och JESUS stående vid faderns sida.. En stor uppenbarelse som införlivas i skriften för kyrkan.. Till priset av profetens martyrium... Ska kolla vidare hur nya testamentets profeter tjänade urkyrkan med sina uppenbarelser och visioner...

Svara

x
Maria Eliasson
onsdag 1 april 2020 19:48

Gud välsignar alla som sprider evangelium och det är vår viktigaste uppgift just nu. Skördearbetare behövs för människor kommer allt mer att söka Gud. När katastroferna drabbar då har vi det bästa att erbjuda, nämligen Jesus.

Svara

x
Tomas N
onsdag 1 april 2020 20:07

Angående profetian så säger apostlen Petrus detta i sitt andra brev ,med fokus på vem Jesus är och vilken tyngd evangeliet har
Inte myter utan gudomlig uppenbarelse
16 Det var inte några utstuderade myter✱ vi följde, när vi förkunnade för er vår Herre Jesu Kristi makt och hans ankomst, utan vi var ögonvittnen till Jesu majestät. 17 Ty han blev av Gud, Fadern, ärad och förhärligad, när en röst kom till honom från den upphöjda Härligheten:✱ "Denne är min Son, den Älskade. I honom har jag min glädje." 18 Den rösten hörde vi själva från himlen, när vi var med honom på det heliga berget. 19 Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en mörk plats, tills dagen gryr och morgonstjärnan✱ går upp i era hjärtan. 20 Framför allt skall ni veta att ingen profetia i Skriften har kommit till genom egen utläggning. 21 Ty ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av den helige Ande har människor talat vad de fått från Gud.

Sedan följer i kap 2 en lång och utförlig beskrivning av falska profeter,vilket också inkluderar falska läror. Det har alltid varit ett stort problem så som när Aron gjorde guldkalven när Moses var på berget med Gud.

Det finns problem idag både med falska profetior och att fölösa den äkta profetians röst. Paulus säger i Korintierbrevet att profetians gåva är förmer än tungotalets och flera andra gåvor. Detta har nog övertolkats i min mening. De befann sig i en svår situation där de verkligen behövde Guds ledning och också fick den t ex när de åkte till Makedonien.

Alla de som profeterar vare sig falskt eller sant har fått en stor platform genom internet och Youtube,då de tidigare måste komma till en församling och kanske bli tystade ,utkastade eeller marginaliserade.

Många profeterar i GT stil,men där är den stora bristen att budskapen framförs som om det inte behöver prövas. Men alla vare sig de ser sig som en GT profet eller inte lever i NT och allt måste prövas. Innehållet varierar i det som profeteras. Många profeterar sina egna doktriner eller i linje med det och särskilt inom poitikens värld eller uppenbarelseboken eller som om vi levde i GT och Israel. Det är nog ofta en vilja att synas eller få vara viktig tyvärr,men även om det inte alls är så så kan man vara använd att förmedla sådant som inte är från Gud ,fast man känner Gud och lever som kristen

När det gäller modernakarismatiska församlingar så verkar det som man infogad sig under världen helt och profetian endast är en sak för personlig utveckling och då endast till uppbyggelse och aldrig tillrättavisning.

Så sanna profetiska röster behövs. Men mera än profeter behövs förebilder i lärjungaskap med karaktärer i Gudsfruktan. Man ser många förebilder i att ha stora hjärtan i barmhärtighet,men inte så mycket av vanliga människor som står upp för Jesus i god karaktär . En kristen måste kunna stå emot och även säga tydligt nej till det som kommer ifrån denna världens smörgåsbord. Men många nya ledar i kristenheten tävlar i vem som är mest lik världen och vanlig på alla sätt

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Tomas N
onsdag 1 april 2020 20:40
Tomas N skrev:
Angående profetian så säger apostlen Petrus detta i sitt andra brev ,med fokus på vem Jesus är och vilken tyngd evangeliet har
Inte myter utan gudomlig uppenbarelse
16 Det var inte några utstuderade myter✱ vi följde, när vi förkunnade för er vår Herre Jesu Kristi makt och hans ankomst, utan vi var ögonvittnen till Jesu majestät. 17 Ty han blev av Gud, Fadern, ärad och förhärligad, när en röst kom till honom från den upphöjda Härligheten:✱ "Denne är min Son, den Älskade. I honom har jag min glädje." 18 Den rösten hörde vi själva från himlen, när vi var med honom på det heliga berget. 19 Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en mörk plats, tills dagen gryr och morgonstjärnan✱ går upp i era hjärtan. 20 Framför allt skall ni veta att ingen profetia i Skriften har kommit till genom egen utläggning. 21 Ty ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av den helige Ande har människor talat vad de fått från Gud.

Sedan följer i kap 2 en lång och utförlig beskrivning av falska profeter,vilket också inkluderar falska läror. Det har alltid varit ett stort problem så som när Aron gjorde guldkalven när Moses var på berget med Gud.

Det finns problem idag både med falska profetior och att fölösa den äkta profetians röst. Paulus säger i Korintierbrevet att profetians gåva är förmer än tungotalets och flera andra gåvor. Detta har nog övertolkats i min mening. De befann sig i en svår situation där de verkligen behövde Guds ledning och också fick den t ex när de åkte till Makedonien.

Alla de som profeterar vare sig falskt eller sant har fått en stor platform genom internet och Youtube,då de tidigare måste komma till en församling och kanske bli tystade ,utkastade eeller marginaliserade.

Många profeterar i GT stil,men där är den stora bristen att budskapen framförs som om det inte behöver prövas. Men alla vare sig de ser sig som en GT profet eller inte lever i NT och allt måste prövas. Innehållet varierar i det som profeteras. Många profeterar sina egna doktriner eller i linje med det och särskilt inom poitikens värld eller uppenbarelseboken eller som om vi levde i GT och Israel. Det är nog ofta en vilja att synas eller få vara viktig tyvärr,men även om det inte alls är så så kan man vara använd att förmedla sådant som inte är från Gud ,fast man känner Gud och lever som kristen

När det gäller modernakarismatiska församlingar så verkar det som man infogad sig under världen helt och profetian endast är en sak för personlig utveckling och då endast till uppbyggelse och aldrig tillrättavisning.

Så sanna profetiska röster behövs. Men mera än profeter behövs förebilder i lärjungaskap med karaktärer i Gudsfruktan. Man ser många förebilder i att ha stora hjärtan i barmhärtighet,men inte så mycket av vanliga människor som står upp för Jesus i god karaktär . En kristen måste kunna stå emot och även säga tydligt nej till det som kommer ifrån denna världens smörgåsbord. Men många nya ledar i kristenheten tävlar i vem som är mest lik världen och vanlig på alla sätt

Håller med!

Jag tror det finns profetröster som behöver höras, men som är tysta av rädsla för att hamna i ngn form av rampljus. Var och en måste pröva sig själv och inte förneka sin kallelse.

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag 2 april 2020 09:53

Efter stefanus haft sin syn och blivit martyr.. Ger GUD en uppenbarelse åt saul.. Och ananias apg kap 9 Ananias får en vision av JESUS om hur han skall hjälpa saul och hela honom och leda honom in i tjänst för GUD.. Sedan i kap 10 får Kornelius se en ängel som ber honom skicka efter petrus... Petrus får en syn som bekräftas av Kornelius som har syftet att förmedla till kyrkan att GUD också tar emot hedningarna i sin Frälsnings plan.. Det införlivas i skriften. Kap 12 Petrus ser en ängel i fängelset som befriar honom som han berättar för bröderna...

Svara

6 7 8 »8

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Vilka är Guds söner och jättarna?


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 25 maj 2020 22:25
Be för de hemlösa tänker särskilt på dem sim SVT-nyheter tog upp, mannen o den unga flickan Herre förbarma dig över dem o alla hemlösa I dessa svåra tider Tack Jesus att du redan hört min bön €

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp