526 online! | Sidvisningar idag: 134 614 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Profetia om sambo och moralupplösning

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

"Det blir en moralupplösning som Norge inte har sett maken till. Folk kommer att leva som gifta utan att vara gifta. Det blir stor orenhet före äktenskapet och det blir mycket otrohet i äktenskapen."

Detta profeterade en 90 årig kvinna i Norge 1968.  Profetian handlade om vad som skulle ske innan det tredje världskriget och Jesus återkomst.  

Bland annat skulle det bli en stor moralupplösning och folk skulle leva som gifta utan att vara gifta, alltså de skulle bo som sambo.  

Mycket av den profetian från 1968 har gått i uppfyllelse, och inte minst detta med att folk skulle bo som gifta utan att vara gifta. Det har gått i bokstavlig uppfyllelse. 

Bibeln är tydlig: sambo är otukt

“Äktenskapet skall hållas i ära bland alla och den äkta sängen bevaras obefläckad. Ty otuktiga och äktenskapsbrytare skall Gud döma.” (Hebr 13:4) 

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

Det är inte svårt att leva rent

Nu kanske du tycker att man gör det alltför svårt för människor och att det är alltför tunga krav som de inte kan leva upp till då man säger att man inte ska bo sambo.  Men detta är inte sant. För vad säger Bibeln? 

“Därför anser jag att vi inte skall göra det svårt för de…som vänder sig till Gud utan endast skriva till dem att de skall avhålla sig från sådant som orenats genom avgudadyrkan, från otukt…” (Apg 15:19-20 och 28-29) 

Detta är ett helt fantastiskt bibelord och väldigt själavårdande och befriande. Det skulle inte göra det för svårt för människorna som omvände sig till Gud. Det här bibelordet handlar alltså om de som blir frälsta, inte för de ofrälsta. 

De skulle alltså inte göra det för svårt för den som blir frälsta utan de skulle bland annat helt enkelt avhålla sig från otukt . Av bibeltexten förstår vi att de är inte ett för svårt krav att låta bli otukt. Det är alltså inte för svårt att låta bli att bo sambo. Det är lätt att inte bo sambo och det är lätt att inte hålla på med otukt!

Vad Bibeln säger om äktenskap och otukt 

“Ni har hört att det är sagt: Du skall inte begå äktenskapsbrott. Jag säger er: Var och en som med begär ser på en kvinna har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta.” (Matt 5:27-28)

“Fly bort från otukten! All annan synd som en människa begår är utanför kroppen, men den otuktige syndar mot sin egen kropp.” (1 Kor 6:18)

“…Det är visserligen bäst för en man att inte röra en kvinna. Men för att undvika otuktssynder skall varje man ha sin hustru och varje hustru sin man.” (1 Kor 7:1-2)

“Till de ogifta och änkorna säger jag att det är bäst för dem om de förblir som jag. Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.” (1 Kor 7:8-9)

“Ni skall veta att ingen otuktig eller oren eller girig…skall ärva Kristi och Guds rike.” (Efes 5:5)

“Detta är Guds vilja: att ni helgas, att ni avhåller er från otukt, och att var och en av er vet att skaffa sig hustru på ett helgat och hedervärt sätt.” (1 Tess 4:3-4)

“Äktenskapet skall hållas i ära bland alla och den äkta sängen bevaras obefläckad. Ty otuktiga och äktenskapsbrytare skall Gud döma.” (Hebr 13:7)


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 21 juni 2018 08:11 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


12 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Thomas

Givetvis är det bästa, för båda parterna, att de registrerar ett juridiskt giltigt äktenskap, men lever de enligt de kriterier som Skriften säger, dvs "den äkta sängen bevaras obefläckad", så måste det väl ändå anses uppfylla Guds vilja.

Svara -   - 3/1-19 16:53 -


Christer Åberg

Svar till Thomas.

Om det inte är ett äktenskap som har skett juridiskt och inför Gud - då är det inte bibliskt!

Detta förstår vi eftersom trolovningen mellan Josef och Maria var juridiskt bindande.

Jesus första under var på ett bröllop. Och i bröllop förekom det vigselceremoni så att de två blev ett innan bröllopsnatten. Detta ser vi då Isak tog emot Rebecka i Saras jättetält.

Bibeln är tydlig. Sex är inte ingåendet av äktenskapet, utan det sker då de inför Guds ansikte och vittnens närvaro tar emot varandra i en vigselceremoni.

Kom ihåg att Jesus sa till kvinnan vid Sykars brunn att hennes sambo inte var hennes man, trots att de hade sex med varandra.

Man har inte sex för att bli gifta, utan man har sex därför man redan är gifta med varandra.

Svara -   - 3/1-19 17:24 -


Thomas

Svar till Christer Åberg.

Christer, jag förstår hur du tänker och håller med dig att sex innan "äktenskapet" är enligt Skriften = otukt.

Vad jag menar är att om ett par bestämmer sig för att leva tillsammans och vara varandra trogna så kan det likställas med ett äktenskap enligt Skriftens kriterier.

Vi kristna är och har alltid varit i minoritet, vilket betyder att de flesta inte följer Jesu lära. De "ofrälsta" har alltså ingen förståelse eller intresse av att manifestera sitt förhållande inför Gud, men kan ändå vara varandra trogna intill döden.

Alltså, en jämförelse med den judiska traditionen är inte relevant här, jämför då heller vad Gud sa till Adam och Eva: "Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de ska bli ett kött."

Glöm inte vad Paulus sa:

För när hedningar som inte har lagen av naturen gör vad lagen befaller, då är de sin egen lag trots att de saknar lagen. De visar att det som lagen kräver är skrivet i deras hjärtan. Om detta vittnar också deras samveten och tankar som sinsemellan anklagar eller till och med försvarar dem. (Rom 2:14-15)

Det finns alltså ingen anledning att anklaga någon för att de inte är gifta om de håller varandra kära och undviker otukt.

Svara -   - 3/1-19 17:55 -


Stefan Jonasson

Här har vi kristna en av dom viktigaste uppgifterna vi fått från GUD... Att säga till alla våra vänner och bekanta som lever i samboförhållande att dom lever i synd och otukt.. Och kommer att hamna i helvetet om dom inte gifter sig.... Förlåt jag kunde inte låta bli att vara sarkastisk för att illustrera hur löjligt det kan bli om man bara tjatar om detta ämne hela tiden.... Ska vi märka ut sambosyndarna i den kristna gemenskapen.. Eller ska vi låta människor ta sitt eget vuxna ansvar för sina relationer...

Svara -   - 3/1-19 20:04 -


Bengt

Vi ska förmana och tillrättavisa varann

Det är bibliskt och riktigt

Svara -   - 3/1-19 20:33 -


Stefan Jonasson

Självklart men vara visa... Och ha förtroende för att GUD förmår förvandla människors hjärtan... Vad menar JESUS när han säger hjälparen(hugsvalaren) kommer HAN skall överbevisa världen om SYND. RÄTTFÄRDIGHET. OCH DOM. om SYND dom tror inte på mig... om rättfärdighet JAG går till FADERN och ni ser mig inte längre om DOM nu går en dom över denna världens furste...

Svara -   - 3/1-19 20:53 -


Tom

För min del råkade det bli barn oplanerat och var innan det på väg bort från kvinnan men när jag hörde nyheten så tänkte jag att hoppsan då är det nog bara att gifta sig och hjälpa till med det nya livet.

9år senare så är det kanon.
Enligt mig är det allt för många som ger upp för tidigt i förhållanden, Gud kanske valt den där människan åt dig även om du tvekar, stå ut och ro projektet iland. Gäller speciellt om man har barn
Sambo=ljum och vad jesus tycker om ljumhet vet vi
Man ska leva fullt ut svart eller vitt, inga mellanlägen

Svara -   - 3/1-19 21:28 -


SA

Var i bibeln står det om vigelsakt ?

Svara -   - 3/1-19 22:22 -


SA

Vigselakt. Skulle det vara .

Svara -   - 3/1-19 22:24 -


Sana

En sak som jag idag kom på är att förr sa man "ska vi vara ihop?" "Vi är i hop" etc

Idag använder man ordet "tillsammans - i stället för " ihop" - alltmer vilket jag ser som att man mer och mer inte ser på förhållanden som något allvarligt.

"Ihop" är ju ändå mer med tanken att " bli ett".

Denna tanke är inte med tanke på att lägga mig i diskutionen om hur ett äktenskap ingås men en liten fråga; om samhället går i den riktning att vi kristna inte får vara delaktiga i olika juridiska situationer - så som giftermål - hur går vi då till väga?

Svara -   - 3/1-19 22:33 -


Roger T. W.

Avlyssnat i en butik. En kund frågar kassörskan hur julen var. - Bra och fin och din? - Bra och fin, min hustru var inte hemma. Kassörskan log lite snett och kunden skrattade.

Hustru betyder trogen i huset.

Svara -   - 4/1-19 20:43 -


Lukas

Vi får väl skilja på sak och person!? Det blir ett visst "uppförslut" för alla som vill bilda familj enligt biblisk norm med rådande samhällsandan. Men sambos uppfyller i a f Guds bud att "var fruktsamma och föröka er". Det nya är väl särbo d v s att inte ens bo ihop...! Ett sluttande plan är vad vi är på som nation.

Svara -   - 6/1-19 17:02 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

15

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 18:48

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 555 920 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 251 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp