633 online! | Sidvisningar idag: 34 863 | Igår: 197 871 |

www.apg29.nu

Annons

Profetisk uppenbarelse om skogsbränderna? - Christer Åberg

Christer Åberg tar upp de allvarliga skogsbränderna och torkan i Sverige och undrar om det finns profetior över detta och om det är ett profetiskt tecken.


Läs ocksåsubmit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg fredag 20 juli 2018 12:47 | #profetia #skogsbrand #värmland #torkan #naturkatastrof #katastrof #svpol #christer åberg | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


52 kommentarer

Mikael

Det e lugnt ,det slocknar snart.det blir snart regn o allt är som förr igen.

Svara -   - 20/7-18 16:06 -


Lena Henricson

Förlåt att jag skriver detta utan att ha haft möjlighet att se videon.

Gud gråter över synden i vårt land och över ljumheten hos oss kristna. Må vi be om kraft att ännu mer söka Hans Ansikte,så att Gud inte behöver tillåta något ännu värre att drabba oss! 🙏

Svara -   - 20/7-18 17:34 -


Svenne

Katastroferna med de talrika skogsbränderna i vårt land är en sak som måste tas på djupaste allvar. Det kan inte på något sätt ignoreras. Om bränderna eskalerar får det ödesdigra konsekvenser.

Bibeln säger "Både på ett och två sätt talar Gud". När ett lands syndamått är rågat måste Herren ta till åtgärder för att väcka både politiker och folket för att få dem att vända om och söka honom.

Gud har haft tålamod med det här landet länge, men det ser ut som att han vänder sig bort mer och mer på grund av synden, som florerar i allt fräckare form. I Uppenbarelseboken 16, där det talas om Guds sju vredesskålar över jorden står det så här:

"Och den fjärde ängeln tömde sin skål över solen och den fick makt att bränna människorna med eld. Och människorna blev brända av stark hetta, men de hädade Guds namn, han som har makt över dessa plågor, och de omvände sig inte så att de gav honom äran."

Jag ser ett samband mellan den ovan citerade bibliska profetian och den svåra torkan och den nästan outhärdliga hettan. Jag satt för några dagar sedan i uterummet med bar överkropp. Temperaturen var 32 grader i skuggan. Solen brände med sådan hetta på mina armar, så det sved och gjorde ont.

En sådan solhetta upplevde man inte för 50 år sedan. Men genom utsläpp av växthusgaser tunnas det skyddande ozon-skiktet ut mer och mer. Därför den extremt förhöjda solhettan.

Om ozonlagret blir ännu tunnare kommer vi att få uppleva inledningen till uppfyllelsen av Upp. 16:8. Solhettan och den intensiva torkan bidrar till de katastrofala skogsbränderna, där människor riskerar att brinna inne i sina hem och kanske inte hinner evakueras.

De styrande i Sverige och folket i övrigt måste vända om från synden och upphöra med allt som nedkallar Guds dom och vrede. Om landet ska kunna räddas.

Svara -   - 20/7-18 18:06 -


Katrina

Brändern har jag tänkt som varning och kanske får vi mer värmeböljor i framtiden.

vi har haft varmt förut

Juli 38,0 °C Ultuna 9 juli 1933

Juni 38,0 °C Målilla 29 juni 1947

Augusti 36,8 °C Holma 9 augusti 1975

Svara -   - 20/7-18 18:52 -


Katrina

och en del bränder kanske är anlagda

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/arbogabo-slackte-anlagd-brand

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/fyra-skogsbrander-utanfor-eskilstuna

Svara -   - 20/7-18 19:25 -


Katarina Hedström

Svar till Lena Henricson.

Det var en Profetia som Birger Skoglund fick över i Sverige går att läsa i Världen I DAG. Det var Allvarliga ord. Sedan måste man Pröva Allt! Men det går nog och läsa der på webben! Det var ifrån onsdag den 18 juli jag läste det!

Svara -   - 20/7-18 19:44 -


Lena Henricson

Svar till Kararina Hedström

Den finns på Värden idag som "Rekommenderat" överst. ALLVARLIGT BUDSKAP TILL SVERIGE I PROFETIA. Ja, vänner,läs den!!!

Svara -   - 20/7-18 20:23 -


Katarina Hedström

Svar till Lena Henricson.

Ja Lena Henircson jag har nog läst den Profetian om Briger Skoglund ifrån den 18 Juli säkert tre gånger! Jag har lever nära Jesus, han är min bäste vän!

Svara -   - 20/7-18 20:59 -


Troende

Utlänningspolitiken är inte normal ! Kan vara en orsak. Svar till Svenne.

Svara -   - 20/7-18 21:44 -


Svenne

Jag har också läst Birger Skoglunds profetia och blev väldigt omskakad i mitt inre. Det är för att jag själv har förnummit i min ande detsamma som Birger bar fram. Jag har fullt förtroende för Birger. Jag vet, att han är en profet.

Politikerna i Sverige drar ned Guds vrede över landet genom att inta en fientlig hållning mot Israel och genom att understödja araberna och terroristorganisationerna. Gud ser med misshag på att Sverige ger bidrag till terroristverksamhet. Herrens vrede är upptänd mot de styrande i Sverige som systematiskt avkristnar landet och låter Pride-festivaler förekomma. Synder som sticker Gud i ögonen.

Guds straff drabbar landet genom att Sverige släpper in främmande religioner och avgudar i landet. Villolärare, som bygger sina avgudatempel här och där.

Kyrkor och församlingar har förvandlats till ljumma, religiösa etablissemang som inte särskilt mycket skiljer sig från profana föreningar och klubbar. Bibelns auktoritet föraktas, det heliga Gudsordet förvanskas och dras i smutsen.

Om inte politikerna vaknar upp och stoppar allt som drar ned Guds vrede över landet kommer Gud att ta till mer drastiska åtgärder för att komma till tals med landets ogudaktiga regering och folket i stort. Han kommer att låta värre naturkatastrofer att drabba landet än torkan, hettan och bränderna. Missväxt och nödår kommer att fortsätta att härja.

Den som inte är vaken över detta allvarliga scenario måste vara både blind och döv. Vi som Sveriges kristna måste resa oss upp ur vår försoffning och vända åter till Bibeln. Vi måste göra bot och bättring och ropa till Herren som aldrig förr. Vi måste gå ned på knä och söka Herren. Nu är det inte främst de ofrälsta som behöver söka Gud till omvändelse, utan vi, som bekänner oss tro på honom. Det är vi som har syndat genom vår ljumhet och sömnaktighet.

Jag skulle önska, att jag som profeten Esra kunde rycka av mig både skägg och hår och kasta mig ned och gråta.

Svara -   - 20/7-18 22:06 -


Stefan Jonasson

Dey talas mycket om ljumma kristna vad betyder det egentligen LAOIDECEA församlingen jag har skall utspy dig ur min mun JESUS talar med sin mun den församlingen är inte språkrör åt KRISTUS kan någon ge en korrekt förklaring jag villl tolka skriften rätt inte bara lyssna till folk som kastar ur sig ljummen hit och ljummen dit. Det finns svaga bröder och systrar som kämpar med anklagelser att dom inte räcker till. Att man ber för lite läser bibeln för lite vittnar för lite tror för lite KÄRLEK OCH UPPMUNTRAN BÄR VARANDRAS BÖRDOR inte klanka ner på varandra vi tjänar alla GUD på ett personligt sätt genom att DEN HELIGE ANDEN är med oss i vardagen.

Svara -   - 20/7-18 22:53 -


Stefan Jonasson

Dey talas mycket om ljumma kristna vad betyder det egentligen LAOIDECEA församlingen jag har skall utspy dig ur min mun JESUS talar med sin mun den församlingen är inte språkrör åt KRISTUS kan någon ge en korrekt förklaring jag villl tolka skriften rätt inte bara lyssna till folk som kastar ur sig ljummen hit och ljummen dit. Det finns svaga bröder och systrar som kämpar med anklagelser att dom inte räcker till. Att man ber för lite läser bibeln för lite vittnar för lite tror för lite KÄRLEK OCH UPPMUNTRAN BÄR VARANDRAS BÖRDOR inte klanka ner på varandra vi tjänar alla GUD på ett personligt sätt genom att DEN HELIGE ANDEN är med oss i vardagen.

Svara -   - 20/7-18 22:53 -


Solan

Svar till Katarina Hedström.

Här är länken till Världen i Dag.

https://www.apg29.nu/a/6da

Låt oss be för vårt land. I min kyrka har vi bett i kväll.

Svara -   - 20/7-18 23:01 -


Mikael W

Jag vaknade igår av röken från den enorma skogsbranden utanför Ljusdal, och lyssnade mycket på radio under dagen för att få information. Jag pratade även med en orolig skogsägare som körde runt och bevakade sin skog.

Svenska kyrkan, som agerar själavårdare för skogsägare och för dem som är oroliga för sina hem, fick stort utrymme i radion.

En präst från drabbade Kårböle intervjuvades och han var mycket tacksam för att en madonna (staty av Maria = en avgud) hade räddats. Någon tacksamhet till Jesus kunde jag inte uppfatta.

En annan präst, från ett mindre drabbat skogsområde utanför Växsjö, som var känd på orten som Prästen Åke men som numera heter Prästen Ann-Christin, intervjuvades ocksä. Det prataded först lite om den själavård han/hon utförde men en större del av programmet handlade därefter om vilka framsteg som nu skett för de homosexuella, som idag kan gifta sig, men att det idag även är möjligt att vara präst som transsexuell.

Jag personligen tror att Gud vill säga oss något.....att det gått för långt nu

Svara -   - 21/7-18 00:36 -


David Ström

Herre! Jag ber jag att att du hör varje bön som ropas i ditt namn av någon som fruktar att skogsbrand i vårt land ska ta både liv och hem. Amen!

Svara -   - 21/7-18 01:05 -


david nilsson Essunga

angående torkan så kan jag berätta vad jag upplevde förra sommaren, var i vedum utanför vara på ett barnmöte i vedums försammlingshem där larsgöran rönnberg även kallad gospel sam medverkade han pratade om elia o torkan för det var även torrt förra sommaren i juli, då kom det plötsligt till mej DET BLIR VÄRRE NÄSTA ÅR, jag odlar mycket grönsaker hemma så jag tänkte att jag måste börja göra en stor bevattningsbasäng tills nästa år, har sedan dess grävt o grävt både för hand och med hjälp av en hemmagjord backskopa på traktorn en fruktansvärt slit allafall och gratis har det ju heller inte varit 25000 kr har nog allt kostat med gummiduken o allt, har slitit hela våren med o sammla gräs med gräsklipparen menas det växte i maj o täckt mellan grönsaksraderna för att göra så att så lite vatten avdunstar så möjligt, så jag upplever att detta var profetiskt och vi måste vända om till dom gammla kristna stigarna som sverige en gång vandrade på .

Svara -   - 21/7-18 01:05 -


Jonatan Pandaciuc

Svar till Mikael W.

Sorgligt!

Svara -   - 21/7-18 01:20 -


Nina😄

Gud sänder inga domar över oss han har gett oss fri vilja och sänder inga domar för att vi ska bli frälsta

Vi har skapat bränder och allt möjligt själva

Vi missbrukar dem jord han skapat vi missbrukar mycket girighet har tagit över oss totalt vi blir kungar regenter mm och missbrukar makten och tar våra egna beslut låter folk leva fattigt när vi själva lever i överflöd fördelar ojämnt och tar för oss och mycket mer

Därav fattigdom krig och elände mm mm

Den Gud och Jesus jag känner sätter inte dom för att vi ska bli frälsta han kanske låter saker ske och längtar att vi som mött honom ska gå i bön och välkomna honom in i den sorg som drabbar oss och får vara med så folk vill öppna upp sina hjärtan för att vilja möta honom och ta emot honom Sända regn över oss som i denna stund

Om vi inte tillåter honom så tränger han sig inte på han längtar efter våra böner snarare förväntar sig våra böner och rop om hjälp i svåra nöd situationer ropa om regn över vårt land som brinner och de får ingen bukt på dem

Vi har storbrand utanför Jokkmokk brandmän och frivilliga går i skytte trafik om vart annat för att få kontroll över branden men de tar aldrig slut de kämpar och behöver våra förböner

Mitt Härjedalen står i lågor där byar som Kårböle har fått order om att fly och lämna hus och hem bodde i Härjedalen innan Jokkmokk 😢😢

Till sak

Däremot den dagen han kommer tillbaka då skall han sätta dom över oss för att vi vägra ta emot honom när vi chansen hade

Och den domen och vreden vill vi inte vara med för den är inte och leka med

Nu kanske någon blir arg på mig jag kan ha fel men i de ord jag läser reformations bibeln kan inte jag läsa att han tvingar genom att sätta domar över oss för att vi ska bli frälsta de är ett fritt val ifrån honom konsekvensen om hans dom kommer vid hans återkomst

Allt som händer har vi själva orsakat då vi inte förvaltat de han skapat väl

Har jag fel så tillrättavisa mig detta kom över mig idag då jag va i bön

Jag sätter inga domar i denna tid min dom kommer sen sa herren till mig

Sen föraktar jag inte Birger eller David Wilkerson Davids bok har jag läst massor av ggr och mycket utav den har slätt in och kommer så göra

Svara -   - 21/7-18 01:48 -


Troende

Är bränderna Guds straff också till oskyldiga ? Svar till Svenne.

Svara -   - 21/7-18 05:25 -


Sam G Ö

De pengar som den svenska regeringen har pumpat in till Hamas för att tända eld på de israeliska odlingarna vore bra att ha och använda till att släcka bränderna i Sverige. Men kanske det inte hade varit bränder i Sverige om inte Hamas hade fått dem? Ibland talar Gud på ett sätt, ibland på ett annat.

Svara -   - 21/7-18 09:05 -


Svenne

Svar till Troende.

Nej, egentligen inte.

Men Gud ser hela befolkningens och landets synd i stort. Han vill i det längsta skydda och bevara de "oskyldiga" (om det verkligen finns någon som är helt oskyldig).

Men han tillåter bränderna att rasa för att väcka vårt lands politiker och befolkning till besinning. De styrande har systematiskt avkristnat vårt land. Och de kristna är ljumma och slumrande. Nu får vi betala priset i form av torka och bränder.

Sverige har blivit ett hednaland, så vi skulle behöva få missionärer hit. Från länder där väckelsens eld brinner, till exempel Sydkorea, Kina och Afrika.

Politikerna släpper in främmande religioner i Sverige. Guds straff för detta blir, att Sverige blir ett islamistiskt land.

Jag skriver "vi" för att vi alla drabbas av torkan och att bränderna rasar.

Svara -   - 21/7-18 09:12 -


Svenne

Svar till david nilsson Essunga.

Amen, david nilsson!

Jag är säker på att det var profetiskt, det du upplevde. Det har ju gått i uppfyllelse. Vi måste absolut vända tillbaka till de gamla vägarna. för de nya har fört oss vilse. Gud talar genom brist på vatten.

Svara -   - 21/7-18 09:23 -


Johan

Sedan Sverige 2014 gav sitt erkännande av icke-staten Palestina såsom stat, så har vi haft 3 dåliga somrar på raken med kyla och regn.

I år fick vi istället rekordvärme och en sommar utan like. Jag tänkte att kanske är Guds dom gällande sommarvädret över. Det kanske beror på att Gud vet att det svenska folket kommer att rösta bort den regering som gått emot Gud och förbannat Israel på det sättet?

Nu ser vi att också denna sommar verkar vara en dom ifrån Gud. Ty även om Jesus inte kom för att döma människor (dock dömer Han ibland våra beteenden), utan för att frälsa, så måste Gud som en god och kärleksfull Far, låta vårt uppror och vår synd få konsekvenser. Hur ska ska Han annars få oss att omvända oss och välja det som är gott och rätt, så att vi kan bli räddade?

Svara -   - 21/7-18 09:37 -


Svenne

Svar till Johan.

Ja, Johan.

Sveriges erkännande av staten Palestina (som inte är någon stat) misshagade Herren. Därför vill han tala allvarligt till de styrande och vårt folk för att få till stånd en omvändelse. Bränderna, torkan och den extrema solhettan är ett resultat av det.

Regeringen, med utrikesminister Margot Wallström i spetsen intar också en mycket fientlig attityd mot Israel.

Sverigedemokraterna är det enda parti som tar avstånd från antisemitism och islamism. Därför ber jag, att SD ska bli valets vinnare i höst. Den nuvarande ogudaktiga regeringen har fört vårt land allt längre bort från Gud, genom att systematiskt avkristna Sverige.

Svara -   - 21/7-18 10:16 -


Tomas N

Jag känner mig också gripen av Birger Skoglunds profetia.

Kyrkans ledning och landet i stort har blivit förledd av den här tidens "goda" ideologier" och folket lider av konsekvenserna av att gå bort ifrån Gud.Än så länge lider inte så många en fysisk nöd,men andlig.

Det finns många profetröster och i min mening finns det både sådant som Anden bekräftar och sådant som har sin grund i våra övertygelser som inte är helt och enbart rotade i vadGud har sagt och rätt förståelse

Så kan det även vara med mig. Med detta sagt så tror jag Gud vill tillrättavisa Sverige i hur vi låter främlingsinvasioner ske på ett sådant sätt att våra egna blir åsidosatta.

Jag tror att denna linje att vara EU,s och världens föredöme i barmhärtighet är en skamlig villfarelse vilket Gud avslöjar när det blir uppenbart att Sverige har slösat bort sina resurser på det somi det stora perpsktivet är galenskap och även låtit tusentals unga och kvinnor lida hårt av migranters skändning.

Givetvis finns mycket inhemsk världslighet och bortvändhet från Gud,men detta senaste och allvarligaste tror jag Gud vill att vi hanterar först eftersom folket lider stor nöd.

Jaag för min del tror det är fel prioritering att lägga våra böner och behandlande av staten Israel högst på agendan. Tror Gud är mera intresserad av hur vi är mot varandra och rättfärdigt styre och livsföring och att bryta våra förbund och tillbedjan till de falska gudarna och offrandet till dem.

Må både kristna,kristna ledare och övriga nationen höra vad Gud kallar oss till i denna viktiga tid så att vi kan med Guds nåd omvända oss redan idag

Svara -   - 21/7-18 11:40 -


Tom

Jorden vajar som vaktskjulet i trädets topp och jorden försmäktar. Jorden ska nötas ut som ett klädesplagg

1/3, 2/3 av jordens liv(utom mänskligt)och biotoper redan utplånade. Mer plast än liv i haven om 25 år

Kombinera detta med israelmotstånd och lös moral så är skördetiden inne eller väldigt nära!

Svara -   - 21/7-18 11:53 -


Karl Håkan Sandell

De bränder som Hamas har försökt skapa inne i Israel. De har nu hamnat hos oss.

Så går det när man ställer upp på Israels fienders sida i en tid när Gud upprättar Israel och vill deras väl.

Att som vänstern gör fördöma Nazister i Sverige samtidigt som man ställer upp på de länders sida i Mellanöstern som vill utplåna Israel är hyckleri och Gud ser sådant.

Måtte Sverige änder sig och bli Israel vän. Ja måtte hela vänsterblocket med sitt hat av Israel falla i valet i höst. Gud hjälpe oss!!

Jesus lever, Halleluja!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 21/7-18 12:05 -


britt

TACK Svenne för det du skrivit här!

Läser man Bibeln så står det på flera ställen att Gud sänder straffdomar!

Ex. " Detta lät Herren mig se : Jag såg att Herren, Herren kallade på Elden för att UTFÖRA HANS SAK.. Och elden förtärde det stora djupet och höll på att förtära Landet. Då sade jag : Sluta Herre Gud! Hur skall Jakob kunna bestå, ett så litet folk? Då ångrade sig Herren" Amos 7:4

Även i Upp.boken!

Guds frid!

Svara -   - 21/7-18 12:05 -


Bengt

2016 var nog inte så kall sommar där vi.bor

Möjligen medelvarm

Vårt bor du Johan?

Svara -   - 21/7-18 12:07 -


Bengt

Ja men ingen allians igen

I så fall sd

Eller kristna värdepartiet

Svara -   - 21/7-18 12:10 -


Leif Boman

Svar till Tomas N.

Jag upplever det som att du är inställd på rätt våglängd Tomas N!

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 21/7-18 12:11 -


Anita

Svar till Svenne.

Amen

Svara -   - 21/7-18 12:15 -


Lasse

Svar till Karl Håkan Sandell.

Man leker ju inte med Gud som är helig och ser allt, det som är tragiskt är att ingen av dom styrande fattar att det är Gud som ger regnet som kommer, samt allas böner som nu är hörda, sen vad det gäller Israel så kommer Gud krossa dom som anfaller Israel på olika sätt, ha det gott och en sång vill jag dela till dig, vakna heter den, wake https://youtu.be/j-cMelhODnY

Svara -   - 21/7-18 12:54 -


Lasse

Svar till Karl Håkan Sandell.

Den är sänd från Israel https://youtu.be/j-cMelhODnY

Svara -   - 21/7-18 12:56 -


Lasse

Svar till Tomas N.

Känns rätt det du skriver, det är bibliskt det du skriver om att ta hand om sina närmaste först, att älska Gud högst och inte ha några avgudar, samt be och hjälpa dom vi har runt oss, ha en underbar dag Tomas N //Lasse

Svara -   - 21/7-18 13:28 -


Lasse

Svar till Tomas N.

https://youtu.be/YKENjebBCMI

Svara -   - 21/7-18 13:29 -


Bengt

Jo många är tydligen inte flyktingar egentligen

Svara -   - 21/7-18 13:31 -


Johan

Svar till Bengt.

Jag bor på Västkusten. Mitt påstående bygger väl mer på min och andras upplevelse av de senaste 3 somrarna, än på statistik och insamlad data.

De senaste 3 somrarna har varit mycket dåliga, och det är det många fler än jag som anser.

Svara -   - 21/7-18 14:07 -


Bengt

Förra sommaren och 2015 var inget vidare

Men 2016 upplevde jag ändå som lite bättre

Om än ingen kanonsommar

Svara -   - 21/7-18 14:53 -


Bengt

Förra sommaren och 2015 var inget vidare

Men 2016 upplevde jag ändå som lite bättre

Om än ingen kanonsommar

Svara -   - 21/7-18 14:53 -


Rolf

Misstänker att det är en varning från Gud till vad jag tror är kanske det mest sekulariserade landet i världen där tron ses som en fritidssysselsättning och att det är nästintill förbjudet att som kristen bära korset offentligt. Bränderna och torkan är inte lätt att förklara annars klimatförändring eller slumpen är knappast hela sanningen.

Svara -   - 21/7-18 20:55 -


Rune Johansson

Just nu drabbas Sverige av utbredda och svårsläckta skogsbränder. Flertalet skribenter härleder detta till att Herren nu straffar oss för våra handlingar som nation. Låt oss dock få lite perspektiv på de nu aktuella händelserna.

Stora och svårsläckta skogsbränder är globalt sett inget ovanligt och förekommer varje år fast oftast på olika platser. Vanligtvis är orsaken till dessa bränder varma och torra somrar ofta i kombination med oberäkneliga vindar. Anlagda bränder anges också som en av orsakerna.

Tittar vi globalt på några av de större bränderna under de senaste tio åren framstår de nu aktuella svenska bränderna som tämligen ”normala”.

2009 drabbades Australien av enorma skogsbränder vilket krävde 173 dödsoffer. Minst 400 personer skadades varav flera allvarligt. Bränderna förstörde 2000 hem och en yta av Gotlands storlek ödelades. Flera av bränderna var anlagda av pyromaner. 2013 och 2014 drabbades Australien även då av bränder minst i paritet med de nu aktuella svenska. Den gångna vintern var i Australien den värsta på flera år och 150 bränder härjade samtidigt, hem förstördes och en ansenlig mängd boskap dog.

2017 var det Portugals tur att drabbas av bränder detta efter en mycket torr och varm sommar. I ett område i centrala Portugal huserade mer än 20 bränder samtidigt vilka bekämpades av 2400 personer och 750 fordon från räddningstjänsten. Runt 70 personer avled av bränderna.

Fjolåret innebar också svåra bränder i Spanien. Flera tusen personer fick evakueras och tre personer omkom till följd av lågorna. Flera av bränderna var anlagda.

Just nu är även våra nordiska grannländer svårt drabbade av skogsbränder och då speciellt Norge och Finland, mycket pga den rådande torkan. I USA har minst ett 60-tal bränder rasat under inledningen av sommaren. Ett flertal byggnader har förstörts många människor har evakuerats och en brandman har omkommit. Skogsarealer flera gånger Gotlands har hitintills förstörts. Vad USA beträffar har speciellt Kalifornien varit mycket svårt drabbat av skogsbränder under den senaste åren och stora värden gått till spillo.

Detta är endast några exempel på skogsbränder som härjat global under det senaste decenniet. Med detta som perspektiv är det förmätet att få just de nu aktuella svenska bränderna att framstå som någon slags dom över just Sverige. Vi är generellt sett mindre drabbade av naturkatastrofer än de flesta andra länder.

Svara -   - 22/7-18 13:16 -


Lennart Ö

"Himmel och jord må brinna, höjder och berg försvinna, men den som tror skall finna, löftena de stå kvar."

Det behövs ett skyfall av rening Helgelse i vårt land!

Svara -   - 22/7-18 15:25 -


Tomas N

Risken finns att förklara allt som sker med vetenskap,logik och statistik,men det kan ändå vara ett budskap från Gud. Det skulle även kunna vara det som leder till ett regimskifte,för som en journalist skrev så har den socialdemokratiska regeringen varit värst på att lösa katastroflägen. Något där är mera korrumperat och manifesteras i lamslagenhet och dåliga beslut. Personligen känner jag stor ofrid över att just Dan Eliasson är den som är höste ansvarige för att samordna bransdläckningen

De vänsterliberala och delar av kristenheten kommer efter detta förmodligen att pålägga en oändlig och hård bestraffning relaterad till miljöpolicy och sådana regler.

Problemet är ju att vi inte längre har resurser i Sveriga att hantrera kriser. Att klimatet ändrat sig är inte helt lätt att svara på,men radikala regler och bestraffningar är kanske inte från Gud

Ett annat dike att hamna i är att frambära offer och tillbedjan till Israel. Problemet där är att vi inte vet hur mycket vi skall offra eftersom Jesus själv inte har undervisat om det . Dessutom gör nationen Israel själva en hel massa dumheter som t ex Pridefestivaler som gör att vi inte vet läget. Svaret och orsaken till Sveriges problem blir lite svårt att relatera till hur Israel har det.

Jag stödjer inte Palme och hans efterföljare eller att stödja Hamas. Men att relatera allt till hur vi förhåller oss till Israel tror jag är problematiskt

Oavsett allt så är dessa katastrofala bränder anledning till omvändelse och rannsakan. Låt oss inte gå tillbaka till synd ,villfarelse och allmän slapphet igen utan ge akt på att leva på ett rättfärdigt sätt inför Gud och tjäna Honom.

Vi behöver fortsätta be för läget

Svara -   - 22/7-18 17:55 -


Bengt

Men alliansen är inget bra heller

Bäst är kristna värdepartiet

Men sd kan också vara bra

Svara -   - 22/7-18 18:16 -


britt

Till Tomas N

Efter vad du skrivit här och innan så verkar du vara Anti-Israelisk??

Judarna är Guds förbundsfolk och Jesus är judarnas konung. Se dagar skall komma, säger Herren, då jag skall sluta ett nytt förbund med Israels hus och med Juda hus. Jag skall vara deras Gud och dom skall vara Mitt folk!

Hur förhåller sig då med oss Hednafolk och det nya förbundet? Jo, genom Jesus som själv var jude, så kan vi bli inympade i det judiska folket och bli medborgare i Israel. Det är så vi blir delaktiga i det nya förbundet.

Svara -   - 22/7-18 18:52 -


Leif Boman

Svar till britt.

Något att tänka på angående Israel och Guds folk!

Han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus. Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig. Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem. Kom därför ihåg hur det var tidigare: ni var födda som hedningar och kallades oomskurna av dem som kallar sig omskurna, med den omskärelse som görs på kroppen av människohand. På den tiden var ni utan Kristus, utestängda från medborgarskapet i Israel och utan del i förbunden med deras löfte. Ni var utan hopp och utan Gud i världen. Men nu, genom Kristus Jesus, har ni som tidigare var långt borta kommit nära genom Kristi blod. Han är vår frid, han som har gjort de två till ett och rivit skiljemuren, fiendskapen. I sin kropp har han satt lagen ur kraft med dess bud och stadgar, för att i sig själv göra de båda till en enda ny människa och så skapa frid. Så skulle han försona de båda med Gud i en enda kropp genom korset, där han dödade fiendskapen. Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära. Genom honom har vi båda i en och samme Ande tillträde till Fadern. Därför är ni inte längre gäster och främlingar, utan medborgare med de heliga och medlemmar i Guds familj.

Efesierbrevet 2:6‭-‬19

Att bli medborgare tillsammans med judar i Israel har alltså inte alls med det jordiska Israels land att göra. Inte ens en jordisk född jude är en Guds jude om inte Jesus har kommit in i hjärtat och blivit dennes Herre!

Det handlar om våra kommande himmelska nya kroppar och ett himmelskt Israel, och den kommande himmelska staden Jerusalem, platsen och staden ovan där någonstans, inte den plats här på jorden som fullständigt skall försvinna framöver!

Det handlar alltså inte alls om det jordiska Israel som visserligen kommer att regera här nere i kommande närliggande dagar, i tusen år, utan det handlar om två helt skilda ting!

Ett jordiskt Israel som endast har varit en skuggbild av det kommande himmelska, som är helt och hållet bortom våra fysiska och jordiska lagar...Men, ändå kommer Kristi himmelska rike råda och regera över denna jord, Jesus Kristus tillsammans med Bruden skall råda. Från den himmelska tronen i den himmelska världen som det står kommer regerandet att ske...

Därför står de inför Guds tron och tjänar honom dag och natt i hans tempel, och han som sitter på tronen ska slå upp sitt tält över dem.

Uppenbarelseboken 7:15

Jesu frid...

Svara -   - 22/7-18 20:05 -


Tomas N

Svar till britt.

Jag är inte anti-Israel. Men det som är aktuellt här är ju hur vi agerar i krislägen.

Som individ och som grupp har vi (kristna) ett förbund med Gud med löften och åtaganden. Vi ber alltså dagligen till Gud och vandar i vår kallelse. Vi omvänder oss från synd och ber om förlåtelse för det som vi ändå missar i,vi står i gapet för de människor vi har omkring oss ochs om Gud har lagt på vårt hjärta.,Vi ber för övriga medlemmar i Guds folk och först de vi lever och tjänar tillsammans med och sedan ledare,Vi ber för Guds hjälp till alla som vihar omkring oss och vi ber för Sverige och hela världens ledare.

Om det blir katastrofer så ropar vi ännu mera till Gud och söker efter om Gud det finns synd och överträdelser som vi eller nationer behöver omvända sig ifrån.

Vårt förbund är med Gud och var och en som vill och tror och överlämnat sig till Gud gavs rätten att få bli Guds barn och därmed medborgare i Guds rike.

Därför tjänar vi bara honom och behöver inte frukta och tjäna andra herrar och gudar om sådana skulle knacka på dörren och kräva vår lydnad och tillbedjan.

Om någon har en teologi där fysiska Israel och Jerusalem fortfarande har en stor plats så kan det bli problem eftersom vi kristna egentligen är ett folk och står tillsammans med samma mål. Vi borde vara eniga i hur vi reagerar när det blir riktigt allvarliga saker. För mig så har inte fyiska Israel denna plasta av tillbedjan . Man behöver inte bråka om det,men alla kan ju se att det är väldigt olika reaktioner på hur man reagerar vid en kris om rätt ställning med Gud och synd räcker eller om att ha det rätt ställt med Israel också är viktigt.

Om man är osäker på vem som är Guds folk så kan man ju alltid be välsignelse över Guds folk ändå fast man inte vet om det är kristna+Israel eller inte. Man kan ju be om Helige andes uppenbarelse över detta.

Än så länge finns ju frihet att välja en församling som är centrerade runt Israel eller inte. Men ganska snart och helst igår så borde klarhet över frågan komma över kristenheten. Fast jag tror den klarheten kommer kosta en del

Ber för detta och bränderna

Svara -   - 22/7-18 23:09 -


britt

Till Tomas N

Tack för svaret! Det är ju självklart att vi skall Be för Vårat Land Sverige! Men har vi ett stort hjärta så finns det säkert plats för att be för andra länder!

Det jag skrev var om inympning som står i Bibeln. Rom.11 överskriften är : De hednakristna varnas för högmod. …………….

När jag och en kollega var i Israel för att gå i Jesu fotspår så frågade vi ett par judar hur det är och hur dom mår? Och svaret blev : "Det är ingen som tycker om oss." Jag grät!

JA, vi får BE för att dessa bränder upphör och för alla som drabbas!!!

Guds frid!

Svara -   - 23/7-18 11:17 -


Leif Boman

Svar till britt.

Jag hoppas nu inte att du tolkade mitt svar såsom att det jordiska Israel inte har plats i mitt hjärta, för så är det absolut inte!

Jag ber alltid för det jordiska Israel och välsignar dem. De är ju Guds utvalda folk och land som skulle vara till tecken och en hel del annat för oss. Det är inom det folket Gud föddes som människa och dog för oss!

Det är hos det folket och den plats på jorden dit Herren snart återkommer!

Det är det folket som i Andens kraft och eld skall bli det ledande folket på denna jord efter Jesu ankomst m.m....

Allt gör de inte rätt men är ändå Guds utvalda folk och plats, ske Guds vilja med dem, och må speciellt kristna Israeler få den vishet och kraft att nå sina landsmän som de behöver, men Jesu välsignelser också över alla de kristna syskon inom de muslimska länderna runtomkring Israel, så att också de får kraft och uthållighet i den goda kampen...

Jesu frid...

Svara -   - 23/7-18 12:06 -


britt

Till Leif Boman!

Tack Snälla för det fina du skrev! Håller med dig i allt och som du skriver att vi också får BE för de kristna syskonen i de muslimska länderna så att de håller ut och får kraft i kampen för sin kristna tro.

Jesu frid !

Svara -   - 23/7-18 13:35 -


Torsten Edelstam

Svar till Svenne.

Ja, det kan man säga. Ondskan är bevis på Guds existens.

Svara -   - 24/7-18 00:33 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Pride Göteborg, Runar Sögaards väckelsemöte med Jimmie Åkesson

Pride Göteborg, Runar Sögaards väckelsemöte med Jimmie Åkesson - Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Runar Sögaards väckelsemöte med Jimmie Åkesson

Den förre väckelsepredikanten Runar Sögaard har intervjuat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i sin talkshow med det fyndiga namnet "väckelsemöte".

6

Läs allt!


Lars Enarson i Norra Sandsjö Bygdegård 22 augusti

Lars Enarson i Norra Sandsjö Bygdegård 22 augusti

Lars Enarson från Israel talar i Norra Sandsjö Bygdegård onsdag 22 augusti klockan 19.00 över ämnet: Vi vänder om - Sverige, valet och Israel.

2

Läs allt!


Jas-plan kraschat efter att ha krockat med fågel

Flygöversten till Putin: - Va? Ska vi inte anfalla Sverige med våra toppmoderna krigsflygplan?! - Nej, jag skickar ett gäng fiskmåsar istället! 

1

Läs allt!


Fjällstugan fullsatt när Lindbergarna gästade

Lindbergarna i Fjällstugan

Nenne Lindberg och hans son Martin i full ös på Fjällstugan i Jönköping. 

Lindbergarna med Nenne, Martin, Stefan, Sivert, Ted Sandstedt och Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson gästade Fjällstugan i Jönköping som var fullsatt av besökare.

0

Läs allt!


Regnbågs-gudstjänst gör Jesus till en synda-tjänare

Läsarmejl av nils 

Regnbågs-gudstjänst i Sveriges radio

Gudstjänstens förljugna budskap var allt annat än frihet i Kristus. Bild: Sveriges radio. 

Det var Svenska Kyrkan i Umeå som stod för den i Radio P1. Kl. 11:00. Temat var: "Friheten I kristus" med hänsyftning till den pågående Pride-festivalen i Göteborg. 

43

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

6

Läs allt!


Chip på alla

Av Holger Nilsson 

Chip på alla

Att få ett chip injicerat i kroppen blir en alltmer aktuell fråga. Det vi ser nu är bara början...

12

Läs allt!


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

25

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

27

Läs allt!


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

7

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

16

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

26

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

59

Läs allt!


Annons


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

2

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 34, onsdag 22 augusti 2018 kl. 03:57

Jesus söker: Henrietta, Henrika!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


Senaste kommentarer


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

23

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 436 320 397 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 787 bloggartiklar, 87 442 kommentarer och 57 727 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp