Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Profetiska nyheter – September 2020

Börjar tredje världskriget i höst?

Profetiska nyheter – September 2020.

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
söndag 6 september 2020 11:52
Gästblogg

Vakenhet

Guds frid kära syskon.

Här delar jag två väldigt spännande nyheter, som ganska tydligt visar hur nära vi är helt avgörande och stora profetiska händelserna i världen.

Har Herren vår uppmärksamhet och är vi vakna inför den absolut avgörande tid vi lever i? Jag vet inte när Herren väljer att rycka sin församling till sig, men jag vet att tiden är mycket kort.

Herren varnar församlingen i Sardes, att om dom inte är vakna, kommer Herren som en tjuv, och dom skulle då inte veta vilken stund Herren kom över dom (Upp 3:3). Det betyder samtidigt, att Herren önskar att vi ska känna till stunden och veta om tiden vi lever i. Han önskar vakenhet och hjärtan som bidar efter hans återkomst. Tiden är allvarlig och mycket kort.

100 % logiskt och möjligt

Arabvärlden sträcker sig från Atlanten i väster till Indiska oceanen i öster. Många av länderna igår i det så kallade ”Arabförbundet”, som bildades 1945. I detta förbund räknar man normalt med cirka 22 medlemsstater – länder som exempelvis Jemen, Irak, Egypten och Sudan. Alla länder är samtidigt medlemmar i islamiska konferensorganisationen.

Kushner, Trumps svärson, som har haft en betydande roll i fredsförhandlingarna i Mellanöstern, uttalar sig om att ”det är 100 % möjligt och logiskt för alla 22 arabstater att erkänna Israel”.

Förbund mellan Israel och arabvärlden

När världen inklusive arabförbundet börjar ge uttryck för att vi är nära ett erkännande av Israel, så betyder det samtidigt att vi också är på väg mot ett snarligt uppfyllande av Daniels bok kap 9, som talar om Israels kommande förbund ”med de många”.

Det kommer ett förbund mellan Israel och arabvärlden, och Arabförbundet kan mycket väl vara den organisation som skriver under på avtalet, som är utformat och gjort av Antikrist.

Källa:

Kushner: 100% possible, and logical, for all 22 Arab states to recognize Israel | The Times of Israel

Profetia om ett tredjevärldskrig/GOG/Magog i 2020

En av 1900 talets mest inflytelserika rabbiner, Yisrael Meir (HaKohen) kom med en profetia under hans sista dagar, om ett stort kommande krig som berör vår tid. Han talar om ett tredje krig, som skulle bli större än något annat som tidigare har varit – och det skulle komma 75 år efter slutet av det andra världskriget. Det ska noteras att Yisrael Meir föddes 1838, och upplevde första världskriget, men dog i september 1933, sex år före andra världskrigets start.

Han profeterade:

”25 år efter slutet av det sista kriget (första världskriget), kommer ett nytt krig att bryta ut som får det första till att likna en lek”.

Sanningen var dock att det gick 21 år mellan det första och det andra världskriget. Sedan fortsätter han:

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Det var den 14 augusti 1945 att man undertecknade ett vapenstillestånd, men det var först två veckor senare, den 2 september 1945, att Japan övergav sig. Det betyder att om denna profetia är korrekt, så kan vi förvänta ett tredjevärldskrig redan här i höst.

Källa:

Prophetic Rabbi who Accurately Predicted WW2: 'War of Gog-Magog this Summer' - Israel365 News | Latest News. Biblical Perspective.

Profetiska nyheterna står i kö

Dom profetiska nyheterna står i kö, och det är väl ändå inte så konstigt? På samma sätt var det när Jesus kom till jorden för 2000 år sedan. Det fanns en förväntan efter Messias, och alla tecken i himmel och jord, pekade på hans tid hade kommit.

Det samma upplever vi i dag. Det har gått 2000 år sedan att Messias, vår frälsare gick på jorden, och det löfte han gav det judiska folket, var att ”efter två dagar (två tusen år) gör han oss (judarna) levande igen, på tredje dagen, (i starten av det messianska riket) låter han oss uppstå” – Hos 6:2.

Det betyder att vi lever i den tid, där vi kan förvänta att Herren vänder åter. På samma sätt som för 2000 år sedan, vittnar och pekar tecken i himlen och på jorden om hans återkomst. Först kommer han till sin kropp, Guds levande församling, och efterföljande till Israel, det judiska folket, för att upprätta det messianska riket på jorden.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael Walfridsson


#Tredje världskriget #Profetia #Mikael Walfridsson #Tidstecken


220 kommentarer

14 15 16 »22

x
Lillibeth
fredag, 18 september 2020 17:05

Nu återigen så svarar du att jag har kommit med lösrykta antaganden . Jag sa til dig att jag inte har haft tid och kommer att återkomma med ett svar.
Jag har likt Christer (som är mycket mer bibelkunnig än jag är) framfört antal bibelställen tidigare där som ligger till grund för ett uppryckande.Möjligen har du inte läst mina tidigaste inlägg.
Nu har vi ju inte sett varken det ena eller det andra som du kan hålla med om.
Varför skulle det enligt din åsikt vara så förfärligt med ett tidigt uppryckande ???
Vill du verkligen vara med i perioden vedermödan???

Men som sagt ämnet är hett verkar det som och jag ska se om jag kan återkomma.
Det absolut viktiga är att vara i Ordet nära Jesus.


Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
fredag, 18 september 2020 17:38
Tomas N skrev:
Ursäkta att jag lägger mig i.
Jag uppskattar iden om att det skulle vara Mikael som håller tillbaka.Det skulle kunna vara det.
Själv har jag alltid tolkat texten från Thessalonikerbrevet som lite av en gåta.
Det framgår inte tydligt om vem/vad som håller tillbaka.
För de som tror på ett tidigt uppryckande så är det säkert naturligt att det första man tänker på är att Helige ande är bort genom de kristna som är borttagna.

Min tolkning är att vi inte måste veta vilket skeende som det handlar om. Bara att en dag kommer inget hålla tillbaka enligt Guds plan.

Precis som Jesus själv sa att Hans tid hade ännu inte kommit.
Men den kommer komma och vi kan inte påverka eller be över saken. Det sker när det sker,men man skall hålla dig vaken och redo

Det är bra att du uppskattar idén att den som håller tillbaka och hindrar är Michael vilket är Bibliskt. Vi måste inte veta, men det är viktigt att känna till då pretribläran baseras på en mycket stor del som Scofield lärde ut felaktigt, om Vem den är som hindrar, som jag skrev en hel del om i mitt svar till Lillibeth!

Ingen kan hålla tillbaka Guds plan, men instämmer naturligtvis i att Herren Jesus Kristus kommer komma, som blir den mest underbaraste dagen som någonsin har hänt för oss. Halleluja! Amen!

Vi kan inte påverka alls, men många kristna kan be över Vem den är som hindrar och läsa vad jag har skrivit och kommit fram till och blivit uppenbarat genom Den Helige Ande och enligt vad Bibeln säger så tror jag att sanningen för de flesta kommer bli uppenbar när det gäller Vem den är som hindrar. Ja! Vi skall alltid hålla oss vakna och vara uppmärksamma på det som sker och vara redo speciellt efter det Antikrist ställer till förödelsens styggelse!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
fredag, 18 september 2020 18:17
Mikael W skrev:
....och vem ger direktiven till Mikael?
Vem tjänar denna ärkeängel?


Ursäkta om jag lägger mig i frågan från dig Mikael W till Tomas N, men då inget svar kommer känner jag mig nödgad att svara i hans ställe. Tomas kommer säkert med ett svar han också senare! Först blir jag förbluffad över att du inte verkar känna till vem ärkeängeln Michael är som Bibeln talar om! Michael är en god ängel och är den mäktigaste och starkaste av änglarna och han tjänar naturligtvis alltid och bara Gud! Den som ger direktivet är Gud själv när tiden är inne för det! Uppenbarelseboken 12:7-8

Shalom

Svara

x
Susse
fredag, 18 september 2020 19:47

“9 Men när ärkeängeln Mikael tvistade med djävulen om Moses kropp, vågade han inte uttala någon hånfull dom över honom utan sade: “Må Herren straffa dig.” (Jud 9)

Svara

x
Israelvänlig svarar Lillibeth
fredag, 18 september 2020 19:54
Lillibeth skrev:
Nu återigen så svarar du att jag har kommit med lösrykta antaganden . Jag sa til dig att jag inte har haft tid och kommer att återkomma med ett svar.
Jag har likt Christer (som är mycket mer bibelkunnig än jag är) framfört antal bibelställen tidigare där som ligger till grund för ett uppryckande.Möjligen har du inte läst mina tidigaste inlägg.
Nu har vi ju inte sett varken det ena eller det andra som du kan hålla med om.
Varför skulle det enligt din åsikt vara så förfärligt med ett tidigt uppryckande ???
Vill du verkligen vara med i perioden vedermödan???

Men som sagt ämnet är hett verkar det som och jag ska se om jag kan återkomma.
Det absolut viktiga är att vara i Ordet nära Jesus.


Jag svarade och bemötte ditt förra inlägg! Har inte varit med så länge på denna sajt, som förklarar varför jag inte sett dina tidigare inlägg!

Det handlar inte om vad jag önskar utan det handlar om vad Bibeln säger! Ska bli intressant att se om du kan plocka fram någonting från Bibeln, som talar om ett uppryckande innan den sista och 70:e årsveckan!

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
fredag, 18 september 2020 20:00
Israelvänlig skrev:
Ursäkta om jag lägger mig i frågan från dig Mikael W till Tomas N, men då inget svar kommer känner jag mig nödgad att svara i hans ställe. Tomas kommer säkert med ett svar han också senare! Först blir jag förbluffad över att du inte verkar känna till vem ärkeängeln Michael är som Bibeln talar om! Michael är en god ängel och är den mäktigaste och starkaste av änglarna och han tjänar naturligtvis alltid och bara Gud! Den som ger direktivet är Gud själv när tiden är inne för det! Uppenbarelseboken 12:7-8

Shalom

Javisst är det så...

Svara

x
CK svarar Israelvänlig
fredag, 18 september 2020 20:03
Israelvänlig skrev:
Återigen kommer du med saker som inte är relevanta och utan någon som helst hänvisning till vad Bibeln säger och då blir det bara ett löst antagande! Det finns pastorer som är helt emot din åsikt också! Vedermödan blir förkortad för de utvalda och de utvalda är församlingen. När det gäller talet om en stor väckelse i hela världen i ändens tid är det ingenting jag kan få fram skall ske och Bibeln har väl aldrig någon gång såvitt jag känner till nämnt stora väckelser i hela världen, men däremot så kan det naturligtvis ske väckelser på olika platser i världen vilket har skett och sker och vi ber om det att det också speciellt i denna sena tid ska ske en väckelse i Sverige!

Men det vi vet är att i de sista dagarna talas det om att edra söner och döttrar skola profetera, edra gamla män skola hava drömmar, edra ynglingar skola se syner; också över dem som äro tjänare och tjänarinnor skall Herren i de dagarna utgjuta sin Ande. Joel 2:28-29 Detta hände förvisso under den första pingsten då Den Helige Ande gavs till apostlarna i Jerusalem, men som jag tolkar det så kan man definitivt inte bortse ifrån att det kan komma hända igen.

Lewi Petrus, som var en förgrundsgestalt och ledare inom Pingströrelsen har också sagt såvitt jag känner till att uppryckandet kommer ske efter vedermödan, men oavsett vad kända kristna predikanter har sagt så gäller det alltid att det finns ett stöd i Bibeln från deras utsagor.

Människan har i alla tider fått lida av förföljelse av olika skäl, kristna speciellt för sin tro där många fängslades och väldigt många fick lida martyrdöden under Romarriket, judar som nästan utrotades. Det sägs att tusentals kristna blir martyrer varje år!

Så långt jag vet så var den förste som kom att skilja bortryckandet från Jesu andra tillkommelse, en baptistisk förkunnare vid namn Morgan Edwards (1772-1795). Han skrev en uppsats under sin utbildning som omfattade en hypotetisk form av mittribulationism, och som blev publicerad i hans avhandling flera år senare. Mindre än fyrtio år efter Morgan Edwards bortgång, undervisade Edward Irwing (Catholic Apostolic Church), och kort därefter John N. Darby (Plymothbröderna), båda från England, pretribulationism.

Det är välgrundat och korrekt att påstå att oavsett synen på milleniet så har den stora majoriteten av dem som kallat sig för kristna, genom församlingens hela historia, trott på en uppståndelse och ett bortryckande efter vedermödan, dvs posttrib. De såg enbart fram emot en enda Kristi återkomst för att döma både "Syndens Människa" och hans efterföljare, och för att rädda församlingen.

FRÅGAN OM BORTRYCKANDET I MODERN TID
På många håll i den västliga världen och i synnerhet i USA och i västra Europa, trängde under de två senaste århundradena pretrib ut posttrib. Detta berodde till stor del på den kristna seminarierörelsen, med stora skolor som Dallas Theological Seminary som banade väg för den här synen. Men, det förmodligen enstaka mest betydelsefulla skälet till accepterandet av pretrib var genom en studiebibel, nämligen The Scofield Reference Bible, som bakade in det dispentionella / pretrib schemat i sina referensnoter. Jag nämnde även Scofield i ämnet Vem den är som hindrar där han gjorde enbart ett antagande att det är Den Helige Ande som hindrar vilket är felaktigt! Det är felaktigt då den som hindrar är Michael. Se återigen analyser och slutsats i ämnet Vem den är som hindrar. Scofields antagande utan grund har följt med och är en del av pretribläran!

Under de senaste decennierna, har det varit en omfattande trend bort ifrån pretribulationismen. Jag menar att den trenden till största delen kommer sig utav att enskilda kristna studerar bibeln på egen hand och kommer fram till slutsatsen att pretrib synen helt enkelt inte är biblisk. Ett annat skäl är det historiska argumentet som posttrib företrädare i ökad omfattning har börjat föra fram, nämligen att posttrib var det enda synsättet som förekom i den tidiga Kyrkan. Pretribulationismens tidiga rötter har också blivit kända genom forskning från män som George Ladd, Robert Gundry och i synnerhet av Dave MacPherson.

Etablissemanget bakom pretrib tar denna uttunning av deras led mycket allvarligt. Pretrib Research Center som är grundat av Tim LaHaye. Idag leds pretrib för närvarande av Thomas Ice, där deras ledning är fast beslutna att vända den här trenden, och att kontra verkan av de kraftfulla historiska belägg som posttrib sidan har framlagt. Pretribbare svarar genom ett blixtanfall av propaganda i form av fantasy litteratur och film, som LaHayes Left Behind serie, för att stötta upp sin bas. Men, trots denna satsning, så fortsätter uttåget av kristna stadigt från pretrib lägret.

Jag respekterar att andra har sin åsikt, men samtidigt borde du på något sätt kunna visa genom Bibeln vad den säger enligt din åsikt, men det har du aldrig gjort! Självfallet accepterar jag inte den tron som avviker mot Ordet och vad Den Helige Ande har väglett mig till att tro.

Shalom


Under de senaste decennierna, har det varit en omfattande trend bort ifrån pretribulationismen. Jag menar att den trenden till största delen kommer sig utav att enskilda kristna studerar bibeln på egen hand och kommer fram till slutsatsen att pretrib synen helt enkelt inte är biblisk.

Amen, precis så är det!!

Svara

x
Israelvänlig svarar Susse
fredag, 18 september 2020 21:09
Susse skrev:
“9 Men när ärkeängeln Mikael tvistade med djävulen om Moses kropp, vågade han inte uttala någon hånfull dom över honom utan sade: “Må Herren straffa dig.” (Jud 9)

Det stämmer! Michael har inget mandat för att döma eller döda Satan även om han kunde det! Han har istället bland annat fått mandat till att köra ut Satan fullständigt och för alltid ifrån himmelen när den tiden är inne! En ängel kommer binda Satan så han hålls bunden i tusen år! Den ängeln är möjligtvis Michael och den ängeln som jag tror kommer göra det!

Shalom


Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
fredag, 18 september 2020 21:11
Mikael W skrev:
Javisst är det så...

Javisst är det så!😊

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar CK
fredag, 18 september 2020 21:13
CK skrev:
Under de senaste decennierna, har det varit en omfattande trend bort ifrån pretribulationismen. Jag menar att den trenden till största delen kommer sig utav att enskilda kristna studerar bibeln på egen hand och kommer fram till slutsatsen att pretrib synen helt enkelt inte är biblisk.

Amen, precis så är det!!

Precis! Så är det! Ja! Det säger vi amen till!😊

Shalom

Svara

14 15 16 »22

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 19 oktober 2020 13:39
Fader, jag älskar Jesus och ber varje dag, försöker göra mitt bästa, men ändå är jag så ledsen och ensam med ett sjukt barn som alla spottar på, mycket ledsen och utanför. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp