Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Profetiska nyheter – September 2020

Börjar tredje världskriget i höst?

Profetiska nyheter – September 2020.

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
söndag 6 september 2020 11:52
Gästblogg

Vakenhet

Guds frid kära syskon.

Här delar jag två väldigt spännande nyheter, som ganska tydligt visar hur nära vi är helt avgörande och stora profetiska händelserna i världen.

Har Herren vår uppmärksamhet och är vi vakna inför den absolut avgörande tid vi lever i? Jag vet inte när Herren väljer att rycka sin församling till sig, men jag vet att tiden är mycket kort.

Herren varnar församlingen i Sardes, att om dom inte är vakna, kommer Herren som en tjuv, och dom skulle då inte veta vilken stund Herren kom över dom (Upp 3:3). Det betyder samtidigt, att Herren önskar att vi ska känna till stunden och veta om tiden vi lever i. Han önskar vakenhet och hjärtan som bidar efter hans återkomst. Tiden är allvarlig och mycket kort.

100 % logiskt och möjligt

Arabvärlden sträcker sig från Atlanten i väster till Indiska oceanen i öster. Många av länderna igår i det så kallade ”Arabförbundet”, som bildades 1945. I detta förbund räknar man normalt med cirka 22 medlemsstater – länder som exempelvis Jemen, Irak, Egypten och Sudan. Alla länder är samtidigt medlemmar i islamiska konferensorganisationen.

Kushner, Trumps svärson, som har haft en betydande roll i fredsförhandlingarna i Mellanöstern, uttalar sig om att ”det är 100 % möjligt och logiskt för alla 22 arabstater att erkänna Israel”.

Förbund mellan Israel och arabvärlden

När världen inklusive arabförbundet börjar ge uttryck för att vi är nära ett erkännande av Israel, så betyder det samtidigt att vi också är på väg mot ett snarligt uppfyllande av Daniels bok kap 9, som talar om Israels kommande förbund ”med de många”.

Det kommer ett förbund mellan Israel och arabvärlden, och Arabförbundet kan mycket väl vara den organisation som skriver under på avtalet, som är utformat och gjort av Antikrist.

Källa:

Kushner: 100% possible, and logical, for all 22 Arab states to recognize Israel | The Times of Israel

Profetia om ett tredjevärldskrig/GOG/Magog i 2020

En av 1900 talets mest inflytelserika rabbiner, Yisrael Meir (HaKohen) kom med en profetia under hans sista dagar, om ett stort kommande krig som berör vår tid. Han talar om ett tredje krig, som skulle bli större än något annat som tidigare har varit – och det skulle komma 75 år efter slutet av det andra världskriget. Det ska noteras att Yisrael Meir föddes 1838, och upplevde första världskriget, men dog i september 1933, sex år före andra världskrigets start.

Han profeterade:

”25 år efter slutet av det sista kriget (första världskriget), kommer ett nytt krig att bryta ut som får det första till att likna en lek”.

Sanningen var dock att det gick 21 år mellan det första och det andra världskriget. Sedan fortsätter han:

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Det var den 14 augusti 1945 att man undertecknade ett vapenstillestånd, men det var först två veckor senare, den 2 september 1945, att Japan övergav sig. Det betyder att om denna profetia är korrekt, så kan vi förvänta ett tredjevärldskrig redan här i höst.

Källa:

Prophetic Rabbi who Accurately Predicted WW2: 'War of Gog-Magog this Summer' - Israel365 News | Latest News. Biblical Perspective.

Profetiska nyheterna står i kö

Dom profetiska nyheterna står i kö, och det är väl ändå inte så konstigt? På samma sätt var det när Jesus kom till jorden för 2000 år sedan. Det fanns en förväntan efter Messias, och alla tecken i himmel och jord, pekade på hans tid hade kommit.

Det samma upplever vi i dag. Det har gått 2000 år sedan att Messias, vår frälsare gick på jorden, och det löfte han gav det judiska folket, var att ”efter två dagar (två tusen år) gör han oss (judarna) levande igen, på tredje dagen, (i starten av det messianska riket) låter han oss uppstå” – Hos 6:2.

Det betyder att vi lever i den tid, där vi kan förvänta att Herren vänder åter. På samma sätt som för 2000 år sedan, vittnar och pekar tecken i himlen och på jorden om hans återkomst. Först kommer han till sin kropp, Guds levande församling, och efterföljande till Israel, det judiska folket, för att upprätta det messianska riket på jorden.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael Walfridsson


#Tredje världskriget #Profetia #Mikael Walfridsson #Tidstecken


220 kommentarer

17 18 19 »22

x
Mikael W svarar Israelvänlig
söndag, 20 september 2020 13:19
Israelvänlig skrev:
Jag skrev tidigare att du nämner Romarbrevet och 1:a och 2:a Tessalonikibreven och om du kunde ange mer specifikt vilka/vilket kapitel i respektive brev som visar på ett uppryckande innan den sista och 70:e årsveckan? Du gav inget svar på detta, som du själv hänvisar till ty du kan inte hitta någonting som visar att uppryckandet sker innan vedermödan! Ni inom pretribläran har aldrig och kan inte lägga fram ifrån Bibeln, som är Guds Ord, någonting som visar på ett uppryckande innan vedermödan! Du skriver vidare att miljarder kristna har tolkat Bibeln såsom du gör när det gäller uppryckandet! Det stämmer ju inte heller eftersom urkristendomen fram till 1800-talet var en posttribtolkning! Du säger eller åtminstone hänvisar till att posttribläran skulle vara en villolära när det i högsta grad är pretribläran, som är en villolära!

Jag och många flera med mig har fått en kallelse bland annat till att föra ut hur urkristendomen såg på församlandet av de heliga enligt Bibeln! Jag har aldrig sagt i vilken stund uppryckandet sker utan i vilken period uppryckandet kommer ske och har hänvisat tidigare som alla läsare kan se till Daniel 12:1-2 Jag har visat tidigare att den som hindrar är Michael och inte Den Helige Ande och avfärdat fullständigt att apostasia skulle betyda uppryckande. Vidare har jag tidigare avfärdat Lillibeths försvarstal för pretrib då hon hänvisade till Amir Tsarfari!

Att föra ut pretribläran som inte är Biblisk kommer göra att det är stor risk att det stora flertalet av kristna som är pretribanhängare kommer att avfalla när de ser att uppryckandet inte sker när vi kommer in i den sista och 70:e årsveckan! Du som företräder pretribsynen så är det enda vi begär att du överväger vår sak rättvist! Du säger att vi avslutar detta ämne för du kan inte visa ifrån Bibeln, att uppryckandet kommer ske innan vedermödan och det är detta, som är den yttersta och verkliga orsaken och inte om att kivas! Sanningen skall göra eder fria! Halleluja!

Shalom

Jag märker att du kört fast.....hehe

Du vet, Israelvänlig, när Jesus predikar i Matteus 24, så predikar Jesus för Judarna, dvs vedermödan är främst något som Judarna kommer att få genomlida (samt Kristna med avsaknad av olja i beredskap till sina lampor).

Troende Kristna, som är redo att möta Jesus rycks upp före vedermödan.

Detsamma gäller Jesu lärjungar. Lärjungarna predikar för Judarna. Men du kanske är en Jude....inte vet jag

Köp nu Teologie Doktor Ken Johnssons bok ”Rapture” och ifrågasätt hans forskning istället....

(Israelvänlig, jag gissar att du är en man. Om du vill gifta dig med den kvinna du älskar, så låter du väl henne inte få genomlida de värsta plågor (vedermödor) dom finns, om du kan förhindra det.....eller hur?

Att förstå bibeln handlar inte enbart att slå bibelverser i huvudet på varandra, det handlar om att lära känna Gud.

Men, om du absolut kräver ett bibelord så räcker det med Matt. 24)
Svara

x
Karl M svarar Israelvänlig
söndag, 20 september 2020 15:20
Israelvänlig skrev:
Lillibeth hänvisar i sitt försvarstal för pretribläran till Amir Tsarfari! Ingen av pretribanhängarna har skrivit någonting om vad Amir Tsarfari säger vilket visar att det inte skulle vara något försvarstal för pretribläran eller så har pretribanhängarna inte brytt sig om att se och lyssna på videon! Amir försvarar istället midtribläran, men vi har inte hört någonting från midtribarna heller! Amir säger att första och andra basunen redan har hänt 1948 respektive 1967! BIBELN SÄGER ATT BASUNERNA KOMMER LJUDA I DEN SISTA ÅRSVECKAN! Den sista årsveckan innefattar hela vedermödan, men den stora vedermödan börjar i mitten d v s efter 3,5 år! Amir säger att kristna kommer ryckas upp strax innan kriget i himmelen har börjat! Herren Jesus Kristus säger till lärjungarna att vi ska ge akt på när förödelsen styggelse börjar! Bibeln talar inte om att uppryckandet kommer ske strax innan Antikrist ställer till förödelsens styggelse! Han säger istället till lärjungarna att de som är i judéen skall fly undan! Uppryckandet kan inte ske förrän avfallet, apostasia har skett och Antikrist har framträtt, utropar sig själv till Gud och ställer till förödelsens styggelse!

Amir avskiljer uppryckandet från Herren Jesus Kristus återkomst, vilket jag också gör, men uppryckandet sker inte strax innan den stora vedermödan börjar! Amirs resonemang är inte Bibliskt och faller på denna punkt! Ingen vete ju dagen eller stunden! Ingen här på denna sajt, vilket är märkligt har tagit upp vad som står i Daniel 12:1-2 På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten, som står såsom försvarare för dina landsmän; och då kommer en tid av nöd, vars like icke har funnits allt ifrån den dag, då människor blevo till, och ända till den tiden.

Men på den tiden skola av ditt folk alla de varda frälsta som finnas skrivna i boken. OCH MÅNGA AV DEM SOM SOVA I MULLEN SKOLA UPPVAKNA, SOMLIGA TILL EVIGT LIV OCH SOMLIGA TILL SMÄLEK OCH EVIG BLYGD. Vi läser med stora bokstäver att återuppståndelsen börjar ske och därefter sker uppryckandet av levande som kommer att ske under den perioden fram till innan Herren Jesus Kristus återkomst fast vi vet icke när under den perioden! Vi skall alltid vara vaksamma och redo men speciellt efter förödelsens styggelse sker! Herren Jesus Kristus sa också att vedermödan och syftade på den stora vedermödan blir förkortad för de utvaldas skull d v s församlingen. I det året, under den månaden, den dagen, den stunden, den timmen, den sekunden som ingen känner till utom Fadern själv kommer uppryckandet ske precis när Gud förkortar den stora vedermödan för de utvalda, som är församlingen. När det sker känner ingen till utom Fadern!

Amir Tsarfari anser jag annars har rätt när han talar om tusenårsriket men helt fel när han talar om att två st. basuner redan har skett och att vi kristna kommer ryckas upp strax innan kriget i himmelen utspelar sig! Därav faller hans midtriblära!

Shalom


Hej!

Hur lång tid kan det vara fram till vedermödan från idag? Går det det göra någon uppskattning på ett ungefär?

Vänligen K

Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
söndag, 20 september 2020 21:01
Mikael W skrev:
Jag märker att du kört fast.....hehe

Du vet, Israelvänlig, när Jesus predikar i Matteus 24, så predikar Jesus för Judarna, dvs vedermödan är främst något som Judarna kommer att få genomlida (samt Kristna med avsaknad av olja i beredskap till sina lampor).

Troende Kristna, som är redo att möta Jesus rycks upp före vedermödan.

Detsamma gäller Jesu lärjungar. Lärjungarna predikar för Judarna. Men du kanske är en Jude....inte vet jag

Köp nu Teologie Doktor Ken Johnssons bok ”Rapture” och ifrågasätt hans forskning istället....

(Israelvänlig, jag gissar att du är en man. Om du vill gifta dig med den kvinna du älskar, så låter du väl henne inte få genomlida de värsta plågor (vedermödor) dom finns, om du kan förhindra det.....eller hur?

Att förstå bibeln handlar inte enbart att slå bibelverser i huvudet på varandra, det handlar om att lära känna Gud.

Men, om du absolut kräver ett bibelord så räcker det med Matt. 24)
Jag har inte alls kört fast utan tydligen är det ju du!😃 Nu plötsligt är det ett annat Bibelställe du hänvisar till och erkänner då att de tidigare ställen du hänvisade till för pretrib inte längre gäller, så därmed ifrågasätter du själv den boken som du hänvisar till genom att inte du inte längre hänvisar till de texterna som du tidigare gjorde!🤣 Finns då ingen anledning till att köpa den boken alls! 🤦‍♂️

Matteus 24 som du hänvisar till är en utmärkt hänvisning för posttrib och inte pretrib!🤣 Herren Jesus Kristus predikar för lärjungarna och samtidigt varnar judarna för förödelsens styggelse som kommer inträffa i mitten av den sista årsveckan! Det är då den stora vedermödan börjar! Du skriver att kristna rycks upp innan den sista och 70:e årsveckan, då ni inom pretrib markerar att när vedermödan börjar inleds den sista och 70:e årsveckan! Herren Jesus Kristus säger till lärjungarna att vi ska ge akt på detta och hänvisar till profeten Daniel, att förödelsens styggelse är utlösaren till Hans återkomst! Matteus 24 handlar definitivt inte om ett pretribuppryckande, då vi ju befinner oss i den sista årsveckan!

Jag är inte en jude, men har haft förkärlek till det judiska folket sedan jag blev frälst och har fört och för människor till tro och jag är en man som är gift med en underbar Kvinna tack vare Herren Jesus Kristus och har naturligtvis omsorg om min fru och familj, som Herren Jesus Kristus har omsorg om oss och jag hoppas du har det om din, om du är gift! Vedermödor har alltid funnits genom hela världshistorien och kristna har fått lida förföljelse, satta i fängelse och lidit martyrdöden! Detta är någonting alla kristna måste vara beredda på och att dö för sin tro! Herren Jesus Kristus talade om detta och kan bara inte ignoreras, som många pretribare gör och tror att vi ska föras upp varsamt på ett moln innan den sista och 70:e årsveckan börjar!

Kristna kommer inte att vara med så lång tid under den stora vedermödan, som jag tidigare skrivit om, då vedermödan blir förkortad för de utvalda d v s församlingen! Jag har tidigare hänvisat till Daniel 12:1-2 utan någon som helst kommentar om detta, vilket är väldigt märkligt! Herren Jesus Kristus kommer att hjälpa kristna som är förberedda att fly och ta oss bort från platser som är farliga den korta tid som då återstår till uppryckandet enligt Daniel 12:1-2 Vidare kommer Guds vrede att börja drabba de ogudaktiga och icke de kristna när den stora vedermödan börjar! Detta är dock inte Guds vredesskålar som börjar hällas ut först tidigast efter vi blivit uppryckta! Därför är det av yttersta vikt nödvändigt att kristna förbereder sig rent andligt och vi står rustade och vet vad det handlar om när den sista och 70:e årsveckan börjar när djävulens vrede börjar och inte avfaller som det är väldigt stor risk att kristna, som följer pretribläran kommer göra när de ser att uppryckandet inte har skett innan den sista och 70:e årsveckan börjar!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig
söndag, 20 september 2020 21:19

På Oljeberget
På Oljeberget, senare på kvällen, frågade fyra av lärjungarna Jesus speciellt angående tecknen för hans tillkommelse och tidsålderns slut. Deras intresse var mer än akademiskt. De förväntade sig att få leva för att komma att se hans tillkommelse. De ville veta hur de skulle kunna känna igen när tillkommelsen närmade sig. I den här predikan bevarade Jesus deras fråga mycket rakt på sak, Han nämnde en sekvens av händelser ända fram emot tidsålderns slut, och tillkommelsen i härlighet. Han nämnde en serie av TECKEN som de skulle uppmärksamma, det var krig, hungersnöd, jordbävningar, evangeliets förkunnande bland alla nationer, förödelsens styggelse, och slutligen, de kosmiska tecken som kommer att annonsera hans tillkommelse, som sker efter vedermödan. Denna åskådliga sekvens avslutades med följande ord;

Matt 24:29-31
29 Men strax efter den tidens vedermöda skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva.

30 Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se ‘Människosonen komma på himmelens skyar’ med stor makt och härlighet.

31 Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra.

Här ser vi att vid Jesu tillkommelse - efter vedermödan - kommer han att låta basunen ljuda och sända ut sina änglar för att samla ihop ”sina utvalda”. I Markus framställning av denna händelse framgår det tydligt att Jesu utvalda kommer att samlas både från jorden och från himlen [Mark 13:27]. Lägg nu märke till vers 33;

Matt 24:33
33 Likaså, när I sen allt detta, då kunnen I ock veta att han är nära och står för dörren.

Av Jesu ord framgår tydligt att först efter det att alla dessa tecken fullbordats, kunde de förvänta sig hans ankomst.

Det pågår en enorm debatt mellan pretribbare och posttribbare om huruvida det här ”församlandet” är för Församlingen. Emellertid, låt mig bara föreslå att du läser hela kapitlet och därvid speciellt uppmärksammar de skriftställen där Jesus använder de personliga pronomenen ”ni” och ”er”. Därav framstår det som självklart, att Jesu svar till lärjungarna förutsatte att dessa kunde komma att leva kvar och se hans tillkommelse. Hur kunde det vara möjligt? Kristna, inklusive Paulus, förväntade sig att leva ända fram till Jesu återkomst [John 21:20-23, 1 Tess 4:15]. Faktum är att hela Nya Testamentet är skrivet utifrån den förutsättningen att Jesus kunde komma under det första århundradet. Detta faktum är väsentligt för att förstå hela sammanhanget i Jesu förkunnelse från Oljeberget och hur det fortsätter att vara aktuellt fram till vår tid och ända till dess Han kommer åter.

Naturligtvis ifrågasätter förespråkarna för pretrib att detta sammanhang refererar till Jesu efterföljare i Församlingen. De menar att lärjungarna här representerar en annan grupp, som möjligen är några under vedermödan speciellt utvalda Judar. För att avgöra den här frågan anser jag att Jesu missionsbefallning är av största vikt. Jesus sa till sina lärjungar;

Matt 28:19-20
19 Gån fördenskull ut och gören alla folk till lärjungar, döpande dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn,

20 lärande dem att hålla allt vad jag har befallt eder. Och se, jag är med eder alla dagar intill tidens ände.»

Vi måste komma ihåg att Jesus här adresserar samma lärjungar som bara några dagar tidigare frågat honom angående hans återkomst, de satt vid hans fötter medan Han instruerade dem att vaka inför alla de tecken som skulle föregå församlandet av de utvalda ”strax efter den tidens vedermöda”. Jesus befaller dem också här att föra ut Sin undervisning till hela världen och att göra alla folk till lärjungar. Speciellt skall vi lägga märke till orden; ”lärande dem att hålla ALLT VAD JAG HAR BEFALLT EDER”. Jesus gav dessa män uppdraget att undervisa dig och mig allt han undervisat dem. Om vi skall ta Jesus på allvar här så måste detta även inkludera hans undervisning från Oljeberget, att vakta efter de tecken som skulle föregå hans återkomst efter vedermödan. Vi kan härav sammanfatta två betydelsefulla fakta:

1. Jesus nämnde aldrig något om ett bortryckande pretrib som skulle ske före Hans återkomst i härlighet. Han talade om att Hans lärjungar skulle genomgå en del av den stora vedermödan och om deras vakande inför tecknen på Hans återkomst - efter vedermödan. Detta är då Han kommer att ”församla Sina utvalda”.

2. Det evangelium som Jesus befallde apostlarna att predika inkluderade inget bortryckande före vedermödan, pretrib. Däremot undervisades där om vaksamhet inför Hans återkomst efter vedermödan, posttrib

Jämför dessa ord ur Jesu predikan från Oljeberget med motsvarande ord i Missionsbefallningen.


Jesu Predikan från Oljeberget

Missionsbefallningen

Matt 24:14
14 Och detta evangelium om riket skall bliva predikat i hela världen, till ett vittnesbörd för alla folk. Och sedan skall änden komma.

Matt 28:19
19 Gån fördenskull ut och gören alla folk till lärjungar, döpande dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn,

Matt 24:3
3 När han sedan satt på Oljeberget, trädde hans lärjungar fram till honom, medan de voro allena, och sade: »Säg oss när detta skall ske, och vad som bliver tecknet till din tillkommelse och tidens ände.»

Matt 28:20
20 lärande dem att hålla allt vad jag har befallt eder. Och se, jag är med eder alla dagar intill tidens ände.»Jesus avgränsade uttrycket “tidens ände” i sin predikan från Oljeberget genom att associera det med vedermödans slut. Jesus talade om en ”stor vedermöda” som inträffar strax före ”tidens ände” [Matt 24:, 21, 29]. Det är därför uppenbart, att den ”tidens ände” som nämns i Missionsbefallningen infaller vid vedermödans slut. Vi har uppdraget att predika evangeliet till alla folk intill ”tidens ände”. Därför måste vi fortsätta att lyda Missionsbefallningen ända till vedermödans slut. Detta är den logiska slutsatsen från dessa bibelsammanhang.

Markus återgivning av Jesu förkunnelse från Oljeberget avslutas med en tydlig varning och instruktion till kristna att vara vaksamma inför hans återkomst - efter vedermödan, posttrib.

Mark 13:24-37
24 Men på den tiden, efter den vedermödan, skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken,

25 och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och makterna i himmelen skola bäva.

26 Och då skall man få se ‘Människosonen komma i skyarna’ med stor makt och härlighet.

27 Och han skall då sända ut sina änglar och församla sina utvalda från de fyra väderstrecken, från jordens ända till himmelens ända.

28 Ifrån fikonträdet mån I här hämta en liknelse. När dess kvistar begynna att få save och löven spricka ut, då veten I att sommaren är nära.

29 Likaså, när I sen detta ske, då kunnen I ock veta att han är nära och står för dörren.

30 Sannerligen säger jag eder: Detta släkte skall icke förgås, förrän allt detta sker.

31 Himmel och jord skola förgås, men mina ord skola icke förgås.

32 Men om den dagen och den stunden vet ingen något, icke änglarna i himmelen, icke ens Sonen, ingen utom Fadern.

33 Tagen eder till vara, vaken; ty I veten icke när tiden är inne.

34 Såsom när en man reser utrikes och lämnar sitt hus och giver sina tjänare makt och myndighet däröver, åt var och en hans särskilda syssla, och därvid ock bjuder portvaktaren att vaka.

35 likaså bjuder jag eder: Vaken; ty I veten icke när husets herre kommer, om han kommer på aftonen eller vid midnattstiden eller i hanegället eller på morgonen;

36 vaken, så att han icke finner eder sovande, när han oförtänkt kommer.

37 Men vad jag säger till eder, det säger jag till alla: Vaken!»

Enligt min bedömning framgår det av dessa skriftställen att Jesus talade till den kristna församlingen i sin förkunnelse från Oljeberget. Lägg märke till att; mannen som ”lämnar sitt hus”, motsvarar Jesu himmelsfärd. Han nämnde också för lärjungarna vid ett annat tillfälle att han skulle ”lämna dem”, för att senare återvända. Därefter, ger han ”sina tjänare makt och myndighet” och, ” åt var och en hans särskilda syssla”. Det är ingen tvekan om att det här motsvarar Missionsbefallningen, som gavs till Församlingen. Därefter, befallde han dem att ”vaka” inför hans återkomst. Jesus talar här liknelsevis om tidsperioden mellan himmelsfärden och sin återkomst, [eller med ett uttryck lånat från pretrib Församlingens tidshushållning]. Han adresserar också kristna när han uppmanar ”vaka”. Frågan inställer sig då, vaka för vad? Sammanhanget ger svaret i verserna 24-27. Vi som kristna skall vaka inför Jesu tillkommelse - ”efter den vedermödan”.

Shalom


Svara

x
Stefan Jonasson svarar Israelvänlig
söndag, 20 september 2020 21:48
Israelvänlig skrev:
På Oljeberget
På Oljeberget, senare på kvällen, frågade fyra av lärjungarna Jesus speciellt angående tecknen för hans tillkommelse och tidsålderns slut. Deras intresse var mer än akademiskt. De förväntade sig att få leva för att komma att se hans tillkommelse. De ville veta hur de skulle kunna känna igen när tillkommelsen närmade sig. I den här predikan bevarade Jesus deras fråga mycket rakt på sak, Han nämnde en sekvens av händelser ända fram emot tidsålderns slut, och tillkommelsen i härlighet. Han nämnde en serie av TECKEN som de skulle uppmärksamma, det var krig, hungersnöd, jordbävningar, evangeliets förkunnande bland alla nationer, förödelsens styggelse, och slutligen, de kosmiska tecken som kommer att annonsera hans tillkommelse, som sker efter vedermödan. Denna åskådliga sekvens avslutades med följande ord;

Matt 24:29-31
29 Men strax efter den tidens vedermöda skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva.

30 Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se ‘Människosonen komma på himmelens skyar’ med stor makt och härlighet.

31 Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra.

Här ser vi att vid Jesu tillkommelse - efter vedermödan - kommer han att låta basunen ljuda och sända ut sina änglar för att samla ihop ”sina utvalda”. I Markus framställning av denna händelse framgår det tydligt att Jesu utvalda kommer att samlas både från jorden och från himlen [Mark 13:27]. Lägg nu märke till vers 33;

Matt 24:33
33 Likaså, när I sen allt detta, då kunnen I ock veta att han är nära och står för dörren.

Av Jesu ord framgår tydligt att först efter det att alla dessa tecken fullbordats, kunde de förvänta sig hans ankomst.

Det pågår en enorm debatt mellan pretribbare och posttribbare om huruvida det här ”församlandet” är för Församlingen. Emellertid, låt mig bara föreslå att du läser hela kapitlet och därvid speciellt uppmärksammar de skriftställen där Jesus använder de personliga pronomenen ”ni” och ”er”. Därav framstår det som självklart, att Jesu svar till lärjungarna förutsatte att dessa kunde komma att leva kvar och se hans tillkommelse. Hur kunde det vara möjligt? Kristna, inklusive Paulus, förväntade sig att leva ända fram till Jesu återkomst [John 21:20-23, 1 Tess 4:15]. Faktum är att hela Nya Testamentet är skrivet utifrån den förutsättningen att Jesus kunde komma under det första århundradet. Detta faktum är väsentligt för att förstå hela sammanhanget i Jesu förkunnelse från Oljeberget och hur det fortsätter att vara aktuellt fram till vår tid och ända till dess Han kommer åter.

Naturligtvis ifrågasätter förespråkarna för pretrib att detta sammanhang refererar till Jesu efterföljare i Församlingen. De menar att lärjungarna här representerar en annan grupp, som möjligen är några under vedermödan speciellt utvalda Judar. För att avgöra den här frågan anser jag att Jesu missionsbefallning är av största vikt. Jesus sa till sina lärjungar;

Matt 28:19-20
19 Gån fördenskull ut och gören alla folk till lärjungar, döpande dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn,

20 lärande dem att hålla allt vad jag har befallt eder. Och se, jag är med eder alla dagar intill tidens ände.»

Vi måste komma ihåg att Jesus här adresserar samma lärjungar som bara några dagar tidigare frågat honom angående hans återkomst, de satt vid hans fötter medan Han instruerade dem att vaka inför alla de tecken som skulle föregå församlandet av de utvalda ”strax efter den tidens vedermöda”. Jesus befaller dem också här att föra ut Sin undervisning till hela världen och att göra alla folk till lärjungar. Speciellt skall vi lägga märke till orden; ”lärande dem att hålla ALLT VAD JAG HAR BEFALLT EDER”. Jesus gav dessa män uppdraget att undervisa dig och mig allt han undervisat dem. Om vi skall ta Jesus på allvar här så måste detta även inkludera hans undervisning från Oljeberget, att vakta efter de tecken som skulle föregå hans återkomst efter vedermödan. Vi kan härav sammanfatta två betydelsefulla fakta:

1. Jesus nämnde aldrig något om ett bortryckande pretrib som skulle ske före Hans återkomst i härlighet. Han talade om att Hans lärjungar skulle genomgå en del av den stora vedermödan och om deras vakande inför tecknen på Hans återkomst - efter vedermödan. Detta är då Han kommer att ”församla Sina utvalda”.

2. Det evangelium som Jesus befallde apostlarna att predika inkluderade inget bortryckande före vedermödan, pretrib. Däremot undervisades där om vaksamhet inför Hans återkomst efter vedermödan, posttrib

Jämför dessa ord ur Jesu predikan från Oljeberget med motsvarande ord i Missionsbefallningen.


Jesu Predikan från Oljeberget

Missionsbefallningen

Matt 24:14
14 Och detta evangelium om riket skall bliva predikat i hela världen, till ett vittnesbörd för alla folk. Och sedan skall änden komma.

Matt 28:19
19 Gån fördenskull ut och gören alla folk till lärjungar, döpande dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn,

Matt 24:3
3 När han sedan satt på Oljeberget, trädde hans lärjungar fram till honom, medan de voro allena, och sade: »Säg oss när detta skall ske, och vad som bliver tecknet till din tillkommelse och tidens ände.»

Matt 28:20
20 lärande dem att hålla allt vad jag har befallt eder. Och se, jag är med eder alla dagar intill tidens ände.»Jesus avgränsade uttrycket “tidens ände” i sin predikan från Oljeberget genom att associera det med vedermödans slut. Jesus talade om en ”stor vedermöda” som inträffar strax före ”tidens ände” [Matt 24:, 21, 29]. Det är därför uppenbart, att den ”tidens ände” som nämns i Missionsbefallningen infaller vid vedermödans slut. Vi har uppdraget att predika evangeliet till alla folk intill ”tidens ände”. Därför måste vi fortsätta att lyda Missionsbefallningen ända till vedermödans slut. Detta är den logiska slutsatsen från dessa bibelsammanhang.

Markus återgivning av Jesu förkunnelse från Oljeberget avslutas med en tydlig varning och instruktion till kristna att vara vaksamma inför hans återkomst - efter vedermödan, posttrib.

Mark 13:24-37
24 Men på den tiden, efter den vedermödan, skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken,

25 och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och makterna i himmelen skola bäva.

26 Och då skall man få se ‘Människosonen komma i skyarna’ med stor makt och härlighet.

27 Och han skall då sända ut sina änglar och församla sina utvalda från de fyra väderstrecken, från jordens ända till himmelens ända.

28 Ifrån fikonträdet mån I här hämta en liknelse. När dess kvistar begynna att få save och löven spricka ut, då veten I att sommaren är nära.

29 Likaså, när I sen detta ske, då kunnen I ock veta att han är nära och står för dörren.

30 Sannerligen säger jag eder: Detta släkte skall icke förgås, förrän allt detta sker.

31 Himmel och jord skola förgås, men mina ord skola icke förgås.

32 Men om den dagen och den stunden vet ingen något, icke änglarna i himmelen, icke ens Sonen, ingen utom Fadern.

33 Tagen eder till vara, vaken; ty I veten icke när tiden är inne.

34 Såsom när en man reser utrikes och lämnar sitt hus och giver sina tjänare makt och myndighet däröver, åt var och en hans särskilda syssla, och därvid ock bjuder portvaktaren att vaka.

35 likaså bjuder jag eder: Vaken; ty I veten icke när husets herre kommer, om han kommer på aftonen eller vid midnattstiden eller i hanegället eller på morgonen;

36 vaken, så att han icke finner eder sovande, när han oförtänkt kommer.

37 Men vad jag säger till eder, det säger jag till alla: Vaken!»

Enligt min bedömning framgår det av dessa skriftställen att Jesus talade till den kristna församlingen i sin förkunnelse från Oljeberget. Lägg märke till att; mannen som ”lämnar sitt hus”, motsvarar Jesu himmelsfärd. Han nämnde också för lärjungarna vid ett annat tillfälle att han skulle ”lämna dem”, för att senare återvända. Därefter, ger han ”sina tjänare makt och myndighet” och, ” åt var och en hans särskilda syssla”. Det är ingen tvekan om att det här motsvarar Missionsbefallningen, som gavs till Församlingen. Därefter, befallde han dem att ”vaka” inför hans återkomst. Jesus talar här liknelsevis om tidsperioden mellan himmelsfärden och sin återkomst, [eller med ett uttryck lånat från pretrib Församlingens tidshushållning]. Han adresserar också kristna när han uppmanar ”vaka”. Frågan inställer sig då, vaka för vad? Sammanhanget ger svaret i verserna 24-27. Vi som kristna skall vaka inför Jesu tillkommelse - ”efter den vedermödan”.

Shalom


Gu va invecklat.. Få se nu post är efter, mid är mitt i, pre är före, frågan är om jag dör nu och tror på JESUS då kommer jag till himlen... Men om jag måste gå igenom en vedermödan på sju år och kanske inte orkar hålla ut till änden kan jag förlora min frälsning? Säkert är det en del osäkra kristna som tror det, svara på på det kan vi vara trygga i vår frälsning, .. Vedermödan är väl GUDS VREDESDOM över en värld som förkastat KRISTUS *1tim 1:10 han har frälst oss från den kommande vredesdomen.. Där är bibeln tydlig, varför är inte skriften tydlig när det står i 2tess han som håller tillbaks laglösheten måste först kliva åt sidan(dvs tillåta) jag har alltid förstått att det är GUD som har makten att tillåta det onda för en tid, hade det varit ärkeängeln Mikael så hade skriften varit tydlig med det, det är så helt enkelt att GUD tillåter laglösheten träda fram för att slöjan som dolt ondskan skall dras bort och öppet visa sig, då kommer ondskan i människan att svepa GUDS VREDESKALK TILL BOTTEN, dvs vredesdomen. Det är GUD som ställer sig åt sidan och tillåter människan att ta över jorden och deras önskan att härska utan GUD, DEN HELIGE ANDEN ÄR ALLTID PÅ JORDEN FÖR GUD ÄR ALLESTÄDES NÄRVARANDE I SIN SKAPELSE, det är i honom vi lever och finns till, det är väl inte så krångligt att förstå,

Svara

x
Lillibeth
söndag, 20 september 2020 21:56

https://www.youtube.com/watch?v=ynriT15QBUw&ab_channel=InTouchMinistries

Hör vad denne man berättar.

Låt er inte förledas-1 Petr. 5:8 Var nyktra och vaka , ty er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han kan uppsluka.

Var vakna och bedjande, Jesus kommer snart.

Frid

Svara

x
Israelvänlig svarar Karl M
söndag, 20 september 2020 21:57
Karl M skrev:

Hej!

Hur lång tid kan det vara fram till vedermödan från idag? Går det det göra någon uppskattning på ett ungefär?

Vänligen K

Hej Karl M!

Nej, det går det inte! Vi vet först att vi befinner oss i den sista årsveckan när förödelsens styggelse inträffar! Detta är utlösaren både framåt och bakåt i tiden! Men som jag ser det måste det vara väldigt nära! Abrahamsöverenskommelsen som är en fortsatt del av Trumps fredsplan för Mellanöstern där fler och fler arabiska länder ansluter sig till är någonting vi bör hålla ögonen på speciellt när Saudiarabien kommer med in i bilden!

Kan det som nu händer mitt framför ögonen på oss vara det som står i Jesaja 28:15? Eftersom I sägen: Vi hava slutit ett förbund med döden, med dödsriket hava vi ingått ett fördrag; om ock gisslet far fram likt en översvämmande flod, skall det icke nå oss, ty vi hava gjort lögnen till vår tillflykt och falskheten till vårt beskärm, därför säger Herren, Herren så: Se, jag har lagt i Sion en grundsten, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, fast grundad; den som tror på den behöver icke fly.

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Stefan Jonasson
söndag, 20 september 2020 23:35
Stefan Jonasson skrev:
Gu va invecklat.. Få se nu post är efter, mid är mitt i, pre är före, frågan är om jag dör nu och tror på JESUS då kommer jag till himlen... Men om jag måste gå igenom en vedermödan på sju år och kanske inte orkar hålla ut till änden kan jag förlora min frälsning? Säkert är det en del osäkra kristna som tror det, svara på på det kan vi vara trygga i vår frälsning, .. Vedermödan är väl GUDS VREDESDOM över en värld som förkastat KRISTUS *1tim 1:10 han har frälst oss från den kommande vredesdomen.. Där är bibeln tydlig, varför är inte skriften tydlig när det står i 2tess han som håller tillbaks laglösheten måste först kliva åt sidan(dvs tillåta) jag har alltid förstått att det är GUD som har makten att tillåta det onda för en tid, hade det varit ärkeängeln Mikael så hade skriften varit tydlig med det, det är så helt enkelt att GUD tillåter laglösheten träda fram för att slöjan som dolt ondskan skall dras bort och öppet visa sig, då kommer ondskan i människan att svepa GUDS VREDESKALK TILL BOTTEN, dvs vredesdomen. Det är GUD som ställer sig åt sidan och tillåter människan att ta över jorden och deras önskan att härska utan GUD, DEN HELIGE ANDEN ÄR ALLTID PÅ JORDEN FÖR GUD ÄR ALLESTÄDES NÄRVARANDE I SIN SKAPELSE, det är i honom vi lever och finns till, det är väl inte så krångligt att förstå,

Den som tar emot Herren Jesus Kristus till sitt hjärta och som sin personlige frälsare blir frälst och är räddad! Rövaren tog emot Herren Jesus Kristus i sista stund! Han blev frälst och räddad! Den som tror och bekänner Honom skall icke förgås utan hava evigt liv! Halleluja! Var trygg i detta!

Den första delen av den sista och 70:e årsveckan är icke Guds vredesdom! Den delen kallas för djävulens vrede, så det är därför alla kristna måste vara andligt förberedda och det ska vi ju alltid vara, men speciellt då så kristna inte avfaller när de ser att kristna icke har ryckts upp när den sista och 70:e årsveckan börjar! Vi som är kristna behöver icke frukta djävulens vrede då han inte kommer åt oss andligt såvida inte kristna avfaller! Därför är det viktigt att vara andligt förberedd när det börjar och inte tro som pretrib lär ut att vi skall bli uppryckta innan den sista och 70:e årsveckan börjar! De som tror det kommer bli oerhört besvikna när de ser att detta inte sker just då och stor risk som jag skrivit tidigare, att många kristna då kommer att avfalla!

Guds vredesdom sker över de ogudaktiga och alla system som går emot Frälsaren Herren Jesus Kristus! Guds vrede börjar först efter kristna har blivit uppryckta och Guds vredesskålar börjar tömmas ut! Ja! När det gäller vem den är som hindrar kan du läsa om det i mina tidigare inlägg och det hade naturligtvis varit mycket enklare om det hade stått direkt i Bibeln vem den är som hindrar! Läs om allt vad jag har skrivit om vem den är som hindrar, jämför sedan de olika alternativen och be framförallt om att Gud visar dig att få det uppenbarat och läs Bibeln! Jämför sedan också vad Daniel säger om Michael och vad Uppenbarelseboken säger om Michael!

Shalom

Svara

x
Karl M svarar Israelvänlig
söndag, 20 september 2020 23:46
Israelvänlig skrev:
Hej Karl M!

Nej, det går det inte! Vi vet först att vi befinner oss i den sista årsveckan när förödelsens styggelse inträffar! Detta är utlösaren både framåt och bakåt i tiden! Men som jag ser det måste det vara väldigt nära! Abrahamsöverenskommelsen som är en fortsatt del av Trumps fredsplan för Mellanöstern där fler och fler arabiska länder ansluter sig till är någonting vi bör hålla ögonen på speciellt när Saudiarabien kommer med in i bilden!

Kan det som nu händer mitt framför ögonen på oss vara det som står i Jesaja 28:15? Eftersom I sägen: Vi hava slutit ett förbund med döden, med dödsriket hava vi ingått ett fördrag; om ock gisslet far fram likt en översvämmande flod, skall det icke nå oss, ty vi hava gjort lögnen till vår tillflykt och falskheten till vårt beskärm, därför säger Herren, Herren så: Se, jag har lagt i Sion en grundsten, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, fast grundad; den som tror på den behöver icke fly.

ShalomGod Kväll!

Tack för svar i den sena timmen.

Har läst dina inlägg och det är bra förklarat. Visst, den sk peace deal med
Trump & Co kommer framöver att snabba på fredsprocessen i Mellan östern och där fler länder ansluter sig. Även om det nu har jobbats i det tysta är det ganska förunderligt att de signerar avtalen och som vi fick se i Vita Huset med värme mellan Israel och UAE, nästan friktions fritt!

Jag vet att B Clinton kände sig besviken då Arafat hade dragit sig ur på Camp David och som han själv uttryckte det "löjliggjord" inför världssamfundet, detta var 99. Så ca 20 år senare kanske det tar fart. Var förövrigt inom hans ämbetsperiod beslutet att flytta ambasaden till Jerusalem -95. Fanns inte ett glädjande ord från svenska regeringen om ambasad flytten, syns klart och tydligt fiendskap och uppror mot Gud från Sverige.

Finns risk för att FN också kommer att få en mer framflyttad position gällande Agenda 2030 dvs en mer diktatur liknande världsordning och att vi förblindat oss på romarriket, katolska läran och påven. FN tar första platsen i hiearkin och upp ur den möjligen antikrist.

Har läst Jesaja 28:15 och kan mycket väl stämma in i den tid vi är. Såg ett program och där Israel har enorma mängder gas olja och även metaller och även vatten försörjningen, så det kommer en period av vällycka då Jesus är tillbaka men nu har vi bönen och den helige ande som hjälp! Frågan är ifall det går bygga nätverk ifall vi är med om den tuffa tid som trots allt kommer, dvs kristna hjälper varandra för vi kan nog inte räkna med hjälp av makthavarna då de går i ondskans riktning. Såg ett inslag av Franklin Graham där han varnar för förföljelse av kristna och att vi bör förbereda oss. Den tiden är redan men kommer att bli så ohyggligt värre framgent.

Amen


Svara

x
Stefan Jonasson svarar Israelvänlig
söndag, 20 september 2020 23:49
Israelvänlig skrev:
Den som tar emot Herren Jesus Kristus till sitt hjärta och som sin personlige frälsare blir frälst och är räddad! Rövaren tog emot Herren Jesus Kristus i sista stund! Han blev frälst och räddad! Den som tror och bekänner Honom skall icke förgås utan hava evigt liv! Halleluja! Var trygg i detta!

Den första delen av den sista och 70:e årsveckan är icke Guds vredesdom! Den delen kallas för djävulens vrede, så det är därför alla kristna måste vara andligt förberedda och det ska vi ju alltid vara, men speciellt då så kristna inte avfaller när de ser att kristna icke har ryckts upp när den sista och 70:e årsveckan börjar! Vi som är kristna behöver icke frukta djävulens vrede då han inte kommer åt oss andligt såvida inte kristna avfaller! Därför är det viktigt att vara andligt förberedd när det börjar och inte tro som pretrib lär ut att vi skall bli uppryckta innan den sista och 70:e årsveckan börjar! De som tror det kommer bli oerhört besvikna när de ser att detta inte sker just då och stor risk som jag skrivit tidigare, att många kristna då kommer att avfalla!

Guds vredesdom sker över de ogudaktiga och alla system som går emot Frälsaren Herren Jesus Kristus! Guds vrede börjar först efter kristna har blivit uppryckta och Guds vredesskålar börjar tömmas ut! Ja! När det gäller vem den är som hindrar kan du läsa om det i mina tidigare inlägg och det hade naturligtvis varit mycket enklare om det hade stått direkt i Bibeln vem den är som hindrar! Läs om allt vad jag har skrivit om vem den är som hindrar, jämför sedan de olika alternativen och be framförallt om att Gud visar dig att få det uppenbarat och läs Bibeln! Jämför sedan också vad Daniel säger om Michael och vad Uppenbarelseboken säger om Michael!

Shalom

Vad händer med de kristna som vad du kallar avfallet... Hamnar dom i helvetet? Vad är avfallet vad är det som dom gör för att förlora frälsningen?... När man läser bibeln ser man att det är GUD som ger tillåtelse till det onda en tid.. Det ser man tex i jobs bok, nu är det GUD som håller laglösheten i schack men kommer att kliva åt sidan för att slöjan skall dras bort och ondskan exponeras.. Till en dom,.. Varför är det viktigt det där med ängeln Mikael?

Svara

17 18 19 »22

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 19 oktober 2020 13:39
Fader, jag älskar Jesus och ber varje dag, försöker göra mitt bästa, men ändå är jag så ledsen och ensam med ett sjukt barn som alla spottar på, mycket ledsen och utanför. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp