Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Profetiska nyheter – September 2020

Börjar tredje världskriget i höst?

Profetiska nyheter – September 2020.

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
söndag 6 september 2020 11:52
Gästblogg

Vakenhet

Guds frid kära syskon.

Här delar jag två väldigt spännande nyheter, som ganska tydligt visar hur nära vi är helt avgörande och stora profetiska händelserna i världen.

Har Herren vår uppmärksamhet och är vi vakna inför den absolut avgörande tid vi lever i? Jag vet inte när Herren väljer att rycka sin församling till sig, men jag vet att tiden är mycket kort.

Herren varnar församlingen i Sardes, att om dom inte är vakna, kommer Herren som en tjuv, och dom skulle då inte veta vilken stund Herren kom över dom (Upp 3:3). Det betyder samtidigt, att Herren önskar att vi ska känna till stunden och veta om tiden vi lever i. Han önskar vakenhet och hjärtan som bidar efter hans återkomst. Tiden är allvarlig och mycket kort.

100 % logiskt och möjligt

Arabvärlden sträcker sig från Atlanten i väster till Indiska oceanen i öster. Många av länderna igår i det så kallade ”Arabförbundet”, som bildades 1945. I detta förbund räknar man normalt med cirka 22 medlemsstater – länder som exempelvis Jemen, Irak, Egypten och Sudan. Alla länder är samtidigt medlemmar i islamiska konferensorganisationen.

Kushner, Trumps svärson, som har haft en betydande roll i fredsförhandlingarna i Mellanöstern, uttalar sig om att ”det är 100 % möjligt och logiskt för alla 22 arabstater att erkänna Israel”.

Förbund mellan Israel och arabvärlden

När världen inklusive arabförbundet börjar ge uttryck för att vi är nära ett erkännande av Israel, så betyder det samtidigt att vi också är på väg mot ett snarligt uppfyllande av Daniels bok kap 9, som talar om Israels kommande förbund ”med de många”.

Det kommer ett förbund mellan Israel och arabvärlden, och Arabförbundet kan mycket väl vara den organisation som skriver under på avtalet, som är utformat och gjort av Antikrist.

Källa:

Kushner: 100% possible, and logical, for all 22 Arab states to recognize Israel | The Times of Israel

Profetia om ett tredjevärldskrig/GOG/Magog i 2020

En av 1900 talets mest inflytelserika rabbiner, Yisrael Meir (HaKohen) kom med en profetia under hans sista dagar, om ett stort kommande krig som berör vår tid. Han talar om ett tredje krig, som skulle bli större än något annat som tidigare har varit – och det skulle komma 75 år efter slutet av det andra världskriget. Det ska noteras att Yisrael Meir föddes 1838, och upplevde första världskriget, men dog i september 1933, sex år före andra världskrigets start.

Han profeterade:

”25 år efter slutet av det sista kriget (första världskriget), kommer ett nytt krig att bryta ut som får det första till att likna en lek”.

Sanningen var dock att det gick 21 år mellan det första och det andra världskriget. Sedan fortsätter han:

”75 år efter det andra kriget, kommer det sista och det största kriget som får det andra kriget till att verka ännu mindre”

Det var den 14 augusti 1945 att man undertecknade ett vapenstillestånd, men det var först två veckor senare, den 2 september 1945, att Japan övergav sig. Det betyder att om denna profetia är korrekt, så kan vi förvänta ett tredjevärldskrig redan här i höst.

Källa:

Prophetic Rabbi who Accurately Predicted WW2: 'War of Gog-Magog this Summer' - Israel365 News | Latest News. Biblical Perspective.

Profetiska nyheterna står i kö

Dom profetiska nyheterna står i kö, och det är väl ändå inte så konstigt? På samma sätt var det när Jesus kom till jorden för 2000 år sedan. Det fanns en förväntan efter Messias, och alla tecken i himmel och jord, pekade på hans tid hade kommit.

Det samma upplever vi i dag. Det har gått 2000 år sedan att Messias, vår frälsare gick på jorden, och det löfte han gav det judiska folket, var att ”efter två dagar (två tusen år) gör han oss (judarna) levande igen, på tredje dagen, (i starten av det messianska riket) låter han oss uppstå” – Hos 6:2.

Det betyder att vi lever i den tid, där vi kan förvänta att Herren vänder åter. På samma sätt som för 2000 år sedan, vittnar och pekar tecken i himlen och på jorden om hans återkomst. Först kommer han till sin kropp, Guds levande församling, och efterföljande till Israel, det judiska folket, för att upprätta det messianska riket på jorden.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael Walfridsson


#Tredje världskriget #Profetia #Mikael Walfridsson #Tidstecken


207 kommentarer

7 8 9 »21

x
Lillibeth svarar Israelvänlig
fredag, 11 september 2020 23:10
Israelvänlig skrev:
Det är ok!😊👍 Michael är ärkeängeln Michael som kommer stå såsom en försvarare för sitt folk vid den tidpunkten. Det krävs ett Bibelstudium för att kunna visa att Michael är den som hindrar.

Shalom

Tack för svar.
Jag är inte av den åsikt som du hävdar, men jag respekterar att andra har sin bibelsyn.

Svara

x
RH svarar Israelvänlig
fredag, 11 september 2020 23:25
Israelvänlig skrev:
Fast Mahdi tror jag är Gog. Gog och Antikrist tror jag inte är samma person.

Shalom

Okej, jag förstår. Men jag tror att denne Mahdi kan vara Antikrist, eftersom han inom islam beskrivs som någon slags messiasgestalt som ska uppenbara sig i den sista tiden.

Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
lördag, 12 september 2020 00:04
Israelvänlig skrev:
Lukas 21 återger Jesu förkunnelse från templet, där han i detalj förutsade händelser som inträffade AD 70 (Lukas 21:12-24). Efter att samma kväll ha gått upp på Oljeberget, frågade lärjungarna Jesus efter tecknen för hans tillkommelse, dessa som han kortfattat berört vid sin förkunnelse från templet. I sitt svar hänvisar Jesus lärjungarna till Daniels bok åtminstone 3 ggr, och då speciellt en gång till profetian om de 70 årsveckorna.

Matt 24:15 När I nu fån se ‘förödelsens styggelse’, om vilken är talat genom profeten Daniel, stå på helig plats - den som läser detta, han give akt därpå -

Dan 9:27
27 Och han skall med många sluta ett starkt förbund för en vecka, och för en halv vecka skola genom honom slaktoffer och spisoffer vara avskaffade; och på styggelsens vinge skall förödaren komma. Detta skall fortgå, till dess att förstöring och oryggligt besluten straffdom utgjuter sig över förödaren.»

När Jesus sade, "- den som läser detta, han give akt därpå - ", så refererade han till läsare av Daniels profetia om de 70 veckorna. Den profetian kan bara rätt förstås utifrån Jesu undervisning från Oljeberget.

Förödelsens styggelse som du påstår redan har inträffat men som Jesus själv hänvisar till att vi ska ge akt därpå och Jesus säger att den kommer att inträffa i mitten av den sista årsveckan. Förödelsens styggelse som du påstår redan har inträffat har definitivt inte inträffat ännu!

Shalom!

Det är vanligt när Jesus talar att man får en tydlig demonstration av Guds storhet och tidsperspektiv. Eviga sanningar och specifika saker kommer ofta i en blandning där Gud vill säga något i enlighet med Hans specifika vilja och agenda

Därför återger både Lukas och Matteus evangelium från "olivettes discourse" /undervisningen från oljeberget om både tidens slut och Jesu återkomst och Guds fullbordande av domen över sitt eget folk Juda/Israel

Det börjar ju med att lärjungarna och i Markus verkar det som en specifik lärjunge var mera fäst och fascinerad av templets härlighet än de andra

Men eftersom Jesus var mest angelägen av allt att förberada lärjungarna och därmed oss och alla kommande lärjungar så över går Jesus till att prata om tiden vid slutet

Personligen dras jag åt att Jesus inte själv i sin mänsklighet fast Han var Gud inte fått veta hur lång tid som skulle gå fram tills tidens slut och Jesu återkomst.
Det är den uppfattningen man får. T ex så säger ju Jesus att lärjungarna inte skulle hinna evangelisera hela Israel innan Han skulle komma tillbaka.

Texterna om att fly till bergen och geografiskt specifika detaljer som är lokala(Israel) tyder ju på belägringen och förtörelsen av Jerusalem.
Det var slutet och domen för sitt folk som Daniel fick till sig under Babylonska fångenskapen.

Antikrist och hela världens prövningar och plågor liksom Babylon är ju globala och påverkar alla ,liksom även Jesu återkomst gör

Men vi människor har svårt att ta in när Gud talar icke linjärt,utan säger det Han verkligen vill säga oavsett tidsinramningar

Om man nu skall vara systematisk ,så är det väl mycket ologiskt att Daniels 70 årsveckor måste ha ett jätteglapp mellan den 69 och 70 årsveckan bara för att man vill få med alla händelser och skeenden inom den totala tidsperioden

Då avstår jag hellre för att låta sådana profetiska tabeller och räkneexempler vara vägledande ,då det ju inte verkar hålla ihop.
Det finns många frågetecken helt enkelt

Helt klart är dock att templets förstörelse är väldigt centralt och viktigt och en symol för att det gamla tempelsystemet såväl som gamla förbundet är avslutat radikalt och ersatt med ett nytt och bättre förbund
Det var tvunget att förstöras så som man ofta måste göra med saker som vi alltför gärna håller fast vid fast vi inte borde.

Det är tydliga skillnader i Lukas 21/Matteus24 mellan det som talar om lokala händelser i snartid och globala händelser vid tidens slut och Herrens återkomst

Svara

x
Israelvänlig svarar RH
lördag, 12 september 2020 00:19
RH skrev:
Okej, jag förstår. Men jag tror att denne Mahdi kan vara Antikrist, eftersom han inom islam beskrivs som någon slags messiasgestalt som ska uppenbara sig i den sista tiden.

Men vad tror du då representerar Gog och vad denne figur står för?

Shalom

Svara

x
RH
lördag, 12 september 2020 00:35

Jag har trott att Gog står för ett land eller ett landområde. Jag har i alla fall inte trott att det är en enskild person.

Svara

x
Israelvänlig svarar Lillibeth
lördag, 12 september 2020 00:41
Lillibeth skrev:
Tack för svar.
Jag är inte av den åsikt som du hävdar, men jag respekterar att andra har sin bibelsyn.

Jag respekterar också att andra har sin Bibelsyn, men om Den Helige Ande, som du tror lämnar jorden vid vedermödans början eller i mitten hur kan då skaror av människor bli frälsta under vedermödan? Ingen kan bli frälst utan att bli dragen och övertygad med hjälp från Guds Ande.

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar RH
lördag, 12 september 2020 00:55
RH skrev:
Jag har trott att Gog står för ett land eller ett landområde. Jag har i alla fall inte trott att det är en enskild person.

Gog är en person och Magog är landområdet han bor i. Gog i Magog. Läs gärna Hesekiel 38. Gog och hans allians. Det är detta krig som närmar sig med stormsteg och Gog är ledaren för nationerna som ansluter sig mot Israel.

Shalom


Svara

x
Israelvänlig
lördag, 12 september 2020 01:36

Bahrain normaliserar förbindelsen med Israel, meddelar Trump! Det verkar gå fort nu!

https://bit.ly/3kb87ra

Fler länder kommer följa efter säger Trump. När de talar om fred och säkerhet! Kan det vara detta som kommer leda fram till det som är omtalat i Hesekiel 38? Var vaksamma bröder och systrar.

Du som ännu icke har tagit emot Herren Jesus Kristus till ditt hjärta och som din personlige frälsare så börjar det verkligen bli hög tid att göra det innan det är för sent.

Shalom


Svara

x
RH svarar Israelvänlig
lördag, 12 september 2020 02:45
Israelvänlig skrev:
Gog är en person och Magog är landområdet han bor i. Gog i Magog. Läs gärna Hesekiel 38. Gog och hans allians. Det är detta krig som närmar sig med stormsteg och Gog är ledaren för nationerna som ansluter sig mot Israel.

Shalom


Ja, i Hesekiel 38 är Gog en person och Magog ett land, medan det på andra ställen i skriften är så att Gog är ett folk eller ett land eller så är det så att både Gog och Magog är personer. Skulle det kunna vara så att Gog och Mahdi är samma person?

Svara

x
BO SVENSSON
lördag, 12 september 2020 09:07


SKALL DET INTE VARA EN TID AV FRED FÖRST.
ANTIKRIST SKALL TA ÖVER ISAEL.
HAR JAG FEL I DENNA FRÅGA ?

Svara

7 8 9 »21

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu - Live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 21 september 2020 17:35
Jesus hela mig ifrån de otäcka minnena. Sudda ut dom helt så dom inte kan skada mer. Ta bort dom. Hela mitt inre efter allt det som hänt.

Senaste kommentarer

Lasse : Skrivklåda

Mikael W: Islams Antikrist

Susse: Skrivklåda

Susse: Skrivklåda

SA: Hur förändrar man ett helt folk? - Med Corona!

Israelvänlig : Islams Antikrist

Israelvänlig : Islams Antikrist

Lasse : Skrivklåda

Johanna: Skrivklåda

Johanna: Skrivklåda

Johanna: Skrivklåda

Lasse : Skrivklåda

Johanna: Skrivklåda

Johanna: Skrivklåda

Johanna: Skrivklåda

Susse: Skrivklåda

Susse: Skrivklåda

Susse: Skrivklåda

Susse: Skrivklåda

Lena Henricson : Skrivklåda


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp