Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Viktigt meddelande: Ta emot Jesus, då blir du frälst och räddad och får alla dina synder förlåtna!

Rädd för helvetet?

Rädsla! Ja, det är en bra sak. Har du lyssnat på varningen som kommer att spara dig från en katastrof? 

En rädd flicka. 

"Det är rädsla," säger någon - men finns det någonting fel med rädsla? Är en man som får höra att han har en någon farlig växt inom honom och att om det inte tas bort tar det hans liv. Är han bara ett offer för rädsla när han går med på att den ska tas bort?

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Holger Nilsson
onsdag, 19 februari 2020 19:22
Gästblogg

Det finns faktiskt det som är positivt med rädsla.

Detta inte minst med tanke på evigheten borde alla ofrälsta ha en känsla av rädsla.

Vi skall ta del av vad den erkänt store förkunnaren och aktade pastorn Martyn Lloyd-Jones säger om detta i boken: ”The heart of the Gospel”:

”Du kan säga att du inte gillar tanken på dom, men jag försäkra er att det i huvudsak är en del av evangeliets budskap från början till slut som jag redan har försökt visa dig. Så jag ber dig igen, är du beredd i din okunnighet att riskera och äventyrar ditt eviga öde på en teori eller ett antagande?

"Det är rädsla," säger någon - men finns det någonting fel med rädsla? Är en man som får höra att han har en någon farlig växt inom honom och att om det inte tas bort tar det hans liv. Är han bara ett offer för rädsla när han går med på att den ska tas bort?

Jag säger att han är en mycket klok man. Att inte bli rädd för en varning är inte att vara förnuftig, utan att vara dum.

Rädsla! Ja, det är en bra sak. Har du lyssnat på varningen som kommer att spara dig från en katastrof? Det finns ett element av rädsla i Bibeln och det är där på grund av Guds kärlek. Han kallar oss att leva det slags liv han vill få oss att leva, men om vi inte svarar till hans nådiga kall kommer vi att förgås. Han älskar världen så mycket han förde in detta inslag av rädsla, men allt vi behöver erbjuds oss i Jesus Kristus.

Lloyd-Jones säger också i samma bok:

”Men enligt Bibeln, om människor dör i otro de kommer att fortsätta så till all evighet. Även om det är mest en oroande och fruktansvärd sak att säga, enligt Bibeln, de kommer att spendera hela evigheten på att leta efter tillfredsställelsen de kan inte hitta. Vår Herre klarlägger det en gång för evigt i liknelsen om den rika mannen och Lasarus, mannen som levde överdådigt på jorden och ignorerade den fattiga tiggaren vid sin grind. Men nu, där är han i helvetet, och vad gör han? Hans själ försöker hitta tillfredsställelse: ”Skicka ner Lasarus," frågar han, "att han må släcka min törst”. (Matt. 16:19-31).

Som jag förstår denna undervisning, detta är helvetet; människor som i evighet försöker att finna tillfredställelse och frid och alltid misslyckas att få det. Det är en fruktansvärd, ryslig tanke, och ändå är det så, det är den klara undervisningen i Skrifterna.”

Det finns all anledning till fruktan om man inte har omvänt sig till Gud. Denna fruktan är naturlig och den ser vi också att Jesus talar om: ”Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna.” Matt. 10:28.

Jesus säger alltså att vi skall frukta Gud, alltså på ett naturligt och respektfullt sätt. Att det handlar om Gud i denna vers det är bibelkommentarer överens om. Vi ger här några prov på det:

Så här skriver P. Waldenström: ”honom som kan vid den yttersta dagen bortkasta både kropp och själ till Gehenna (Luk 12:5). Därmed menar han Gud. Somliga har trott, att Herren menar djävulen; men makt att bortkasta till Gehenna tillkommer inte djävulen. Om så vore, skulle förvisso alla människor bli bortkastade och ingen bli frälst. Jämför för övrigt Jak. 4:12: ”En är laggivaren och domaren, han som kan frälsa och fördärva.”

Så här skriver Bengel i sin kommentar till Matt. 10:28: ”utan rädes honom som kan fördärva både själ och kropp, det är för Gud, som evigt kan bestraffa det om man ville bli honom otrogen och för människors skull förneka sanningen.”

H. M Melin skriver i sin kommentar till samma vers:

”Gud den högste domaren, Jak. 4:12, Jes. 8:13. Frukta Gud behöver och för övrigt intet. De som Herren fruktar behöver inte frukta varken de onda eller den onde; ty den onde själv med hans anhang skall Gud evinnerligen förgöra, och döma själva döden till evig död. Upp. 20, 10, 14.”

Även P. Fjellstedt skriver om den ”barnsliga fruktan för Gud” som något positivt.

Vi behöver förstå att den riktiga och rätta fruktan är positiv på många sätt. Även den engelske premiärministern Winston Churchill tyckes ha insett vikten av att inga av Bibelns huvudsanningar hålls tillbaka i förkunnelsen. Han uttryckte sig så här vid ett tillfälle: ”Det moraliska jordskredet i Storbritannien kan hänföras till det faktum att himmel och helvetet inte längre predikas i landet.”

I vilka tider i vårt land blev människor frälsta, när man predikade helvetet eller när man i vår tid tiger om det? Svaret på frågan är talande och vi är många som av fruktan att gå förlorade lämnat våra liv till Jesus. I evigheten skall mängder av människor finnas i himlen därför att man fått höra om evighetsallvaret. Och likaså kommer det att finnas mängder av människor i helvetet därför att man inte fått höra om risken att gå förlorad.

Må Gud hjälpa oss att inse allvaret med en hel förkunnelse och inte bara det som kliar folk i öronen. Paulus har varnat för att det skulle komma en sådan tid och vi är där nu:

"Det ska komma en tid då människor inte längre står ut med den sunda läran utan samlar åt sig mängder av lärare efter sina egna begär, så som det kliar i deras öron att få höra."

Om Du vill ha samtal i andliga frågor eller hjälp på något sätt kan Du kontakta oss på Flammor eller någon av de samtalspartner och själavårdare som vi samarbetar med. De tar emot samtal och vägleder helt gratis på telefonnummer: 0381-77 30 80.

Tiderna för denna tjänst är: Måndagar 18.00-20.00, Tisdagar 9.00-11.00, Onsdagar 9.00-11.00 Torsdagar 18.00-20.00.

Holger Nilsson


#Holger Nilsson #Rädsla #Helvetet


15 kommentarer

1 2 »2

x
Ulrik Petersson
torsdag, 20 februari 2020 09:15

Det finns en himmel att vinna och ett helvete att undfly!

Svara

x
nils
torsdag, 20 februari 2020 09:57

Utan Sanningen om det eviga Helvetet finns ingen Guds Fruktan,vilket Saknas bland många,av dagens kristna Etablissemang .

Det skall vara Lättsamma Underhållande Guds tjänster som skapa Glädje,men en Ytlig Tillfredsställelse för den arma Själen som söker Sannngen och Äktheten PÅ DJUPET!

Herren sade till en av Sin tjänarinna ang.Hehvetet;
"MIN BARMHÄRTIGHET ÖNSKAR INTE DET,MEN RÄTTVISAN KRÄVER DET!"

Svara

x
Lena Henricson
torsdag, 20 februari 2020 14:16

Ja det är bra att vara rädd för helvetet. Och också bra att glädjas och fröjda sig över ett evigt liv tillsammans med JESUS,som vi ju får ta emot av bara nåd!

🌿💕🌿🎶🎶💥🔥💥🎶🎶🌿💕🌿

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 20 februari 2020 14:35

Herren sa till sin tjänarinna.... Min barmhärtighet önskar det inte... Men rättvisan kräver det... Det är inte fullständig sanning.. Om hon nu tjänade GUD... Hur kunde hon glömma RÄTTVISAN KRÄVER DET.. MEN JESUS KRISTUS BAR FRAM SIG SJÄLV SOM ETT FULLKOMLIGT SYNDOFFER.. GUDS LAMM SOM BORTAGER VÄRLDENS SYND...

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 20 februari 2020 15:14

Människans synd.. Plus dom.. Är helvetet... Människans synd.. Plus KRISTI OFFER är frikänd

Svara

x
nils svarar Stefan Jonasson
torsdag, 20 februari 2020 22:02
Stefan Jonasson skrev:
Herren sa till sin tjänarinna.... Min barmhärtighet önskar det inte... Men rättvisan kräver det... Det är inte fullständig sanning.. Om hon nu tjänade GUD... Hur kunde hon glömma RÄTTVISAN KRÄVER DET.. MEN JESUS KRISTUS BAR FRAM SIG SJÄLV SOM ETT FULLKOMLIGT SYNDOFFER.. GUDS LAMM SOM BORTAGER VÄRLDENS SYND...

Kära Stefan,nu är det dags att klargöra Sanningen bakom Guds sanna ord!!
FÖR DET FÖRSTA, förhåller sig nämligen så,att Guds Barmhärtighet Ej är Önskvärd för Alla!

"Och detta är Domen,att när ljuset hade kommit i Världen,Människorna dock Älskade Mörkret mer än Ljuset,Eftersom Deras Gärningar voro onda!" Joh.3;20
Förklaring i vers 21;"Ty var och en som gör vad Ont är,han HATAR LJUSET och kommer Inte Till ljuset,på det att hans Gärningar ICKE SKOLA BLIVA BLOTTADE!"

FÖR DET ANDRA;Men att Guds Rättvisa är Viktigare än Barmhärtigheten har Han visat Världen genom Offret av sin Enfödde Son.
Han blev det Rättvisans offer som KRÄVDES för att på Rättslig grund kunna visa BARMHÄRTIGHET mot Syndare som du och jag!!

Gud som är Rättfärdig kan Inte bevisa Barmhärtighet på en Godtycklig Grund, Slumpartat,utan måste döma Syndaren på en Rättfärdig grund.
Om inte,kan Han inte vara Världens Högste Domare,eller hur?

Därför utkrävde Gud syndarnas straff på Sin egen syndfrie Son;"Den som inte visste av någon Synd,Honom har Han för oss gjort tiLL SYND,på det att vi i Honom må bliva Rättfärdighet från Gud!" 2Kor5;21.


Innan Jesu Försonings Offer,fanns ingen Rättslig Grund att Bevisa Barmhärtighet! Gud kunde DÅ EJ låta Barmhärtigheten få Företräde framför Rättvisan vilket han visade för Noa genom Syndafloden.
"Noa var en rättfärdig man och ostrafflig bland sitt släkte".1Mos.6;9
Där var det Guds Rättvisa som måste Döma en hel mänsklighet till döden,så Rättvisan var Viktigare än mänskligheten!

Nu vid Tidens slut faller Domen ändå TUNG ÖVER MÄNSKLIGHTETEN,då den efter 2000-år av Evangelium,ÄNDÅ HAR VÄNT GUDS BARMHÄRTIGHET RYGGEN!

MAN VILL HELT ENKELT INTE HA MED GUD ATT GÖRA,och när GUD ALDRIG KAN ELLER VILL TVINGA NÅGON ATT ÄLSKA HONOM,blir den Uppenbara Konsekvensen;
"GÅ BORT IFRÅN MIG,TILL DEN EVIGA ELDEN;SOM ÄR TILLREDD ÅT DJÄVULEN OCH HANS ÄNGLAR!"

Svara

x
Peter
fredag, 21 februari 2020 07:42

Tycker det är för bedrövligt denna följetong av detta eviga hackande på Stefan Jonasson. VEM VET HUR HERREN DÖMER EN DAG??? Det vet bara Herren själv, eller hur?! Är det någon här som varit på andra sidan efter döden och sen kommit tillbaka hit till livet igen och kan bevisa hur det ser ut med den saken? Många gånger så hör man också av kristna som säger att om en människa begår självmord så hamnar den i helvetet pga det. Säger inte nu att alla står för den åsikten. Men alltför många uttalar sig så okänsligt och väldigt klumpigt. Helt meningslösa diskussioner egentligen. Ingen har svaret ändå. Tror absolut att Herren är så mycket större i barmhärtighet och kärlek och nåd än vad vi människor kan förstå. Och det är bara han som har en människas facit i sin hand. Han känner oss bättre än vad vi själva gör.

Svara

x
Leif svarar Peter
fredag, 21 februari 2020 07:58
Peter skrev:
Tycker det är för bedrövligt denna följetong av detta eviga hackande på Stefan Jonasson. VEM VET HUR HERREN DÖMER EN DAG??? Det vet bara Herren själv, eller hur?! Är det någon här som varit på andra sidan efter döden och sen kommit tillbaka hit till livet igen och kan bevisa hur det ser ut med den saken? Många gånger så hör man också av kristna som säger att om en människa begår självmord så hamnar den i helvetet pga det. Säger inte nu att alla står för den åsikten. Men alltför många uttalar sig så okänsligt och väldigt klumpigt. Helt meningslösa diskussioner egentligen. Ingen har svaret ändå. Tror absolut att Herren är så mycket större i barmhärtighet och kärlek och nåd än vad vi människor kan förstå. Och det är bara han som har en människas facit i sin hand. Han känner oss bättre än vad vi själva gör.

Jag känner personligen en man vars son tog livet av sig i hemmet.
Pappan var kristen och detta var enda kvarvarande sonen efter tragisk skilsmässa där alla andra barn också försvann med mamman...

Sonen hade det jobbigt och höll sig för det mesta ensam på sitt rum. Pappan hade förstås lite oro för sonen bad för honom allt som oftast.

En dag hittade pappan sonen hängandes död i källaren.

Pappan blir förstås oerhört nedstämd och funderar hur det nu gick för sonen, gick han evigt förlorad eller inte?

Sonen var ju heller inte någon öppet bekännande kristen, så pappan var förstås oviss och sorgsen. Då händer något!
Helt plötsligt endast en kort stund efter händelsen, jag vet inte om det gick någon dag eller om det redan hände under första kvällen? Men då någongång får pappan höra en hörbar röst som säger till honom att inte känna oro.
Jag har tagit hem din son!!!!!!

Efter det fick pappan frid över situationen och jag har aldrig tvivlat på att detta var Herrens röst.Svara

x
Tomas N
fredag, 21 februari 2020 08:19

Gudsfruktan är börjsn på vishet.
Jesus egna starka undervisning har ett större vittnesbörd än postmoderna drömmar om vad försoningsoffret på korset innebär.
Som om inte de stora löftena som ginns tillgängliga skulle räcka för otacksamma människor.

Jesus sa . Den som inte tar ditt eget kors dagligen och följer mig är inte värdig. Och att många kommer Han säga till på den dagen,Gå bort ftån mig ,jag känner er inte.

Det fulla evangeliet predikas inte,bara sockret.
Så fundamenten och de näringsrika bitarna i evangeliet anses som lagiskt och hårt.

I Johannes 6 sägs att efter en hård predikan lämnade många som följde Jesus honom.
Vill man inte följa Jesus finns tusen olika andliga och religiösa inriktningar och mycket new age.
Men då är framtiden oviss och det kan bli ett dyrt pris i slutändan att betala

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 21 februari 2020 09:18

Jag försökte bara vara enkel... Människans ondska plus.. Dom är helvetet...ondskan måste möta rättvisan... GUDS Frälsnings plan var att han dömde synden i KRISTUS JESUS.. Synden är dömd, därför kan vilken syndare som helst komma till GUD och bli försonad med GUD... Genom att tro på JESUS KRISTUS.. Det är väl enkelt att förstå det är budskapet vi förkunnar för de förlorade... Att bara säga att GUDS RÄTTVISA kräver att människan måste till helvetet om hon inte slutar synda är inte hela sanningen... Då blir budskapet bara som vilken religion som helst.. Islam hinduism lagiska kristendom osv... Kunskapen om GUDS NÅD sådan den verkligen är upplever jag bristfällig bland några som kommenterar om GUDS DOM och läran om helvetet.... Två tolkningar av skriften som är felaktiga som jag inte kan tillåta utan att säga ifrån 1 att en frälst människa kan gå förlorad... Sen att man kan säga att en människa som blivit ett tempel åt GUD kan bli besatt av en demon.. Har man den teologin har man inte riktigt förstått GUDS KÄRLEK OCH GUDS MAKT.

Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 5 april 2020 23:06
Ber om beskydd under resan måndag - tisdag. Ber om hjälp.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp