717 online! | Sidvisningar idag: 71 573 | Igår: 162 965 |

www.apg29.nu

Annons

Räddningen av pojkarna i Tham Luang-grottan

Alla barnen och tränaren är nu räddade från grottan! 

Räddningen av pojkarna i Tham Luang-grottan

Bild: Aftonbladet. 

De tolv pojkarna och den 25-åriga tränaren som varit fast i Tham Luang-grottan i Thailand har räddats! Jag tänker osökt på bibelordet "Han drog mig upp ur fördärvets grop".

Alla barnen och deras tränare är nu räddade ur grottan och befinner sig nu i säkerhet på sjukhus. De 13 personerna har suttit fast i grottan sedan lördagen den 23 juni och idag är det den 10 juli. Det blir 17 dagar för de sista fem som räddades.

Pojkarna, som är mellan 13 och 16 år och deras 25-årige fotbollsledare ville utforska grottsystemet Tham Luang Nang Non efter en fotbollsmatch. På grund av de kraftiga monsunregnen fastnade de i grottan.

Fördärvets grop

Det är inte för inte jag tänker på det fantastiska bibelordet Ps 40:3 som handlar om att Jesus räddar från fördärvets grop när jag nås av rapporteringen av räddningsarbetet av de tolv pojkarna och deras fotbollstränare i Tham Luang-grottan i Thailand.

”Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn. Han ställde mina fötter på en klippa och gjorde mina steg fasta.” ‭‭Psaltaren‬ ‭40:3‬ ‭

Räddningsoperation i Tham Luang-grottan är ett räddningsarbete där man försöker rädda 12 thailändska pojkar i åldern 11–16 år och deras fotbollstränare, en 25-årig man.

Grottan

De befinner sig i Tham Luang Nang Non, som är en grotta i den thailändska provinsen Chiang Rai. Alla pojkarna är med i samma fotbollslag som den 25-åriga mannen är tränare för. 

De blev fast i grottan den 23 juni 2018 efter att ha gått in i den när monsunregnet började. Grottan fylldes snabbt med vatten och laget var tvungen att gå längre och längre in i grottan för att undvika att drunkna.

Tham Luang-grottan

Bild: Expressens webb-tv

Räddningsarbetet

Den 8 juli 2018 inleddes räddningsarbetet med att få ut pojkarna och tränaren ur grottan. Alla de 12 pojkarna och deras tränare  har blivit räddade i avancerade dykningsoperationer och befinner sig nu på sjukhus. 

Efter att ha varit instängda i de mörka håligheterna i mer än två veckor befinner sig nu alla de tolv pojkarna och deras tränare i säkerhet.

"Vi vet inte om det är ett mirakel, ett vetenskapligt framsteg eller något annat. Alla tretton medlemmar i Wild Boars-laget har nu kommit ut från grottan”.

Så löd det på Facebook där den thailändska marinen bekräftade att räddningsinsatsen vid grottan i Thailand var över. Men jag kan berätta att det är många kristna som har bett för pojkarna och deras tränare. Bönesvaret är nu ett faktum!

Men be också för de anhöriga till dykaren som dog tragiskt i räddningsoperationerna. Jesus vill frälsa, hjälpa och trösta.

Pojkarna i Tham Luang

Pojkarna i Tham Luang-grottan. 

Människans värde

Jag tycker att det är mycket imponerande av räddningspersonalens hårda och avancerade arbete med att få ut alla pojkarna och dess ledare. Jag blir väldigt berörd. Detta pekar på människors värde. Att varje människa är värd att räddas hur mycket det än kostar. 

Och detta värde har Jesus verkligen visat då han dog för alla människor på Golgata kors då han köpte dem med sitt dyra blod.

Jag tänker direkt på bibeln då de dra ut pojke efter pojke ur den djupa och vattenfyllda grottan. "Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn." 

Frälsning

Det är detta som är frälsning. Jesus vill dra är ute från fördärvets grop och sen vill han ställa dina "fötter på en klippa" och göra dina "steg fasta".

Det är detta som är frälsning och den frälsningen är i Jesus Kristus. Då det tar emot Jesus får du uppleva den näsan frälsning och dess verklighet.

Artikeln uppdateras...


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg tisdag 10 juli 2018 17:08 | #tham luang #thailand #pojkar #fotboll | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


10 kommentarer

Roine Öberg

Ja, alla ofrälsta sitter i en grotta där syret håller på att ta slut, men de kan inte se det själva. Vi som har ljuset måste dyka in och upplysa dem om läget och att det finns en väg ut, men de som inte ödmjukar sig och tror på vad vi säger kommer att bli kvar i grottan😢

Herre Jesus vi ber att alla ska få se ditt ljus och söka sig till dig!

Gud välsigne grottfolket!

Amen!

Svara -   - 10/7-18 11:18 -


Lena Henricson

Ja, denna räddningsaktion visar verkligen hur högt man skattar människovärdet! Underbart att de alla är ute! Tänk då om alla barn,som befinner sig i sina mammors magar,fick samma värde i människors bedömning och fick komma ut,och bli väl mottagna. I Guds ögon har de ju alla ett oändligt värde!

Svara -   - 10/7-18 16:39 -


Christer Åberg

Tänk då om alla barn,som befinner sig i sina mammors magar, fick samma värde i människors bedömning och fick komma ut,och bli väl mottagna.

Tankeväckande och träffande beskrivning.

Svara -   - 10/7-18 17:07 -


Katrina

Svar till Roine Öberg.

bra liknelse :)

Svara -   - 10/7-18 17:18 -


Katarina Hedström

Mina tankar har gått till barnen! Tänk om det är barn som behöver medicin? Något barn kanske har Astma? Ja det är ett stort Mirakel! TACK JESUS!!

Svara -   - 10/7-18 18:00 -


Katrina

Svar till Katarina Hedström.

de är alla i säkerhet nu ooch får sjukvård

Svara -   - 10/7-18 18:11 -


Tom

Lite symboliskt med 12. 12 lärjungar osv.

Vill gud säga nåt?

Jesus kommer snart!

Svara -   - 10/7-18 19:30 -


Katrina

Tham Luang översatt på svenska den sovande damens stora grotta

och pojklaget som hetter Moo Pa på svenska Vildsvinen.

Kanske av intresse att veta.

Svara -   - 10/7-18 19:50 -


Roine Öberg

Tack Jesus!

Svara -   - 11/7-18 23:55 -


Katrina

En av pojkarna var kristen och han var den som kunde kommunicera med de brittiska dykare.

https://www.christiantoday.com/world

Svara -   - 13/7-18 02:15 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Konungen har fört mig in i sina kammare

Christer Åbergs livesändning från Facebook: Konungen har fört mig in i sina kammare. Bland annat om uppryckandet i Höga Visan och att samlag inte är att jämföra med en vigsel.

0

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 4

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi fortsätter att belysa den kursändring som skett på eskatologins område de senaste årtiondena.

4

Läs allt!


Ropa till mig på nödens dag

Läsarmejl av Kattis 

Varm sol

Jag känner att vi får be för de drabbade som har fått evakuera ifrån sina hem. Att de får lära känna Jesus och få en personlig relation med honom, att de blir Frälsta! 

0

Läs allt!


Torkan i Sverige ett tidstecken?

Solen får utbrott

Sedan mätningarna började för 260 år sedan har juli månad inte varit så här varmt som i år. 

11

Läs allt!


Skogsbränderna - Guds dom över Sverige?

Kommentar av Rune Johansson 

Skogsbrand

Just nu drabbas Sverige av utbredda och svårsläckta skogsbränder. Flertalet skribenter härleder detta till att Herren nu straffar oss för våra handlingar som nation. Låt oss dock få lite perspektiv på de nu aktuella händelserna.

27

Läs allt!


Mäktiga tältmöten i Jättene

Lindberg spelade så att tältduken lyfte

Skärmdump: falkopingstidning.se. 

I två möten gästade vi på tältmöten i Jättene. Efter första kvällens möte spreds det snabbt hur bra det var så nästa kväll fylldes tältet av mycket folk.

1

Läs allt!


Världens ensammaste fågel dog i olycklig kärlek

Fågeln Nigel, en havssula, blev kär i en betonghavssula på en öde ö utanför Nya Zeelands kust har nu hittats död. 

0

Läs allt!


Tidstecken med Stephen Hawking, Christer Fuglesang och Christer Åberg

Den världsberömde fysikern Stephen Hawing blev 76 år och led större delen av sitt liv av sjukdomen ALS. 2010 var jag med i samma radioprogram som Stephen Hakwing och astronauten Christer Fuglesang. 

1

Läs allt!


Örn störtade i havet - skickas på flygträning

Havsörn

En annan örn än den som beskrivs i artikeln. 

SVT skriver om en örnunge som inte klarade av att flyga och störtade i havet ska nu skickas på flygträning!

5

Läs allt!


Många anlagda bränder i den största skogsbranden i Sverige

Uppdaterad! 

15 anlagda bränder

Under ett dygn har 15 bränder blivit anlagda i Arboga. Så alla bränder som nu härjar i Sveriges värsta brandkatastrof har alltså inte kommit till av naturliga orsaker. 

17

Läs allt!


Svenska folk du borde tacka - Sveriges nationalsång?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1439685284-svenska-folk-du-borde-tacka.jpg

För flera år sedan sa en vän till mig att han tyckte att den här sången borde bli Sveriges nationalsång!

13

Läs allt!


Profetisk uppenbarelse om skogsbränderna? - Christer Åberg

Christer Åberg tar upp de allvarliga skogsbränderna och torkan i Sverige och undrar om det finns profetior över detta och om det är ett profetiskt tecken.

48

Läs allt!


Tältmöten i Jättene utanför Falköping med Lindbergarna

Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

14

Läs allt!


Krångla inte till det - Möte på Arkens mirakelkonferens

Möte på Arkens mirakelkonferens. Birgitta Rosen predikade och Lindbergarna Nenne och Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången. Dessutom delade Christer Åberg med sitt vittnesbörd. 

6

Läs allt!


Mirakelkonferensen på Arken med Lindbergarna och Linda Bergling

Linda Bergling predikade tisdagen 17 juli på Arkens mirakelkonferens i Kungsängen. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken.

114

Läs allt!


När blir barnet människa?

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Ofött barn suger på tummen

När inblåser Gud sin livsande i människan. Är det när barnet föds eller är det när ägget befruktas.

41

Läs allt!


Annons


Starka vittnesbörd på Arken från missionen

Missions-inspiration på Arkens mirakelkonferens. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken. 

0

Läs allt!


Hur blir det med pingströrelsen?

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Pingströrelsen

Det är ju uppenbart för alla historiskt medvetna och bibliskt intresserade pingstvänner, att Pingströrelsen sedan den blev Pingst ffs och Samfundet Pingst, med det årliga s.k. rådslaget – har förändrats både organisatoriskt, sociologiskt och teologiskt. 

39

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 30, måndag 23 juli 2018 kl. 08:11

Jesus söker: Emma!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Tre möten på Arken i Kungsängen

Nenne Lindberg, Toye Josefsson, Martin Lindberg och Christer Åberg gästar Arken på 3 möten under två dagar. Klockan 14.00 och 19.00 på tisdag på 17 juli och onsdag 18 juli  klockan 10.00.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Jesu återkomst - Dan Johansson

Dan Johansson talar om Jesu återkomst i Vallhamrakyrkan 15 september 2015.

2

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 3

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi belyser återigen hur denna kursändring skett.

4

Läs allt!


Stöd Apg29 med en frivillig gåva

Stöd Apg29

Du kan stödja Apg29 på tre sätt. 

1

Läs allt!


Du behöver ta emot Jesus

Därför talar jag så mycket om varför du behöver ta emot Jesus!

2

Läs allt!


Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

44

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

10

Läs allt!


Den kontantlösa konspirationen - Ladda ner gratis pdf-bok!

Den här mycket intressanta boken på 593 sidor om det kontantlösa samhället kan du återigen ladda ner gratis direkt på Apg29!

7

Läs allt!


Våra skattepengar finansierar imamutbildning

Läsarmejl av Bertil Rosenius

En rubrik på Facebook väckte nyfikenhet: ”I Höst får Sverige sin första statligt finansierade imam utbildning.” Sant eller falskt? Sant! Men det hela blir än värre, när man dyker ner i historiken!

41

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 1

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

En kursändring har nu skett när det gäller förkunnelsen om Jesu tillkommelse detta kan komma att få förödande konsekvenser.

18

Läs allt!


Almedalen - Dans & Trams och intervju med Christer Åberg

Filmgruppen Flipp Flopp intervjuade mig i Almedalen 2018. 

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 430 504 292 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 702 bloggartiklar, 85 407 kommentarer och 57 056 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp