604 online! | Sidvisningar idag: 233 395 | Igår: 202 453 |

www.apg29.nu


Regnbågs-gudstjänst gör Jesus till en synda-tjänare

Läsarmejl av nils 

Regnbågs-gudstjänst i Sveriges radio

Gudstjänstens förljugna budskap var allt annat än frihet i Kristus. Bild: Sveriges radio. 

Det var Svenska Kyrkan i Umeå som stod för den i Radio P1. Kl. 11:00. Temat var: "Friheten I kristus" med hänsyftning till den pågående Pride-festivalen i Göteborg. 

En kvinna talade i början om Jesu Världsvida Pridetåg, som vore det en Hyllning till Jesus. Bibeltexten ur Mark. 8:31 handlade om hur Jesus botade en dövstum så han kunde tala tydligt och klart, med budskapet att våga tala ut om sin sexuella läggning. 

En hbtq kvinna med flickvän talade om "Kristen frihet" som vårt (deras) hopp. Jesus går med att våga leva som vi är, skam går ej över av sig själv. Gud Gläds i Prideparaden var också ett uttryck. 

En Transperson som bytt kön vittnade om att när han blev döpt till Kristus, upplevde han frihet från bojor, iklädd Kristus till att vara och leva som den han är. 

***

Varför jag skriver detta är den förskjutning som sker inom Svenska Kyrkan till att nu inte bara acceptera Pride och Trans och hbtq. Nu är det dessutom Tillhörande Friheten i Kristus att leva Ut sin livsstil som Tillhörande Friheten I Kristus!

Detta gör Jesus till en Synda-tjänare om vi läser och följer Hans ord i 1 Kor. 6:9: 

"Vet ni då icke att de orättfärdiga Icke skola få Guds Rike till arvedel. Varken de som låta bruka sig till Synd mot Naturen eller som själva öva sådan synd."

***

Det är en God och Rättfärdig sak inför Herren att kämpa Mot en synd som Guds ord fördömer. Men att som här, Rättfärdiggöra ett Syndigt beteende som Guds Ord fördömer, att kalla det för FRIHETEN i kRISTUS, är ju en Farlig Villfarelse . 

*** 

Ett ord från 2 Tim. 3: 4 kommer för mig angående all denna problematik, och handlar om hur människorna skall vara i de Yttersta dagarna: 

"De skall älska Vällust Mer Än Gud!"

Idag ser vi hur den sinnliga Vällusten älskas och värderas Högre än Gud Alltings Skapare, även som här I Dagens Svenska Kyrka!

***

Rom. 1: 21: "Ty fast de hde lärt känna Gud, prisade och tackade de Honom Icke såsom Gud, utan förföllo till fåfängliga tankar. 

V 24-25: "Därför prisgav Gud dem i deras hjärtans begärelser åt orenhet så att de med varandra skändade sina kroppar. De hade ju Bytt bort Guds Sanning mot Lögn!"


nils

Läsarmejl

--- 

OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 20 augusti 2018 07:24 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


47 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kattis

Jag blev faktisk chockad när jag läste den här texten. Om Svenska Kyrkan som säger Frihet i Kristus! Jag blev alldeles ställd inom bords. Hur kan Svenska Kyrkan sjunka så lågt. Nu är jag inte med i Svenska kyrkan, jag gick ur där förra året. Min medlems peng går till pingst istället, det som är på skatten! Frihet i Kristus det har vi som är Frälsta, men sedan ska vår frihet inte bli att vi syndar. Jag tar inte en meter utan Jesus har sagt vilken väg jag ska gå!

Svara -   - 20/8-18 09:08 -


Mikael W

..."skam går ej över av sig själv."

..."upplevde han frihet från bojor,..."

Det är ju självklart så att dem här HBTQ-människorna lever i bojor och är nedtyngda i skam av den livsstil som sakta smugit sig på dem, precis som dem själva antyder i artikeln.

Istället för att få någon slags välsignelse för den livsstilen dem lever av falska präster (s.k Satans hantlangare), så skulle det vara bra om dem blev inbjudna till en fungerande församling som vidhåller den "sunda läran". Dessutom behöver ju dem här människorna få hjälp och stöd från samhället för att komma ur sina tvångshandlingar.

RFSL gör det bara värre för dem, som att släcka en eld med bensin, och bör läggas ner och ersättas med en långsiktig statligt finansierad behandlingsform.

Vad kan vi som Kristna göra för dem när vi stöter på dem? Jag tror mänsklig uppriktig kärlek och vänskap är det som är bäst. Den medicinen mår vi alla bra av, tillsammans naturligtvis med kärlek från den äkta och sanna Jesus

Svara -   - 20/8-18 09:10 -


Marita

Läs Inga andragudar av Per Arne Imsen ! Man förstår mer av allt när man läser denna bok skriven av en Guds man som har insikt och kunskap. Jag vet att det är illa ställt med församlingen men inte att det är så utbrett denna villoande som banar vägen för Antikrist ! Vaka och be !

Svara -   - 20/8-18 09:45 -


Bertil Rosenius

Viktigt inlägg nils! Det stärker mig i mitt beslut att som ett tema för en tid framå, skriva om ”Omvändelsens frukt” på min hemsida/blogg.

Tack nils, det var som en bekräftelse från Herren.

Jag har i många år försökt föra ”syndakatalogen” på tal, men den maffia är stark, som bara predikar ”nåd utan kors”, ”omvändelse utan omvändhet,” ”frälsning utan efterföljelse”.

Svara -   - 20/8-18 10:05 -


Jörgen Milton

Fruktansvärt, vilket hån mot vår frälsare och Herre. Man undrar ju vart det ska sluta.

Svara -   - 20/8-18 10:12 -


Bengt

Jag är både för och emot en s k syndakatalog

Vill inte att gamla tiders lagiska dike ska

Återkomma heller

Svara -   - 20/8-18 10:33 -


Rolf

Man kan bara bli ledsen när man förstår oförståendena av vad bibeln säger och hur man omtolkar den för att få bekräftat att den man gör är riktigt. Man kan uttrycka det som att vissa inom svenska kyrkan läser bibeln som fan själv gör.

Svara -   - 20/8-18 10:52 -


Sarah

Usch!!

De är så långt borta ifrån Herren det går att komma.
De har anpassat sig efter världens lögner.
Tack Gud för att vi har Din Bibel! 💖
Jag vill be för att dessa förvirrade människors ögon ska Öppnas för Din Sanning Herre! Amen.

Svara -   - 20/8-18 11:22 -


Bertil Rosenius

Svar till Bengt.

Jag är fullkomligt med på ditt resonemang. Men vi måste - menar jag - förstå att Guds ord på flera ställen gör ”listor” (notera citationstecken) på synd och icke synd. Ordet talar om köttets lag och köttets gärningar och ofta i direkt anslutning om Andens lag och Andens gärningar.

Problemet för oss är att vi inte förstår skillnadenn i att undervisa om dessa begrepp och att döma enligt dem.

Pingst - jag vet att jag riskerar trampa många på fötterna nu - var i mitten på förra århundradet mkt dåliga på att förstå denna skillnad. Man tog sig rätten att döma, snarare än att undervisa, förklara, uppmuntra till omvändelsens frukt. Liberalismen tag sedan detta dömande som språngbräda flr att förneka ord om efterlevnad, helgelse, omvändhet osv.

Jag menar - på fullaste allvar - skall församlingen kunna tjäna evangelium måste omvändelsens frukt predikas - förs och främst för de omvända.

Vi måste svälja bitterheten inför talet om synder och acceptera att Guds Ord är tydligt avs omvändelsens kors och frukt, vi kommer inte förbi detta genom att hänvisa till gamla tiders fördömelse.

Jag tror de flesta vet detta. Men gå vill kännas vid något personligt kors. Man vill ha ord dom stöder liberalism, gärna kryddat ned framgångs teologi.

Men det blir ett annat evangelium.

Svara -   - 20/8-18 11:23 -


nils

Svar till Bertil Rosenius.

Tack för dina kommentarer Bertil.

Skriv gärna ett meil och förklara vad Omvändelse är,och om det är en människas eller ett Guds verk.
De talas så ofta om just omvändelse utan att många ej förstår dess betydelse.,och idag talas det ej så Mycket Därom. Mvh/nils

Svara -   - 20/8-18 12:31 -


Kalle

Jesus är faktiskt en syndatjänare. Han gjorde den största tjänsten någonsin när Han dog för oss medan vi ännu var syndare. Men jag förstår din poäng Nils. Jesus gjorde ju oss fria från synden, inte "fria" att leva kvar i dess bojor.

Svara -   - 20/8-18 12:54 -


Bertil Rosenius

Svar till nils.

Omvändelse är en tvådelad ”process” - menar jag. Den består av omvändelse baserad på mig och nåd baserad på Jesu Kristi offer.

Min omvändelse frälser inte om den bara kopplas till att följa lagen.

Å andra sidan har Gud försonat oss - vi är erbjudna Hans förlåtelse och gemenskap. Men Gud tvingar ingen, alltså måste vi aktivt ta emot och börja bygga våra liv och evighet på vad HAN gjort.

Nu menar jag att vi kan inte ”plocka russinen ur kakan”, dvs ta till oss av Hans nåd och sedan skena iväg och leva som vi alltid gjort. Vi måste reflektera Hans vilja med våra liv. Vi måste låta Anden omdana både våra tankar, vårt hjärta och vårt handlande - lämna köttets lag o väg och följa Andens.

”Friheten i Kristus” är frihet från misslyckande. Misslyckande är - trots allt - resultatet av ett försök...

Om vår synd beror på medvetet brott mot Guds vilja är det synd! Om vår synde betor på misslyckande har vi trotts allt försök. Vi har visat att vi förstår och bejakar Guds vilja, men misslyckats inför köttets svaghet. Vi ber och tackar Gud för Hans kärlek och nåd.

Frihet i Kristus, ger oss inte frihet att synda, men frihet från våra misslyckanden.

Pride vill legalisera synd. De vill ta bort begreppet misslyckande.

Det går att skrivs mkt om detta och vi måste våga börja tala om detta. Pride är toppen på ett isberg. Under finns en uppsjö av synd som alla bottnar i att köttets lag tillåts gå före Andens.

Gud känner var människas hjärta - Honom lurar vi inte, så som vi försöker lura oss själva.

Svara -   - 20/8-18 13:46 -


Mikael W

Svar till Bertil Rosenius.

Mycket bra skrivet av dig Bertil !!!

Svara -   - 20/8-18 16:01 -


Bengt

Omvändelsen är ju också något som behöver pågå hela livet

Inte bara en gång vid ett speciellt tillfälle

Utan dagligen

Svara -   - 20/8-18 16:59 -


Bertil Rosenius

Svar till Bengt.

Precis Bengt! Så upplever jag att det är.

Svara -   - 20/8-18 18:15 -


Norrländskan

Svar till Bengt.

Den andra gräsliga nyheten för dagen som sker inom Svenska kyrkan.
O Gud, hur länge ska vi orka med allt som sker, är en förnedring av vår kristna tro och även Gud själv. Måste ta paus då och då från alla nyheter, blir så ledsen
Läste i en norrbottnisk tidning idag om en präst som ska göra könsbyte. Har barn, är omgift. Kallar sig sedan en vecka för man... Så synd om henne men hon säger "nu kan jag vara den jag verkligen är". Satan är en en slug lögnare.
http://www.nsd.se/nyheter/ - skrolla ner till mitten ungefär.

Svara -   - 20/8-18 22:40 -


Thomas

Ja, det är väl en naturlig konsekvens av kvinnliga präster och feminismen i allmänhet. Paulus är mycket specifik när han förbjuder kvinnor att predika och ingen behöver väl fråga sig varför.

Svara -   - 20/8-18 22:54 -


Lena Henricson

Svar till Thomas

Såhär ser jag det: Tyvärr stämmer din reflektion i väldigt många fall. MEN det finns också pastorer och präster som är kallade och smorda av Gud för sin tjänst. Och de får bli till väldigt stor välsignelse. 💒

Svara -   - 21/8-18 05:14 -


Lena Henricson

Tillägg. Thomas,jag menade Kvinnliga pastorer ochpräster som.... 🙂

Svara -   - 21/8-18 05:21 -


Jessica

Svar till Lena Henricson.

Jag tror också att det fortfarande finns präster som är smorda och kallade av Gud Lena. Men problemet är att det nästan har blivit omöjligt för dem att verka. De är bakbundna när det gäller det här med tex hbtq och newage inom svenska kyrkan. Det går snart inte att vara en frälst präst längre.

Det måste vara en mardröm att vara präst där den här Sodom och Gomorra anden får härja fritt. Personligen tror jag att det inte går att kompromissa med sitt samvete hur länge som helst.

Jag gick själv ur Svenska kyrkan för över 10 år sedan. Var redan medlem i en frikyrkoförsamling, men ville inte vara en del av svk längre. Nu, 10 år senare är läget ännu värre.

Svara -   - 21/8-18 07:13 -


Andy Svensson

Bra inlägg Nils tack för det🙂

Svara -   - 21/8-18 08:23 -


Lasse

Svar till Lena Henricson.

Så var kvinnohatet igång igen, det är bara att se vilken position Jesus framhöll kvinnorna i, Han använder den som är villig, sykars brunn, vem visar Han sig för efter uppståndelsen, romarbrevet 16, så Lena och Jessica jag håller med er kvinnan och mannen har exakt lika stort värde, lösryckta bibelverser ställer till det många gånger, 💗💗🙏

Svara -   - 21/8-18 08:28 -


Anders

Det här med homosexuella begär och handlingar är som med andra begär och handlingar exempelvis äktenskapsbrott, girighet och själviskhet. Alla är vi syndare men inte alla vill synda. Vi faller och reser oss igen likt små barn som försöker lära sig gå, men alla vet vi att något är fel om ett barn ger upp försöken att gå, på samma sätt är det med en kristen som helt har gett upp viljan att sluta synda.

Ett samkönat äktenskap är att ha gett upp viljan att vara kristen. Att ha ett permanent samliv med en annan mans hustru innebär också att ha gett upp viljan att lev med Jesus. Det är att välja den breda vägen som leder bort från Gud.Många präster har bett en eller flera gånger för en eller flera homosexuella om att Gud ska hjälpa dem, men till synes till ingen nytta, för att sedan söka tröst i liberalteologin som säger att eftersom Gud vill att alla ska bli frälsta så kommer alla få leva i Jesu rike som är byggt på ömsesidig förlåtelse och osjälviskhet (oberoende av om de vill det eller inte).De flesta homosexuella är inte med i RFSL och går inte med i deras Pridetåg, så det är en sak att vi inte ska annorlunda på homosexuella syndare än på andra syndare. Och, syndare är vi alla. En helt annan sak är att Prideflaggans lila fält står för andlighet, hednisk queer andlighet. Det är en ond ande som driver RFSL och denne ande hatar Jesus och vill skända kyrkor och kristen tro.Så vad kan vi göra? Vi kan be om kraft att befria de homosexuella som vill bli befriade. Före väckelsen i slutet av 1800-talet var det inte många i Sverige som trodde att Kristus kunde befria från alkoholism, det fanns alkoholist fruar som bett för sina män i decennier, idag vet vi bättre. I början av 60-talet lät det likadant om heroin och annan tung narkotika, idag vet vi bättre.Vi behöver få kraft från Gud att befria de som vill bli befriade och det gäller inte bara homosexuella syndavanor utan även girighet och annan själviskhet med mera.I vårt materialistiska land har vi dyrkat det skapade framför skaparen, för att vi ska förstå att vi är på fel väg har Gud tillåtit detta onda komma över oss. "9 Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män. 10 inga som är tjuvaktiga eller själviska, inga drinkare, ovettiga och utsugare - ingen sådan får ärva Guds rike 11 Så har somliga av er levt, men ni har helgats och gjorts rättfärdiga genom herren Jesu Kristi namn genom vår Guds ande" (1 Kor 6:9-11)

Svara -   - 21/8-18 09:26 -


nils

Svar till Norrländskan.

Tack för artikeln du nämnde. För mig är den svåraste pusselbiten att passa in,

hur en Han/Hon, kan behålla sitt Prästämbete?
Tänker då i första hand på vad det innebär för alla åhörare,den påverkan och signal det ju innebär för alla människor när en som kallar sig "Herrens tjänare",tar sig friheten att fortsätta sin tjänst utan respekt för ett heliga ämbete.
¤¤¤
Det innebära för honom,som han säger "Guds Välsignelse",och innebär för alla hans åhörare Tron att det är Tillåtet inför vår skapare att Ändra på Hans Skapelse efter eget behag,trots att det ju Motsäger Guds vilja från Skapelsen att vara Man eller Kvinna!
¤¤¤
För mig innebär det en Teologisk Omöjlighet att kunna förstå och Rättfärdiga inför en Helig Gud.
Att fortsätta i en Helig Prästtjänst drar ned Prästämbetet i Orenhet och en ringaktning
av den Herre man ändå Tror sig tjäna.

Svara -   - 21/8-18 09:49 -


Bengt

Det är märkligt att det inte blivit fler

Utbrytningar från svenska kyrkan

Som tex lutherska bekännelsekyrkan

Och laestadianerna är fortfarande kvar

Svara -   - 21/8-18 10:09 -


Bengt

Det är så riktigt och bra det du skriver Anders

Jesus kan ha botat många homosexuella

När han gick här på jorden

Svara -   - 21/8-18 10:13 -


Katrina

Svar till Thomas.

Det är fler män än kvinnor som byter kön ...

är det också kvinnans fel!!

Svara -   - 21/8-18 10:57 -


Tomas N

Att SVK ,Equmenia och ev andra begår konstigheter i Jesu namn är inte samma sak och problem som feminismen och frågan om hur män och kvinnor skall förvalta ledarskapet på bibliskt sätt.

Feeminism i kyrkan och uppgiften för män och kvinnor att ha ett bibliskt förhållande och ledarskap är ingen luten och enkel fråga. Men jag tror man kommer ganska långt genom att fundera över grundläggande egenskaper. Detta är vad jag tror och kan givetvis ha fel

Män är designade att kunna leda och ta svåra beslut och har förmågan att i svåra lägen kunna vara"känslokalla" och åsidosätta empati och känslor till fördel för förnuft och den större bilden.

Kvinnor är på samma sätt skapade som mannens hjälp att i svåra lägen välja empati och känslor framför fakta och förnuft. Utan dessa egenskaper så funderar inte den mänskliga gemenskapen ,familj barnuppfostran,äktenskap etc

Detta gör kvinnor sårbara i ledarskap . Inte så att de brister i egenskaper att leda,absolut inte.Men att ledarskapet tenderas att influeras alltför mycket av känslomässiga /empatiska värden. Dessutom finns i min mening en inbyggd säkerhet i manligt ledarskap där varje man respekterar och fruktar att andra män granskar och utmanar deras ledarskap om det är dåligt. Kvinnor menar jag saknar detta helt ,vilket också forskare säger att kvinnor som iklätt sig det manliga positionen helt saknar gränser på det sätt som män annars gör.

Men det finns givetvis avarter och brister i både manligt och kvinnligt beteende.

Jag tror att samspelet är tänkt att kvinnor skall se efter män så att vi inte blir kallhamrade och maktfullkomliga och män skall se efterkvinnor så att det inte blir för mycketgränslös empati så att det går över gränsen.

Gud har i vilket fall tänkt något när han skapade oss. Vi kan inte bortse från hur det gick till när människan föll i den första synden och vi kan inte kategoriskt avfärda Paulus utifrån en modern era eller förmodade grova karaktärsbrister hos Paulus.

Män har nog gjort sig skyldiga till mycket övertramp bakåt i tiden,men dagens problem är ju utan tvivel radikal feminism,det råder ju inget tvivel om. Och det påverkar alla inkl kyrkan

Svara -   - 21/8-18 11:17 -


Katrina

Svar till Tomas N.

Det finns många duktiga ledare både män och kvinnor, sen finns det odygliga bland oss både män och kvinnor.

Svara -   - 21/8-18 12:14 -


Leif Boman

Svar till Tomas N.

Bra analys Tomas! Sen finns det många problem men givetvis är den radikala feminismen ett av de större problemen.

Jag anser att kvinnan givetvis kan både predika och lära ut. Det finns oerhört många duktiga och visa kvinnor med alla möjliga andliga gåvor. Däremot tror jag bestämt som dig Tomas att kvinnan inte alls är menad till att vara huvudet i varken församling eller familjen, utan den uppgiften tillhör mycket klart mannen...

Att med sin kvinnliga insikt, "vilket män kan sakna" vara delaktig i olika råd ser jag heller inte som fel, men, kvinnan är inte ämnad till huvud förutom där huvuden saknas helt🤔...

Jesu frid...

Svara -   - 21/8-18 15:06 -


Katrina

Man kan ha många uppfattningar om kvinnor, läs här vad imamen tycker om kvinnor, han vill inte skaka hand med kvinnor och jämför detta med "som att äta gris" Jag ser denna jämförelse som om kvinnan var oren som en gris är för muslimer......undrar hur kan det ha sex med en kvinna när hon är sååååå smutsig.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/imam-om-statsborger-haandtryk-til-modsat-koen-som-at-spise-svinekoed/7272782

Svara -   - 21/8-18 18:14 -


Bengt

Hemskt uttalande

Svara -   - 21/8-18 20:22 -


Lasse

Svar till Katrina.

Dom gillar att våldta unga tjejer 😥😥man blir spyfärdig, det är hatpredikanter och allsköns skäggiga barn under 14år, jag blir så ledsen att se allt elände, bra att du står upp för kvinnors rättigheter Katrina 😊

Svara -   - 21/8-18 22:38 -


Katrina

Svar till Lasse.

Lär flickorna självförsvar!! Min dotter hoppar man inte på i första tag.

se på den här tjejen vad pappa lärt henne:

https://www.youtube.com/watch?v=aEjGQB9BKWA&;list=PLaKG676nok3rabbnYPXNRX8U7I9EpEwgN

https://www.youtube.com/watch?v=STwk4z257iU

Svara -   - 21/8-18 23:29 -


Lasse

Svar till Katrina.

Vad bra Katrina 😊 jag skulle nog lärt dom det, tyvärr tränade jag själv självförsvar löpning styrketräning, problemet är att man blir stolt över sig, sen har jag kunnat hjälpa många utsatta som blivit misshandlade nerslagna, om jag gjorde rätt eller fel får andra bestämma 🙏

Svara -   - 21/8-18 23:51 -


Lasse

Svar till Katrina.

Vad bra Katrina 😊 jag skulle nog lärt dom det, tyvärr tränade jag själv självförsvar löpning styrketräning, problemet är att man blir stolt över sig, sen har jag kunnat hjälpa många utsatta som blivit misshandlade nerslagna, om jag gjorde rätt eller fel får andra bestämma 🙏

Svara -   - 21/8-18 23:51 -


Katrina

Svar till Lasse.

Jag skulle inte säga stolt, utan mer självsäker, du vet vad du kan göra i en hotat situation och dessutom när du är vältränad så går du på ett helt annat sett, din kropp talar om " bråka inte med mig", våldtäcktsmän undviker den typen av kvinnor/tjejer, de väljer alltid ett lätta offer.

Må Gud vara med oss så vi slipper bråk och våld.

Svara -   - 22/8-18 00:10 -


Lasse

Jag får nog ändå erkänna att jag både var stolt och självsäker, är man stor och stark bråkar sällan någon med en, men efter min våldsamma olycka blev det inte så mycket kvar av mig😥

Svara -   - 22/8-18 00:24 -


Katrina

Svar till Lasse.

Jag ser liten ut ( 167/56), men ingen bråkar med mig vare sig fysiskt eller psykiskt för man ser styrkan och säkerheten när jag går, flera har sagt det till mig.

Svara -   - 22/8-18 00:49 -


Katrina

? snabbhet.....jag kan fånga en flyga med handen.

Svara -   - 22/8-18 00:56 -


Lasse

Svar till Katrina.

190 lång, 108 kg en gång i tiden nu 88 kg 😊vill inte bråka med nån, oftast kan man prata, sov gott Katrina 😊 Lasse

Svara -   - 22/8-18 00:56 -


Katrina

Jepp, bäst att diskutera och komma överens

Natti natti 😊

Svara -   - 22/8-18 00:59 -


Roger T. W.

Svar till Katrina.

Min vän, jag glädjer mig över din dotter. Jag var stark som två hästar när jag var ung och fick mycket gjort, men sjukdomen kostade mig 20 kilo muskler. Jag kan nästan inte gå, men traskar med viljekraft och bön. Mannen förlorar sin styrka och kvinnan sin skönhet, så är det ordnat och nog rätt. Idag ramlade jag hem från affären och imorgon hoppas jag kunna rösta.

Svara -   - 22/8-18 03:35 -


Jessica

Svar till Lasse.

Men ditt ❤️ är stort Lasse! Det håller nog alla med om här. Din ton på den här bloggen är alltid kärleksfull! Något för oss andra att sträva efter!

Svara -   - 22/8-18 12:36 -


Lasse

Svar till Jessica.

Tack snälla Jessica vad gulligt sagt av dig:) Vi är ju alla människor med samma behov, bli sedda älskade leva i gemenskap, Gud har lagt ner detta i oss, hos Honom är vi alla Älskade, 1 Petrusbrevet 4:8 Ordspråksboken 10:12 Ha en riktigt underbar dag. Du får gärna ringa så berättar jag vilken kyrka jag fått inbjudan till för att delge min berättelse 0725-170592

Svara -   - 22/8-18 13:00 -


Bengt

Jo jag håller med om det jessica

Svara -   - 22/8-18 14:25 -


Tomas N

Svar till Katrina.

Ja absolut finns det felaktigheter åt bägge hållen. Jag tror i den här sista tiden så ligger en av nycklarna till väckelse i att vi hittar ,återupptäcker och söker oss till de av Gud designade identiteten fär mänsklig gemenskap som Han designade den.

Vi har en uppväxande generation i Sverige(och delar av väst) som lider av häpnadsväckande hög procent av ångest och självmordstankar som till stor del beror på gränslöshet och brist på ramar och regler som ger en trygg identitet.

Sedan dras väst med en modernistisk och egoistisk livsstil som pågått i decennier ,vilken är själva basen för modernistiska ideeer som t ex radikalfeminism.

Jag tror vi kan lära mycket av kristet grundade folk och kulturer som inte blivit moderniserade. Exempelvis östeuropa och latinska världen som i övrigt liknar vår kultur,men vi kan också lära av kristna Afrika och andra delar av världen.

I denna blandkultur vi lever i finns ju även islam med en verkligt kvinnofientlig(faktiskt även mansfientlig) kultur och andra livsideologier som vill påverka och säga hur vi skall leva.

Utmaningen ligger i att leva i harmoni med Guds design för människan och att denna välsignade livsstil även om den inte är extravagant på ytan,så ger den en trygghet och respekt till alla och det är den rätta vägen.

Så utmaningen ligger enligt min mening i att vi i väst får ödmjuka oss och lägga ned själviska drag som varit mainstream tidigare och även stå emot radikalfeminism särskilt eftersom det är en av de drivande ideologierna nu.

Vi kan inte ta in delar av de här sakerna in i kyrkan och teologin,inte ens som en eftergift och förhandlingsresultat eftersom trycket från världen och tidens religion är å stort eller för att man i köttet gillar vissa ideer och tilltalas av dem

Svara -   - 23/8-18 08:11 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

1

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

7

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

10

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

19

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, tisdag 20 november 2018 kl. 22:21

Jesus söker: Pontus, Marina!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 126 823 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 020 bloggartiklar, 91 673 kommentarer och 59 954 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp