684 online! | Sidvisningar idag: 1 155 | Igår: 221 914 |

www.apg29.nu


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

Kanske du är där att du fortfarande fascineras och attraheras av rikedomens skimmer. Som ett litet barn som ständigt drömmer om nya leksaker så trånar du ständigt efter rikedomens utbud. Du drömmer och jobbar hårt för att försöka nå fram till rikedomens sköna bekräftelse av ditt liv. Du är liksom med i dansen runt guldkalven.

Eller kanske du är där att du redan har allt, har gjort allt och varit överallt. Och du har insett att rikedomen inte tillfredsställer på djupet. Du har därför blivit desillusionerad och deprimerad.

Eller kanske du är förmögen och du finner dig själv mer och mer föraktfull gentemot andra. Rikedomens högmod har börjat gripa tag om din själ.

För vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Eller vad kan en människa ge till lösen för sin själ?” Matt. 16:26

Hur mår din själ idag?

Jesus liknas vid en god herde. Han vill leda och vaka över dig och din själ. Han älskar dig. Världen vi lever i är som en storstadsdjungel. Massor med olika vägar, utbud och återvändsgränder. Neonskyltar, plastiga stomatol leenden och frestelser. Våga lägga ditt liv i Jesu trygga händer och lita på att han leder dig rätt. Han har omsorg om dig.

Vad kan du ge till lösen för din själ?

Alla har syndat mot Gud. Små eller stora synder. Rikedom kan inte friköpa din odödliga själ. Men de glada nyheterna är att Jesus Kristus, Guds Son har friköpt oss från våra synder med sitt dyrbara blod. Silver eller guld kan inte friköpa din själ utan endast Jesu blod.

Vänd om från dina egna vägar som går bort från Gud och sätt din förtröstan och tro till Jesus. Han är försoningen för dina synder.

Rikedomen kan inte försona dig med Gud och ge dig inträde i himlen, utan bara Jesus kan göra det.

“För syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv genom Kristus Jesus, vår Herre.” Rom. 6:23

Du kan få en gåva från Gud idag

Idag kan du ta emot en gåva från Gud som är betald med Kristi blod. Det är en gåva som är mer värd än denna världens alla rikedomar. Gåvan är syndernas förlåtelse och evigt liv. Idag kan du försonas med Gud genom Jesus. Genom Jesus kan du idag få nåd och förlåtelse. Det är den största rikedomen man kan äga och den bär in i evigheten. Du tar emot den gåvan genom att vända dig bort från synden och genom att sätta din tro/förtröstan till Jesus. Säg till Jesus att du vill bli hans efterföljare.

Gud välsigne dig


David B

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 5 november 2018 03:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


7 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Katrina

Dags för Törnrosa att vakna

Svara -   - 5/11-18 12:42 -


Christoffer

Detta va så bra skrivet, så helt sant!!! Tack Älskade Jesus för det du gjorde för oss❤️

Svara -   - 5/11-18 13:09 -


Tomas N

Amen broder!

Rikedom och materialism är lika aktuellt som någonsin och kanske mera än någonsin och särskilt nu när julhandeln står för dörren.

Även i globaliseringens fotspår,för denna rörelse är i mina ögon mera drivan av konsumtion,materialism och marknaden/tillväxt och köpkraft.

Vare sig det gäller oss i väst som vill håla fast och kämpa för välfärden eller om det är de som av fel anledning lämnar sina fattigare länder för att få rikedomar. Avsaknaden av Gud leder oss till materialism . Varningarna om Babylons fall med alla dessa texter om köpenskap och handel är en varning i sig.

Man kan inte tjäna Gud och mammon och kärleken till pengar är roten till allt ont är också varnande bibeltexter

Jag är bara delvis ett föredöme i detta och jobbar med att bli fri från rikedomens lockelse helt. Första steget är att erkänna att dragningskraften finns där.

Och detta skall vi göra utan att sätta upp ett fattigdomsideal eller marxistisk tillgångsfördelning. Gud förser och välsignar med det som vi behöver och även rikligen,men det skall inte få makt över oss

Svara -   - 5/11-18 14:27 -


David B

Svar till Tomas N.

"...gudsfruktan med förnöjsamhet är en stor vinning." 1 Tim. 6:6

:)

Svara -   - 5/11-18 17:32 -


Kattis

Jag har upptäckt att Herren förser än vad man behöver! Jag har nämnt många gånger för Herren att jag behöver det här. Herren har försett mig vad jag behöver! Han är verkligen God våran Herren Jesus Kristus! Lite grann idag får man vara nöjd att man har en bostad och bor billigt som jag gör ! När ungdomarna inte kan flytta hem ifrån för bostadsrätterna är för dyra. Bara i Gamlestan i Göteborg , Gamlestadsbrygga mitt emot Vårdcentralen. Där kostar en tvåa på 70 kvadrat 4,5 miljoner.

Svara -   - 5/11-18 22:22 -


Nisse

Är det mer välsignat att göda en oseriös hyresvärd med sina surt förvärvade pengar än att äga sin bostad? Är det mer välsignat att vara anställd än att vara egenföretagare? Jag tror Jesus menar överdåd och girighet när han talar om rikedom. Jag tror att Gud unnar fiskaren att äga sin båt, bonden sin åker, herden sin hjord och snickaren sin verkstad, eller för dem delen familjen att äga sin bostad. Jag tror det var så det fungerade i Israel på den tiden, och jag tror inte det var det som Jesus vände sig emot. Att det ägandet i Sverige 2018 gör dem till miljonärer på papperet förändrar inte det faktum att det titt som ofta är mycket månad kvar i slutet på pengarna, och därmed kan de knappast kallas ”rika” i egentlig mening. Jesus upprördes när rikedomen blev ett självändamål och en avgud som stod mellan Gud och människanhan upprördes när rikedomen blev ett självändamål, men i sosseriets Sverige har missunsamheten brett ut sig så till den grad att alla som inte är beroende av bidrag för sin överlevnad betraktas som rika och allt ägande betraktas som fult.

Svara -   - 6/11-18 08:43 -


AnnMarie

Svar till Nisse.

Ja det är märkligt att många kristna också är så intresserade av pengar och ägodelar,speciellt andras pengar och ägodelar!

Svara -   - 6/11-18 09:29 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

4

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

25

Läs allt!


Profetisk video: Jag var sjuk och i fängelse men ni besökte mig inte

Då jag sitter och pratar i min livesändning börjar jag plötsligt talar om sånt som jag inte hade en tanke på innan. Jag tror att detta är ett budskap från Gud till oss idag.

0

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

16

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

104

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den Falske Profeten - Mikael Walfridsson

Varg i fårakläder.

Upp 12:18 – Och draken stod på sanden vid havet.

10

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

44

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!


Församlingar firar Halloween med zombier och dansande skelett

Av Mikael Walfridsson 

Halloween i kyrkan

Halloween är en helt igenom en ockult och mörk tradition, som ingenting har med Herren att göra. Bilden är från en församling i USA, som otroligt nog väljer att dra in Halloween-temat i församlingen.

24

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, tisdag 13 november 2018 kl. 00:09

Jesus söker: Kristian, Krister!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Porrsurfare - jag?

Christer Åberg har fått utpressningsmejl över att han skulle ha porrsurfat. 

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den oönskade - Del sexton

Christer Åberg tio år

Jag har tidigare berättat att jag inte visste speciellt så mycket om min bakgrund. Vilka mina föräldrar är och vilken bakgrund de har känner jag inte till. Då jag en gång fick träffa min mamma berättade hon lite hastigt, som vid förbifarten, att mina morföräldrar skulle ha varit med i Missionskyrkan, men det verkar som att de i ett senare skede skulle ha gått ur. 

5

Läs allt!


En räddare i nöden - Theo och hans vänner

Farorna lurar överallt och Luther och Benny hamnar i verklig knipa, både på land och under vatten. Theo fiskar upp skolådans Bibelteater och berättar om den enda vägen som kan rädda oss.

0

Läs allt!


Två falska påståenden som Koranen och islam bygger sin tro på

Läsarmejl av nils

Islam gör anspråk att de härstammar från Abraham genom Ismael, och att Muhammed likt Abraham erkänner att det finns bara En Gud, Allah!

3

Läs allt!


Homofober är mindre intelligenta påstår forskning

Homofober mindre iq

Bild: Nyheter24. 

Nyheter24 intelligensbefriar folk som är emot homosexualitet då de påstår att de är mindre intelligenta än andra människor. 

12

Läs allt!


En kristen mördas var 5:e minut - Nyheter med Christer Åberg

Christer Åberg läser nyheter från olika tidningar och kommenterar kort. Dessutom visar han en film från Riksdagen om förföljda kristna. 

6

Läs allt!


Har Galaterbrevets magna charta någon tillämpning på oss i dag?

Läsarmejl av nils

Det är lätt att avfärda dess budskap som gällande enbart den Judekristna församlingen, ett Helt Nytt förbund skulle ersätta Lagens och Gärningarnas förbund, ett Andens förbund.

7

Läs allt!


Gulfstaten Oman erkänner Israel

Av Mikael Walfridsson 

Gulfstaten Oman erkänner Israel

Det fortsätter att komma högintressanta nyheter som gäller Israel och det kommande fredsförbundet, och det ska självklart ha plats när det gäller tidstecken som pekar på Jesu återkomst.

11

Läs allt!


Ateisten som kom på skam

Av Holger Nilsson

Resan som fortsatte - Simon Ådahl

Läs den fascinerade händelsen om då ateisten och hans förnekelse kom på skam.

1

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Annie Lööf får vänta

Annie Lööf får vänta

Bild: Aftonbladet. 

Andreas Norlén vill nu ta en mera aktiv roll i regeringsbildningen och ska undersöka fyra regeringsalternativ. Så uppgiften går i nuläget inte till centerpartieldaren Annie Lööf som det har spekulerats om.

8

Läs allt!


Stefan Löfven har misslyckats att bilda regering

Stefan Löfven har misslyckats att bilda regering

Bild: Aftonbladet. 

Stefan Löfven har misslyckats bilda regering. Går uppdraget nu till centerledaren Annie Lööf?

8

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 451 363 062 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 007 bloggartiklar, 91 550 kommentarer och 59 758 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp