739 online! | Sidvisningar idag: 65 267 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

Kanske du är där att du fortfarande fascineras och attraheras av rikedomens skimmer. Som ett litet barn som ständigt drömmer om nya leksaker så trånar du ständigt efter rikedomens utbud. Du drömmer och jobbar hårt för att försöka nå fram till rikedomens sköna bekräftelse av ditt liv. Du är liksom med i dansen runt guldkalven.

Eller kanske du är där att du redan har allt, har gjort allt och varit överallt. Och du har insett att rikedomen inte tillfredsställer på djupet. Du har därför blivit desillusionerad och deprimerad.

Eller kanske du är förmögen och du finner dig själv mer och mer föraktfull gentemot andra. Rikedomens högmod har börjat gripa tag om din själ.

För vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Eller vad kan en människa ge till lösen för sin själ?” Matt. 16:26

Hur mår din själ idag?

Jesus liknas vid en god herde. Han vill leda och vaka över dig och din själ. Han älskar dig. Världen vi lever i är som en storstadsdjungel. Massor med olika vägar, utbud och återvändsgränder. Neonskyltar, plastiga stomatol leenden och frestelser. Våga lägga ditt liv i Jesu trygga händer och lita på att han leder dig rätt. Han har omsorg om dig.

Vad kan du ge till lösen för din själ?

Alla har syndat mot Gud. Små eller stora synder. Rikedom kan inte friköpa din odödliga själ. Men de glada nyheterna är att Jesus Kristus, Guds Son har friköpt oss från våra synder med sitt dyrbara blod. Silver eller guld kan inte friköpa din själ utan endast Jesu blod.

Vänd om från dina egna vägar som går bort från Gud och sätt din förtröstan och tro till Jesus. Han är försoningen för dina synder.

Rikedomen kan inte försona dig med Gud och ge dig inträde i himlen, utan bara Jesus kan göra det.

“För syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv genom Kristus Jesus, vår Herre.” Rom. 6:23

Du kan få en gåva från Gud idag

Idag kan du ta emot en gåva från Gud som är betald med Kristi blod. Det är en gåva som är mer värd än denna världens alla rikedomar. Gåvan är syndernas förlåtelse och evigt liv. Idag kan du försonas med Gud genom Jesus. Genom Jesus kan du idag få nåd och förlåtelse. Det är den största rikedomen man kan äga och den bär in i evigheten. Du tar emot den gåvan genom att vända dig bort från synden och genom att sätta din tro/förtröstan till Jesus. Säg till Jesus att du vill bli hans efterföljare.

Gud välsigne dig


David B

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 5 november 2018 03:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


7 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Katrina

Dags för Törnrosa att vakna

Svara -   - 5/11-18 12:42 -


Christoffer

Detta va så bra skrivet, så helt sant!!! Tack Älskade Jesus för det du gjorde för oss❤️

Svara -   - 5/11-18 13:09 -


Tomas N

Amen broder!

Rikedom och materialism är lika aktuellt som någonsin och kanske mera än någonsin och särskilt nu när julhandeln står för dörren.

Även i globaliseringens fotspår,för denna rörelse är i mina ögon mera drivan av konsumtion,materialism och marknaden/tillväxt och köpkraft.

Vare sig det gäller oss i väst som vill håla fast och kämpa för välfärden eller om det är de som av fel anledning lämnar sina fattigare länder för att få rikedomar. Avsaknaden av Gud leder oss till materialism . Varningarna om Babylons fall med alla dessa texter om köpenskap och handel är en varning i sig.

Man kan inte tjäna Gud och mammon och kärleken till pengar är roten till allt ont är också varnande bibeltexter

Jag är bara delvis ett föredöme i detta och jobbar med att bli fri från rikedomens lockelse helt. Första steget är att erkänna att dragningskraften finns där.

Och detta skall vi göra utan att sätta upp ett fattigdomsideal eller marxistisk tillgångsfördelning. Gud förser och välsignar med det som vi behöver och även rikligen,men det skall inte få makt över oss

Svara -   - 5/11-18 14:27 -


David B

Svar till Tomas N.

"...gudsfruktan med förnöjsamhet är en stor vinning." 1 Tim. 6:6

:)

Svara -   - 5/11-18 17:32 -


Kattis

Jag har upptäckt att Herren förser än vad man behöver! Jag har nämnt många gånger för Herren att jag behöver det här. Herren har försett mig vad jag behöver! Han är verkligen God våran Herren Jesus Kristus! Lite grann idag får man vara nöjd att man har en bostad och bor billigt som jag gör ! När ungdomarna inte kan flytta hem ifrån för bostadsrätterna är för dyra. Bara i Gamlestan i Göteborg , Gamlestadsbrygga mitt emot Vårdcentralen. Där kostar en tvåa på 70 kvadrat 4,5 miljoner.

Svara -   - 5/11-18 22:22 -


Nisse

Är det mer välsignat att göda en oseriös hyresvärd med sina surt förvärvade pengar än att äga sin bostad? Är det mer välsignat att vara anställd än att vara egenföretagare? Jag tror Jesus menar överdåd och girighet när han talar om rikedom. Jag tror att Gud unnar fiskaren att äga sin båt, bonden sin åker, herden sin hjord och snickaren sin verkstad, eller för dem delen familjen att äga sin bostad. Jag tror det var så det fungerade i Israel på den tiden, och jag tror inte det var det som Jesus vände sig emot. Att det ägandet i Sverige 2018 gör dem till miljonärer på papperet förändrar inte det faktum att det titt som ofta är mycket månad kvar i slutet på pengarna, och därmed kan de knappast kallas ”rika” i egentlig mening. Jesus upprördes när rikedomen blev ett självändamål och en avgud som stod mellan Gud och människanhan upprördes när rikedomen blev ett självändamål, men i sosseriets Sverige har missunsamheten brett ut sig så till den grad att alla som inte är beroende av bidrag för sin överlevnad betraktas som rika och allt ägande betraktas som fult.

Svara -   - 6/11-18 08:43 -


AnnMarie

Svar till Nisse.

Ja det är märkligt att många kristna också är så intresserade av pengar och ägodelar,speciellt andras pengar och ägodelar!

Svara -   - 6/11-18 09:29 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

31

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

81

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 09:17

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 658 130 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 274 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp