Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7


76 kommentarer


x
Mikael N
torsdag, 13 februari 2020 09:06

En plattjordare skulle väl kunna hävda att "så långt som öster är från väster" och liknande uttryck är att betrakta som talesätt snarare än geografiska beskrivningar.

Det grundläggande problemet som jag tror ligger bakom plattjordarnas idéer är den slarviga exegetik och det slarviga förhållningssätt till empirisk vetenskap som förekommer i en del fundamentalistiska kretsar.

Svara

x
Tommy.
torsdag, 13 februari 2020 12:37

Folk litar på slags vittnen, eller forskare att jorden är rund, den tron bygger på tillit till människor som säger så. att det är fastslaget så. jag bryr mig inte så mycket, men tänker, om någon ser Jesus, GUD, som skapat Jorden, så är det slags vittne till något större,och talar om att Jesus Lever, och då är inte vetenskapen så pigg, utan vill gärna ta till massor av argument och bort förklaringar till att det är inte sant, vilket blir ännu värre,än om jorden är rund, eller platt. eller gjord som en Tärning.

Svara

x
Roger T. W.
torsdag, 13 februari 2020 14:11


Vad är sanning, frågade Pilatus. En typiskt världslig fråga. Sanningen finner vi i Guds Ord, inte i vetenskapen. Vi har bara mer eller mindre bra teorier. Vi byter en dålig mot en bättre för att det är enklare. Den som sätter jorden i centrum har ett elände med beräkningarna, men det går att göra. Ockams rakkniv gör att vi väljer den enklaste och elegantaste lösningen. Man behöver inte vara expert för att räkna ut avståndet till solen. Det kan man med rätt information göra på jordens rund lika bra som under antiken. Det som börjar med avståndet till solen gör att vi ganska precist kan sända sonder till solsystemet och räkna ut om en inkommande himlakropp kan skada oss.

En bra teori kan vara full av små hål, men fungera tillräckligt bra. A orsakar B duger ofta och då struntar man i att A orsakar C som i sin tur orsakar B. Strunt i samma, det fungerar tillräckligt bra, men sanning är det inte. Vetenskapen är ett fantastiskt verktyg, men bara på samma sätt som en stenyxa.

Kristendomen infekteras med plattjorden. Någon vill att vi ska gå tillbaka till det antiintellektuella mörker vi har levt under. Jag har sett intellektuella misstros i församlingen. Det är förståeligt om man känner vetenskapens begränsningar, men det gör ju få. Det är inte förståeligt med tanke på det mörker som breder ut sig.

Jag tänker på Genesis och får inte ihop det, men det är inte en frälsningsfråga. Vi vet att bakterier fanns i miljarder år innan människan framträdde. Bibelns skapelseberättelse kan handla om den andliga skapelsen. Det stämmer bättre med det lilla jag vet om Herren. Nu finns det liv!


Svara

x
Leif svarar Roger T. W.
torsdag, 13 februari 2020 16:04

Fast Roger, det är ju det som är så märkligt med många av dem (inte alla) som håller på med vetenskapliga funderingar och beräkningar på ett djupare plan, att man får inte ihop det med Skapelseberättelsen förutom om berättelsen endast handlar om andliga bilder.

Jag däremot som inte hållt på så mycket med vetenskap har inga som helst problem med att få ihop Guds skapelseberättelse med verkliga livet..

Det är ofta enklare att tro på Gud om man böjer sitt egna förstånd under Guds Ord.. Vi människor beräknar saker medan Gud står över allt och kan när Han så vill ändra naturlagar efter Sitt eget behag.

Det du menar Roger måste ha funnits i miljontals år måste inte alls ha funnits mer än i några tusen år. Kanske den naturliga och normala processen oftast pågår väldigt länge, men!

(Ps 135:6)
Allt vad Herren vill, det gör han i himlen och på jorden, i haven och i alla djup.

Inte är väl jungfrufödsel heller något som skulle kunna förklaras intellektuellt vetenskapligt, eller?

Svara

x
Roger T. W. svarar Leif
torsdag, 13 februari 2020 18:36


"Inte är väl jungfrufödsel heller något som skulle kunna förklaras intellektuellt vetenskapligt, eller?"

Andlig skapelse, min vän. Utanför allt förstånd med uppståndelse från döden. Jaq slogs av blixten när jag förstod att Herren sannerligen är uppstånden.

Jag vet hur du tänker, Leif, men det är svårt att säga emot bakterierna. Vi som ingenting kan om dem behöver lägga ett yrkesliv på studier och det tänker inte jag göra. Jag litar på en kompis. Tanken på Genesis som en andlig skapelse är mycket betryggande. Det här kommer att uppenbaras, om det stämmer. Tro inte att jag vet.

Svara

x
Leif svarar Roger T. W.
torsdag, 13 februari 2020 19:42

Njae, det var bland annat bakterierna jag hade i tanken när Gud gör vad Han vill!

I mina ögon var Genesis exakt som jungfrufödseln en process av Gud där Han blott genom Sitt Ord skapar en bokstavlig fysisk verklighet från ingenting, omateria, precis som det står beskrivet.

Det behövs ingen lång och utdragen process med bakterier när Gud skapar, det sker omedelbart. Dessutom skapade Gud Adam och Eva direkt såsom fullvuxna människor, vilket också vittnar om att Gud gör som Han vill utanför våra normala naturlagar.

Vi får givetvis tro som vi vill. Du får tro att skapelseskeendets 7 dagar endast är en andlig bild, men jag tror på att det var ett väldigt hastigt bokstavligt fysiskt verk + att det även är en andlig bild av mänsklighetens kommande sjutusen år!

Vi får se en dag? Och som du säger, så är ju inte det här en frälsningsfråga, men jag har ändå ända från min frälsning tyckt att det här är ett oerhört spännande ämne 😁

Jesu frid...

Svara

x
Roger T. W. svarar Leif
fredag, 14 februari 2020 12:52


Leif, de sju tusen åren är spännande. En skapelsevecka som fortfarande pågår, enligt några. På apg29 har jag fått lära mig att sabbaten är den fullbordande vilodagen. En dag med full andlig aktivitet, inte overksamhet. Dagen efter uppstod Herren med en ny vecka. Vågar man tolka det så?

Vi kan inte utrannsaka Herren, men vi uppmanas att studera Hans Ord och Han är ju Ordet. Som Skapare är det i Hans natur att skapa och göra allting nytt. Kunskapen ska tillväxa.

Vi tänker på Herrens återkomst. En stor dag är nära. Är vi redo att ta emot Honom? Står vi ut inför Hans strålglans?

Jag är med i bönerörelsen och har långsamt börjat upptäcka varför vi har problem och står rådlösa vid havets och vågornas dån. Vi kom snett med fri sex, pengakärlek och aborter för mer än femtio år sedan. Måttet var rågat, som Arne Imsen sade. Då fick vi konstiga politiker och förlorade landets skydd. Felet är vårt, inte politikernas. Allt ändras om vi vänder om. Det måste börja med församlingen. Det måste börja med oss.

Lars Enarson fick veta att Herren skulle sända den största väckelse världen har skådat, men bara i den mån vi ber om det och hur ber vi? I underkastelse. Står vi på knä och säger att vi ska fortsätta synda? Nej, vi vänder om.


Svara

x
Simon
fredag, 14 februari 2020 16:18

Obs, jag tar inte ställning till om jorden är ett klot eller inte.Utgår bara ifrån bibeln i min uppfattning. Men att jorden är rund enligt Bibeln håller jag med om. Men kan tyvär inte hitta en enda vers om påvisar rund som ett klot, utan att den är som fotpalls modellen med en kupol ovanför som jag ser det, enligt dessa och många fler verser.
Jag vill ha Biliska svar på det jag skiver, inte högintelekuella mänskliga svar.

Skilj på rund och klotformad. Något kan vara rundfromat men ändå platt, som en tallrik, i satt i en fyrkantig box (eller hur man nu beskriver den riktiga plattjordsmodellen). Tex en tallrik kan ligga platt i en fykantig kartong mot marken.

Bibeln säger ju t.o.m att jorden står stilla och inte rör sig ur sina grundvalar, och att den står stilla på pelare.
Alltså kan den inte ens snurra runt en axel som vi lär oss i skolan.
Det sist nämnda (att jorden är bollformad) vill jag verkligen ha Bibliska bevis för, inte det svar globalist vetenskaps- hjärntvättar- skolorna lär ut.
Men ha i åtanke, om jorden är rund som tallriks modellen och klotformad är långt ifrån samma sak.

Och Jesus när han blev frästad av Satan , då stod Jesus ju på ett berg så högt att han såg alla världnes riken ifrån det berget.(även en annan passage där ett träd så högt att det syntes på hela jorden, inte heller troligt att detta är en metafor)
Då kan inte jorden vara rund som ett klot, du ser inte runt ett klot så stort som jorden är. Så klot teorin faller på iaf dom verserna.
Och jag tror inte att det är en metafor, utan han såg verklige alla riken fysiskt, annars tror jag inte det skulle inte stå så, man kan inte bortförklara alla verser med att han såg det i anden eller liknande bortförklaringar, Gud är inte så ologisk eller att det skulle ha en annan inneböd än det som står bara för att det verkar konstigt enligt vad vi lärt oss i skolan. Förmodar att även grundtexten säger så, eftersom KJV och andra engelska och svesnka översättningar är rätt lika på dessa punkter,.
Och jorden snurrar heller inte runt sin axel, det finns faktist flertalet verser i Bibeln som påvisar att den står stilla och att solen snurrar runt jorden. Gud lät skuggan gå tillbaka tio trappsteg på den dagen (2 Kung 20:8-11)Soluret backade tio steg, alltså, solen backade, inte jorden som stannade eller snurrades bakåt. jag uppfattar det som att solen blev tillbakavriden, vilket även bevisas i denna vers där gud STANNAR UPP SOLEN OCH MÅNEN, alltså inte jorden, den stå som sagt var stilla.
"Jos 10:12-14 Den da­gen, då Her­ren gav amo­re­er­na i is­ra­e­li­ter­nas våld, ta­la­de Jo­sua till Her­ren. I is­ra­e­li­ter­nas närva­ro sa­de han:
Sol, stå stil­la i Gi­von,
måne, i Aja­lons dal."
Alltså, dessa två verser, och många andra, går rakt emot vad våra anti bibliska vetenskap säger om jordens form och hur den rör sig eller inte rör sig i förhållande till andra av Gud skapade saker i rymden.
Finns många verser i Bibeln som påpekar motsatsen mot vad vetenskapen har "antagit" och som skolor och även kristna sprider som sanningar, och hellre tror på detta trams, och därmed förnekar Bibeln som sann och förlitar sig på andra människors antaganden och vetenskapen och sätter den högre än Gud. Och med Bibelns påvisning om att jorden faktist står stilla blir det ju mer förståeligt hur satteliter kan hålla sin posision så stadig,då behöver dom bara skjutas upp på rätt höjd och postion och sedan hovra där, den behöver inte fara i 900 km/h.
"Job 28:24 Ty han skådar till jordens ändar, han ser allting under himlen." Alltså verkar ju jorden ha fasta gränser som vi inte kan överskrida, inte ett bollformat klot som du i all evighet kan flyga runt om.
Bibeln är full av motbrvis mot jorden som ett klot.
Mera bevis för en rund och platt jord som är placerad i en fyrkant med avsatta gränser som vi inte kan överskrida, finns även vers om detta...
Tyvärr så är det vad Bibeln visar.
Och himlavalvet spänns ut över vidden, det går inte om den rund som en fotboll.
Ge gärna verser och sammanhang i Bibeln som påvisar ett jordklot formad som en boll, innan ni använder vetskapliga bevis, för dom är bara antagna.
Och ge också bevis från Svenska Bibeln och från Hebreiska grundtexter innan era vetenskapliga intellekt tar över.

Försöker inte påvisa att jag har rätt, eller att ni ha fel.

Men i alla artiklar på kristna bloggar och sidor så förkastas dessa Bibliska principer ganska mycket.
Man kan inte bortförklara dessa texter som felaktiga bara för att vetenskapen säger emot dom.

Jag vill inte starta ett flamewar, jag vill ha vettiga Biblika påvisningar om klotjords teorin, dock som inte haltar hela tiden mot Bibeln. Läs även denna artikel, För Biblen ger inget tecken om en klorformad jord, vad jag och maånga andra finner iaf. genom lite enkel Bibelläsning.
https://bjorkbloggen.com/2017/06/22/jordens-form-enligt-bibeln-och-enoks-bok-platt-med-hornpelare-och-himlavalv/

Och om någnon vill maila mig personligen så får bloggägaren ge min mail till den personen, jag är öppen för både diskusion och tillrättavisning om så behövs,


Svara

x
Leif svarar Roger T. W.
fredag, 14 februari 2020 16:47

Dagen efter sabbaten, "uppståndelsedagen" ser jag som en ny vecka, ja, så kan man kanske säga! Men jag tänker mer på att den symboliska bilden av sabbatsdagen eller vilodagen, då Gud vilade från Sitt verk handlar om de sista tusen åren.

Efter de sista tusen åren, dvs tusenårsveckans sabbatsdag så börjar evigheten...

Svara

x
Susse svarar Leif
fredag, 14 februari 2020 17:02

Broder Leif. Ja måste skriva.. Tusenårs riket..
.
Här står de rakt utifrån Bibeln
.
Uppenbarelseboken 20:1-10 Swedish New Living Bible (Nya Levande Bibeln) (SVL)
Tusenårsriket
20 Sedan såg jag en ängel som kom ner från himlen med nyckeln till den bottenlösa avgrunden. Ängeln hade också en tung kedja i sin hand.

2 Han grep draken - den gamle ormen, som är Satan själv - och band honom i tusen år.

3 Han kastade ner honom i den bottenlösa avgrunden, som han sedan stängde och låste. Och han förseglade dörren så att han inte kunde bedra folken längre, förrän de tusen åren hade gått. Därefter ska han åter släppas ut för en kort tid.

4 Sedan såg jag troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg de människor som hade blivit halshuggna därför att de vittnat om Jesus och predikat Guds ord. De hade inte tillbett vilddjuret eller hans bild och hade inte hans m¤rke p¦ sina pannor eller sina h¤nder. De hade f¦tt liv igen, och nu regerade de med Kristus i tusen ¦r.

5 Detta var den första uppståndelsen. (Resten av de döda kom inte tillbaka till livet förrän de tusen åren var över.)

6 De som får vara med om den första uppståndelsen är välsignade och heliga. För dem innebär inte den andra döden någon fasa, för de kommer att vara Guds och Kristi präster och ska regera med honom i tusen år.

Satan får sitt straff
7 När de tusen åren är över kommer Satan att släppas ut ur sitt fängelse.

8 Han ska gå ut och bedra folken i världen och samla dem till strid tillsammans med Gog och Magog, en väldig armé, lika omöjlig att räkna som sandkornen på havets strand.

9 De kommer att marschera upp på den stora slätten och omringa Guds folk där de lägrat sig och slå en ring kring den älskade staden Jerusalem. Men då ska eld från Gud i himlen falla ner på de anfallande arméerna och utplåna dem.

10 Sedan ska djävulen, som hade lurat dem, än en gång kastas ner i samma sjö av eld och svavel som djuret och den falske profeten, och de ska plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Svara

x
Susse
fredag, 14 februari 2020 17:04

Förlåt mig att ja skriver igen..

Svara

x
Leif svarar Susse
fredag, 14 februari 2020 17:59

Det är bara bra att du skriver Bibelord Susse!👌

Det är så, nu väntar först tusen år då satan skall bindas och jorden ha fred, och sen som det står skall Guds dom för gott drabba djävulen och alla hans änglar som inte redan blivit kastade i Gehennas eld. Nu skall de efter de tusen åren också kastas i evighetens eld. Sen skall också getterna som valde bort Jesus kastas däri, medans alla de får som under tusenårsriket accepterat Jesus får gå in i den förberedda evigheten hos Gud, halleluja!

Jag tror också att det kommer att finnas oerhört många från tiden före Jesus som kommer att stå bland fåren. Förmodligen kommer massvis med små barn som blev orättvist dödade också stå där och räknas till fåren m.fl...Skaran till evigheten kommer att vara megastor Susse.. 😘

Svara

x
Susse
fredag, 14 februari 2020 18:13

Folk tycker inte om mig Leif.
Ja vet inte vrf. Ända sen ja börja tro på Jesus ha folk börjat hata mig.. O d ha blivit mkt jobbigt

Svara

x
Leif svarar Susse
fredag, 14 februari 2020 18:44

Det är inte alltid lätt att tillhöra Jesus.. Den onde försöker ju på alla möjliga sätt att få dig på fall..

Jag vet ju inte Susse hur du egentligen haft det de senaste åren, men! En viktig regel att följa är det som står under.

(1 Pet 3:8‭-‬9)
Till sist ska ni alla visa enighet, medkänsla, syskonkärlek, barmhärtighet och ödmjukhet. Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.

Jag vet redan hur några kommer att tänka, men! Det viktiga Susse är ändå att välsigna dem som säger onda saker om dig.. Jesus sa ju faktiskt att vi skall be för dem som förföljer oss.. Om vi försöker att hålla oss till det här istället för att svara tillbaks med samma mynt så tar Gud hand om allt som verkar jobbigt för oss...

Kämpa på syster.. Jesus är på din sida, men fall inte för frestelsen att löna ont med ont när du attackeras 😘

Svara

x
Susse svarar Leif
fredag, 14 februari 2020 19:14

Ja vet att Herren e på min sida. O ja förstår mig inte på människor... Helt ärlig talat. Varför vilja ågon illa. Vi lever ba en gång o livet är värdefullt. <3

Svara

x
Susse
fredag, 14 februari 2020 19:42

Tack Leif. Du tröstar 💔..
Ja kan ej rå för att ja tror på Jesus. De här e tvunget. Ja kan ej gå mot Herren. Igår kväll ja hade så jobbig känsla... D va som när ja bodde i Sverige.. Men Herren o God. Ja e ba en människa. O ja ha mitt liv.. O en dag e ja under jord.

Svara

x
Leif svarar Susse
fredag, 14 februari 2020 20:10

Vi har alla olika bakgrund och liv, vi har olika förutsättningar och omgivning. En del föds in i trygga miljöer andra i svåra miljöer, men!

Oavsett hur det ser ut för oss, fattig eller rik, låg intelligens eller smart som Einstein, så finns det ingenting annat som kan rädda än Jesus.

Har vi Honom kär och håller fast vid Honom så finns det ju ingenting som kan skilja oss från Gud och evigheten... Det är det allra viktigaste, inte hur bra livet går för övrigt.. Sköt om dig syrran..

Svara

x
Susse
fredag, 14 februari 2020 20:27

Ja ska.. Men direkt när allt e ok.. Så förstör de för mig... Ja vet ej varför.. Ja försöker o så..förlåt Leif men dethär e jättejobbigt.. Herren finns på riktigt.. Här går folk runt o ba lever sitt liv.. Gör sina grejer..
Som om inte döden finns.. Jo döden e väl bara för mig.. ... En dag e vi alla Där.. Ja kom inte hit till landet för o bråka. Ja ville ba ha lugn. Men d blev inte så här heller.... Nu vet ja inte var ja ska ta vägen.. Ska ja stanna. Eller gå.
Du anar inte Leif hur Herren ha hjälpt... Ja kan knappt förstå de själv... Ja borde redan varit död. Men Herren ha bestämt tiden. Ingen människa kan ändra de.

Svara

x
Leif svarar Susse
fredag, 14 februari 2020 21:01

Tror du inte det kan bli bättre i Sverige igen?

Svara

x
Susse
fredag, 14 februari 2020 23:01

Aldrig. O ja önskar dig väl ok.

Svara

x
Susse
fredag, 14 februari 2020 23:01

Ingenstans.

Svara

x
victor svarar Simon
fredag, 14 februari 2020 23:13

My brother in Christ, praise the Lord
Halleluja!

Svara

x
Leif svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 06:41

Ok Susse. Må Jesus bara få finnas kvar i ditt hjärta och i din bekännelse varje dag hela vägen så ses vi om ett litet tag i skyn👍

Svara

x
Lasse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 07:28

Allt gott till dig Susse.♥️ vill dela en sång som berör.🙏 Du är aldrig ensam.☝️

https://youtu.be/rjKYpCugScc

Svara

x
Lasse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 07:29

https://youtu.be/1sQNp7ojMb8

Svara

x
Lasse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 07:46

Tröst från Bibeln till dig Susse.

Psaltaren 103:10-12
Han handlar inte med oss efter våra synder och lönar oss inte efter våra missgärningar. Ty så hög som himlen är över jorden, så väldig är hans nåd över dem som fruktar honom. Så långt som öster är från väster låter han våra överträdelser vara från oss.

Psaltaren 130:3-4
Om du, Herre, tillräknar missgärningar, Herre, vem kan då bestå? Men hos dig finns förlåtelse, för att man skall frukta dig.

Jesaja 1:18
Kom, låt oss gå till rätta med varandra, säger Herren. Om era synder än är blodröda, skall de bli snövita, om de än är röda som scharlakan, skall de bli vita som ull.

Jesaja 43:25
Det är jag, jag som för min egen skull stryker ut dina överträdelser, dina synder kommer jag inte mer ihåg.

Jesaja 55:7
Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till Herren, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse.

Mika 7:18-19
Vem är en Gud som du, som förlåter missgärning och inte tillräknar överträdelse för kvarlevan av sin arvedel? Han håller inte fast vid sin vrede för evigt, ty han har behag till nåd. Han skall åter förbarma sig över oss och trampa på våra missgärningar. Du skall kasta alla deras synder i havets djup.

Matteusevangeliet 6:14-15
Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser, skall er himmelske Fader också förlåta er. Men om ni inte förlåter människorna, skall inte heller er Fader förlåta era överträdelser.

Markusevangeliet 11:25
Och när ni står och ber, så förlåt om ni har något emot någon. Då skall också er himmelske Fader förlåta er era överträdelser.

Lukasevangeliet 6:37
Döm inte, och ni skall inte bli dömda. Fördöm inte, och ni skall inte bli fördömda. Förlåt, och ni skall bli förlåtna.

Lukasevangeliet 7:47-48
Därför säger jag dig: Hon har fått förlåtelse för sina många synder. Det är därför hon visar så stor kärlek. Men den som har fått litet förlåtet älskar litet. Sedan sade han till henne: “Dina synder är förlåtna.”

Lukasevangeliet 24:46-47
Och han sade till dem: ”Det står skrivet att Messias skall lida och på tredje dagen uppstå från de döda och att omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.”

Apostlagärningarna 3:19-20
Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade och tider av vederkvickelse kommer från Herrens ansikte och han sänder Messias som är bestämd för er, nämligen Jesus.

1 Korintierbrevet 6:9-11
Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike. Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande.

Efesierbrevet 1:7-8
I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd som han har låtit flöda över oss, med all vishet och insikt.

Kolosserbrevet 1:13-14
Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. I honom är vi friköpta och har fått förlåtelse för våra synder.

1 Johannesbrevet 1:9
Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.

1 Johannesbrevet 2:1-2
Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte skall synda. Men om någon syndar, har vi en som för vår talan inför Fadern – Jesus Kristus som är rättfärdig. Han är försoningen för våra synder, och inte bara för våra utan också för hela världens.


Publiserat i Uppbyggelse

Svara

x
Lasse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 07:48

https://youtu.be/TPzWqWuYjaU

Svara

x
Lasse svarar Leif
lördag, 15 februari 2020 08:03

Vi är så beroende som människor Leif.♥️


https://youtu.be/U00v9BGGGEk


https://youtu.be/wEBaJelDdBM

Önskar dig en riktigt fin dag. 🙏🤗

Svara

x
Lasse svarar Leif
lördag, 15 februari 2020 08:06

Inte ens i det djupaste vatten är vi ensamma Susse och Leif. 😍

https://youtu.be/95rylDCxqV0

Svara

x
Mikael W svarar Leif
lördag, 15 februari 2020 08:09

I måsten döma så:

antingen är trädet gott, och då måste dess frukt vara god;

eller är trädet dåligt, och då måste dess frukt vara dålig.

Ty av frukten känner man trädet

Matt. 12:33


Svara

x
Mikael W svarar Leif
lördag, 15 februari 2020 08:23

köttets gärningar äro:

ovänskap
kiv
avund
vrede
genstridighet

....de som göra sådant, de skola icke få Guds rike till arvedel.

Utdrag från Gal. 5:19

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
lördag, 15 februari 2020 08:28

Genstridig betyder ”styv i korken”, ”stöddig”Svara

x
Lasse svarar Mikael W
lördag, 15 februari 2020 08:29

Hej Mikael!♥️ jag hade ett träd i min trädgård med god frukt, men jag klarade inte av att sköta det på rätt sätt tydligen, det blev mindre o mindre frukt för varje år som gick, till slut blev det ingen frukt alls, jag tänkte då att kanske nästa år blir det nog frukt men inte blev det frukt det året heller, så jag sågade ner det och det blev till ved🔥 inför vintern, jag insåg att det var mitt fel att trädet dog, jag hade inte kunskapen att sköta om det, inga gröna fingrar här inte, så att förvalta trädet på bra ett sätt misslyckades jag med.🥺allt gott till dig Mikael. 🥰

Svara

x
Lasse svarar Mikael W
lördag, 15 februari 2020 08:33

Då klarar inte jag mig, har mycket på mitt belastningsregister.😢

Svara

x
Leif svarar Mikael W
lördag, 15 februari 2020 09:02

Mikael!

Är det inte dags att sluta nu?

Jag bad dig om försoning men du vill inte. Men du behöver väl inte fortsätta med din bitterhet, du hade ju lagt det i Herrens händer sa du för bara några kommentarer sedan, så låt nu Herren ta hand om det...

Frukten kan sådana som har träffat mig förmodligen lite bättre berätta om..

Men, återigen önskar jag dig Jesu välsignelser och en bra framtid.. 😘

Svara

x
Leif svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 09:19

Tack Lasse, ha en god och trevlig helg du med. I morgon har vi Birger Skoglund här och hälsar på, det är alltid riktigt spännande!


Svara

x
Lasse svarar Leif
lördag, 15 februari 2020 09:22

Trevligt. Hälsa till Honom. 👍

Svara

x
Johanna svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 10:21

Den här låten gillar jag verkligen❤️ Den ger jag till dig idag!

Svara

x
Johanna svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 10:22

Den kom ju inte med där😊, men nu kommer den https://youtu.be/9zVmT1zB508

Svara

x
Susse
lördag, 15 februari 2020 13:12

Håll....... Johanna!

Svara

x
Susse
lördag, 15 februari 2020 13:17

Nu sjunger vi så utav bara Helvete!

Svara

x
Susse
lördag, 15 februari 2020 13:23

https://m.youtube.com/watch?v=qFcmNu4KdGI&list=RDqFcmNu4KdGI&start_radio=1

Svara

x
Susse
lördag, 15 februari 2020 13:31

Vi kan ju dansa ring dans medan vi är igång!! De skulle va skit kul!

Svara

x
Susse
lördag, 15 februari 2020 13:46

https://m.youtube.com/watch?v=k3GpysVsa3s

Svara

x
Susse svarar Leif
lördag, 15 februari 2020 14:23

Ja skulle nog inte bjuda in han i mitt hus iaf... Men tack iaf.. Nu tog ringdansen slut. Ja tackar alla som var med. O önskar er en god kväll!

Svara

x
Leif svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 14:36

God kväll Susse..

Svara

x
Susse svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 15:01

https://m.youtube.com/watch?v=R0rJAniUXeQ
Här Lasse ha alla nåt o kolla på nu under lördags kvällen

Svara

x
Daniel
lördag, 15 februari 2020 15:25

Tillbaka till ämnet kanske?

Svara

x
Lasse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 15:33

Tack Susse för den fina länken. ♥️

Svara

x
Susse svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 16:06

Ja varsågod Lasse! Så lite så.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 15 februari 2020 16:07

Tack Johanna den var fin. 🥰 här kommer en av mina favvo.

https://youtu.be/LhIg_S5cARA

Svara

x
Susse svarar Daniel
lördag, 15 februari 2020 16:07

Vilket ämne? Att jorden är platt????

Svara

x
Lasse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 16:11

Vi är fria. https://youtu.be/LLCEEIsEDjg


Är jorden platt som en pannkaka?

Svara

x
Susse
lördag, 15 februari 2020 16:13

https://m.youtube.com/watch?v=H4GOKTwt474

Svara

x
Susse svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 16:13

Ja ha inte än tagit mig runt jorden. Som längst gran canaria

Svara

x
Johanna svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 16:46

Det är verkligen ett underbart namn❤️ Tack!

Svara

x
Susse svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 17:33

Ja tror som det står i Bibeln. Hur tror du?

Svara

x
Lasse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 17:49

👍👍👍😢

Svara

x
Lasse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 17:50

Det tror jag med Susse, allt i Bibeln är sanning

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 15 februari 2020 17:50

Varsegod Johanna

Svara

x
Susse svarar Lasse
lördag, 15 februari 2020 18:22

De vel inget o bli ledsen över. Ja hade mkt trevligt i gran canaria. :)

Svara

x
Lasse
lördag, 15 februari 2020 18:32

Vad skönt att höra Susse. 🤗🤗

Svara

x
Susse svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 20:09

Hur tror du Daniel?

Svara

x
Susse svarar Daniel
lördag, 15 februari 2020 20:10

Hur tror du Daniel?

Svara

x
Susse svarar Daniel
lördag, 15 februari 2020 20:23

12Den dagen, då Herren gav amoreerna i israeliternas våld, talade Josua till Herren. I israeliternas närvaro sade han:

Sol, stå stilla i Givon,
måne, i Ajalons dal.
13Då stod solen stilla och månen stannade, tills han hämnats på fiendefolket.

Detta är nedtecknat i Den redliges bok. Solen stannade mitt på himlen hela dagen och väntade med att gå ner. 14Aldrig, varken förr eller senare, har Herren bönhört någon som den dagen. Ty Herren kämpade för Israel.


Tror du solen och månen stod stilla??
Ja tror de.. FÖR HERREN ÄR INGENTING OMÖJLIGT.

Svara

x
Daniel svarar Susse
lördag, 15 februari 2020 20:49

Precis

Svara

x
Daniel
lördag, 15 februari 2020 21:00

För att svara på din fråga Susse. Tycker Bibeln talar för båda tolkningar och lägger ingen större vikt i det.
Jag tror inte på Nasa och hela rymdgrejen, egna små observationen av jorden, typ hur långt man kan se innan krökningen osv gör att jag tror att jorden kan vara platt.
Att jag brukar bli idiotförklarad är jag van vid.

Svara

x
Susse svarar Daniel
lördag, 15 februari 2020 21:08

Ja e oxå van m i bli idiot förklarad.. Men d spelar ingen roll..
Eller joo.. Ja blir mycket ledsen.

Svara

x
Helena
söndag, 16 februari 2020 01:14

Säg det till ”flatearthers” och till grundaren av Flatearth så får du se hur de tar det. :)

Svara

x
Simon
måndag, 17 februari 2020 10:50

Om nu bibeln ger en tydlig anvisning av båda tolkningarna av jordens form.
Var är de bibelverser som klart och tydligt visar att jorden är klotformad som en fotboll? Och inte bara rund, det är en stor skillnad.
Jag har verkligen sökt, men inte funnit.
Tack på förhand.

Svara

x
Leif svarar Simon
måndag, 17 februari 2020 11:12

Larv! Inte berättar väl heller Bibeln om att en stjärna är platt eller rund... Eller att en cykel har sadel, kanske lite att ta i men fatta gärna vinken!

Bättre att koncentrera sig på att leva nära Jesus... 😘

Svara

x
Susse
måndag, 17 februari 2020 11:51

Ja vilke Larv Leif!!!!


Va ska du då bry dig o Simon eller ja eller nå annan tror på Bibelns sanning om hur jorden ser ut...

Svara

x
Susse
måndag, 17 februari 2020 11:57

Ja va Larvigt Leif o söka sanning från Bibeln...

Svara

x
Susse
måndag, 17 februari 2020 12:00

Äre inte ifrån Bibeln du söker sanningen oxå...?? Ja tycker inte de Larvigt o ja tänker inte trycka ner dig för de

Svara

x
Leif svarar Susse
måndag, 17 februari 2020 13:09

Larvigt kanske var ett lite dåligt val men jag tycker faktiskt att hela den här diskussionen är något som leder bort blicken från Bibeln och inte till den.

Alla de Bibliska argument jag hittills hört som skulle kunnat antyda om en platt jord är ju utplockade för att kunna passa in i det egna tänkandet!

Tex det om de fyra hörnen och hörnpelarna som man hittat någonstans, kanske bl.a i Henoks bok. Är man något andligt medveten så handlar inte det här alls om fyra fysiska stolpar som står under oss och håller upp vår jord, ej heller om några kantiga hörn såsom på ett duk eller ett fyrkantigt bord. Det är ett bildspråk som Gud förstås skulle kunna utveckla för den intresserade.
Men för det mesta är inte sådana som mest vill hävda sin egen rätt intresserade av Guds bildspråk utan man kör bara vidare med sitt mänskliga tänkande och hävdar envist bara ett och detsamma.

Skall detta ämne bli intressant att lyssna på så behöver man ta med vad Guds Ande säger. Och, hur vet man då det? Ja, det får kanske bli frågan som är viktigare än om jorden är rund eller platt!

Svara

x
Susse svarar Leif
måndag, 17 februari 2020 13:14

Ja söker endast svar genom Bibeln. Har oxå enoks bok hemma.. Plus Flera andra böcker som många kristna skrivit.

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!

 
Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 18 februari 2020 00:46
Jag vill göra rätt för mig nu ! Behöver Polisutredning och Jur.hjälp ; vem är skyldig till vad ? Har sömnsvårigheter p.g.a. detta Tack Förebedjare !

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp