Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag


19 kommentarer


x
Leif
måndag 7 oktober 2019 20:28

I söndags berättade en 88 årig f.d. Pastor om sin oerhört starka frälsningsupplevelse.

Det var så att Gud på hade börjat kalla på denne broder som just då dessutom var kär och nyförlovad. Han hade inte sagt ja till Gud utan levde som de allra flesta ungdomar på 50-talet.

Nu hände det att de en dag var bjudna till en väns bröllopsfest, och det var dans efter bröllopet. Brodern går upp för att dansa vilket han tyckte mycket om, och det är just då det händer!

Han får en syn så stark så att han bara blir stående mitt på golvet. Han ser helt plötsligt helvetets eldsjö, och fullt med människor både i och utanför. Han får se alla möjliga slags vackra dräkter, nationers flaggor, han ser bl.a människor med fina romerska dräkter och frågar Gud förskräckt under synen varför det är så mycket folk samlade där och vad det är som händer? Jo, säger Gud!

De är alla på väg att gå evigt förlorade för att de förkastat Jesus och istället valt att dyrka alla möjliga andra religioner och villoläror. Brodern får se hur massorna i de vackra kläderna står vid eldsjöns kant och rasar ner en efter en.
Det var en så fruktansvärd syn med alla dessa som var på väg ner in i eldsjön så att han till slut inte orkade se mer och ber Gud om att få slippa, och vaknar så till där på dansgolvet.
Då frågar folk runtomkring honom hur det står till, för de har ju sett att någonting mystiskt hände brodern under ett tag. Han vet nu inte hur han skall bete sig och bara lämnar dansen och går ut. Flertalet människor, ca 10-20 följer med ut, fortfarande undrande över vad som hänt.

Han börjar berätta om det fruktansvärda och många lyssnar och faktiskt tar till sig och tror på det han sagt. Men, hur det sedan gått för alla dem som fick höra vittnesbördet vet han inte idag?

Själv blev han frälst men hans flickvän ville inte följa denne blivande Pastor på hans livsvandring, utan de skiljdes åt.

Det fanns förstås mer detaljer, men! Så gick det ändå till när denne broder blev frälst och tändes av livslång Guds eld för att få människor till att välja evigheten istället för fördärvets grop gehenna!

Svara

x
Lenny svarar Leif
måndag 7 oktober 2019 21:31

Jag ber att dessa ord ska tjäna till lärdom för var och en som läser det Många av oss lever ett obekymrat liv som där på dansgolvet du beskriver Leif.
Men brodern "pastorn" blev verkligen påmind och lät sig bli frälst av den chockerande synen.
Vi behöver alla väckas med uppenbarelser, där vi inte är mottagliga för andra budskap. Vår tid här är oerhört kort väljer vi ej Jesu väg, då återstår ingen annan väg än den breda vägen som beskrivs här.
Låt oss inte rättfärdiga oss själva, utan ödmjuka oss och söka nåd hos Herren Jesus Kristus ty han är vår räddare och frälsare.
Ty vi är endast rättfärdiga genom Jesus Kristus och Gud fader.

Svara

x
Daniel Ånséhn
måndag 7 oktober 2019 21:47

Tack Crhister

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 8 oktober 2019 09:21

Är inte Lukas 16 tillräckligt om lasarus och den rike mannen... Måste det alltid läggas till extra helvetes uppenbarelser som har sitt ursprung i Mänsklig fantasi... Om så är kan vi inte utöka skriften med en ny bok. Dom heligas helvetes uppenbarelser och himlafärder..

Svara

x
AnnMarie svarar Stefan Jonasson
tisdag 8 oktober 2019 10:09

Många kristna älskar att fantisera om vad andra människor ska få utstå men de tiger nog til sist då de upptäcker att de också får utstå plågor och lidande.

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 8 oktober 2019 11:38

Så du påstår att pastorn bara hittade på varför och hur han blev frälst, döpt i eld och sedan tack vare Guds uppenbarelse troget tjänat Gud i över 60 år, med allt vad motstånd och kamp det har inneburit genom åren, nej du! Lite mer respekt och ödmjukhet borde man kunna vänta sig av en kristen.

Då kanske likväl du bara hittar på och ljuger om att du är frälst, eller? Jag tror ju inte mer på din frälsningshistoria än på denne underbare gamle mans!

Svara

x
Sven Thomsson
tisdag 8 oktober 2019 12:26

I Lukas 8 kan vi läsa att Jesus botade en man som var besatt av onda andar. Det var en hel legion andar som hade farit in i honom.
De onda andarna i mannen bad Jesus att han inte "skulle befalla dem att fara ner i avgrunden".

Det bevisar att HELVETET ÄR EN SÅ HEMSK PLATS, ATT INTE ENS DE ONDA ANDARNA OCH DJÄVULEN VILL KOMMA DIT.

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 8 oktober 2019 12:32

Jag tvivlar inte på människors vittnesbörd, jag kan inte bedöma vad folk haft för syner och uppenbarelse... Jag talar om en princip att inte gå utöver vad skriften säger om ett ämne.. Speciellt om ett så viktigt ämne som helvetet. Bibeln har tillräckligt med ställen som talar om helvetet... Risken finns att man börjar bygga doktriner på uppenbarelser och syner.. Det har väl aldrig hänt inom kristenheten? Eller!...om jag hade hört den broderns vittnesbörd.. Hade jag inte tvivlat på honom det var säkert som han sade...

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 8 oktober 2019 12:46

Vad jag vill säga är att läran om den dubbla utgången av vår existens, är så allvarlig och viktig att förmedla till våra medmänniskor, så att vi borde bara hålla oss till det skriften säger, allt utöver det, detaljbeskrivningar baserat på vår mänskliga fantasi blir bara kontraproduktivt.. Med respekt och ödmjukhet utan att kompromissa med skriftens sanning förmedlar vi budskapet.. Hoppas jag inte blev för dryg nu. GUDS FRID

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 8 oktober 2019 13:34

Jag förstår vad du säger Stefan, men att människor som struntar i Jesus och följer andra religioner, villoläror av alla de slag kommer att hamna i eldsjön som brodern såg är helt enligt Bibeln. Det som i detalj sågs behöver inte alltid i syner från Gud betyda att det exakt bokstavligen kommer att se ut så, utan syner är ofta till för att individen eller individer skall förstå, inte så att alla andra måste förstå!

T.ex så som i synerna i Uppenbarelseboken eller Daniel. De såg bilder av vilddjur av olika slag, statyer byggda av olika material, alltså bilder för att förstå andemeningar. Inte många förstod bildspråket utan endast dem som Gud uppenbarar det för.

Den broder jag berättade om såg bildligt människor i dräkter som symboliserar alla människor och folkslag som inte vill följa Jesus utan hellre väljer lyxliv, avgudadyrkan och fel religioner hamnar i den brinnande sjön, inget alls obibliskt i detta!

Dessutom Stefan, så hade inte denna broder ännu blivit frälst och därmed heller inte läst så vidare mycket i Bibeln.... Men det han såg rimmade oerhört bra med vad han senare läste i Bibeln...

Svara

x
bo svensson
tisdag 8 oktober 2019 14:22


JOHANNES 3-16.
SÅ ÄLSKADE GUD VÄRLDEN ATT HAN UTGAV SIN ENFÖDDE SON FÖR ATT VAR OCH EN SOM
TROR PÅ HONOM INTE SKALL
GÅ FÖRLORAD UTAN SKALL HA EVIGT LIV.

VAR OCH EN SOM TROR PÅ SONEN SKALL HA EVIGT LIV.

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 8 oktober 2019 14:24

Jag tvivlar ju inte på att han upplevde det så GUD kan ge inre visioner och drömmar till individer.. Men min erfarenhet är att personer som har livlig fantasi vilket inte är fel att ha om man balanserar den med verkligheten kan klura ut dom mest konstiga saker... Speciellt folk som sysslat med droger har tendenser att flippra ut.. En sak är säker droger är verkligen en farlig väg som kan leda till förtappelse.. Men GUDS BARMHÄRTIGHET är stor..

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 8 oktober 2019 15:04

Javisst är det så att det finns dem som flippar ut ibland, jag har ju själv nyttjat lite droger ett tag och vet mycket väl hur man blev och upplevde saker! Verkligheten förändrades ibland ganska så ordentligt... Guds barmhärtighet, nåd och kärlek är helt riktigt oerhört stor och t.o.m störst!! 👍

Svara

x
Conny W.
tisdag 8 oktober 2019 16:34

Genom att helvetet är en hemsk plats satt komma till. Då borde ju alla Predikanter predika mycket oftare om det. Har inte hört en enda svensk predikant predika om det på många år.
Jesus predikade om det.

Svara

x
Lillibeth
tisdag 8 oktober 2019 18:52

Conny W.

Precis alla predikanter!!! Men dom har somnat hela bunten och så har de fullt upp med ekumeniken och klimatkrisen. Allt för att påskynda Antikrist framträdande. Var finns saltet?

Lillibeth

Svara

x
Lillibeth
tisdag 8 oktober 2019 19:23


Här om ekumeniken:

https://www.dagen.se/debatt/svalj-inte-skr-s-ekumeniska-agenda-1.1025591


/Lillibeth

Svara

x
Conny W.
tisdag 8 oktober 2019 23:24

Det är ju bättre att varna en människa för helvetet än att inte göra det. Man vill ju hjälpa någon från en allvarlig fara. Det var så pass allvarligt att den rike mannen sa: Jag har 5 bröder, och han MÅSTE varna dem....

Svara

x
Ingemar B
onsdag 9 oktober 2019 11:09

Mycket viktig artikel!

Det gäller Luk.16:19-31 om den rike mannen och Lasarus.
I exemplet beskriver Jesus en konkret verklighet. Av de två delarna av Hades, dödsriket, kan endast den delen där den rike mannen befann sig översättas med ”helvetet”. Det var alltså tillståndet för själen mellan den kroppsliga döden och uppståndelsen som Jesus talade om.

Jesus besökte dessa två platser:
”För liksom Jona var i den stora fiskens buk i tre dagar och tre nätter, så ska Människosonen vara i jordens inre i tre dagar och tre nätter.” (Matt. 12:40)

Det finns alltså folk i Hades som pinas och plågas i elden NU. Efter domen kastas Hades i eldsjön (Upp. 20:14). Men i den delen av Hades där Abraham och Lasarus befann sig finns sannolikt ingen nu. JESUS HAR JU DÖTT OCH UPPSTÅTT FRÅN DE DÖDA. DE KALLADE ÄR FRIKÖPTA FRÅN ÖVERTRÄDELSERNA.

Utan Jesu uppståndelse kunde Gudsmänniskorna i GT inte komma längre än till Abrahams plats i Hades. Deras synder var ännu inte utplånade. ”Men om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös och ni är ännu kvar i era synder” (1 Kor. 15:17).

Det var ju genom Jesu uppståndelse som Gud bevisade att Han accepterade Jesu försoningsoffer för våra synder.

Så behöver den frälsta människan inte längre gå till Hades, utan hon kan direkt efter den fysiska döden gå till Herren, eller som Paulus säger: ”Men vi är ändå vid gott mod och skulle hellre vilja flytta bort från kroppen och vara hemma hos Herren” (2 Kor.5:8).

DEN GIGANTISKA SKILJELINJEN MELLAN GAMLA OCH NYA FÖRBUNDET.
UTPLÅNADE SYNDER!

HALLELUJA!

Svara

x
Ulrik Petersson
onsdag 9 oktober 2019 22:45

Helvetet är en verklighet. Det finns en himmel att vinna och ett helvete att undfly!

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 22 januari 2020 16:20
Vill bli fri från effekterna av en psykos. Sängliggandes sen månader tillbaka. Smärtor, anfall, yrsel. Problem med hjärnan. Befrielse från psykisk och fysisk ohälsa i Jesu namn!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp