Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag


18 kommentarer


x
Mikael W
måndag 6 januari 2020 20:39

- Jag svalde en glödlampa

- Så hemskt, vad hände?

- Lös i magen

Svara

x
Roger T. W.
måndag 6 januari 2020 23:12


Tutti korsikani sono banditi! Det sade Napoleon och sparkade en borgmästare i baken.

Korsikanen återfann sin värdighet och sade: Non tutti, ma Buenaparte (större delen)! Inte alla, men Bonaparte!

Napoleon blev alldeles röd om öronen, ett tecken på upprördhet och typiskt för honom.

Detta är skrivet på dålig korsikanska.


Svara

x
Christer Åberg
måndag 6 januari 2020 23:54

Om det här fungerar kommer jag lägga den här artikeln på en egen avdelning. Och blir det riktigt många kommentarer kommer jag dela upp kommentarerna på olik undersidor. 🙂

Svara

x
Mats J
tisdag 7 januari 2020 20:30

Matt 13 27-30
Då trädde husbondens tjänare fram och sade till honom: ’Herre, du sådde ju god säd i din åker; varifrån har den då fått ogräs? 28Han svarade dem: ’En ovän har gjort detta.’ Tjänarna sade till honom: ’Vill du alltså att vi skola gå åstad och samla det tillhopa?’ 29Men han svarade: ’Nej; ty då kunden I rycka upp vetet jämte ogräset, när I samlen detta tillhopa. 30Låten båda slagen växa tillsammans intill skördetiden; och när skördetiden är inne, vill jag säga till skördemännen: ’Samlen först tillhopa ogräset, och binden det i knippor till att brännas upp, och samlen sedan in vetet i min lada.’”

Fundera lite över den här och dela gärna dina tankar!

Svara

x
Tessy
onsdag 8 januari 2020 05:00

Är så tacksam för att denna blogg finns. Du gör stor nytta för Guds rike.


Svara

x
Lasse
onsdag 8 januari 2020 08:44

Vad betyder Golgata = huvudskalleplatsen för dig?

https://youtu.be/wnkMDIti-AA

Svara

x
Lasse
onsdag 8 januari 2020 09:05

Hur tänker ni om vilddjurets märke?

https://youtu.be/7A62yRSiigQ

Svara

x
Erik S
fredag, 10 januari 2020 01:43

Vi lever som bekant i spännande profetiska tider. Allt focus bör ligga på vad som
händer i Mellan Östern-och det är inga småsaker, precis.
Med Bibeln i hand, kan vi följa utvecklingen framåt, till den dag då Konungars Konung kommer på skyn och hämtar hem brudeskaran.

Många intressanta synpunkter kommer fram i olika inlägg. Men det viktiga är att dom bygger på Biblisk grund.
Jag vill tillföra följande; Det som är på gång nu i MÖ är inte början till WW3.
Inte heller början till Gog/Magog-kriget. Det är i stället ett "mindre lokalt krig",(om nu krig kan vara mindre och lokala, men det är svårt att uttrycka sig på annat vis) som handlar om vilket land som skall vara ledande inom islam.
Skall det vara ett land som erkänner sig till shiamuslimska riktningen eller till
sunnimuslimska riktningen.
Och vilka länder handlar det då om? Jo, om Iran å ena sidan och om Turkiet å
andra sidan. Dessa länder tål inte varandra-även om det kanske inte märks så mycket utåt. Saudi Arabien står på Turkiets sida och det är mycket möjligt att
dom blir inblandade i konflikten. Den här utvecklingen ser inte särskilt trolig ut just nu-men vänta och se.
USA och Israel kommer inte att vara inblandade i detta "lokala" krig-märkligt
nog. Det blir i ett senare skede.
Utplånandet av staten Israel, som Iran skriker om hela tiden, får anstå tills det
andra är avklarat. Men då vänds blickarna åter mot Guds folk.

Det var ett smart drag av president Trump, att slå till mot en av dom högsta ledarna i Iran. Han visade att dom inte är säkra ens i sitt eget land. Därmed kan USA sitta och iaktta vad som sker-oaktat dom har skickat ner ett antal tusen fallskärmsjägare/elitförband. Skulle Iran svara "på allvar" med attacker mot USA-mål eller slå till på amerikansk mark, då blir det inte roligt att tillhöra ledarna i Iran. Så det scenariot är inte troligt.
Det finns mycket mer att säga, men det får anstå. Vi får följa utvecklingen och be att Guds vilja får ske i allt. Och det profetiska skeendet kan ingen ändra på. Har Gud sagt en sak, då står det fast. Amen!
MVH och Shalom

Svara

x
David Billström
söndag, 12 januari 2020 09:23

Hundar som inte kan skälla

Ordet kärlek är många gånger ett missbrukat och förvridet ord. För att förstå Guds typ av kärlek så behöver vi se vad Bibeln säger. 1Joh 4:16: "Och vi har lärt känna och har trott den kärlek som Gud har till oss. Gud är kärlek och den som förblir i kärleken, han förblir i Gud, och Gud i honom."
Kärleken är en mycket stark drivkraft som tar sig olika uttryck. En sida av sann och äkta kärlek är att den varnar och tillrättavisar, just därför att den bryr sig. Den gör det inte utifrån en kritisk attityd utan utifrån genuin omsorg. Gud i sin kärlek varnar och tillrättavisar, just därför att han bryr sig. Upp 3:19: "Alla dem jag älskar tillrättavisar och tuktar jag. Så var därför ivrig och omvänd dig."

Vi som troende är kallade att förmana varandra i kärlek.

Hebr 3:13: "utan förmana varandra varje dag så länge det heter i dag, för att ingen av er ska bli förhärdad genom syndens bedrägeri."

Ef 4:15: "Utan tala sanning i kärlek, så att vi i allt kan växa upp till honom som är huvudet, Kristus."

Blinda och stumma hundar

Jes 56:10-11: "Hans väktare är alla blinda, de märker inget. De är alla stumma hundar som inte kan skälla. De ligger och drömmer, de älskar att slumra. Men de är glupska hundar, de blir aldrig mätta. Och de skall vara herdar, de som ingenting förstår! De går alla sin egen väg, var och en söker sin egen fördel, allesammans."

En vakthund som ser en inkräktare komma börjar omedelbart att skälla. Den skäller och skäller för att varna att något inte stämmer. En vakthund vill beskydda sin sida. En inkräktare kan ha flera olika strategier för att ta över. Men en vaksam hund märker det och varnar. Hundskall låter inte fint, men det väcker. Och en vakthund skäller tills faran är över.

Äkta eller falska ledare?

Joh 10:11-13: "Jag är den gode Herden. Den gode Herden ger sitt liv för fåren. Men när den som arbetar för lön och inte är herden, och som inte äger fåren, ser vargen komma, då överger han fåren och flyr. Och vargen rövar bort dem och skingrar fåren. Men den som arbetar för lön flyr och bryr sig inte om fåren, eftersom han arbetar för lön."

Jag frågar. Hur är ledarskapet inom frikyrkan idag? Jag påstår, utifrån Guds ord, att det kryllar av inkräktare mitt ibland oss. Det är tal om alltifrån reliker, kloster och ikoner till att gå i allians med katolicismen. Den som inte ser vart påven och katolicismen är på väg, är blind. Den mannen är ute efter att tillintetgöra sann kristen tro, punkt. Den som inte ser denna villfarelse behöver verkligen vakna. Varför säger knappt någon något? Är vi stumma hela bunten? Att ledare inte gör något påvisar att de inte är äkta ledare. De är falska och bryr sig inte om Guds folk. De vill bara sko sig på godtrogna människor, ja till och med låta vargen riva dem. Må falska ledare avslöjas och skällas ut, för det står mycket på spel.

Jesus är den äkta Herden

Joh 10:14: "Jag är den gode herden, och jag känner mina får, och mina får känner mig."

Käre vän, följ Jesus. Utveckla din relation till honom. Läs hans ord och praktisera det. Vi lever i mörka tider. Det skakar i världen och det skakar i församlingen. Men tillsammans med Jesus så övervinner vi.

Ps 23:1-6: "En psalm av David. HERREN är min herde, mig skall intet fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav de tröstar mig. Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen."

Svara

x
Mikael W svarar David Billström
torsdag, 16 januari 2020 10:58

Mycket bra skrivet av dig käre David !!!

Svara

x
Tomas N svarar Mats J
torsdag, 16 januari 2020 13:56

Svar om liknelsen i Matt. 13 :27-30

Ett mysterium på sätt och vis.
Jag känner dock starkt att Gud vill pröva mänskligheten. Stans lockelser och alla villfarelser,synd och falsk religion tillåts alltså av Gud,för att i slutsållningen endast de som stod emot och tacka nej till detta och valde Gud skall bli räddade.
Jag kan inte tolka på annat sätt.

Att stå emot det onda kräver en rejäl insats,men vi får allt som behövs från det himmelska skafferiet av Guds kraft,kärlek och sanning.

Detta är också konsekensen av syndafallet och kanske lite av hur Gud resonerade efter syndafloden.Men det får vi svaret på kanske på andra sidan domens dag

Svara

x
Sven Thomsson
lördag, 18 januari 2020 12:07

Jag har ingen skrivklåda, men vill publicera den här artikeln

I nutidens kristna församlingar råder tyvärr ofta stor oenighet. Det förekommer gruppbildning, kotterier med isolerad inbördes gemenskap. I sådana klickar eller grupper tillåts sällan någon annan att dela gemenskap än de redan etablerade.

Sådan gruppbildning är av ondo i Guds församling. Sammanhållningen och enheten äventyras på grund av det och orsakar splittring. Det ser ut att finnas många viljor i församlingarna. Dessa drar oftast åt olika håll. Detta skapar oordning och leder inte sällan till stridigheter och tvister.

Djävulen gör allt för att åstadkomma oenighet, meningsskiljaktigheter och oreda i församlingen. Han använder all sin list för att uppnå sitt mål - att bryta ned församlingen och Guds verk.

Men Herren vill att sammanhållningen i hans församling ska vara god, att gemenskapen mellan medlemmarna ska vara hjärtlig och sann. Han vill att hans kärlek ska råda och tillåter inte tvister och stridigheter.

Paulus varnar allvarligt för söndring i Guds församling. Han skriver i Gal. 5:15 (Reformationsbibeln):

”Men om ni biter och äter på varandra, så akta er så att ni inte blir uppätna av varandra.”

I nuBibeln står det i Gal. 14-15:

”Detta bud sammanfattar hela lagen: Du ska älska din medmänniska som dig själv. Men om ni istället sårar och gör varandra illa, se då till att ni inte uppslukas av varandra”.

I 1917 års översättning står det:

”Men om I bitens inbördes och äten på varandra, så mån I se till att I icke bliven
uppätna av varandra.

I Hedegårds översättning står det så här:

”Men om ni går lös på varandra med näbbar och klor...”

I norska Bibeln står det:

”Men när ni biter och gläfser efter varandra ...”

Och i en annan bra översättning kan man läsa:
”Men om ni morrar och hugger efter varandra.”

Här ser det ut som om det rör sig om bilden av ilskna hundar. Hundar gläfser ofta ilsket och en arg hund morrar oftast och visar tänderna innan den hugger.

När Paulus skriver dessa varnande ord gör han det med tanke på den oenighet och stridighet som rådde i galaterförsamlingen. Han avsåg sannolikt ovänskapen mellan de två partierna i församlingen - judar och hedningar.

Sådana förhållanden som Paulus beskriver får absolut inte förekomma. Att man ”morrar, gäfser och hugger efter varandra. Församlingarna i Galatien var nära att ödeläggas på grund av dessa stridigheter.

Vi ska se på ett annat ord som står i Hebr. 10:24, 1917 års översättning:

”Och låt oss akta på varandra för att uppliva varandra till kärlek och goda gärningar.”
Det betyder att vi som trossyskoan ska vara rädda om varandra och vara lika omsorgsfulla när det gäller andra, som vi är med tanke på oss själva.

Brevets författare skriver: ”AKTA” på varandra, inte vakta på varandra. Han skriver också ”UPPLIVA” varandra, inte avliva varandra.
Svara

x
Erik S svarar Sven Thomsson
söndag, 19 januari 2020 11:18

Bra inlägg broder. Dina iakttagelser är helt riktiga. Det finns ofta grupperingar och det är väldigt svårt för nya, att få komma in i gemenskapen-gamla också för den delen.
Det är därför det är så viktigt, att ha dom rätta människorna i ledningen, äldstekåren. Och givetvis viktigt att ha en föreståndare som är herde. Ingen administratör. Det kan andra sköta.
Det blir ofta fel när man inte följer Apg. 15:28-29, detta skall egentligen genomsyra allting.
Jag vet ett färskt exempel på tillsättandet av en pastor, där jag tror att allting var planlagt av människor. Följer man processen, så ser man allt har lagts tillrätta och man får en känsla av mänsklig inblandning. Och tyvärr verkar nya pastorn inte vara någon herde, inte heller någon Bibellärare. Däremot är han trevlig och lättsam, går omkring och myser och håller inte på någon strikt klädkod. Och det märks redan nu, efter kort tid, att han favoriserar en viss grupp-här kommer dina synpunkter väl till pass, Sven T.
Därmed inte sagt, att han inte kan vara till viss välsignelse.

Grunden måste vara Apg. 6:4! Dom olika aktiviteter och verksamheter som man håller på med, är av underordnad betydelse.
Det verkar som om jag är väldigt kritisk. Nja, till viss del. Följer man inte Bibeln i olika frågor, då måste man reagera. Och snart är man då "ute och cyklar". Man glider obemärkt längre ut, och blir upptagen av alltmer "verksamhet" i stället för att ägna sig åt det väsentliga.
Guds frid till dig broder. Shalom.

Svara

x
Sven Thomsson
söndag, 19 januari 2020 11:50

Tack, Erik S
Jag är också kritisk. Jag känner bedrövelse över att det är som det är i kristenheten i vår tid.
Men jag tror att det kan vara hälsosamt med berättigad kritik. Då visar man andra att man inte jamar med, utan står emot den onda utvecklingen.

Svara

x
Lillibeth svarar Sven Thomsson
söndag, 19 januari 2020 13:14

För mycket världsliga ting har kommit in i församlingarna. Det är viktigt att predika hela Guds Ord.
Det måste finnas ett salt ,som svider, i förkunnelsen. Naturligtvis kryddat med Guds kärlek och omtanke. Det är det som gör skillnad.

Matt 5:13 Ni är jordens salt, men om saltet mister sin sälta, med vad skall man då salta? Till inget annat är det nyttigt än till att kastas ut och att trampas ner av människorna.

Svara

x
Lasse
söndag, 19 januari 2020 20:44

Säpo listar: Sju hot mot Sverige kommande år
UPPDATERAD 14 MARS 2019PUBLICERAD 14 MARS 2019
Ryskt cyberspionage, kinesiska uppköp av företag och ökande främlingsfientliga idéströmningar i det svenska samhället.
I sin årsrapport för 2018 listar Säpo sju hot mot Sverige de kommande åren.

1. Skyddsvärda verksamheter blir allt mer sårbara. Myndigheternas säkerhetsskydd har inte ökat i samma takt som att teknikutvecklingen gett statliga aktörer och ideologiskt motiverade aktörer ökade förmågor. Säpo anser att säkerhetsskyddet måste förbättras.

2. Den politiska debatten har blivit mer sårbar för manipulation. Med hjälp av modern teknik är det enkelt att bedriva politisk påverkan, propaganda och framföra hot – vilket ger en ny bild av vad som är normalt. Därför behöver invånarnas medvetandenivå höjas.

3. Internationella relationer har blivit mer svårförutsägbara. Det beror på USA:s förändrade förmåga och avsikt att upprätthålla efterkrigstidens internationella världsordning samtidigt som andra länder försöker flytta fram sina positioner.

Rysslands president Vladimir Putin.
Rysslands president Vladimir Putin. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
4. Ryssland fortsätter att använda militära och icke-militära maktmedel som cyberspionage och påverkan. Större vaksamhet är nödvändigt.

5. Hotbilden från Kina ökar. Landet etablerar sig allt mer som global supermakt och arbetar för att få ekonomiska fördelar genom cyberangrepp och uppköp av företag. Enligt Säpo måste både företag och myndigheter bli medvetna om hotbilden.

6. Terrorhotet från islamistiskt motiverade aktörer är lika starkt som för ett år sedan. Antalet attentat i västvärlden har visserligen minskat, men samtidigt har Sverige aldrig haft så många våldsbejakande islamister.

7. Främlingsfientliga och radikalnationalistiska idéströmningar har ökat i samhället. Den är främst nätbaserad och bidrar till en bild av en växande bred radikalnationalism som omfattar radikala och våldsbejakande grupper. Vit makt-miljön och den lösare främlingsfientliga miljön närmar sig varandra, vilket kan bli en drivkraft för individer att begå främlingsfientligt motiverade brott. Säpo anser att utvecklingen måste följas noga.

RELATERAT
Säpo presenterar årsrapport för 2018
14 mars 2019
Säpo: Kina ett av hoten mot Sverige
14 mars 2019

Svara

x
Troende svarar Lillibeth
måndag, 20 januari 2020 08:44

Sant ! Bibeln har ibland inte predikats, utan människolära istället. T.ex. Guds Tio Bud ! De ska vara Temat !
Sjätte budet och skilsmässa hör man sällan om nu. Att bedja om den rätte livskamraten hör man sällan om. Istället tycks det vara att barn är det viktigaste för människor, hur de sen blir till är inte noga.....

Ensamstående mödrar är nästan "standard", papporna kommer i bakgrunden nu verkar det som.
Kärnfamiljer är Guds vilja !

Svara

x
David Billström
tisdag, 21 januari 2020 08:10

Predikanten Goliat från Gat

1Sam. 17:23: "Medan han talade med dem, se, då trädde stridsmannen som hette Goliat, filisteen från Gat, fram ur filisteernas här och talade på samma sätt som förut. Också David hörde det."

Goliat var en stridsman men också en bild på vår fiende, djävulen. Goliat predikade och det gör även djävulen. Redan från begynnelsen så har djävulen predikat mot Gud, Guds ord och Guds folk.

Precis som Goliat genom sin predikan hånade och ingav fruktan, så gör fienden än idag. Hans predikningar som han vill fylla våra sinnen med är ute efter att skjuta vår tro i sank. Han vill göra det på det personliga planet men även för församlingen som helhet. Hans listiga angrepp är ute efter att ifrågasätta Gud och Guds ord, Bibeln. Han är en åklagare som trycker ner, men han är också en frestare som smickrar och vill förleda. Han behöver inte tala med en hörbar röst utan inger tankar i våra sinnen. Han vill sätta upp sina seminarier och konferenser i våra sinnen, där han är predikanten.

Den sanna predikanten

Men det finns en annan predikant, hans namn är Jesus. Han är den gode herden och han talar till oss genom Bibeln och i våra hjärtan. Må vi lära oss att veta vem det är som predikar och att veta vad vi ska ta emot och vad vi ska stå emot.

Vet med dig att fienden kan göra sanna påståenden men han talar aldrig sanningen, Djävulen är en lögnare. Fyll dig istället med sanningens ord och det kommer göra att du ser såsom Gud ser. Du blir fylld av tro och ser möjligheterna. Släng ut djävulens predikoserier ur ditt liv som har gjort dig så modfälld. Låt Jesu ord fylla ditt hjärta och sinne. Tillsammans med Gud är vi i majoritet och i överläge.

Du kan också predika

Herdepojken David fick nog av Goliat och hans nederlags förkunnelse. David hade lärt sig att lyssna till Gud. Därför kunde han predika, både till sitt folk men också mot Goliat.

1Sam. 17:37: "David sade vidare: "HERREN, som räddade mig undan lejon och björn, han skall också rädda mig från den där filisteen." Då sade Saul till David: "Gå, och må HERREN vara med dig."

1Sam. 17:44-45: "Sedan sade filisteen till David: "Kom hit till mig, så skall jag ge ditt kött åt himlens fåglar och markens djur." David svarade filisteen: "Du kommer mot mig med svärd och spjut och lans, jag kommer mot dig i HERREN Sebaots namn. Han är Gud för Israels här som du har hånat."

Det pågår en osynlig strid om människorna i Sverige idag. Goliat hånar och vill få Guds folk att backa. Hans predikningar är tex "Evangelium fungerar inte i Sverige" och "Sveriges kristna ska bara vara tysta" och "Lite synd är inte så farligt". Tyvärr har han spridit dessa budskap effektivt och oförtröttligt. Många har hört dessa budskap om och om igen i sina sinnen.

Det är dags för en David generation nu som säger stopp och slutar lyssna på detta gift och istället för ut sanningens budskap. Sanningen behöver proklameras både till världen och Guds folk. Gud vill frälsa alla människor. Men det börjar med dig och mig. Att vi låter Gud tala in i våra liv och att vi sedan för det vidare.

Gud välsigne dig.


Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 21 januari 2020 21:33
Jesus,tack för din omsorg i vardagen! Litar nu på att du bevarar och helar en man som lider av sjukdom och oro.Jag lämnar nu i bön fram mina nära och kära.Du Jesus vet vad vi alla behöver.Välsigna oss

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp