939 online! | Sidvisningar idag: 225 726 | Igår: 273 665 |

www.apg29.nu

Annons
Upptäck livet Anders Gerdmar - Bibeltro och väckelse Israel Art  MålarBibeln Studio Jerusalem, Flyktingkrisen i Mellanöstern och hela världen Den nya antisemitismen

Om Christer Åberg Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Ryssland anfaller Sverige?

Av Holger Nilsson 


Enligt politisk expertis är förhållande mellan Ryssland och Sverige sämre än på länge. Är det ett förebud om en kommande militär konflikt?

Det går inte längre att blunda för det stigande allvar som möter oss från omvärlden. Under senare tid har det ryska hotet i princip påtalats varje vecka i media. Vi kan inte här redovisa mycket av detta, det skulle ta alltför stor plats.

I oktober var det en extrainsatt debatt i Sveriges riksdag om det alltmer allvarliga omvärldsläge som vi hamnat i. Bakgrunden till debatten var just det hot många ser från Ryssland. Detta lands upprustning är ett tecken i tiden. Under rubriken ”Ryssland rustar för storkrig”, skrev Svenska Dagbladet om detta i oktober, på ledarplats.

Dagens Nyheter har också slagit larm om det ökade hotet från grannen i öst. Här ovan visar vi en skärmdumpning från denna tidning. Där kan man se hur man tänker sig att en militär konflikt kan utlösas.

Det militära intresset gäller Östersjön, som är strategiskt viktigt för Ryssland. Man har i höst laddat upp i Kaliningrad vid Östersjökusten.

En rysk markering var det att man på kvällen den 25 oktober körde in två ryska korvetter genom Öresund, på väg till Kaliningrad. Dessa korvetter är avancerade och effektiva i händelse av krig, då de kan bestyckas med robotvapen, som når ända upp till 260 mils omkrets.

I TV:s Aktuellt den 26 oktober påpekade Allan Widman (L), ordförande i försvarsutskottet: ”Att det finns en reell risk för krig torde de flesta bedömare idag vara överens om.”

Widman fortsatte: ”Naturligtvis är det djupt oroande och alla önskar vi att utvecklingen istället skulle gå åt rakt motsatt håll, men dessvärre har vi nu ett omvärldsläge som tycks förvärras vecka för vecka.”

I samma nyhetssändning kommenterade försvarsminister Peter Hultqvist det nya läge som uppstått genom Rysslands uppladdning i Kalingrad. Han sa så här: ”Självfallet påverkar det alla Östersjöstater.”

Även Tomas Ries från Försvarshögskolan, konstaterade i Aktuellt att Ryssland har ett stort övertag i händelse av ett krig. Han sa: ”Nato har ingen kapacitet att strida i Europa.”

Vi har här endast gett några få glimtar av nyhetsrapporteringen kring det allvarliga läge vi nu befinner oss i.

Den som inte tycker om den verklighetsbild som vi nu återspeglar, vill därmed inte ta till sig medias beskrivning av läget. I så fall har man stängt av sina sinnen för liknande besvärande nyheter. Det är möjligt att en del väljer att göra så.

Varningar har alltså kommit från såväl militärt som politiskt håll. Vi kan också meddela att vi från olika håll, oberoende av varandra, fått rapporter om profetiska varningar som kommit till kristna i vårt land.

En del har vi tidigare publicerat. Om något drastiskt skulle inträffa kan ingen säga annat än att vi har varnat.

Låt oss inse det allvarliga läge vi befinner oss i. Detta skriver vi inte för att skrämmas utan för att förvarna inför vad som kan hända.

Rent praktiskt kan vi iaktta vissa förberedelser, som att köpa stearinljus och tändstickor, som ger ljus och i viss mån värme. I händelse av krig är det mycket troligt att all strömförsörjning slås ut, vilket innebär ett lamslaget samhälle. Till förberedelserna hör också att man kan köpa på sig ett visst lager av mat, exempelvis konserver, havregryn mm.

Men den allra viktigaste förberedelsen är naturligtvis den andliga: att man har allt klart med Gud, är försonad genom Jesus Kristus och är redo att gå in i evigheten. Har du inte fattat det viktiga beslutet att ta emot försoningens gåva, så gör det omgående! Kontakta gärna någon kristen som kan vägleda dig eller hör av dig till oss.

Det är allvarligt med krig, men det är långt mer allvarligt att gå evigt förlorat – då är allt förlorat!

Denna artikel var publicerad di nr 4-2016, men den är mer aktuell nu än då.


Holger Nilsson

www.flammor.com


Skriv ut

 
Publicerat av lördag 12 augusti 2017 20:52 | #ryssland #krig #sverige #flammor #holger+nilsson | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


25 kommentarer

Bertil Rosenius

Bra och allvarlig artikel Holger!

Bra att du publicerar den Christer!

Svara -   - 12/8-17 23:05 -


bengt

håller med

Svara -   - 12/8-17 23:24 -


Lena Henricson

Detta är väl bara ett av de hot vi lever under idag. Vi får be om Guds förbarmande och samtidigt vara både andligt och mentalt beredda på det värsta. Viktigt att leva nära Jesus vad som än händer.

Svara -   - 12/8-17 23:40 -


BrorK

Ja, det är klart att det politiska läget försämrats eftersom sverje i praktiken numera är ett Natoland. Jag tror dock knappast att det hjälper med stearinljus om det blev en väpnad konflikt.

När det gäller förberedelser för någon form av allvarlig händelse så är varken ljus eller värme det viktigaste utan vatten. Tre dagar utan vatten och du är körd. Så gå för vattenförsörjning istället för tändstickor.

Svara -   - 13/8-17 00:17 -


Leif Svensson

Ligger Bilderbergarna bakom bildandet av Eu och Nato ?vilka är de ? Är Putin orolig för att Nato och Eu ska utvidga och inkludera Ukraina ? Vill EU och storglobalisterna med Illum expandera även mera och inkludera andra råvarurika länder österut såsom Kazakstan,tadjikistan,azerbadjan mm ??? Vill även Påven o katolska kyrkan expandera österut ?? Vi måste komma ihåg att..det kan vara så att EU o Påvedömet

kan vara plattformen för antikrist 666 !! OBS (kan) !

Storglobalisterna verkar ha sett till att en massinvasion av muslimer och andra sker i väst-Europa,moskeer byggs som aldrig förr runt om i väst-Europa med Saudi pengar(en del av skökan)Det sker ett befolkningsutbyte i europa ! var ligger faran ? är det bara ryssland o Putin ?? Putin säger sej vara för kristendommen och är förvånad hur lätt vi här i väst låter islam expandera(sa han i ett tal för 3 månader sedan.)

Faran för Sverige verkar vara om vi upplåter Nato-baser här..då blir vi lätt måltavlor om det värsta skulle inträffa.

Så fråga er vari ligger största faran...? 1.Storglobalisternas,illum,s,NWO,s...666-köp o sälj program för världshärravälde ? se uppenbarelsebokens sista kapitel.

2. eller är det rysslan o Putin ?

Nej jag tror det första !

Svara -   - 13/8-17 08:59 -


Leif Svensson

Svar till Leif Svensson.

Kom också ihåg att vad storglobalisterna och the bankingsystem vill ha är framförallt FFID-chippet för köp o sälj...det är det de planerar för och detta syr mycket av det som sker i världen just nu och efter 9/11 se:https://www.youtube.com/watch?v=xjM3-sfnC_8

Svara -   - 13/8-17 09:11 -


Susse

Svar till BrorK.

Ja håller med dig.. ja drömde ju om de för ganska så länge sen... D va värsta forsen som de släppte ut i Södertälje kanal. O hela tiden...Läste nu i somras att de släpps ut lika mkt vatten i slussen där på 6 sekunder som man använder till bevattningen på en högsäsong... Ja vågade inte säga att ja såg Södertälje kanal i drömmen eftersom ja Sj bor här.. fegis som ja e. . Om nån lyssnar så hoppas ja på att man kan göra nåt åt saken.. för att vattnet e en av de viktigaste vi har för o överleva.. ska handeln gå före??? Vi i stan får inte ens vattna vår gräsmatta längre på grund av vatten brist...ska våra barn tillslut gå utan vatten. Nåt måste göras!!! ... Ja hade Inte ens reagerat på detta om ja inte läst i Länstidningen nu i somras för folket här klagade på kommunen att varför dom får vattna o inte vi. O så säger dom just detta om hur mkt de släpps ut där!!!

Ja önskar er en fin höst.. den vackraste årstiden tycker ja.. ❤ .. vi hörs!

Mvh / susse.

Svara -   - 13/8-17 09:22 -


bengt

önskar dig detsamma

Svara -   - 13/8-17 09:26 -


Susse

Svar till bengt.

Tack Bengt.. ja skrev ju att vi hörs.. men ja kommer nog inte tillbaka. ❤ Hejdå

Svara -   - 13/8-17 10:58 -


JL

Så här tror jag att läget är:

Islam vill ha krig mellan NATO och Ryssland. Efter ett sådant krig så är kristendomen i praktiken slut.
Kristna skall inte varna för att Ryssland kommer. Kristna skall se Ryssarna som kristna bröder i Jesus. Vi skall be för Ryssarna och fred med dem, inte odla otaliga krigshetsande meningslösa profetior. Detta kalla krig beror på till stor del på Obamas presidentur, innan han så var relationerna bättre med Ryssland.

Svara -   - 13/8-17 11:10 -


Sam G Ö

Svar till JL.

JL du har så rätt! I Finland vill vi ha goda kontakter med vår granne i öster. Lär av vår kloke president Niinistö som samtalar med Putin, inte om Putin och Ryssland. Be för Ryssland och Finland men glöm inte bort Sverige och Norden!

Svara -   - 13/8-17 16:58 -


JL

Svar till Sam G Ö.

Tror att du är inne på något viktigt för kristna - Samtala med, inte om.

Svara -   - 13/8-17 18:14 -


Bertil Rosenius

Svar till JL.

Vi skall be för Ryssarna och fred med dem, inte odla otaliga krigshetsande meningslösa profetior.

Hur menar du att profetiorna är krigshetsande? Tänker du att församlingen i Borensberg skall sända trupp mot Ryssland? Tror du det är profetiorna avsikt?

www.ikristus.se / Bertil

Svara -   - 14/8-17 11:28 -


Lasse

Domarboken 7 : 1-23 inte i egen kraft för Gud är inget omöjligt

Svara -   - 14/8-17 11:38 -


Bertil Rosenius

Svar till Bertil Rosenius.

"Borensberg" är bara taget ur luften...

Menar du att de av Guds folk som tror på profetiorna, skall gå samman och starta krig mot Ryssland eller att Sv. politiker plötsligt skulle vända om och lyssna till dessa profetior...? Och även om de lyssnar var, finner du ngn uppmaning som hetsar till krig?

Jag tror du fullkomligt missat profetiornas avsikt!

Svara -   - 14/8-17 12:20 -


David Ström

Vi kan ha en vänlig relation till Ryssland om vi vill. 150 miljoner nya kunder. Men vi har blivit en marionett. Vi kan inte ta ett eget beslut om det. Ryssland är en fruktansvärd fiende eller en mycket god vän. Det är vi som har valt att vara en strategisk fiende som går Natos ärenden. Det är USA som säger att Ryssland är den stora satan som alla borde vara rädd för. Putin har sagt att alla goda familjefäder borde skaffa en liten hundvalp. Det är bra för familjen. Låter det som en ond man?

Svara -   - 15/8-17 02:02 -


Lasse

Svar till Lasse.

Visade på Guds auktoritet, Hans är makten för evigt, ingen kan gå emot vad Han bestämt, ingen människa kan ta åt sig äran

Svara -   - 15/8-17 10:07 -


Leif Boman

Svar till Lasse.

Hans är makten för evigt, ingen kan gå emot vad Han bestämt, ingen människa kan ta åt sig äran
Det säger vi Amen till broder!
Ingen människa någonstans någonsin kommer att kunna förändra någonting angående det som Gud från begynnelsen har bestämt. Då tänker jag bl.a på Israels kommande dagar, vilket egentligen också rimmar med Paulus ord;
(Rom 8:7‭-‬8) Köttets sinne är fiendskap mot Gud. Det underordnar sig inte Guds lag och kan det inte heller. De som lever i köttet kan inte behaga Gud.

Det kommer verkligen snart att än en gång bekräftas att köttet, dvs den ogudaktiga människan, kommer att mycket snart visa sitt rätta ansikte när den köttsliga gemenskapen styrd av djävulen bildar den värlsvida eniga armé som skall försöka utplåna Guds utvalda nation.

Vi kristna vet att det blir alldeles tvärtom den dagen!

De ogudaktiga och dess köttsliga arméer kommer till slut att förintas tack vare Jesus Kristus, med enbart kraften bakom Sitt Ord så kommer Han denna gång att dräpa miljarder av upproriska människor, för att sedan upprätta den frid och fred med Israel i tusen år som Han har lovat. Israels land kommer sedan att vara jordens centrala plats, där Gudomlig Andeledd undervisning kommer att utgå ifrån utöver hela vår jord.

Bruden är förstås redan uppryckt innan denna slutscen före de tusen årens frid på jorden inleds!

Jesu underbara frid!

Svara -   - 15/8-17 11:30 -


bengt

det är svårförståeligt det här med tusenårsriket

Svara -   - 15/8-17 13:10 -


Leif Boman

Svar till bengt.

Bengt!

Om du skulle orka, så har jag en utläggning som har med detta på min bloggsida. Nu är det så att den skrevs för ett antal år sedan och är inte riktigt mobilvänlig. Men läs gärna den i riktigt lugn och ro, inte bara hastkäsning, inte som endast lite snabbmat, utan ordentligt med öppet hjärta och Andens hjälp så kan jag lova att en del kan klarna. Små lite mer oväsentliga detaljer skulle jag kanske rättat till något men det blir alldeles för krångligt, utan den får vara som den är.

https://gudjesus.wordpress.com/2015/05/08/tusen-ar-som-en-dag/

Jesu frid...

Svara -   - 15/8-17 13:43 -


bengt

tack leif

Svara -   - 15/8-17 14:01 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

(Amen) ha de gott Leif :) Lasse

Svara -   - 15/8-17 14:58 -


DAVID WINTHER

Vem är mest gudfruktig, Löfvén eller Putin?

Svara -   - 15/8-17 15:25 -


bengt

det kanske är putin ändå?

Svara -   - 15/8-17 16:08 -


Leif Boman

Svar till DAVID WINTHER.

Kan en ofrälst själ vara gudfruktig, bara undrar hur vi resonerar kring detta?

Jesu frid...

Svara -   - 15/8-17 16:43 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Munkfors Sverige

Nu är vi på väg till Munkfors Sverige efter har varit i Norge. Klockan 18 Ikväll blir det möte i församlingshemmet. 

0

Läs allt!


Sellbakk ikväll 18.00

Nu är vi på väg till Sellbakk i Norge. Vi ska gästa Pingstkyrkan i Sellbakk klockan 18.00.

1

Läs allt!


Moské på svenskt frimärke

Moské ges ut som motiv på ett svenskt frimärke av konstnären Lars Lerin. 

22

Läs allt!


Tista Senter, Halden i Norge

Vi befinner nu oss i staden Halden i Norge. Vi gästar i Pingstekirken Salen. Strax ska vi spela och sjunga i Tista Senter som är ett Köpcentrum. Ikväll och i morgon har vi möten i pingstkyrkan.

1

Läs allt!


”Fotknöls-kristendom”

Läsarmejl av Svenne

Kristna människor ser ut att ha olika behov, när det gäller det andliga. Somliga vill ha mer av Gud, somliga vill ha mindre och en del verkar inte vilja ha något alls.

7

Läs allt!


Demonisk ögontatuering

Bild: Eskilstuna-Kuriren. 

Eskilstuna-Kuriren berättar om en man som har tatuerat sina ögonvitor svarta. 

10

Läs allt!


Ron Wyatt: Guds sista budskap till mänskligheten

Läsarmejl av nils

I augusti 1978 gick amatörarkeologen Ron Wyatt, längs Gordons Golgataplats i Jerusalem med en myndighetsperson. Utan varning pekade hans hand på en plats och sa, "Det är Jeremias grotta och Förbundsarken är därinne."

63

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Därför säger jag: »Se, jag kommer; i bokrullen är skrivet vad jag skall göra.” (Psalm 40:8)

Vecka 42, söndag 22 oktober 2017 kl. 21:22

Jesus söker: Marika, Marita!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


På väg till Norge efter ett möte i Sverige

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Propagandan för polygami har nu startat i Sverige

Bild: Svt.se. 

Det har pågått propaganda för olika samlevnadsformer mot kärnfamiljen. Och nu har nästa steg kommit: Propagandan för polygami har nu startat i Sverige.

16

Läs allt!


Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bild: Svt.se. 

Polishuset i Helsingborg utsattes under onsdagen för ett bombdåd. "En möjlig terrorattack", säger terrorexperten Magnus Ranstorp. 

10

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

939 online! | Sidvisningar idag: 225 726 | Igår: 273 665 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp