2 075 online! | Sidvisningar idag: 57 568 | Igår: 495 583 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Ryssland förbjuder Jehovas vittnen

1492788807-rysland-forbjuder-jehovas-vittnen.jpg

Bild: DN. 

Ryssland förbjuder nu Jehovas vittnen att verka i landet och beslagtar all deras egendom.

Rysslands högsta domstol menar att Jehovas vittnen är ”extremistisk” och måste upplösas.

Huvudkvarteret nära S:t Petersburg stängs ner, likaså lokala underavdelningar. Verksamheten förbjuds helt och organisationens egendom beslagtas.

”Förbjuden extremistiska litteratur”

Ryska myndigheter ska ha stämplat flera av organisationens publikationer som förbjuden extremistiska litteratur. Ryska åklagare har anklagat Jehovas vittnen för att förstöra familjer, främja hat och hota liv.

Jehovas vittnen har drygt 175 000 medlemmar i Ryssland och är drygt åtta miljoner medlemmar i världen kommer att överklaga ryska domstolens beslut. 

Villolära

Jehovas vittnens lära stämmer inte med Bibeln utan är en villolära som förnekar frälsningen i Jesus Kristus.

Det är endast Jesus Kristus som frälser och han är ensam Frälsaren. För att bli frälst måste du ta emot honom som Herren och tro att Gud har uppväckt honom från de döda.


Källa:


Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg fredag 21 april 2017 17:51 | #jehovas vittnen #ryssland #sekt | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


37 kommentarer

lars

Jag är ingen vän av JV men jag skulle tro att ryssarna inte vet vad det rör sig om, bara att det är något amerikanskt. Det tråkiga är att samma behandling kan komma även pingstvänner och karismatiker till dels. Får se hur Hillsong församlingen ska klara sig under dessa omständigheter. Det är uppenbart att för ryssarna är den enda lagliga kyrkan den Ortodoxa som vad jag förstår förknippas med nationalkänslan. Låt oss be för de kristtroende i Ryssland!

Svara -   - 21/4-17 20:20 -


Christer Åberg

Svar till lars.

Det tråkiga är att samma behandling kan komma även pingstvänner och karismatiker till dels.

Det kan vara en uppenbar risk.

Hur är det förresten med islam? Är det förbjudet i Ryssland? Är det någon som vet något om det?

Svara -   - 21/4-17 21:02 -


JL

Islam är stort, mest beroende på republiker som Tjetjenien. Under kommunisttiden så motarbetades kyrkorna medan moskéerna fick vara kvar. Räkna med 15-20 % i praktiken. Det har ju varit ganska många bombdåd i Ryssland utav muslimer. Senaste var ju härom veckan.

Ni kanske kommer ihåg spionen som dog av gift? Han var en Kgböverste tror jag, anledningen till att han blev förgiftad är att han konvertera och bytte sida till muslimerna. Putin markerade kan man ju anta. På ett kraftigt sätt. Så det råder nog fullt krig mellan de ortodoxa och islam under radarn.
Det bör ligga i pipen att få Ryssland ordentligt globaliserat och islamiserat för att passa in den nya världsordningen.

Svara -   - 21/4-17 21:25 -


Johan

Svar till Christer Åberg.

Hur är det förresten med islam? Är det förbjudet i Ryssland? Är det någon som vet något om det?

Islam är stort i Ryssland. Minst ca 9-10 miljoner (ca 6,5%) ryska medborgare är muslimer, men det finns de som menar att antalet är det dubbla.

Jag tor inte att de vågar ge sig på muslimerna i Ryssland. De är alldeles gör många och Putin har dessutom sina allierade, Syrien och Iran att tänka på. Det skulle garanterat påverka relationen till deras allierade, om de försvårade för shiamuslimer i a f.

Svara -   - 21/4-17 21:27 -


Katrina

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/putin-invigde-enorm-moske

nej islam är inte förbjudet i Ryssland.

Svara -   - 21/4-17 21:30 -


Christer Åberg

Tack för svaren Johan (www.apg29.nu/a/7r) och Katrina (www.apg29.nu/a/28g).

Det är märkligt. De ger sig på Jehovas vittnen som inte föder våldsverkare men islam som bevisligen föder en del våldsverkare ger de sig inte på.

Jehovas vittnen är en villolära, men tänk om de nästa gång ger sig på riktiga kristna som är frälsta!

Svara -   - 21/4-17 21:39 -


JL

Johan, var har du dina källor?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Islam#cite_note-7
23 millioner i ryssland är muslimer. Ryssland har en befolkning på 143 millioner.
23/143 => 16%
Var i hela friden får du 6,5 % ifrån? Aftonbladet?

Svara -   - 21/4-17 22:09 -


Johan

Svar till JL.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Russia

Svara -   - 21/4-17 22:35 -


JL

Och jo. Det blir värre. Rysslands arme består till allt för stor del av muslimer ifrån de västra delarna. Se detta:

ttps://www.youtube.com/watch?v=ZRHq6tzN0F4
Det som står mellan att dessa krigare enar sig med nästa kalifat, är att putin är borta. Det finns uppgifter om att nästan hälften av rysslands arme är muslimer. Något att begrunda.

Svara -   - 21/4-17 22:39 -


Katrina

Varför förbjöds JV....ju

"Det utgör ett hot mot mänskliga rättigheter, allmänna ordningen och säkerheten", säger Svetlana Borisova på justitiedepartementet enligt ryska medier.

Svara -   - 21/4-17 22:51 -


JL

Svar till Johan.

Din länk säger själv att det finns uppgifter om att det skall vara 12-15 procent och de kommer ifrån 2012. Vidare säger din länk att siffan 4-6 procent är ifrån utskick, det är en löjlig siffra.

Ryssland har med största säkerhet minst 15% muslimer, förmodligen i verkligheten närmare 20 %. Rysslands arme består till stor del utav muslimer, som säkerligen håller sina kompani fria från kristna. Än värre. Ryssland bryr sig inte om hivepidimin eller det omfattande drogmissbruket. Den kristna befolkningen håller på att gå under.

Svara -   - 21/4-17 23:05 -


Johan

Svar till JL.

"According to some surveys, the percentage of Russian citizens who consider themselves Muslim ranges from 4% to 6%, the majority of whom are Tatars, however some estimates suggest that Muslims make up to 12-15% of the population.[3] According to a poll by the Russian Public Opinion Research Center, 6% of respondents considered themselves Muslims.[4] Also, according to the Arena Atlas, the survey found that 6.5% or 9,400,000 were Muslims. " https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Russia

Tja "löjlig siffra" eller inte. Det är vad engelska Wikipedia skriver. Du hänvisade ju till svenska dito, och de är inte samstämmiga. Vilken som är rätt och vilken som är fel vet jag ej, men du bad om källan och den fick du och den var inte Aftonbladet.

Svara -   - 21/4-17 23:26 -


JL

Nej, men man får välja rätt källor om man vill återspegla verkligheten. Hade vi haft en diskussion om islam i Sverige, så skulle jag kunnat säga att 4,6% är muslimer i Sverige för Svd säger det. Men det har inget med verkligheten att göra.

Förmodligen har vi, som avpixlat redogör närmare 12,5% muslimer i Sverige.
http://avpixlat.info/2017/02/12/andelen-muslimer-i-sverige-125-procent-2017-kan-bli-70-procent-2050/

Svara -   - 22/4-17 08:25 -


Pastor NILS ALVAR "Vajda" EKSTÉN

MYCKET BRA STÄLLNINGSTAGANDE, och det skulle gälla ALLA andra religioner som INTE är byggt på YESHUA MESSIAH och frälsningen, och ALLA andra länder skulle följa efter så vi blev av med ALLA irrläro religioner och åskådningar

Svara -   - 22/4-17 09:00 -


Johan

Svar till JL.

Jaha! Så när du länkar till svenska Wikipedia så är det okey! Men när jag länkar till engelska Wikipedia, så måste jag tänka mig för vilken källa jag använder. Eller hur menar du?

Kom gärna med någon trovärdig källa själv då, istället. Vet inte om jag tror att avpixlat alltid är att lita på.

Svara -   - 22/4-17 09:05 -


Katrina

PS

Det är förbjudet att registrera folk efter religionstillhörighet i Sverige

Svara -   - 22/4-17 09:34 -


Kakka

Svar till JL.

Det där med att han konverterade har inget med mordet att göra. Läs "en dissendents död" så har ni svaret varför han konventerade.

Svara -   - 22/4-17 09:35 -


JL

Svar till Johan.

Tyvärr är det nog så idag, att avpixlat, trots sin mediokra journalism är mer verklighetsbeskrivande i många fall än aftonbladet och svd. Aftonbladet mm är globalisternas och islams propagandaorgan och de förvränger fakta. En ärlig kass reporter beskriver verkligheten bättre än en oärlig bra reporter.

Vad jag menar är, att islamvänliga friserar ner siffran för att lugna boskapen. När sedan landskonverteringen är klar, så kan man gå ut med den riktiga siffran.

Svara -   - 22/4-17 09:52 -


JL

Svar till Kakka.

Skulle inte falla mig in att läsa:"en dissendents död", den är skriven av en god vän till en man som tog odjurets märke i pannan. Boken blir därmed lika aktuell som koranen för mig.

Ett tips, om du läser fiendens propaganda så kommer det få effekter i ditt liv.

Svara -   - 22/4-17 10:00 -


Zzz

JAG förstår inte varför alla gnäller om detta? Jehovas vittnen är falsk och sprudlar falsk läror. Lika mycket som islam.Bort med det.

Svara -   - 22/4-17 10:33 -


Katrina

Svar till Zzz.

Nästa gång är det kanske vår tur ----------- tänk...!

Svara -   - 22/4-17 10:37 -


Elsi

Jag har läst för många år sedan profetia att kommunismen avgång var bara en tillfällighet för att dem som vill bli frälsta hade blivit möjligt och att därefter skall kommunismen åter tag makten.

Svara -   - 22/4-17 10:38 -


Katrina

Glöm inte dikten tillskriven pastor Martin Niemöller

I Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist; Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten; Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude; Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.

Svara -   - 22/4-17 10:55 -


Bertil Rosenius

Svar till Katrina.

Mycket bra att du ref till denna dikt!

Jag känner fler JV och de är inte mer samhällsbrottslingar eller mer samhällsomstörtande en vi själva. De lär fel och förföriskt, men de är inga IS:are.

Nästa gång kan det vara vår tur att tvingas tystna.

Fy för Rysslands beslut, även om det nu "bara" gäller JV!

Svara -   - 22/4-17 13:37 -


Tomas N

Det är lite svårt att bedöma om vad det här vill säga oss annat än att det självklart är bra att en sekt med avfällig lära som JV försvinner eller går under jorden i Ryssland.

Det finns trots allt flera sätt att styra ett land och det flinns flera värdegrunder än den extremt liberala och den diktatoriska(kommunistisk,nazizt/fascistisk,militärdiktatur,islamisk diktatur) I ljuset av attacken senast i Stockholm är det tydligt att vi alltjämt lider av Stockholmssyndromet på ett eller annat sätt. USA har varit föregångsland,men lidit av ett visst hyckleri när man velat leva efter både libertanska tankar och en stark kristen grund.

Verkligheten har kommit ikapp västvärlden och den liberalmarxistiska värdegrunden är gungig nu när islam och massimmigration gjort sitt.

Någon slags ordning måste finnas och total religionsfrihet inom både praktiserande och missionerande kommer att ifrågasättas och bör nog göra det också.

Frågan är vilken slutsats man hamnar på? Putin skyddar och lyssnar på ortodoxa kyrkan och måste ha en god relation till tjetjener och andra inhemska muslimska grupper. Men han borde tillåta evangelikala att vara verksamma.

Situationen i Ukraina blev och är nog fortfarande infekterade med kyrkor där som hamnade på olika sidor i konflikten.

Magkänslan är nog ändå att förbud och restriktioner kan komma mot sundare grupper

längre fram .Men jag tänker inte gå igång för detta inslag av restriktion och bli upprörd över att Ryssland är ett aningens mindre friare stat.

Vi borde väl se frukten av en totalitär syn på frihet inom västvärlden där massa konstigheter i förlängningen tvingar på ett striktare regelverk och så hamnar man till slut där man borde gått från början. Dvs att sätta lite gränser och inte tillåta allt.

Svara -   - 22/4-17 13:51 -


Ann-Marie A.

Svar till Tomas N.

En viktig fråga är nog också; vem ska sätta lite gränser och bestämma vad som är tillåtet?... De som har makten och/eller de som vill ha demokrati..

Svara -   - 22/4-17 14:21 -


Katrina

Svar till Ann-Marie A..

Tack, samma tanke hade jag med.

Svara -   - 22/4-17 14:23 -


Katrina

Svar till Bertil Rosenius.

Vittnerna har varit på min dörr men slutat komma antagligen har de inte gillat mina svar , jag har predikat för dem istället och oftast blev de tysta och gått sin väg. Men de är inte våldsamma och lär inte att döda oliktänkande.

Svara -   - 22/4-17 15:07 -


Tomas N

Svar till Ann-Marie A..

Det ultimata vore kunniga och dugliga demokratiskt valda ledare och ett utbildat folk som förstår att välja bra ledare och utan inblandning av fulspel i valkampanjer.

Men verkligheten är ju en annan. Ett första steg är nog att som jag gjorde lyfta frågan o m man kan ha restriktioner i åsikts och yttrandefriheten och hur det skulle se ut. Kanske leder en sådan frågeställning till att man behöver ha ett bättre fungerande rättsamhälle.

Frågan man som kristen borde ställa sig är om demokrati är en del av min tro och religion

Svara -   - 22/4-17 15:38 -


Ann-Marie A.

Svar till Tomas N.

Ja man önskar det vore demokrati, tryckfrihet och åsiktsfrihet i alla länder.. Så länge det inte går ut över andra människors hälsa och välbefinnande förståss.. Vi kristna önskar ju att alla kände Jesus.. Man får med Guds hjälp försöka visa sin omgivning vad kristen kärlek, omtanke och respekt är..

Här är ett klipp på 2,23 min. som är mkt gripande. "Forgivness Incarnated" https://vimeo.com/user22194617

Svara -   - 22/4-17 16:12 -


Ann-Marie A.

Svar till Ann-Marie A..

Det var utbytt, Nu hittar man det på https://vimeo.com/212755977 Hoppas jag..

-"Forgiveness Incarnated"

Svara -   - 22/4-17 16:17 -


Ann-Marie A.

Svar till Katrina.

Samma tanke. :) Tack till dej för receptet på hemmagjord ansiktsmask.

Svara -   - 22/4-17 17:41 -


Jarle

Svar till Zzz.

Du uttryckte precis en åsikt som du har rätt att göra därför att andra före dig har kämpat och till med gett sitt liv för du skall kunna göra det!!!

Om du enbart för att du uppenbarligen inte gillar J.V och muslimer vill förtrycka andras rättigheter att tro och tycka som man vill och lägga munkavle på alla som tycker annorlunda än du...då är du lika miserabel och eländig som alla andra diktatorer som försök samma sak historien igenom.

Vad mer är att du knappast har Guds godkännande att agera både dommare och bödel i hans ställe.

Se om ditt eget hus och dina egna attityder istället, de kan knappast kallas för kristna.

Svara -   - 23/4-17 16:06 -


Zzz

Svar till Jarle.

ojdå! sanningen svider kanske?

Du måste förstå en sak att vad är det som skillnad mellan en diktator och inte en diktator heller hur?

En diktator tål inte ens sanningar och jag gillar sanningar men inte dom som spryder osanningar och spryder falska läror till andra. hoppas att du förstå. mvh

Svara -   - 23/4-17 23:49 -


SP

Svar till SP.

Den andra länken strulade. Kommer här:

https://goo.gl/UZIoPp

Svara -   - 24/4-17 01:18 -


Lasse

En bekännelse sång, vi tror. https://youtu.be/OUaJcpJJtk0

Svara -   - 24/4-17 01:23 -


Ann-Marie A.

Svar till Lasse.

Ja vi tror! :)

Svara -   - 24/4-17 12:17 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Hur ljuvligt namnet Jesus är

Christer Åberg talar och sjunger om frälsningen i Jesus Kristus.

0

Läs allt!


Såsom i Lots dagar

Av Lewi Pethrus ur boken Jesus kommer. 

Jesus kommer

Det heter: »I den stund då I icke vänten det skall Människosonen komma.» När alla ropar och säger: »Han kommer!», då har man anledning tro, att han ännu dröjer något, men när alla tiger om saken och just ingen tänker därpå, då kan man vara viss om att han är nära.

5

Läs allt!


När hämtar Jesus sin församling?

Av Mikael Walfridsson 

Blåser i basuner

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på ett uppryckande före vedermödan. Jag har försökt att sammanställa några av de frågeställningar som nämns. 

2

Läs allt!


Sebastian Stakset Predikade om Jesus för politikerna i Almedalsveckan

Läsarmejl av R.S 

Denna frimodige man, Sebastian Stakset, ställde sig under Almedalsveckan och predikade om Jesus för politikerna. 

10

Läs allt!


Du är så god och underbar mot mig

Christer Åberg sjunger och spelar ukulele kören Du är så god och underbar mot mig.

1

Läs allt!


Vart tog jublet vägen?

Läsarmejl av David Billström

Var är nu er saligprisning? Jag kan vittna om att ni då hade rivit ut era ögon och gett dem åt mig, om det varit möjligt.” Gal. 4:15

0

Läs allt!


Annons


1 miljon muslimer fyllde gatorna för att höra om Jesus

Läsarmejl av nils 

- Jag vill säga dig något: Ingen kanske känner ditt namn men Jesus känner ditt namn, predikade Marilyn Hickey för en miljon muslimer i Pakistan.

19

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 23 januari 2018 kl. 02:49

Jesus söker: Frej, Freja!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


What a Day That Will Be - Vilken dag det ska bli

Guy Penrod, David Phelps sjunger What a Day That Will Be (Vilken dag det ska bli) från Bill & Gloria Gaither.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Vedermödan - Holger Nilsson

I Radio Full Gospel redogör Holger Nilsson på ett tydligt sätt den bibliska vedermödans ohygglighet och om uppryckandets tidpunkt.

3

Läs allt!


Dödsskjutningar har ökats med 500 procent i Sverige

Pistol

Antal dödsskjutningar i Sverige har på tolv år ökat med 500 procent. Sverige behöver verkligen frälsningen och räddningen i Jesus Kristus! Vill du vara en av dem som berättar om Jesus för ett förlorat folk?

3

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 360 747 619 sidvisningar på Apg29!

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp