DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Kristen media Skrivklåda Om Info

Läsarmejl

Så bad jag om väckelse

Av: Sven Thomsson
lördag 23 november 2019 20:02

Denna artikel är ett läsarmejl/gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Så bad jag om väckelse

Under en tid av några veckor upplevde jag att Herren lade en djup nöd på mitt hjärta för människors frälsning. Den nöden drev mig in i allvarlig bön för folket i stan.

Bön är nyckeln till väckelse

Under mitt liv som kristen har jag mer och mer förstått att bön är nyckeln till väckelse. Jag har läst om väckelser i Sydkorea, Kina och Afrika. Väckelser som har uppkommit genom Guds folks brinnande böner.

Dessa exempel har fått mig att förstå, att Jesus är Densamme också i Sverige, och att han är mäktig att ge väckelse som svar på på bön också i vårt land.

För några år sedan bodde jag i en stad i Västmanland, där jag också hade mitt förvärvsarbete. Jag tillhörde Pingstförsamlingen där och tjänade Herren med de gåvor han gett mig. Där fanns goda möjligheter att hjälpa till i verksamheten med sång, musik och vittnesbörd.

Församlingen var livaktig och hade en omfattande verksamhet både i kyrkan och på torgen i stan. Församlingen hade en sånggrupp som kallades ”Sångarbröderna”, där jag medverkade som gitarrist. Vi brukade företa sångarresor till andra församlingar och platser inom länet.

Bönens Ande

Herren gav mig nåden att bli fylld av bönens Ande, så jag kände stor nöd för böneämnena. När man har bönens Ande går det förunderligt lätt att be. När jag bad upplevde jag som att jag andades ut orden.

En dag, då posten hade kommit gick jag till dörren för att se vad brevbäraren hade lagt i mitt brevinkast. Det var en del reklamblad, men också något brev. Jag satte mig för att titta närmare på posten, men då kom bönens Ande så mäktigt över mig, så jag måste gå in i sovrummet och böja knä i bön. Jag upplevde Herrens mäktiga närvaro och jag understöddes i bönen av bönens Ande.

Under min vistelse i staden bad jag ivrigt för för människors frälsning. Staden var inte så stor, kanske omkring 40000 invånare. Under en tid av några veckor upplevde jag att Herren lade en djup nöd på mitt hjärta för människors frälsning. Den nöden drev mig in i allvarlig bön för folket i stan.

Under de här veckorna var min nöd så stor, att jag grät och våndades för människors frälsning. Jag upplevde som att jag fick riktig ”födelsevånda.” Jag vet inte om det kan jämföras riktigt med en kvinnas födelsevånda när hon föder barn, men något i den vägen. Jag kände att något skulle födas fram.

Min nöd var stor

Jag minns, att min nöd var så stor, att jag låg raklång på golvet och vred mig i födslovånda under det att jag grät som ett barn. Kampen var hård och djävulen stod emot.

Något senare var jag av en händelse tvungen att lämna Västmanland och flytta till annan ort. Så jag fick inte se resultatet av min bönekamp medan jag var kvar. Men jag hade kontakt med vänner i församlingen, som berättade att en liten tid efter att jag flyttat blev det väckelse, så att församlingen fick ha två stora dopförrättningar.

Jag blev givetvis glad och tacksam till Herren då jag fick veta vad han hade gjort som svar på bön. Jag fick verkligen erfara, att det lönar sig att offra sig i bönekampen för människors frälsning.

Sven Thomsson

#Sven Thomsson #Väckelse #Bön #ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 29, lördag 24 juli 2021 kl. 20:11

Dagens bibelord

“Det går väl för den som är barmhärtig och lånar ut, som sköter sina saker med rättfärdighet.” (Psalm 112:5)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också . Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 24 juli 2021 11:40
Tack, gode Gud för vad du redan har gjort för mig, men Herre, jag behöver Dig hela tiden !


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp