Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Så bad jag om väckelse

Under min vistelse i staden bad jag ivrigt för för människors frälsning.

Skörd.

Under en tid av några veckor upplevde jag att Herren lade en djup nöd på mitt hjärta för människors frälsning. Den nöden drev mig in i allvarlig bön för folket i stan.

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Sven Thomsson
lördag, 23 november 2019 20:02
Läsarmejl

Bön är nyckeln till väckelse

Under mitt liv som kristen har jag mer och mer förstått att bön är nyckeln till väckelse. Jag har läst om väckelser i Sydkorea, Kina och Afrika. Väckelser som har uppkommit genom Guds folks brinnande böner.

Dessa exempel har fått mig att förstå, att Jesus är Densamme också i Sverige, och att han är mäktig att ge väckelse som svar på på bön också i vårt land.

För några år sedan bodde jag i en stad i Västmanland, där jag också hade mitt förvärvsarbete. Jag tillhörde Pingstförsamlingen där och tjänade Herren med de gåvor han gett mig. Där fanns goda möjligheter att hjälpa till i verksamheten med sång, musik och vittnesbörd.

Församlingen var livaktig och hade en omfattande verksamhet både i kyrkan och på torgen i stan. Församlingen hade en sånggrupp som kallades ”Sångarbröderna”, där jag medverkade som gitarrist. Vi brukade företa sångarresor till andra församlingar och platser inom länet.

Bönens Ande

Herren gav mig nåden att bli fylld av bönens Ande, så jag kände stor nöd för böneämnena. När man har bönens Ande går det förunderligt lätt att be. När jag bad upplevde jag som att jag andades ut orden.

En dag, då posten hade kommit gick jag till dörren för att se vad brevbäraren hade lagt i mitt brevinkast. Det var en del reklamblad, men också något brev. Jag satte mig för att titta närmare på posten, men då kom bönens Ande så mäktigt över mig, så jag måste gå in i sovrummet och böja knä i bön. Jag upplevde Herrens mäktiga närvaro och jag understöddes i bönen av bönens Ande.

Under min vistelse i staden bad jag ivrigt för för människors frälsning. Staden var inte så stor, kanske omkring 40000 invånare. Under en tid av några veckor upplevde jag att Herren lade en djup nöd på mitt hjärta för människors frälsning. Den nöden drev mig in i allvarlig bön för folket i stan.

Under de här veckorna var min nöd så stor, att jag grät och våndades för människors frälsning. Jag upplevde som att jag fick riktig ”födelsevånda.” Jag vet inte om det kan jämföras riktigt med en kvinnas födelsevånda när hon föder barn, men något i den vägen. Jag kände att något skulle födas fram.

Min nöd var stor

Jag minns, att min nöd var så stor, att jag låg raklång på golvet och vred mig i födslovånda under det att jag grät som ett barn. Kampen var hård och djävulen stod emot.

Något senare var jag av en händelse tvungen att lämna Västmanland och flytta till annan ort. Så jag fick inte se resultatet av min bönekamp medan jag var kvar. Men jag hade kontakt med vänner i församlingen, som berättade att en liten tid efter att jag flyttat blev det väckelse, så att församlingen fick ha två stora dopförrättningar.

Jag blev givetvis glad och tacksam till Herren då jag fick veta vad han hade gjort som svar på bön. Jag fick verkligen erfara, att det lönar sig att offra sig i bönekampen för människors frälsning.

Sven Thomsson

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Sven Thomsson #Väckelse #Bön #


5 kommentarer

1

x
RH
lördag, 23 november 2019 20:44

Vilket underbart vittnesbörd!

Svara

x
Helene Karlsson
söndag, 24 november 2019 14:44

Herren är STOR <3

Svara

x
yvonne
söndag, 24 november 2019 16:18

Tack Sven, för det viktiga vittnesbördet i denna allvarliga tid! Lars Enarson, m fl hade bönehelg i Jönköping. Jag var inte där, men följde med via direktsänt på webben. Jag upplevde en förnyelse i mitt böneliv och bibelläsning, viktigt att hålla ut och inte ge upp, det kostar på! Viktigt också med uppmuntran! Gud välsigne dig, Sven och er andra här!
yvonne

Svara

x
Sven Thomsson svarar RH
söndag, 24 november 2019 21:00
RH skrev:
Vilket underbart vittnesbörd!

Tack för berömmande och uppmuntrande ord.

Svara

x
Sven Thomsson svarar yvonne
söndag, 24 november 2019 21:02
yvonne skrev:
Tack Sven, för det viktiga vittnesbördet i denna allvarliga tid! Lars Enarson, m fl hade bönehelg i Jönköping. Jag var inte där, men följde med via direktsänt på webben. Jag upplevde en förnyelse i mitt böneliv och bibelläsning, viktigt att hålla ut och inte ge upp, det kostar på! Viktigt också med uppmuntran! Gud välsigne dig, Sven och er andra här!
yvonne

Tack själv Yvonne för beröm och uppmuntrande ord. Guds välsignelse tillbaka till dig.

Svara

1

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 19 oktober 2020 13:39
Fader, jag älskar Jesus och ber varje dag, försöker göra mitt bästa, men ändå är jag så ledsen och ensam med ett sjukt barn som alla spottar på, mycket ledsen och utanför. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp