Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Så blev jag helad

Vittnesbörd: Jag upplevde ett stort under som Jesus utförde helt spontant.

Tummen upp.

Jag var så sjuk, att det kändes som om jag stod vid gränsen till himlens land. När jag spelade och sjöng hörde jag min egen röst som någonstans i fjärran.

Av Sven Thomsson
måndag, 11 november 2019 17:55
Läsarmejl

För ett flertal år sedan tillhörde jag Pingstförsamlingen i Älvdalen. Det var en liten församling, som när jag blev frälst och döpt bestod av 56 medlemmar. Jag var också evangelist där, men förvärvsarbetade vid kraftverksbygget i Trängslet. Där byggdes Europas största jorddamm i Österdalälven.

Många älvdalsbor var anställda där plus de arbetsledare som kraftverksbolaget hade.

Till arbetsledarnas förfogande fanns ett hotell, och där fanns en större sal som församlingen fick låna för att hålla möten. En kväll hade vi annonserat ett väckelsemöte i den lokalen. Församlingens pastor, jag och ett par sångare medverkade.

Sjuk och sängliggande

Precis den dagen var jag väldigt sjuk och sängliggande. Det började med att jag fick ont i halsen. Sedan fick jag svår huvudvärk. Jag hade också hög feber. Men jag tänkte på det stundande mötet och längtade efter att kunna vara med på det. Jag visste att det skulle komma mycket folk.

Min längtan att kunna delta och medverka i mötet var så stark, att jag trots hög feber och sjukdomskänsla bestämde mig för att följa med. I tro på Gud steg jag upp ur sängen och gjorde mig i ordning. Vi åkte i pastorns bil. När vi kom fram var många ofrälsta samlade i lokalen. Men jag kände mig yr och omtöcknad.

Så började mötet under pastorns ledning. Sångarna sjöng några sånger och efter det var det min tur att medverka. Jag hade min gitarr och började sjunga en sång. Jag minns att jag sjöng en sång från Einar Ekbergs amerikarepertoar med titeln ”När jag står invid gränsen till himlens land.”

Undret

Jag var så sjuk, att det kändes som om jag stod vid gränsen till himlens land. När jag spelade och sjöng hörde jag min egen röst som någonstans i fjärran.

Sedan skulle jag predika. Jag minns inte vilken bibeltext jag talade över, men när jag talat en stund fick jag uppleva helande genom Guds kraft. Jag kände ingen värme i min kropp eller några andra manifestationer i samband med helandet. Jag märkte bara att all sjukdomskänsla helt plötsligt var som bortblåst.

Jesus rörde vid sin tjänare och jag var fullständigt botad. När jag kom hem till min bostad kunde jag vistas uppe som vanligt. Jag upplevde ett stort under som Jesus utförde helt spontant. Jag hade inte ens bett om att bli helad. 

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Sven Thomsson #Helande #Vittnesbörd #Älvdalen


4 kommentarer


x
Helene Karlsson
måndag, 11 november 2019 19:21

Härligt!!!<3 Må Herren fortsätta stärka Dig så Du fortsätter att skriva!

Svara

x
Lena Henricson
måndag, 11 november 2019 22:13

👆Tack JESUS! 👆

Svara

x
SA
tisdag, 12 november 2019 21:23

Så fantastiskt 👍 Gud är densamme ❤️

Svara

x
SH
onsdag, 13 november 2019 23:14

Ett stort TACK, så bra vittnesbörd på vad Herren gör när vi bara går ut i tro, litar på honom.
Det är ett liv som vi nog alla längtar efter att ha/få. Fullständig överlåtelse.Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 6 december 2019 12:47
Jesus, ber om ersättning för arbetsskada. Att ärendet prövas.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp