Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Säger Jesus att han är Guds son?

En del som förnekar Jesus brukar säga att han aldrig själv säger att han är Guds son. Stämmer det verkligen?

Nyfödd Jesus.

När det gäller huruvida Jesus säger i Bibeln att han är guds Son så vittnar Bibeln om det på många ställen. Vi ska nu titta på några bibelord om vad Jesus säger om sig själv i bibeln.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
fredag, 11 oktober 2019 19:12

En del som förnekar Jesus brukar säga att han aldrig själv säger att han är Guds son. Stämmer det verkligen? Nej!

När jag var rätt så ny i tron stötte jag på den här retoriska lögnen av en vän att Jesus aldrig själv säger i Bibeln att han är Guds Son. Eftersom jag inte vid det tillfället kunde så mycket i Bibeln så visste jag inte hur jag skulle svara honom. Men någonstans i hjärtat så kändes det fel.

Är det så att du har Jesus som Herren och är frälst men möter människor som vill slå tvivel i dig, i läror som du inte känner till, så ska du aldrig börja diskutera med dem. Istället ska du gå hem och söka svaret i Bibeln.

När det gäller huruvida Jesus säger i Bibeln att han är guds Son så vittnar Bibeln om det på många ställen. Så det som min vän sa till mig var en lögn.

Vi ska nu titta på några bibelord om vad Jesus säger om sig själv i bibeln.

Guds Sons röst

Joh 5:25: Amen, amen säger jag er: Den stund kommer, ja, den är nu inne, när de döda skall höra Guds Sons röst, och de som hör den skall få liv.

I Joh 5:25 talar Jesus om sig själv som Guds son. Att de som hör Guds sons röst skall få liv.

Jag är Guds Son

Joh 10:36: hur kan ni då säga till honom, som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag sade: Jag är Guds Son.

I Joh 10:36 säger Jesus klart och tydligt att han är Guds son. Folket som han talade till uppfattade det också så.

Guds Son blir förhärligad

Joh 11:4: Jesus hörde det och sade: "Denna sjukdom skall inte sluta med döden. Den är till Guds ära, så att Guds Son blir förhärligad genom den."

Här säger Jesus klart och tydligt att han är Guds son och att han skall bli förhärligad när han uppväcker Lasarus från döden. Det här bibelordet går inte alls att missförstå vem Jesus menar.

Tillrättavisade aldrig

Joh 11:25-27: Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?" Hon svarade: "Ja, Herre, jag tror att du är Messias, Guds Son, han som skulle komma till världen."

När människor bekände att Jesus är Guds son så tillrättavisade han dem aldrig. Istället uppmuntrade han deras tro eftersom han visste att han är Guds son.

Otroende förstod att Jesus är Guds Son

Joh 19:7: Judarna svarade: "Vi har en lag och enligt den lagen måste han dö, eftersom han har gjort sig till Guds Son."

De som inte trodde på Jesus ville döda honom eftersom han gjorde anspråk till att vara Guds son.

Så både de troende och de otroende förstod att Jesus är Guds son och att han sade sig vara det.

Hela Bibeln vittnar om att Jesus är Guds son

Joh 20:31: Men dessa har blivit nerskrivna, för att ni skall tro att Jesus är Messias, Guds Son, och för att ni genom tron skall ha liv i hans namn.

Jesus själv säger att han är Guds Son

Till sist så säger den uppståndne Jesus i Uppenbarelseboken så här om sig själv:

Upp 2:18: Skriv till församlingens ängel i Tyatira: Så säger Guds Son, han som har ögon som eldslågor och fötter som skinande malm...

Dessutom talar Jesus flera gånger om sig själv i evangelierna som "Sonen". Det går inte att missförstå vad han menar.

Av Christer Åberg
fredag, 11 oktober 2019 19:12

#Jesus #Guds son


10 kommentarer


x
Sandra
fredag, 11 oktober 2019 22:01

Mötte på en musse som vägrar acceptera Johannes evangelium. har du något ord från ett annat Evangelium bara för att liksom? Kan vara bra att ha från annat evangelium.

Svara

x
Christer Åberg svarar Sandra
fredag, 11 oktober 2019 22:29

Det går säkert rada upp bibelord efter bibelord, men vill man inte tro så vill man inte.

I Matt 2:15 står det:

"Och stannade där tills Herodes hade dött, för att det skulle uppfyllas som Herren hade sagt genom profeten, som sa: UT UR EGYPTEN HAR JAG KALLAT MIN SON."

Gud säger att han har kallat sin son ut ur Egypten. Hans son heter Jesus. Detta starka bibelord är ett citat från Gamla testamentet:

Hos 11:1 "När Israel var ung fick jag honom kär, och UT UR EGYPTEN KALLADE JAG MIN SON."

I Gamla testamentet i Bibeln, flera hundra år innan Jesus föddes, står det alltså att Gud har en son.

I Ordspråksboken i Gamla testamentet står det också att Gud har en son:

Ords 30:4: "Vem har stigit upp till himlen och kommit ner igen? Vem har samlat vinden i sina händer? Vem har knutit in vattnet i ett kläde? Vem har fastställt jordens alla gränser? Vad heter han, och VAD HETER HANS SON - du vet det ju?"

Svara

x
Karl Håkan Sandell
fredag, 11 oktober 2019 22:31

I Mat 3:17 kan vi höra Gud själv säga att Jesus är hans son.

16 När Jesus hade blivit döpt steg han genast upp ur vattnet. Himlen öppnade sig, och han såg Guds ande komma ner som en duva och sänka sig över honom.
17 Och en röst från himlen sade: ”Detta är min älskade son, han är min utvalde.”

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se


Svara

x
Christer Åberg
fredag, 11 oktober 2019 22:52

”Guds Son” nämns 40 gånger om Jesus i Nya testamentet. Dessutom förekommer ofta de synonyma uttrycken ”hans son”, ”min son”.

Svara

x
Christer Åberg
fredag, 11 oktober 2019 23:06

Här har jag hittat 49 bibelverser där det omtalas att Jesus är Guds son.

Matt 4:3. Och frestaren kom fram till honom och sa: Om du är Guds Son, så befall att dessa stenar blir bröd.

Matt 4:6. och sa till honom: Om du är Guds Son, så kasta dig ner, för det står skrivet: Han ska ge sina änglar befallning om dig, och de ska bära dig på sina händer, så att du inte stöter din fot mot någon sten.

Matt 8:29. Och se, de ropade och sa: Vad har vi med dig att göra, Jesus, Guds Son? Har du kommit hit för att plåga oss i förtid?

Matt 14:33. Då kom de som var i båten och tillbad honom och sa: Du är verkligen Guds Son!

Matt 26:63. Men Jesus teg. Då tog översteprästen till orda och sa till honom: Jag befaller dig under edsplikt inför den levande Guden, att du säger oss om du är Kristus, Guds Son.

Matt 27:40. och sa: Du, som bryter ner templet och inom tre dagar bygger upp det igen, hjälp dig själv, om du är Guds Son, och stig ner från korset.

Matt 27:43. Han förtröstade på Gud, må han nu rädda honom om han har honom kär, för han har sagt: Jag är Guds Son.

Matt 27:54. Men när officeren och de som tillsammans med honom bevakade Jesus såg jordbävningen och det som hände, blev de mycket förskräckta och sa: Denne var verkligen Guds Son.

Mark 1:1. Detta är början av Jesu Kristi, Guds Sons, evangelium.

Mark 3:11. Och när de orena andarna såg honom, föll de ner för honom och ropade, och sa: Du är Guds Son.

Mark 15:39. När officeren som stod där mitt emot honom såg att han med ett sådant rop gav upp andan, sa han: Den mannen var verkligen Guds Son.

Luk 1:35. Då svarade ängeln och sa till henne: Den Helige Ande ska komma över dig, och den Högstes kraft ska överskugga dig, därför ska också det Heliga som blir fött av dig kallas Guds Son.

Luk 4:3. Då sa djävulen till honom: Om du är Guds Son, så befall denna sten att bli bröd.

Luk 4:9. Och han förde honom till Jerusalem och ställde honom på templets högsta plats och sa till honom: Är du Guds Son, så kasta dig ner härifrån.

Luk 4:41. Och onda andar for också ut ur många, och de skrek och sa: Du är Kristus, Guds Son. Då befallde han dem strängt och tillät dem inte att tala, eftersom de visste att han var Kristus.

Luk 22:70. Då sa de alla: Så är du alltså Guds Son? Och han sa till dem: Ni säger det, för att Jag Är.

Joh 1:34. Och jag har sett och har vittnat att han är Guds Son.

Joh 1:49. Natanael svarade och sa till honom: Rabbi, du är Guds Son, du är Israels Konung.

Joh 1:51. Och han sa till honom: Sannerligen, sannerligen säger jag er: Härefter ska ni få se himlen öppen, och Guds änglar fara upp och ner över Människosonen.

Joh 3:18. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn.

Joh 3:36. Den som tror på Sonen har evigt liv, men den som inte tror på Sonen ska inte få se livet, utan Guds vrede förblir över honom.

Joh 5:25. Sannerligen, sannerligen säger jag er: Det kommer en tid och den är redan här, då de döda ska höra Guds Sons röst, och de som hör ska leva.

Joh 9:35. Jesus hörde att de hade kastat ut honom, och när han fann honom, sa han till honom: Tror du på Guds Son?

Joh 10:36. så säger ni om honom som Fadern har helgat och sänt till världen: Du hädar, därför att jag sa: Jag är Guds Son.

Joh 11:4. När Jesus hörde detta, sa han: Denna sjukdom är inte till döds, utan till Guds ära, för att Guds Son ska bli förhärligad genom den.

Joh 11:27. Hon sa till honom: Ja, Herre, jag tror att du är Kristus, Guds Son, som skulle komma i världen.

Joh 19:7. Judarna svarade honom: Vi har en lag, och enligt vår lag måste han dö, för han har gjort sig själv till Guds Son.

Joh 20:31. Men dessa har blivit nedskrivna, för att ni ska tro att Jesus är Kristus, Guds Son, och för att ni genom tron ska ha liv i hans namn.

Apg 7:56. och han sa: Se, jag ser himlen öppen och Människosonen stå på Guds högra sida.

Apg 8:37. Då sa Filippus: Om du tror av hela ditt hjärta, så kan det ske. Och han svarade och sa: Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son.

Apg 9:20. och han började genast predika Kristus i synagogorna, att han är Guds Son.

Rom 1:4. och som med kraft är bevisad vara Guds Son enligt helighetens Ande, genom uppståndelsen från de döda, Jesus Kristus, vår Herre.

2Kor 1:19. För Guds Son, Jesus Kristus, som bland er har blivit predikad av oss, av mig och Silvanus och Timoteus, han var inte ja och nej, utan ja har kommit genom honom.

Gal 2:20. Jag är korsfäst med Kristus och jag lever, men inte längre jag, utan Kristus lever i mig. Och det liv jag nu lever i köttet, det lever jag i tro på Guds Son, som har älskat mig och utgivit sig själv för mig.

Ef 4:13. tills att vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, till en fullkomlig man och till det mått av mognad som hör till Kristi fullhet.

Heb 4:14. Eftersom vi nu har en stor överstepräst som har farit upp genom himlarna, Jesus Guds Son, så låt oss hålla fast vid bekännelsen.

Heb 6:6. men sedan har avfallit, för dem är det omöjligt att på nytt bli förnyade till omvändelse, då de själva på nytt korsfäster Guds Son och öppet hånar honom.

Heb 7:3. Utan far, utan mor, utan släkt. Hans dagar har ingen början och hans liv har inget slut, men han har gjorts lik Guds Son, och förblir präst för alltid.

Heb 10:29. Hur mycket strängare straff tror ni då inte att den förtjänar som har trampat Guds Son under fötterna och ansett förbundets blod för orent, det som har helgat honom, och som har smädat nådens Ande?

1Joh 3:8. Den som gör synd är av djävulen, för djävulen har syndat från begynnelsen. Därför uppenbarades Guds Son, för att han skulle göra slut på djävulens gärningar.

1Joh 4:9. Genom detta uppenbarades Guds kärlek till oss, att Gud sände sin enfödde Son till världen, för att vi skulle leva genom honom.

1Joh 4:15. Var och en som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han i Gud.

1Joh 5:5. Vem är den som besegrar världen, utom den som tror att Jesus är Guds Son?

1Joh 5:9. Om vi nu tar emot människors vittnesbörd, så är Guds vittnesbörd större, för detta är Guds vittnesbörd, som han har vittnat om sin Son.

1Joh 5:10. Den som tror på Guds Son har vittnesbördet inom sig. Den som inte tror Gud har gjort honom till en lögnare, eftersom han inte har trott det vittnesbörd som Gud har vittnat om sin Son.

1Joh 5:12. Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet.

1Joh 5:13. Detta har jag skrivit till er som tror på Guds Sons namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv, och för att ni ska tro på Guds Sons namn.

1Joh 5:20. Och vi vet att Guds Son har kommit och har gett oss förstånd, så att vi kan känna den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.

Upp 2:18. Skriv också till församlingens ängel i Tyatira: Detta säger Guds Son, som har ögon såsom eldslågor, och vars fötter liknar skinande malm:

Svara

x
Lena Henricson
lördag, 12 oktober 2019 04:41

👍 Så fint med alla dessa härliga bibelställen om JESUS KRISTUS GUDS SON! Tänk också att Han är både Gud och människa! ✝️ All ära tillhör Honom i evighet! 🎶❤️🎶

Svara

x
Steven
lördag, 12 oktober 2019 12:43

För att göra det enkelt; när Jesus säger att Han har en Fader i Himlen, då betyder det att Jesus är Sonen!
Den som säger; ”Abba Fader”, vittnar om att han är son.

Svara

x
RH
söndag, 13 oktober 2019 00:02

Om det stämmer att det är 49 gånger som det omtalas att Jesus är Guds son är det ju 7•7 gånger. Häftigt:-)!

Svara

x
Troende
söndag, 13 oktober 2019 00:36

Eftersom Jesus på Golgata kors sade :" Fader, i Dina händer befaller jag min ande !"
så sa ju Jesus, att Han är Guds Son !

Svara

x
Tom
söndag, 13 oktober 2019 21:11

Behöver inte läsa lånhgt i bibeln innan man kommer till ”Låt OSS skapa människan till VÅR avbild”
Gud och Jesus!

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 22 november 2019 09:17
Be om ett mirakel in i mitt liv,Herren vet.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp