803 online! | Sidvisningar idag: 102 541 | Igår: 197 447 |

www.apg29.nu

Annons
 

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Sambo är horeri

Vi lever i den sista tiden och alla bibliska sanningar som har varit en självklarhet i 2000 år ifrågasätts nu, även av kristna.

En sådan sanning är äktenskapet. Att leva i äktenskapliga förhållanden utan att vara gifta är en otukt. Otukt är all sex innan och utanför äktenskapet.

Dessutom är sambo ett uppror mot Gud eftersom man inte vill lyda Gud utan göra vad man själv vill. Uppror är en synd.

Bibeln säger också att incest är otukt och att prostituerade är otuktiga. Par som sammanbor begår samma synd som prostituerade begår.

Jag skrev en gång en uppmärksammad artikel att sambo är inget äktenskap. Det är det inte och har aldrig varit det. Inte ens Adam och Eva var sambo. De var gifta.

1 Mos 1:24

Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de skall bli ett kött.

I ett giftemål är det Gud själv som verkar och för mannen och kvinnan samman. Men flyttar man bara ihop då är det synden och begäret som verkar. Gud lämnas alltså utanför.

Rom 1:27

På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.

Den här artikeln handlar om mannen och kvinnan, inte om samkönade par. Men jag ska bara påpeka att samkönade par är en synd och otukt och inget äktenskap. Även om de så skulle ha "gift" sig i en kyrka.

Det är ingen vigsel eftersom Gud inte kan gå emot sitt eget ord och föra samman två män eller två kvinnor så att de blir ett kött.

En lögn som brukar föras fram när det gäller homosexualitet är att det är kärlek. Nej, enligt Bibeln är det ingen kärlek, utan det är ett begär. Och begär vet vi alla att det är en synd.

Du måste se skillnad på begär och kärlek. Och detta gäller inte minst i sambo och äktenskap.

1 Kor 7:9

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

Jag tycker att det är oförskämt av en man att bara flytta ihop med en kvinna. Det är inte att visa henne kärlek. Det är att visa begär. Likadant är det oförskämt av en kvinna att bara flytta ihop med en man.

Du man om du verkligen älskar din tilltänkta då gifter du dig med henne. Du behandlar henne illa om du bara flyttar ihop med henne.

Du kvinna, om du älskar din tilltänkta så gifter du dig med honom, och inte behandlar honom så illa genom att bara flytta ihop som sambo.

En villfarelse som folk lyfter fram är att människor i Bibeln bara gick in hos varandra, hade sex, och vips så var de sedan gifta.

Detta är en lögn från djävulen som är emot bibliska äktenskap. Ett äktenskap förhärligar Jesus, och djävulen vill i sin ondska att Jesus inte ska bli förhärligad.

1 Mos 34:1-4

Men Dina, den dotter som Lea hade fött åt Jakob, gick ut för att träffa flickorna i landet. Sikem som var son till hiveen Hamor, fursten i landet, fick se henne och tog henne till sig. Han låg med henne och förnedrade henne. Men hans hjärta fäste sig vid Jakobs dotter Dina. Han älskade flickan och talade vänligt med henne. Och Sikem sade till sin fader Hamor: "Skaffa mig den flickan till hustru." 

Bibeln berättar om Sikem som träffade Dina, Jakobs dotter. De hade sex med varandra. Därefter gick Sikem hem till sin pappa och begärde att få henne till hustru.

Varför behövde han göra det, om de alla redan var gifta med varandra genom samlaget? Svaret är att samlaget inte är någon vigsel!

Ett annat exempel på samma sak är David och Batseba. Han såg Batseba bada naken, de hade samlag med varandra. Hon blev med barn och David lät mörda hennes man. Sedan gifte de sig med varandra. Men om de alla redan var gifta med varandra genom samlaget, då hade de ju inte behövt gifta sig med varandra.

2 Mos 22:16

Om någon förför en jungfru som inte är trolovad och ligger med henne, skall han ge en brudgåva för henne och ta henne till hustru.

Versen som vi läste säger tydligt att de inte blev vigda eller gifta genom samlaget. Det skedde senare då han skulle ta henne till sig som hustru.

1 Mos 29:27

Fullfölj nu Leas bröllopsvecka. Sedan skall vi ge dig den andra också mot att du arbetar åt mig i sju år till."


1 Mos 29:28

Jakob gick med på detta och fullföljde hennes bröllopsvecka. Sedan gav han honom sin dotter Rakel till hustru.

I Bibeln ser vi att bröllopsfester kunde vara en hel vecka. Det hade inte behövts ha någon bröllopsfest om det bara var att gå in till varandra.

5 Mos 22:23-25

Om en jungfru är trolovad med en man och en annan man träffar henne i staden och ligger med henne, skall ni föra dem båda ut till stadens port och stena dem till döds, flickan, därför att hon inte ropade på hjälp fast hon var i staden, och mannen, därför att han kränkte en annan mans trolovade. Du skall skaffa bort det onda ifrån dig. 

Verserna ovan visar Guds syn i Gamla Testamentet att man inte skulle ha sex utanför äktenskapet. Det kunde leda till dödsstraff.

Det går att hitta hur många exempel som helst. Men folk som förespråkar sambo läser inte Bibeln. Bibeln har alltså att säga en hel del i detta ämne.

Malaki 2 13-16

Och för det andra gör ni detta: Ni översköljer HERRENS altare med tårar, gråt och klagan, eftersom han inte längre vill se till offergåvan eller ta emot något från er hand med glädje. Och ni frågar: "Varför?" Jo, HERREN har varit vittne mellan dig och din ungdoms hustru. Du har handlat trolöst mot henne, fastän hon är din maka, din hustru som du ingått förbund med. Har inte han gjort dem till ett? Det som är kvar av ande tillhör honom. Och varför ett? Han söker avkomma som hör Gud till. Så tag vård om er ande och handla inte trolöst mot er ungdoms hustru. Jag hatar skilsmässa, säger HERREN, Israels Gud, och att man höljer sig i våld som i en klädnad, säger HERREN Sebaot. Så tag vård om er ande och handla inte trolöst.

Här talar Gud om att en man ingår förbund med sin hustru. När sker det? Vid vigseln! Då ger man äktenskapslöftena till varandra.

Hebr 13:4

Äktenskapet skall hållas i ära bland alla och den äkta sängen bevaras obefläckad. Ty otuktiga och äktenskapsbrytare skall Gud döma.

Bibelversen ovan säger att man skall vara gift med varandra om man ska ha sex.

1 Tim 4:3

och som förbjuder folk att gifta sig och befaller dem att avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse av dem som tror och känner sanningen.

Den här versen avslöjar att ett av kännetecknen på tidens slut är att äktenskapet kommer att överges, och i sammanhanget säger Bibeln att detta är onda andars läror. 

Jag ska visa ytterligare ett exempel på att det inte bara är att gå in till varandra. Detta hittar vi i nya testamentet i fallet med Josef och Maria.

Josef och Maria var trolovade med varandra, men de var ännu inte gifta. Bibeln säger klart och tydligt att de inte hade sex med varandra under sin trolovningstid. Det var alltså inte bara att gå in till varandra. De fick vänta så vackert efter de hade gift sig.

För om de bara hade kunnat gå in till varandra då hade de ju inte behövt ha en lång trolovningstid.

1 Kor 7:2

Men för att undvika otuktssynder skall varje man ha sin hustru och varje hustru sin man.

Här säger Bibeln klart och tydligt att sex utanför äktenskapet är synd och otukt!

1 Kor 6:9-11

Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike. Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande.
 

Ef 5:5

Ni skall veta att ingen otuktig eller oren eller girig - en sådan är en avgudadyrkare - skall ärva Kristi och Guds rike.

Nu kanske du ser tydligt att läran om att bara gå in till varandra och flytta ihop sambo är en villolära.

Men det finns naturligtvis frälsning och förlåtelse för dem som omvänder sig till Jesus. Vi skall till sist se ett sådant exempel i Bibeln:

Johannes 4:16-18

Han sade: "Gå och hämta din man och kom hit!" Kvinnan svarade: "Jag har ingen man." Jesus sade: "Du har rätt när du säger att du inte har någon man. Fem män har du haft, och den du har nu är inte din man. Det du sade är sant."

Jesus sa till den här unga kvinnan vid brunnen att den hon nu levde tillsammans med var inte hennes man. Jesus räknade alltså inte sambo som äktenskap.

Det här resulterade i att kvinnan kom till tro på Jesus. Hon omvände sig och fick alla sina synder förlåtna.

Detsamma gäller dig. När du omvänder dig från din synd då blir du förlåten och ren och får ärva Kristi och Guds rike. 


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av tisdag 25 oktober 2011 06:00 | #sambo #Äktenskap #vigsel #synd #otukt #bibeln #undervisning #predikan | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


5 kommentarer

Lennart Andersson

Mycket bra skrivit som skulle sättas ut i de kristna tidningarna Dagen och Världen i Dag.

Svara -   - 11/8-16 12:18 -


Helene

Svar till Lennart Andersson.

De som äter gris kommer inte heller in.

Svara -   - 11/8-16 12:36 -


AnmMarie

Helene

"De som äter gris kommer inte heller in " Så då vet vi det alla vi som tex ätit julskinka! Det lär nog eka kusligt tomt i himlen!

Svara -   - 11/8-16 13:08 -


Erik S

Svar till Lennart Andersson.

Ja, det skulle skrivas i dessa tidningar. Men tyvärr lär vi nog aldrig få se det, dom är alldeles för pk-inriktade. I alla fall Dagen. Det Dagen skriver numera, är i stort sett urvattnad krams. Man vågar aldrig vara "Bibliskt radikal". Det lyser igenom hela tiden att man måste anpassa sig till MSM. Nästan allt måste strykas medhårs, för att inte någon pknisse skall ta illa upp. Då kan ju presstödet på ca 15 miljoner sitta löst, eller? Hur det är med Världen i dag, vet jag inte, men troligen ganska lika. Till AnnMarie och Helena-jo då, det blir miljoner i himlen! Och en sång som "brusar som stora vatten"-hoppas ni kommer med! Ni får läsa Bibeln rätt. Vi står inte under lagen i GT- vi står under nåden i det nya förbundet! Det är nånting helt annat. Gillar du bacon till frukostägget, så kan du med gott samvete äta det. Din frälsning hänger inte på det. Det vore i så fall en märklig Gud vi hade. Ska inte utveckla detta mer nu, även om man kan det. Lita ni på Jesu Golgataverk, det kommer att ta er ända hem! God bless you, systrar!

Svara -   - 11/8-16 13:52 -


AnmMarie

Erik S

Jadå jag äter fläsk utan dåligt samvete.

Tyckte bara att Helens kommentar var lite komisk.

Svara -   - 11/8-16 15:33 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Bebisar lär sig byta kön genom ny bilderbok på våra förskolor

Bilderbok om transsexualitet för de yngsta.

Bild: Svt.se. 

Susanne Pelger som är doktor i genetik och lärare i biologi och matematik vid Lunds universitet, har skapat en bilderbok om transsexualitet riktad till bebisar.

1

Läs allt!


Christer Åberg predikar för skogens kossor

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga.

5

Läs allt!


Jesus är inte världens hämnare - Christer Åberg

Christer Åberg förklarar att Jesus inte är någon hämnare, han dömer inte eller straffar - han räddar och frälser för att han älskar dig!

5

Läs allt!


Predikantpoolen

Av Holger Nilsson 

Hans Jans i Predikantpoolen.

Nu finns det tillfälle för församlingar att välja mellan ett 25-tal pastorer och evangelister som står till förfogande för kallelser till församlingar. Reseersättning är det enda församlingarna behöver ersätta dessa med.

3

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

7

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

84

Läs allt!


Martin Luthers 95 teser

Martin Luthers 95 teser.

Martin Luthers 95 teser. 

Martin Luthers 95 teser satte igång hela reformationen på 1500-talet. Vad skrev Luther egentligen? - Läs alla de berömda teserna här!

6

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, måndag 20 november 2017 kl. 12:51

Jesus söker: Pontus, Marina!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den falske profeten Påvens förrädiska judaskyssar

Johannes Paulus II kysser Koranen.

Ulf Ekmans skyddshelgon påve Johannes Paulus II kysser Koranen. 

Överallt kysser påven. Han kysser koranen, avgudastatyer, marken, biblar, män, kvinnor, barn, och fötter. Men hans kyssar är inte heliga utan förrädiska "judaskyssar".

11

Läs allt!


Senaste kommentarer


Idag pågår världens största kristna väckelse

Världens största kristna väckelse pågår idag.

Idag pågår världens största kristna väckelse! Varje dag får många höra talas om Jesus för första gången och varje dag tar många emot Jesus och blir frälsta överallt i världen!

19

Läs allt!


Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd

 Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd.

Greggs i Storbritannien har en reklambild bytt ut Jesus i krubban mot en korvrulle. Efter starka reaktioner har de bett om ursäkt. 

9

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

803 online! | Sidvisningar idag: 102 542 | Igår: 197 447 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp