431 online! | Sidvisningar idag: 133 633 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Sanningen om antal medlemmar i Gilead

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Enligt Anders Olsson var medlemsantalet endast ett 100-tal då han tillträdde som pastor för Gilead i Göteborg 2006. Men I Pingströrelsens årsbok för 2005, stod Gilead antecknade för ett medlemsantal på 610 stycken.

Jag kan inte sluta att tänka på vad som kom fram i en intervju med pastor Anders Olson, Hillsong Göteborg, i Dagen 23/11. 

100-tal medlemmar?

Enligt Anders Olsson var församlingsgruppen/medlemsantalet endast ett 100-tal då han tillträdde som pastor för Gilead i Göteborg 2006. 

Jag var verksam som predikande och själavårdande pastor i Gilead mellan senhösten 2004 till tidig sommar 2006, vilket innebar att både Anders och jag hade anställningar i Gileadförsamlingen ett tag samtidigt. Pastor och föreståndare under min tid i församlingen var David Johansson. 

När jag tillträdde min tjänst, hade också Lukas Berggren en anställning som pastor i Gilead, vilken han avslutade flera månader före att min anställning upphörde. 

Medlemsantal på 610 stycken

I Pingströrelsens årsbok för 2005, stod Gilead antecknade för ett medlemsantal på 610 stycken. Om inte den siffran stämmer, men att det ändå togs ut statsbidrag per medlem av församlingen, känns det hela som osanning i dubbel bemärkelse. 

Anders Olsons resa med upphörandet av Gilead som församlingsnamn, till att församlingen blev Connect Church och därefter till nuvarande Hillsong, blandar jag inte på något sätt in här i min historiebeskrivning av Gileads medlemsantal vid den aktuella tidpunkten. 

Mig som föreståndare

Vid sidan av det egentliga ämnet, kan jag tillägga att en betydande grupp av församlingens medlemmar önskade mig som föreståndare efter David Johansson. Kontakt togs med mig i denna sak. 

Men jag ville inte delta i en kamp om mitt eller Anders Olsons namn, utan tackade nej på ett vänligt men bestämt sätt. Istället började jag sommaren 2006 att arbeta på Betelskeppet för hemlösa i Göteborgs hamn. 


SIGVARD SVÄRD

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 17 december 2018 12:19 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


13 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kalle

Kam det vara så enkelt som att det fanns 600 medlemmar men att det kom ett hundratal på ett typiskt söndag förmiddagsmöte?

Svara -   - 17/12-18 12:34 -


David Ström

Ta er i akt! Den församling som är beroende av bidrag från stat eller kommun är inte längre fri att säga eller skriva det som rätt är inför Herren. Ge till Gud det Gud ska ha och kejsaren vad kejsaren ska ha. Skulle de första församlingarna förlita sig på bidrag från Rom? Jag har sett två två frikyrkokapell säljas ut till bostad i min närhet. Jag tror att det är viktigt att bevara det äkta och det sanna och att församlingens medlemmar återgår till att göra det som man gjorde när det var väckelse i det här landet. Någon som var med då? Det var väl fattigdom sjukdom och ett förfärligt supande. Men folk omvände sig av någon anledning. Mörkret och drogerna finns ju kvar. Jag har växt upp i två bostadsområden där inget ljus fanns. Man träffade inte några kristna och det fanns inte heller någon församling.

Svara -   - 17/12-18 16:13 -


Kattis

Jag är uppvuxen i Gilead. Jag gick där ifrån 1997 till en annan församling. Vad jag vet så är det många av de gamla medlemnar som har gått ur. Det har varit problem i församlingen långt innan Anders Olsson kom. Det började redan 1996 då David Johansson kom många gick där ifrån sedan. Nu vet jag inte mer. Men jag vet att det var interna strider!

Svara -   - 17/12-18 16:13 -


Martin

David Ström: fanns det inget ljus i de bostadsområden du växte upp? Så du var inte troende då? Annars hade det funnits åtminstone ett ljus. 😊

Svara -   - 17/12-18 16:21 -


Martin

David Ström: fanns det inget ljus i de bostadsområden du växte upp? Så du var inte troende då? Annars hade det funnits åtminstone ett ljus. 😊

Svara -   - 17/12-18 16:21 -


Bengt

Vad var det för problem?

Svara -   - 17/12-18 17:29 -


Kattis

Svar till Bengt.

Jag kan inte skriva det här! Jag vill inte hänga ut Giliead som var på den tiden!

Svara -   - 17/12-18 18:44 -


Sigvard Svärd

Svar till Kalle.

Men då jag tjänade som pastor i Gilead, räknade vi ju inte utifrån mötesbesöken på söndagar i fråga om antal medlemmar. Det fanns ett medlemsregister och en uppdaterad adresslista. Och det blir ju en annan fråga om mängden ska bedömas utifrån hur många som kommer till kyrkan på söndagar. Kan säga att det hölls fler samlingar i Gilead under en vecka, då både medlemmar och inte anslutna, i olika åldrar, vid skilda tillfällen - samlades. Alltså, att hänvisa till endast ett 100-tal medlemmar i Gilead 2006, stämmer inte. Menar att det är viktigt att rätt är rätt, särskilt i kristna så avgörande andliga sammanhang som Guds församling.

Svara -   - 17/12-18 20:19 -


Sigvard Svärd

Det råder ingen tvekan om att det var olika tider i Gilead sedan församlingen bildades 1919. Pastorer och församlingsledningar har kommit och gått. Det har förekommit väckelser med många omvändelser och dop. Men också interna stridigheter av olika orsaker. Är tacksam till Gud, till dåvarande föreståndare och församlingsledning, att jag under min tid som deltidsanställd hösten 2004 till sommaren 2006, hade frihet att fullt ut förkunna Bibelordet. Intresse för min förkunnelse och omsorgsfull kärlek - upplevde jag från alla håll och kanter.

Svara -   - 17/12-18 22:59 -


Bengt

Med andra ord var det i gilead som i många

Församlingar

Svara -   - 17/12-18 23:50 -


Bengt

Det förstår jag kattis

Svara -   - 17/12-18 23:51 -


Roger T. W.

Svar till David Ström.

Jag växte också upp i en förort och inte många av mina gamla kamrater lever idag, enligt brottsförebyggande rådet. Knarket, mellanölet och kriminaliteten tog dem. Räkna ihop de döda och se rena krigsförlusterna. Arbetarbarnen fick inte ledning av kyrkorna och kom inte rätt. Några tog livet av sig.

Jag har haft en mycket enkel gudstro sedan jag var barn tack vare farmor och Herren flyttade mig till en annan plats. Sedan väckte han mig och satte mig i en liten tjänst bland forskare och andra som aldrig har öppnat en Bibel. De hungrar och lyssnar, dessa föraktade.

Jag trivs bäst med de små. De stora misstror jag. Det är illa att några landsortsbor ser ned på förortsbarnen. Herren talade med de små och hade hårda ord om de stora. Gör som Han.

Vi som överlevde förorten har ett viktigt uppdrag. Vi kan vittna om det elände politikerna skapade när landsbygdens folk med _ekonomiska medel_ tvingades till städerna i flera omgångar. Vi kan vittna om att Herren bevarade några vittnen, trots att vi inte var bättre än andra, vi som ej heller böjde knä för Baal. Vi kan säga emot de som dyrkar Mammon, om de är kristna eller ej. Vi kan skälla på församlingarna för bristen på människokärlek.

En ungdomspastor sade en gång: "Vi ska bara vittna för sprit- och rökfria personer". Jag sade emot honom. Nu har han en hög tjänst i Pingströrelsen. Mats Odell tjänade pengar på utsatta, jag tror det var utvecklingsstörda. Vad säger Herren? Jag tror jag vet.

Svara -   - 18/12-18 20:39 -


Jeanette Berglind

Jag minns en underbart själavårdande kassettserie från Gilead Radio på 80-talet, med en kvinna som hette Helene Löfdahl. Hon utstrålade verkligen kärlek till de som lyssnade. Vet inte vart hon tog vägen...är det någon som vet var hon är idag?

Svara -   - 11/1-19 02:31 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

15

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 18:39

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 554 940 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 251 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp