Surfar nu: 489 www.apg29.nu


Sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst

Sanningen om uppryckandet och Jesu återkomst

Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. 

Hopp

Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp. [Ofrälsta har inget hopp. Den frälste sörjer med hopp. ] 

Jesus har dött och uppstått

För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom. 

För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst [Herrens återkomst i det här fallet handlar om uppryckandet], inte alls ska komma före dem som har somnat in. 

Herren stiger ner

För Herren ska själv stiga ner från himlen med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå. [Jesus stiger ner från himlen men inte till jorden.] 

Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. [Vi rycks upp tillsammans med de som har uppstått. Jesus är i luften vid detta tillfälle, inte på jorden.]

Och så ska vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord. [Detta är ett tröstens budskap.] 

Tiden

Men om tider och stunder, bröder, finns det inget behov att skriva till er. För ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. [Tjuven kommer plötsligt och hämtar saker. Plötsligt kommer Jesus och hämtar de som tror på honom. Det är inte förrän efteråt som människor upptäcker att något är borta.] 

Fred och säkerhet

Därför när de säger: fred och säkerhet, då kommer undergången plötsligt över dem liksom födslosmärtan över en kvinna som ska föda, och de ska inte kunna fly undan. 

Men ni, bröder, är inte i mörker, så att den dagen kan överraska er såsom en tjuv. [Den frälste är alltid redo.] Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten, inte heller mörkret. 

Vaka och vara nyktra

Låt oss därför inte sova som de andra utan låt oss vaka och vara nyktra. För de som sover, de sover om natten, och de som är druckna är druckna om natten. 

Men vi som tillhör dagen ska vara nyktra, iklädda trons och kärlekens bröstpansar, med frälsningens hopp som hjälm. 

Räddad från vreden

För Gud har inte bestämt oss till vrede, utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus, som har dött för oss för att vi, vare sig vi vakar eller sover, ska leva tillsammans med honom. [Den som tror på Jesus är räddad från vreden.] 

Därför, trösta varandra och uppbygg varandra, såsom ni också gör. [Detta är också tröstens budskap och vi uppbygger varandra om vi talar om det.] 

1 Tes 4:13-18; 5:1-11

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 15 mars 2019 00:32 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

59 kommentarer

Christer Åberg 15/3-2019, 04:09

Detta bibelord är oerhört intressant:

Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften.

Om vi läser meningen noga ser vi att uppryckandet sker före innan Jesus kommer tillbaka till jorden.

Svara


nils 15/3-2019, 09:49

Ett löfte som Guds ord upprepar 3 ggr. är löftet att vi Ej skall drabbas av Vreden;
Rom.5:9, 1Tess.1:10.1Tess.4:9 .
Däremot finns Inget löfte om att slippa V-mödan,varför jag tror de flesta blandar ihop begreppen och menar att också V-mödan är Guds Vrede.
När vi läser Upp.7:9-17 ;"Sedan fick jag se en stor skara som ingen kunde räkna,en skarafrån alla folkslag,stammar,folk och tungomål stå inför tronen och Lammet;och de var klädda o vita,fotsida kläder," inser vi att det måste vara Jesu Brud.
På frågan vilka de är kommer svaret i V 14;"Dessa äro de som komma ur den stora bedrövelsen,och som har tvagit sina kläder och gjort dem vita i Lammets Blod."
I gr.txt.står det ur den stora Vedermödan,vilket ju innebär att de hade varit Med Under V-mödan,dvs.Jesu Brud skall Ej slippa "den stora V-mödan!!
En annan Sanning läser vi om i Luk.17;26-37 där Jesus talar om Noas och Lots dagar och i V 30 säger;"Alldeles på samma sätt skall det ske då Människosonen uppenbaras!"
Först när Noa gick in i arken kom floden och förgjorde dem allesammans,V 27.
Först när Lot gick ut ur Sodom regnade eld och svavel och förgjorde allesammans,V 29.
Det var Strax INNAN Vredesdomen,som herren räddade Noa och Lot.
Enl.V 30 skall det ske;"Alldeles på samma sätt då M-sonen uppenbaras," vilket då är Strax Innan Vredesdomen.
Vet Ej något Bibelord där Jesus Lovar oss att Slippa V-mödan, men tre ggr.lovar oss Guds ord att det är Guds Vredesdag vi är lovade att Undfly.
Läs Jes.26:20,där det också står att vi skall gömma oss ett litet ögonblick;"Till dess Vreden har gått förbi."
¤¤¤
Tro Ej att jag med dessa Bibelord menar att vi skall vänta med att vara Redo.
Skall vi skall genomgå den kommande V-mödan,måste Vi redan NU göra oss Redo om vi skall Klara Av De Svåra Tider Som Då Stundar!!
Och Glöm Ej Jesu ord;"Vaken ty Ni vet Ej när tiden är inne;" i Mark.13:33-37,där Han 4 ggr.i 5 Veser uppmanar oss att Vaka! Mvh/nils

Svara


AnnMarie 15/3-2019, 10:35

Svar till Stefan Jonasson .

Visst är livet ibland som en prövning och även en vedermöda!

Att förbereda sig hjälper inte alltid heller.Vi vet ju hur det gick för Petrus då han blev pressad vid Jesu korsfästelse .Han hade levt nära Jesus men ändå förnekade han att han kände honom.Vi ska nog inte ha för höga tankar om oss ang detta.Kanske är det därför som många tröstar sig med att tro sig slippa vedermödan och inte klarar av andra uppfattningar om detta??

Svara


Stefan Jonasson 15/3-2019, 11:16

Svärd pest och hungersnöd... Sedan talas det om en stor vitklädda skara

Svara


Stefan Jonasson 15/3-2019, 11:31

Är det några mer prövningar än krig pest hungersnöd som vi måste gå igenom innan vi kommer till himlen.. Hur är det med plågorna från vredes skålarna... Nu får ni ta och reda ut detta... Alla ni som vill att kyrkan skall gå igenom vredesdomen

Svara


AnnMarie 15/3-2019, 11:32

Undrar varför inte mitt inägg där jag ansåg att vi får acceptera att vi tror olika om detta (pre mid eller posttrib) fick vara kvar🤔??

Saknar Stefans inlägg också!

Svara


Rune Johansson 15/3-2019, 11:39

Svar till AnnMarie.

Reagerade också på detta. Är inlägget avsiktligt borttaget är detta mycket lågt.

Svara


nils 15/3-2019, 11:51

Svar till AnnMarie.

Tack AnnMarie för att du tar upp denna fråga,och Petrus Omvändelse jag ofta tänker på!

Att Vara Redo/ Bliva redo enl Jesu Ord, innebär enl.Luk.17;32-35, att Redan NU vilja Mista sitt Liv i denna Värld,att börja Förneka och Hata sitt Liv i denna Värld,Joh.12:25. Dessa Jesu Sanningar går ej att förkunna eller undervisa bland Dagens Lyckosökande själar!!

Också jag tänker ofta på Petrus förnekelse och hans bekännelse att vara villig att Dö för Jesus,och när satan hade hade begärt att få sålla lärjungarna som vete,som Jesus hade bett för Petrus att hans Tro ej skulle bli om intet.

Då Jesus säger dessa Omskakande ord;"Och när du En Gång har Omvänt dig,så styrk dina bröder." Petrus om någon måste välvara den"mest Omvände" av de tolv! Men Jesu bön besparade Ej den Kris Petrus Måste genomgå att förneka Jesus,för Jesus visste att han Måste genomgå denna KRIS,för att Bliva Omvänd från Förtröstan på sig själv och egen styrka.Något vi Dagens bekännare har att lära av!

Frank Mangs ställde frågan till äldre Troende,om de var Villiga att Genomgå en Kris!! Detta då priset för att en Andlig Förnyelse skulla kunna FÖDAS FRAM! Mvh/nils

Svara


Stefan Jonasson 15/3-2019, 11:55

Mitt inlägg kom med... Kanske bara något tekniskt.... Börja läs upp 4 vad som kommer på jorden 🌏 sen himlen.. Krig pest hungersnöd.... Sedan talas det om dom utvalda judarnafrån alla stammar.. Som får ett sigill som ska skydda mot vredes skålarna som utguts över jorden medan dom förkunnar GUDS RIKE.. Sen kommer en inblick i himlen där den stora vitklädda skaran står inför LAMMET... Därefter fortsätter uppenbarelse boken med att beskriva hur GUDS VREDE drabbar dom som inte tagit emot frälsningen gåva....

Svara


nils 15/3-2019, 13:08

Svar till AnnMarie.

AnnMarie,läs den andra kommentaren högst upp där nils visar att vi måste vara med i V-mödan,innan Guds vredesdag kommer. Mvh/nils

Svara


AnnMarie 15/3-2019, 13:54

Svar till nils.

Jag har läst ditt inlägg.

En del förväxlar nog vedermödan med vredesdomen precis som du tror.

Märkligt att ditt inlägg får vara kvar trots att syftar på att vi ska vara kvar under vedermödan!🤔🙂

Svara


nils 15/3-2019, 14:07

Svar till AnnMarie.

Skriv och skicka det en gång till,om du som jag tror vi måste lida under V-möldan!

Dagens Lyckoförkunnelse,att slippa all nöd och V-möda låter Falsk och Bedräglig!

Svara


Conny W. 15/3-2019, 14:10

Helt rätt och riktig undervisning om själva: Uppryckandet.

Sen om det är Pre-trib, Mid-trib, eller Post- trib, vet ej.

Svara


AnnMarie 15/3-2019, 14:24

Svar till nils.

Ja jag tror vi är kvar under vedermödan.

Det inlägget som försvann löd så här:

Pretrib midtrib posttrib

Så var det igång igen.Vi kan väl acceptera att vi tror olika om detta.Förstår inte att en del kristna alltid "måste ha rätt"

Svara


Stefan Jonasson 15/3-2019, 14:28

Varför är det så viktigt att vi ska vara kvar under vedermödan när GUDS VREDE utgjuts över jorden 🌏..? Är det inte så att när dom 144 000 från Israels stammar får sitt uppdrag av GUD,, så har församlingen blivit upptagen till JESUS.. Vad är det för fel att ha det hoppet att vi ska tas upp tillsammans med dom som återuppstår från gravarna... Vadå lyckoförkunnelse?

Svara


Stefan Jonasson 15/3-2019, 15:06

Undrar vad GUD tänker om vårat spekulerade....? Mina små barn...

Svara


AnnMarie 15/3-2019, 15:59

Svar till Stefan Jonasson .

Han har säkert överseende!😀

Svara


nils 15/3-2019, 16:26

Svar till Stefan Jonasson .

Som AnnMarie också skriver,man Blandar ihop begreppen då det är två Åtskilda händelser i Ändens tid.

(Stefan,läs min kommentar i början där jag förklar Skillnaden mellan V-mödan och Guds vredesdag.)

Lyckoförkunnelsen av idag gäller då,att vi skall Slippa Allt lidande och V-möda,som de Troende i Öst-världen,Afrika och M-östern redan Nu upplever. Låter det inte Falskt och Bedrägligt,ja Själviskt att vi i Västvärlden skulle anses vara Undantagna då andra får lida?

Svara


nils 15/3-2019, 16:26

Svar till Stefan Jonasson .

Som AnnMarie också skriver,man Blandar ihop begreppen då det är två Åtskilda händelser i Ändens tid.

(Stefan,läs min kommentar i början där jag förklar Skillnaden mellan V-mödan och Guds vredesdag.)

Lyckoförkunnelsen av idag gäller då,att vi skall Slippa Allt lidande och V-möda,som de Troende i Öst-världen,Afrika och M-östern redan Nu upplever. Låter det inte Falskt och Bedrägligt,ja Själviskt att vi i Västvärlden skulle anses vara Undantagna då andra får lida?

Svara


Leif 15/3-2019, 19:16

Svar till nils.

Fast Nils! Jag håller med om skillnaden på Vedermödan och Guds Vredes domar,men! Det handlar också om vad som egentligen menas med just Vedermödan?

Jag menar att den stora vita skaran som kommit ur och från den stora bedrövelsen handlar om kristna ur alla tider fram tills uppryckandet och himmelsfärden, alltså bedrövelse inte endast från en kort liten tid!

Bibelns budskap är att så länge satan, djävulen är lös och lurar människor så är det stor bedrövelse även om den är större eller mindre lite här och där..

Svara


SAS 15/3-2019, 20:44

På samma sätt som Herren kallade och ryckte upp Johannes till himlen där han fick lov att skåda ändetidens scenario, kommer församlingen att ryckas upp till himlen där vi kommer att få se och uppleva den sista årsveckan utspela sig för Israel, Jerusalem och den här världen.

Denna uppenbarelse från Jesus är en syn som sträcker sig helt fram till evigheten, där vi får en ny himmel och en ny jord.

Uppenbarelsebokens tre delar

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter

Herren visar Johannes att uppenbarelseboken är uppdelat i tre delar. Det som Johannes redan har sett, det som var, och det som skulle ske härefter.

I Uppenbarelsboken kapitel 1 har Johannes sett den förhärligade Jesus ståendes ibland ljusstakarna av guld. I kap 2 och 3 såg han det som är. Johannes fick ta emot ett budskap till de sju församlingarna som är församlingens profetiska och historiska tidslinje, allt ifrån dess födelse på pingstdagen fram till Jesu återkomst. Till sist skulle han skriva ner det som skulle ske härefter, med andra ord efter församlingens profetiska tid på jorden.

En öppen dörr i himlen

Upp 4:1 – Därefter såg jag, och se, en dörr stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört tal till mig, som en basun, sade: ”Kom hit upp, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.

Johannes såg en öppen dörr i himlen. En dörr som var öppnad för att församlingen skulle gå in igenom den.

När Jesus talar och delar budskapet till församlingen (de 7 församlingarna) är Johannes fortfarande kvar på jorden. När Jesus taler med Johannes om vedermödans domar som går ut över jorden är Johannes uppryckt till himlen tillsammans med Jesus och de 24 äldste. Här representerar Johannes den uppryckta församlingen.

En ny frälsningsgrupp

Upp 4:4 - Runt omkring tronen stod tjugofyra troner, och på dessa troner satt tjugofyra äldste, klädda i vita kläder och med kronor av guld på huvude

I början av Uppenbarelseboken kap 4 så möter vi en skara som vi inte har stött på eller sett tidigare i bibeln. Det första Johannes ser när han skåder ”det som ska ske härefter” är Herrens tron, med de 24 äldste runt omkring.

Det är en skara som vi inte inte kan se har funnits tidigare. Både Jesaja, Hesekiel och Daniel fick lov till att skåda Herrens tron, men där är denna skara inte beskriven.

Jesaja såg dem inte i Jes kap 6. Hesekiel såg dem inte i Hes kap 1 & 10, och Daniel såg dem heller inte i kap 7. Denna skara har med andra ord inte varit där tidigare, men nu, efter breven till de sju församlingarna som representerar församlingen ur ett historiskt och profetiskt perspektiv, ser vi dem i himlen. De är på plats runt om Guds tron innan vedermödans domslut ska ha sin start i Upp kap 6.

Troner i Danielsbok

Dan 7:9 – Medan jag såg på djuret sattes troner fram, och den Gamle av dagar satte sig ner. Hans kläder var snövita och håret på hans huvud var som ren ull. Hans tron var av eldslågor och hjulen på den var av flammande eld. En ström av eld flöt ut från honom

I Daniels vision får vi veta att troner blir framsatta i himlen. Även om det här är en syn som talar om framtiden, så får vi ändå inga detaljer om vem som ska använda dessa troner eller hur många troner det rör sig om.

Det visar att de hemligheter som har med församlingen att göra var dolda även för profeterna i GT och blev först uppenbarad genom Paulus. Men det är först Johannes som nämner denna skara i Uppenbarelseboken

Himlen i Nya testamentet

I Heb 12 får vi en bild av himlen i NT. Men inte ens där efter Jesu död på korset möter vi denna grupp av människor. Hebreerbrevets författare ger oss en bild av de grupper människor som vi möter i himlen just då.

Heb 12: 22-23 – Nej, ni har kommit till Sions berg (i himlen) och den levande Gudens stad, det himmelska Jerusalem, och till änglar i mångtusental, till en högtidsskara, en församling av förstfödda som har sina namn skrivna i himlen (de troende i GT som uppstod i förbindelse med Jesu uppståndelse), till en domare som är allas Gud och till andarna hos de rättfärdiga som nått fullkomningen (alla troende från GT och NT som ännu inte har fått uppståndelseskropper).

De grupper som är representerade här i Heb 12 är alltså änglarna, de troende i GT som uppstod i förbindelse med Jesu uppståndelse, Herren Gud och alla troende från GT och NT som ännu inte har fått sina uppståndelseskroppar.

De troende från NT får sina härligheteskroppar i förbindelse med uppryckelsen, och de troende från GT får vänta till efter vedermödan i förbindelse med 1000 årsrikets start.

På plats innan vedermödans start

I och med att de 24 äldste inte är nämda här så betyder det att när Johannes möter de 24 äldste så är det något helt nytt som har hänt, och något som inte har funnits där tidigare.

Första gången i Guds ord vi möter denna skara är i Uppenbarelseboken kap 4, som är precis innan det att vi går in i den sista och 70 årsveckan, eller vedermödans tid. Vilka är dom

Vilka är dessa skapelser som ska ha några av de bästa platserna nära Herren och runt omkring Guds tron? Dessa skapelser som är klädda i vita kläder och som bär kronor av guld på huvudet. De är fyllda av lov och tack till Herren och sjunger en ny sång till lammet. De är präster och kungar och ska regera på jorden med Herren. Ordet identifierar dem som de 24 äldste omkring Guds tron.

De 24 äldste är nämda på fem olika ställen i Uppenbarelseboken: 4:4,10, 5:8, 11:16 och 19:4. Både deras funktion, kläder och deras muns tal ger oss en ledtråd till vilka de är. Om de 24 äldste representerar församlingen så är den en stark indikation till församlingen i förhållande till vedermödan.

Kollektiv grupp

Upp 7: 13-14 - En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Även om de äldste är enskilda individer så kan det ut som att både deras titel och funktioner tyder på att de representanter en kollektiv grupp.

De sitter, sjunger och tillber Herren tillsammans runt om Guds tron. Två gånger kan vi ändå se att en av de äldste skiljer sig ut och agerar självständigt. Ena gången för att berätta för Johannes vem som är värdig att öppna bokrullen eller se in i den, och den andra gången när en av de äldste förklarar Johannes vem den stora skaran inför tronen är.

Normalt är det änglar som förklarar och visar på de domsslut som ska gå ut i världen, men här är det en af de äldste som svarar Johannes. En orsak är att det bara är de äldste runt om tronen som har en personlig upplevelse av Jesu frälsande kraft. I och med att Johannes fråga berör frälsningen är det passande att en som själv är förlöst ger honom ett svar.

Inte änglar

En del påstår att denna skara är änglar eller änglafurstar som blir beskrivna här. Men många saker pekar på att det omöjligt kan vara änglar som denna grupp representerar.

Några av de saker som pekar på att de 24 äldste inte är änglar är att de är klädda i församlingens klädnad (Himation), de bär kransar och kronor som församlingen får framför Kristi domstol, de kastar ner deras kransar och kronor framför Herren och tackar honom som deras frälsare, och vi kan se att de sjunger en sång som endast troende kan sjunga. Det utför också en prästlig tjänst i himlen, och är en grupp som är uttagen från varje stam och varje folkslag, och som ska vara kungar och präster på jorden.

Alla dessa löften är något som endast hör till församlingen, och har aldrig blivit lovat varken änglar eller änglafurstar. Allt tyder på att denna grupp representerar den förlösta och blodköpta församlingsskaran som ska vara präster och kungar tillsammans med Herren.

Den stora vita skaran i Upp kap 7

Vi får heller inte blanda ihop denna grupp, med den stora skaran vi möter i Uppenbarelseboken kapitel 7. Denna grupp kommer levande ut ur vedermödan, och visar oss att det kommer bli stora skaror som omvänder sig även i vedermödans tid. Människor från den stora nöden

Johannes får se denna stora skara som står inför tronen. En skara som består av människor från alla folkslag och stammar. Johannes kände tydligen inte igen denna stora skara då han blev frågad om vilka det var, men låter den äldste svara på frågan i stället. ”Dessa människor är de som har kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod”.

Vid första ögonkast kan det nämligen se ut som att denna skara är församlingen, bestående av pånyttfödda människor från alla tider, som nu är samlade omkring tronen. Det vill säga, potentiellt dig och mig om vi är pånyttfödda.

Men då vi studerar texten kan vi se att det är stora skillnader på församlingen och denna stora skara inför tronen. Jag vill visa på några av de saker som kan tyda på att denna skara inte är den samma som den uppryckta församlingen före vedermödan. Skillnader på den stora skaran och de 24 äldste

Det första vi kan se är att denna text är en utav flera paranteser i Uppenbarelserboken. Uppenbarelseboken är skriven i kronologisk ordning, med undantag av flera olika paranteser. Det vill säga att tidsmässigt så hör händelsen hemma i ett tidigare eller på ett senare tidspunkt. Det här är en av de paranteser.

Egentligen hör händelsen hemma i slutet av vedermödan, då vi kan se att denna skara har kommit UR den stora nöden, och med andra ord efter vedermödans slut.

Det som skiljer denna skara åt från t ex martyrerna vi möter i Uppenbarelseboken är att denna skara har kommit LEVANDE UT ur vedermödan i tron på Jesus. De äldste blir däremot uppryckta upp till Gud i himlen före vedermödan. De tjänar Herren i Jerusalem

I kap 4 och 5 sitter de 24 äldste på troner, blir gjort till kungar och präster, och ska REGERA med honom. Den stora skaran står framför tronen i det jordiska Jerusalem och TJÄNAR honom dag och natt i hans tempel i 1000 års riket (Upp 7:15).

Palmgrenar i sina händer

De 24 äldste har KRONOR på deras huvuden (Upp 4:4) men den stora skaran har PALMGRENAR i sina händer (Upp 7:9).

Att dom har palmgrenar i sina händer måste peka på Judarnas lövhyddo-högtid (Sukkot), som på ett speciellt sätt pekar på Riket för Israel och Judarnas högtids fest. Judarna byggde hyddor med palmgrenar och gick med palmgrenar i sina händer , runt om brännoffret i Jerusalem. Palmgrenar är en symbol på glädje, tacksamhet och seger. Detta kommer den stora skaran också att göra visa på.Deras kläder

Dessa människor som kommer från den stora skaran, är klädda i vita kläder precis som församlingen är. Men denna klädnad är en annan frälsningsdräkt än den som församlingen bär. Församlingens klädnad heter Himation, men denna frälsningsgrupp har en klädnad som heter ”stola”. Olika frälsningsgrupper har olika klädnader för att vi ska känna skillnad på dem, och veta från vilken tidsperiod de hör hemma i.

Om uppryckelsen inträffade efter vedermödan så borde denna skara i princip vara dig och mig, det vill säga den ouppryckta församlingen. Då skulle deras klädnad vara den samma som vi har, nämligen Himation. Det är det inte men i stället ”Stola”.

En skild skara från de 24 äldste

När denna stora skara tillber Gud och tackar honom för frälsningen, så faller alla änglarna, de 24 äldste och de 4 väsendena ner framför Guds tron i himlen, och tackar och prisar honom. (Upp 7:10-12) Där kan vi se så kan vi se att den stora skaran är skild från de 24 äldste som är församlingen, representerad i himlen. Två andra frälsningsgrupper

En av huvudpunkterna i Uppenbarelseboken är att ge människor en möjlighet att omvända sig till Jesus och välga honom i stället för det Antikristliga system som kommer att sättas fram. Även om vi vet att många människor kommer att få sätta livet till under vedermödan, så kommer det också finnas människor som inte gör det. Evangeliet om riket kommer ju bland annat att bli predikat av de 144.000 utvalda judar under denna tid. Förutom den stora vita skaran ser vi två andra frälsningsgrupper i början av det Messianska riket i Upp 20:4

a. Dem som satte sig på troner för att döma
b. Martyrerna från vedermödan

ÄldsteÄldste är nämd totalt 116 gånger i GT och 60 gånger i NT, där 12 av dem finns i uppenbarelseboken.

Ordet ”äldste” (Presbuteroi) blir aldrig använt i förbindelse med änglar, men refererar alltid till människor. Det blir använt generellt till äldre män, och är en titel som vi hittar vi både i NT och GT.

De äldste i GT

1 Krön 24 – Prästernas och leviternas avdelningar

I GT så var de 24 äldste utpekade av Kung David för att representera hela Leviternas prästerskap. När Leviterna skulle samlas i det allra heligaste i templet blev de uppdelade i 24 olika grupper då det samlade antal var omkring 40 000 man och allt för många. Med dessa 24 överhuvuden för varje grupp så var hela prästeskapet representerat genom de äldste.

På samma sätt så representerar de 24 äldste hela Kristi kropp, den utvalda frälsningsskaran.

Äldste i NT

Apg 14:23 – I varje församling insatte de äldste åt dem, och efter bön och fasta överlämnade de dem åt Herren, som de hade kommit till tro på.Titus 1:5 – När jag lämnade dig kvar på Kreta, var det för att du skulle ordna det som ännu återstod och i varje stad insätta äldste efter mina anvisningar

I NT är äldste en tjänst som ska representera hela församlingen. Paulus reste runt och insatte äldste i församlingarna. Församlingarna skulle ledas av äldste, vilka med andra ord kan kallas för föreståndare. Det var inte en av dem som skulle leda församlingen utan de skulle göra det tillsammans. Den äldstes uppgift var alltså att styra och leda församlingen och ha en herdes tjänst.

Några av de uppgifter som de äldste skulle ha var att predika och undervisa, förmana, vaka över den bibliska läran och be för sjuka. Dessutom var den äldstes karaktär viktig, att vara ett föredöme och ha ett gott vittnesbörd om sig av dem som står utanför.

Löften till de äldste och församlingen

Det är 5 saker som karaktiserar de äldste. Det är deras position, deras kronor, deras kläder, deras tillbedjan och deras sång.

Vi kan jämföra det som ordet talar omkring de 24 äldste och de löften vi ser till församlingen:

De 24 äldste Löften till församlingen

De sitter på troner (4:4, 11:6) Ska sitta på troner (Matt 19:28, Upp 3:21)

Segerkrans på huvudet (4:4,10) En segerkrans (1 Kor 9:25, Fil 4:1,2)

Är kungar (5:10) Blir kungar (Upp 1:6, 2:26, 20:6)

Är präster (5:10) Blir präster (Upp 20:6, 1 Pet )

Klädda i Himation (4:4) Blir klädda i Himation (Upp 3:5)

De sitter på troner

De äldste sitter på troner som indikerar att dom ska regera tillsammans med Kristus. Ingenstans i skriften ser vi att änglar sitter på troner eller att dom härskar eller regerar. Hebreerbrevet sägar att änglarna är andar i helig tjänst som är utsända för att tjäna dem som skall ärva frälsningen (Heb 1:14).Med Kristus i himlenEfe 2:6-7 – Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, för att i kommande tider visa sin överväldigande rika nåd genom godhet mot oss i Kristus Jesus.På samma sätt som att de äldste är placerade på denna nådens plats, nära Herrens tron, är församlingen plaserade med Kristus i himlen. Redan nu lever vi vårt liv i honom, och sitter redan med Kristus i himlen.

De ska regera på jorden

Upp 3:21 - Den som segrar skall få sitta hos mig på min tron, liksom jag själv har segrat och sitter hos min Fader på hans tron.

Församlingen till skillnad från änglarna har otaliga löften om att regera tillsammans med Kristus, som kommer att vara en av församlingens uppgifter i 1000 års riket (2: 26-27, 3:21, 5:10, 20:4, Matt 19:28, Luk 22:30, 1 Kor 6:2-3, 2 Tim 2:12).

I 1000 års riket

I 1000 års riket kommer församlingen att vara bindeled och himmelska sändebud mellan himmelen och jorden, mellan det himmelska och det jordiska Jerusalem. Från det himmelska Jerusalem som på den tiden kommer att sväva över jorden kommer vi att få uppgifter av Herren och bli utskickade ut över jorden dit han kallar oss.

Den som har varit trogen i det lilla kommer att bli satt i det stora, och den som har förvaltat det talent som han fick under sin jordiska vandring kommer att belönas med större uppgifter i Rikets tid. Den gode och trogne tjänaren kommer att få regera över städer och områden.

Jesu tron i Jerusalem

När Herren lovar oss att vi ska sitta med honom på hans tron, så angår detta den jordiska delen av 1000 års riket. Församlingens bas och hem, kommer att vara det himmelska Jerusalem, men vi ska regera tillsammans med Jesus utifrån hans tron i det jordiska Jerusalem där vi ska regera över hedningarna. Det betyder att församlingen kommer att ha en tillknytning till jorden även i det messianska riket.

I och med att församlingen har härlighetskroppar så blir det inga problem för oss att färdas från det himmelska till det jordiska Jerusalem.

Kronor på huvudet

Jak 1:12 – Salig är den som håller ut i prövningen, ty när han har bestått sitt prov skall han få livets krona (Stephanos), som Gud har lovat dem som älskar honomDet grekiska ordet för krona är ”stephanos”, som betyder segerkrans eller krona. Det är ett pris som är lovat till dem som på ett speciellt sätt är lovade dem som övervinner lidandet, till dom som kämpar och vinner seger. Herren lovade Smyrna församlingen denna krona om de var trogna honom intill döden (Upp 2:10)Dessa kronor och kransar kommer att bli en del av den nådalön som Herren kommer att dela ut av vid Kristi domstol. Några av de kransar som Herren har i beredskap åt oss är ”rättfärdighetens segerkrans” (2 Tim 4:7-8), ”härlighetens segerkrans” (1 Pet 5:1-4) och ”livets krona” (Upp 2:10)

De äldste bär kronor av guld på deras huvud och är ett tecken på att de redan har stått inför Kristi domstol, och fått sin nådalön.

De äldstes kläder

Upp 3:5 – Den som segrar skall alltså bli klädd i vita kläder, och jag skall aldrig stryka ut hans namn ur livets bok utan kännas vid hans namn inför min Fader och hans änglar

Även om änglarna är klädda i vitt så är det ändå stor skillnad på änglarnas klädnad och dem som de äldste har på. Den klädnad som de 24 äldste har på är beskrivet som ”Himation” i grundtexten, och blir alltid beskriven som församlingens klädnad.Änglars frälsningsdräkt är alltid beskriven som ”Stola”, samma kläder som den stora skaran i Upp 7. (Joh 20:12, Apg 1:10) Herren lovade församlingen i Sardes att den som segrar skulle bli klädd i vita kläder (Himation). ”Himation” som de 24 äldste bär, är alltså samma kläder som Herren har lovat att församlingen ska bära. När Jesus kommer igen så beskriver ordet honom som klädd i en mantel som har doppats i blod. (Upp 19:13) Roten för Jesu mantel som är använt i grundtexten är ”Himation”. Jesus har alltså samma klädnad som resten av sin kropp. Kastar sina kronor och tillber

Upp 4: 9-11 - Och när dessa väsen prisar, ärar och tackar honom som sitter på tronen och som lever i evigheternas evigheter, då faller de tjugofyra äldste ner inför honom som sitter på tronen och tillber honom som lever i evigheternas evigheter. De lägger ner sina kronor inför tronen och säger: "Du, vår Herre och Gud, är värdig att ta emot pris, ära och makt, ty du har skapat allt. Genom din vilja kom det till och blev skapat."

Något av det som är genomgående för de äldste är att de befinner sig i en stark Guds närvaro, och att de tillber honom som sitter på tronen. De faller ner på sina knän och tillber honom som lever för evigt.

Upp 19: 4 – Och de tjugofyra äldste och de fyra väsendena föll ner och tillbad Gud som sitter på tronen. De sade: "Amen. Halleluja!"

När de äldste faller ner på sina knän och tillber Herren så ropar de ”Amen, Halleluja!” Ordet ”Halleluja” består av två oöversatta hebreiska ord, ”Prisa Jah” som tillsammans betyder ”Prisa Herren”.

Halleluja är et utryck som oftast är använt och på ett speciellt sätt är knutet till församlingen och de människor som är troende och födda på nytt. Vi hittar ordet Halleluja 24 gånger i det gamla testamentet, alltså samma antal som de äldste omkring tronen.

De förlöstas sång

När de sjungar så sjunger dom de förlöstas sång i Upp 5: 9-10:”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor (oss) av alla stammar och språk, folk och folkslag. Du har gjort dem (oss) till ett konungsdöme (kungar) till präster åt vår Gud, och de (vi) skall regera på jorden. Som många gånger tidigare har det blivit fel i översättningen från de grekiska grundtexterna. Bland annat KJV som bygger på majoriteten av den grekiska grundtexten översätter så här i stället för:v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt köpt oss till Gud av alla stammar och språk, folk och folkslag. V10 Du har gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.”De 24 äldste identifierar sig själva med de troende och alla lösköpta människor som har blivit frälsta vid tron på Jesus Kristus på jorden. De sjunger en ny sång, som rättmätigt sjungs av dem som kan identifierar sig med sången. Det er dom som är förlösta med Jesu dyrbara blod, och som kommer från alla folkslag och stammar. De är kallade att vara präster åt Gud, och skal regera på jorden. Avslutning Vi får en bild i Uppenbarelseboken kapitel 4 och 5 som visar oss situationen i himlen efter det att församlingen är uppryckt, men före det att den 70 och sista årsveckan med alla dess domsslut får sin början. Församlingen blir inte nämnd efter kap 3, och efter församlingens tidsålder som är representerad genom de 7 församlingarna i uppenbarelseboken. I stället möter vi denna skara runt om tronen som är köpta från varje tungomål och stammar. De är köpta med Jesu blod och ska vara kungar och präster på jorden. Ingen får kronor eller sitter på troner förrens efter uppståndelsen, och därför måste det ha skett en uppståndelse före det att sigillen bryts och vedermödans domslut startar.

Den härliggjorda församlingen

Om dessa 24 äldste representerar församlingen så innebär det två saker. Det ena är att det visar att församlingen är uppryck innan vedermödan startar, och för det andra att det tyder på ett tidsmässigt behov mellan uppryckelse av församlingen, och vedermödans start. När vi först går in i den sista årsveckan, och det första sigillet bryts är församlingen redan på plats i himlen. De har redan fått sin belöning vid Kristi domstol, och de är redo att utföra sina himmelska plikter under den sista årsveckan.

De 24 äldste är den härliggjorda församlingen som nu är vid tronen hemma hos Herren. Ingen annan grupp än församlingen ges detta privilegium. Vi kan tydligt se det i Johannes inledningshälsning som han ger till de 7 församlingarna: Han som älskar oss och har friköpt oss från våra synder med sitt blod och som har gjort oss till ett konungadöme, till präster åt sin Gud och Fader, honom tillhör äran och makten i evigheternas evigheter, amen”

Kallade att sitta med Jesus

De 24 äldste sitter på troner så de regerar. De sitter runt om Guds tron så dom hjälper och assisterar Herren. Dom sitter ner så deras arbete är klart. Dom är klädda i vitt så de är rättfärdigjorda. De bär kronor så de är kungar. Dom kallas också äldste som är klar häntydning till församlingen.

De äldste är och kan inte vara ännat än Jesu förlösta församling från alla folk och stammar. Kallade och utvalda till att sitta tillsammans med Jesus, i hans närhet, för att lovsånga och tacka honom för frälsningen i Kristus.

Svara


Leif 15/3-2019, 22:32

Svar till SAS.

Det låter ganska sansat SAS!

Det är ungefär så också jag ser det hela. Även om vedermöda och bedrövelse har pågått sen Jesu jordiska dagar så talar ju Bibeln om den speciella årsveckan, troligtvis då en sjuårsperiod med en sluttid av Guds vrede på tre och ett halvt år.

Att ett uppryckande sker före vredesdagarna är inte något att tvivla på, däremot är jag fortfarande öppen för både före och mitt i denna sjuårsperiod, och att vi befinner oss i himlen för evigt från och med detta uppryckande.

Sen det, att vi har uppgifter i tusenårsriket med regerande och förmedlande från himmel till de jordiska människorna tror jag också.

Jesu frid..

Svara


Thomas 16/3-2019, 02:28

Svar till SAS.

Vad hade Johannes för nytta av att ”se in i framtiden” tusentals år efter hans dö? Inte heller de sju församlingarna skulle ha någon större nytta av dessa uppenbarelser om de inte rörde dem själva.

Jag förundras över att kristna ofta har sämre logiska slutledningsförmåga än motsvarande icke troende akademiker.

Svara


SAS 16/3-2019, 06:09

Svar till Thomas.

Jag förundras över att kristna gör sina bedömningar av andra efter köttet och inte anden.

Svara


SAS 16/3-2019, 06:11

Svar till Leif.

När vi närmar oss dessa frågor gör vi det med ödmjukhet och ett vaket sinne som är villigt att söka i ordet vad det står.

Guds frid

Svara


Leif 16/3-2019, 08:25

Svar till Thomas.

Vad hade Johannes för nytta av att ”se in i framtiden” tusentals år efter hans dö?

Måste alla Bibelns profeter haft nytta av att de fick se och vittnade om framtiden, hur tänker du nu?
Nu verkar logiken vara lite på hal is hos herr Thomas själv. Det kan inte vara så enkelt att Gud använt Johannes och alla andra profeter som t.ex Jesaja, Joel och Daniel för att hela världen genom Bibeln skulle få del av vad som sker kring Jesu båda ankomster.
Jesaja berättade om det kommande tusenårsriket här på jorden för redan ca 2700 år sen. Nej, Thomas, det var nog lite förhastat uttryckt..

Svara


Leif 16/3-2019, 08:26

Svar till Thomas.

Där ska inte mer finnas spädbarn som lever bara några dagar, eller gamla män som inte uppnår sina dagars mått. Den som dör vid hundra års ålder är en ung man, och först vid hundra års ålder ska syndaren drabbas av förbannelsen. Vargar ska beta med lamm, lejon ska äta halm som oxar, och stoft ska vara ormens föda. Ingenstans på mitt heliga berg ska de göra något ont eller skadligt, säger Herren .

Jesaja 65:20‭

Svara


Roine Öberg 16/3-2019, 10:58

Församlingen blir inte nämnd efter kap 3

Uppenbarelseboken 12:17 säger något annat!
I sitt raseri mot kvinnan gick draken bort för att strida mot de övriga av hennes barn, mot dem som lyder Guds bud och håller fast vid Jesu vittnesbörd.
När vi närmar oss dessa frågor gör vi det med ödmjukhet och ett vaket sinne som är villigt att söka i ordet vad det står.
Amen!
Guds frid!

Svara


Thomas 16/3-2019, 12:09

Svar till Leif.

Självklart Leif! Alla profeterna talade till folket, det är ju själva idéen med en profet! Annars hade de ju kunnat gräva ner budskapet och sedan kunde vi gräva upp det idag, tänk efter.

Svara


Roger T. W. 16/3-2019, 12:22

Jag är för okunnig för att bestämt kunna uttala mig om uppryckelsen. Några säger att den är fysisk, men jag undrar. Herren for upp på skyarna, dvs. Han hade den ondes rike (molnen) under sina fötter. Det finns en anledning till fotatvagningen. Han trampade det onda under sina fötter och gick på vattnet. Han lever, Han lever, men satte Han där ett exempel för oss? Lars Enarson säger att en del beror på vad vi gör. Vi ska också trampa det onda under våra fötter, som de Himmelens fötter vi är. Det räcker inte att be för Sverige, vi måste segra i våra liv. Då kommer Herren tillbaka i oss på sätt och vis och allt ändras.Nu ser jag sekulära personer utmana klimatsnacket, NWO, EU och hur behandlas de? Några kallas fascister utan att vara det. Vi kristna ska sprida evangelium, men vi ska också säga nej när det blir för mycket ljug i samhället. Jag gör vad jag kan, men alla är inte kallade till det. Poängen är att forskare, som blott på sistone öppnat sina Biblar, kämpar för oss, trots att vi tror att Herren ska ingripa i Sverige utan att vi kommer till handling.

Svara


Thomas 16/3-2019, 12:31

Svar till Leif.

Angående Bibelns profetior; Det är först i våra dagar som man tolkar allt bokstavligen, vers för vers.

Det ligger en stor fara i att släppa helheten för detaljernas skull. Speciellt Upp, Dan, Jesaja och de andra eskatologiska budskapen måste tolkas med helheten i GT och i ljuset av Jesus verk på jorden.

Exempelvis så förstod de kristna tidigare att, det många idag tror på ett kommande ”tusenårsrike”, i själva verket är kyrkans tidevarv, dvs efter Jesus uppståndelse, vilket bl.a. Jes 65:20 beskriver i vivida ord.

Kom ihåg Jesus egna ord att profeternas budskap fullbordades i honom.

Det betyder dock inte att Jesus redan kommit tillbaka en andra gång, det väntar vi fortfarande på.

Svara


AnnMarie 16/3-2019, 13:10

Intressant det där med hur de kristna tidigare tolkade Bibeln. Tex läran om uppryckandet före vedermödan.Den läran/tolkningen är ju inte så gammal. Hur är det med tolkning om helvetet hur trodde man och hur trodde judarna??

Svara


RH 16/3-2019, 14:15

Svar till Thomas.

Man kanske kan tänka att vi är insatta i något större, att Guds perspektiv sträcker sig längre än vårt. Som att man planterar ett träd som nästkommande generationer får skörda frukten av.

Svara


Roine Öberg 16/3-2019, 14:22

Svar till Roine Öberg.

Uppenbarelse boken 13:7-10

Och åt vilddjuret gavs makt att strida mot de heliga och att besegra dem, och det fick makt över alla stammar och folk och språk och folkslag. Alla jordens invånare kommer att tillbe det, alla som inte har sitt namn skrivet i livets bok som tillhör Lammet som är slaktat från världens grundläggning. Om någon måste gå i fångenskap, skall han gå i fångenskap. Och om någon måste dödas med svärd, skall han dödas med svärd. Här visar sig de heligas uthållighet och tro.

De här verserna bevisar att de heliga alltså Kyrkan/Församlingen fortfarande är kvar när Antikrist regerar, (betänk också att ingen räknas som helig om inte Guds Ande bor i honom, det är ju Guds Ande som gör en människa helig.) Detta går alltså inte ihop med den undervisning som säger att Den Helige Ande först måste röjas ur vägen, innan Anti krist öppet kan träda fram.

Guds frid!

Svara


Roine Öberg 16/3-2019, 14:55

Svar till SAS.

Församlingen blir inte nämnd efter kap 3

Uppenbarelseboken 12:17 säger något annat!

I sitt raseri mot kvinnan gick draken bort för att strida mot de övriga av hennes barn, mot dem som lyder Guds bud och håller fast vid Jesu vittnesbörd.
När vi närmar oss dessa frågor gör vi det med ödmjukhet och ett vaket sinne som är villigt att söka i ordet vad det står.
Amen!
Guds frid!

Svara


AnnMarie 16/3-2019, 15:14

Svar till Roine Öberg.

Sven Reichmann var inne på att det kunde vara splittringens ande som håller tillbaka men som kommer att dras tillbaka så att alla blir eniga.Är alla styrande eniga är ju globalism inget problem! När man skulle bygga Babels torn satte Gud stopp och skapade splittring,men nu kanske det fungerar nu är tiden inne. ??

Att det skulle vara Den Helige Ande i alla kristna är ju bara en gissning och ett önsketänkande !

Svara


Roine Öberg 16/3-2019, 16:03

Svar till AnnMarie.

Ja, det skulle kunna vara så, det är i alla fall det som blir resultatet av Antikrists framträdande att alla som inte har sitt namn skrivet i livets bok kommer att tillbe odjuret, det blir ju en otäck enighet likt babels torn, med Antikrist som den ledande figuren som (oövervinnerlig) gud!

Ett av dess huvuden såg ut som om det hade blivit slaktat och dödat, men dess dödliga sår hade läkts. Hela jorden förundrade sig över vilddjuret och följde efter det, och man tillbad draken, därför att han hade gett sin makt åt vilddjuret. Och man tillbad vilddjuret och sade: "Vem är som vilddjuret, och vem kan strida mot det?"

Johannes Uppenbarelse 13:3‭-‬4 SFB98

https://bible.com/bible/160/rev.13.3-4.SFB98

Vi ser ju i dag hur den falska ekumeniken och de falska profeterna ökar idag och leder sina följare till Rom.

GVD

Svara


SAS 16/3-2019, 21:50

Svar till Thomas.

Vad för nytta har Uppenbarelseboken för oss? Handlar inte den om vad som kommer att ske i framtiden? Så din frågeställing har du tänkt igenom den noggrant🤔.

Svara


Leif 17/3-2019, 08:27

Svar till Thomas.

Det ligger en stor fara i att släppa helheten för detaljernas skull. Speciellt Upp, Dan, Jesaja och de andra eskatologiska budskapen måste tolkas med helheten i GT och i ljuset av Jesus verk på jorden

Exakt så Thomas!

Och det är just detaljerna på olika ställen i Bibeln som ger desto mer ljus åt helheten. Jesajas budskap t.ex förtydligar ju bara den kommande tusenåriga friden som redan skapelseberättelsen och övriga Guds Ord också talar om.

Petrus påminner om de tusen åren som är som en dag i skapelsedagarna, och Johannes bara förklarar det ännu klarare i Uppenbarelseboken. Det är så detaljerna bildar helheten. Så enligt helheten väntar en tusenårig vila med längre livsåldrar igen på denna jord efter det att Jesus först har rensat bort avgudadyrkan och ogudaktiga.

Du som har öron, hör!

Jesu frid...

Svara


Arild R 17/3-2019, 08:42

Hei alle sammen! Her kommer en liten hilsen fra Norge:

Vi leser i Matteus 24,9: «Da skal dere bli utlevert, lide trengsel og bli drept; ja dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld». Les også videre frem til og med vers 22. Betyr det at vi rykkes bort før trengselen? Nei, det tror jeg ikke.

Matteus 24, 29-31 viser at han kommer etter at sol og måne er formørket, og himmelrommets krefter rokkes. Deretter sier vers 31: «… de skal samle hans utvalgte fra de 4 verdenshjørner….»

Markus 13 og Lukas 21 kan vi lese om det samme: Sol og måne formørkes, himmelrommets krefter rokkes. Dette beskrives som tegn på Menneskesønnens gjenkomst.

Hvis vi deretter går til Johannes Åpenbaring og leser fra kap. 6, 12, ser vi at akkurat det samme skjer her ved åpning av det sjette segl: Sol og måne formørkes og vi kan lese at «himmelrommets krefter rokkes», akkurat slik Jesus sa i Matteus 24, Markus 13 og Lukas 21.

Det betyr at vi fortsatt er på jorden når segl 1 til 5 åpnes. De 5 første segl vitner om ganske så stor trengsel. Segl 5 forteller helt konkret om «sjelene til dem som var blitt slått i hjel for Guds ords skyld og for vitnesbyrdet de hadde». Har ikke disse opplevd trengsel?

Ergo sier Bibelen at vi ikke rykkes bort før trengsel. Men vi skal ved Guds ord trøste hverandre og holde ut gjennom trengselen.

Guds fred til dere alle!

Svara


SAS 17/3-2019, 08:52

Svar till Roine Öberg.

Låt oss se närmare på Uppenbarelseboken kapitel 12 och vers 17 som du tog upp här Roine " Och draken rasade mot kvinnan och gick bort för att strida mot hennes andra barn, mot dem som håller Guds bud och har Jesu vittnesbörd.

Draken rasade mot kvinnan. Vid den sjunde basunen hade Satan blivit nedstörtad till jorden vilket gjorde honom mycket vred. Förlusten av en stor arme vid förföljelsen av Israel gör Satan ännu mer vred. Antikrist kommer att operera i en stor vrede emot allt vad Gud och gudstroende heter.

Satans nederlag:

Förlorade striden i himlen

Misslyckades i att uppsluka gossebarnet

förlorade en arme i förföljelsen av kvinnan

Och gick bort för att strida mot hennes andra barn ( 1917: mot de övriga av hennes säd). Eftersom kvinnan symboliserar Israel , så syftar "hennes andra barn" på övriga israeliter. Alla judar flyr inte ifrån Jerusalem, ej heller alla på den judiska landsbygden flyr till öken. En kvarleva finns som nu får gå igenom svåra tider. 2/3 av denna kvarlämnade befolkning kommer att utrotas av Antikrist. Sak 13 vers 8. Även judar i andra länder, som ännu inte återvänt till Israel, kommer att få känna av Antikrist vrede och så långt hans inflytande kan han göra sig gällande att det kommer en världsvid förföljelse av alla judar under hans regim.

Svara


Roine Öberg 17/3-2019, 10:08

Svar till SAS.

Vilket Israel menar du då här?

Låt oss titta på versen igen!

Och draken rasade mot kvinnan och gick bort för att strida mot hennes andra barn, mot dem som håller Guds bud och har Jesu vittnesbörd.

Vi ser ju här att Hennes barn har Jesu vittnesbörd, vilka barn av Israel talar vi om då?

Och vilket Israel föder barn som håller Guds bud och har Jesu vittnesbörd?

Ingen kan hålla Guds bud och ha Jesu vittnesbörd om han/hon inte har fötts på nytt och Den Helige Ande bor i honom/henne

De är alltså församlingen/kyrkan!

I Uppenbarelse boken 13:7-10

Läser vi om de Heliga, ingen är helig om inte Guds Ande bor i honom/henne

De är alltså församlingen/kyrkan!

Och de är inte uppryckta än!

Vi är ju alla inympade i Israel så vi är en del av det äkta olivträdet....

GVD!

Svara


AnnMarie 17/3-2019, 11:49

Svar till Roine Öberg.

Nej Israel föder inte barn som idagsläget håller Guds bud och har Jesu vittnesbörd, så där lär ju teorin om att detta handlar om dem att falla.

Pretribare tolkar alltid på sitt egna märkliga sätt för att få pusselbitarna på plats!

Svara


Christer Åberg 17/3-2019, 16:21

Svar till Thomas.

Tiden efter Jesu uppståndelse, dvs även idag, är alltså ditt ”tusenårsrike”! Nu väntar vi bara på Sonens återkomst, dom och förnyelse av skapelsen!

Att säga så är faktiskt en förvrängning av Bibelns ord och villolära! Bibeln är mycket tydlig med  att det ska komma ett tusenårigt rike då Jesus kommer tillbaka.

Det tusenåriga riket som Bibeln talar om är ett judiskt kungarike! Det är då som judarnas Messias - vår Herre Jesus Kristus - sätter sig på kung Davids tron och regerar från Jerusalem.

Jag har inte tänkt på det tidigare, men kan motståndet mot tusenårsriket bero på antisemetism, eftersom man vill inte acceptera ett judiskt rike?

Bibeln är också tydlig om att de som är frälsta kommer att regera tillsammans med Jesus Kristus under detta tusenåriga rike. 

I tusenårsriket kommer det finnas två slags människor: De uppståndna som aldrig mer ska dö och de som föds och dör.

Tusenårsriket är inget paradisrike eftersom de som är dödliga kan synda. Men den uppståndne kan inte synda. 

I slutet av tusenårsriket blir det ett sista världskrig. Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Tusenårsriket har ännu inte skett, eftersom Jesus först måste komma tillbaka till jorden. Då har han med sig de uppståndna som har blivit uppryckta tillsammans med de övriga frälsta från jorden. Då Jesus kommer tillbaka med dessa frälsta bryter tusenårsriket in.

Tusenårsriket är en viloperiod. Det är en Guds sabbat för världen. Gud skapade världen på sex dagar och på sjunde vilade han. På motsvarande sätt har det nu gått sex tusen år (sex dagar) och på sjunde tusende året (sjunde dagen) infaller sabbatsvilan.

Svara


SAS 17/3-2019, 16:49

Svar till Roine Öberg.

Kvinnan är Israel. Andra barn, är kanske de 144000 som är beseglade med Guds märke. De dyker ju upp senare med Jesus på Sions berg. Bara de kan lära sig sången de hör från tronhimlen.

Svara


Asbjørn Nakken 17/3-2019, 17:25

Helt enig med det som Christer skriver om tusenårsriket, det må oppfattes som et framtidig rike. Det var "kirkefaderen" Augustin (354-430) som var den første som lærte at tusenårsriket var det samme som kirkens tidsalder, dvs at der kirkens lære var utbredt hersket tusenårsriket.Dette blir kalt den kirkehistoriske tolkning eller amillenialisme. Det var kanskje en naturlig utvikling at det ble slik, ettersom kirken ble statsreligion i Romerriket.

Læren har utvilsomt antisemittiske røtter (kirkefedrene var ikke akkurat jødevennlige), og ble katolsk lære. Martin Luther tok desverre heller ikke avstand fra denne tolkningen, og læren har derfor fortsatt stor utbredelse i Nord-Europa.

Svara


Erik S 17/3-2019, 17:32

Svar till Thomas.

Tyvärr, käre vän, men där är du helt fel ute. Christer har helt rätt i sin kommentar. Tycker inte nåt ytterligare behöver läggas till. Mvh ha en fin kväll

Svara


Roine Öberg 17/3-2019, 19:37

Svar till SAS.

Vilka är då de 144000?

De är inte uppryckta före vedermödan, men de är garanterat heliga det ser vi i beskrivningen av dessa i upp14:4-5 och de är av Israels folks stammar, de är alltså Israel = Israeler och Inympade det är dessa som följer lammet vart det går=de lyder troget Gud i allt.

Det betyder att de inte kan vara kvinnans övriga barn eftersom de är kvinnan/Israel

GVD

Svara


Roger T. W. 18/3-2019, 09:36

Svar till Arild R.

"Betyr det at vi rykkes bort før trengselen? Nei, det tror jeg ikke."Det tror inte jag heller. Trengselen tolkar jag som vedermödan. På sätt och vis lever vi redan med den. Vi tänker på den som krig, men jag ser redan ett hemskt andligt krig och några faller medan andra stärks.Solen och månen ser jag som de två ljus ämnade att leda oss rätt och inte bara som himlakroppar. Dagens och nattens ljus förmörkas på olika sätt i vår tid, det ser många och lider. Det utesluter inte korresponderande himlafenomen, förstås. Vi vet nu att solsystemet inte är helt mekaniskt.Att "himmelrommets krefter rokkes" kan ha samma dubbeltydiga betydelse. Om de kristna kommer fel, hur ska Himmelen kunna uttrycka sig på jorden? Vem ska tolka tungotal? Profetera? Undervisa rätt? Hur många kan då treva sig fram till Herren? Vi ska vara Himmelens fötter, vandra på apostlahästarna, men vad händer om fötterna inte fungerar? Jag ser församlingar gå med gåstol eller åka permobil och ett sekulärt ledarskap, som har förlorat förståndet. Forskare, som med några viktiga undantag, pratar strunt för att få in sin lön. Journalisterna?.I vårt fysiska solsystem vill jag speciellt nämna meteorer, meteoriter, kometer och asteroider. De bådar ont, om jag förstår det rätt. De är tecken på kaos både på ett andligt och ett fysiskt sätt.Se Herrens gåvor:Alexandra- "Når den verkbrudne fikk møte Herren Jesus"https://www.youtube.com/watch?v=dGfRZQLhMqI

Svara


Roine Öberg 18/3-2019, 09:37

Det femte sigillet, här är vi långt in i vedermödan, här ser vi att församlingen är kvar på Jorden och de sista som ska möta martyrskap för sin tro.
Och åt var och en av dem gavs en vit klädnad, och de blev uppmanade att vara stilla ännu en liten tid, tills antalet av deras medtjänare och bröder, som skulle dödas liksom de, hade blivit fullt.
Johannes Uppenbarelse 6:11 SFB98
https://bible.com/bible/160/rev.6.11.SFB98

Vid 6 sigillet rycks församlingen upp?

Herrens dag!

Och jag såg när Lammet bröt det sjätte sigillet. Då blev det en stor jordbävning. Solen blev svart som en sorgdräkt, och hela månen blev som blod.

Johannes Uppenbarelse 6:12 SFB98

https://bible.com/bible/160/rev.6.12.SFB98

Och de hörde en stark röst från himlen säga till dem: "Kom hit upp!" Och de steg upp till himlen i ett moln, och deras fiender såg dem. I samma stund blev det en stor jordbävning, och en tiondel av staden störtade samman. Sju tusen människor dödades vid jordbävningen. De övriga greps av skräck och ärade himlens Gud.

Johannes Uppenbarelse 11:12‭-‬13 SFB98

https://bible.com/bible/160/rev.11.12-13.SFB98

I upp 14:11-13 kan vi läsa att de heliga, alltså de

Som håller fast vid Guds bud och tron på Jesus."

Är kvar och deras uthållighet prövas i vedermödan!

Röken från deras plåga stiger upp i evigheternas evigheter. De har ingen ro eller vila vare sig dag eller natt, dessa som tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket med dess namn. I detta visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus." Och jag hörde en röst från himlen säga: "Skriv! Saliga är de döda som härefter dör i Herren. Ja, säger Anden, de skall vila sig från sitt arbete, ty deras gärningar följer dem."

Johannes Uppenbarelse 14:11‭-‬13 SFB98

https://bible.com/bible/160/rev.14.11-13.SFB98

Guds frid!

Svara


Leif 18/3-2019, 23:25

Svar till Roine Öberg.

Att det finns kristna kvar under vilddjurets tid behöver ju inte alls vara en motsägelse emot att kristna tidigare har blivit uppryckta. Det betyder endast det att många även blir frälsta efter uppryckandet, de förstod lite sent att Guds Ord hela tiden varit sanning och berättat om detta uppryckande av kristna, så de accepterar ändå Jesus, fast missade uppryckandet. De får lida mer förföljelse ju närmare harmagedon kommer och väldigt många blir martyrer under denna tid.

Svara


AnnMarie 19/3-2019, 18:45

Svar till Thomas.

Jag väntar också på svar.Kanske Christer har glömt?

Svara


Leif 19/3-2019, 20:11

Svar till Thomas.

Även jag, som nyfrälst, blev påhyvlad om ett kommande tusenårsrike, rapture och diverse andra SF tolkningar av Skriften.

Jag har aldrig blivit pådyvlad någonting, och har använt det sunda förnuftet mer än någonsin förr efter det att jag blev frälst. Det var först då Jesus verkligen började förklara Sina avsikter med hela skapelsen för mig.

Vad SF däremot betyder vet jag inte?

Men Bibeln och Jesus är övertydlig med ett kommande fridsrike för den som hör. Och du har fullständigt missförstått mycket. Det är inte tusenårsriket som skall vara vårt hopp, det är evigheten i himlen med Gud som skall vara vårt hopp, inte något tusenårsrike.

Däremot att denna skapelse skall få en viloperiod ifrån satans närvaro i tusen år är ju hur tydligt som helst i Skriften + att Anden intygar så!

Var din tro har kommit ifrån är en gåta, för inte har du då den sanna tron. Du är ute och cyklar på flera områden. Jag anar att du har byggt upp din tro via alldeles för mycket via konspirationsteorier genom google och youtubeklipp.

Lämna alla felaktiga teorier och låt dig uppbyggas av Ordet allena med Andens hjälp. Jag byggde min tro på endast vad Bibeln har lärt och inte på människors förnuft, det är då du först kan finna rätt tro.

Jesu frid...

Svara


Thomas 19/3-2019, 20:45

Svar till Leif.

Tack Leif, för ditt uppriktiga svar!

SF är en internationell vedertagen förkortning för ”Science Fiction”, dvs blandning av vetenskap och fantasi.

Jag, ställer dock samma fråga till dig som jag tre ggr har ställt till ChristerÅ; Var någonstans i Skriften stödjer du dig på ett kommande ”tusenårsrike”? Det räcker alltså inte att med svepande argumenteringar som ”i Bibeln, Jesus eller Helig Ande”, utan det måste redovisas med konkreta kapitel, avsnitt, verser i ett sammanhang som stödjer påståendena.

Som jag redan berättat har även jag som spädbarn ärvt samma uppfattningar som du m.fl, men om man ärligt söker sanningen får man också svar inom sinnom tid, dock inte från världen utan från Gud.

Svara


Roine Öberg 19/3-2019, 20:57

Svar till Leif.

Herren vill att vi ska vara förberedda på att lida för vår tro, lidandet är som en röd tråd genom hela Bibeln och tron prövas i lidandet,slutet på denna tidsålder kommer att bli en svår prövning för vår tro och lidandet enormt, om vi inte är beredda på det värsta så kommer vi inte mäkta med, om det blir så som jag tror.......men om vi skulle ryckas bort före så har vi inte förlorat något på att vara beredda......

Jag tror att kyrkan kommer att vara med om Antikrists framträdande så står det tydligt och klart i Bibeln, om man inte förvränger det som står där till att betyda något annat, så som pre trib förespråkarna gör..... det finns t.o.m pre trib förespråkare som erkänt att det inte står något om ett uppryckande före vedermödan i Bibeln, (inte en vers finns) men de säger att det står mellan raderna😲

Och är man ärlig när man läser Bibeln så förstår man att man får ta till läsning mellan raderna för att komma fram till slutsatsen pre trib rapt....och tolka om alla ställen som säger något annat och det är en hel del ställen🙄 det verkar vara andemakter bakom detta, eller masshypnos🤯

Önskar att alla hade mod att tro på att Herren är mäktig att bevara oss och föda oss genom Vedermödan, i stället gör man om bibelordet så att det inte längre går ihop, bara för att få till en betydelse som man själv vill ha....pre trib tilltalar köttsliga kristna som inte är beredda att betala priset för att följa Jesus....och det finns även de som vill även ha en Jesus som är lätt att (sälja in) vid evangelisation.....och då skapar man en egen Jesus i ullstrumpor som förlåter allt och alla utan att man behöver försaka något för att följa honom.....den vilkorslösa nåden....lite surdeg syrar hela brödet.

Det blir så lätt till ett annat evangelium.

Sanningen skall göra er fria.......

GVD

Svara


Leif 20/3-2019, 08:38

Svar till Roine Öberg.

Roine, jag tror vi ändå är ganska nära varandras förståelse. Givetvis skall en Jesu efterföljare alltid vara beredd att lida förföljelse av värsta slag, det säger vår Herre till oss som följer Honom. Samtidigt är faktum under alla år att många kristna trots allt också har sluppit och även framöver kommer att slippa det.

Bibeln talar om ett uppryckande som skall komma, samtidigt om en fruktansvärd tid för hela mänskligheten. Bägge delarna är korrekt och ingen av oss vet exakta tidpunkter. Så det bästa är att alltid fortsätta sprida evangelium och vara redo för vilket som.

Jesu frid broder...

Svara


Leif 20/3-2019, 08:50

Svar till Thomas.

Du kräver Bibelställen! Många Bibelställen har getts men du bojkottar dem oftast så jag citerar endast några så får du själv söka om du skulle vara intresserad Thomas.

1. Den sjunde dagen vilade Gud.

2. Han säger också att tusen år är just som en dag för Honom.

3. Jesaja berättar den framtid som väntar här, då människan ska leva i eventuellt flera hundra år igen, som ett träds ålder.

4. Anden har bekräftat att allt detta hänger ihop med att satan skall bindas under tusen år.

5. Då kommer skapelsen att få den vila som också Paulus i Romarbrevet 8 nämner.

Vilan i tusen år som Gud alltså redan visat under skapelsedag nr 7 kommer att snart bli verklighet. Men det kan endast förstås av den ödmjuke.

Ha det gott och Jesu frid.. 😘

Svara


Ingemar B 20/3-2019, 11:52

Svar till Roine Öberg och Leif.

Pretrib…

Posttrib…

Lidande…

Jag läste några kapitel i en bok om utvecklingen i Nordkorea (”Gud är inte död – inte ens i Nordkorea”, Ljus i Öster. ISBN: 978-91-977327-6-5).

När jag sedan öppnade boken för att läsa kapitel 5 (”In i mörkret: Tystnadens år”) hände följande:

Min hand klibbar sig fast på motstående sida och blod kommer ner på pappret. Jag torkar bort det men finner inget blod på min hand.

Märkligt!

Varifrån kom blodet?

Jag börjar läsa femte kapitlet. En ögonblicksbild av de kristnas fruktansvärda lidande:

”De fem kristna ledarna låg på marken medan en stor ångvält placerades framför dem. De blev tillsagda att förkasta Jesus Kristus och endast tjäna Kim Il Sung och hans son Kim Jong Il eller så skulle de dö.

Ingen av de kristna ledarna sa ett ord.

De fick ännu en chans att rädda sina liv. Dessa fem ledare fick höra att de kunde fortsätta att leva och att allt skulle bli som vanligt igen, om de endast förnekade Jesu Kristi namn. De fick samma valmöjligheter som Nebukadnessar gav Shadrak, Meshak och Aved-Nego inför den brinnande ugnen och som romarna gett otaliga kristna inför de rytande lejonen.

De andra kristna i folkhopen började ropa och bönföll ledarna att göra allt som behövdes för att rädda sina liv. Deras vänner och familjemedlemmar kunde inte stå ut med att se den fruktansvärda avrättning som skulle äga rum.

Ångvälten startade. Ultimatum gavs igen: Förkasta Jesus och lev eller vägra att förneka honom och dö. De förblev tysta. De hade gjort sitt val. Det var tydligt att de hellre skulle dö än förneka Jesu Kristi namn.

Ångvälten började rulla mot pastorn, hans medarbetare och de äldste och körde över deras kroppar. De krossades omedelbart till döds. Åskådarna sa att de kunde höra ljudet av skallar som smällde när ångvälten gick över deras huvuden…”

Blodet.

Att följa Jesus:

www.youtube.com/watch?v=ALP9f4QVIoA

Svara


Leif 20/3-2019, 21:35

Svar till Thomas.

Ja, jag har vissa preferenser åt dem som ärligt vill söka, de finner!

GVD också!

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, måndag 16 september 2019 kl. 04:01

Jesus söker: Dag, Daga!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 15 september 2019 23:57

Be läkedom för mig så att en fettsamling på halsen Gud tar bort, att de illasinnade som förföljt mig, ovärdigt, ojuste förfördelats pga fasansfull, rykte, förlöjligat mig i slutna rum men också öppet


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp