Surfar nu: 238 www.apg29.nu

Simon Ådahl och Himlen TV7 i S:ta Clara kyrka 17 maj kl 19.00

Simon Ådahl

Välkommen till S:ta Clara kyrka i centrala Stockholm den 17 maj kl. 19.00! Simon Ådahl medverkar med sång och tal Flera personer berättar hur mötet med Jesus fullständigt förändrat deras livssituation. 

Ett team från Himlen TV7 medverkar också. Daniela Persin, Ruben Agnarsson, samt Lina Forsblom och Samuel Deleskog. Bjud med vänner, grannar och släktingar som är nyfikna på vad en kristen tro innebär!

Simon Ådahl och Örjan Armgren inledde nyligen serien Två grannar på Himlen TV7.
Mats Nyholm, präst och direktor för Klara kyrka, inleder en ny serie sön 5/5 Dina relationer.
Se även hans serie Davids slunga och Carl-Erik Sahlbergs serie Nycklar till tillväxt.


Källa: Simon Ådahl och Himlen TV7 i S:ta Clara kyrka 17 maj


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 17 maj 2019 14:34 | #simon ådahl #himlentv7 #vittnesbörd | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

187 kommentarer

Alf Fri, 17 May 2019 18:01:07 +020

Jag förstår inte varför man lyfter fram denna spådomsman med sin Bethel church inspirerade villolära åter och åter igen inom svensk kristenhet. Simon Ådahl har en total avsaknad av den fasta grunden - det riktiga evangeliet - i hans "predikningar". Ingen himmel, inget helvete, inget om bot & bättring, synd & nåd, lag & evangelium. Det Simon predikar är en lyckokristendom där det handlar om underhållning. Men allra främst predikar Simon Ådahl om Simon Ådahl, hans upplevelser och hans stundvis stöddiga och oförskämda "skämt" för att locka den vilsna "publiken" till skratt. Den Heliga Andes frukter är bland annat glädje och frid. I Simons predikningar finns underhållning (djävulens substitut för glädje) och en uppskruvad stämning. Han slänger in Herrens namn då och då såklart, men det används bara hafsigt och sporadiskt. Sluta annonsera för denna villolärare. Man måste PRÖVA ANDARNA!

Svara


Lasse Fri, 17 May 2019 20:33:21 +020

Matteus 7 :1-5

Svara


Björn Fri, 17 May 2019 20:47:15 +020

Svar till Alf.

Lägg av nu.

Svara


Björn Fri, 17 May 2019 20:50:37 +020

Svar till Alf.

När du häver ur dig t.ex spådomsman. Kan du förklara på vilken grund du kallar honom för spådomsman?

Svara


SAS Fri, 17 May 2019 21:20:41 +020

Svar till Björn.

En av de främsta uppgifter den Helige Ande har är att upphöja Jesus. Han vill inte upphöja sig själv. Så här är det för att Guds verk genom Jesus Kristus skall få lysa klart inför människorna. Det är Guds nåd genom Jesu försoningsdöd på korset som skall framhävas och inget annat.

Joh 15:26: ”När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens Ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig.”Jesus och hans försoningsverk = Godkänt på denna punkt.Helig Ande och hans verk = Anmärkning! Var försiktig. Fel fokus kan leda in i allvarliga villfarelser.

Svara


SAS Fri, 17 May 2019 21:22:12 +020

Den Helige Ande överbevisar om synd, rättfärdighet och domJoh 16:8: ”Och när han kommer, skall han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom”

En av den Helige Andes främsta uppgifter här i världen är att peka ut synd och att döma den, samt att visa på vägen till rättfärdighet. Utan överbevisning om synd finns ingen förkrosselse och ånger hos en människa. Utan förkrosselse och ånger finns ingen omvändelse. Utan omvändelse finns ingen pånyttfödelse och frälsning. Utan pånyttfödelse och frälsning finns ingen rättfärdighet. Och utan hela denna kedja får vi inte det eviga livet hos Gud! Det här är egentligen korsets hela budskap. Så när vi vill pröva en förkunnare, ett sammanhang eller en lära måste vi se om dessa genomsyras av korsets budskap. Talar man om synd, dom, straff, ånger, omvändelse, pånyttfödelse, frälsning och rättfärdighet? Det här är otroligt avgörande eftersom det är utmed denna väg – korsets väg – som Gud leder oss till frälsning och evigt liv.

Testpunkt 6Genomsyras den förkunnare, det sammanhang eller den lära du vill pröva av korsets hela budskap?Svar:JA = Godkänt på denna punkt.NEJ = Körförbud! Skrota förkunnaren, sammanhanget eller läran.

Svara


Björn Fri, 17 May 2019 22:09:23 +020

Svar till SAS.

Svar till SAS.

Ja ha så du hade hela svaret på detta ang Simon Ådahl.

Svara


Lillibeth Fri, 17 May 2019 23:04:40 +020

Till Alf

Jag vill verkligen understryka vad du skriver vilket är sanningen.

Gal.1:6 Det förvånar mig att ni så snart avfaller från honom,som har kallat er i Kristi nåd, till ett annat evangelium!

Lillibeth

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 07:26:38 +020

Svar till Björn.

Jag gav lite tankar utifrån Bibeln och reflektioner hur man kan bedöma köttslig Andlighet och Äkta Andlighet.

Svara


Lasse Sat, 18 May 2019 07:42:02 +020

Svar till Björn ja du Björn, jag skrev ett svar utifrån Bibeln. Det är lätt att bli dömd eller kanske fördömd av människor, även Andefyllda som råkar vara med i Hillsong Betel eller någon kyrka som inte passar väktarna. Hamnar i ........ Önskar dig en välsignad helg Björn

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 07:59:19 +020

Svar till Lasse.

Problemet Lasse utan väktare på muren hur skulle det se ut? Sedan så är vi kallade till att pröva vad som är från Gud. Paulus själv hängde ut med namn de som inte förkunnade det sanna evangelium. Jag är tacksam till de så kallade väktarna utan de så skulle jag kanske sitta fast i onda läror som ex trosrörelsen falska antikristliga förkunnelse med bland annat JDS läran osv. Men flera idag i Svensk kristenhet saknar Andlig klarsynthet och har dålig Bibelkunskap. Summan av Guds ord är sanning...

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 08:03:37 +020

Svar till Lasse.

På tal om Väktare lite Bibelord att reflektera över

Hes. 3:17 "Du människobarn, jag har satt dig till väktare för Israels hus, för att du på mina vägnar skall varna dem, när du hör ett ord från min mun.
Hes. 33:6 Men om väktaren ser svärdet komma och inte blåser i hornet för att varna folket, och svärdet kommer och tar bort någon bland dem, då dör denne genom sin egen missgärning, men hans blod skall jag utkräva av väktarens hand.
Hes. 33:7 Du människobarn, jag har satt dig till väktare för Israels hus för att du på mitt uppdrag skall varna dem, när du hör ett ord från min mun.
Hos. 9:8 Profeten är Guds väktare över Efraim, men snaror väntar honom på alla hans vägar och fiendskap i hans Guds hus.
Apg. 20:28 ”Ge därför akt på er själva och på hela den hjord som den Helige Ande har satt er som LEDARE över, till att vara HERDAR för Guds församling som han har köpt med sitt eget blod.”
1 Petr. 5:2-4 ”Var HERDAR för Guds hjord som är hos er och ha akt på den (vaka över den), inte av tvång utan av fri vilja, inte heller av skamlig vinningslystnad utan av hängivenhet, inte heller som herrar över dem som kommit på er lott, utan var föredömen för hjorden. Och när Överherden uppenbaras, ska ni får härlighetens segerkrans som aldrig vissnar.”
Summan av Guds ord är sanning, därför behöver vi läsa Bibeln i sin kontext, och låta Skrift förklara Skrift. Inte undra på att man får en sned bild av Gud om man bara läser vissa delar. Hur kan man då förstå HELA Guds rådslut? Och om man inte förstår hela Guds rådslut, ska man inte predika Guds ord.
Apg. 20:26-27 "Därför vill jag denna dag bedyra för er, att jag inte är skyldig till någons blod. För jag har inte undandragit mig från att förkunna hela Guds rådslut för er."
Paulus förstod Guds varning till väktaren i Hesekiel 33. Så väktaren är absolut inget påhitt.

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 08:09:21 +020

Jag citerar en broder som skriver "Bibeln varnar med namn" eftersom det verkar råda mycket förvirring bland kristna idag så tar jag med det här så ni får begrunda och pröva det inför Herren.
Moses skriver att EVA blev bedragen, vilket också Paulus tar upp i 2 Kor. 11:3Men jag fruktar att liksom ormen med sin list bedrog Eva....
KAIN som mördade sin bror. 1 Mos. 4:8. ”Kain talade med sin bror Abel, och medan de var ute på marken överföll Kain sin bror och dödade honom.
ESAU som Gud hatade för att han sålde sin förstfödslorätt och beskrivs som otuktig och oandlig.
Samuel avslöjar Kung SAUL som blev besatt av onda andar på grund av sin olydnad och otro.
Vi har Kung DAVID som Gud skriver om, när han bedrev äktenskapsbrott, bedrog en av sina bästa soldater, skänkte honom full och sen skickade ut honom i strid för att dö. Han gav order till sina befälhavare att skicka ut Uria i främsta ledet sedan dra sig tillbaka och lämna honom.
Gud namnger AHAB och JESIBEL och alla deras synder. Gå igenom varje bok så hittar du NAMN som den falske profeten HANANJA, kung JOJAKIM som mördade profeten Uria, nehelamiten SEMAJA som gav befallning att tillrättavisa Jeremia och många fler namn dyker upp hela tiden.
I Evangelierna namnger Jesus Herodes, när han säger: HERODES den räven,
Lukas namnger ANANIAS och SAFIRA som försökte bedra Gud.
Du har SIMON trollkarlen som försökte köpa den Helige Ande för pengar.
Paulus namnger PETRUS och hans synd i Galaterbrevet. När det gäller Petrus och hans svaghet: Om INTE Paulus gått emot honom, skulle det fått förödande konsekvenser, främst för Petrus själv i sitt hyckleri, men viktigast av allt: För församlingen. Om Paulus inte hade gått emot Petrus kanske han blivit en villolärare? Vem vet konsekvenserna av hans feghet?
I 1 Tim 1:19-20 varnar Paulus Timoteus för HYMENEUS och ALEXANDER eftersom dessa hädar Gud.
I 2 Tim 2:17 varnar Paulus för HYMENEUS och FILETUS, som säger att uppståndelsen redan skett, och hade kommit bort från sanningen.
I 2 Tim 4:14 varnar Paulus Timoteus för ALEXANDER kopparsmeden, som har gjort honom mycket ont. ”Akta dig för honom. Ty han har gjort häftigt motstånd mot vår förkunnelse”.
I 2 Tim 4:10 nämner Paulus DEMAS, som av kärlek till den här världen hade övergett honom.
I 1 Petr 2:15 beskrivs BILEAM, som en som älskade orättfärdigheten.
I 3 Joh 9 säger Johannes: Jag har skrivit till församlingen, men DIOTREFES, som vill vara den främste bland dem, tar inte emot oss. Därför, om jag kommer, vill jag påminna om de gärningar han gör, hur han med elakt tal förtalar oss. Och inte nog med det, han tar själv inte emot bröderna och hindrar andra som vill göra det och driver ut dem ur församlingen.
Johannes och Judas namnger KAIN som en ond människa.
Judas nämner BILEAMS villfarelse, KORAS uppror.
Paulus namnger JANNES och JAMBRES, som stod emot sanningen.
Jesus namnger NICOLAI i Uppenbarelseboken.
Alla dessa som Bibeln tar upp är exempel på onda människor, människor som söker sitt eget, sin egen ära, som tjänar avguden mammon, som predikar lögn och bedrar människor, som inte lever rätt och förleder hela församlingar.
Hur tror du det är möjligt att gå emot en falsk lära, och undervisa om vad som är fel, utan tydliga exempel? Och hur kan man undvika vargen om vi inte visar vem vargen är?

Svara


Lasse Sat, 18 May 2019 08:12:33 +020

Vem Jesus är vet jag, Paulus känner jag genom Bibeln, men alla som jag inte har en aning om vem dom är, som säger att det är en spådomsande i Simon, slänger ur sig allt möjligt det är helt ok, ångrar att jag gav mig in i denna meningslösa diskussion, jag skulle lagt denna tiden på Bön till Jesus Kristus 💝 🙏 som är mitt allt. Han som både skapat och köpt mig med sitt dyrbara blod.

Svara


Stefan Jonasson Sat, 18 May 2019 08:13:48 +020

Ordet omvändelse betyder väl att man vänder sig till GUD och håller med honom.... VAR OCH EN SOM ÅKALLAR HERRENS NAMN SKALL BLI FRÄLST.. Romar brevet 5 medan vi ännu var svaga dog KRISTUS i ogudaktiga ställe, när tiden var inne... GUD bevisar sin kärlek till oss genom att KRISTUS dog i vårt ställe medan vi ännu var syndare... Det talar väl om att GUD frälser en person som ännu lever i sin synd... Den kristnes tre steg i livet först bli frälst räddad från att gå förlorad... Av nåd utan gärningar... Steg två tillväxt helgelseprocessen som pågår hela livet lära sig leva i GUDS vilja,har inte med frälsningen att göra vi arbetar på vår frälsning inte för vår frälsning... Steg tre förhärligandet när vår jordiska kropp tar slut och går ner i mullen.. Anden kommer till GUD inte för att vi levt goda och helgade liv utan för att vi blev frälsta genom att vända om till GUD och lyda GUD genom att tro PÅ JESUS.. ungefär så tror jag det är....pånyttfödd.. Helgad förhärligad..

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 08:28:46 +020

Svar till Lasse.

Folk kan slänga ut sig saker det är sant Lasse, men som du ser så slänger jag mig inte ut med några påståenden om Simon utan jag svarade på kommentar från Björn och sedan dig. Sedan lyfter jag fram Bibelord och reflektioner på vikten av att pröva allt. Bön är viktig och den här diskussionen är inte meningslös utan till ett uppvaknade för somliga att pröva andarna.

Guds frid Lasse

Svara


Lillibeth Sat, 18 May 2019 08:32:31 +020

Vill verkligen understryka vad du skriver ALF, Gal 1:6 ...afalla från honom som har kallat er i Kristi nåd, till ett annat evangelium.

Också SAS mycket allvarsamma ord att ta fasta på.

Var inte bänkvärmare och bekvämt luta er tillbaka,utan att pröva eller reagera för vad som sägs från podierna. Är det med Guds ord överenstämmande, allsköns underliga historier eller att "jag kan se igenom er att Gud har sagt ...". Vakna upp innan det är försent.

Lillibeth

Svara


Björn Sat, 18 May 2019 12:31:11 +020

Jag skrev först, lägg av ang Alfs kommentar till honom. Och sedan bad jag honom att få en grund av sitt påstående om spådomsman. Det va till Alf. Men du hakade ivrigt på att ge ditt svar. På det han skulle ha svarat isf. Så vad du anser om Simon syns ju ändå. Tycker inte det ok alls att häva ur sig sånt. Har du förresten deltagit på något möte med Simon själv, eller läst i hans böcker? Svar till SAS.

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 13:07:39 +020

Svar till Björn.

Jag har deltagit i möten med Simon och Örjan. Men det som jag tar fram dessa bibelställen och reflektion är bra att tänka på eftersom det råder andlig förvirring i Kristenheten. Det var väll bra att jag ivrigt hakade på att ta upp dessa bibelställen så ni håller er vakna😃. Tacka Herren för det finns väktare på muren fortfarande som inte sover 😉

Svara


Björn Sat, 18 May 2019 13:48:09 +020

😊

Svara


Bengt Sat, 18 May 2019 15:21:45 +020

Tack alf

Vi behöver ingen bekvämlighetsteologi

Vi behöver äkta och sann kristendom

Svara


Marita Sat, 18 May 2019 15:48:51 +020

Svar till Alf.

En spådomsman fungerar inte profetera till någon som är på väg att tas sitt liv och i sista stund få en hälsning att JESUS ÄLSKAR dig.Mannen blev bönhörd,tar emot Jesus och har fått frid med Gud.Detta var bara ett exempel då Simon lytt Gud.

Alf,be Gud om urskiljningens gåva,den behövs i sista tiden

Simon verkar i Andens gåvor, och det kan du med om du vill omvända dig och överlåta dig åt att följa Jesus.Andliga gåvor är givna till oss var och en som tror och bekänner Jesus som Herre kan flöda i det.Simon är frimodig,som valt att lyda och som Herren använder på många olika märkliga sätt. Tack gode Gud för Simon och Örjan. Vi välsignar dem.

Frimodighet har med sig stor lön,,( människors frälsning först och främst bl.a.) Vi ska välsigna inte förbanna dem som Gud använder.

Var välsignad Alf

Svara


Bengt Sat, 18 May 2019 16:01:14 +020

Men om någon kommit snett behövs det

Förmaning

Det är mycket viktigt

Bethel Church är livsfarliga

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 16:54:31 +020

Jesus sa så här med avseende på den yttersta tiden: ”Många falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under”. Och i andra Tessalinikerbrevet ser vi att just tecken och under är drivkraften i Antikrists framträdande.

http://www.bibelfokus.se/themes/professional_theme/images/quote.png";); background-color: rgb(225, 225, 225); text-shadow: rgb(255, 255, 255) 1px 1px; border-top-left-radius: 7px; border-top-right-radius: 7px; border-bottom-right-radius: 7px; border-bottom-left-radius: 7px; caret-color: rgb(51, 51, 51); color: rgb(51, 51, 51); background-repeat: no-repeat no-repeat;">

2 Tess 2:7-12: ”Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. Sedan skall den laglöse öppet träda fram. Men honom kommer Herren Jesus att döda med sin muns anda och förgöra, när han visar sig vid sin ankomst. Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta. Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten [och av tecken och under!].

Det här är alltså ett perspektiv vi måste ha med oss både i och utanför kristenheten. Vi får inte fascineras av tecken och under så att vi tror att allt sådant är från Gud. Gud bekräftar bara SITT ORD med tecken och under.

http://www.bibelfokus.se/themes/professional_theme/images/quote.png";); background-color: rgb(225, 225, 225); text-shadow: rgb(255, 255, 255) 1px 1px; border-top-left-radius: 7px; border-top-right-radius: 7px; border-bottom-right-radius: 7px; border-bottom-left-radius: 7px; caret-color: rgb(51, 51, 51); color: rgb(51, 51, 51); background-repeat: no-repeat no-repeat;">

Mark 16:20: ”Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade tillsammans med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det.”

Falska profeter däremot, bekräftar sig själva, sina läror och sina sammanhang med tecken och under. Dessutom kan Gud faktiskt pröva oss genom att låta tecken och under ske just bland falska profeter och förkunnare.

http://www.bibelfokus.se/themes/professional_theme/images/quote.png";); background-color: rgb(225, 225, 225); text-shadow: rgb(255, 255, 255) 1px 1px; border-top-left-radius: 7px; border-top-right-radius: 7px; border-bottom-right-radius: 7px; border-bottom-left-radius: 7px; caret-color: rgb(51, 51, 51); color: rgb(51, 51, 51); background-repeat: no-repeat no-repeat;">

5 Mos 13:1-3: ”Om en profet eller en som har drömsyner träder fram hos dig och han ger dig något tecken eller under, och sedan detta tecken eller under som han talat med dig om inträffar och han då säger: "Låt oss följa andra gudar, gudar som du inte känner, och låt oss tjäna dem", då skall du inte lyssna på den profetens ord eller på den som har drömsyner, ty HERREN, er Gud, prövar er för att finna om ni älskar HERREN, er Gud, av hela ert hjärta och hela er själ.”

Så begrunda det här ordentligt: att tecken och under aldrig är något som kan bekräfta förkunnares äkthet. Falska profeter och förkunnare kanutföra stora ting och det är också deras stora fokus, det såg vi tidigare i Matteusevangeliets kapitel 7.

Svara


Björn Sat, 18 May 2019 16:55:03 +020

Svar till Marita.

Helt rätt o sant det du skrev👍🏻

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 17:00:02 +020

Nu blev det fel när jag skulle kopiera in texten här från Bibelfokus🙂. Vårt fokus ska inte vara de andliga gåvorna och dess manifestationer.

Svara


Bengt Sat, 18 May 2019 17:00:22 +020

Precis så är det sas

Alltför många blir bedragna tyvärr

Svara


Björn Sat, 18 May 2019 17:03:08 +020

Skulle ju väldigt enastående konstigt om det isf skulle leda till människors räddning och frälsning om det vore från en spådomsman. Mark 3:20-30

Svara


Bengt Sat, 18 May 2019 17:23:07 +020

Det kan hända att människor blir frälsta även

Inom osunda sammanhang

Svara


Peter Sat, 18 May 2019 17:43:43 +020

Svar till Bengt.

På vilket sätt är Betel Church livsfarliga? Beskriv gärna, jag är helt okunnig om dom där i Californien.

Svara


Björn Sat, 18 May 2019 17:48:48 +020

Jag tror i alla fall att det Simon och Örjan håller på med är helt rätt i Guds ögon. Inget tvivel om den saken.

Svara


Björn Sat, 18 May 2019 17:49:53 +020

Svar till Lasse.

Håller helt med 😊

Svara


Lillibeth Sat, 18 May 2019 18:02:09 +020

Helt sant Bengt ,Bethel Church far med villoläror. Simon har varit där vilket han säger på video som finns på nätet. Uppmaning till att vara frimodiga i att pröva andarna. Många sitter fast i rädslor att de har fel och kränker någon. Men inte minst kända personer som har stark genomslagskraft måste prövas. Av vilken anledning måste det vara sant det de säger? Hur sanna är dessa historier om någon som gjorde si eller så? Bara för att man själv säger att man är sänd från Gud eller att Gud har sagt, är inte entydigt med att det är med sanningen överenstämmande. Vakna till inför sakernas tillstånd. Vi lever i en sen tid. Den falske profeten kommer också att tala med en len och lockande röst.

2Kor 11:13 Ty sådana är falska apostlar, bedrägliga arbetare, som förställer sig till Kristi apostlar. 14: Och det är inte underligt, ty Satan själv föreställer sig till en ljusets ängel.

Lillibeth

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 18:14:01 +020

Svar till Peter.

Läs gärna här http://www.bibelfokus.se/bill_johnson3

Svara


Bengt Sat, 18 May 2019 18:16:32 +020

Helt rätt liliibeth

Bethel Church står för en slags newagekristendom

Där mycket obibliskt ingår

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 18:27:37 +020

Svar till Bengt.

Precis Bengt. Har man varit i dessa orena sammanhang så behöver man omvända sig från falska läror och bekänna det som synd att man lyssnat på det.

Svara


SAS Sat, 18 May 2019 18:31:00 +020

Nu har något sådant gilla troll varit framme här igen kan man se 😃. Men vi lever inte här för att bli gillade av människor. Och när man står upp för sanningen så är det inte så att man alltid blir älskad. Det finns mycket flum idag i svensk kristenhet..

Svara


Björn Sat, 18 May 2019 18:51:13 +020

Så för att NÅN skulle ha varit i Betel Church. Är det ett likhetstecken med en stor VARNING för den person då? Är det så det menas?

Svara


Björn Sat, 18 May 2019 18:56:02 +020

Nej usch nu lämnar jag denna löjliga diskussion.

Svara


Bengt Sat, 18 May 2019 19:58:33 +020

Varför ska man besöka någon osund församling?

Jag ser ingen anledning

Svara


Lillibeth Sat, 18 May 2019 20:40:51 +020

Djävulen (inte han med bockhorn utan den slugaste av dom alla) lyckas lura och övertyga om att få Newage kristendom implementerad i kristna församlingar. Mycket fokus på helande där fokus på Jesus försvinner. Simon Ådahl är bara ett exempel men han får hållas i vissa kyrkor och då tror många att det är ok. En utslätad kristendom blir det hela där alla ska komma till himlen. Man blir inte varse om vad tiden är slagen alltså en minut i tolv! Sömnaktighetens ande. Hög tid att vända om. Jesus kommer väldigt snart.

Lillibeth

Svara


Lillibeth Sat, 18 May 2019 20:40:56 +020

Djävulen (inte han med bockhorn utan den slugaste av dom alla) lyckas lura och övertyga om att få Newage kristendom implementerad i kristna församlingar. Mycket fokus på helande där fokus på Jesus försvinner. Simon Ådahl är bara ett exempel men han får hållas i vissa kyrkor och då tror många att det är ok. En utslätad kristendom blir det hela där alla ska komma till himlen. Man blir inte varse om vad tiden är slagen alltså en minut i tolv! Sömnaktighetens ande. Hög tid att vända om. Jesus kommer väldigt snart.

Lillibeth

Svara


Marita Sat, 18 May 2019 20:56:29 +020

Svar till SAS.

Ok jag ser vad du skriver, men om det leder till människors omvändelse förkrosselse och gudsfruktan,vilket det gjort med Simon Ådahl,är inte det bibliskt

Av frukten känner man trädet.

Varna om du fått mandat från Gud att varna och inte hej vilt basunera ut din åsikt om en Guds tjänare

Man kan var och en pröva andarna och se huruvida de är från Gud el ej.Lev i ordet lev i bön,det håller oss på vägen

Av frukten känner man trädet

Frid

Svara


Lasse Sat, 18 May 2019 21:08:14 +020

Svar till Marita.

Tack Marita, håller med dig Jesus sa den som gör sådana kraftgärningar......, se hur de älskar varandra. Önskar dig en välsignad kväll, lyssna gärna på nu är du fri med Simon 🙏☝

Svara


Lasse Sat, 18 May 2019 21:18:08 +020

Svar till Björn.

Björn jag har varit på Hillsong, har Simons CD i bilen, så jag är redan dömd, orkar inte heller mer, vi är väl helt vilsna du jag och Marita. För mig räcker det med att Jesus är Kung min Herre o Gud. Önskar er alla Jesu nåd och frid som överstiger allt förstånd

Svara


Lillibeth Sat, 18 May 2019 21:34:44 +020

Lasse,det är inte försent. Rensa ut skräpet bara om du nu inte vill slå dövörat till och fortsätta att sova. Vill bara visa på en annan sida av myntet. Bättre sent än aldrig. Valet är ditt. Jesus kommer snart.

Lillibeth

Svara


Stefan Jonasson Sat, 18 May 2019 22:00:30 +020

Ibland spejsar det ut lite grann... Ganska lustigt.. Paulus talar om det i 1kor 3:1-5 rubriken lyder GUDS MEDARBETARE bröder säger han.. Då betyder det att han talar till bröder frälsta människor... Själv kunde jag inte tala till er som andliga människor utan till köttsliga människor... Spädbarn i KRISTUS.. Fast föda fick ni inte ni tål det inte ännu det gör ni inte nu heller.. Eftersom ni är köttsliga så länge det råder avund och strid bland er, är ni då inte köttsliga och lever som alla andra (otroende)... Obs ändock frälsta och bröder men köttsliga som dom otroende spädbarn... Den ene säger jag håller mig till den och den andre till den pastorn och samfund en del är så stora att dom säger att jag bara håller mig till KRISTUS och har full koll på GUDS VILJA och är bättre än alla andra... Ganska intressant det som står i 1korinterbrevet om alla förmaningar och beskrivningar hur kristna kan bete sig... Jag själv tar ofta åt mig av det som står där och försöker att göra något åt det man brister i... Vi är frälsta av nåd och förklarad rättfärdiga.. Men några 😇 helgon är vi inte i vårat beteende alltid......

Svara


Peter Sat, 18 May 2019 22:24:26 +020

Svar till Lillibeth.

Håll tyst med dig nu, det räcker nu 👹

Svara


Peter Sat, 18 May 2019 22:27:19 +020

Säger precis som Marita skrev förut. Varna OM du har fått mandat ifrån Herren. Annars håll klaffen.

Svara


David Sat, 18 May 2019 22:34:59 +020

Jag var i Clara i går kväll o lyssnade till Simon o Örjan. Både gjorde riktigt bra ifrån sig o pekade tydligt på evangeliet som Guds kraft till frälsning! I övr var kvällen en total o fullständig katastrof. Det var stökigt o rörigt. Arrangörerna agerade på sätt som gav begreppet ”bedrövligt dåligt”, en helt ny dimension. Mot slutet av kvällen reste sig Örjan o Simon upp o började mitt framför alla plocka ihop sina grejer. Allt medan en rå o helt kärlekslös kvinna, som sa sig vara arrangör, basunerade ut malplacerad ren dynga som skapade en direkt morbid stämning o som fick folket att lämna sina bänkar o gå därifrån. Jag går aldrig dit igen om den kvinnan finns med i bilden.

Svara


Lasse Sat, 18 May 2019 23:29:14 +020

Svar till Lillibeth.

Jag är långt ifrån felfri, jag syndar fast jag inte vill det, Jag är lika beroende av Jesu nåd som luften jag andas, min relation till Jesus lämnar jag inte, var milimeter från att dö Jesus betyder allt för mig

Svara


Peter Sun, 19 May 2019 01:06:44 +020

Svar till David.

Vad hette den kvinnan?

Svara


SAS Sun, 19 May 2019 07:17:26 +020

Svar till Marita.

Mandat från Gud har vi fått att pröva allt samt även varna. De bibelord jag har lyft fram samt vikten av att pröva den andlighet som finns är det köttslig andlighet som pekar på mig och mina gåvor eller är det Jesus Kristus som blir ärad?

Guds frid Marita

Svara


SAS Sun, 19 May 2019 07:25:08 +020

Svar till Bengt.

Nej varför ska man dricka sig berusad av falska lärors vin som kommer från Hillsong och Betel Church och andra sammanhang. Andlig köttslighet har jag fått nog av. Var är talet om korsets budskap? Förkrosselse?Gudsfruktan? Idag Bengt är det få kristna i vårt land som har andlig urskillning. Man dricker sig full av oäkta vin. Ett annat evangelium men utan korsets budskap.

Svara


SAS Sun, 19 May 2019 07:31:07 +020

Svar till Peter .

Kanske du skulle pröva det Lillibeth skriver? Att be folk hålla klaffen är inte andlig frukt🙂

Svara


Lillibeth Sun, 19 May 2019 08:38:02 +020

Att vända om till grunden, släppa det gamla invanda och söka sanningen är omtumlande.

Bed Herren om öppnade ögon i denna sena tid. Sanningen ska göra er fria.

2Tim 1:7 Ty Gud har inte gett oss fruktans ande utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens ande.

Lillibeth

Svara


Marita Sun, 19 May 2019 10:57:30 +020

Svar till SAS.

Talet om korset är en dårskap för den som inte tror.Både korset och uppståndelsen är viktiga.Jesus hängdes på korset,är inte där idag.Jesus han är uppstånden och lever än idag.Hans uppståndelsekraft verkar fortfarande.

Ang trosrörelsen.Kan säga utan att reta upp någon nu, jag är stolt över att genom Herrens tilltal fått gå på LOs bibelskola

Med detta sagt,så för mig har trosfökunnelsen varit de bästa som hänt mig,sedan hur de olika församlingar fungerar är inte min sak att döma el avskräcka.Jag vill vara och är där Herren satt mig.Som väktare.Men ibland SAS får man vara på ställen där Gud kanske behöver både visa och lära oss något,den resa kommer man inte heller undan när man går med Herren.Den håller en ödmjuk,och bedjande, mitt i det jobbiga, mao ett arbete i det fördolda

Var rikt välsignad SAS

Förlåt dem oss skyldiga äro..................................................... Jesus förlät allas våra synder,han som var UTAN SYND

Svara


SAS Sun, 19 May 2019 11:17:05 +020

Svar till Marita.

Tror du Marita får sätta dig in i mer vad som trosförkunnelsen står för. Har själv varit i den båten och lyssnat på fel undervisning som inte har det äkta sanna evangelium. Du säger att trosförkunnelsen är det bästa som hänt dig. Tyvärr så visar Bibeln på att den förkunnelsen inte är grundad på klippan Kristus. Så frågan Marita vilket evangelium vill du ha? Jag skulle rekommendera dig att läsa boken "Allt är inte Gud som glimmar" med Sven Reichmann. Så mycket skada Trosrörelsen har orsakat människors liv är sorgligt.

"Inte minst under kyrkans första tid kom det många 'väckelser' som byggde på ett falskt budskap. I dag kan vi vara tacksamma över att de inte kom att prägla kyrkan mer än de gjorde. De togs emot med jubel men de stämde inte med evangeliet. Det fanns människor som prövade och fann att främmande tankar kommit in.

Nya evangelier är i regel 'bättre' än originalet. Entusiasmen är därför inget bra mått på budskapets äkthet. Under och tecken förekommer även utanför kyrkan och ger heller ingen säker ledning.

I den karismatiska väckelsens spår har vi nåtts av ett budskap som är mer än 50 år gammalt – trosförkunnelsen. Problemet är dock inte att det är för gammalt utan att det är för nytt. Eftersom det varken stämmer med Bibeln eller erfarenheten skapar det onödig splittring och förvirring.

Sven Reichmann som själv tidigare samarbetade med trosförkunnare red

Var Välsignad Marita

Svara


Marita Sun, 19 May 2019 12:21:33 +020

Svar till SAS.

Jag vet nog och mer än så.Finns ingen anledning ta upp det här

Men,,,Lätt att säga och så gäller även mig själv också , så klart.......Vi ska enl budordet förlåta dem oss skyldiga äro

Jesus förlät allas våra synder

Jag sysftade på mig själv,ang trosförkunnelsen, jag var/är tacksam för den tiden på bibelskolan, jag behövde verktygen .Guds ordet fick förklaringar och levandegjordes av mycket bra bibellärare.Jonny Foglander bl.a och Carl-Gustav Severin för att nämna några. Det varpå den tiden och den är jag tacksam till Gud för,,

Det är bara av Guds nåd att det inte är ute med mig/oss,för livets resa har inte varit lätt men med Guds trofasta hand och som VITTNET I SKYN har jag fortsatt vandringen med den gode Herden. Ps 23. Med blicken på Jesus,

Shalom

Svara


Tord Ivarsson Sun, 19 May 2019 12:26:30 +020

Svar till Alf.

Profeternas samtida, stenade dem. Barnen till dem som förföljde, putsade upp gravstenarna.

Smith Wigglesworth röjde vägen för Andens verk till räddning för 10000-tals individer, och påverkade genom sitt vittnesbörd 1000-tals Herrens tjänare, samtida och efterföljade.

Smith W. är 1900-talets störste själavinnare, som stod i ständig kontakt med Guds tron.

Svara


Tord Ivarsson Sun, 19 May 2019 12:30:37 +020

Svar till Tord Ivarsson.

Och Smith Wigglesworth var inte populär bland den samtida religiösa eliten.

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 13:46:36 +020

Jag tror inte att Gud vill att vi ska gå på livets

Ords bibelskola

Det finns bra bibelskolor

Också

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 13:47:52 +020

Och varför ska vi ta emot ett nytt evangelium?

Som inte kommer från bibeln

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 13:51:28 +020

Svar till Bengt.

Varför tror du så, vad har du för erfarenhet av deras skola bett? Guds tankar är så mycket högre än våra

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 13:52:04 +020

Svar till Bengt.

Bengt ska det vara

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 14:06:52 +020

Jag har fått kunskap om vad det handlar om

Men dom som går där gör ju det på egen risk

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 14:07:44 +020

Och Gud vill inte att vi ska få.i oss något onyttigt

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 15:00:19 +020

Svar till Bengt.

På vilket sätt har du fått den kunskapen?

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 15:01:32 +020

Svar till Bengt.

Vad är risken med att gå där?

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 15:28:57 +020

Jag har fått det genom människor som varit

Lyhörda inför det Gud sagt

Och genom litteratur

Faran är det osunda som lärs ut där

Svara


SAS Sun, 19 May 2019 15:31:40 +020

Svar till Bengt.

Bra Bengt du har andlig Klarsynthet. Många ska bli bedragna av dessa falska läror/lärare. Ett falskt evangelium utan Korsets budskap.

Svara


Lillibeth Sun, 19 May 2019 15:40:12 +020

Till Lasse . Är det farligt att köra ner i ett svart hål? Varör finns det traikskyltar som varnar?

En blind leder en blind heter det ju. Du kan börja med att slå upp din bibel och söka i ordet t.ex. om falska profeter och be om DHA:s vägledning. Fråga Gud om vad som menas så du får insikt om sanningen. Lögnen är förförande i denna värld. Djävulen är lögnens fader står det. Är allt som står i Bibeln taget från ingenstans eller det kanske är lögn det med?

Vi ska vara väktare och föra ut sanningen och varna för falsk agenda.

Lillibeth

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 15:52:50 +020

En gång frågade någon frank mangs om

Trosförkunnelsen

Han svarade att det inte kommer någon sann

Väckelse genom den

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 15:59:58 +020

Svar till Lillibeth.

I och med att vi inte känner varandra blir detta en meningslös diskussion! Jag håller mig till Jesus så även om jag kör ner i det svarta hålet är Han med mig och överger mig aldrig.

Svara


Lillibeth Sun, 19 May 2019 17:08:11 +020

Lasse , då kan det ju finnas andra som vill ta varning och faktiskt vaknar till över det som pågår. Det som Simon Ådahl håller på med är bara en del av det avfall som pågår i kristenheten. Bibeln varnar för det.

Matt. 13:15 Ty detta folks hjärta är förhärdat, och med öronen hör de illa, och sina ögon har de tillslutit, så att de inte ser med ögonen och inte hör med öronen och förstår med hjärtat och omvänder sig, så att jag får hela dem.

Lillibeth

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 17:17:51 +020

Svar till Lillibeth.

Vad ska jag rent konkret göra

Svara


Lillibeth Sun, 19 May 2019 17:53:31 +020

Lasse, se till det som skrivits tidigare. Gud hör bön.

Lillibeth

Svara


Leif Sun, 19 May 2019 18:20:55 +020

Svar till Lasse.

Ja du Lasse! Det är inte lätt att vara ett Guds barn som kämpar med att vilja älska sina syskon. 🤔

Jag har liksom Sas varit på möte där våra bröder Simon och Örjan höll i förkunnelsen. Den kritik som återigen här lyfts fram om dem är från syskon utan förmågan att bedöma rätt.

Att döma syskon som några här inne gör pga vad Lennart Jaretegs sida skriver och anser är inte detsamma som om man hade urskiljningens gåva i funktion, alldeles tvärtom, så handlar det som vanligt ofta om omognad och förvirring från syskon som ofta hamnat lite i ingenmansland.

Att någon också upprepar det som blivit som ett mantra eller klyscha om hela trosrörelsens besmittelse av Jds-läran säger en hel del. Nivån blir tyvärr väldigt låg och tråkig.

Det finns givetvis alltid sånt som är sämre och bättre inom kristenheten, men problem uppstår när syskon som saknar Andebedömningens förmåga högljutt dömer ut andra syskon inför världens vakande ögon. Tala om förvirring som den onde njuter av🙄

Jesu frid...

Svara


Hasse Heller Sun, 19 May 2019 18:27:35 +020

Tyvärr så är många som lever på att kommentera och sätta sig över andra inte med i någon församling. De hittar bara fel och står hellre utanför. Vi har inga felfria församlingar och att tala illa om församlingar typ L.O som är en bra församling. Att inte vara med i en församling är som att vara en kolbit som hamnat utanför elden och som har svalnat. Guds kärlek över er alla och ha en fin söndagskväll. Hasse

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 18:30:36 +020

Jag håller inte med om att den är bra

Men den har börjat gå åt rätt håll

Men en del saknas tyvärr

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 18:31:58 +020

Och jdsläran är en mycket farlig lära

Som man inte ska anamma

Svara


Leif Sun, 19 May 2019 18:54:53 +020

Svar till Bengt.

Hur ofta har du Bengt personligen varit och lyssnat till denna Jds förkunnelse?

Har det hänt det senaste året, det senaste decenniet eller har det hänt överhuvudtaget, låt höra?

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 19:05:56 +020

Nej

Men tyvärr är det inte alltid så att allt förkunnas

Som lärs ut till alla

Svara


Lillibeth Sun, 19 May 2019 19:17:27 +020

Alldeles för hemtamt och sömnaktigt i många församlingar. Ekumeniken är förödande och närmande till RKK är bedövande. Men inifrån en församling kan du som enskild aldrig få någon förändring när det har skenat iväg. Se bara på det mest extrema exemplet Knutby, tidigare en Filadelfia församling. Ja det arbetas nog mer än någon anar bakom stängda dörrar. Målet är att alla ska med... se vidare Uppenbarelseboken vad som sägs om de sista tiderna.

Lillibeth

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 19:21:23 +020

Livets ord bör ta hem och sälja per Arne imsens

Bok Inga andra Gudar

Svara


Leif Sun, 19 May 2019 19:43:13 +020

Svar till Bengt.

Jag anade nästan så!

Jag har däremot personligen hört åtskilliga predikningar från både trosrörelsens håll här i Sverige, "och vad jag kan minnas" endast hört en liten antydan åt det hållet, och då var det av en f.d ungdomspastor inom pingströrelsen!

Men det jag vänder mig emot i dessa diskussioner är den råa attityden hos flertalet tyckare. Det är alltså inte varnandet jag är emot utan en kärlek som har kallnat även bland just er som menar er varna!

Att varna utan att älska Guds pånyttfödda barn, dem som Jesus älskar ur djupet av Sitt hjärta är endast klingande och skrälliga cymbaler, ingen vacker musik, ett Andelöst skrammel. Det som är äkta uppmanar till kärlek och bön för syskon som har hamnat i osundhet.

(1 Joh 5:16‭-‬17)

Om någon ser sin broder begå en synd som inte är till döds, skall han be, och Gud skall ge liv åt honom, åt dem som inte begår synd till döds. Det finns synd som är till döds, och jag säger inte att man skall be för den. All orättfärdighet är synd, men det finns synd som inte är till döds.

Däremot finns det givetvis gränser som måste dras, men då handlar det om annat än lite ovishet och omogenhet hos våra egna syskon. Det är en större synd att inte älska dem Jesus befallt oss att älska än att ha lite omognad i vår förkunnelse...

Döm rätta domar!

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 20:04:38 +020

Svar till Leif.

Tack för en kärleksfull förklaring 💝tack för hjälp med bön för min dotter Leif tentorna gick bra även att hon var så förkyld o febrig, samt hennes klasskompisar från livets ord 🙏

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 20:09:57 +020

Svar till Leif.

För vår Gud är allting möjligt🙏

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 20:35:04 +020

Finns det två lasse här på forumet?

Är du lasse den lasse som skrivit en del

Här tidigare?

Som blev svårt skadad i en olycka?

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 20:37:19 +020

Det är inte kärleksfullt att inte varna för det

Som för människor bort från Gud

Vi måste varna och hålla oss borta från det som

Är osunt och obibliskt

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 20:39:04 +020

Svar till Bengt.

Stämmer Bengt

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 20:43:57 +020

Precis som reichmann skrev allt är inte Guld

Som glimmar

Det är farligt att leka med elden

Bibeln varnar för att lägga till eller dra ifrån något

Vi får inte göra det

Svara


Peter Sun, 19 May 2019 20:45:22 +020

Hos Bethel Church blir massor av människor upprättade och helade till sin invärtes människa. Det har väl ALLTID varit så i alla tider, att där den Helige Ande är mycket verksam. De ställena blir hårt attackerade och angripna utifrån och inte heller sällan ifrån de egna leden. Andra kristna som står för största delen av påhoppen. Och de allra flesta har inte ens varit där utan har bara läst om ställena. Och bygger hela sin uppfattning på det.

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 20:47:24 +020

Vi behöver vara vakna den sista tiden

Så mycket som vill dra oss ifrån.Gud

Be om vägledning

Att Gud visar vad som är falskt och vad som

Är äkta

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 20:49:26 +020

Bethel Church är bland det värsta

Det är livsfarlig newagekristendom

Det ska vi inte ta del av alls

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 20:52:18 +020

Men vi kan gärna be för bill johnsson och hans

Kumpaner

Att dom hittar rätt och vänder om

Svara


Leif Sun, 19 May 2019 21:20:31 +020

Svar till Peter.

Det är tragiskt nog så att det ofta är från de egna omogna leden som den värsta kritiken kommer när Anden är verksam. Men kritik mot det äkta kommer det att vara ända till slutet liksom det också var när Andens utgjutelse begynte. Där väckelse råder där frodas också kritikerna, det bara är så! 🙄

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 21:32:24 +020

Men i så många fall är ju varningar befogade

Det är så ofta en annan Ände än Guds som är

Verksam

I så många sammanhang

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 21:33:14 +020

Förlåt

Ska vara ande

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 21:48:33 +020

Svar till Peter.

Så är det Peter där Guds ande är finns det frihet både i Betel och på Hillsong blir möter många Jesus till upprättelse 🙏💝

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 21:49:46 +020

Svar till Bengt.

Vad tänkte du på, om det vart jag 😊

Svara


Stefan Jonasson Sun, 19 May 2019 21:56:17 +020

Min erfarenhet av tros förkunnelse är att dom var totalt överandliga och helt utspejsade... Läste reichmans bok och fick lite perspektiv en bra analys av fenomenet... Men tiden har flutit.. Och det har mognat och jag har försonats med med det och accepterar alla mina trossyskon och församlingar som är lite överkarismatiska... Även fast inte jag är så... Jag tror har en stor plan för kyrkan i Sverige och att vi ska kunna förkunna evangelium om GUDS NÅD till vårt folk.. Och lägga bort allt barnslig.. Växa upp till mognad och hålla oss till apostlarnas rena lära om frälsningen.. Och GUDS GÅVA FRÄLSNINGEN I JESUS KRISTUS..

Svara


Lillibeth Sun, 19 May 2019 22:00:36 +020

https://www.youtube.com/watch?v=4REeHh_KFqM

Detta är vad äkta undervisning handlar om.

Lillibeth

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:14:42 +020

Svar till Lillibeth.

https://youtu.be/49-teEjTDR0

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 22:21:27 +020

Hur menar du lasse?

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:22:11 +020

Svar till Bengt.

Svar till Bengt.

https://youtu.be/pI58tB0ZBLA

Svar till Bengt.

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 22:24:03 +020

Nej newagekristendom som bethel Church

Ska vi inte ha någon kontakt med

Däremot be för bill och dom andra vilsna

Själarna

Att dom upplever hur fel dom kommit

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:24:15 +020

Svar till Bengt.

Undrade bara varför du undrade om det var jag😊

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 22:25:35 +020

Bengt Johansson

Han är bra

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 22:26:51 +020

Jo jag var inte säker

Har du barn?

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:30:30 +020

Svar till Leif.

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:31:30 +020

https://youtu.be/IW1bCre0m9E

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:34:34 +020

Svar till Peter.

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:34:34 +020

Svar till Peter.

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:34:34 +020

Svar till Peter.

Svara


Peter Sun, 19 May 2019 22:42:57 +020

Svar till Lillibeth.

Det är ju för bra att du kan och vet allra bäst, vi har förstått det nu.

Svara


Peter Sun, 19 May 2019 22:48:35 +020

Svar till Lillibeth.

Jak 4:11

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:48:53 +020

Svar till Peter.

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 22:48:53 +020

Svar till Peter.

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 22:49:31 +020

Vi måste lyssna på Gud och på hans ord

Vi kan alla komma vilse

Så mycket villoläror som kommer i denna tid

Vi får alla se upp

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 22:50:54 +020

Så många som vill föra oss bort från sann

Kristendom

Från det sunda

Svara


Peter Sun, 19 May 2019 22:51:03 +020

Svar till Lillibeth.

Rom 14:4

Svara


Peter Sun, 19 May 2019 22:51:04 +020

Svar till Lillibeth.

Rom 14:4

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 22:55:43 +020

Glömmer ni den falska ekumeniken?

Att alla kyrkor ska gå med

Det är något att vara vaksam på

Svara


Leif Sun, 19 May 2019 23:05:49 +020

Svar till Lasse.

Bengt får sin kunskap mest från Bibelfokus anar jag, vilket har blivit som en slags väktaravgud för många församlingslösa och en del andra!

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:12:37 +020

Svar till Peter.

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:17:49 +020

Svar till Peter.https://www.apg29.nu/a/3tp

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:21:08 +020

Svar till Bengt.

Det har jag barnbarn ochså

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:21:38 +020

Svar till Leif.

Synd😥

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 23:25:19 +020

Jo men inte bara det

Även från en man som var en profet

Och jag har upplevt själv att vissa sammanhang

Varit osunda också

Och undviker dom

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 23:31:41 +020

Ni är väl medvetna om att det står om att det

Ska bli avfall den sista tiden?

Och att så sker

Det är ju detta vi ska vara vaksamma inför

Djävulen kan få mycket att likna andens verk

Sann kristendom

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:35:54 +020

Svar till Bengt.

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:35:56 +020

Svar till Bengt.

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:36:36 +020

Svar till Bengt.

https://www.apg29.nu/a/6sv

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:39:59 +020

Svar till Bengt.

Svara


Lasse Sun, 19 May 2019 23:40:00 +020

Svar till Bengt.

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 23:43:55 +020

Vi får vara på vår vakt

Svara


Bengt Sun, 19 May 2019 23:45:06 +020

Och varna varann

Det är kärleksfullt att göra det

Svara


Leif Mon, 20 May 2019 05:09:08 +020

Svar till Bengt.

Det är inte kärlek om man ständigt talar illa om Jesu barn och egna syskon inför hela den ofrälsta världen Bengt! 🙄

Svara


Leif Mon, 20 May 2019 05:13:58 +020

Svar till Bengt.

Att varna för new age och andra religioner är ok men inte ständigt varna för sammanhang där människor älskar Jesus och frälser människor 🤔

Något har blivit galet!

Svara


Lillibeth Mon, 20 May 2019 07:26:26 +020

Till Peter Luk 17:13

Hela Bibeln är sann och jag kommer inte att slänga med Bibelord, om du tror det.

Viktigt att vara väktare på muren eftersom många föredrar att sova. Vakna folk!

Uppmaning och utmaning fråga Gud vad som menas med det! (Om du blir arg på mig så nyttjar det inte till något, utan är du seriös så lägg fram frågetecknen och tvivel inför Gud).

Lillibeth

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 08:13:31 +020

Men vi ska varna för de villoläror man har på

Bethel Church

Eftersom dom drar människor bort från Gud

Och kan göra att människor går förlorade

Dom är inte att leka med

Likaså andra ställen som kommit fel

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 08:14:33 +020

Och älskar människor Jesus när man förvränger

Bibeln

Svara


Lillibeth Mon, 20 May 2019 08:34:34 +020

https://www.youtube.com/watch?v=nGCsx2cdCo0

Spännande video för att tänka lite utanför vårt eget.

Lillibeth

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 09:18:48 +020

Och människor kan bli frälsta även hos jehovas

Vittnen och mormonerna

Trots att det är sekter med villoläror

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 09:20:26 +020

Hans böcker är bra

Men han dog tyvärr nyligen

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 09:22:20 +020

Vi ska be för alla falska lärare och predikanter

Att dom hittar rätt

Att dom vänder om

Att dom lämnar villolärorna

Svara


Leif Mon, 20 May 2019 09:39:34 +020

Svar till Bengt.

Med den måttstock som Bibelfokus har förvränger alla utom de själva Bibeln! De saknar på något sätt insikt även om jag håller med om en hel del de säger. Det finns brister inom kristenheten men, likadant finns det brister hos Bibelfokus som de själva inte ser. Det fungerar inte alls att uppmana alla till att ta avstånd från i stort sett hela Kristi kropp, vilket de som är följare till detta gäng gör.

Det finns alltför många får som riskerar att hamna i ännu större ensamhet och blir lätta byten för den onde om man lämnar sina församlingar. Jag har i vissa fall också uppmuntrat till detta bl.a när det gäller Svenska kyrkan och Equmeniakyrkans samfund pga homovigslarnas inträde, men då menar jag i första hand att församlingar som är delar av dessa samfund bör sikta mot utträde.

Enskilda är så olika så där bör vi vara mer försiktiga. I vissa fall klarar sig inte svaga sökare och kristna nyfödda utan den kristna gemenskapen även om den gemenskapen är skadad på ett eller annat sätt.

Svara


Marita Mon, 20 May 2019 10:39:32 +020

Svar till Bengt.

Vad kommer det vid om detta faller,gå du med Jesus och be för detta istället.Låt Gud få ta hand om den församlingen.

Älskade vän, ju mer som skrivs i tråden här,märks väl och tydligt vem den personen är.

Du kan blir fri från fruktan, i Bibeln står aldrig ordet "livsfarligt" bara det ordet visar på du är nog lite desperat min vän. Håll dig nära Jesus idag,HAN ÄLSKAR DIG och vill umgås med dig i dag.Han knackar på dörren och vill komma in i till digTa emot hans kärlek💝

Svara


Janne Mon, 20 May 2019 11:42:15 +020

Har läst igenom de flesta inlägg på denna sida. Ni kallar er kristna. Ni kastar ”skit” på varandra. Vem vill bli som ni inte jag i alla fall, om det är så här att vara kristen eller frälst som ni kallar er vill då inte jag vara med i era sammanhang. Ni beter er ju värre än värst. Inte I idrottsrörelsen eller politiken beter man sej inte på det sätt ni så kallade kristna agerar, är ni verkligen kristna som bibeln skrivet om, har ni Jesus i centrum? Tveksamt då skulle ni inte låta som ni gör.

Svara


Leif Mon, 20 May 2019 12:06:49 +020

Svar till Janne.

Bra Janne, du säger det många som skriver här inte alls förstår fastän man menar sig själv för att vara vis! Tack för din kommentar, och jag hoppas att insikten kan växa till...

Svara


Marita Mon, 20 May 2019 12:15:03 +020

Svar till Janne.

Nja vi är inte värre i ordkastning än det du tog upp

Men du har rätt i det Janne,om inte världen utanför kan se hur vi behandlar varandra då är det inte så mkt värt..Egentligen så ska vi enl ordet försvara varandra,inte tillåta dj.n komma in med split ock kiv,precis detta som är hans strategi.Vi försvarar inte dumheter men det finns alltid ngt gott att säga för att täppa till den onde.

Vi ska välsigna inte duellera mellan gott och ont

I denna tråd handlade det från början om Guds fine tjänare Simon Ådahl.Han hängdes ut felaktigt och detta är så beklagligt.Gud förlåt dem oss skyldiga äro.

Önskar dig en god dag Janne och välsignelse

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 12:32:02 +020

Men vi ska hålla oss borta från alla villoläror

All newagekristendom

Allt detta som tar oss bort från Gud

Men Gud kan förnya människor

Göra dom sunda igen

Det gäller alla som är osunda

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 12:35:41 +020

Jo du kan ha rätt i en del i det du skriver Leif

Det är inte bra att stå utanför heller

Och många tros-församlingar har ändå blivit

Sundare i alla fall

Och det är bra

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 12:37:34 +020

Jag menar väl

Jag upplever inte att jag förtalat någon

Men fler behöver be för dom förvillade och

Osunda

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 12:43:06 +020

Och vi behöver bli bibellsare i än högre grad

Och vara nära Jesus och vandra i Anden så

Vi lättare upptäcker vad som är sunt och osunt

Svara


Leif Mon, 20 May 2019 14:20:50 +020

Svar till Marita.

Ja, Simon och Örjan är två enkla Jesu lärjungar som blivit utrustade av Guds Ande med förmågan att tala ut kunskapens ord till alla möjliga de möter. Det är ju inte så att dessa då också måste vara exakta, precisa och duktiga i allt de gör, att deras predikningar måste vara fullkomliga efter teoligimästarnas mått mätt.

Nej, de är vanliga kristna som på sina egna personliga unika sätt med Andens hjälp leder människor till Jesus, inte mycket annat. Att de har varit och besökt Betelchurch betyder inte mer än att någon har besökt en biograf någongång. De var nyfikna på att i verkligheten få uppleva något de hört talas om liksom vissa kristna är sugna på att besöka en filmvisning de hört talas om.

Men man behöver inte bli besatt bara för att man besöker något någon enstaka gång, inte ens om man blir god vän med projektoransvarig om liknelsen kan förstås?

Därför bör man heller inte lyssna till dem som sprider sådana osanninga, och absolut heller inte sprida dessa osanningar vidare.. Det är inte något gott verk hur mycket man än har tutats i att det skulle vara!

Svara


Leif Mon, 20 May 2019 14:23:44 +020

Svar till Leif.

Hoppas inte att du Marita trodde att jag riktade något mot dig utan tvärtom så håller jag bara med dig... 👍

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 14:56:19 +020

Men när det inte är osanningar

Många tror nog att dom kommit rätt

Fast dom inte har det

Det läromässiga avfallet är ett tidstecken

Så också den falska ekumeniken

Ingen måste ta det här på allvar

Jag vill bara i all välmening varna för det osunda

Det ska vi göra

Men vi ska också be för dom människor som

Hamnat snett

Och älska dom

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 14:58:54 +020

Djävulen vill förvilla alla kristna

Genom att ta in villoläror mitt i församlingar

Och kyrkor

Tiden är ju också kort

Så han har mycket bråttom

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 16:10:46 +020

Svar till Leif.

Svar till Janne.

Håller med, inte vår uppgift att hålla någon dom över människorna, allra minst med personangrepp på Simon

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 16:35:41 +020

https://youtu.be/mv4LRl2KI2M

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 16:44:47 +020

Svar till Marita.https://youtu.be/eZj0iIa7f44. Fin text 💝🙏

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 16:45:58 +020

Jag vet inte om jag kommit med personangrepp

Det är läran jag varnar för

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 16:47:30 +020

Vi ska ju finnas till för varann

Varna och förmana

Gärna rekommendera sunda förkunnare

Sådana finns också

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 16:49:00 +020

Vi är väl inte ovänner för att vi upplevt olika

Angående vissa förkunnare

Och inte är överens riktigt

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 16:49:06 +020

Svar till Leif.

Din favorit ? 😊. https://youtu.be/95rylDCxqV0

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 16:53:40 +020

Svar till Bengt.

https://youtu.be/YKENjebBCMI

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 16:54:04 +020

Vi är ju överens om mycket ändå

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 16:55:14 +020

Svar till Lillibeth.

https://youtu.be/8kwkcKR65FI

Svara


Marita Mon, 20 May 2019 16:56:21 +020

Svar till Leif.

Näe har alls inte känt mig angripen av dig Leif el andra,vet att vi kan ha olika åsikter och behöver inte tycka lika,likasom vi är olika. Däremot om vi skapar oro oreda och förvirring tror jag att man bör hålla en låg ton. Det finns många som vi inte känner och många har själsliga skador,dem ska vi hellre hjälpa genom att se på Jesus. Vi ska som troende vara kristusbrev som leder till Jesus,då blir ingen vilseledd,ty Jesus är vårt enda rättesnöre i livet och hopp,inte församlingen

Sedan Adam och Evas fall är det problematiskt att få det perfekt...Bara hos Jesus i hans närvaro finns vila och ro och vi får kraft att göra det som åligger oss,,,att vara hans kristusbrev. Vandra i hans kärlek mot varandra,(även till dem utanför )så ofrälsta kan se och säga om oss."Se hur de älskar varandra"

Vi har med en stor Gud att göra,så vi behöver bara tro att han är mäktig att få ordning på oss.Han fick ordning på Simon Å🤗Det var inget skämt utan sant,hur han betedde sig bittert mot Gud.Detta vittnar han själv om

Fridhälsningar

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 16:57:00 +020

Svar till Peter.

https://youtu.be/7RUmWu6uhfg

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 16:58:44 +020

Svar till Marita.

https://youtu.be/wEBaJelDdBM

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 17:01:47 +020

Svar till Bengt.

Vadhttps://youtu.be/ckEOxVRdK4c

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 17:09:42 +020

Jo simon är nog ändå på väg åt rätt håll

Ändå

Men behöver renas från en del teologisk

Villolära

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 17:10:36 +020

Tack lasse

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 17:20:05 +020

Svar till Bengt.

💖💖💖

Svara


SAS Mon, 20 May 2019 18:01:20 +020

Ibland händer det att en bil kör ner i diket och behöver hjälp. På samma sätt är det med flertalet kristna i Sverige de följer och ser upp till falska lärare som druckit falsk vin på Betel Church, Trosrörelsen, Hillsong osv. Man saknar andlig urskillning och insikt i Guds ord. Inte konstigt Kristi kropp är så splittrad när man har öppnat sig för falskt evangelium där korsets budskap inte är i centrum. Nu vill man ha ett sockervadds evangelium istället. Det är med stor sorg hur man ser det ser ut i Kristi församling idag. Men så ska vi veta att vi är i den sista tiden nu. Snart kommer Jesus tillbaka var redo! Vi kan ha olika åsikter men vi måste våga pröva varandra vad som är sanning.

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 18:04:15 +020

Svar till SAS.

Korsets kung. https://youtu.be/4BEq-xg3jTg

Svara


SAS Mon, 20 May 2019 18:09:08 +020

Svar till Lasse.

https://www.youtube.com/watch?v=R7h8FPKLbpA&;list=LL5F2uwv1F8MejA_0zP2JOrA&index=17&t=0s

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 18:18:26 +020

Svar till SAS.

Jag gillar Emilia hon sjunger helt underbart 🙏 sprider värme och kärlek 💝

Svara


Bengt Mon, 20 May 2019 18:28:14 +020

Rätt det du skriver sas

Svara


Tord Ivarsson Mon, 20 May 2019 18:31:54 +020

Svar till Bengt.

Kritiken mot "JDS"-läran är mycket omotiverad utifrån Kristen tro.

Jesus DOG på Golgata. Punkt. Inga distinktioner.

Men på tredje dagen uppstod han!

Svara


Lasse Mon, 20 May 2019 18:46:21 +020

Svar till Tord Ivarsson.

Håller med dig, det viktigaste är att fokusera på Jesus och det Han gjorde på korset, samt kriga mot andevärldens onda furstar👾

Svara


Leif Mon, 20 May 2019 20:06:50 +020

Svar till Tord Ivarsson.

Håller också fullständigt med dig ang Jds-tjatet från vissa. Det viktiga är att Jesus dog en fullkomlig död på Golgata kors för våra synders skull och att alla som tar emot Honom och ber om sina synders förlåtelse blir Guds eviga barn.

Det har absolut ingen betydelse för den som tar emot Guds offerlamm om Han också dog andligen eller ej. Det är endast en teologifråga helt utanför frälsningens ramar som några enstaka, något vilsna i teologiska träskmarker, har blåst upp till att helt felaktigt handla om undergång eller ej!

Ett tag tyckte jag att det var ganska okej och logiskt med allt deras varnande, men! Ju mer jag satte mig in i vad de håller på med så har jag mycket klart fått insikt i hur också dessa själva är lurade och bundna i det de håller på med. Jag har personligen mött flera av dem i diskussioner och samma kalla bemötande om och om igen.

När man uppmanar till kärlek mellan syskon så är man en elak villolärare även fast detta är Guds tydliga befallningar till Sina älskade barn. Då är man en av de onda och hjärntvättade som vill falsk ekumenik fastän man klart och tydligt säger att man absolut inte vill falsk ekumenik o.s.v, o.s.v.

Det går inte att diskutera med denna skara av lurade väktare och det säger Anden tydligt är fel, men de vägrar lyssna!

Det säger mig allt!

Även många av det s.k och ofta självutnämnda "väktargänget" har hamnat i ett dike utan att förstå det själva, så! De som en gång trots allt började något korrekt har nu blivit vilseledande och på det sätt något lika villolärare själva.

Det har ringt varningsklockor inom mig under längre tid kring denna överdrivna skara.

Följ inte med i deras tåg Bengt, du blir bara alltmer förvirrad och besviken på allt och alla. Välj i stället som högsta prioritet att följa Jesu Ord om att älska dina syskon på allvar. Det kan vi göra samtidigt som vi med vishet står emot falska läror utan att på fel grunder döma ut allt och alla som nu ofta sker.

Ja!

Mycket smyger in ibland Guds folk idag, men det är dem som inte är äkta herdar som överger och drar sig ifrån fåren. Jesu äkta lärjungar tar striden inne tillsammans med fåren! Jesus och Hans skara flyr inte och står och skriker på avstånd, glöm aldrig det. Och när vi har förstått det kan vi ha ljus över var vi skall stå och vara till välsignelse på stabila fötter!

(Psaltaren 94:14)

Ty Herren förskjuter inte sitt folk, han överger inte sin arvedel.

(Joh 10:12)

Den som är lejd och inte är en herde med egna får, han överger fåren och flyr, när han ser vargen komma. Och vargen river dem och skingrar hjorden.

Att ta avstånd från egna är för det allra mesta inte rätt. Jesus gör tack och lov inte så bara för att vi råkar ha fel i vår teologi emellanåt. Nej Han står vid sina älskades sida både dag och natt, och det är Honom vi bör följa, inte sådana som uppmanar till att splittra och överge fåraskarorna...

Jag blir aldrig osams med dig Bengt. Jesus har sagt att jag alltid skall älska dig oavsett vad fienden vill, kram på dig broder😍

Jesu frid...

Svara


Leif Mon, 20 May 2019 20:09:53 +020

Ursäkta att jag blandade lite när jag svarade på Tords kommentar. Jag bemötte samtidigt Bengt under samma kommentar och hoppas att det kan förstås😇

Svara


Peter Mon, 20 May 2019 20:22:30 +020

Jag blev väldigt illa berörd av att en del ger sig på Simon Ådahl som det gjordes här. Helt respektlöst mot en man som arbetar heltid för Herren. En broder i Herren. Så får det bara inte gå till. Jag struntar fullständigt i om han besökt Bethel Church eller inte. Med vilken rätt ger man sig på honom och anklagar honom för att va spåman mm? Säg det ni som tror ni vet. Eller är det kanske rent av avundsjuka för att han går starkt med Herren och får vara med om väldigt starka saker. Som jag tror de flesta här inte varit ens i närheten av.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, måndag 20 maj 2019 kl. 20:54

Jesus söker: Karolina, Carola!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 20 maj 2019 08:18

Be att Gud ska öppna en väg för mig så jag hittar en ny bostad,det är akut.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp