Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Sinnesrogudstjänst...?

Har någon av er här erfarenhet av Sinnesrogudstjänster?

Sinnesrogudstjänst...?

Finns inte risk för att just sådant - i detta fall talar man om kuddar i bänkarna, ljus, avkopplande musik, mm - bara skapar en Gudstjänst där mysigheten blir Gudsupplevelsen, snarare än Gud själv?

Av Bertil Rosenius
lördag 8 februari 2020 21:16
Läsarmejl

Vad är nu detta?

Ordet dök nyligen upp som rubrik på ett Facebook inlägg och jag blev nyfiken: Vad är nu detta?

Jag vill genast förklara att jag inte vet! Därför är frågetecknet i rubriken mitt eget frågetecken. Dvs varken ris eller ros. Men det jag undrar är:

Behövs det ständigt så mycket nya former för Gudstjänster? Måste man skapa mönster och regler för att befrias från fariseismens mönster och regler?

Risken

Finns inte risk för att just sådant - i detta fall talar man om kuddar i bänkarna, ljus, avkopplande musik, mm - bara skapar en Gudstjänst där mysigheten blir Gudsupplevelsen, snarare än Gud själv? Där risken finns att det frammanas en syntetisk känsla av sinnesro - ett surrogat med placeboeffekt - som skymmer botbänkens eller bönekammarens Gudsmöte.

Har någon av er här erfarenhet av Sinnesrogudstjänster?

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Bertil Rosenius #Sinnesrogudstjäntst


99 kommentarer


x
Stefan Jonasson
lördag 8 februari 2020 23:21

Sinnesro bönen GUD ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.. En bön skriven av en präst och teolog.. Från 20talet...för tillfrisknande alkisar och narkomaner... Efter ett missbruk har man fått många skador i själen och kan plågas av skuld och skam över det förflutna... Vi som tror på JESUS vet ju vad den bönen betyder... Tolvstegs programmet om att en högre makt skall hjälpa oss fri från alkohol och droger och självinsikt och erkännandet av skuld och viljan att botgöra det vi gjort orätt mot våra medmänniskor.. 11 steget har med andlighet att göra söka förstå GUD som vi uppfattar honom... Därav sinnesro gudstjänster där människor med samma problematik kan samlas för att höra någon tala kanske en präst.. Och någon delar med sig av sin livsberättelse hur dom övervann sitt missbruk och går vidare...ungefär som en alfa kurs kan det vara ibland... Men eftersom många inte vet om JESUS och att han är försoningen för vår skuld och skam.. Så kan det förekomma lite new age flum och myskuddar och tända ljus.. Och självförbättrings... föresatser..mänskligt religiöst beteende som också förekommer i kyrkor tända ljus och annat yttre attribut.... GUD ser vårt hjärta och jag vet att många tillfrisknande narkomaner och alkisar har kommit till tro genom sinnesro gudstjänster och funnit frälsningen i JESUS KRISTUS...

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 12:32

Tack Stefan för info!

Jag upplevde framför alt en tveksamhet när man i sammanhanget talar om "kuddar, ljus och avkopplande musik". Och jag tänker att just i den mys-fasen, kan ligga en förrädisk närhet till new age och annat flum.

Jag har alltid varit och är rädd för att skapande vägar - via känsloupplevelser - kan skymma Gud, i stället för att föra fram till Honom. Dvs att man stannar i myshörnan - utan att komma ända fram - eller där möter andra krafter än Gud själv.

Svara

x
Johanna
söndag 9 februari 2020 12:43

Har varit på en sån i en domkyrka. Det va inga kuddar med i bilden. Den va väldigt rofylld och fylld av frid.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 13:52

Eftersom tolvstegs programmet är religiöst och politiskt obundet...Och talar om en högre makt.. Så tillåts alla sorters vinklingar av. Det vi kallar GUD eller en högre makt... Därför är en del inspirerad av österländskt tänkande och ser den högre makten som opersonligt universums kraft... Då kan man inte riktigt nalkas GUD som han är..på en del terapi behandlingar talas det om att ha en personlig ängel och andra new age filosofier... Men dom som tror på JESUS är med i denna saliga röra.. Och är precis på rätt plats mitt ibland sökarna... Vi kan förklara vem GUD är att han dog för våra synder och ger oss evigt liv och syndernas förlåtelse som en gåva

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 14:09

Citat: "...denna saliga röra..." slut citat!

Av det du berätta ovan blir jag snarare stärkt, än befriad, från min omedelbara upplevelse (när jag läste om det) att detta inte är "rent".

Och jag kan inte låta bli att referera till vad jag skriv tidigare, idag på morgonen, på min egen sida:

https://smulor.nu/jesus-ett-svard-6/

Svara

x
Sven Thomsson
söndag 9 februari 2020 14:25

Jag vet om en frikyrkoförsamling där ledarskapet ville ta ut kyrkbänkarna och i stället placera myssoffor och mysfåtöljer i kyrksalen. Säger det något om det andliga läget?
Men då var det en andefylld broder från en annan församling som sa: "Här ska inte vara några mysmöbler, utan Guds ord."

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 15:07

Jag tror att det är så här att en del kyrkor upplåter för sinnesro gudstjänster.. För att dom andligt sökande ska få höra om JESUS... Det är ju som det ska vara missionsbefallningen bjud alla att höra vad JESUS gjort kyrkorna behöver ju inte grotta in sig i nån klubb för inbördes perfektionism...det är människorna i världen som är en salig röra.. Vi har ju inget att frukta för new age människorna låt dom höra om JESUS

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 15:18

Låt dom som sköter sinnesro gudstjänster.. Göra det dom är kallade att göra.. Nå sökarna och dela sin kristna tro.. Det finns även rengbågs mässor i Sofia kyrkan.. Kontemplativ kraftsamling.. Med kärlek och kandelabrar en färgstark gemenskap som annonseras.. Dit skulle jag inte gå.. Det svamlet står jag inte ut med... Låt dom hålla på det är ändå inget man kan göra om dom redan är övertygade...

Svara

x
william nielsen
söndag 9 februari 2020 16:51

AA.s häfte De tolv stegen på 90 sidor handlar uteslutande om självrättfärdighetens väg till ett försök till nyktert liv utan Jesus Kristus.)

1. Det första är syndabegreppet. Man undervisar inte alls om att det är syndens konsekvens som ligger till grund för sjukdomens framfart som i det här fallet är alkoholismen. Det är jag själv som är skuld till grundorsakerna till min sjukdom och följaktligen också jag själv som måste ordna upp så att jag blir frisk från min sjukdom. Ingen annan än jag själv kan bota mig - inte ens gud kan helt bota sjukdomen. Den så kallade inventeringen tvingar den sjuke att söka sig tillbaka till det elände man varit för att göra upp med det gamla. Ingen nåd eller förlåtelse från A A:s tolv stadgar ges för att kunna lämna det gamla och gå vidare.


2. Det andra är Jesu försoning för våra synder. Man talar inte om att enda vägen ut ur denna synd och förbannelse är genom Jesu försoning på Golgata. Man talar inte om att det bara är genom att få sin synd förlåten som man kan bli fullständigt fri från sin sjukdom. Man talar inte om korsets betydelse för syndaren - att det var där Jesus fastspikades gav sitt blod och dog för alkoholisten för att han skulle kunna bli förlåten och fri.

3. Det tredje är den helige Andes utgjutelse. Man talar inte om att man kan bli född på nytt och få del av den helige Andes kraft till att leva helt fri ifrån alkoholismen. Att man genom evangelium och förlåtelsen i Jesu blod kan bli totalt fri från sjukdomen alkoholismen – och alla andra beroende framkallade droger.

4. Helgelse. Man undervisar inte om vikten att gå vidare i lydnad helgelse och renhet inför Gud. Utan man nöjer sig med att alkoholisten är nykter. All annan orenhet och synd som florerar inom A A blundar man för.

Genom detta nonchalanta sätt gentemot Gud och den helige Ande blir man faktiskt istället dess fiende i det arbete man utför. På så sätt blir hela anonyma alkoholisters gemenskap antikristlig i sina värderingar och attityder till Kristi kropp och den enskilda människan. Man strävar och vill upprätta den sjuke alkoholiserade människan på ett annat sätt och det är vid sidan av Golgata och försoningen. Man försöker göra det genom att inte föra den behövande till korset och den befrielse man kan få där.Wiliam Nielsen

Svara

x
Alf
söndag 9 februari 2020 18:37

Låter för mig som att "sinnesron" i detta fall blivit en avgud.

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 19:28

GUD giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag inte kan förändra och förstånd att inse skillnaden... Det är en äkta kristen bön om man tagit till sig vad JESUS har att erbjuda.. Som paulus uttrycker det i fil 3:7-11 jag räknar allt som en förlust, därför att jag funnit det som är långt mer värt kunskapen om KRISTUS JESUS min HERRE... Och bli funnen i honom inte med min egen rättfärdighet, den som kommer av lagen, utan den som kommer genom tro på JESUS KRISTUS, rättfärdigheten från GUD genom tron... Ett gör jag jag glömmer det som är bakom(det jag inte kan förändra) och sträcker mig mot mot det som ligger framför och jagar mot målet (mod att förändra det jag kan) sinnes ro har att göra med försoning med GUD... Rom 5:1 då vi nu blivit rättfärdig gjorda av tro har vi frid med GUD genom JESUS KRISTUS vår HERRE.. Och har tillträde till nåden..

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 19:35

Stefan,jag läste på lite om tolvstegsprogrammet och har några tankar. Men först måste ges en uppmuntran för allt jobb som görs för att hjälpa människor och en tacksamhet till alla som blivit hjälpta.
Men för dem som vill kommit ur missbrukets akuta grepp och vill tjäna Gud helhjärtat tror jag man kan vara lite utmanande.
Bill Wilson ,grundaren till A A /12 stegsprogrammet var inte själv kristen. I beskrivningen på Wikipedia står tvärtom att han motstod att lämna sig till Gud,men hade en övernaturlig upplevelse som satte honom fri.

Programmet med 12 steg är ganska bra,men luddigt och okunnnigt i hur en människa kan bli upprättad och befriad av Gud. Man ser att författaren är en agnostisk typ,där sökandet av gudomlig hjälp är osäker och försiktig i sitt rop på hjälp.

12 stegsprogrammet blir i sig självt en doktrin som en kristen med missbruksproblem måste sätta före Bibelns och Heliga Andes undervisning. Det kanske inte krockar alltid,men ändå.

Men den tredje och största invändningen jag har är att man inte går till roten med problemen. Missbruk är nämligen aldrig roten till problemen i en människas liv. Roten är alltid själsliga sår och trauman av olika slag som inte har hanterats. Missbruket kommer in i livet när man inte kan hantera livet som pågår. Sedan blir förstås missbruket det mest akuta problemet som måste lösas.

Annars har jag förstått att man i AA och andra motsvarigheter deklarerar att man är alkoholist/narkoman per defenition. Detta tror jag är fel. Snarare skall man erkänna att man är fast i detta för stunden,men om vi skall tala i harmoni med Guds vilja skall vi tala om oss själva så som Gud gör.
Ingen är innerst inne missbrukare,tjuv eller misslyckad i Guds ögon. Har vi hamnat där så finns det frihet även om resan kan ta tid och vara jobbig

Svara

x
Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 19:39

Sinnesro gudstjänster är inte avguderi... Den är utformad lite grann som en alfa kurs för att ta emot sökare och människor som inte har så mycket teologisk kunskap..det är ju bara ett sätt att nå människor.... Homo mässor är jag lite skeptisk till men vem vet kanske någon kan komma till tro även där

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
söndag 9 februari 2020 19:58

Jag citerar det du skrev och som är grund i denna verksamhet
"GUD giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag inte kan förändra och förstånd att inse skillnaden."

Det är ju bra på sätt och vis och håller också för bibliskt test.

Men sinnesrogudstjänsterna som kom ur "Brommadialogen" på 90 talet är ju grundat i 12 stegsprogrammet. Och därmed sägs dessa visdomsord med minst ett ben i new age och i bästa fall det andra på kristen grund.
Betydelsen blir väldigt olika om man tror på karma och återfödsel eller på Jesus. I karma finns ingen kraft (nåd) att bli fri och förändrad i detta liv och man får hoppas på ett senare liv.
Så även om intentionen är god och med mycket kärlek och omsorg ,så kan man inte blande new age,buddhism,gnisticism,vetenskap och evangeliet om Jesus och att det blir ett bra resultat.
Denna verksamhet är inte en kallelse från Gud utan ett rent mänskligt initiativ ,även om det skulle ge glädje eller rentav leda någon närmare Gud. Guds vägar är ju outgrundliga. Men för den som mött Gud och känner ochtjänar Honom ställs kraven att vi skall tjäna endast Honom. Så får de andra göra efter sitt förstånd.
Och inte så att vi är bättre än dem,men man skall inte skämmas för sanningen heller.
Man borde kanske tänka att istället för det lilla goda som kommer ur 12 steg och sinnesrogudstjänster skulle kunna vara så mycket mer och bättre om man skalade bort allt som inte är Guds rena kärlek,sanning och Helige Andes kraft till upprättelse

Svara

x
Ellen S
tisdag, 11 februari 2020 13:56

Nu förstår jag inte. Är sinnesrogudstjänst ett registrerat varumärke eller något liknande? Är det omöjligt att utforma en sinnesrogudstjänst på ett bibliskt sätt? Varför kan man inte behålla det goda och ansa det så att det bär frukt istället för att kasta allting i elden och i synnerhet sådant man inte harven aning om? Ständigt, ständigt måste de heliga smeta ner varandra med lösgrundade anklagelser och drämma bibelord i skallen på varandra. Vad gott kommer av det? Har ni själv någon sinnesro, eller är hela era liv en enda lång men from helvetesskräck?

Svara

x
Tomas N svarar Ellen S
tisdag, 11 februari 2020 14:07

Jag har inte varit på nåfon sinnesrogudstjänst.
Men ,som du föreslår Ellen det blir väl svårt att höra något bra av det hela om själva grunden är byggt på österländsk andlighet delvis.

Det går liksom inte att blanda Sann Gudstjänst med andra inslag. Gud blandat sig inte med andra.

Sedan kan det förstås vara till hjälp alla dessa olika initiativ på olika grunder och det skall man inte klanka ned på på ett otrevligt sätt.

Gud ger ju frid ,men kan kalla oss till omvändelse också .

Grunden är viktig. Man kan inte bygga något bra på en dålig grund.

Sedan kan man tycka dessa åsikter är hårda och fyrkantiga. Men jag vill tänka som Gud. Det finns ingen sann frid om man är i uppror emot Gud.

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Ellen S
tisdag, 11 februari 2020 14:40

Hej Ellen S!

Det centrala i min replik på din kommentar måste vara: "Se till att ingen bedrar er!"

Det handlar alltså inte om att "smeta ner" något, utan att vara vaken. Allt som är av Gud tål att granskas! Och jag tycker kommentarerna hittills varit bra härvidlag.

Vad är det exakt du reagera mot? Är det ngt specifikt, eller är det att detta överhuvudtaget tas upp?

Svara

x
Ellen S svarar Tomas N
tisdag, 11 februari 2020 14:44

Då har jag, till skillnad från dig, varit på en sinnesrogudstjänst och märkte inga inslag av österländsk andlighet i den. Inget som sades i den gudstjänsten var i uppror mot Gud såvitt jag kommer ihåg och kan förstå. Är det namnet sinnesrogudstjänst som gör grunden dålig? Annars hänger det väl enbart på om de som talar, ber och sjunger har en levande tro på Jesus och inte bara rabblar inlärda klichéer? Menar du att den sinnesro som man vill förmedla skulle vara av annat ursprung än hos Gud? Inte på den gudstjänsten jag besökte iallafall.

Svara

x
Ellen S svarar Bertil Rosenius
tisdag, 11 februari 2020 15:12

Det är väl att vissa vänder sig mot hela företeelsen sinnesrogudstjänster och drar till med storsläggan ”new age” för att definitivt döda allt motstånd jag syftar på med ”smeta ner”. Vi ska givetvis inte befatta oss med något som strider mot Guds vilja, men ibland känns det som att vi väljer att skrota bilen när det egentligen är tvätt som behövs.

Men för att svara på din fråga i inledningen om varför den här gudstjänstformen har vuxit fram så beror det nog på att det är en nisch som möter vissa människors behov. Alla kan inte söka frid med Gud när lovsången dunkar på högsta volym och lovsångsteamet dansar i discoljus med bästa bilhandlarleendena. ”Genom stillhet och förtröstan skall ni bli starka” sa Herren till Jesaja. Det är bortglömt i många kyrkor. Omvärldens krav, våra egna krav och församlingens krav staplas på varandra och Guds uppmaning ”vila i mig” känns som ett hån. Därför har den här gudstjänstformen vuxit fran. Om sedan några församlingars sinnesrogudstjänster är urspårade, då är det något de bör ta tag i och styra upp, men man måste inte alltid kasta ut barnen med badvattnet.

Svara

x
Tomas N svarar Ellen S
tisdag, 11 februari 2020 18:56

Praktisk erfarenhet och vanlig hederlig research är hållbart för att ge ett omdöme.
Den research (neutral) jag gjorde gav att sinnesrogudstjänster växte fram ur "brommadialogen" under 90 talet och byggde på 12 stegsprogrammet och bar riktat myvket till den gruppen.

I övrigt fanns då emergant church rörelsen med mycket nytänkande och sökarvänlighet. Mysticism och kontemplativa böner kommer från den eran . Bla inspirerat från vissa katolska munkar och t ex Thomas Merton som mer eller mindre totalt mixade kristen tro och buddhistiska metoder.

Kan man göra något gott av allt detta? Säkert,men det håller inte gör biblisk granskning.

Ledsen att vara fyrkantig,men jag ser inte det geniala att blanda ihop saker av stor omsorg. Man kan ha en gudstjänst utan denna anpassning. Särskilt med fokus på lovsång och andlig musik.

Har jag fel om ursprunget till sinnesrogudstjänsterna och 12 stehsprogrammet,så omvänder jag mig . Jag går på den research jag gjort.


Svara

x
Ellen S svarar Tomas N
tisdag, 11 februari 2020 19:58

Suck. Det tjänar ingenting till att vråla i radion om mottagaren är inställd på fel kanal.

Den viktiga frågan måste väl vara vad gudstjänsten innehåller idag, inte vad den eventuellt har sitt ursprung i nittonhundrakallt. Jag tror inte att alla sinnesrogudstjänster har sitt ursprung i tolvstegsprogrammet, brommadialogen, buddhism, katolsk mysticism och allt du räknar upp.

Jag märkte ingenting av detta när jag besökte en sinnesrogudstjänst. Det var bibeltexter, bön, förbön, en uppmuntrande apell och stillsam lovsång. Inte kuddar i bänken och allmänt mys. Om du anser att det är obibliskt måste du ha tryckfel i den Bibel.

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 20:21

Sluta dissa sinnesro gudstjänsterna.. Det tjänar inget syfte sköt ert eget och tjäna GUD på det sätt ni anser var korrekt... Men jag tvivlar på att många utstötta ensamma sårade människor.. Som har det svårt med beroende av olika slag känner sig hemma i perfekta religiösa och karismatiska sammanhang... JESUS KRISTUS dog för våra synder.. Blev begravd. Och återuppstod från döden för vår rättfärdigörelse... Så att var och en som tror på honom inte skall förgås utan ha evigt liv... Det är allt som behövs...

Svara

x
Tomas N svarar Ellen S
tisdag, 11 februari 2020 20:33

Okej Ellen och ni andra . Jag backar undan. Står för det jag har skrivit och har inte varit trevlig eller kallat någon vid öknamn eller något annat utan hållit en respektabel linje.

Det är på sätt och vis också meningslöst att prata. Bättre att gå ut och göra. Det blir gärna oceaner av missförstånd

Att vara en kristen är att umgås med alla möjliga människor utan att vara "bättre " eller heligare än andra. Det är utmanande och spännande i bästa fall.
Men när det kommer till församling,gudstjänster etc så vill jag och förhoppningsvis de flesta ha så ren undervisning och andlighet som möjligt.Döm mig gärna för det också,men jag tror det är en god strävan

Ha det gott alla kärleksfulla människor!

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 20:54

Jag trodde på Jesus flera år innan jag beslutade mig för att följa Honom.

Stefan! Varför blev jag då inte född på nytt fast jag trodde på Jesus?

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 21:04

Det är väl ingen som dömer det är ju bara så att vi som tror har olika erfarenheter av livet och våra medmänniskor hur vi ska nå dom med budskapet.. Har man varit själv i ett svårt beroende, det behöver inte bara vara droger det kan vara vad som helst som binder och förgör människan... Då bör man lyssna lite grann i ödmjukhet på dom som har erfarenhet av hur dom funnit räddningen.. Lika barn talar samma språk... Ibland är det religiösa språket svårt att utyda för dom som inte vet något om GUD.. Som jag sett under åren så hjälper det inte med karismatiska möten med besvärjelser och befallande av demoner och sedan är allt klappat och klart, det kan ta år innan en missbrukare blir hel från skadorna av knark och sprit... Sitta på ett möte och stirra varandra i nacken och lyssna på lovsång och svåra predikningar om självförbättring och helgelse är det inte många som klarar av... Bibel undervisning.. Och en icke dömande kärleks gemenskap som tex sinnesro gudstjänster kan göra underverk....

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 21:30

Käre Leif det har jag också tänkt på.. Jag trodde på JESUS i samma stund jag hörde om honom men fortsatte att röka brass som tonåring.. Men så fort jag kom åt en bibel läste jag johannes.. Det var inte längre kul att flumma men det tog flera år innan jag blev undervisad vad frälsningen var då slutade jag röka braj och började gå i olika kyrkor.. Från den stunden jag trodde förklarade GUD mig helig, om jag hade dött dagen efter jag började tro då hade jag kommit till himlen (paradiset) därför att jag trodde på GUDS SONS NAMN och kände på mig att JESUS fanns och var GUD... Trots att jag fortsatte i min okunskap att röka braj och hade en tjej som jag inte var gift med... Samma sak var det med dig i samma stund som du trodde blev du ett GUDS BARN och blev delaktig i arvet som dom heliga har i ljuset.. GUD har tålamod med oss syndare han väntar på att vara oss nådig.. Precis som fadern väntar på att den förlorade sonen skall komma hem och säga världens glädje och glamour ledde bara till svinstian.. Jag är ditt barn.. Men jag nöjer mig med att leva i skymundan vid sidan om och lovar att arbeta och sträva för att behaga dig... Vad var faderns svar till sitt barn läs luk 15 en gång till och begrunda vad fadern gjorde.. Sen har vi den hemma varande och skötsamma sonen... Han bara sa din son(inte min bror) har slösat allt på horor och fester och han slaktar du den gödda kalven för... Mitt barn säger fadern allt mitt är ditt men nu ska vi ha fest

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 21:39

En till sak som bör betänkas om dom två sönerna vad JESUS vill förklara... Vi har säkert alla varit som båda sönerna i vårt beteende och okunskap om GUD.. Välustingen som gav efter för synden och gick ut i världen (kanske inte alla av oss) eller den hårt kämpande sonen som stred med näbbar och klor mot synden och nästan lyckades men föll när det kom till att förstå faderns kärlek till båda sina älskade barn... Oj nu vart det mycket igen hoppas jag inte glömt något.. NÅD OCH FRID och sinnesro

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 21:42

Det var ju inget svar på frågan!

Jag frågade varför jag inte blev född på nytt när jag redan trodde på Jesus. Jag trodde att Han hade dött för mina synder skull, varför blev jag inte frälst då?

Det skulle jag ju blivit enligt din beskrivning och teori, jag borde varit frälst många år tidigare eftersom jag redan trodde på Jesus, jag trodde ju att Han var Guds Son och hela världens Frälsare!

Varför blev jag då inte född på nytt? Hade jag för svag och dålig tro, måste man ha en stark tro för att bli frälst?

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 21:49

Du kanske menar att man inte behöver bli född på nytt för att kunna räknas såsom ett räddat Guds barn, att man kan bli rättfärdiggjord och heligförklarad innan pånyttfödelsen?

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 22:25

Jag trodde jag svarade.. Så här du hörde om JESUS och trodde att han fanns.. Inte bara en död historisk snubbe som dog på ett kors som berättade bra saker.. Utan att han finns här och nu osynlig och du kan be till honom och förväntar dig något av honom.. *Heb 11:6 men utan tro är det omöjligt att behaga GUD. Ty den som kommer till GUD måste tro att han är till och belönar den som söker honom... I samma ögonblick som man hör och tror blir man född på nytt.. Och blir ett GUDS BARN.. Och GUD tar sin boning i oss, ett GUDS TEMPEL... joh 16:13 men när han kommer SANNINGENS ANDE då skall han föra er in i hela sanningen... Han skall förhärliga mig, ty det som är mitt skall han ta och förkunna för er...

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 22:30

Jag hoppas att du inte driver med mig Leif... Jag vill bara gå till botten med vad frälsningen handlar om...jag kan inte allt eller vet allt det jag behöver veta men ett vet jag att JESUS dog för mina synder...

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 22:33

Du hänvisar till ett Bibelställe som säger att Gud belönar den som söker Honom och i nästa andetag så tar du bort den biten och säger igen att det endast räcker med att tro, hur skall du ha det?

Jag har fortfarande inte fått svar på varför jag inte blev frälst och född på nytt när jag trodde att Jesus lever och var Guds Son och hela världens Frälsare?

Svara helst nu ordentligt utan en massa svepanden bort från frågan, det blir så tjatigt med samma undanflykter om och om igen..

Svara

x
Mikael W svarar Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 22:38

Menar du verkligen att man blir helig och född på nytt och ett Guds barn utan att gärningarna görs på nytt i Guds helighet då man pånytt föds med och utan en gärning helt enligt helighetens barn hos Gud? I så fall stämmer Matteus och det som står skrivet hos profeterna och det lagiskt heliga pånyttfödelsen hos Guds barn

Svara

x
Mikael W
tisdag, 11 februari 2020 22:44

En vacker sång att börja dagen med:
https://youtu.be/eTTnNLZoDyE


Svara

x
Leif
tisdag, 11 februari 2020 23:07

Nu är tydligen spexaren igång igen?

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 23:29

Mikael jag kanske inte kan uttrycka vad jag har förstått om själva pånyttfödelsen... En människa i vilken livssituation som helst.. Nära döden fruktan för det okända efter döden.. Eller tyngd och bunden i synder och fast i ett svårt beroende av narkotika.. Eller andra beroenden tex pornografi.. Girighet.. Hat. Bitterhet osv hur skall en sån människa kunna vända om från sina synder.. Om hon inte sätter sitt hopp och sin tro till att JESUS att han är den som kan frälsa... Om hon gör det blir hon född av GUD och blir ett GUDS BARN, även om hon bara är ett okunnigt spädbarn i KRISTUS så blir hon helig förklarad av GUD genom att JESU BLOD är utgjutet.. Där börjar befrielsen och tillväxten och det kan ta tid att genom erfarenhet kunna skilja mellan gott och ont.. Men GUDS TROFASTHET OCH NÅD kommer att leda den personen in i ett förvandlat liv det kan ta tid... Men GUD är tålmodig och mild som JESUS uttrycker det kom till mig alla ni som är tyngda av bördor.... En fråga till Leif vad var det för gärning du gjorde för att bli född på nytt???


Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 11 februari 2020 23:43

Spexaren mikael... Vilken energi och och desperation dom har.. Punk. Om du vill höra en bra hårdrocks låt 🎶 lyssna på wasp.. Golgota.. Det verkar som han sjunger om JESUS nån slags desperat bön... Jag vet inte hur man klistrar in det i kommentaren jag har bara den här data telefonen som ibland bara är för mycket... Speciellt om man har en missbruks personlighet

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
onsdag, 12 februari 2020 05:44

En fråga till Leif vad var det för gärning du gjorde för att bli född på nytt???

Skönt att du frågar Stefan!

Jag gjorde flera TRONS GÄRNINGAR!

Jag sökte Honom eftersom Han hade SAGT att det är så man skall GÖRA=Trons gärning.

(Matt 7:7‭-‬8)
Be, och ni ska få. Sök, och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas.

Detta GJORDE jag!

Jag ÅKALLADE Honom och Jag TOG emot honom för att Guds Ord säger att det var så man skall GÖRA=Trons gärning!

(Joh 3:12)
Men åt alla som TOG EMOT honom gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

(Rom 10:9-10+13)
För om du med din mun BEKÄNNER att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, MED MUNNEN BEKÄNNER MAN och blir frälst.

VAR OCH EN SOM ÅKALLAR Herrens namn ska bli frälst.

Jesus säger mer!

(Matt 9:9)
Jesus gick vidare därifrån och såg en man som hette Matteus sitta vid tullhuset. Han sade till honom: "Följ mig!" Då reste sig Matteus och följde honom.

Jag GJORDE även här "trons gärning" som Jesus manade mig till att GÖRA när Han kallade på mig, jag valde att börja följa Honom.

När jag hade GJORT dessa TRONS GÄRNINGAR, först då blev jag född på nytt.

Nu en fråga igen Stefan!

Gjorde inte du dessa samma gärningar som jag beskrev att jag gjorde när jag blev frälst? Sökte inte du, åkallade inte du, bad inte du, ångrade inte du dina synder, tog inte du emot, valde inte du att följa Honom innan du blev född av Gud?

Jesu frid broder 😘 ..

Svara

x
Lasse
onsdag, 12 februari 2020 06:16

Psaltaren: 18 Slaktoffer vill du inte ta emot,
och ger jag dig brännoffer försmår du det.
19 Det offer du begär är ett förkrossat hjärta,
en krossad och nedbruten människa förkastar du inte, o Gud.

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 12 februari 2020 06:33

Vad är det för skillnad.. Nu börjar vi peta i ord.. Judarna frågade vad ska vi göra för att göra GUDS gärningar JESUS :detta är GUDS gärning att ni tror på den han sänt... Galater brevet hur kom det sig att ni fick ANDEN genom laggärningar eller att ni lyssnade i tro... Tro kommer genom predikan.. Genom hjärtats tro blir man rättfärdig och genom munnens bekännelse blir man frälst..... Hjärtats tro gör att man blir rättfärdig.. Och rättfärdighet räddar från döden *ordspråks boken*.. Hur skulle de kunna åkalla den som dom inte tror på... Jag kan inte tolka dessa bibel verser på annat sätt än att om man tror på JESUS blir man frälst...

Svara

x
Lasse
onsdag, 12 februari 2020 06:39

10ty alla skogens djur är mina,
boskapen på de tusen bergen.
11Jag känner alla fåglar på bergen,
allt som rör sig på marken är mitt.
12Om jag hungrade skulle jag inte säga det till dig,
ty hela jorden är min med allt den rymmer.
13Skulle jag äta tjurars kött
eller dricka bockars blod?
14Nej, offra lovets offer åt Gud
och infria dina löften till den Högste.
15Ropa till mig på nödens dag,
så skall jag rädda dig, och du skall ära mig

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
onsdag, 12 februari 2020 07:04

Det finns skillnader som jag verkligen förstått att du ännu inte riktigt ser, och det är inte alls att peta i ord utan det är bara klarspråk om att tala och förstå rätt. Varför skall det vara så svårt med det enkla att hålla med om att vi behöver GÖRA SOM HERREN säger för att bli Guds barn, varför hela tiden vägra detta?

Jag ställde en fråga igen och du svarar inte bara för att du har låst dig i ordet gärningar på ett krampaktigt och felaktigt sätt?

Att plocka bort dessa gärningar som Jesus uppmanar oss att göra är att plocka bort bitar av evangeliet.

Att tro utan att Göra det Jesus uppmanar till är inte ok!

Gjorde inte du som jag när du blev frälst, sökte, bad, åkallade, ångrade, tog emot och valde att följa Jesus? Allt detta uppmanar faktiskt Jesus tydligt i Skriften alla människor att GÖRA!

Varför har du så oerhört svårt att säga att det är bra om alla människor började göra det här, söka, åkalla, ta emot och följa Jesus så att de skulle kunna få eviga liv och förvandlas till Guds barn?
Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 12 februari 2020 10:02

Be till JESUS och tro på hans ord det väl då man gör för att bli frälst eller?

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 12 februari 2020 10:34

Eller tro på på hans ord och be till JESUS... Nu börjar det bli krångligt.. Ska man be först och sedan tro eller tro först och sedan be... Eller båda samtidigt????.. Det finns en sång. Som går ungefär så här... Du är den enda jag aldrig kan glömma... Osv säg ett enda ord så är jag din du är den enda...

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
onsdag, 12 februari 2020 11:14

Givetvis skall vi tro på vad Han säger först, Guds Ande har ju överbevisat oss om att vi är syndare som behöver omvända oss från ett liv i mörker och synd. Gud kallar och drar oss till Jesus, Han har förberett allting men det händer förstås ingenting om vi inte GÖR som Han sagt! Söker först Guds rike och Hans rättfärdighet, ber, åkallar, väljer att följa. Det är då man blir ett Guds barn. Är det här krångligt?

Svara

x
Emma svarar Mikael W
onsdag, 12 februari 2020 11:35

Mikael.... Måste väl tillstå att inte begriper jag mycket vad det är du vill säga här.... 😉 🤪

Svara

x
Emma
onsdag, 12 februari 2020 11:42

Mikael, jag menar kommentaren igårkväll kl 22.38


Lasse, vilka fina psaltarverser du delat!

Svara

x
Emma svarar Lasse
onsdag, 12 februari 2020 11:48

Lasse, tack för underbara psaltarverser du delat idag...🙋‍♀️

Svara

x
Mikael W svarar Emma
onsdag, 12 februari 2020 12:17

Den vackra sången nedan har ett viktigt budskap:

https://youtu.be/eTTnNLZoDyE

Satan har skapat ett samhälle där nästan alla sitter fast i en system, ett ekorrhjul, som är mycket svår att ta sig ur, och detta system innesluter även alla Kristna i Sverige, och systemet gäller snart över hela världen. Satan har snärjt in människor i en rävsax, i en dimma, i ett brus

Några exempel)

Har du inte mobilt bank ID så kan du snart inte utföra dina ärenden. Du är fast i små, men ack så viktiga åtgärder, som upptar all din tid. Åtgärderna består av att virusprogrammet måste uppdatera, portkoden ska bytas, barnen ska hämtas på dagis, burkarna ska pantas, tidningar ska lämnas för återvinning, busskortet måste förnyas, du ska ta del av information om din pension o.s.v

Systemet gör att alla är så upptagna att dem inte har tid med själva LIVET

Jag bröt mig ur det här systemet för 3 år sedan, och valde att stå utanför samhället så mycket det är möjligt, och det var mycket svårare än vad jag kunde tro d.v.s själva utbrytningen.

Det började med att jag blev idiotförklarad av vissa (och hjälteförklarad av andra), men oj vad det frigjorde tid. Nu har jag fått tid att bry mig om andra människor och leva ut min Kristna tro......och det vill ju naturligtvis inte Satan.

Vi lever på den här planeten, och vad den här planeten kan generera, men det måste inte betyda att vi ska acceptera att leva i en samhällsstruktur som Satan designat.

Förresten, varför lämnas barnen på dagis ??? Vill inte föräldrarna vara med sina barn? Går det inte....men varför inte då...???Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
onsdag, 12 februari 2020 12:23

Petrus vågade att hoppa ur båten för att gå till Jesus på vattnet.

Vågar du, eller är du en liten kyckling?

Svara

x
Emma svarar Mikael W
onsdag, 12 februari 2020 12:27

Tack Mikael för förklaring av sången...

Jag håller med dig i det du skriver...


När det gäller din kommentar igårkväll kl 22.38, så fattar jag nada... 😉

Svara

x
Mikael W svarar Emma
onsdag, 12 februari 2020 12:59

När det gäller 22:38 så förstod garanterar Stefan...

Svara

x
Jessica svarar Mikael W
onsdag, 12 februari 2020 13:39

Det går Mikael. Har aldrig lämnat någon av mina 3 pojkar på varken dagis eller fritids. Det är nåt av det bästa jag gjort.
Barn behöver sina föräldrar allra mest.
Det är en myt som har skapats av politiker att små ettåringar behöver många vuxna, och många barn varje dag.
Inte ens när det lilla barnet får ett syskon, får det vara hemma. Då lämnar många barnet på dagis 15 timmar i veckan, gratis.
Det är givetvis upp till var och en, men jag skulle aldrig kunna göra det.

Svara

x
Leif svarar Mikael W
onsdag, 12 februari 2020 14:17

Jag förstår också! Jag undrar bara om du också denna gång kommer att hota mig via sms när jag kallar dig för spexaren?

Svara

x
Mikael W svarar Leif
onsdag, 12 februari 2020 14:47

Om du känner dig hotad av mig, eller någon annan, så rekommenderar jag dig att göra en polisanmälan

Svara

x
Leif svarar Mikael W
onsdag, 12 februari 2020 15:03

Nej, jag känner mig absolut inte hotad av någon annan, och tycker att det är att gå alldeles för långt med polisanmälan, även om det alldeles säkert finns dem som hade anmält ett sådant stolligt sms.

Men du kanske redan har förträngt att du skickade det?


Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
onsdag, 12 februari 2020 15:04

Du tycker ju det är viktigt att tillrättavisa den ena efter den andra, men när du själv blir tillrättavisad så blir du väldigt upprörd......

Svara

x
Mikael W svarar Leif
onsdag, 12 februari 2020 15:06

Låt oss diskutera vad som är rätt och fel utanför det här forumet Leif.....

Svara

x
Leif svarar Mikael W
onsdag, 12 februari 2020 15:12

Jag blir inte alls upprörd som du påstår men jag gillar inte falskhet!

Så länge du inte ångrar ditt hotfulla sätt så behöver vi inte diskutera alls.

Svara

x
Andy Svensson
onsdag, 12 februari 2020 15:59

Guds frid

Jag tycker det är sorgligt när det blir konflikter så här vilket inte bär goda frukter.

Ring varandra och tala ut om det går bra.


Svara

x
Lasse
onsdag, 12 februari 2020 16:10

Varför pratar alla om pengar prylar status makt? Varför är telefonen viktigare än livet för många? De säger hel mitt liv är i telefonen?

Här kommer kanske?

https://youtu.be/3W1E5T8r_QU

Svara

x
Lasse svarar Andy Svensson
onsdag, 12 februari 2020 16:14

https://youtu.be/pmS0xC7oOfY

Svara

x
Andy Svensson svarar Lasse
onsdag, 12 februari 2020 16:17

Lasse du är goer :-) man blir glad av sången
Svara

x
Lasse svarar Andy Svensson
onsdag, 12 februari 2020 16:54

🙏♥️🤗

Svara

x
Tomas N
onsdag, 12 februari 2020 17:09

Kristna vänner ,så här skall det inte behöva bli. Alla får rannsaka sig själva och några mera än andra uppenbarligen. Men det får var och en förstå själva.
Lite moderering av Christer vore inte fel och kanske städa bort en del.

Man får gå tillbaka till grunden att det finns en god vilja att diskuttera och kommentera andliga saker och säkert en del god frukt också.

Lite disciplin tror jag är bra. Det säger jag frimodigt även om jag själv gjorde misstag som ställer mig i skamvrån.

Grunderna borde vara respektfullhet och ödmjukhet inför att det sker ett lärande och en viss undervisning här. Att vara envis med ett avvikande evangelium ger samma effekt på en blogg ,som det skulle göra i en församling.

Jag skulle föreslå liknande tankesätt,som man skulle ha i en församling.

Kärlek,sanning,respekt och disciplin.

Låt oss gå vidare och tjäna Herren och behålla friden för var och en och inte ge djävulen något utrymme.

Svara

x
Susse
onsdag, 12 februari 2020 17:20

Hejdå Lasse. Christer Leif o alla andra. <3 susanna

Svara

x
Leif
onsdag, 12 februari 2020 17:26

Jag tyckte att det här måste fram nu pga förlöjligande av diskussion.

Jag tycker bara inte att det är okej när någon förlöjligar och personligen bakom kulisserna hotar en annan för att man skriver här inne, och sedan dessutom fortsätter att skriva och charma andra som om ingenting har hänt. Speciellt inte om det sker genom en som menar sig vara kristen.

Svara

x
Leif svarar Susse
onsdag, 12 februari 2020 17:28

Hej Susse! Jag förstår att du har det jobbigt på något sätt, men hoppas verkligen att det går bra med dig.. Jesu välsignelser 😘

Svara

x
Susse svarar Leif
onsdag, 12 februari 2020 17:42

Japp.. Måste dra! Önskar dig oxå all lycka! Be för min skull Leif. Kram

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 12 februari 2020 17:59

Mikael förlåt om jag också hakade på om spexaren.. Jag såg det som ett skämt.. Det är inte fel att skoja ibland... Jag förstod inte att Leif menade det med lite förakt.... Nu ska jag vara dryg jag har också en liten farisee som dväljs i mitt kött.. Stå inte emot en oförätt utan ha överseende med varandra... Sen... Att gå tillrätta med en broder offentlig är det rätt... Gå till honom ensam och försök göra fred,

Svara

x
Emma
onsdag, 12 februari 2020 18:07

Att gå till rätta med en med troende offentligt på en kristen blogg, det anser jag vara helt fel!

Det är min fasta övertygelse!

Svara

x
Emma svarar Leif
onsdag, 12 februari 2020 18:08

Leif...Inte här på Apg29...

Svara

x
Leif svarar Emma
onsdag, 12 februari 2020 19:54

Jag fick aldrig svar från honom när jag frågade om han tyckte att det var ett kristlig beteende att hota en annan kristen, jag har som sagt redan frågat bakom kulisserna utan gensvar, det räcker så!

Svara

x
Leif svarar Emma
onsdag, 12 februari 2020 20:00

Det är här på apg29 han ironiskt förlöjligar det jag säger, då ser jag det som helt ok med att också här berätta en liten gnutta av verkligheten för att inte fler skall bli förda bakom ljuset....

Svara

x
Leif svarar Leif
onsdag, 12 februari 2020 20:04

Han vet vad han borde göra om han vill bete sig korrekt!

Svara

x
Tomas N svarar Leif
onsdag, 12 februari 2020 22:37

Det finns mycket vishet i Bibelns instruktioner med tanke på hur människor funkar och hur man håller ordning i en församling.
Nu är detta en blogg,men uppförande kod mellan kristna är baserad på församling,så får man praktisera det på lämpligt sätt.

Mellansteget blir svårt här där man tar upp saken inför två eller flera vittnen.

Jag upprepar det jag skrev tidigare. Tänk om folk kunde förska agera som i en församling även på sociala media istället för att göra allt fullt efter sin egen vilja och tycke från den privata soffan eller köksbordet

Det värsta man kan vara är tydligen en"farise" i dessa tider. Men hur är det med respekt och ansvar för andra??Är inte detta nummer ett??

Svara

x
Lena Henricson svarar Leif
onsdag, 12 februari 2020 23:00

Kära Leif och Mikael W,mina bröder! Har lärt känna er lite här på Apg29, och märkt att ni är ganska olika personligheter,men som troende kristna kan ni väl ändå komma överens!💁🏼‍♀️

Nu när ni offentligt har grälat,skulle det bli ett starkt vittnesbörd om hur vi kristna beter oss mot varandra,om ni också offentligt försonar er med varandra. Och försöker respektera varandra i fortsättningen.🙏🙂

Svara

x
Leif svarar Lena Henricson
torsdag, 13 februari 2020 05:40

Det vore underbart Lena!

Det är givetvis också så jag önskar och hoppas på 🙏

Svara

x
Leif svarar Lena Henricson
torsdag, 13 februari 2020 05:43

Frågan är om Mikael vill det?

Svara

x
Lena Henricson svarar Leif
torsdag, 13 februari 2020 07:19

👍 Har bett för er. Vi ber och hoppas på en bra försoning.🌿🕊💕🌿

Svara

x
Andy Svensson svarar Leif
torsdag, 13 februari 2020 07:42

”Förmana inte en hånare, han kommer bara att hata dig. Förmana den som är vis, han kommer att älska dig.”
‭‭Ordspråksboken‬ ‭9:8‬ ‭SFB15‬‬
https://www.bible.com/1223/pro.9.8.sfb15

Om Mikael är en vis man så ödmjukar han sig och ber om förlåtelse för att han hotade dig.

Har med varit i bön för det här 🙂🙏🏻

Svara

x
Andy Svensson svarar Emma
torsdag, 13 februari 2020 07:49

Ja Emma vi ska helst öppet gå till rätta med varandra. Men vi kan med se i NT att Paulus skrev öppet ibland. Det som är av vikt när man tillrättavisar någon är att man själv ser sin egen bjälke i ögat samt inte har förakt.

Tyvärr ser jag få kristna idag som kan ta emot tillrättavisning, förmaningar och varningar.

Lite mina tankar

Svara

x
Peo
torsdag, 13 februari 2020 08:20

Man lägger mer tid att radera personers inlägg, så fort de har en annan tolkning av bibelordet

Men att tillåta verbalt "ordslagsmål" verkar gå bra

Bra förebild för en kristen blogg

Man blir bara matt.

Svara

x
Tomas N svarar Andy Svensson
torsdag, 13 februari 2020 10:14

Mycket bra analys Andy. Jesus ord i Matteus om små och större skräp i systemet som skymmer sikten är elementär i mina ögon.
Även det från ordspråksboken är vishet. Men jag tror nya förbundet manar oss till att gå längre än det som är ren t logiskt hur människor agerar när synden får regera inom oss och bestämma.
Vänd andra kinden till och gå en extra mil är exempel på NT,s nåd. Men det finns förstås en gräns. Vi kan alla vara de svin som man inte skall kasta pärlor åt till slöseri.men vi kan alla omvända oss.

Guds välsignelse

Svara

x
Bertil Rosenius
torsdag, 13 februari 2020 11:16

https://smulor.nu/bygget/

Svara

x
Andy Svensson svarar Tomas N
torsdag, 13 februari 2020 11:31

Tackar Tomas N

Precis det nya förbundet med Jesus Kristus manar oss att gå längre som du skriver.

Nu har vi fått nåden och vi visar varandra barmhärtighet. Samtidigt så ska vi med tillrättavisa oordentliga bröder som mig ex hi hi. Varna varandra, förmana varandra allt det utifrån det jag skrev vara varsam att se sin egen bjälke i ögat och vara fri från föraktet.

Ja Tomas N vi kan alla vara svinaktiga och då behöver vi omvända oss till Gud

Svara

x
Leif svarar Peo
torsdag, 13 februari 2020 12:28

Man kanske kan se det ur en liten annan vinkel Peo!

Det kan väl också vara bra att det ibland syns att vi kristna inte är några supervarelser utan brister och fel, att vi faktiskt har våra svagheter som alla andra.
Vi är räddade av nåd och Guds Ande har flyttat in i oss, men vår personlighet och vårt jordiska finns ändå kvar tills vi flyttar härifrån.

Jag tycker att språket kan få vara något sådär tufft inför en tuff värld (vara som en jude för juden och grek för greken), men vi behöver alltid visa att vi ändå vill vara ärliga och rätta till de misstag vi begått.

Ofta låtsas vi vara finare och bättre än vi i verkligheten är och det lyser alltid igenom...Väldigt ofta härinne i det fördolda så pågår ett spel bakom allt, något som är väldigt tydligt för den som har varit med ett tag. Man gillar hela tiden någon syster eller broder och nonchalerar andra syskon bara för att man har någon tagg någonstans i bakhuvudet. Man bryr sig väldigt lite om det skrivna är Bibliskt korrekt eller ej utan man gillar i första hand för att man gillar personen..

Sådant gör också kristna bloggar mindre trovärdiga och är nog ett allvarligare problem än detta sista.


Svara

x
Peo svarar Leif
torsdag, 13 februari 2020 14:10

Bra skrivet!

Svara

x
Leif svarar Peo
torsdag, 13 februari 2020 14:37

Tack Peo👍

Svara

x
Mikael W
torsdag, 13 februari 2020 16:20

Trevligt med så stort intresse från så många huruvida mitt beteende är lämpligt eller inte.

Dock, tråkigt att ingen intresserade sig för mina kommentarer förra veckan angående om att bota sjuka, och om förbön till 30 blinda barn på en Muslimsk skola i Indien. Det här ämnet kittlad lite mer eller....?

Men när nu så många vill tycka något om mitt beteende, så vore det även lätt för någon av er att ange en kommentar (ämne/datum/tid) från mig, på den här bloggen, där jag grälat med någon eller förolämpat någon de senaste åren (vad jag däremot säger till mina släktingar, grannar, vänner och folk på gatan är min ensak)

Andy, du undrar om jag är vis? Jag har varit ledare för professorer, doktorer och civilingenjörer i många år, både i Sverige och utomlands, men jag låter andra göra bedömningen om jag är vis, eftersom Gud inte gillar stolta ögon.

Leif, jag hoppas du kan sluta sprida missaktning om mig på sociala media (att jag är falsk, skojare o.s.v). Förra veckan så var det L Jareteg på Bibelfokus som fick utstå ditt missnöje. Vare sig Jaretag eller jag är några offentliga personer, och därför är det extra viktigt att tänka sig för hur man uttrycker sig, så man inte sårar någon eller sprider missaktning.

(5:e kap, 1§ i brottsbalken tar upp ärekränkning d.v.s spridande av nedsättande uppgifter, t.ex att någon är falsk/skojare, för att utsätta en person för missaktning d.v.s. förtal)

Jag hittar inga sms från dig Leif de senaste 3 åren, men minns att jag meddelade dig att du ska vara lite mer försiktig i hur du uttrycker dig på sociala medier (men du lärde dig tydligen inget).


Detta efter att jag upplevde det som att du varit onödigt hård mot en äldre man på den här bloggen, som varit Kristen bra mycket längre än dig. Jag upplevde det som respektlöst. Men det här var ju förra året, så varför tar du upp det offentligt nu? Är du långsint eller....?

Strax före jul, så såg vi, du och jag Leif, till att en 12-årig pojke som inte kan gå, och som bor långt ute i öknen, fick en rullstol i julklapp. Se texten på skylten bredvid pojken här: http://www.kkc.n.nu/water

De t du som är Broder Leif Boman och jag Pastor Mikael

Låt oss fortsätta på den vägen istället Leif, det tror jag många skulle uppskatta

(hade du förväntat dig en ursäkt eller??)

Svara

x
Lena Henricson svarar Mikael W
torsdag, 13 februari 2020 17:03

Var är du nu? I Sverige eller utomlands?🙂

Svara

x
Leif svarar Mikael W
torsdag, 13 februari 2020 17:49

Nu är det så att jag raderade ditt sms eftersom jag inte vill ha kvar sånt skräp mellan syskon ifall någon skulle läsa det som finns på min mobil.

Men du glömde ganska medvetet berätta om att du skrev ungefär som så att du ev. skulle komma och besöka mig för att se hur kaxig jag skulle vara då, och det ser jag verkligen som att försöka skrämma någon till tystnad, ett mycket fult beteende från en som skall vara kristen.

Givetvis behövs ett ordentligt förlåt för ett sådant dåligt beteende.. Att vara vis handlar inte om världsligt ledarskap och doktorsgrader, nej du Mikael! Dina många försök att skylla ifrån dig och förringa allt köper jag inte..Du visar inte mycket till ånger utan verkar ånga på vidare!

Men, ha det gott i alla fall 👍

Svara

x
Emma svarar Mikael W
torsdag, 13 februari 2020 17:54

Mikael.. 💐 du är en sån fin människa, med ett varmt hjärta. Du betyder mycket för mig, och det vet du ju...

Jag skriver här för att jag vill att andra också ska läsa detta...

Det är en sådan stor välsignelse med det arbete du gjort genom KKC under ca 5 års tid...

Gud ser till allas våra hjärtan, vi lever inför Honom i första hand.

Jag hade önskat att det varit en annan ton här på Apg29 än vad det ofta är bland kommentarer.

Av olika skäl så kommer jag nu själv att dra mig undan från bloggvärlden och skrivande.


Lasse, Lena, Bertil mfl tack


Hosea 6:3 till oss alla:
Låt oss lära känna Herren, ja låt oss sträva/fara efter att lära känna honom. Han ska komma över oss lijt ett regn, likt ett vårregn som vattnar jorden.


Önskar er alla en vår nu framöver i en varm kärleksgemenskap med Jesus Kristus.

Han som älskar oss och som har löst oss från våra synder med sitt blod. Som det står i Upp 1


Jesu dyrbara frid! 🌴 🐑

Svara

x
Lena Henricson svarar Emma
torsdag, 13 februari 2020 18:11

Nej Emma! Dra dig inte undan! Du behövs ju här!

🙂🌿❤️🌿🔥❤️🔥🌿❤️🌿🙂

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Emma
torsdag, 13 februari 2020 21:13

Jag har gjort tumme upp för Lena Henricssons svar ovan! Tycker också det blir för mycket tokigt och negativt här ibland. Det är inte antal svar på ett inlägg som räknas utan svaren som sådana. Vore bra med urskillning från moderatorns sida.

Svara

x
Lena Henricson
torsdag, 13 februari 2020 22:13

När det gäller förlåtelse,är väl det vanligaste att vi med Guds hjälp får förlåta utan att motparten ber om det. Då får vi också frid i hjärtat efteråt. Det är ju viktigt också,för Guds Ord👆lär oss ju,att förutsättningen för att vi ska få förlåtelse från Gud är att vi förlåter varandra. Men som sagt,ibland behöver vi be Gud hjälpa oss med det.❤️🙂

Svara

x
Ninna svarar Emma
torsdag, 13 februari 2020 22:21

Hej Emma,

Jag läser att du nu kommer dra dig undan
från bloggvärlden och skrivande.

Jag kommer sakna dina inlägg.
Tack för allt du skrivit!
Ifall Gud leder dig att ta upp skrivandet,
så hoppas jag få läsa det framöver.

Här är en dikt av Sven-Erik Sköld;

Lycklig den som valt JESUS
som sin nutid och
eviga framtid!

Svara

x
Mikael W svarar Emma
fredag, 14 februari 2020 08:33

Tack för dem fina orden Emma. Jättesnällt !

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
fredag, 14 februari 2020 08:44

Jag gör som du Emma och sätter punkt här, så kan ni andra bedriva er hatiska och olagliga hatkampanj mot någon annan.


Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!

 
Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 18 februari 2020 00:46
Jag vill göra rätt för mig nu ! Behöver Polisutredning och Jur.hjälp ; vem är skyldig till vad ? Har sömnsvårigheter p.g.a. detta Tack Förebedjare !

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp