584 online! | Sidvisningar idag: 127 915 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin 

Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

Mänsklighetens historia börjar mycket majestätiskt: ”Och Gud sade: 'Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara oss lika; och må de råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himmelen och över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur, som röra sig på jorden.' Och Gud skapade människan till sin avbild, Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.” (1 Mos. 1:26-27)

Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

Enligt 1 Mos. 2 förflöt det en tid mellan mannens och kvinnans skapelse. Mannen :skapades först. Men Herren 'Gud såg mannens ensamhet och sade: ”Det är icke gott, att mannen är allena. Jag vill göra åt honom en hjälp, en sådan som honom höves.” (1 Mos. 2: 18)

Under det, att en tung sömn föll över A.dam, tog Herren ut ett av hans revben och fyllde dess plats med kött. ”Och Herren Gud byggde en kvinna av revbenet, som han hade tagit av mannen och förde henne fram till mannen." (1 Mos. 2: 22)

”Eva var tagen av mannen. Kött av hans kött och ben av hans ben, och just detta gjorde henne lämplig till en hjälp åt Adam. Icke tagen från hans huvud, för att hon skulle råda över honom, eller från hans fötter, fför .att hon skulle bli nedtrampad av honom, utan tagen från hans sida, intill hans hjärta, under hans arm, för att hon skulle och stödjas av honom, och för artt hon vid hans sida skulle regera över allt skapat." (Joh. De Heer)

Då Gud ville ge Adam en hjälp, ”en sådan som honom hövdes”, skapade han ej en man till, utan en kvinna.

Två män kan bli goda vänner, de kan bli kompanjoner för livet och dela det mesta med varandra. Samma kan förhållandet bli mellan två kvinnor. Dock kan två individer av samma 'kön aldrig så sammansmälta med varandra, att det om dem kan sägas, att de är ett kött, vilket i den äktenskapliga föreningen sker mellan man och kvinna. ”Fördenskull skall en man övergiva sin fader och sin moder och hålla sig till sin hustru, och de skola varda ett kött." (1 Mos. 2: 24)

Orsaken till att Gud skapade människorna till man och kvinna, alltså två kön, är väl i första hand biologiskt betingad. Detta synes tydligt av Herrens ord i 1 Mos. 1: 2728: ”Och Gud skapade människan sin avbíld, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. Och Gud välsignade dem: Gud sade till dem: 'Varen fruktsamma och föröken eder och uppfyllen jorden och läggen den under eder'.”

För släktets fortplantnings skull måste det finnas manligt och kvinnligt kön. Även om «könsskillnaden är rent biologiskt betingad och båda könen, mannen och kvinnan, har fattat orsaks sammanhanget så och därtill åberopar Guds för alla tider givna order: ”Varen fruktsamma och föröken eder,” så berättigar detta ej till några lösa förbindelser.

Djupast sett det väl könsakten, som förenar två människor till ett kött. Ty ”den som håller sig till en sköka, han bliver en kropp med henne. Det heter ju: 'De tu skola varda ett kött'.” (1 Kor. 6: 16) Det är endast inom det legala äktenskapets ram, som två människor skall förenas till ett kött. Därför fäller Guds »ord domen över den fria kärleken och de lösa förbindelserna.

Guds ursprungliga plan var säkerligen det monogama äktenskapet, alltså att mannen ej skulle ha mer än en hustru. Då Gud instiftade äktenskapet sade han ej, att mannen skulle hålla sig till sina hustrur, utan till sin hustru. (1 Mos. 2: 24) Och Jesus säger om äkta makar: ”De tu skola Vanda ett kött, så äro de icke mer två, utan ett kött." (Matt. 19: 56) I det äktenskap, som Jesus pläderar för finns rum allenast för en man och en kvinna. Att det sedan i Bibeln finns exempel på rättfärdiga och gudfruktíga män, som levt i månggifte, förändrar ej Guds ursprungliga plan om det monogama äktenskapet. Enligt Ef. 5: 23 mannen hustrus huvud. Det heter om makarna, att de är varandras lemmar. Mannen ooh är alltså två hälfter, som i den äktenskapliga föreningen bildar en helhet, en kropp.

Ungdomstiden fylls med spänning, ty det är då man skall finna sin kropps andra hälft. Genom själva skapelsen har Gud ordnat det så, att mannen drages till kvinnan och kvinnan till mannen. Därmed vare ej sagt, att mannen blir lycklig, om han blott får en kvinna, och kvinnan lycklig, blott hon får en man. Nej, här måste Gud få leda var och en personligen, i annat fall uppnås ej lyckan. Långt ifrån alla passar för varandra.

Att två människor av olika kön skall firma varandra och sammansmälta med varandra, så att de blir ett kött, fyller inte endast ungdomsåren med spänning, drömmar och förväntan, utan utgör även en oerhörd risk, livets stora våda. Somliga har hängivit sig åt den fria kärleken och i förtid dragit växlar på sin kropps möjligheter. Men då förälskelsen gjort konkurs, var det det svenska folkhemmet i många fall, som fick ta hand om ”konkursboet” med det ännu ofödda barnet.

De krafter, som skulle, om de tyglats, fört dessa människor fram till en lycklig äktenskaplig samlevnad, förde dem istället till synd, skam och lidande. Andra ungdomar, som levt på samma sätt, har sökt klara upp »situationen genom att ingå äktenskap, trots att de innerst ej ville ha varandra. Men de kände sig av förhållandena tvingade söka äktenskaplig nödhamn, även om det ej blev den lugna hamnen. Det är nödvändigt, att den kristna ungdomen lever í helgelse, så att ej den erotiska lavinen sättes i rörelse och fördärvar det kärnfriska grundämne, som dem skall byggas upp av.


Egon Mellin

Av Egon Melin

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Artikeln är ett kapitel med samma rubrik hämtad ur boken "Vad Gud har sammanfogat" av Egon Melin utgiven av Evangeliepress Örebro 1960.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 12 januari 2019 13:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


8 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Troende

Mycket bra skrivet.

Svara -   - 13/1-19 09:04 -


Peter Eriksson

Var finns den bok hos butiker? Eller internet adress? Jag vill köpa en denna broken!

Svara -   - 13/1-19 15:23 -


Martin

"Det är nödvändigt, att den kristna ungdomen lever í helgelse,"

Vad jag vet finns det bara en helgelse; den som ges av Gud, hans verk i oss.
Vad avses i citatet ovan?

Svara -   - 13/1-19 16:56 -


Christer Åberg

Svar till Martin.

Det ser du i artikeln.

Svara -   - 13/1-19 17:01 -


Christer Åberg

Svar till Peter Eriksson .

Den går nog bara få tag i antikvariater.

Svara -   - 13/1-19 17:03 -


Martin

Svar till Christer Åberg.

Jag ser inte att det är Guds verk i oss som beskrivs. Förstår det mer som ett moraliskt oklanderligt leverne. Det är inte helgelse vad jag förstår.

Förlåt om jag läst fel eller missförstått.

Svara -   - 13/1-19 17:24 -


Torbjörn S Larsson

Synd att det inte finns sådana pastorer som Egon längre. Idag är dom är populära, världsliga, tar Bibeln ytligt och propagerar för feminism, ok. med homo , viger frånskilda, och är omtyckta av alla, fastän värdelösa...

Svara -   - 16/1-19 13:41 -


Martin

Svar till Christer Åberg. Väntar på svar...

Jag ser inte att det är Guds verk i oss som beskrivs. Förstår det mer som ett moraliskt oklanderligt leverne. Det är inte helgelse vad jag förstår.

Förlåt om jag läst fel eller missförstått.

Svara -   - 17/1-19 00:29 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

13

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 17:50

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 549 223 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 249 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp