Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Chii kuutsvene?

Kuitwa mutsvene ndiko kuva saJesu!

Kuitwa mutsvene ndiko kuva saJesu!

Kuitwa mutsvene ndiro basa raMwari matiri vanotenda muna Jesu. Anoda kuumba, nokurima ritishandure.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
lördag, 21 september 2019 17:41

Mutsvene ndiro neurongwa avo vanoponeswa nokutenda muna Jesu akatendeukira kuwedzera utsvene, uye akafanana naye. 

Kuitwa mutsvene kunoitwa nenyasha dzaMwari, hapana zvimwe nehanya pane kuti unoda, namata, kuzvininipisa uye Bends, uye vane pfungwa rakashama. 

Kuitwa mutsvene ndiro basa raMwari matiri vanotenda muna Jesu. Anoda kuumba, nokurima ritishandure.

Nyama "vatsvene"

Zvakakosha kusiyanisa pakutsveneswa ibasa raMwari matiri, uye kuzvidzora vakasarudzwa okugadza zvinoitika munyama. A okuzvibatsira vakasarudzwa rokugadza ndiyo chete chitendero kuti kugutsa dzemundangariro wenyama uye haina kana zvainobatsira. kucheneswa True kunoitika Mutsvene.

Muhutsvene sangana nayo noMweya Mutsvene kuti kutadza uye pachinzvimbo kuita zvakanaka. Kuchenurwa nguva nenguva kunoreva kuti haisi zvakajairika kuti muKristu akazvarwa patsva kuita zuva nezuva chivi nemaune. 

Mwari anoda kuti isu rokuchinja kurarama mamwe wakachena, zvikuru zvakanaka uye norudo zvakawanda. Anoda kuti titevedzere Jesu zvakanyanya. Kwete kuti tinofanira kuponeswa - asi nokuti isu nechekare tinoponeswa kuburikidza nokutenda muna Jesu. 

Salvation uye vatsvene

Kana makaponeswa uye kufamba naJesu achava zvakawanda regera kuita maiwe uye zvinhu hazvina kunaka.

Ruponeso anotanga nokugamuchira Jesu. Haisi rinotanga kuutsvene. Asi vatsvene rinotanga pashure magamuchira Jesu uye ndikabhabhatidzwa vakaponeswa.

Haugoni amene ngaakuitei vatsvene uye urarame wakachena uye saizvozvi tariro uchaponeswa, asi kuutsvene ibasa raMwari matiri kuti kare Wakaponeswa, kuburikidza nokutenda muna Jesu.

Avo vakaponeswa nokutenda muna Jesu anonzi neBhaibheri tsvene.

2 VaK 1: 1 . Pauro, muapositori waJesu Kristu nechido chaMwari, naTimotio hama, kukereke yaMwari iri paKorinde, uye vose nevatsvene [kuponeswa] vari muAkaya yose. 

Bible Verses pamusoro kuutsvenemabviro:


Publicerades lördag, 21 september 2019 17:41:49 +0200 i kategorin Undervisning och i ämnena:


3 kommentarer


x
Sven Thomsson
lördag, 21 september 2019 18:39

Att vara helgad innebär att vara avskild för Herren och att man lever ett rent och obefläckat liv. Det betyder, att man tar avstånd från världen och den livsstil som förekommer bland ofrälsta. Att hålla sig obesmittad av världen hör till sann helgelse.

Guds församling består av enskilda individer som var för sig ska vara avskilda och helgade. Om de själva vill sträva efter att helga sig, vill Herren utföra ett högre och större helgelseverk, som bara han kan utföra. "Sträva efter" betyder inte i det här sammanhanget att man ska tillägna sig en självvald helgelse med mänsklig ansträngning.

Att helga betyder att avskilja och rena från ceremoniell och moralisk orenhet. Det står i 1 Kor.1:30:

"Men hans verk är det, att ni är i Kristus Jesus som för oss har blivit till visdom från Gud, till rättfärdighet, helgelse och förlossning".

Det är Guds verk att vi blivit införlivade i Kristus Jesus, och det är i honom vi lever. Han friköpte oss från synden och lagens förbannelse.


Svara

x
SA
lördag, 21 september 2019 20:44

Tyvärr tror jag det predikas för lite om helgelse, det är ju väldigt vilktig , men tyvärr har det istället kommit in en del värdsligt i stället . Iaf har jag sett och upplevt det så .

Svara

x
Tomas N
lördag, 21 september 2019 23:46

Bra med uppmaning till helgelse. Det är ju en del av lärjungaskapet som inte bör tas bort.
En av de viktiga anledningarna är ju också att vi skall vara goda ambassadörer för Gud. Finns ju många exempel i Bibeln på hur illa det ser ut och vilken dålig frukt det blir när Guds folk struntar i att tjäna Gud ,utan tjänar andra sidan istället genom köttets begär och svagheter.

H3elgelse och växande i lärjungaskap genom att bli mer som sin mästare handlar ju inte om en karikatyrliknande fromhet utan handlar snarare om att vara en jordnära äkta människa med extra av det som Gud hjälper oss till i generositet och annat och kanske mest tydligt avsaknad av det vanliga svärandet och jargong med skryt,mobbing och allehanda begär .

Men alla beslut och val i livet gör vi med vår vilja,förnuft och handlingar. Även om det är Guds nåd och kraft som helgar oss,så behöver vi ställa oss i position och gå i rätt riktning. Det är ett aktivt val som inte sker av sig själv.
Och när det gäller i detalj att övervinna fästen vanor och accepterade syndmönster så är det en andlig och mental kamp i att lägga bort vissa saker. Det kräver en del både från människan och från Gud.

Men uppmaningen är stark ifrån Gud. Vi duer som vi är frälsningsmässigt,men vem vill vara ett hinder för att andra skall tro eller växa i tro? Det är ju det man blir lite om efterföljelsen har brister

Det höär kan tolkas som religiös perfektionism eller avsaknad av att ha fått ta emot det fulla måttet av Guds kärlek och frälsning. Jag är dock övertygad om att det är den Helige aAnde som uppmanar om allvaret i helgelsen. Synden kostar alltid ett högt pris och drabbar inte bara individen,så att det är en privatsak.

Allt hänger på vem man tänar och hur mycket man älskar Honom. Jesus är värd en överlåten efterföljelse och Bibeln är full av sådana uppmaningar

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 21 november 2019 13:16
Herre. Skydda mig från att gå på grund. Skydda mig mot blindskär i mitt liv.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp