Surfar nu: 620 www.apg29.nu


Socialdemokraternas historia

Ett folk, ett parti - Socialdemokraternas historia. I 100 år har Socialdemokraterna varit Sveriges största och mest inflytelserika politiska parti.

Lika länge har socialdemokraterna också lyckats hålla sin historia borta från skolböcker och den offentliga debatten. Därför är det inte konstigt att så få känner till Socialdemokraterna historiska grund. Många gånger vet inte ens partiets egna företrädare på vilken historisk grund partiet vilar.

Socialdemokraterna har en unik ställning i svensk historia.

Det här är historien om Socialdemokraterna, så som den aldrig berättats förut.

Dokumentärfilmen är gjord av tidningen Samtiden och sponsrad av Sverigedemokraterna. 


---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 1 augusti 2018 09:50 | #dokumentär #socialdemokraterna #val2018 #sverigedemokraterna #svpol | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

44 kommentarer

Roger T. W. Wed, 01 Aug 2018 11:04:04 +020

I sitt första tal i Sverige sade August Palm att det var lögn att socialdemokraterna ville förstöra familjen. Sedan blev det som det blev. Det var Palm som fick igång socialdemokratin på allvar i vårt land.

Jag har inte hunnit se videon, men jag studerade partiet när jag var ung. Branting var involverad med Nya Banken och från den sändes pengar till revolutionärerna i Ryssland. Det är klart att partiet inte vill ha sin historia känd.

Det fanns dock många kristna socialdemokrater i min ungdom. De var arbetare och mindes söndagsskolan. De gick inte i kyrkan, men de missade aldrig gudstjänsten på TV. Det kan jag vittna om. Herren är inte som andra, sade mormor några år innan hon dog. Det kom ett stort lugn över henne på slutet och så är det ofta för hårt arbetande kvinnor. De kan ju göra det omöjliga.

En annan bra sak var att de första kristna socialdemokraterna demonstrerade för att få se reformer. Det gick inte att skilja på arbetarrörelsen och frikyrkorna på den tiden för mer än hundra år sedan. Vår första strejk var kristen.

Och nu? Alla vet hur det är nu.

Svara


Bengt Wed, 01 Aug 2018 11:07:16 +020

Alla partier har ju ändå det som är både bra

Och dåligt

Ja dom flesta i alla fall

Svara


Roger T. W. Wed, 01 Aug 2018 12:38:52 +020

Jag såg en gång hur Hitlerhälsande deltagare välkomnades till en gymnastiktävling i Sverige. Det var en sorts NSDAP över deltagare från flera länder och kommentatorn var lyrisk. Jag har tyvärr inte länken kvar. Den postades från Spanien på youtube och allt var på svenska. Jag ser några klipp från den videon.

SD har gjort ett stort arbete. Det är på hög nivå. Förstå vilken forskning som ligger bakom. Hur många mantimmar krävdes? Jag är imponerad, eftersom jag själv har forskat och vet hur jobbigt och kostsamt det är. Arbetet skulle kunna leda till en lång uppsats eller en doktorsavhandling, men det är nog ett grupparbete.

Gunnar Myrdal och ministern Edelman hade bruna rötter. Jan Myrdal vände sig mot sin far. Jag kan berätta att några svenska soldater vid den norska gränsen planerade att skjuta tyskvänliga officerer om kriget kom. En av dem var Rosenberg, antar jag.

Jag sprider videon. Gack och gör sammaledes, om ni förstår gammelsvenskan. Hela det svenska folket behöver veta det här. Statsministern sitter med slipsen i brevlådan.

Socialdemokraterna gav sig på de slaviska folken! Ta en titt på Rysslands nya överlägsna vapen. Avangard, Kinzhal, Sarmat, Kalibr är bara några exempel. Ta en titt på vad ryska, ukrainska och andra soldater lyckades med under kriget (de fick bara äta bröd och dricka te och det var sjudagarsvecka). Se Antonov i Ukraina. Det är i Ryssland framtiden ligger för hela Europa, om vi bara förstår det. Jag känner landet och vet att många inte kan förstå mig, men, snälla, se åtminstone att kristendomen har vaknat till liv efter Sovjet och vad som händer i Europa.

Angående dödligheten när man förlorar vikt. Jag förlorade 20 kilo muskler när jag blev sjuk. Det var hemskt, men ännu lever jag, men inte vet jag hur länge. Jag försöker lämna över till de unga. Som Simeon. Herren kom till mig. Vittna, ni som kan.

Svara


Bengt Wed, 01 Aug 2018 13:20:34 +020

Vi får hoppas du blir helad roger

Svara


Katrina Wed, 01 Aug 2018 14:56:05 +020

Svar till Roger T. W..

Hoppas du kan äta upp dig och tillfrisknar .

Må Gud välsigna dig.

Svara


Roger T. W. Wed, 01 Aug 2018 16:00:33 +020

Svar till Katrina.

Det är svårt att inte veta om man ska vakna dagen efter, men det går. En dag i taget. En dag i taget.Det ordnar sig i evigheten.

Lynda Randle - One Day At a Time [Live]

https://www.youtube.com/watch?v=JhUvFqOY00I

Svara


Calle Wed, 01 Aug 2018 17:10:10 +020

Nationalsocialismen var ett socialistiskt projekt, inte höger reaktionärt som det påstås. Det stod inte heller för nationalism utan globalism.

Västerpartiet i Sverige har även hyllat DDR diktaturen tidigare.

Svara


Katrina Wed, 01 Aug 2018 17:23:57 +020

Jag har tittat på filmen . Jag är chockerad.

Svara


Katrina Wed, 01 Aug 2018 17:28:19 +020

Svar till Roger T. W..

Tack, fin sång

Svara


Rune Johansson Wed, 01 Aug 2018 19:49:32 +020

Utan att på något sätt ta SAP i försvar så står det helt klart att hela det svenska samhället under lång tid på 1900-talet var starkt influerat av ett rasbiologiskt tänkesätt. Inget parti kan svära sig fri från detta. Länken är endast ett exempel bland många på att så var fallet.

http://kryssahakan.se/centerhistoria/centerhistoria-3-bonderomantik-och-rasbiologi/

Svara


Kattis Wed, 01 Aug 2018 20:18:36 +020

Alla partier är lika Kål supade! Men jag vet att Sossarna inte vill Ha Marknadshyror, medan de borgerliga och SD är för Marknadshyror! Jag vill inte ha några Marknadshyror, som gör att Hyrorna skenar iväg, och det kan bli tal om Renovräkningar!

Svara


P I Persson Wed, 01 Aug 2018 20:24:12 +020

Det finns en anledning till att den "historien" aldrig berättats. Den är nämligen infernaliskt lögnaktig.

http://polimasaren.se/myterna-om-socialdemokraterna/

Svara


Rolf Wed, 01 Aug 2018 21:26:03 +020

Socialdemokraterna gjorde mycket gott först de mest utsatta fick en lön det gick att leva på men sedan blev det fel. Individualismen kom innebärande att människor inte behövde varandra utan skulle klara sig själva. Det blev familjens fall och skillsmässoverige uppstod

Man löste inga problem inom familjen man flydde dem genom att dela på sig. Många barn växte upp med enbart en förälder. Religion började ses som ett fritidsintresse. Kristendom togs bort som ämne i skolan.

Resultat det samhälle av förvirring, sekularisering, normlöshet känslokyla och främlingskap snart alla känner idag. Med ytligt intresse för andra eller samhället men stort vurm för smartphones och ex faxebook där man berättar vad man äter till middag och kallt påtalar hur någon ser ut bra eller dåligt. Helt enkelt flera förvirrade generationer av svenskar där flyktingar från andra krigshärjade länder bygger parallell samhälle och har en strak gudstro inom islam.

Socialdemokratin var en välsignelse först men har nu blivit en förbannelse för människan.

Svara


Johan Wed, 01 Aug 2018 21:33:01 +020

Svar till P I Persson.

Ursäkta, men det var en rejält överslätande smörja i den där blogg-artikeln...

Svara


hasse Wed, 01 Aug 2018 23:55:48 +020

Ja man får vara tacksam att man aldrig har röstat på detta parti. Sedan kan jag tycka att Joakim Lundqvist ska titta på denna film, efter hans uttalande om SD-s rötter på europa konferansen.

Svara


Bengt Thu, 02 Aug 2018 08:09:33 +020

Sen. Är det ju mycket som sossarna införde
Som var bra som semester och lediga lördagar
Och kortare arbetstid

Svara


Mikael N Thu, 02 Aug 2018 12:18:35 +020

Vad är budskapet i filmen? (Jag kan kolla på den ikväll, just nu har jag lite ont om tid.) Är det att ett partis historia har relevans för hur vi bedömmer partiet idag? (I så fall torde de flesta partier ha en del skelett att rensa ut...)

Svara


EB Thu, 02 Aug 2018 14:09:43 +020

Svar till hasse.

Jag håller med om att Livets Ords pastor Joakim Lundqvist borde titta på denna film. Hans angrepp på SD på Europakonferensen bestod av grova kränkningar och rena felaktigheter från början till slut.

I senaste debattinlägget i Världen idag jämförde han sig själv och sina varningar mot SD med t ex de som varnade för våldsdiktatorn och massmördaren i Uganda, den fruktade Idi Amin! Lundqvist förknippar alltså SD (och i förlängningen alla deras väljare) med de värsta människoslaktarna i modern tid.

Livets Ords pastorns tal var bedrövande, han beskrev SD som i praktiken nazister pga nazistiska rötter vid SDs start för 30 år sedan, och menade att de bär skulden för det mörker i Sverige som gör att judar flyr landet och som kommer att förstöra landet för våra barn och barnbarn. Kristna bör inte rösta på SD sa han och manade folk att rösta på KD, det fattade alla fast han sa "ett parti med kristen värdegrund".

Trots att KDs ledare som har Livets Ord-rötter bl a ser det som viktigt att delta i Prideparaden, vill ha fri abort till vecka 18, ingen lag för samvetsfrihet för läkare och barnmorskor som t ex inte vill delta i abort och aktiv avlivning av vissa patienter. Samt aktivt medverkat i politiken (DÖ överenkommelsen mm) för att aktivt utesluta ett demokratiskt valt parti och därmed lura över 800.000 svenskar som röstat på SD deras rätt till politiskt inflytande.

Svara


Roger T. W. Thu, 02 Aug 2018 14:10:24 +020

Svar till Mikael N.

Det handlar om att statsministern kastar sten i glashus och hycklar. Sossarna var mycket värre än SD, som aldrig har suttit i regeringen och fattat sådana dåliga beslut. Mycket ändras för de som ser hela videon. Det socialdemokratiska partiets nedgång har pågått i flera år. Videon kan bereda en ny framtid. Den kommer att uppmärksammas internationellt och kanske först i våra nordiska grannländer. Är det svårt att se en lång video? Nej, inte när man upptäcker att man har lurats i åratal.

Socialdemokraterna gjorde en del bra saker, men nu kommer det dåliga fram. Hatet mot judar, beundran av Hitler, avlivningen av oönskade och mera.

Svara


EB Thu, 02 Aug 2018 14:13:47 +020

Svar till Rolf.

Sossarnas politik handlar om makt och de var beredda att gå revolutionens väg för att få sin vilja igenom men det blev den reformistiska istället, att genom reformer driva sin politik. Sossepolitik kan sägas vara makthunger men beskrivet som viljan att skapa himmelriket på jorden men ta bort Gud. Vi ser hur det gått.

Svara


EB Thu, 02 Aug 2018 14:37:17 +020

Svar till hasse.

Joakim Lundqvist sa även att denna regering är en katastrof. Men hans predikan, med närmast hatfyllda varningar mot SD, var enligt min tolkning ett fult försök att försöka rädda KD beskrivet som ett kristet parti.... Pyttsan. KD har med övriga alliansen haft flera försök att fälla denna Löfvéns regering så varför har de inte gjort det? Pastor Lundqvist dömde ut sossarna, men sa aldrig att deras ideologi är farlig! Trots att han inte kan vara okunnig om den.

Jag upplevde när jag tittade på denna predikan från Europakonferensens fredagsmöte att detta är samma i mitt tycke vidriga demagogi som just Hitler med sina lakejer körde med.

Joakim Lundqvist har samma sorts politiska skicklighet som t ex Gudrun Schyman när det gäller vältalighet och retoriska knep för att med enkla men fula knep svartmåla motståndaren och med duperande känsloutspel förleda sina åhörare.

Men många kristna gillar det tydligen för Lundqvist säger sig ha fått enormt mycket tacksamhet för sin aktion men har fått kritik också, och han jämför sig angående sin politiska predikan med till exempel Martin Luther King jr.

Svara


EB Thu, 02 Aug 2018 14:37:21 +020

Svar till hasse.

Joakim Lundqvist sa även att denna regering är en katastrof. Men hans predikan, med närmast hatfyllda varningar mot SD, var enligt min tolkning ett fult försök att försöka rädda KD beskrivet som ett kristet parti.... Pyttsan. KD har med övriga alliansen haft flera försök att fälla denna Löfvéns regering så varför har de inte gjort det? Pastor Lundqvist dömde ut sossarna, men sa aldrig att deras ideologi är farlig! Trots att han inte kan vara okunnig om den.

Jag upplevde när jag tittade på denna predikan från Europakonferensens fredagsmöte att detta är samma i mitt tycke vidriga demagogi som just Hitler med sina lakejer körde med.

Joakim Lundqvist har samma sorts politiska skicklighet som t ex Gudrun Schyman när det gäller vältalighet och retoriska knep för att med enkla men fula knep svartmåla motståndaren och med duperande känsloutspel förleda sina åhörare.

Men många kristna gillar det tydligen för Lundqvist säger sig ha fått enormt mycket tacksamhet för sin aktion men har fått kritik också, och han jämför sig angående sin politiska predikan med till exempel Martin Luther King jr.

Svara


Katrina Thu, 02 Aug 2018 15:10:30 +020

En av det riksdags män i filmen sa att
..." söka vår frälsning i sosialismen..."
det reagerade jag starkt emot.

Svara


Katrina Thu, 02 Aug 2018 15:11:17 +020

Svar till Katrina.

socialismen....ska det stå.. :)

Svara


Bengt Thu, 02 Aug 2018 17:58:04 +020

Livets ord skiljde ju på människor i början av

Sin tid som församling

Man skulle vara ung och rik och frisk

Många var nog det också

Men inte alla

Och många led av att höra att man var sjuk

För att man syndat

Hur kristet var det

Svara


Bengt Thu, 02 Aug 2018 17:59:39 +020

Vore bättre att Lundqvist förordade att man

Röstade på kristna värdepartiet istället

Svara


Gerdt Malm Thu, 02 Aug 2018 18:25:33 +020

En förlegad pastor minst sagt. Joakim Lundqvist fördömer SD. Livets Ord, har inre de spelat ut sin roll? Så han tycker (mellan raderna) att man ska rösta på KD? Vad gör då Joakim Lundqvist med problematiken att Sodoms ättlingar springer runt på våra gator och fångar upp alla inom KD. Jag har väl aldrig stött på så många kristna KD: are som vurmar för pridefestivalen. Nej.... KD har spelat ut sin roll liksom alla andra partier som höjer pridelevernet till skyarna. Ser inte Joakim Lundqvist det är han en pastor som spelat ut sin roll.

Svara


Bengt Thu, 02 Aug 2018 18:36:17 +020

Ja det kan man tycka att dom gjort

Det är väl mer inne med hillsong nu

Svara


Daniel Thu, 02 Aug 2018 22:36:30 +020

Filmen är nu censuerad så ni kan sova skönt igen.

Svara


Mikael Persson Thu, 02 Aug 2018 22:58:04 +020

Jag har hört PK folket skryta om sveriges suveräna neutrala policy som räddat landet ifrån krig i hundra tals år men i själva verket är det ju på grund ut av att man alltid har vänt kappan efter vinden eller ren och skär populism som har varit agendan, alltså precis samma agerande som idag då det gäller att prioritera de individer som både har ekonomi och fysik för att vandra 300 mil mot nordpolen samtidigt som man blundar för de svagaste här och ute i världen. Detta falska och avskyvärda agerande har kunnats normaliserats tack vare vänster median men också alla andra kapp vändare som vi har inom kyrkan och den kristna pressen . varför ? jo priset för sanningen är för dyrt . Varför lyser Stefan swärd och de övriga protesterande pastorerna med sin frånvaro då det gäller massorna av de ofödda barnen som legalt dödas varje år ?. Eller de judar som har tvingats flytta pga att mellan österns hat har normaliserats i Malmö och sverige . Eller de äldre och sjukas bristfälliga vård . Listan kan göras lång . svaret är åter igen populism . Det är inte Jimmie eller Trumpeten i usa som är de värsta populisterna utan det är nog typ de svenska pk politikerna och kyrkoledare mm . Utan en ansiktslös genomborrande syndanöds väckelse så finns ingen räddning för det som tidigare generationer lidit för och lyckats bygga upp. MVH Mikael Persson

Svara


Christer Åberg Fri, 03 Aug 2018 00:00:58 +020

Nu har dokumentären tagits bort av YouTube. På mindre än två dygn hade filmen nästan 200 000 visningar.

Svara


Inge Fri, 03 Aug 2018 03:34:00 +020

Svar till Christer Åberg.

Censur?

Var det någon som uppfattade några direkta osanningar i filmen?

Filmen kan fortfarande ses på nedanstående länk.

https://www.bitchute.com/video/r3b7egxEpXXz/

Svara


Katrina Fri, 03 Aug 2018 09:31:44 +020

Svar till Christer Åberg.

Det ante mig,

typiskt svensk media, man tillåter inte medborgare själv bestämma sanninghalten av det man läser eller ser på nätet eller media.

Svara


Lenny Fri, 03 Aug 2018 10:24:26 +020

Svar till Inge.

Som svar ! Detta visar att våra företrädare befinner sig i ett känsligt läge deras egna argument spricker.

När dom som nu konfronteras med att själva ha del i de anklagelser och beskyllningar dom gått ut med.

Det är som att kasta sten när man sitter i glashus!

Matteus 7 Dömen icke på det att ni icke bliva dömda... Tilläggas de borde ha läst hela Matteus 7. Man bör städa framför egen dörr först.

Svara


Ann-Marie A. Fri, 03 Aug 2018 10:36:07 +020

Sanningen ska göra oss fria. Inte våra gärningar. Gud förlåter och upprättar, av kärlek och nåd.

Svara


Roger T. W. Fri, 03 Aug 2018 14:16:29 +020

På bara några timmar fick videon 25.000 nya klick. Censuren var rena reklamen.

Svara


Christer Åberg Fri, 03 Aug 2018 14:45:04 +020

Nu har dokumentären lagts tillbaka på Youtube.

Svara


Mikael Möller Fri, 03 Aug 2018 16:57:52 +020

Jag har ännu inte haft tid att se filmen men är intresserad då jag arbetar med en bok om SAPs sanna historia. Där visas att SAP är en skapelse av frimurarna/illuminati och inget annat. Den finns som utkast här

http://www.syntes.be/kaos/SAP/HistoriaSAP.pdf

Sprid den gärna. Den kommer finnas som bok också men där är jag inte än.

Svara


Bengt Fri, 03 Aug 2018 20:37:58 +020

Det låter hemskt

Svara


Jessica Fri, 03 Aug 2018 22:20:13 +020

Svar till EB.

Jag håller med dig EB! Men Joakim ska nog inte underskatta sina åhörare. Det är viktigt att tänka själv, att inte bara följa en ledare. Att använda sitt sunda förnuft. Det kanske visar sig att predikan var kontraproduktiv! Vi får se om lite drygt fem veckor.

Svara


EB Sat, 04 Aug 2018 00:31:51 +020

Svar till Calle.

Stämmer, Janne Josefsson visade att Lars Ohly på film erkänner att han var mycket bestört/sorgsen när Berlinmuren föll. Efter det har Ohly nekat till det igen.

Svara


Christer Åberg Sat, 04 Aug 2018 07:00:45 +020

Nu svarar Youtube, i ett mejl till SVT, på varför man tog bort Samtidens dokumentär om Socialdemokraternas bruna förflutna:

https://www.apg29.nu/a/2x4

”YouTubes riktlinjer förbjuder klipp som innehåller nakenhet och våld. Men vi gör undantag för material som har nyhetsvärde eller innehåller historiskt material. När ett klipp tas bort från vår plattform ger vi våra användare möjlighet att överklaga beslutet. Om klippet tagits bort på felaktiga grunder agerar vi snabbt för att återställa det.”

Filmen som innehåller historiska bilder på bland annat nakna barn är nu tillbaka, men med en varning innan man kan sätta igång den: ”Det här videoklippet kan vara olämpligt för vissa användare”.

Svara


Jeanette Aldén Wijk Thu, 09 Aug 2018 17:15:55 +020

Detta var en riktig chock! Jag kände tidigare till, att Sverige hjälpte Tyskland med tåg genom vårt land, men inte att det var så omfattande. Och att Per Albin Hansson inte ville hjälpa Norges kungafamilj var förskräckligt! Sedan allt det andra, med tandexperiment och sterilisering på människor, som inte kunde säga ifrån, att man rent av ville avliva människor, för att de inte passade in i samhället...så gräsligt!!!

Ja, detta är inte något som man har velat tala om från Socialdemokratiskt sida förståss. Men de ska sannerligen inte komma att anklaga något annat parti för rasistisk bakgrund...så tyskvänliga som de själva var under kriget etc.

Allt detta tål att tänkas på inför Valet.

Svara


Lasse Sat, 18 Aug 2018 09:30:15 +020

Fin presentation av Utbult, men jag röstar inte på Ebba, https://youtu.be/CMte5dRz53U

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, torsdag 23 maj 2019 kl. 01:39

Jesus söker: Desideria, Desiree!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 22 maj 2019 21:25

Bed för min fru som är vikarie att hon får jobb,hade hur mycket jobb som helst tidigare,var omtyckt på arbetsplatsen,har inte haft jobb där på ca 3 mån.Bed att herren gör under där så hon får jobb.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp