Surfar nu: 411 www.apg29.nu

Sodomstecknet

Av HOLGER NILSSON.

Sodomstecknet

Ingen kan väl knappast undgå att se detta ”Sodomtecken”. Under bara de senaste årtiondena har det utöver världen i många länder anordnats Pridefestivaler. Detta är något helt nytt i historien att så sker.

Det är ett av alla de tecken som finns som visar på att Jesus kommer snart.

Sodom är känt genom Bibeln för att folket där levde ett homosexuellt leverne, 1 Mos. 19. Då Jesus talar om sin återkomst så nämner han att det då skall vara så som i Sodom. Luk. 17:28-29.

Ingen kan väl knappast undgå att se detta ”Sodomtecken”. Under bara de senaste årtiondena har det utöver världen i många länder anordnats Pridefestivaler. Detta är något helt nytt i historien att så sker. Om vi ser detta i ljuset av vad Jesus säger och kopplar det till hans återkomst får vi ett profetiskt ljus över det som nu sker. Det är ingen tillfället att detta sker just nu, helt enkelt därför att vi lever mycket nära Jesu återkomst.

Vi behöver se detta också i ett annat perspektiv. Det handlar om Guds skapelseordning, Guds skapade människan till man och kvinna och för att de skulle förenas, alltså ingå äktenskap med varandra.

Detta är den första ordning som Gud instiftade. Den ordning har varit självklar igenom hela historien – utom under de senaste årtiondena, då man börjat viga samkönade par. Alltså ser vi här ytterligare ett tecken som endast har några få år på nacken, detta skall alltså ses i historiens ljus men inte minst i det profetiska ljuset

Detta som nu sker är ett brott mot Guds förordning – giftermål mellan man och kvinna och som Jesu också omnämner: Han svarade: "Har ni inte läst att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna och sade: Därför ska en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två ska bli ett kött.” Matt 19:4.

Sexuallivet tillhör äktenskapet mellan man och kvinna, det framgår tydligt. Men hur är det då med de homosexuella? Ja, de är naturligtvis fria att leva som de vill – Gud har skapat människan med fri vilja. Men det blir en annan sak om man vill vara kristen och även för den man som då inte känner dragning till en kvinna. För den är det samma sak som för en heterosexuell som inte har någon livspartner – den får leva i sexuell avhållsamhet. Det är då inte mer konstigt för de homosexuella som vill vara en kristen som för den heterosexuella – den få betala samma pris – sexuell avhållsamt.

Det är ett pris att betala – men det priset man vinner är desto större än det pris man betalar – nämligen gemenskap med Gud i såväl denna värd som i evigheten!

Till detta kan sägas angående kristna i denna fråga – att det är en prövosten där vår trohet mot Guds ord och därmed också mot Gud själv, eller om vi faller undan i dessa tider för det tryck som finns från världen.

Förkunnar man dessa sanningar torde man inte bli populär. Här behöver vi tänka på att det alltid har varit den smala vägen för Guds folk och varningen som Jakob ger är synnerligen aktuell: ”Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.” Jak. 4:4. Vilket är för oss dyrbarast: att vara världen vän eller Guds vän?

Sedan är frågan vilket som är mest kärleksfullt gentemot de homosexuella. Att kalla dem till omvändelse från synden eller att bejaka deras synd? Det måste ändå vara mest kärleksfullt att försöka rädda dem för evigheten än att ge ett falskt godkännande för ett kort jordeliv.

För det är trots alla försök att omtolka, förneka och på annat sätt föröka kringgå Guds tydliga ord angående denna fråga – att alla sådana försöka har faktiskt misslyckats. Synsättet i denna fråga har varit klar i den kristna historien. Att nu under de senaste år, parallellt med alla Pridefestivaler, vi har sett dessa försöka att kringgå Guds ord är också i säg ett tecken – nämligen det avfallets tecken som Bibeln talat om skall ske i den sista tiden. Låt oss inte vara delaktig i detta avfall!

Att denna Bibliska undervisning inte kan tas emot av de människor som vänt Gud och Hans ord ryggen – det är en sak. Låt oss be för de homosexuella – precis som vi ber för heterosexuella att de skall lära känna Gud. Det finns frälsning för alla som vill tro på Gud och även följa Hans ord, man kan inte separera dessa två ting från varandra.

Såsom Lot räddas från undergången som kom över Sodom – så kommer de människor som håller fast vid Gud och Hans ord att räddas när Jesus kommer.

Detta kan ske när som helst – just därför att tidstecknen nu visar på det – och där är Sodomstecknet som vi nu ser ett av dessa.


HOLGER NILSSON

Källa:
Sodomstecknet

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 6 augusti 2019 13:35 | #sodom #pride #holger nilsson | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

15 kommentarer

Stefan Eliasson 6/8-2019, 15:25

Därför prisgav Gud dem i deras hjärtans begärelser åt orenhet, så att de med varandra skändade sina kroppar. De hade ju bytt bort Guds sanning mot lögn och tagit sig för att dyrka och tjäna det skapade framför Skaparen, honom som är högtlovad i evighet, amen. Fördenskull gav Gud dem till pris åt skamliga lustar: deras kvinnor utbytte det naturliga umgänget mot ett onaturligt; sammalunda övergåvo ock männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes i lusta till varandra och bedrevo styggelse, man med man. Så fingo de på sig själva uppbära sin villas tillbörliga lön. Och eftersom de icke hade aktat det något värt att taga vara på sin kunskap om Gud, gav Gud dem till pris åt ett ovärdigt sinnelag, till att bedriva otillbörliga ting. Så hava de blivit uppfyllda av allt slags orättfärdighet, ondska, girighet, elakhet; de äro fulla av avund, mordlust, trätlystnad, svek, vrångsinthet;

Romarbrevet 1:24‭-‬29

Svara


Bertil Rosenius 6/8-2019, 15:50

Därför brådskar det med evangelium!!!

Svara


Ulrich 6/8-2019, 16:29

Satan är i farten. Vi måste be tillsammans för att få stopp på detta.

Svara


Tommy. 6/8-2019, 19:58

Det händer så mycket i Världen, och stor Förvirring skall också komma, och redan Kallade en Gång skall falla, som varit kanske stora Evangelister, och i sin tur drar de ned andra i avfall eftersom någon annan slags predikan kommer ur munnarna. Jesus ord låter mycket hårda i sin Beskrivning, och det är ju Guds Egen Son i person som talar detta. det vore bättre att en Kvarnsten sätts runt halsen på den och kastas i havet, som förleder bort en av mina minsta små, så viktig är detta område för jesus. och åter använder jesus ord som mina minsta det är som han dammar till en en Yxa, Förkunna inget annat en det jag Förkunnar. Samtidigt, tror jag det är Yttersta tiden, behövs det egentligen mer Tecken???. även nu om det bara Gud som vet tiden, och stunden Fadern, men om inte Gud forkortade tiden skulle ingen bli frälst. solomo hade ju många kvinnor, en del verka dyrka annat, okey då, Solomo bad aldrig dessa,ävem om de fanns nära intill, skillnaden var väl när han började tillbe dessa, med dom. det vart ju inte Solomos Gud, men så nära är det faktiskt att kristna slår in och kan ungefär ha andra religioner, vi tillber ju egentligen samma Gud?

Svara


Lillibeth 6/8-2019, 22:37

https://www.youtube.com/watch?v=JItreCMtzOQ

Svara


Lars Göran Berg 6/8-2019, 23:19

Svar till Ulrich.

Svar till Ulrich.

Satan och Baal

Svara


Lena Henricson 7/8-2019, 00:26

Sodomstecknet. Bra Holger att du sätter ett ord på detta obeskrivligt hemska,sprunget ur avgrunden! 😩😩😩 Då blir det mer greppbart. Ja det är väl kanske ett av de tydligaste tidstecknen. JESUS kommer ju snart!👆💕🙂

Svara


Tomas N 7/8-2019, 00:33

Bra artikel. Det vi ser mer och mer är vilken politisk och andlig maktfaktor hbtq rörelsen blivit. Många goda kristna syskon vill också lyfta upp mera normala synder och överträdelser på samma nivå och det kan delvis vara sant.

Men eftersom Gud är densamme genom alla tider även om vi lever i ett nytt och bättre förbund n de på Mose tid,så ger bibeln tydligt vittnesbörd om detta

Lagen om sexuell renhet i 3 mosebok säger tydligt att andra folk ägnade sig åt alla former av grov perversitet vilket tillsammans med avgudadyrkan och annan orenhet skäl till att Gud kommenderade sitt folk att erövra dessa länder och krossa dessa folk-

Även så lär Gud förinta Sodom just på grund av dessa perversiteter.

Själv gör jag tolkningen att sexuell perversitet var en av anledningarna till syndafloden,kanske gör andra samma tolkning. Vi vet att det förekom sexuella relationer och avkomma mellan änglar och människor och säkert en hel del annat som inte finns beskrivet i detalj.

Men för mig är det ingen tvivel om att det finns olika grader av synd. Krig och aggresioner har förekommit i stor skala och t o m folkmord vilket är illa. Men det blir i mina ögon en ytterligare dimension när allvarlig synd och orenhet flyttar in i människans inre och intimare krets såsom familj och kommande generationer. Det blir till slut ingen plats kvar för renhet och äkta kärlek över generationer som också kan leverera karaktär och uthållighet

Den som samtycker och ger sitt gillande till alla dessa prideparader och den hela rörelsen skulle jag säga är förblindade av tidens anda och lurade av det politiska trycket från den "nya religionen" som pratar om militant tolerans byggd på en upphaussad och starkt överdriven förföljelse ,som säkert ofta är drivan av den inre andliga konflikten som många bär på.

De röster i samhället som borde lyftas fram borde vara sådana av god karaktär och föredöme,men vi lever i en tid där en revolutionär ande får ta stor plats och där en passiviserad liberal anda är en annan kraft som styr.

Kristna måste våga vara salt och ljus i denna tid. Det finns nåd ,omvändelse och befrielse att få för alla typer av syndare inklusive de som hakat på denna hbtq rörelse

Svara


Tommy. 7/8-2019, 01:22

David Wilkersons "Synen" | Himlen TV7. Det är en som berättar om dem gamla boken Synen, på finska, men man får ju in Svensk text. Tycker man nästan får nypa sig i handen, vad som skett, tycker det var ju omöjligt med Biblar i Kina och forna Sovjet Unionen. det var som att åka till Pluto ungefär, stört omöjligt att sprida Evangelium öppet. att Sverige är ett Expriment Land i många stycken. Att 5 G master vill inte övriga länder ha för hälsorisker, men här i Sverige skall vi börja fixa till övervaknings samhället, fortare med snabb teknik, och chippet förstås i handen. Synen kanske skall räknas som en gammal klassiker, jag tror inte SVT Babel kommer ta upp gamla klassiker som denna. Kolla David wilkerson "Synen" Där de refererar ur denna Bok, och Sitat, om du aldrig hört talas om honom.http://www.himlentv7.se/vod/player/9019/&;ved=2ahUKEwjPiKidlO_jAhWRqIsKHd_HC4QQFjAAegQIABAB" style="color: rgb(102, 0, 153); cursor: pointer; font-family: arial, sans-serif; font-size: small;">www.himlentv7.se/vod/player/9019/

Svara


Andy Svensson 7/8-2019, 10:50

Bra Holger🙂🙏🏻❤️

Svara


Lotta 7/8-2019, 13:34

Tack Holger!

Du är en röst som ropar i detta land som så tydligt vänt Gud ryggen. Det är ett mycket allvarligt läge i Sverige nu. Tror att Gud snart kommer med en dom över vårt land.

Fridshälsningar

Lotta

Svara


Tomas N 7/8-2019, 14:23

Svar till Tomas N.

En fundering och tillägg som jag fick.

Dagens samhälle är extremt inriktat på individen och många former av kollektivism är sedd som misstänkt eller irrelevant förutom det globala ansvaret.

Och synd är i mina ögon lika på individnivå. Alltså att var och en på sin nivå är kallad att omvända sig ifrån den synd som man själv gör eller är frestad av.

Det som drabbar ett samhälle är när vissa grupper drar Guds vrede över delar av eller hela samhället så borde det talas om. Då är det inte längre ett individuellt problem.

Exempel på detta är även spel och kasinon där Las Vegas är ett exempel eller Tax free resor eller där fylleriet blir koncentrerat. Eller swingersklubbar och hemsidor som lanserar otrohetsaffärer för gifta. Dock så är hbtq ett unikt syndfäste där man inkluderar minderåriga på ett skamlöst sätt.

Jag tror att ur Guds ögon är den kollektiva summan av synd lite annorlunda än den vi har. Vår bedömning av vad som är förmildrande och föremål för Guds barmhärtighet är säkert påverkad av lobbyverksamhet. Men Guds hjärta och ögon låter sig inte påverkas.

Syndakatalogens ca 10 punkter som finns i NT och främst Paulus brev gäller alltjämt. Och endast hbtq försöker på allvar rättfärdiga sin synd. De andra bedragare och våldsmän rycker på axlarna och tror inte att någon Gud finns

Så vi behöver göra skillnad på

Individens perspektiv

Mänsklighetens perspektiv

Guds perspektiv

Guds folk skall inte gömma sig här,vi har ett ansvar att förmedla vad Gud vill säga

Svara


Marita 7/8-2019, 15:24

Så skrämmande när troende börjat normalisera Pride med allt vad det innebär. Och många politiska ledare ställer sig bakom Pride 🙁 Det är en stark andemakt med lusta otukt och orenhet ! Så stark att vissa kristna inte kan sätta emot. Men jag prisar Herren för de vapen vi har fått att besegra den onde !!

Svara


Lukas 7/8-2019, 16:36

Det är nog så att Gud överser med många synder/avsteg från sin vilja. Men när man ger sig på skapelsens grundvalar måste han agera.

Svara


Tommy. 8/8-2019, 16:42

För många nästlar sig in över allt, och många kanske är så Aktoritets Bojjade, att de slutar lyssna på sitt eget Hjärta av inre Vittnes Börd, för olika aktoriter, alltså aktoritets bundna. om man kan se denna film, "Bedragaren" där en faktiskt är både Judisk Rabbi, utan att vara det, och präst utan att vara det,.m,m. bara pengar finns där, m.m. lurar han massor och interpool söker honom, och lyckas byta skepnader, men alltid där makt pengar finns. en helt otrolig historia. men, en ögon öppnare samtidigt, hur nära dessa är, i de vatten makt pengar finns. "En stor Avgud är Mammon" , så blir man nästan häpen över detta. Dokumentär film, BEDRAGAREN. Bedragaren - Filmtipset www.filmtipset.se/film/bedragaren-2008.htm

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, onsdag 21 augusti 2019 kl. 22:53

Jesus söker: Jon, Jonna!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 21 augusti 2019 13:04

Ber för hjälp och beskydd för min familj.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp