665 online! | Sidvisningar idag: 155 320 | Igår: 199 575 |

www.apg29.nu


Stenkastning mot räddningstjänsten

När räddningstjänsten åkte ut för att släcka en brand i Uddevalla i natt möttes de av 10 till 15 stenkastande ungdomar. 

Räddningstjänsten kunde då inte släcka elden utan tvingades lämna platsen. Tre unga män omhändertogs av polisen.

- Det är helt obegripligt att detta händer. Vi är ju där för att släcka bränder och hjälpa folk, säger styrkeledaren Peter Muld.  

Han misstänker att branden var anlagd för att locka dit brandmännen. 

Människor behöver ta emot Jesus. Han är den enda räddningen. 


Källa: Text-tv. 


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 27 maj 2018 13:14 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


22 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Mikael

Detta är väl inget konstigt.Stenkastning är helt normalt i deras hemländer.Där stenas kristna och otrogna till döds.

Svara -   - 27/5-18 14:16 -


Niklas Jönsson

Det är typiskt muslimer,vi blir snart behandlade på samma sätt som palestinierna gör med judarna, när muslimerna vill ha det på något sätt som dom hade det i sina forna hemländer nyttjar dom olika våldsmetoder i detta fallet stenar, nästa gång skjutvapen och/ eller bomber.ut med dom ur Sverige dom som inte kan anpassa sig hur vi har det här.

Svara -   - 27/5-18 14:52 -


Niklas Jönsson

Det är typiskt muslimer,vi blir snart behandlade på samma sätt som palestinierna gör med judarna, när muslimerna vill ha det på något sätt som dom hade det i sina forna hemländer nyttjar dom olika våldsmetoder i detta fallet stenar, nästa gång skjutvapen och/ eller bomber.ut med dom ur Sverige dom som inte kan anpassa sig hur vi har det här.

Svara -   - 27/5-18 14:52 -


Johan

Det nya spännande multikulturella Sverige...

Tack alla politiker för er naiva, dumdristiga och svenskfientliga politik, som har förstört vårt land! 😡

Svara -   - 27/5-18 16:10 -


Ann-Marie A.

Petrus berättar i Dagen d. 18 maj om det utanförskap som många unga känner. Han var en ilsken förortsgrabb, men tack vare kristna personer kom han i kontakt med Hillsong, och nu 4 år senare är han ungdomspastor där. :-)

Svara -   - 27/5-18 16:49 -


Sam G Ö

De så kallade "palestinierna" gör så här, då är det dags för Sverige att ge lite understöd åt stenkastarna, det har ju Margot gjort, eller kanske räddningstjänsten måste börja bygga murar för att skydda sig. Det är så dags nu!

Svara -   - 27/5-18 16:54 -


Rolf

Jag tror vi skulle behöva skydda räddningspersonalen med hjälp av militära styrkor. Polisen har annat att göra. När landets säkerhet står på spel eller dess folk vilket jag anser sker när räddningsstyrkor som brandkår eller ambulanspersonal attackeras då bör militärer (försvarsmakten) få möjlighet att agera. De skapar mer respekt och kan ta i hårdare än vad polis och ordningsvakter har möjligheter eller befogenheter till.

Svara -   - 27/5-18 22:22 -


Nisse

Svar till Rolf.

Så du vill att unga svenska killar och tjejer i försvaret ska ha på sitt samvete att ha skickat stenkastande ungdomar till helvetet?

Svara -   - 27/5-18 23:34 -


David Ström

Enligt tidens värdegrund så ska det daltas så att inte situationen ska urarta till ett upplopp. Om en främling smyger sig fram och hugger en ambulanspersonal i ryggen så beror det ju inte på att han känner hat och är kriminell, utan det har socioekonomiska orsaker enligt liberalerna och vänstern. Land skall med lag byggas. Den som använder våld får räkna med att lagen svarar med grövre våld. De har nämligen ett våldsmonopol och en skyldighet att skydda tredje man från ligisterna. Det ligger ju nära till hands att låta bråkstakarna grilla korv med dialogpoliser i stället. Men kan man stödja sig i bibeln på att upphäva lagen för unga ligister som sannerligen inte ångrar sig förrän de har konstapel stålhandskes hand runt nacken?

Svara -   - 28/5-18 00:49 -


Lena

Lena ogräset växer i vårt land. Men det ska eldas upp på den yttersta dagen. Många människor i Sverige är blinda dom vill inte se sanningen. Tyvärr kommer hatet att växa mer o mer. Man ändrar inte människor som har hat i sig så lätt. Det är Gud som drar dom till sig som han ser har ett gott hjärta och vänder om dom. Det är bara att titta hur det har varit i Mellanöstern i så många år. För att de flyttar hit med sin tro som dom har så betyder det inte att de ändrar sig och anpassar sig efter oss. Många av dom vill inte. Man kan bara titta på sig själv så förstår man. Mångkultur fungerar sällan. Tyvärr så ser jag ingen ljusning för Sverige o folket framöver. Jag ber för att folket o politikerna ska vakna i vårt land. Det måste tydligen hända något hemskt som skakar om oss rejält för att vi ska vakna. Men jag tror knappast det heller hjälper. Må Gud bevara o skydda oss från allt som kommer att ske i vår land.

Svara -   - 28/5-18 10:52 -


Bengt

Vi får inte ge upp i alla fall

Svara -   - 28/5-18 13:35 -


Lars-Göran Rönnberg

Utvisa de familjer vars förälrar inte kan hålla koll på sina ungdomar. Det räcker säkert med några stycken så blir det slut på detta. Samhället måste med kraft visa att det står upp blåljuspersonalen.

Svara -   - 28/5-18 18:30 -


Bengt

Bra ide

Svara -   - 28/5-18 19:45 -


Ann-Marie A.

Det är långt ifrån alltid föräldrarnas "fel" när ungdomar hamnar snett. Många föräldrar kämpar hårt för sina barn.

Svara -   - 28/5-18 20:05 -


Lars-Göran Rönnberg

Man måste göra allt för att blåljuspersonalen ska respekteras och då måste föräldrarna ta ansvar. Det är lätt att tycka att en utvisning är fel men tänk efter själv hur det skulle vara att jobba under hot från stenkastare. Blåljuspersonal är människor precis som vilka andra som helst och mångs med familj och barn.

Svara -   - 28/5-18 23:32 -


Lars-Göran Rönnberg

Vi kan inte ha människor från andra länder som är så nonchalanta och respektlösa att dom kastar sten.

Svara -   - 28/5-18 23:35 -


Ann-Marie A.

Det är förskräckligt att man kastar sten. Men det är inte alltid föräldrars fel att ungdomar hamnar snett. Hårt och oempatiskt att då utvisa hela familjer med för övrigt skötsamma vuxna och barn. Måste finnas bättre sätt att straffa de som är skyldiga.

Svara -   - 29/5-18 15:31 -


Lars-Göran Rönnberg

Vad står detta stenkastande för egentligen? Vilken syn på samhället och på de som försöker rädda människor i nöd. Man kan säkert anta att lite har dessa stenkastande ungdomar i alla fall fått hemifrån. Och det var så att dom utvisas så gör dom inte det längre.

Svara -   - 31/5-18 16:06 -


Lars-Göran Rönnberg

Att samhället inte är hårdare mot dessa tror jag påverkar att det står tomma platser på polisutbildningarna. Det är inte värt att riskera att få en sten på huvudet. Sen behövs så klart högre löner osv.

Svara -   - 31/5-18 16:12 -


Lars-Göran Rönnberg

Polisen behöver ha tillgång till tårgas. Så bra att SD bl.a. föreslår det. :)

Svara -   - 31/5-18 16:14 -


Lars-Göran Rönnberg

Polisen behöver ha tillgång till tårgas. Så bra att SD bl.a. föreslår det. :)

Svara -   - 31/5-18 16:14 -


Bengt

Ja det är en bra idé

Likaså bilar som sprutar ner dom med

Vatten

Men dom behöver ju uppleva kärlek också

Det får dom inte genom islam

Svara -   - 1/6-18 14:03 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

18

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

7

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

12

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

49

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 16 december 2018 kl. 20:19

Jesus söker: Assar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 688 586 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 060 bloggartiklar, 92 348 kommentarer och 60 526 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp