Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Ditt stöd behövs!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Syahadat Muslim perkawis dewa ekstra-alkitabiah

Muslim salah ngaku yén Allah téh Allah.

Kaba.

Di Tiktok kuring nyarioskeun perkawis Gusti Allah dina alkitabiah sareng Putra-Na Isa Al Masih, tapi kuring teras-terasan meunang bantosan ti umat Islam anu nyebatkeun yén éta téh Allah anu nyaéta Allah. Kalayan kecap séjén, aranjeunna nolak Dewa Injil sareng ngaku dewa ekstra-Injil.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag 5 november 2020 21:56

Syahadat Muslim diwangun dina ngaku iman hiji ka Allah salaku hiji-hijina déwa.

Saha waé anu hoyong janten Muslim kedah nyarios kecap ieu di payuneun sahenteuna dua saksi Muslim:

"Teu aya déwa tapi Allah sareng Muhammad mangrupikeun nabi na."

Dina syahadat Muslim, Muslim ngaku yén Allah téh Allah.

Syahadat nuturkeun Muslim pikeun hirup, éta dicekel dina ceuli orok anu lahir sareng teras-terasan dina mayunan maot sareng langkung saé kedahna diulang ku urang Islam anu percanten unggal dinten sareng mangrupikeun bagian tina ritual solat.

Urang tingali dina syahadat Muslim yén Muslim henteu ngaku Dewa Alkitab, tapi déwa Al-Qur'an, Allah. Di mana waé dina Alkitab henteu disebatkeun yén Allah disebatna Allah. Maka aranjeunna ngaku déwa ekstra-alkitabiah.

Gusti ngagaduhan Putra

Dewa Al-Qur'an, Allah teu ngagaduhan Putra tunggal-putra anu Anjeunna ngutus pikeun nyalametkeun dunya, tapi Gusti dina Alkitab ngagaduhan Putra - Isa Al Masih. Ieu buktina salajengna yén ieu mangrupikeun dua déwa anu béda sareng yén Allah sanés déwa bibel.

TikTok

Di Tiktok kuring nyarioskeun perkawis Gusti Allah dina alkitabiah sareng Putra-Na Isa Al Masih, tapi kuring teras-terasan meunang bantosan ti umat Islam anu nyebatkeun yén éta téh Allah anu nyaéta Allah. Kalayan kecap séjén, aranjeunna nolak Dewa Injil sareng ngaku dewa ekstra-Injil.

Tarjamahan lepat

Catet yén syahadat anu dikutip di luhur leres ditarjamahkeun tina basa Arab. Éta henteu nyarios:

"Teu aya déwa tapi Gusti sareng Muhammad mangrupikeun nabi na."

Tarjamahan sapertos kitu dilakukeun ku seueur ayeuna, tapi éta tarjamahan anu salah, distorsi sareng palsu. Upami hiji gaduh tarjamahan sapertos kitu, seueur anu salah panginten yén éta téh Allah anu aya dina Alkitab.

Nya kitu, nalika umat Islam nyebatkeun "déwa", anjeunna sanés hartosna Déwi Injil tapi Allah. Kusabab Allah mangrupikeun tanda kasetaraan sareng Déwa Injil, anjeun panginten panginten éta déwa anu sami, tapi henteu.

Mangrupikeun cara anu awon pikeun narjamahkeun syahadat anu salah pikeun mangaruhan pikiran jalma yén éta ngeunaan dewa anu sami.

"Allah" mangrupikeun nami déwa

Ayeuna aya anu nyarios yén "Allah" hartosna "Gusti". Éta tiasa ditarjamahkeun ku cara kitu ku sabagian, tapi kecap "Allah" mangrupikeun nami déwa. Salaku conto, Déwa tina Alkitab disebut PANGERAN - YHWH. Teu pernah ditulis dina Alkitab yén namina nyaéta Allah.

Tapi upami "Allah" hartosna "déwa" maka naha kecap sanés dina syahadat nyebatkeun "déwa" nyarios yén Allah téh déwa?

"Teu aya déwa [ilah] tapi Allah [Allah] sareng Muhammad mangrupikeun nabi na."

Maka urang terang yén syahadat ngagaduhan kecap pikeun "déwa" sareng yén "Allah" mangrupikeun nami pikeun déwa.

Teu tiasa narjamahkeun sareng "Allah"

Kami nyerat yén salah pikeun narjamahkeun syahadat ku "teu aya allah tapi Gusti", tapi sami salah upami narjamahkeun "teu aya Allah tapi Allah".

Kalayan ieu, kabuktosan yén "Allah" éta nami sareng yén Muslim salah ngaku yén éta téh Allah anu nyaéta Allah.

PANGERAN teh Allah

Pangakuan Alkitab nyaéta yén nyaéta PANGERAN anu Gusti, anu dinyatakeun ku urang Israil nalika aranjeunna ngartos yén Baal sanés Gusti.

1 Raja-raja 18:21: "Élias nembongan ka sadaya jalma, sareng saurna," Sabaraha lami lami antara dua pendapat? Upami PANGERAN teh Allah, tuturkeun anjeunna. Tapi upami éta Baal, maka turutkeun anjeunna. Tapi jalma-jalma henteu ngajawab anjeunna ku sakecap.
1 Raja-raja 18:39: "Sareng nalika jalma-jalma ningali éta, aranjeunna sujud: sareng aranjeunna nyarios," PANGERAN teh Allah. Nya PANGERAN anu Gusti! "

Disimpen sareng disimpen

Pikeun disalametkeun sareng disalametkeun, Perjanjian Anyar tina Kitab Suci nyarios yén saurang teras kedah ngaku yén nyaéta Isa anu nyaéta Gusti.

Rom 10: 9. Pikeun lamun anjeun ngaku ku sungut anjeun, 'Yesus nyaéta Gusti,' sareng percanten dina haté anjeun yén Gusti ngahudangkeun anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disalametkeun.

Babaturan kuring, nampi Yesus sareng ngaku anjeunna salaku Gusti. Maka anjeun bakal disalametkeun sareng disalametkeun.

Nya PANGERAN anu Gusti.


Publicerades torsdag 5 november 2020 21:56:07 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Coronan sprider sig i Småland


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 25 november 2020 22:37
Herre, jag vill härmed tacka för bönesvar. Nu har jag äntligen fått mitt efterlängtade körkort, till mina två underbara barns stora glädje. Tack alla Ni som bad för mig - Gud hör bön!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp