Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök

Sistem perbankan Swedia

Bagian tilu buku The cashless konspirasi ku Cash Ngan.

The Riksbank berpungsi sadaya waktu, sanajan disangka "neutrality" na ti ngurangan pamakéan kas. Riksbank publishes taunan laporan disebut "The Swedia Market Financial". Ieu ngawengku statistik dina pangmayaran. Aya nu bisa maca rinci statistical kayaning sabaraha ATM sarta terminal kartu kiridit aya di Swédia. 


Av CashOnly
onsdag 9 oktober 2019 16:08
Följetong/Bok

Bank swasta nu dikawasa ku badag opat. Nordea, Swedbank, SEB na Handelsbanken. Bank boga duit digital misah anu digunakeun ngan dina bank sorangan. Bank oge mun extent sababaraha tina saling jeung nahan unggal jaminan lianna nu bisa mangrupakeun hiji bahaya efek domino crises finansial. Eta geus jadi ilahar keur aktor sejenna kayaning pausahaan asuransi na ranté ritel ageung kaala status bank a. Sacara internasional, Swédia disambungkeun ka peraturan perbankan disebut Basel III. standar ieu merlukeun stabilitas finansial bank '. Luar sistem inti ieu aya dua "lapisan" disebut nagara golongan I na tingkat II, anu sakitu legana ngawengku Liabilities. Ieu rada cryptic, tapi éta alus apal kana istilah keur jalma anu engké bisa hayang neuleumkeun sorangan leuwih dina sistem perbankan.

The Riksbank sarta Déwan Umum geus sok ngalaman dasi deukeut parlemen. The Riksbank ogé boga hiji Board Eksekutif. Dina 1600, Swédia miboga bank swasta. Riksbank encountered ku bank sanggeus bangkrut ieu dibeuli ku nagara. Riksbank nyandak bentukna salila Kabupaten boros saméméh kakuasaan Karl XIs. Dina jangka waktu nu urang, tepi jawab eksploitasi jeung Riksbank geus nimpah wali ti sakabéh populasi Swedia ku ngahulag saloba mungkin tina ngagunakeun tunai.

The Riksbank éta mangka monopoli di ngaluarkeun pecahan uang kertas. Dina 90an mimiti mimitian kawijakan fiskal bade difokuskeun inflasi tinimbang Nilai tukeur. Duit Riksbank manages rinns ukur di Riksbank. alat utama Riksbank urang ngadalikeun ongkos dipikaresep téh keur ngarobah laju repo supados bank sejenna mudahan baris nuturkeun. Kaayaan keuangan tiasa jadi aneh yén laju repo téh négatip. Nalika ieu kajadian jeung bank di handap bisa jadi resep di sabudeureunana Denmark timbul hiji paménta ngaronjat pikeun kas.

The Riksbank berpungsi sadaya waktu, sanajan disangka "neutrality" na ti ngurangan pamakéan kas. Riksbank publishes taunan laporan disebut "The Swedia Market Financial". Ieu ngawengku statistik dina pangmayaran. Aya nu bisa maca rinci statistical kayaning sabaraha ATM sarta terminal kartu kiridit aya di Swédia. Bank oge geus diterbitkeun laporan sejen on pangmayaran disebut "The Swedia pangmayaran ritel pasar".

Hiji bagian badag tina sistem perbankan Swedia ngawengku RIX. The Riksbank urang RIX sys-tem bakal ngakibatkeun pangmayaran badag bisa dijieun antara sakabeh bank utama. Paling tipe pangmayaran ngaliwat RIX naha éta téh kontan, Kartu, kiridit, jaminan atawa currencies. A saeutik cryptic biasana jadi ngomong yén RIX "settles pangmayaran ku hutang jeung receivables conclusively diatur". Ieu bisa bit kontradiktif jeung RIX deal jadi-tulisan kalawan kontan digital. Hiji tipe penting pangmayaran, mancén anu disimpen di akun Debt di Riksbank ngaliwatan RIX.

A sakeupeul bank Swedia sarta sababaraha asing gaduh rekening di RIX - Sistim. Di antara asing noticeable Pagawe Citibank jeung Morgan Chase. Sababaraha bank jak Bank sarta Ecobank henteu nyambung ka RIX. Bank nu teu boga akun RIX masih bisa make sistem nu ku proxy.

Gusti ti Putri mint, kartu kiridit Naga jeung padjajaran Hideung

Aya sakali hiji putri ngaranna mint. Manehna diuk dina naon melong ka janten harta badag kas dina bentuk koin jeung uang. Tapi appearances anu deceiving. Ti tihang badag, ieu ukur beungeut dina bentuk sababaraha persen diwangun ti kas. Salila beungeut ngagurilap conned jutaan kartu kiridit. Di tengah tihang, nya éta ngan hiji batal badag dijieun ku magic jahat. The batal disebut duit digital narima tihang pajeg kasampak loba nu leuwih gede ti eta sabenerna éta. Sabudeureun ujung tihang nu flocked goblins nasty leutik disebutna bankers. Pas batur diusahakeun snatch koin a ngarah hissed sarta nembongkeun huntu nunjuk seukeut-Na. Ieu mung bravest anu ventured mun snatch duit.

Naga jahat jeung kartu kiridit cashless satria hideung na hayang nyokot jauh sagala tunai jeung maéhan putri. kites sapertos na gundukan pajeg palsu eksis di loba nagara. Sakali kana hiji waktu, nu gundukan pajak ampir éksklusif diwangun ti kas. Tapi sanggeus wizards jahat ti nagara faraway badag SamUSAmien dijieun komodo pondok, kartu kiridit sarta gap kalayan bantuan black magic janten naon deui janten. Wizards wandering sabudeureun diantara sakabeh nagara, ngaruksak tumpukan pajeg ku ngeusian aranjeunna kalayan kartu kiridit na batal. Tilu tina wizards awon éta baraya Mastro, Expresso na Dinero.

Hayu urang ngenalkeun sababaraha ksatria jahat sabab diuk di sabudeureun éta kartu tabel ngawangun jeung rencana pikeun maéhan putri mint jeung cabut tunai di sakabehna ti tihang nu. Salah sahiji ksatria ngaranna Riksbank. tugas nya pikeun mastikeun yén tunai bakal terus kana ngeunaan jumlah sarua sanajan tumpukan éta tumuwuh sarta tumuwuh.

Anjeunna lumayan lah dipikawanoh di nagara Finansien. Simkuring teu terang naha mun ngabejaan Anjeun nanaon deui ngeunaan anjeunna.

satria séjénna ngaranna FSA. Pas batur jadi loba sakumaha whispers kecap robberies wae di nagara oblong Finansien manéhna meunang kaluar aya, pikeun sababaraha poé, manehna yells kaluar pesen anu sarua di jalan dugi anjeunna sagemblengna sora peuyeu.

キ 0 "Urang kudu nyabut pecahan tunai laun!"

Asosiasi Keuangan sejen satria urang.

キ 1 "perampokan!, Perampokan!" Yells satria ieu.

Ieu lumangsung iraha batur nyolong duit tunai leutik tunggal tempat di Finansien.

キ 2 "Lamun urang miceun sangu tunai, aya nganggur maok!", Anjeunna exclaims confidently.

(Otoritas Pengawas Keuangan mangrupa agénsi handapeun Departemen Keuangan. Éta dijieun dina taun 1991 ti ngahiji dua instansi lianna. Tugas utama nyaeta pikeun ngawas dagang jaminan jeung pausahaan finansial. The FSA ogé geus tasked ka "nguatkeun posisi pamakéna dina pasar finansial." Sagala cashless mutuskeun lengkep leuwih huluna kami .)

sababaraha sejen tina ksatria sapuk propsar dina masarakat cashless borongan Development jeung Trade Swedia. Urut mangrupakeun pondasi ieu panalungtikan sarta dimungkinkeun organisasi bisnis. Kiwari éta padjajaran mutuskeun naon anu lumangsung dina dongéng topsy-turvy ieu. Éta ngan saukur walked babarengan jeung dorong pedang maranéhanana dina haté nu goréng putri mint najan manehna ngajerit na memohon pikeun hirupna. Kusabab aranjeunna teu groveling na Crawling raja naga Kartu Kredit leuwih sakabeh nagara. naga dibeuleum nepi sagala tagihan jeung fiery na

napas. The padjajaran ngangkat kaluar sagala koin ti tihang jeung nu kasusun loba di putri jeung jelema di tasik a.

Aranjeunna terang kacida alusna éta naga tanpa masalah bisa devour awak mayit putri di hiji kacamatan tunggal. Tapi kumaha lamun manehna ngalaman ngahaja ngahaja ngelek atawa dua koin di sawatara titik, meureun manehna sempet sewn sababaraha koin dina baju salaku kaamanan. naga éta dina kanyataanana pisan alérgi kana koin. Anu naha teh padjajaran mutuskeun pikeun dump putri di situ tinimbang mere dahareun nya naga. naga ayeuna lurking on tihang badag na nya ku kartu kiridit. Mun saha mangaruhan adversely anjeunna pawing anjeunna saukur korban kalayan kartu kiridit tinggi badag ku kituna manéhna choked jumlah na beurat. Tungtung carita.

Ku diomongkeun kaluar ngeunaan jalan ngaleupaskeun kas sarta nolak cashless dina Sverge kami bisa lamun henteu dina ngajalankeun lila nyegah lajeng sahenteuna reureuh dongéng jadi kanyataan.

Mun nu awon teu kajadian, urang yakin yén sanajan dongeng nasty meunang tuluyan nu sagalana ends ogé.

Kumaha lamun di pecahan tunai disappears laun?

Ngeunaan sarébu patches dipiceun eta bisa jadi loba anu bédana iwal jelema nu, contona, meuli mobil beuki mahal di kas. Tapi lamun duanana 500 sarta 200 -kronors -sedlarna panyabutan dimimitian masalah nyata. Pakean jeung kadaharan masih jalan cukup ogé, tapi ngan dina watesan nu meuli sabenerna. Tapi lamun batur mundut Scooter pikeun 25000 kalawan saratus potong kedah salesman cacah 250 uang. Bakal 200 - uang kronor lumangsung janten aya, anjeunna téh masih teu jadi loba happier ka cacah ka 125. Anjeunna leungiteun konsentrasi nalika nasabah kajadian ngobrol jeung manehna bari anjeunna diitung. Sanggeus sababaraha waktu, manehna bisa nolak nampa jumlahna ageung tunai. Cash sadia di sagala rupa pecahan sabab mangrupa jalan nu paling praktis.

Penguasa anu nyokot unggal kasempetan ngalepatkeun nu robberies ngaleupaskeun tunai gaganti ngarengsekeun masalah dina cara konstruktif. publik nu listens teu. Hiji studi kapanggih, contona, anu ngan 12 persen anu pikir sarébu buah téh teu perlu. Sababaraha taun ka pengker ieu robberies loba-publicized di Jonkoping. Ieu ngan sababaraha dinten saatos ieu, ngajukeun FSA ka sarébu patches bakal dihapus. Dina jangka waktu anjeun lajeng ogé nyabut patches lima ratus jeung saratus tag.

Hiji bisa ngagambar paralel antara tunai jeung kandaraan. Eta bakal jadi lamun keur meunang jauh maling kandaraan bakal nyaram truk jeung mobil. Ngan bicycles na mopeds bakal kénging nu lajeng bakal pakait jeung pecahan tunai leutik. Ideally, rék ka mopeds na bicycles ngaleungit teuing. Kedah kami sugan nyimpen handap apoték wae sabab kajadian maok sababaraha pangobatan sarta pamakéan narkoba? Terus ngalepatkeun nu robberies guna dipiceun tunai di sabenerna diwatesan kana bubudakeun murni.

Nalika éta 100-krona tur kurang duit anu ditinggalkeun, éta aya dina ngajalankeun prinsip pikeun kas pisan. Lajeng cobaan di hiji outlet bank (lamun masih bisa mundur duit aya) Nyuhungkeun 3.000 kronor dina 50 - atawa 20 lembar. Saur anjeun staf bank pikeun ngatur wads pisan kandel tunai sakumaha mesin a cacah nepi atawa di angka awon 150 catetan dina cacah manual kedah lumangsung tetep dina bank? Boro 75 lima puluh lembar boh. ATM dumasar ditarikna dinas pecahan uang. Mun salah bisa téoritis diidinan ngecas 50 jeung 20 tumpang tindihna bakal wads kandel tunai di mesin. Nilai total duit di mesin dimuat bakal ngurangan sarta volume duit bakal jadi loba nu leuwih gede tur kirang manageable pikeun transports tunai.

Cai mibanda sababaraha suku geus usulan pikeun mibanda ukur koin nepi ka 50 nilai kroner tanpa catetan. Ieu bakal ngawatesan saluareun bangbarung nyeri pikeun kas ka jadi ngahontal ku margin lega. Naon bakal lumangsung withdrawals di bank jeung vending mesin? Rada saperti teu mirip yén nagara éta bakal bisa nyandak kaluar koin dina mesin duit tunai lajeng. gulungan koin atawa meureun koin ATM rattling kawas hiji mesin slot heubeul atanapi naon? Boro. masalahna nyaeta nu teu mikir ngeunaan eta di nanaon ieu saran atawa rada nu hijina kudu tunai jalan ngaleupaskeun panon.

Ieu dimaksudkan ogé nu kedah mundur duit di deal gantina ku masalah nu dibéré bareng. Toko meureun lajeng tangtosna ogé volume fisik nyata gedé duit tapi ku total nilai leutik. angkutan Cash bakal considerably beuki mahal na leuwih hese pikeun ngatur. Malah kiwari, anu ditarikna kas dina bisnis rugi pikeun pangecér nu. Éta tebih ti sadayana apal éta. Pribadi Jigana yén koin nu hadé tur leuwih praktis ti uang. Tapi lajeng bakal aya koin sadaya pecahan. Malah pangluhurna.

Hal ieu kahartos yen dina kaayaan ieu, ku kituna, oge kaluar kalawan ATM. Leuwih ti éta, nyatana oge uttagsutomaterna hal pisan négatip sabab merlukeun kartu kiridit ngagunakeun, sarta kagiatan slaughtering di bank. Bisnis oge dipikaresep janten kirang sarta kurang kamungkinan kana hoyong nganggo tunai. Sababaraha bank ukur masihan kaluar 500-kronor leuwih counter ngaliwatan sistem kaamanan aman katutup. Éta naif jeung yakin yén bank ieu bakal balik deui ka catetan leutik deui.

Tangtu eta malah bakal tiasa nungkulan ukur 20 catetan jeung koin ku meuli sababaraha kadaharan dina hiji waktu jeung meuli pakean mirah atawa dipaké. Tapi masalah insurmountable timbul kumaha meunang nyekel ratusan tagihan leutik unggal bulan. Ulah nganggap yen bank bakal nyadiakeun ieu. Hiji leyuran darurat ekstrim I dipikir nya mun "mésér" koin gulungan mésér mirah

varian tina nu penting. Koin nu dina jumlah badag kayaning fairgrounds. Kumaha arcade sarta padagang pikeun meunangkeun koin? Kumaha gawéna Kuring henteu weruh tapi bakal jadi istiméwa pikeun nalungtik salajengna on.

Ieu cukup nyandak jauh nu dua pecahan pangbadagna tunai, éta meureun exhausted pikeun ngumpulkeun duit dina bank penanganan tunai sésana jeung meureun ogé dina mesin. Pikeun maranéhanana anu rék tetep tunai asalna eta lajeng ulah salaku loba lalawanan mungkin ka jalan ngaleupaskeun denomination ayeuna. Sakali deui geus rengse eta ampir sagemblengna disetir pikeun kas.

Naon nya éta selisih kartu kiridit na modernities sejenna dina sajarah?

Bédana téh nu kakuatan kaayaan, pausahaan financial warung laun forcing ngembangkeun masarakat sagemblengna cashless tanpa pilihan. Éta pernah ngeunaan yen dina ngajalankeun salami masarakat kudu boga katuhu ka pilihan antara kartu kiridit (jeung item non-kas séjén) atawa kas. pemilu nya tetep ka extent sababaraha tetep nyaéta saukur kusabab hiji lalawanan tangtu pangwangunan. Mobil geus leuwih gancang, sleeker, aman, leuwih merenah tur murah ngaliwatan taun. Kana waktu, kusabab urang otomatis meuli deui mobil. Tapi dina jihat kartu kiridit, éta sakitu legana ngeunaan hiji kapaksa coaxing kalawan ditampa jeung paksaan bertahap pikeun meunangkeun urang ngagunakeun éta.

Conto sajarah alam jeung ngembangkeun téhnologis teh umat manusa tina kauntungan atawa ngarasa panasaran ngalir jauh ti wates aslina. Bisa dibasajankeun rahayat Batu Jaman nu keur födosöket neangan grounds moro anyar pikeun lalampahan spasi. Ngaliwatan ngembangkeun perang jeung senjata nyaéta alam, albeit salah kacida négatip. Tapi ngembangkeun kontantlösheten henteu alam kalawan. Ieu duanana wajar

na négatip. Ieu mangrupakeun ngembangkeun perverse utamana disetir ku karanjingan sarta nyiksa daya. A kasalahan fundamental dina argumen cashless éta kontantlöshet portrayed salaku ngembangkeun alam. Saha anu nyangka kontantlöshet nu mangrupakeun ngembangkeun alam anu bakal flourish dina sugan ratusan taun ngalakukeun salah. Sistem tiasa rada jadi samalah ka mutated na atrophied sasatoan salaku biology tiasa atanapi kedah salamet dina ngajalankeun panjang.

Anjeun tiasa milih pikeun leumpang, siklus, numpak beus atawa buka ku mobil ka jalan. Sanajan mobil geus sadia pikeun publik dina kasarna saratus taun, aya kénéh loba anu hoyong janten tanpa mobil. Sami mana pikeun telepon, televisi, radio, Internet, komputer jeung saterusna. salah nu lajeng ulah refrain tina pamakéan bohlam na seuseuh listrik kusabab ieu mutlak diperlukeun tur ngembangkeun alam. Tapi sanajan dina hal ieu, aya kénéh kamungkinan ngagunakeun lilin na kompor minyak tanah salaku alternatif pikeun maranéhanana anu hoyong. Eta bakal absurd sarta downright pantes maksa dulur ngajalankeun. Tapi dina jihat kartu kiridit mangrupa manipulasi escalating. Euweuh nunjukkeun yén kontantlöshet nyaéta ngembangkeun téhnologis sehat sarta alam.

Terus ...


Publicerades onsdag 9 oktober 2019 16:08:50 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet pĺ Bönesidan

söndag 13 oktober 2019 22:58
Ber om helande och läkedom för min kropp sĺ att jag kan träna ordentligt! Be att jag ska hitta bra träningsformer för min kropp samt komma i riktigt god form!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

Apg29 använder cookies. Genom att surfa pĺ Apg29 godkänner du användandet av cookies.

↑ Upp