Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Hiji cingcin baramaen

Anjeun ngantep diri jadi fooled na deceived? 

Hiji cingcin baramaen.

Na kumaha urang terang yen bener mangrupakeun baramaen anu nelepon na geus teuas? Meureun éta hiji balik liga alus.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
fredag 7 februari 2020 22:58

Telefontiggaren

Kamari disebut lalaki Romania ka abdi tanpa presents sorangan. Anjeunna dimimitian ngontak maranéhna di pegat Swedia, tapi masih rada écés. Meureun manehna maca saméméh kertas.

Iraha batur teu disebutkeun ngaranna, abdi menta saha éta. Tapi anjeunna teu ngajawab tapi terus ngawangkong. Anjeunna ngamimitian sangkan carita sob ngeunaan kulawargana, maranéhanana éta gering ti kanker sarta miboga bener teuas.

Kuring gancang dipikaharti yén hal nya éta menta duit. Kuring nanya sakali naon anjeunna disebut na ngagaduhan respon Fuzzy tapis kana ngaran anu kuring ngayakeun dipikaharti atawa bisa ngucapkeun. Kuring nanya dimana manehna cicing na ieu ngawartoskeun Romania.

"Anjeun nuju bohong!"

Anjeun tiasa tangtu Swedia, ceuk kuring, malah cenah anjeunna di Romania. Tapi dina ponsel kaungkap anjeunna nelepon ti Swédia. Anjeun nelepon ti Swédia, ceuk kuring, sarta terus: Anjeun nuju bohong! Lajeng Cenah mah wilujeung na ngagantung up.

Lalaki tadi cenah éta Kristen, tapi kuring geus nyaho mana beggars Romania linggih di luar toko kami ngomong maranéhanana éta Kristen jeung anggota rupa gereja di Romania, tapi lamun eta ieu dipariksa nepi dinya pernah sued.

Tangtu, hiji pitulung urang Kristen anu miskin tur merlukeun, upami anjeun hoyong, tapi ulah jadi bulao-eyed jeung naif, sarta ngidinan diri dipaké ngan kusabab anjeun Kristen na hayang hirup hiji hirup godly.

Kanyataanna, ayeuna teh geulis niiskeun ka nelepon ka imah professing Kristen anu percanten ka Yesus keur menta (fool aranjeunna?) Dina duit. Éta meureun geus surfed sabudeureun bersih pikeun manggihan Kristen gampang katipu. Kuring geus pernah narima mess of beggars. Na kumaha urang terang yen bener mangrupakeun baramaen anu nelepon na geus teuas? Meureun éta hiji balik liga alus.

Taya keur telemarketers

Saméméhna, kuring kungsi waktos teuas nyebutkeun euweuh ka telemarketers anu hoyong foist on kuring hal. Kuring sok ngarasa inferior lamun dangong maranéhanana éta yén kuring dasarna am bodo nu teu ngarti yen produk disebut kasempetan di dunya nu kuring ngan teu bisa miss. Na kuring hayu sorangan jadi persuaded jeung meuli salah sahijina, abdi afterwards ngarasa ditipu.

Tapi ayeuna kuring nyebutkeun langsung aya taneuh nu Kuring teu dipikaresep. Tapi maranéhna nuluykeun mangkaning keur ngobrol nyoba ngolo-ngolo kuring, abdi ngeureunkeun geuwat ku sungut tapi ramah wilujeung na hangs up. Kuring teu méré eta kasempetan.

Saméméhna, ieu sempet dibikeun atuh a nurani goréng, tapi teu deui sabab kuring ngarti yén éta téh kuring anu bakal dieksploitasi jeung sangsara. Kuring geus jadi kuat tur boga pisan langkung kapercayaan pikeun nangtung nepi ka jenis ieu hal.

Kituna, anjeun kudu wani ngomong moal. Ulah ngantep saha make aran inferiority kompleks mun anjeun nyebutkeun euweuh. Nangtung teguh dina kaputusan anjeun kalawan dmana hébat sarta boldness. Ulah meunang dipaké. Tur anjeun Kristen teu jadi kurang Kristen, lamun nyebutkeun euweuh.

Masihan Yesus aranjeunna!

Tapi kumaha urang ngalakukeun eta begging duit? Di tempat munggaran urang kedah masihan aranjeunna manéh Yesus ambéh maranéhanana bisa nampa Anjeunna sarta disimpen na disimpen pikeun kalanggengan. Upami teu kitu, aranjeunna moal meunang sababaraha urutan dina kahirupan maranéhanana.

Di tempat munggaran, urang bakal mere beggars Yesus! Kuring ngomong deui: Di ​​tempat munggaran, urang bakal mere beggars Yesus! Ngan saterusna maranéhanana bisa megatkeun jauh ti beggary! Teras Anjeun tiasa mantuan aranjeunna socially.

Teu Yesus, lajeng bantuan sosial teu dianggo! Kituna, Anjeun mimitina kudu méré aranjeunna Yesus, lajeng dina sosial-bantuan!


Publicerades fredag 7 februari 2020 22:58:18 +0100 i kategorin och i ämnena:


0 kommentarer



Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.