Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Perdana Mentri Ethiopian Ahmed Abiy, taat Kristen, Nobel Peace Prize 2019

Perdana Mentri Étiopia urang Ahmed Abiy nampa Hadiah Peace nu Nobel dina 2019 pikeun achieving karapihan jeung direngsekeun konflik jeung sabudeureunana Éritréa.

Hadiah Peace Nobel 2019 nepi Abiy Ahmed.

Gambar: Poé.

Abiy Ahmedt janten perdana menteri dina April 2018. Saatos sababaraha bulan, anjeunna nampa hiji pajangjian karapihan jeung sabudeureunana Éritréa. Nagara geus lila geus musuh.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
fredag, 11 oktober 2019 11:28

Norwégia urang Nobel Yayasan ngumumkeun ngan kiwari yén Perdana Mentri Ethiopian Ahmed Abiy nampa Hadiah Peace nu Nobel dina 2019. Anjeunna aya pikeun achieving karapihan jeung direngsekeun konflik jeung sabudeureunana Éritréa.

Karapihan di Éritréa

Anjeunna meunang Hadiah Peace pikeun "usaha maranéhanana pikeun ngahontal karapihan sarta kerjasama internasional, hususna pikeun prakarsa kritis na pikeun ngabéréskeun konflik wates jeung sabudeureunana Éritréa".

Ahmed éta - bareng jeung aktivis iklim Swedia Greta Thunberg - salah sahiji karesep badag anu ngaduga ngeunaan keur harga. Nalika flaccid takwa kuring meunang leres yen harga bakal dibeli - atanapi malah paus éta bisa meunang eta. 

Abiy Ahmedt janten perdana menteri dina April 2018. Saatos sababaraha bulan, anjeunna nampa hiji pajangjian karapihan jeung sabudeureunana Éritréa. Nagara geus lila geus musuh.

Robah Tanduk Afrika

Perdana Mentri Ethiopian Ahmed Abiy geus ditumpes robah Tanduk Afrika jeung garis leuwih damai na anyar, sahenteuna moal dina watesan pajangjian karapihan jeung archenemy Éritréa.

Ahmed boga antukna di kakuatan, ogé kaasup pamilu bébas dina jangji, dileupaskeun tahanan pulitik sarta prosecuted sababaraha pajabat dituduh pelanggaran HAM.

Ieu nice yen eta sabenerna éta jalma anu digawé pikeun katengtreman nu dileler hadiah na teu aktivis iklim batur atanapi bank wae, sakumaha anu geus lumangsung méméh.

devoted Christian

Leuwih ti éta, Perdana Mentri Etiopens a Christian taat sarta anggota masarakat Ethiopian Pentecostal Full Injil mukmin Garéja. Ieu oge taun kadua sakaligus nu hiji jalma Kristen anu mangrupakeun anggota gerakan Pentecostal Hadiah Nobel Peace. Taun ka tukang eta dileler pendeta jeung dokter Denis Mugwege.


Sapuluh laureates karapihan panungtungan

  • 2018: Dokter Denis Mukwege ti DRC na yazidiska Nadia Murad ti Irak.
  • 2017: kampanye Internasional pikeun mupuskeun pakarang nuklir, Ican.
  • 2016: Presiden Colombian Juan Manuel Santos.
  • 2015: Tunisia Nasional Dialog Quartet.
  • 2014: aktivis hak Child Malala Yousafzai Pakistan jeung Kailash Satyarthi India.
  • 2013: The Organisasi keur Palarangan Kimia Pakarang, OPCW.
  • 2012 The Uni Éropa, EU. 
  • 2011: Presiden Liberian Ellen Adang Sirleaf, aktivis karapihan Liberian Leymah Gbowee jeung wartawan Yemeni tur aktivis Tawakkol Karman.
  • 2010: Cina dissident Liu Xiaobo.
  • 2009: Presiden AS Barack Obama.

Sumber TT / Express


Publicerades fredag, 11 oktober 2019 11:28:03 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Rapport från min coronasjukdom - Christer Åberg


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 5 juni 2020 14:24
Be för en trasig relation till en nära familjemedlem. Be att Gud griper in fort. Be om kraft att orka. Be att jag ska få glädje igen.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp