Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Walungan jeung sumber iman

Bahan Alkitabiah ieu prophetically / Roh Suci muatan jadi niatna pikeun hate urang, "kedah" gurgle sarta bulu di huluna urang naek.

Walungan, greenery na gunung.

Kusabab nalika urang pikir tina Taman Eden / Paradise, urang dicatet yén nalika Adam sareng Hawa anu henteu panjang kénging aya kusabab gugur - jadi nembongan yen maranéhanana disetir di wétan, ka wétan kebon. 


Av Sigvard Svärd
mĺndag 4 november 2019 21:33
Läsarmejl

Malah loba Kristen, malah dina konteks revival mukmin, mamang, hanjakalna, reliabiliti Alkitab urang. Tapi ieu téh proklamasi nu pinuh iman dina Alkitab sakumaha wahyu Allah sajati. Bari urang butuh na katingal kana sababaraha perspéktif prophetic agung Alkitab, pikeun jumlah rescues ieu mindeng iman dina perangna spiritual poean ngalawan kakuatan jahat tur dina nyanghareupan masalah multifarious sapopoé, jadi ieu sahenteuna keur kuring. Aya waktos ayeuna keur leungit kapercayaan dina Kitab Suci. Sabalikna, nya éta waktu nyandak iman jero sarta hirup. Naha? Muhun, ayeuna mah is the time éta kecap prophetic malah leuwih bakal kaeusi. Turutan teks 1 Gen 2: 10-14 jeung Yohanes 19: 33-34:

"Ti Eden, nya éta saperti walungan pikeun cai kebon, sarta teras dibagi kana opat cabang utama. Ngaran kahiji nyaeta Pishon. Éta hiji nu ngalir sabudeureun sakabeh tanah Havilah, dimana aya emas. Emas tanah anu geus alus; aya bdellium na batu onyx. Walungan kadua Gihon. Éta hiji nu ngalir sabudeureun sakabeh tanah Kus. Walungan katilu teh Tigris. Éta hiji nu ngalir wétaneun Assyria. Walungan kaopat nyaeta Euphrates. "-" Tapi lamun aranjeunna sumping ka Yesus tur ragaji anu anjeunna geus maot, aranjeunna henteu megatkeun suku-Na. Tinimbang nempel salah sahiji prajurit nepi sisi-Na jeung tumbak, jeung geura aya sumping kaluar getih jeung cai. "

Di puseur bumi

Keur naon urang baca ngeunaan dieu, geografi, ti Alkitab, nya éta lokasi anu puseur bumi (cf. Ezek 32:12). Kituna teh Paradise murni fisik / Eden Eden (Ibrani EDANS listrik Aden..); amis demi pikaresepeun taman; wewengkon Haven fruitful-euyeub cai. A formulir linguistik Eden, ednah of Adan, nu hartina "nyieun dirina poé senang" dina kaamanan, Heb. Gan ti Ganan; "Nangtayungan" / "ngawétkeun". Cf. jeung téks Ibrani tina Song of Solomon 4:12, tinangtu tarjamah nu: "Hiji taman enclosed mangrupakeun adina mah, panganten awewe kuring, nu ditutup ogé, hiji sumber disegel". Sarta eusian ku Ibrani ginnah sakumaha dina éster 1: 5, 7: 7-8; tempat pasamoan pikeun kahirupan sosial jeung réfléksi; "Dina taman fenced nu belonged ka imah karajaan." Dimana di Taman Eden, Gusti kalawan malaikat na tadi maranéhna "kapercayaan", atawa naga "diarak" méméh Adam sareng Hawa urang ngaronda, urang teu boga data Alkitabiah. Tapi urang bisa nempo yén kebon teu ukur dicirikeun ku "spiritual" aktivitas. Tanpa kagiatan ragana tambahan lamun taman ieu "dibudidaya sarta dilestarikan." Eden, ieu sigana teu mung puseur bumi dina rasa leuwih badag, tapi éta husus aya dina tahta Yerusalem - atawa malah langkung dina puseur kentel: tempat kahiji kuil (Solomon) di Yerusalem 900 f Kr.. kungsi ngadeg - sarta mana anu cross Yesus sakali erected. Kuring nunjuk kana lokasi nu "haté bumi". Ieu tempat teh bolts sarta mogok, pulitik jeung agama, saperti di euweuh tempat séjén. Sarta nowhere sejenna di bumi, ticking na oge waktu nu jadi prophetic yén isu Yerusalem. Lajeng angin Yerusalem sarta Bait Allah krusial. Tapi urang bisa nempo yén kebon teu ukur dicirikeun ku "spiritual" aktivitas. Tanpa kagiatan ragana tambahan lamun taman ieu "dibudidaya sarta dilestarikan." Eden, ieu sigana teu mung puseur bumi dina rasa leuwih badag, tapi éta husus aya dina tahta Yerusalem - atawa malah langkung dina puseur kentel: tempat kahiji kuil (Solomon) di Yerusalem 900 f Kr.. kungsi ngadeg - sarta mana anu cross Yesus sakali erected. Kuring nunjuk kana lokasi nu "haté bumi". Ieu tempat teh bolts sarta mogok, pulitik jeung agama, saperti di euweuh tempat séjén. Sarta nowhere sejenna di bumi, ticking na oge waktu nu jadi prophetic yén isu Yerusalem. Lajeng angin Yerusalem sarta Bait Allah krusial. Tapi urang bisa nempo yén kebon teu ukur dicirikeun ku "spiritual" aktivitas. Tanpa kagiatan ragana tambahan lamun taman ieu "dibudidaya sarta dilestarikan." Eden, ieu sigana teu mung puseur bumi dina rasa leuwih badag, tapi éta husus aya dina tahta Yerusalem - atawa malah langkung dina puseur kentel: tempat kahiji kuil (Solomon) di Yerusalem 900 f Kr.. kungsi ngadeg - sarta mana anu cross Yesus sakali erected. Kuring nunjuk kana lokasi nu "haté bumi". Ieu tempat teh bolts sarta mogok, pulitik jeung agama, saperti di euweuh tempat séjén. Sarta nowhere sejenna di bumi, ticking na oge waktu nu jadi prophetic yén isu Yerusalem. Lajeng angin Yerusalem sarta Bait Allah krusial. Eden, ieu sigana teu mung puseur bumi dina rasa leuwih badag, tapi éta husus aya dina tahta Yerusalem - atawa malah langkung dina puseur kentel: tempat kahiji kuil (Solomon) di Yerusalem 900 f Kr.. kungsi ngadeg - sarta mana anu cross Yesus sakali erected. Kuring nunjuk kana lokasi nu "haté bumi". Ieu tempat teh bolts sarta mogok, pulitik jeung agama, saperti di euweuh tempat séjén. Sarta nowhere sejenna di bumi, ticking na oge waktu nu jadi prophetic yén isu Yerusalem. Lajeng angin Yerusalem sarta Bait Allah krusial. Eden, ieu sigana teu mung puseur bumi dina rasa leuwih badag, tapi éta husus aya dina tahta Yerusalem - atawa malah langkung dina puseur kentel: tempat kahiji kuil (Solomon) di Yerusalem 900 f Kr.. kungsi ngadeg - sarta mana anu cross Yesus sakali erected. Kuring nunjuk kana lokasi nu "haté bumi". Ieu tempat teh bolts sarta mogok, pulitik jeung agama, saperti di euweuh tempat séjén. Sarta nowhere sejenna di bumi, ticking na oge waktu nu jadi prophetic yén isu Yerusalem. Lajeng angin Yerusalem jeung Temple kacida pentingna. Kuring nunjuk kana lokasi nu "haté bumi". Ieu tempat teh bolts sarta mogok, pulitik jeung agama, saperti di euweuh tempat séjén. Sarta nowhere sejenna di bumi, ticking na oge waktu nu jadi prophetic yén isu Yerusalem. Lajeng angin Yerusalem sarta Bait Allah krusial. Kuring nunjuk kana lokasi nu "haté bumi". Ieu tempat teh bolts sarta mogok, pulitik jeung agama, saperti di euweuh tempat séjén. Sarta nowhere sejenna di bumi, ticking na oge waktu nu jadi prophetic yén isu Yerusalem. Lajeng angin Yerusalem sarta Bait Allah krusial.

Katastrofer/domsakter

Vi behöver hĺlla i minnet, när vi tänker kring och studerar jorden dĺ och nu, att ĺtminstone tvĺ stora globala förändringar i geografin, har enligt Bibelns heliga berättelser inträffat vid skilda tillfällen genom naturkatastrofer eller gudomliga domsakter.

Hur jorden blev pĺverkad av Guds handlande dĺ han steg ner vid bygget av staden Babels torn och förbistrade/förvirrade människornas sprĺk, sĺ att de inte förstod varandra längre (c:a 2.000 f.Kr.) – det vet vi inget om. Men som det heter (1 Mos 11:8-9): ”Sĺ spred Herren ut dem därifrĺn över hela jorden och de slutade bygga pĺ staden. Den fick pĺ hebreiska namnet Babel (”förbistring”/ ”förvirring”), eftersom Herren där förbistrade hela jordens sprĺk, och därifrĺn spred han ut dem över hela jorden.”

Simkuring boga sababaraha conto sejen, asa kaluar tempat nyebut di dieu, tapi kami teu boga naon pangaweruh naon maranéhna sumping ka hartosna pikeun géografi jeung kahirupan Marcapada. Kahiji tina ieu éta Gusti (ngeunaan 1400 taun SM) dieureunkeun panonpoé sarta bulan sometime sanggeus kaula "doa" prophetic Yosua urang na (Yosua 10: 12-13): "Dina poé nalika Gusti masihan nu Amorites di kekerasan Israel spoke Yosua ka Gusti sateuacan sadayana Israel: 'Sol nangtung kénéh di Gibeon, sarta bulan, dina Ajalons lebak!' sarta panonpoé ngadeg kénéh, sarta bulan ari, nepi ka urang kungsi avenged diri kana musuh maranéhna ".

Kajadian kadua dua "astronomi", anu geus ngarah mutuskeun-roh significance keur Marcapada jeung alam na - sanajan teu mungkin mawa dina bukti ilmiah - nu diucapkeun ti 2 Kings 20: 8-11 jeung kajadian dina 6-700 abad f.Kr:. "jeung (raja) Hezekiah ceuk (nabi) Isaiah'Vad teh tanda yen PANGERAN moal waras abdi, sareng nu abdi wajib buka nepi ka imah PANGERAN 'sarta Yesaya said'Detta? bakal tanda ti Gusti nu PANGERAN bakal ngalakukeun naon geus anjeunna ngadawuh: (. di sundial, catetan abdi raja Ahas urang) bakal (waktu) ngiuhan leumpang léngkah sapuluh (h) gancang atawa bakal dinya balik léngkah sapuluh (h) deui? Hezekiah said'Det téh gampang pikeun kalangkang (waktu) turun léngkah sapuluh ka hareup. Taya, hayu eta tinimbang lengkah leumpang sapuluh (h) tillbaka. 'Yesaya nabi ngajerit ka PANGERAN,

"Koruptor"

Muhun, deui ka dua bencana / judgment tindakan, jeung hasil dunya nu bisa ningali ngambah bumi dinten.

Kahiji teh "bah" waktu Noah taqwa urang, ngeunaan 2400 taun SM (1 Budalan 7: 17-20, 24, 9: 18-19): "walungan ieu kana poe opat puluh bumi jeung cai mawar na diangkat kana Parahu meh acuk luhureun bumi. caina geus gancangan na acuk tinggi luhureun bumi, sarta Parahu nu floated on caina. Tur caina sumebar kaluar beuki loba leuwih bumi, nepika katutupan kabeh gunung tinggi dina sawarga. Lima belas cubits (ngeunaan 7,5 méter, hiji cubit nurutkeun konsép heubeul diitung keur panangan of a lalaki dipelak, catetan abdi.) Di luhur tops cai mawar, sarta pagunungan anu katutupan ... Jeung caina nangtung luhur luhur bumi dina hiji ratus lima puluh poé ... putra Nuh anu indit kaluar tina Parahu nu (di Gunung Ararat, abdi catetan.) éta Sem, Ham jeung Japheth. Ham éta bapa Kanaan. tilu ieu nya éta putra-putra Enoh, sarta ti eta kudu dulur di dunya nyebarkeun kaluar. "

bumi disebarkeun

Bencana alam kadua atawa ketuhanan judgment polah, lumangsung dina hiji waktu nalika kulawarga Semitik ti nu tilu putra Nuh urang disebut Sem, karuhun ti Ibrani (ebréerna), éta aktip (ogé ngeunaan 2.000 f.Kr). Dina 1 Gen 10: 21-25 dibere tahap: "The putra Sem: Elam (Persia / Iran menit, catetan.), Arpachshad, Lud, jeung Aram. putra Aram urang éta Uz, Hul, Gether, sarta mash. Arpachshad janten bapa Eber (ku kituna sahingga ebréer / Ibrani, catetan abdi.). Tur jadi mangka ngawaleur jibril: "na ka Eber anu dilahirkeun dua putra. salah ieu Peleg (Heb. Sharing), keur mangsa poé na bumi ieu dibagi ".

. 1 1 Kajadian 1: 19-10 nempokeun yen Allah dina polah Na ciptaan dibagikeun ka cai sarta lahan garing, "Gusti said'Vattnet handapeun langit jadi dikumpulkeun ngahiji ka hiji tempat sarta ngantep garing jadi synligt 'Gusti disebut garing taneuh Bumi; sarta kempelan cai anjeunna disebut sagara. Sareng Allah ningal yén ieu alus ". Numutkeun Alkitab, kituna, aya wewengkon mimitina beuki gersang, tapi taneuh éta massa tunggal jeung sagara anu dikumpulkeun nyalira. Tapi kumaha carana eta kuadrat nu mibanda éta kami geus leuwih ti hiji buana bisa reckoned kalawan? Muhun, dina 1912 rendered profésor Jerman, Alfred Wegener, éta di hiji wanci geus gerakan 'buana' ". Ti sakabeh nagara munggaran ngagantung up, aya acara alam salaku "dibeulah nepi" massa taneuh dina dua buana. Ngaliwatan survey sapanjang Atlantik wétan jeung basisir kulon, anjeunna kapanggih alesan kuat pikeun karajaan mineral, Karajaan tutuwuhan jeung karajaan sato, yén dua buana kedah sakali geus ngagabung - panalungtikan panganyarna teu kabantah sacara téori sagalana (tangtu mibanda iklim béda di bumi) asalna nempatkeun babarengan. Saha tiasa diajar shores ieu dina peta dunya, tur tingal kumaha eta bakal mungkin mawa éta babarengan, kawas teka a, atawa kawas edges of tatu tumuwuh lengkep. Naon eta urang baca ti Eber, putra Peleg (Heb Sharing.): ". Dina waktos na bumi ieu dibagi" Dina kieu nya Kitab Suci ngeunaan 1861 ditarjamahkeun P Fjellstedt petikan ieu, yén bumi murag "handap". Ieu "disintegration" tina dunya dina gaya kumaha basa umum saméméh sempet fallen "kana lembar". Saha tiasa diajar shores ieu dina peta dunya, tur tingal kumaha eta bakal mungkin mawa éta babarengan, kawas teka a, atawa kawas edges of tatu tumuwuh lengkep. Naon eta urang baca ti Eber, putra Peleg (Heb Sharing.): ". Dina waktos na bumi ieu dibagi" Dina kieu nya Kitab Suci ngeunaan 1861 ditarjamahkeun P Fjellstedt petikan ieu, yén bumi murag "handap". Ieu "disintegration" tina dunya dina gaya kumaha basa umum saméméh sempet fallen "kana lembar". Saha tiasa diajar shores ieu dina peta dunya, tur tingal kumaha eta bakal mungkin mawa éta babarengan, kawas teka a, atawa kawas edges of tatu tumuwuh lengkep. Naon eta urang baca ti Eber, putra Peleg (Heb Sharing.): ". Dina waktos na bumi ieu dibagi" Dina kieu nya Kitab Suci ngeunaan 1861 ditarjamahkeun P Fjellstedt petikan ieu, yén bumi murag "handap". Ieu "disintegration" tina dunya dina gaya kumaha basa umum saméméh sempet fallen "kana lembar".

dina kuil

Deui téks aslina: "Ti Eden, ieu kawas cai walungan taman-palataran lajeng dibagi jadi opat cabang utama". Maksudna, dina / di puseur bumi, di mana kuil di Yerusalem loba engké sumping ka jadi diwangun, aya sumber jero; lumpat nepi a walungan rushing. Kuring nelepon eta 'walungan' sumber '. Jeung anjeun teu tiasa skip Jabur 46: 5: "Aya walungan ngalir nu masihan kabagjaan ka kota Allah, nu habitation suci tina Maha Agung."

Kusabab 638 teh ageung Muslim Kubah tina Rock kalayan Masjid Al-Aqsa dina leutik di bersejarah "Temple Gunung". Ku kituna, ka handap katuhu ka arkeolog Yahudi jeung peneliti teu meunang, nya meunang paling sahiji alesan agama jeung pulitik teu ngalakukeun - tapi anu henteu hartosna maranéhna ngagali handap ti sisi, jeung mangsa dilarang "turunan" teh. Catetan, éta dina 1970-an awal, ditembongkeun dina arkeolog Yahudi jeung Kulon jeung élmuwan - aranjeunna ngadéngé ngagaur ti caina jero handap di daerah kuil kuno. Aya Obrolan kiwari ngeunaan "kotana handapeun kota" ngeunaan tempat ieu. Jalur waktu Yesus ngarah nepi ka Bait Allah - (ie kadua, disebut "Bait Zerubbabel", sanggeus rayat pokok 500 SM, sarta "Bait Herodes", kusabab Herodes ékspansi Tembok urang candi ieu ngan méméh kalahiran Kristus) - kapanggih taun 2004. Éta lajeng kalayan perawatan hébat (di résiko tina Masjid Al-Aqsa di luhur bakal ambruk) unearthed taun ieu ogé diresmikeun di Yerusalem. Di pelantikan jalan ngawartoskeun Wapres sahiji yayasan "Kota Daud", Doron Spielman, sarta cenah, diantarana: ". Tempat ieu manah urang Yahudi jeung éta getih anu ngalir di urat urang."

I 2 Sam 24:24 stĺr det att läsa: ”Men kungen (David, min anm.) svarade (stor-bonden, jebusiten, min anm.) Arauna: ´Nej, jag vill köpa det (tröskplatsen, min anm.) av dig till ett bestämt pris, för jag vill inte offra ĺt Herren min Gud bränn-offer som jag fĺtt för intet.´ Sĺ köpte David tröskplatsen (det precisa omrĺdet där sonen Salomo 900 f.Kr byggde Jerusalems första tempel, min anm.) och boskapen för femtio siklar silver (c:a tre ĺrslöner för en arbetare, min anm.).” Märk nu hur det skrivs i 2 Krön 3:1: ”Salomo började bygga Herrens hus i Jerusalem pĺ Moria berg, där Herren hade uppenbarat sig för hans far David, pĺ den plats som David ställt iordning, jebusiten Ornans (eller storbonden Araunas, min anm.) tröskplats.” Ja, men Moria berg, det var ju faktiskt där som Abraham beredde sig att offra sin son Isak, men av Herrens ängel blev hindrad i sista stund och offret blev istället en bagge/en ”syndabock” som fastnat med huvudet/hornen i ett snĺr (1 Mos 22:11-14). Just det!

pROPHETICALLY

Bahan Alkitabiah ieu prophetically / Roh Suci muatan jadi niatna pikeun hate urang, "kedah" gurgle sarta bulu di huluna urang naek. Kusabab nalika urang pikir tina Taman Eden / Paradise, urang dicatet yén nalika Adam sareng Hawa anu henteu panjang kénging aya kusabab gugur - jadi nembongan yen maranéhanana disetir di wétan, ka wétan kebon. Di output sarta input nempatkeun Gusti Alloh "eldsänglar" pikeun ngawas jalan di, pikeun kamungkinan deui kaler nu di ditu, ieu mah ngan ukur tangkal pangaweruh alus na jahat, tapi oge "tangkal kahirupan". Tur jadi keur disada (1 Gen 3:22): "The Gusti Alloh said'Se lalaki geus jadi kawas salah sahiji urang, nyaho alus na jahat. Ayeuna manehna teu ngahontal kaluar leungeun-Na sarta nyandak ogé tina tangkal kahirupan, jeung dahar, sarta (jeung dosa, kuring catetan.) Sarta hirup salawasna. "

Lamun urang ayeuna nyandak urang kana Ezekiel 46 sarta 47 sarta diajar nubuat, mimitian ti lajeng, anu minuhan dina poé datang, sugan ngeunaan waktos urang, sahenteuna dina karajaan millennial datang Allah - sakumaha eta nyebutkeun dina 46: 19-20: " sarta anjeunna ( "malaikat-lalaki") kuring dibawa ngaliwatan asupna, nu éta di sisi gapura, kana kamar suci diangkat pikeun imam anu melong ka arah kalér, sarta I ragaji nu aya tempat anu tebih ka arah kulon (ie kulon , kuring catetan.). Cenah mun me'Detta nyaéta tempat di mana para imam bakal kulub kurban kasalahan jeung kurban dosa na dimana maranéhna bakal Panggang kurban gandum tina henteu ngabogaan mawa eta kaluar ka pangadilan luar sahingga sangkan urang heligt. ' "

Calvary

Hayu urang eureun sarta pikir mun mana di Yerusalem (daerah heubeul Eden / Taman Eden) jeung mikir ngeunaan naon Calvary éta, dina jangkungna nu Yesus ngalaman maot kurban pikeun dosa urang. Muhun, eta bakal ti wétan (rada tenggara) diitung - katuhu ngaliwatan kota, sarta katuhu ngaliwatan kuil saeutik kaler nepi. Urang kudu ngan hiji "spasi sirah" (kulon?) Dina Eden kana catetan, dimana gugur lumangsung di "tangkal pangaweruh jahat alus" jeung dimana éta "tangkal kahirupan" ogé nangtung. Lajeng kieu carana Abraham on lokasi utama Moria urang (hiji kaler saeutik kana henteu acan diwangun Kota Yerusalem) geus disiapkeun pikeun kurban Ishak. Ditambahkeun kana ieu teh waktos estimasi -. Tani badag Arunas dijual threshing lanté ti Suleman, anu ngawangun kuil mimiti Yerusalem urang dina loka utama (hal kaler nu), dimana para imam 'kedah kulub kurban kasalahan jeung kurban dosa " Tungtungna, dina mundur ieu, nalangsara Yesus cross pati di Yerusalem "sirah wajib nempatkeun" Calvary (sarupa ka otak fatal), a kaler jarak pondok anu kuil jeung kota. Sanggeus ieu, anu kakubur Yesus, jarak pondok (45 m) di handapeun dimakamkeun di makam, sarta dipeunteun ayeuna kumaha eta nunjuk deui Eden, dina taman / aréa Eden. Nurutkeun talari Yahudi, anu Talmud, Adam dimakamkan di tempat ieu, sarta dina tradisi Christian tinangtu depicts nu Calvary pasir jeung tangkorak Adam dina makam handapeun kayu salib. Tapi nyieun aman ti Alkitab: "Dina tempat Yesus disalib aya hiji taman, sarta kebon éta mangrupa astana anyar mana euweuh salah kungsi acan kungsi neundeun. Aya maranéhna diteundeun Yesus, sabab éta dinten Yahudi Persiapan, sarta astana éta caket dieu "(Yohanes 19: 41-42).. Sanggeus ieu, anu kakubur Yesus, jarak pondok (45 m) di handapeun dimakamkeun di makam, sarta dipeunteun ayeuna kumaha eta nunjuk deui Eden, dina taman / aréa Eden. Nurutkeun talari Yahudi, anu Talmud, Adam dimakamkan di tempat ieu, sarta dina tradisi Christian tinangtu depicts nu Calvary pasir jeung tangkorak Adam dina makam handapeun kayu salib. Tapi nyieun aman ti Alkitab: "Dina tempat Yesus disalib aya hiji taman, sarta kebon éta mangrupa astana anyar mana euweuh salah kungsi acan kungsi neundeun. Aya maranéhna diteundeun Yesus, sabab éta dinten Yahudi Persiapan, sarta astana éta caket dieu "(Yohanes 19: 41-42).. Sanggeus ieu, anu kakubur Yesus, jarak pondok (45 m) di handapeun dimakamkeun di makam, sarta dipeunteun ayeuna kumaha eta nunjuk deui Eden, dina taman / aréa Eden. Nurutkeun talari Yahudi, anu Talmud, Adam dimakamkan di tempat ieu, sarta dina tradisi Christian tinangtu depicts nu Calvary pasir jeung tangkorak Adam dina makam handapeun kayu salib. Tapi nyieun aman ti Alkitab: "Dina tempat Yesus disalib aya hiji taman, sarta kebon éta mangrupa astana anyar mana euweuh salah kungsi acan kungsi neundeun. Aya maranéhna diteundeun Yesus, sabab éta dinten Yahudi Persiapan, sarta astana éta caket dieu "(Yohanes 19: 41-42).. sarta di tradisi Christian tinangtu depicts pasir Calvary kalawan tangkorak Adam dina makam handapeun kayu salib. Tapi nyieun aman ti Alkitab: "Dina tempat Yesus disalib aya hiji taman, sarta kebon éta mangrupa astana anyar mana euweuh salah kungsi acan kungsi neundeun. Aya maranéhna diteundeun Yesus, sabab éta dinten Yahudi Persiapan, sarta astana éta caket dieu "(Yohanes 19: 41-42).. sarta di tradisi Christian tinangtu depicts pasir Calvary kalawan tangkorak Adam dina makam handapeun kayu salib. Tapi nyieun aman ti Alkitab: "Dina tempat Yesus disalib aya hiji taman, sarta kebon éta mangrupa astana anyar mana euweuh salah kungsi acan kungsi neundeun. Aya maranéhna diteundeun Yesus, sabab éta dinten Yahudi Persiapan, sarta astana éta caket dieu "(Yohanes 19: 41-42)..

Saterusna, ayeuna Ezekiel 47: 1-2: "Jeung maranéhna dibawa (" Malaikat lalaki ", catetan abdi.) Me deui ka imah (kuil) lawang, sarta cai behold dikaluarkeun kaluar tina handapeun (kuil) bangbarung di sisi wétan (arah Gethsemane, anu Gunung Olives jeung Kidron Valley, catetan abdi.), keur imah (kuil) hareupeunana nyanghareup wétan sarta caina flowed turun imah (kuil) sisi kidul, kiduleun altar. Lajeng anjeunna dibawa kuring kaluar liwat gerbang kalér sarta ngajurung kuring nepi jalan tanpa ka Gerbang luar, nu looketh arah wétan. Aya I Gush cai ragaji kaluar ti sisi kidul (arah Laut Mati, catetan abdi.) ". Urang baca didieu ngeunaan hiji kakuatan dual (eta sumur up ti handapeun bangbarung di sisi wétan, sarta eta ngalir kaluar tina samping tenggara). Éta nu 'walungan' sumber 'kuna sakumaha ieu welling up na nepi deui, ka katuhu nepi ti jebusiten Araunah / Ornan tani badag heubeul "threshing floor"?

'Walungan' sumber '

Catetan yen lamun di Yerusalem Anyar dijelaskeun dina Wahyu 22: 1-2, éta aya sia aya kirang ti " 'sumber' walungan aya deui, sarta" Tangkal Kahirupan ":" Jeung (Malaikat) némbongkeun kuring nu walungan tina cai kahirupan, jelas sakumaha kristal, bade kaluar Allah jeung tina singgasana Anak Domba urang. Di tengah jalan kota, dina kadua sisi walungan, nyaeta tangkal hirup. Ieu ngasuh buah belas kali unggal bulan méré anak buah, sarta daun brings penyembuhan ka bangsa. Opat cabang utama ti walungan, ti "sumber" nu flowed di Eden na watered kebon, ulah buka langsung pikeun nangtukeun alatan parobahan dina géografi heubeul. Mulang teras, Pishon ieu meureun nu Nil, Euphrates, bisa numbu ka dinten ieu Euphrates, mangka Tigris jeung katangtuan hébat nu Tigris. Sarta Gihon, kahareupna mungkin sabenerna jadi numbu ka Walungan Yordan (2 Babad 32:30, John 9: 6-7): "Ieu (raja) Hezekiah (6-700 SM, catetan abdi. ) Éta dieureunkeun sumber luhur Gihonvattnets sarta mingpin handap cai, kuloneun Kota Daud "ka kolam renang tina Siloam ngaliwatan torowongan 0,5 km (a Prasasti dilestarikan dina torowongan, nu bisa ditempo kiwari, ngajelaskeun kumaha dua grävarlagen patepung satengahna). Dina Yesaya 22: 9 nyebutkeun: "Anjeun nempo yén kota Daud, kudu loba fissures, jeung anjeun kumpulkeun caina di kolam renang handap." Jeung interest dina gambar bener badag (Gihon sarta Yesus) nyaeta naon urang baca dina Yohanes 9: 6 7: "Nalika anjeunna (Yesus) kungsi nyarios ieu, anjeunna spat dina taneuh, sarta dijieun liat tina spittle nu, anointed panon teh buta manusa kalawan adonan sarta ngadawuh ka manehna: 'ga tur nyeuseuh di kolam renang Siloam' - eta means'utsänd '. Kitu manéhna indit aya na dikumbah dirina, sarta lamun manéhna datang deui, anjeunna bisa ningali. " 5 km torowongan panjang (a Prasasti dilestarikan dina torowongan, nu bisa ditempo kiwari, ngajelaskeun kumaha dua grävarlagen patepung satengahna). Dina Yesaya 22: 9 nyebutkeun: "Anjeun nempo yén kota Daud, kudu loba fissures, jeung anjeun kumpulkeun caina di kolam renang handap." Jeung interest dina gambar bener badag (Gihon sarta Yesus) nyaeta naon urang baca dina Yohanes 9: 6 7: "Nalika anjeunna (Yesus) kungsi nyarios ieu, anjeunna spat dina taneuh, sarta dijieun liat tina spittle nu, anointed panon teh buta manusa kalawan adonan sarta ngadawuh ka manehna: 'ga tur nyeuseuh di kolam renang Siloam' - eta means'utsänd '. Kitu manéhna indit aya na dikumbah dirina, sarta lamun manéhna datang deui, anjeunna bisa ningali. " 5 km torowongan panjang (a Prasasti dilestarikan dina torowongan, nu bisa ditempo kiwari, ngajelaskeun kumaha dua grävarlagen patepung satengahna). Dina Yesaya 22: 9 nyebutkeun: "Anjeun nempo yén kota Daud, kudu loba fissures, jeung anjeun kumpulkeun caina di kolam renang handap." Jeung interest dina gambar bener badag (Gihon sarta Yesus) nyaeta naon urang baca dina Yohanes 9: 6 7: "Nalika anjeunna (Yesus) kungsi nyarios ieu, anjeunna spat dina taneuh, sarta dijieun liat tina spittle nu, anointed panon teh buta manusa kalawan adonan sarta ngadawuh ka manehna: 'ga tur nyeuseuh di kolam renang Siloam' - eta means'utsänd '. Kitu manéhna indit aya na dikumbah dirina, sarta lamun manéhna datang deui, anjeunna bisa ningali. " "Jeung interest dina gambar bener badag (Gihon sarta Yesus) nyaeta naon urang baca dina Yohanes 9: 6-7:" Nalika anjeunna (Yesus) kungsi nyarios ieu, anjeunna spat dina taneuh, sarta dijieun liat tina spittle nu, anointed panon teh buta manusa kalawan adonan na ngawartoskeun anjeunna: 'ga tur nyeuseuh di kolam renang Siloam' - eta means'utsänd '. Kitu manéhna indit aya na dikumbah dirina, sarta lamun manéhna datang deui, anjeunna bisa ningali. " "Jeung interest dina gambar bener badag (Gihon sarta Yesus) nyaeta naon urang baca dina Yohanes 9: 6-7:" Nalika anjeunna (Yesus) kungsi nyarios ieu, anjeunna spat dina taneuh, sarta dijieun liat tina spittle nu, anointed panon teh buta manusa kalawan adonan na ngawartoskeun anjeunna: 'ga tur nyeuseuh di kolam renang Siloam' - eta means'utsänd '. Kitu manéhna indit aya na dikumbah dirina, sarta lamun manéhna datang deui, anjeunna bisa ningali. "

/ Mangga ulikan sagalana dina Alkitab ngeunaan Yordania (cai na keur sababaraha hartos), sarta katingal di dinya di lampu tina ujpptäckter arkéologis dinten ieu. /

Tapi lajeng, mimitina floated walungan cukup kaluar dina sakabéh opat arah Eden, supaya sakabéh aréa sahingga jadi pinuh kairigasi. Kuring ngabayangkeun nu "sumber" na dahan, ditempo ti luhur, kawas keletik / cross. Upflow di tengah, lajeng ka opat walungan dina arah sabalikna. Aya ogé bakal hiji panutan prophetic mimiti na kuat ka Yesus jeung opat injil ngeunaan anjeunna. Mateus, ku fokus hususna dina kasalametan urang Yahudi urang. Tandaan, dina rasa husus tobat diantara bangsa Romawi. Lukas, dibere revival diantara Yunani. Jeung Yahya, aimed langkung di preserving diagem ku masing-masing hiji acan dipercaya. Na eta kudu dicatet yén jelema nu - paduli era saméméh kasalametan Al-Masih, maot dina iman eta - milik saperti loba. Kituna deui mupus konsistén: "Dina iman maot kabeh ieu, moal sanggeus narima naon ieu jangji. Tapi aranjeunna ningal eta dina jarak sarta tampi eta na confessed janten strangers jeung jamaah di bumi. "(Ibrani 11:13) Dina tradisi Christian tina tangkorak Adam dikubur di handapeun cross of Calvary, ieu gambar ku getih ngalir di dua aliran tina salib luhur - ka handap dina makam hateup jeung turun "tangkorak", nu lajeng ngagambarkeun sakabeh jalma anu maot dina iman, ngantosan anjeunna, yen bakal ngelehkeun oray na atone dosa.

Yesus ilustrasi

Sooner nyanyi loba antarana jalma iman kawas kieu ngeunaan Yesus: "Kuring nempo dina Word gambar geulis na ..." (meunangna Toner 567 v 2). Sarta salah sahiji ilustrasi prophetic mimiti on / off / on Isa - an hiji pikaresepeun - nya éta studi pustaka ngalir caina di Taman Eden. Isa teh sumber suci hirup, eta teh Crucifixion kanyataanana dina Calvary, ngalir nepi na kaluar tina hiji "sumber iman" dina opat "leungeun" - anu dina gilirannana janten cinyusu leutik / aliran, kalawan unggal narima Yesus hirupna . Dina pasamoan sareng awéwé Samaritan, Isa ngadawuh (Yohanes 4:14): ". The cai kuring masihan bakal cinyusu di anjeunna sareng cai springing nepi ka hirup langgeng" Dina hiji kasempetan nu tangtu dina salametan di tabernacles, Yesus ngadeg na ngajerit (Yohanes 7 : 38-39b): " 'mun saha anu halabhab, datang ka kuring sarta inuman! Sakur anu percaya ka abdi, salaku Kitab Suci nyebutkeun, kaluar tina beuteung na wajib ngalir cai hirup. 'Ieu kedalna Roh, nu maranéhna bakal nampi anu dipercaya di anjeunna "Waktu Yesus dikirim murid jeung" tinggal cai "di jero, jeung kabisat sumber upwelling dina aliran pinuh -. Anjeunna dinyatakeun yén maranéhna bakal balik kaluar kalayan ieu sakuliah dunya, dina sagala sisi jeung edges (Mateus 28: 18-20, Rasul-rasul 1: 8). Taya tempat kungsi dianggap ngahontal éta parna, moal urang jenis mungkin méré injil ka - ". Gusti ieu Kristus reconciling nu (sakabeh) dunya ka dirina" kanggo (2 Korinta 5:19)

"Iman sumber"

Cf. Ieu Palang of Calvary opat arah. Ti Yesus, puseur diitung, teras buka suratna kaluar ka unggal arah: wetan, kulon, kidul jeung kalér. Jeung prophetic ilustrasi / poto: on, dipareuman jeung on Yesus dina carita Alkitab tina hébat "kota walungan" na dahan leutik. Dupi urang malah nunjukkeun silih on naon lajeng kajadian saatosna Yesus disalib, lajeng dina rasa "kakuatan dual" salaku dina Ezekiel 47. Tempo Yohanes 19: 33-34: "Tapi lamun (prajurit) sumping ka Yesus tur ragaji anu anjeunna geus maot, aranjeunna henteu megatkeun suku-Na. Tinimbang nempel salah sahiji prajurit nepi sisi-Na jeung tumbak (obliquely luhur sarta pencét jantung, puseur Yesus), sarta forthwith sumping aya kaluar getih jeung cai. "

Deui ka nubuat hareup, Ezekiel 47 v 8-9: "Lajeng cenah (Malaikat) kana cai me'Detta ngalir ka arah bagian wétan nagara jeung ngalir ka handap leuwih gurun, lajeng kaluar tina laut (maot). caina peupeus ngaliwatan ngalir kana (maot), laut, sarta caina janten sehat. Madhab mana walungan bakal revived unggal mahluk hirup nu ngalir dina shoals. Jeung lauk nu aya pisan sababaraha, keur nalika cai ieu meunang aya, caina jadi séhat, tur sagalana datang ka kahirupan dimana aliran nu ngalir kaluar ". The Laut Mati mangrupakeun gambar Alkitabiah sahiji manusa. Nalika urang ngidinan Yesus mahal atoning getih sarta vattendopets prosés cleansing batin, meunang gawé di urang ngaliwatan Roh Suci, teras urang biblically disimpen, disimpen, suci, tur séhat. Urang jadi bearers tina kahirupan sawarga. Dina "väckelsemötenas" lagu sateuacan, acan sambungan ilahar kana "sumber iman" anu lumpat dina cross of Calvary, Contona (tingali meunangna Toner): "Di dieu sumber a ngalir, rahayu dinya manehna manggih! Manehna teh jero na jelas, disumputkeun tapi atra "(246) -". Allah pinuh ku cai di nyatu awéwé lapar jeung lalaki. Hiji sumber cai welling up sakumaha bubbling leuwih hirup "(383) -". A éndah, sumber éndah téh sumber tatu Yesus '. Ieu purifies tina sagala dosa, sakumaha bodas salaku salju di cuci abdi. "(524)

Alkitab nahan ngabeungkeut

Hayu urang teu milih kaluar tina bebeneran. Alkitab ngabantuan kami tetep nepi pesen kasalametan. Kiwari éta kawas Cenah mah waktu mikir, tur jaman anu teu acan tighten ragu. Lamun kami tumut kana kami nu hébat sarta jero - Alkitabiah / prophetic - perspéktif (kadangkala disumputkeun dina ngaran pribadi tur tempat, robah gancang dina kursus di acara, jsb), kaayaan nu gede nu bisa nolak musuh diteundeun sarap dug liang, set tripwires. Sumuhun, rentang pinuh ku temptations. Hayu Roh Suci jadi diangkat ngaliwatan futility of unbelief! Alkitab anu katuhu! nubuat dina datangna leres! Yesus sok jawaban!

Hal ieu provoking maca ngeunaan Maryam Magdalena (Yohanes 20: 11-18), ngeunaan dirina sapatemon jeung Isa risen di Taman / taman luar makam kosong. - sabaraha di mimiti manehna teu ngakuan, tapi sedih na panginten eta éta kebon nu agénsi urang, "Isa ngadawuh ka dirina, 'Kvinna, naha anjeun nangis? Saha anjeun pilari "Manéhna mikir ieu kebon jeung ngomong ka manehna: '. Herre, lamun geus dibawa anjeunna jauh, ngabejaan dimana anjeun geus diteundeun anjeunna, sarta kuring baris nyandak honom' Isa ngadawuh ka her'Maria .'Then manehna ngancik sabudeureun na ngomong ka anjeunna dina basa Ibrani: '! Rabbuni' - anu hartina guru. Isa ngadawuh ka dirina, 'Rör kuring moal, keur kuring teu naék Rama acan. Tapi buka ilaing mah terus ucapkeun ka maranehna, Kuring keur naek ka Rama kuring jeung Rama anjeun, ka Allah mah Gusti Anjeun.

"The taman"

Injil AS, sarta panulis musik, Mil C. Austin (1868-1946), nulis lagu 1912 revival: "Dina taman" / "Dina Taman". Manéhna ieu duanana ti patepungan Maryam Magdalena urang jeung Yesus risen luar makam kosong, tapi ogé Miles dirina sumping ka pangalaman kumaha anjeunna bari jeung éta hiji anu patepung dina "kebon" - jeung ieu hal ngeunaan hiji "balik" pikeun taman Eden jeung sora nélépon Allah. Sarta sajaba lagu dimaksudkan yén loba sumping ka masihan kahirupan maranéhanana ka Yesus nalika maranéhna ngadéngé éta ditembangkeun, jadi eta sumping ogé bisa dipaké salaku dopsĺng. Nyalira anjeun ngasupkeun "taman" na aya, rising salah kana baptismal cai / kana "walungan" salajengna - nepi deukeut jeung konversi pribadi ka Yesus. Walungan jeung sumber iman dina hiji.

Di dieu Injil ditarjamahkeun kana Swedia ku HH 1925:

Kuring sumping ka taman-Na Avenue, sedengkeun embun ieu masih dina kembang. Jeung sora kuring ngadenge, nu ngajadikeun kuring senang, anjeun meunang ka abdi ayeuna.

Ref. Na kuring ngadenge sora di pinareup abdi sorangan, sarta anjeunna nyebutkeun Abdi-Na. Duka jeung kahariwang kabur pikeun kabagjaan anyar, nu kawas nu pernah eksis.

Anjeunna nyaéta panggero pasamoan jadi hipu, supaya manuk eureun nyanyi. Pikeun wirahma, kalayan asih Allah, ngungsi sagala pikiran beurat.

Di kebon, nyandak abdi hoyong, tapi aya di luar ceurik kuring kasulitan. Sarta anjeunna miwarang abdi ka buka, kana saeutik fallen, maranehna, manéhna indit ka pupusna maranéhanana.


Publicerades mĺndag 4 november 2019 21:33:16 +0100 i kategorin och i ämnena:


1 kommentarer


x
Lotta
tisdag 5 november 2019 18:05

Tack Sigvard!

Mycket intressant läsning. Det Stärker tron när vi ser hur tillförlitlig Bibeln är och att vi idag kan hitta bevis pĺ Bibelns trovärdighet,

Fridshälsningar
Lotta

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet pĺ Bönesidan

onsdag 13 november 2019 18:37
Kan ni be för vĺr familj? Pappan utförsäkrad frĺn F-kassan trots kronisk sjukdom. Jag mamman jobbar inte mycket pga ohälsa. Vi behöver matpengar och till räkningar.. Barn hemma.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp