Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Urut Pentecostal pendeta Michael Karlendal ninggalkeun Garéja Katolik

Anjeunna dirobah moal kusabab dmana Alkitabiah, tapi alesan sajarah. Geus kieu kudu lampu warning ngahurungkeun beureum.

pendeta Pentecostal dirobah - kiwari ninggalkeun malah Garéja Katolik.

Gambar: Poé.

Anjeun teu kedah percanten ka Catholicism keur teu ngahemat anjeun. Atawa ngaheéat Protestantism, tapi iman ka Pangeran Yesus Kristus ngaheéat. 


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 31 oktober 2019 14:07

Ninggalkeun Garéja Katolik

Urut pendeta Pentecostal Michael Karlendal, anu dirobah ka Garéja Katolik di 2016, ayeuna ninggalkeun gareja. Dina pos panjang dina blog na , anjeunna ngécéskeun naon pangna - blog anu sarua yen anjeunna saméméhna geus salamet tur propagated iman Katolik. 

Di pos lila, anjeunna nyerat, diantara lain perkara, naha manéhna jadi Katolik. Anjeunna ngira yén Garéja Free éta sajarah-na, ku kituna, ditalungtik teh "akar sajarah" dina Garéja Katolik. Sarta di dieu mangrupa hal aneh. Anjeunna nyerat dina blog na:

"Teu alesan Alkitabiah yén dijieunna éta kuring jadi Katolik, malah lamun bisa maca Kitab Suci dina cara nu harmonizes kalawan Catholicism tapi éta alesan murni sajarah".

Anjeunna dirobah moal kusabab dmana Alkitabiah tapi ku alesan sajarah . Geus kieu kudu lampu warning ngahurungkeun beureum. 

Naon iman ka kasalametan?

Saatos deui diajar sajarah, anjeunna robah pamadegan sarta menyimpulkan yén Garéja Katolik teu satuju. 

"Jeung Kuring geus kiwari ninggalkeun paradigma Katolik jeung pikir deui salaku Protestan".

Pikeun kuring keur disada aneh mun dipikir ngan Protestan deui sanggeus mikir yén hiji Katolik pikeun sababaraha taun. (Mun anjeun teu ngartos kecap paradigma dipedar didieu sareng dieu .)

Teu rék milih Catholicism atanapi Protestantism. Ieu kabeh ngeunaan anjeun, Yesus atanapi henteu. 

Anjeun teu kedah percanten ka Catholicism keur teu ngahemat anjeun. Atawa ngaheéat Protestantism, tapi iman ka Pangeran Yesus Kristus ngaheéat. 

Naha anjeunna robah gareja

Kuring nulis hiji email na wondered lamun ieu katuhu kabeh mun nyebarkeun artikel ngeunaan anjeunna on Apg29. Anjeunna ngawaler yen eta indit ogé sarta sanggeus ngabogaan maca draf artikel abdi, anjeunna sumping kalawan sababaraha guaran tambahan naha anjeunna robah gareja. 

"Abdi sadaya ieu geus salawasna geus hitungan handap Yesus tur neangan pikeun ngalakukeun will na. Lamun kuring jadi Katolik, ieu sabab kuring kungsi lajeng datang ka dmana yén Garéja Katolik éta sabenerna garéja anu ngan Yesus ngadeg awakna saukur, lajeng eta bakal janten cukup lumrah anu jadi pengikut Yesus hoyong janten bagian tina naon Isa geus ngadeg.

Ayeuna kuring sadar yén kuring bade salah sateuacan. Yesus geus ngadegkeun jamaah, sarta jamaah geus laun beulah murni organisasi sarta doctrinal. Tapi taya sahiji cabang tina garéja ayeuna dibagi bisa ngaku janten akar aslina atawa bobot. Handap Yesus moal bisa hartosna nu kudu taat ka pecahan husus nu tangtu. "

Naon atuh ngartos nya Michael Karlendal pisan diajar, well-baca sarta intelektual, tapi nu penting nyaeta percaya ka Yesus tur nu disimpen. Lamun boga iman Alkitabiah basajan di Gusti Yesus, anjeun ulah neangan nu "gereja bersejarah" pikeun meunang katuhu, sabab lajeng nyaeta eta katuhu.

pikeun ngarobah

Kuring meta pikeun anu salaku Kristen keur ngarobah kana Garéja Katolik. Ulah ngalakukeun ogé Kristen (hiji jalma anu geus disimpen) ngarobah (tobat) ka hiji gareja? Anjeun tobat ka Yesus tur teu ka gareja. 

Dina reply na ka abdi éta Michael Karlendal sareng abdi di tempoan mah kecap "ngarobah". 

"Sedengkeun pikeun kecap" ngarobah "Kuring satuju sareng anjeun nu biasa digunakeun dina cara aneh. Sabenerna, eta hartina péngkolan, sarta hancana éta ngan ka Yesus. Tapi urang kudu dicatet yén kecap nu digunakeun kiwari dina cara aneh dina konteks tangtu jeung lamun ngabogaan harti béda ti rasa Alkitabiah ".

jawaban

Éta positif yen Michael Karlendal ngartos yen anjeunna teu bisa manggihan jawaban anjeunna geus pilari Garéja Katolik. Mungkin nu batur ogé ngartos ieu anu geus dituturkeun anjeunna dina pilarian Na. jawaban anjeun bakal manggihan ngan di Gusti Yesus Kristus.

Tur sawaktos Anjeun nampa jalma hirup tina Yesus Kristus salaku Tuhan kahirupan maranéhanana aranjeunna geus kapanggih katuhu sarta ngagaduhan waleran!

Jadi pitulung a

Artikel ieu teu dimaksudkan nongkrong Mikael Karlendal kumaha bae (anjeunna mangrupakeun inohong publik), tapi bisa jadi mantuan pikeun jalma anu keur berjuang jeung masalah sapertos ambéh maranéhanana moal jadi salah.

Jadi senang keur Michael Karlendal. Ieu mangrupakeun gagah tur jujur dilakukeun ku manehna ka wani ngaku yen anjeunna salah.


Publicerades torsdag, 31 oktober 2019 14:07:48 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 30 september 2020 21:49
Led mig Jesus rätt...arbete och familjesituation

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp