Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Kasusah Kristen di Nigeria

Alesan anu Kristen anu persecuted dina penindasan Islamist Nigeria urang.

awéwé Islam di hareupeun a lawang jandela caang.

Utamana dina dua belas nagara bagian di Nigeria kalér mana syariah prevails hukum dicegah anu Kristen ku otoritas ti tinggal kaluar iman maranéhanana.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag, 30 december 2019 12:04

The murders sabelas Kristen

Anyar, kuring nulis ngeunaan rajapati sabelas urang Kristen anu lumangsung dina Poé Natal 2019. Salah sahijina ditémbak jeung halvshöggs sapuluh sejenna . artikel nu boga waktu tulisan tadi leuwih 5600 bagean on Facebook. The murders anu dilumangsungkeun ku Boko Haram, nu di handapeun kaayaan Islam di Nigeria.

Aya 195,9 juta jalma di Nigeria di mana jumlah Kristen téh 91.100.000. agama Nigeria urang nyaeta Islam jeung Kristen. Sistem konstitusional nyaéta républik féderal.

penindasan Islamist

Alesan anu Kristen anu persecuted dina penindasan Islamist Nigeria urang.

Ieu dibuktikeun utamana di bagian kalér Nigeria urang, dimana Islam agama dominan, bari Kristen téh khu di kidul. The sihungan antara etnik di kalér sarta contributing kidul ka kasusah Kristen.

Utamana dina dua belas nagara bagian di Nigeria kalér mana syariah prevails hukum dicegah anu Kristen ku otoritas ti tinggal kaluar iman maranéhanana.

Kasusah di Nigeria

Paling Kristen di bagian kidul nagara, respecting kabebasan beragama maranéhanana, tapi Kristen di kalér jeung belts anu subjected kana kekerasan ku grup Islamist.

kekerasan ieu mindeng ngakibatkeun leungitna duanana hirup jeung harta, kitu ogé ruksakna fisik. Salaku hasil kekerasan anu Kristen oge disetir jauh ti taneuh maranéhanana, kukituna kaleungitan livelihoods maranéhanana.

Kristen di Nigeria kalér, utamana di nagara bagian Syariah, katempona warga kadua kelas, nyanghareupan diskriminasi jeung pangaluaran ti masarakat.

Kristen ti tukang Muslim ogé nyanghareup tampikan ti kulawarga sarta tekanan ninggalkeun Kristen sorangan.

Conto kasusah Muslim Kristen

sumber:

Buka Lawang .


Publicerades måndag, 30 december 2019 12:04:34 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Tältmöte - Christer Åberg - live


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 12 augusti 2020 09:43
Be om frälsning för min lillebror och hans kvinna! Kom och möt dem Jesus!!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp