Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Gusti henteu disebut Allah

Allah teu Allah Alkitab ieu wangsit ogé dina sahadat Muslim.

Gusti henteu disebut Allah.

Aranjeunna ngaku lajeng Allah nyaeta hijina Allah sarta yen eta mah urusan Gusti Alkitabiah. Tapi tarjamahan Swedia kontemporer ieu menyimpang nalika Alloh ditarjamahkeun salaku "Allah". 


Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag 9 mars 2020 21:53

Patarosan ieu, kuring ogé méré jawaban pondok pikeun kaca query .

nanya

Ceuk anjeun dina hiji video Allah jeung Kristen Triune Allah Allah sarua. Kumaha eta tiasa nalika duanana Islam jeung Kristen anu dumasar dina Yahudi sarta sakabeh nabi Yahudi anu dina Qur'an Muslim?

YHWH

Alkitab teu disebut Tuhan Allah. Ngaran YHWH na - PANGERAN. Ngaran ieu téh ogé Yesus.

Rum 10: 9. Pikeun lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen.

Dupi ka Allah sarta YHWH jadi sami Gusti nu bakal pasti Yesus disebut Allah.

sahadat Muslim

Allah teu Allah Alkitab ieu wangsit ogé dina sahadat Muslim:

"Det finns ingen annan gud än Allah och Muhammed är budbärare för Allah."

I arabiskan står det "gud" och "Allah". Det är alltså olika ord, vilket avslöjar att gud inte betyder Allah. De bekänner alltså att Allah är den ende guden och det är inte den bibliske guden. Men i nutida svenska översättningar är det förvrängt då Allah översätts med "Gud". Förmodligen för att vi i västerlandet ska förvirras att tro att det rör sig om den kristne guden.

Men "Allah" är ett egennamn som betyder "den störste guden" men det uttrycket ska inte missförstås att det betyder bibelns Gud. Det fanns 300 avgudar i Mecka. Av dem var Allah den störste guden som Muhammed plockade ut och gjorde den till den ende guden.

Gud har en son

Allah Alkitab ngabogaan putra, anu nyebutkeun sababaraha kali dina duanana dina Perjanjian Old jeung Perjanjian Anyar.

Perjanjian heubeul

Kecap 30: 4 Anu geus naék langit jeung turun deui? Anu geus dikumpulkeun angin dina leungeun-Na? Anu geus kabeungkeut perairan di pésta a? Anu geus ngadegkeun sakabeh wates bumi? Naon ngaranna, sarta naon anu putrana - anjeun terang kursus?
Di 11: 1st Nalika Israil pun anak kuring dipikacinta anjeunna, sarta kaluar ti Mesir mah disebutna putra abdi.
2 Samuel 7: 14.Jag bakal bapana, sarta anjeunna bakal jadi putra abdi. Mun anjeunna bunuh iniquity, abdi bakal chasten anjeunna kalawan rod, supaya urang biasana, sarta jeung stripes sahiji barudak lalaki.
Jabur 2: 7 I bakal ngumumkeun putusan Gusti urang. Cenah mun kuring: "Anjeun Putra abdi, dinten ieu gaduh I begotten thee".
Psalms 89: 27 Anjeunna bakal ceurik mun kuring, 'Anjeun Rama abdi, Gusti jeung kasalametan abdi "!

Perjanjian anyar

Tandaan 1: 1. Ieu awal Yesus Kristus, Putra Allah, Injil.
Lukas 1:35. Nalika Malaikat diwaler sarta ngomong ka dirina, The Roh Suci bakal datangna kana anjeun, jeung Maha Agung baris overshadow anjeun; kituna, oge Suci nu bakal dilahirkeun anjeun disebut Putra Allah.
Epesus 4:13. dugi kami kabeh attain kana kahijian iman jeung tina pangaweruh ngeunaan Putra Allah, ka lalaki sampurna, jeung ka darajat kematangan yen milik fullness Kristus.

Ibrani 4:14. Kusabab urang boga Imam Agung hébat anu geus dialirkeun langit, Yesus Putra Allah, hayu urang tahan gancang syahadat urang.

Yesus nyalira nyebutkeun yen anjeunna teh putra Allah

John 3:18. Sakur anu percaya ka anjeunna teu dikutuk, tapi sakur teu percanten lapak dikutuk geus lantaran anjeunna teu percaya dina Ngan Begotten Putra Allah.
John 5:25. Verily, verily, abdi nyebutkeun ka anjeun, Aya asalna hiji waktu, sarta eta geus di dieu, lamun dina maot wajib ngadéngé sora Allah; sarta jalma anu ngadéngé bakal hirup.

John 9:35. Yesus uninga yén maranéhna kungsi dialungkeun anjeunna kaluar, sarta sabot dipanggihan anjeunna, cenah mun manehna: Do anjeun percanten Putra Allah?

John 10:36. jadi maneh nyebutkeun ngeunaan anjeunna saha hath sanctified Rama, sarta dikirimkeun ka dunya: Anjeun blaspheme, lantaran ceuk kuring mah, Kami teh Putra Allah.

Allah (Rama) nyebutkeun anjeunna boga putra

Mateus 3:17. Sarta behold, hiji sora ti sawarga ngomong Ieu Putra abdi tercinta. Dina anjeunna I boga bakal alus.
Mateus 17: 5 Bari anjeunna masih diomongkeun, behold, éta ieu overshadowed ku pamadegan awan luminous, sarta lo, hiji sora ti awan nu ngomong, Ieu Putra tercinta kuring, dina saha Kami bakal alus. Ngadangukeun manehna.
Ditandaan 1:11. Jeung sora hiji sumping ti sawarga: Anjeun Putra abdi tercinta, dina saha Kami ogé pleased.
Tandaan 9: 7 Sarta awan a sumping éta overshadowed aranjeunna, sarta ti awan nu sumping a sora nu ngomong: Ieu Putra abdi tercinta. Ngadenge Anjeunna!

Allah boga anak

Tapi dina Qur'an eta nyebutkeun jelas yén Allah teu boga putra.

Allah geus teu digawe Dirina putra, atawa geus aya Allah sejen gigireun Anjeunna; bisi nu bakal tiap Allah geus dirangkul naon anu anjeunna dijieun, sarta sababaraha pasti bakal geus diusahakeun mangtaun Dominion leuwih séjénna. (Koran 23:29)

"Jeung urang Yahudi nyebutkeun," Ezra nyaeta putra Allah, "jeung Kristen nyebutkeun:" Kristus teh Putra Allah. "Aya anu hiji nyebutkeun kalawan mouths maranéhanana, aranjeunna niru sägelserna ti jalma anu disbelieved méméh. Musibat Allah jadi on aranjeunna, kumaha aranjeunna nu deluded jauh ti Kaleresan éta!" (Koran 9:30)

"Jeung maranéhna ngomong (Kristen jeung Yahudi):. Gusti boga putra Maha Agung jadi Anjeunna (luhureun sakabeh yen aranjeunna dikaitkeun jeung Anjeunna) No, ka Anjeunna milik naon aya dina langit jeung di bumi, jeung sagala pasrah kalawan. ta'at (dina ibadah) ka manehna. " (Koran 2: 116)

"Teu nepi will (His Majesty) uhan yen Anjeunna bakal meunang putra Maha Agung (jeung Maha Agung jadi Anjeunna luhureun naon maranéhna dikaitkeun jeung Anjeunna) Lamun Anjeunna decrees hiji hal, Manéhna nyebutkeun ukur keur.". Jadi "-! Tur éta ". (Koran 19:35)

sahingga pasti bakal dua dewa béda. Salah sahijina ngabogaan putra, anu séjén henteu.

Allah ngutus Putra-Na ka dunya

Alkitab nyebutkeun yen Allah ngutus putrana ngan begotten nyalametkeun dunya jeung reconcile eta kalawan dirina.

Yohanes 3:16. Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén anjeunna masihan na wungkul begotten Putra, éta whosoever believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng.
2 Cor 5:19. Pikeun Alloh éta Kristus reconciling dunya ka dirina, sarta teu cacah aranjeunna dosa, sarta anjeunna geus komitmen pikeun urang firman rekonsiliasi.

Qur'an Alloh teu dikirim putra ka dunya kusabab manehna geus euweuh putra.

Kituna, euweuh kasalametan di Allah sakumaha aya di YHWH - Mungguhing - lantaran aya reconciler dina Qur'an.

sejen Yesus

Leuwih ti éta, Koran Yesus sejen ti naon Alkitab ngajelaskeun tur mere kasaksian. Ieu sagemblengna dua jalma béda. "Yesus" di Koran mana lengkep ngalawan naon nyebutkeun Alkitab ngeunaan Yesus.

"Jeung (inget) nalika Isa anak Maryam ngadawuh:" Oh Barudak Israel! Kami utusan Allah ka anjeun, pikeun mastikeun Taurat (anu sumping) saméméh kuring sarta méré Anjeun tidings bungah of a Rasul datang sanggeus kuring, anu ngaran wajib Ahmad ". Tapi lamun manehna (Mohammad Ahmed) sumping ka poto eta sareng proofs jelas, ceuk maranehna: "Ieu mere magic" (Quran 61: 6)

Bakal dinya jadi sami Yesus, anu mangrupa "Yesus" di Koran lengkep ngalawan dirina. Henteu ngan contradicts dirina, tapi anjeunna denies dirina.

Isa teh munggaran jeung Tukang

Up 1: 8. Kami Alpha na Omega, awal jeung ahir, nyebutkeun Gusti, saha sareng saha ieu jeung geus datang, Nu Maha Esa.

Numutkeun Alkitab teu Muhammad utusan Allah, atanapi utusan, sabab Yesus risen nyebutkeun anjeunna teh awal jeung akhir. Alfa jeung Omega teh hurup mimiti jeung panungtung di alfabét Yunani. Dina basa sejen, Isa teh munggaran jeung Tukang. salah No asalna saméméh Isa sarta euweuh salah bakal datangna sanggeus Yesus. Muhammad sumping ratusan taun sanggeus Yesus. Ku sabab kitu eta ngabuktikeun yen Muhammad geus nabi palsu.


Publicerades måndag 9 mars 2020 21:53:32 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.nu med Christer Åberg


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 15 juli 2020 12:45
Gode Gud jag lever ej rätt. Be att Herren gör mig stark mot frestelser. Att ej följa "livets herre " ger mig ångest. Synden är min fiende ,Väg led mig. Käre Jesus hjälp mig

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp