Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

balik deui Yesus saméméh tribulation nu

Di Suka bungah nu, Yesus asalna pikeun garéja-Na sabot datang di ahir tribulation, manéhna hadir kalawan jamaah-Na.

Flashes sahiji kota.

Sagampil garéja ieu mangrupa rusiah nu ieu wangsit ngaliwatan Paul, jadi ogé aya anu suka bungah, hiji rusiah nu geus ngungkabkeun ka urang. Kecap basa Yunani pikeun rusiah téh "Mysterion" dimana huvudbetydningen nyaeta "hiji hal anu tos rengse anyar jeung teu geus méméh".


Av Mikael Wahfridsson
söndag, 13 oktober 2019 17:30
Gästblogg

A pertahanan keur Pra-trib

E n sual loba jelema ménta diri dina hubungan balikna Yesus nyaeta nalika suka bungah tina mukmin bakal kajadian? Urang ngobrol ngeunaan tilu nangtukeun béda masalah: doktrin pre-trib, doktrin tengah-trib jeung doktrin pos-trib. Ieu bakal pertahanan keur doktrin pre-trib. Hartina, yén suka bungah tina mukmin lumangsung méméh tribulation mimiti.

Sedengkeun pikeun datang ti Gusti aya tilu hal urang kudu misahkeun. Éta rencana Allah pikeun garéja, Israél jeung kapir. Kasalahan kami mindeng nyieun éta urang campur janji jeung rencana Allah pikeun urang Israil, pikeun jamaah. Nalika jamaah nyokot tempat Israél jeung Sabalikna eta bakal salah. Urang kudu ngabedakeun lamun Alloh speaks ka Israél jeung lamun Alloh speaks ka jamaah.

Israel

P dina waktu hukum bangsa Israil, anu operator husus ngeunaan rencana kasalametan Allah. tema utama GT urang téh Kristus, datang na jeung karajaan-Na - nu denok, jangji Raya, dimana Israel bakal puseur jalma, sarta dimana tanah Israél jeung Yerusalem bakal jadi puseur puseur geograpis, pulitik sarta spiritual Marcapada.

hukum Gusti urang bakal balik mudik ti Sion, sarta kecap na tina Yerusalem, sarta bangsa bakal ngalirkeun data kana eta. Bener, karapihan, jeung kasalametan bakal lumaku di bumi ieu, di karajaan ieu karapihan, nu oge Millenium nu.

The pagans sarta Majelis

Hiji bangsa tt bakal disimpen, salaku konsekuensi tina redress Messianic Karajaan éta kituna euweuh rusiah di GT teh. Tapi Gusti geus disiapkeun a manajemén husus tina kapir, ku ngirim Roh Suci ka bumi, dina raraga milih jalma sawarga tina injil Allah tina rahmat nu gareja, éta hiji rusiah wanoh. Ku sabab eta oge sanes jamaah disebutkeun dina Perjanjian Old, sarta ogé pisan dugi di ajar Yesus.

rusiah endah ieu nu urang kapir geus jadi sasama ahli waris ti janji Allah, munggaran diliwatan ku Rasul Paulus, anu nyalira ngagaduhan eta dina wahyu ti Gusti. (Astuti Muhtar 3: 3-6, Col. 1: 25-27). Roh Suci jeung Garéja anu leupas dina ékonomi ieu. Roh Suci boga bolig permanén tina satia, jantung jamaah urang, sarta nya dina jangji tina warisan urang uppryckelsens poé saterusna.

Waktu Majelis kami Bait Roh Suci, hijina kuil yen Allah weruh di dunya kiwari. Yén Roh Suci geus dicokot abode na di bumi, estu ahir, nu keur mencegah Dajjal tiasa ngaradeg.

Yesus Kristus Wahyu - Ieu pas bakal kajadian akhirat

Nepi 1:19 - Write kecap ka handap naon geus katempo na naon jeung naon bakal jadi akhirat.

O Rdet "akhirat" nyaéta kecap Yunani  meta tauta,  nu hartina  "sanggeus hal ieu" .

Ieu ayat konci tina sakabéh division nu Wahyu ieu ditulis. Sanggeus éta John geus diidinan behold visi sawarga Yesus, anjeunna learns yen anjeunna kudu nulis handap:

1. Éta anjeunna geus katempo. 2. Naon 3. Naon kudu akhirat. Istilah sanésna salah tilu division Tanjungjaya tina Wahyu.

1. Naon geus anjeunna katingal

Dina  surah 1: 12-16 nilik John nempo Yesus Maha Agung ngadeg di satengahing tujuh candlesticks tina emas (7 parishes), kalawan tujuh béntang di leungeun-Na (nu 7 parishes malaikat). Anjeunna nilik nu Maha Agung Yesus, anu oge meunangna Gusti nu Risen of Calvary. Anjeunna nilik anjeunna salaku Putra Maha Agung Manusa, sabab domba nu, singa pamingpin bangsa Yuda, saha nu hébat hakim, sarta Raja raja na Tuhan Lords.

2. Naon

D t nyaéta tinjauan waktos Majelis urskillnings, dumasar Kala prophetic jeung sajarah, sakabeh di jamaah kalahiran pikeun balik Yesus '. 7 hurup ngalambangkeun jamaah jeung evolusi spiritual na ngaliwatan umur jeung suka bungah salajengna.

Hurup munggaran dikirim ka Epesus jamaah ngalambangkeun jamaah munggaran waktu, nyaéta umur Apostolik. Tujuh sarta panungtungan hurup dikirim ka jamaah Laodiceans. The gelap spiritual nu outlined dina surat nyaéta pedaran dina pisan panungtungan waktu sateuacan Yesus mulih. Yén Laodiceans jamaah urang tungtung-waktos garéja.

3. Jeung naon cangkang jadi akhirat 

O Rdet "akhirat" nyaéta kecap Yunani  meta tauta,  nu hartina  "sanggeus hal ieu" . Ie sequentially sanggeus umur garéja, anu geus dibere ngaliwatan 7 aksara.

Blk 4: 1  -  lajeng  (ie, lamun wanci Majelis di bumi téh leuwih, sarta ayeuna teh geus ngajentrekeun pinuh), kuring nempo, sarta behold, paeh nu dibuka di sawarga, sarta sora kuring kungsi mimiti kadéngé  diomongkeun ka abdi, kawas tarompet a ngomong: " datangna up hither ., sarta kuring baris némbongkeun Anjeun naon kudu jadi akhirat" (nyaéta, sanggeus umur garéja)  sakali  I sumping di Roh, sarta behold, tahta hiji nangtung di sawarga, sarta hiji diuk di tahta.

Di dieu téh Majelis suka bungah tina 1 Tesalonika 4:16, kawas wahyu John narima. Hiji sora kuat, anu trump Allah jeung suka bungah dina. A paralel denok! John meunang di sumanget ningali garéja raptured anu digambarkeun ku 24 sesepuh sabudeureun tahta.

Simkuring nampi hiji sawarga "screanshot" dina Bab 4 sarta 5, nu sanggeus suka bungah, tapi méméh tribulation di bumi. Ti Bab 6 urang geus balik di Marcapada, sedengkeun John nilik manuk urang view panon tribulation dicoo kaluar di Bumi dina Bab 6-19.

24 sesepuh sabudeureun tahta

T reviously ngaku kuring yén 24 sesepuh gareja dilambangkeun di langit ku suka bungah saméméh tribulation nu. Urang tiasa ngawitan meniru inpo nu sarua nu ngeunaan 24 sesepuh jeung janji ka Majelis:

24 sesepuh

Janji ka para wali

Linggih dina Thrones (blk 4: 4,11: 6

Gaduh robes bodas (Wahyu 4: 4)

Putra on sirah na (Wahyu 4: 4,10)

Nyaéta raja (Wahyu 5:10

Imam (Wahyu 5:10)

Thrones (Mateus 19:28, Wahyu 3:21

baju bodas (Wahyu 3: 4-5)

Putra (1 sapi 9:25, Lane 4: 1.2)

Bakal raja (blk 1: 6, 2:26, ​​20: 6)

Bakal imam (blk 20: 6)


Dina Wahyu 5: 9
 sangkan nyanyi teh 24 sesepuh anu lagu anyar pikeun Kristus jeung domba kurban:

Ayat 9 Jeung maranéhna nyanyi lagu anyar: "Anjeun pantes nyandak ngagugulung tur pikeun muka anjing laut na, keur anjeun slain, sarta kalawan getih anjeun nu dibeuli Allah  jalma  ti unggal seler bangsa jeung basa jeung jalma jeung bangsa. V.10 Anjeun geus dijieun  aranjeunna  janten hiji karajaan sarta imam ka Allah urang, jeung  maranéhna  bakal kakuasaan di bumi. "

S sababaraha kali saméméh, aya geus kasalahan dina tarjamah ti teks Yunani aslina. Diantara hal séjén, anu KJV dumasar kana mayoritas téks Yunani ditarjamahkeun kawas kieu gantina:

Ayat 9 Jeung maranéhna nyanyi lagu anyar: "Anjeun pantes nyandak ngagugulung tur pikeun muka anjing laut na, keur anjeun slain, sarta kalawan getih anjeun nu dibeuli keur urang Allah ti unggal seler bangsa jeung basa jeung jalma jeung bangsa. V10 Anjeun geus dijieun kami raja sarta imam ka Allah urang, jeung urang bakal kakuasaan di bumi ".

D e 24 sesepuh ngaidentipikasi diri jeung mukmin, sarta ku kituna aya kabeh jalma nu ditebus anu geus disimpen ku iman ka Yesus Kristus di bumi. Aranjeunna di langit ti tribulation dimimitian geus nalika munggaran dimimitian segel.

Suka bungah éta misteri hiji

1 Korinta 15:51 - Behold, abdi ngabejaan Anjeun misteri hiji: Kami teu wajib kabeh sare, tapi urang kudu sagala bisa robah, Dina momen, dina sakotéap panon, dina gusti panungtungan.

P recis yen gareja ieu rusiah yén ieu wangsit ngaliwatan Paul, jadi ogé aya anu suka bungah, hiji rusiah nu geus ngungkabkeun ka urang. Kecap basa Yunani pikeun rusiah téh "Mysterion" dimana huvudbetydningen nyaeta "hiji hal anu tos rengse anyar jeung teu geus méméh".

Urang neangan euweuh häntydningar mun Suka bungah dina OT, sarta eta hartina Yesus teu ngajarkeun suka bungah, tapi ukur ditingali na datang ka Israél. Suka bungah éta misteri hiji gigireun Paul conveys salajengna wahyu yen Allah geus dipercayakeun ka manehna. Suka bungah nu dijelaskeun dina 1 Cor 15 sarta 2Thes kadua

Minggu 70th taun

P rofetian of Daniel nyertakeun 70 minggu anu mangrupakeun sketsa betydningsfull tina Kala bersejarah sarta prophetic Israél, nu manjangan sagemblengna tina inguan Babilonia ka Kristus urang kadua datang sakumaha Al Masih Israil.

Dan 9:24 - tujuh minggu nu ditangtukeun kana jalma thy na kana kotana thy suci pikeun mungkas palanggaran éta, ngégél dosa, atone keur kasalahan, mawa mudik hiji amal saleh langgeng, ngalengkepan visi jeung nubuat, sarta malur paling Suci.

Minggu 70th sarta ahir taun boga kalawan Israél jeung urang Yahudi mun ngalakukeun teu jamaah. Dina Dan 9:24, urang bisa nempo yén sagala 70 minggu taun boga jeung urang Yahudi sarta Yerusalem ngalakonan. Kawas kahiji 69 minggu teu boga nanaon jeung jamaah pikeun ngalakukeunana boga teu minggu kamari taun jeung jamaah pikeun ngalakukeunana.

Israél jeung dunya

D hiji minggu pamungkas taun nu ogé tribulation sakumaha dijelaskeun dina Bab Up 6-19, sarta mangrupa aksi Allah kalawan Israél jeung host ieu. garéja nya éta bracket nu situated di antara 69 jeung minggu 70th taun, anu geus dijelaskeun dina ayat 26 -  tapi tungtungna asalna salaku Koruptor a. Ka tungtungna aya bakal jadi perang. devastation nu ditangtukeun. 

Gusti teu tiasa rengse program maranéhanana jeung Garéja jeung Israél saméméh anjeunna geus kaeusi rezeki union sareng maranehna.

umur garéja tungtung

A lltså Allah, méméh urang balik kana minggu panungtungan taun, completing naon urang nelepon ka umur garéja, anu dimimitian dina Pentecost, sarta geus dituluykeun pikeun 2.000 taun. Nalika Alloh ogé geus réngsé dina umur garéja, Allah bisa neruskeun "program jeung Israél." Maranéhna

covenant-Na jeung Israel ngan bisa kaeusi dina tujuh taun panungtungan di nubuat Daniel urang. Nalika janji Allah ka urang Israil Anjeun saratna, éta ukur Gusti anu tiasa minuhan maranéhna. Dina Rum surah 11 Paul ngécéskeun yén Alloh kudu mungkas program na kalawan gareja saméméh anjeunna bisa neruskeun rencana na kalawan Israél.

Tindakan 15:14 -16 - Simeon geus digambarkeun kumaha Gusti mimiti dijieun yakin manéhna meunangkeun hiji jalma pikeun ngaranna diantara bangsa (nt-Majelis). Éta konsisten jeung kecap tina para nabi, nu nyebutkeun:  Saatos éta tiis kuring bakal balik sarta nyieun tenda fallen Daud.

V dina ningali arbitrase sequential di Jacob urang. Mimitina sumping umur garéja, lajeng anjeunna gé nyieun tenda fallen Daud.

Tribulation nyaéta préparasi Israel saméméh Millenium nu. Israel bakal tiasa milih antara Dajjal jeung Kristus. Salila hakim tribulation Allah Israil bari ngondang urang Yahudi kana Karajaan Messianic. murka Allah bakal mawa urang Israil jeung bangsa ka dirina sarta tobat.

Poé PANGERAN sarta Yesus Kristus kiwari

Di dieu kami kasampak di Garéja nt, sarta hususna dina waktu suka bungah Majelis urang téh tina betydning hébat nu urang apal kana bédana dina dinten Gusti jeung Yesus Kristus kiwari. Dina asumsi kahiji, éta bisa kasampak kawas ayeuna teh ngobrol ngeunaan dinten, tapi nyatana nu ieu "dua" poé nu tina karakter lengkep beda jeung boga eusi lengkep beda keur waktu tungtung.

Zeph 1: 14-16 - dinten badag Yéhuwa urang téh deukeut, deukeut, sarta eta bakal speedily. Dengekeun, ieu téh poé Mungguhing! Lajeng shouts pahlawan kahariwang. Hiji poe murka nyaeta ari kitu a poé anguish na marabahaya, hiji poe devastation na desolation, hiji poe awan sareng halimun, sapoé nalika sora tanduk na shouting protes ngalawan murtornen ngarupakeun pertahanan ...

2 Tesalonika 2: 2 - Lamun datang ka Gusti urang Yesus Kristus jeung urang keur dikumpulkeun ka anjeunna, urang nanya, baraya, teu ujug-ujug leungit jabatanna sarta jadi mamang, ngayakeun ku roh sagala atawa ku kecap atawa huruf, purporting janten ti kami sarta anu dumasar kana dinten Gusti urang geus datang.

N nyaéta poé PANGERAN jadi lamun éta, anu murka sarta domstid anu bakal balik kaluar ngaliwatan bumi dina hiji periode waktu mimitian ti suka bungah (nu tribulation mimiti) jeung Millenium nu. Yesus Kristus dinten teu disebutkeun dina Perjanjian Old, sabab boga kalayan rusiah nyata do, nyaéta, kabeneran di garéja nt, jeung suka bungah tina kamulyaan.

Yesus Kristus dinten téh ukur wahyu nt. Poé Gusti urang teu ngan hiji wahyu OT tapi dommens waktos bangsa anu leuwih lengkep di nt jeung utamana dijelaskeun dina Wahyu bab 6-19. "Poé Gusti urang" ngeunaan bumi jeung jalma di bumi bari Yesus Kristus kiwari ngeunaan suka bungah nt Majelis jeung persiapan saméméh Rama di sawarga.

Lamun datang ka Yesus Kristus dinten, éta mangrupakeun benämnelse dina dinten nalika Yesus bakal datangna dina mega pikeun meunangkeun jamaah kakuatan pinuh pikeun dirina.

Pilipi 1: 6 - Kuring yakin yen manehna anu mimiti karya alus di anjeun ogé kudu ngalengkepan deui nepi ka poe Yesus Kristus.

B etydningen pantun ieu nu Roh Suci di Pentecost mimiti karyana ku cara milih jalma sawarga, pinuh bakal nyandak na sangkan jalma kakuatan ieu pinuh gigireun Yesus Kristus kiwari, nu salajengna ka Yesus dibawa ka imah jamaah na ka sawarga dwellings - nu sahingga lumangsung sateuacan dinten Gusti.

Gereja di Tesalonika

2 Tesalonika 2: 1-12  - The garéja di Tesalonika geus jadi mamang ku guru palsu anu kungsi ngajarkeun yen dinten ti Gusti, sareng sadayana nu eta ngakibatkeun amarah tur tribulation geus ngajauhkeun. Ieu malah Sigana mah batur kungsi dikirim hurup palsu tur masihan dirina ka Paul, méré surat otoritas. Paul warns niatna ngalawan pangajaran palsu ieu, sarta dimimitian ngajar kabeneran ngeunaan ieu "hari Tuhan".

Kahiji, Paul di 1 Tesalonika 1:10 jangji jamaah yen Isa bakal nyimpen éta stasiun ti murka ka datangna, naha éta consternation maranéhna pisan gede lamun aranjeunna dumadakan panginten éta di tengah eta. Paul reassures aranjeunna sarta conveys jamaah anu dinten Gusti urang teu bisa dimimitian samemeh lalaki dosa, yén Dajjal geus mimiti mecenghul, sarta negeskeun yen ieu teu bisa dipigawé saméméh "nyepeng deui" geus heula geus diberesihan kaluar tina jalan. (Ngaleupaskeun munggaran), tarjamah Denmark)

Saha atawa naon anu nyepeng deui?

V ers 4-8 nyingkab Dajjal, sareng hiji anu nyepeng anjeunna deui ku kituna manéhna teu bisa datangna ka hareup. Dinten, urang nulis 2013, sarta bisa dicindekkeun yén éta / anjeunna anu nyepeng deui masih didieu lamun Dajjal teu datangna maju acan. Naon ngajaga deui janten duanana didadarkeun salaku "eta" na "anjeunna". Sumanget Kecap dina Roh Suci anu kecap "pneuma" dina Yunani. Aya kecap dina intetkön.

Kanyataan yen Ruh Allah dina waktos anu sareng anu Allah, anjeunna ogé didadarkeun salaku "anjeunna". Aya geus loba guesses on naon ngayakeun deui Dajjal, tapi anu duanana mangrupakeun netral bari maskulin tiasa henteu séjén ti Roh Suci. Roh Suci anu raket numbu ka gareja, tur geus saprak poé Pentecost di Rasul 2nd Dina GT seemed Roh Suci oge di bumi, tapi gantina ti luhur. Sagampil anjeunna bakal ngalakukeun dina tribulation nu.

Roh Suci

D Roh Suci asalna di tribulation bakal neruskeun beroperasi manusa tapi ti moment uppryckelsens ti luhur. Kituna urang ulah ningali Roh Suci digambarkeun ku Bab 3 tina Wahyu buku. Dina hurup ka tujuh gereja, urang ngadangu kecap ieu: Anjeunna anu boga Ceuli, hayu anjeunna ngadangu  naon Roh nyebutkeun  mun jamaah. Saatos Bab 3, nu suka bungah Majelis urang geus euweuh Roh Suci anu speaks. Wahyu 13: 9 - Anjeunna anu boga Ceuli, hayu anjeunna ngadangu . Atawa mangrupa Roh Suci anu hadir kalawan kasalametan béda jeung surat judgment ka jalma di tribulation, éta bakal dilakukeun ku malaikat. ( Blk 14: 6-7 ).

Nalika Majelis janten bray Roh Suci teu mibanda tempat gawe ti langkung lajeng Majelis téh hijina kuil yen Allah weruh kiwari. (1 3:16). Hijina garéja anu digambarkeun dina tribulation nyaeta skökoförsamlingen, sarta bisa Roh Suci teu dianggo tina.

Runtah atawa miang?

2 Tesalonika 2: 3 - ..Ty heula, runtah kudu datangna jeung lalaki tina lawlessness, putra perdition, kabuka datangna maju

D et Kecap di Yunani ieu ditarjamahkeun runtah, kecap "apostasia". The nomina "apostasia" asalna tina kecap pagawean "afistemi" anu huvudbetydning ieu "pindah" atawa "nepi ka mindahkeun hal ti hiji tempat ka nu sejen." kecap nu digunakeun husus dina sambungan kalayan sagala pindah ti hiji tempat ka nu lian, atanapi lamun eta mana jauh atawa mah béda ti batur.

kecap bisa ogé dipaké dina sambungan kalawan seduction agama atawa runtah anu dijelaskeun dina 1 Tim 4: 1. Sababaraha penerjemah Protestan Alkitab mimiti milih narjamahkeun Inggris kecap "miang" anu hartina keur dileungitkeun atawa ngaleungit.

Sababaraha penerjemah Alkitab beuki well-dipikawanoh anu ditarjamahkeun kecap lebi ilang / dileungitkeun kaasup Kenneth Wuest, Genovabibelen, John Dawson, Coverdale, Crammer jsb Rék penerjemah nu dipaké kecap "miang" tinimbang runtah écés bakal nyadiakeun kajelasan teuing gede dina hubungan jeung suka bungah tur tribulation. Ogé hayang masihan langkung pisan rasa dina hubungan jeung pamahaman teksten ti duanana 1 Tesalonika na 2 Tesalonika.

Majelis teu kudu asup ka tribulation atawa sangsara murka Allah

Nepi 6: 16-17 - Sareng ngadawuh ka gunung jeung batu, "digolongkeun kana kami jeung nyumputkeun kami tina beungeutna nu sits on tahta jeung ka murka Anak Domba urang. Pikeun murka na dinten badag geus datangna, sarta anu bisa nangtung?

Blk 15: 1 - Sarta kuring nempo sejen tanda hébat sarta kacida alusna di sawarga: tujuh malaikat ku tujuh plagues, panungtungan; keur di aranjeunna murka Allah ngahontal minuhan na.

V ka usaha sarua dinten Gusti urang, anu sarua murka Allah. Sakabéh Tribulation nyaeta murka Allah, teu ngan éta bagian tukang tina den.Vi bisa nempo yén geus dina 6 segel kitu geus murka Anak Domba urang datangna. Dina Bab 15, urang tingali yen murka Allah bakal  réngsé  kalawan tujuh plagues panungtungan. Ieu ngandung harti yén murka Allah teu gaduh mimiti na jeung tujuh plagues, tapi bakal ngamimitian samemehna.

Jeung tujuh plagues panungtungan ends tribulation tur murka Allah. Dina Tesalonika 1: 9-10 urang geus jangji baris ngadagoan Yesus ti sawarga (suka bungah dina), sami nu geus dikirimkeun kami ti murka ka datangna.

1 Tesalonika 1: 9-10 - sarta ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha Gusti diangkat ti nu maraot, Yesus anu geus dikirimkeun kami ti murka ka datangna.

1 Tesalonika 5: 1-9 - v.2 Anjeun terang kacida alusna éta dinten Gusti (murka / tribulation) bakal datang salaku maling di peuting. V.9 - Kanggo Gusti henteu nunjuk urang sangsara murka tapi pikeun nampa kasalametan ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus.

D hiji bagian kami geus ngan maca pisan metot. 1 Tesalonika surah 4:13 saterusna nyaeta ngeunaan suka bungah Majelis sarta patepungan jeung Yesus di spasi. Paul nyimpen deui suka bungah dina hubungan jeung tribulation anu bakal dijelaskeun dina Bab 5: 1-3.

Anjeunna mana asup pikeun ngajelaskeun sapoe, éta dinten Gusti urang moal bisa kaget kami kawas maling hiji sabab kami milik cahaya. Anjeunna ends eta kabeh ku confirming yén éta téh nu tribulation anjeunna geus diajar, jeung ensures yén kami moal batok murka, tapi kasalametan liwat Yesus.

Majelis Filadelifia

F nu bangsal Philadelphia, ngalambangkeun salah sahiji dua gereja tungtung-waktos anu jangji baris dijaga ti sajam tina godaan, nu wajib datangna kana sakabeh dunya. jangji Ieu salah sahiji janji neneng anu gareja bakal raptured diayakeun minggu kamari taun.

Wahyu 3:10 -  Kusabab geus diteundeun Kecap kuring ngeunaan ketahanan, abdi baris tetep Anjeun tur nyalametkeun anjeun tina jam tina godaan, nu wajib datangna kana sakabeh dunya jeung mawa jalma -na pikeun uji .

Kecap basa Yunani pikeun  preserving  kecap Yunani (mun stéréo). Kecap Pagawéan nu geus dipaké dua kali dina ayat ieu. Pertama kali eta bakal ditarjamahkeun  preserving , tapi kadua kalina  ka nyalametkeun anjeun tina  dina tarjamah Swedia. Dina KJV nyaeta duanana kecap ditarjamahkeun ku preserving mere hiji betydning lengkep beda:

10 Kusabab thou hast diteundeun kecap tina kasabaran kuring, abdi ogé bakal tetep thee ti sajam tina godaan, Mana wajib datangna kana sagala dunya, mun cobian aranjeunna Éta Huni kana bumi. (Raja James Vérsi)

Thayer boga pamadegan yén lamun kecap ieu dipake ku kecap Yunani "salah", eta hartina "nangtung teguh dina hiji hal," tapi lamun eta geus dipake ku "ek" hartina kawas nu panarjamahan Vérsi Raja James geus "dilestarikan ti". Nya kitu, anu "ek" dipake lamun eta geus ditarjamahkeun dina 1 Tesalonika 1:10 - .. anu geus dikirimkeun kami  ti  murka ka datangna. John hayang némbongkeun yén ieu "nu jam tina godaan," manéhna nulis, "a janggol teh". Tinimbang milih for jajang nulis "Ek tes horas" nu ngan hartina " ti  jam tina sidang"

Pikeun saha nya Tribulation nu?

Wahyu 3:10 -  sajam tina godaan, nu wajib datangna kana sakabeh dunya jeung mawa jalma -na pikeun uji .

Hiji jam tt trial mangrupa ekspresi murka Allah jeung naon bakal datangna tina nilai, paling satuju. Tapi naha eta bakal? Nyaeta ka coba jeung ngabersihan jamaah? Taya, éta nempatkeun pangeusi anak, di sakuliah dunya, pikeun tes. Ieu aimed di jalma anu ditinggalkeun di bumi sanggeus suka bungah, sarta anu geus ngagabung Dajjal.

Kecap "pangeusi na" (katoikeo), anu dipaké di dieu nyaéta kecap kuat. kecap téh ngeunaan hal langgeng tur konstan. Ieu ngandung harti yén judgment pikeun maranéhanana anu geus dijieun bumi ka imah maranéhanana leres, sareng nangtukeun jeung dagang Bumi jeung agama. Aranjeunna geus dijieun bumi ka imah permanen na, nu teu bisa jigana tingal DPRD Kab.

Garéja leres diwangun ku strangers na sojourners di bumi ieu. (1 piaraan 2:11), sarta néangan paling Luhur (Col 3: 1-2) ngabogaan kabangsaan maranéhanana langit (Astuti Muhtar 2:19), sarta ngabogaan imah maranéhanana di langit (Yohanes 14: 2) .

Saha urang ngantosan?

Tit 2:13 - Sedengkeun urang ngadagoan harepan rahayu Allah hébat urang jeung Fräsare Yesus Kristus bakal muncul dina kamulyaan.

D t teu ragu yén frékuénsi ékspéktasi kami jeung kabagjaan urang téh Yesus datang. Kami teu kedah ngantosan kanggo Dajjal, tribulation tur murka Allah. Lamun PANGERAN geus di pikiran yén rahayatna anu bade ngaliwatan tribulation jeung imah Dajjal, anjeunna ngalaman ogé warned jeung disiapkeun jamaah-Na dina eta. Kusabab bisi éta, Dajjal datang maju saméméh suka bungah bisa kajadian.

Injil karajaan

D et atawa anu manéh tina rahmat anu bakal diajarkeun di tribulation, tapi rada manéh karajaan. Injil ieu diajarkeun ku 144.000 milih Yahudi bakal ngumumkeun Al Masih restorasi karajaan Messianic. Injil rahmat sakumaha urang terang eta bakal réngsé di éta umur garéja ieu rengse.

The syahid ogé ménta Allah ngabales dengdem diri kana musuh maranéhna. Ieu ogé moal kasaksian di pangagem di sidang DPRD Kab. Urang ulah menta ka Allah nyandak dendam musuh kami, kami menta ka Allah pikeun nyalametkeun sakabeh jalma. (Rum 12:19) Dua saksi ogé meunang kakuatan pikeun ngabales dengdem dirina on na ngahukum musuh maranéhna.

kacindekan

F örsamlingens suka bungah éta rusiah gigireun Paul ngagaduhan eta diliwatan dina ka DPRD Kab. Kituna, urang teu ngadangu Isa ngawulang ngeunaan suka bungah dina. Yesus preaches nu jadian di dinten panungtungan, jeung na katingali datangna ka Israél.

Dan 9 jelas nunjukeun yen 70 minggu ti taun kanggo Israél jeung Yerusalem teu keur jamaah.

Ku program bingung Allah pikeun Israél jeung Garéja bakal salah. Ngaliwatan loba kitab suci, PANGERAN janji kami yen gareja teu murka scalable, tapi bisa disimpen ti eta. Dimurkai atanapi dinten Gusti nyaeta periode tujuh taun sakabeh. kituna Majelis wajib raptured saméméh minggu kamari taun dimimitian. Kawas nu jamaah Filadelfia bakal dijaga ti sajam tina sidang.

Saatos Bab 3 tina Kitab Wahyu, urang manggihan aya deui jamaah bab 6-19 nu ogé tribulation tujuh taun. Urang néangan atawa Roh Suci, anu raket numbu ka gareja. Lamun Roh Suci anu dwells dina disimpen ieu Isro ti bumi, éta bébas pikeun Dajjal jeung imahna. Hijina garéja anu balik téh harlot nu.

Urang neangan euweuh bukti yén Majelis kedah ngaliwatan tribulation, tapi sabalikna, bisa diteundeun ti eta. Urang cangkang ngantosan janten Yesus Kristus kiwari hirup dina hate urang. Tribulation atawa kasulitan Jacob urang téh pikeun jalma anu hirup di bumi. Israel jeung Yahudi bakal diusahakeun dina cara husus lamun maranéhna rék ngakuan Yesus sakumaha Al Masih atanapi henteu. Dajjal dina jangka waktu na teh Kemah Allah anu oge Township nu. paroki kasebut digambarkeun di langit malah di mimiti tribulation ku 24 sesepuh. Nalika Gusti mulih ka bumi di Wahyu 20 salaku Majelis bareng jeung para malaikat.

Yesus datang pas!


bagian 2

D et ieu téh tuluyan tina pos mimiti "balik Yesus saméméh tribulation nu" nu ogé mangrupakeun pertahanan keur Pra-tribläran nu hartina suka bungah tina mukmin lumangsung méméh tribulation nu. Urang neangan loba hébat entitles solusi dina OT anu panutan dina suka bungah, tribulation jeung jaman urang hirup di. Abdi hoyong nunjukkeun sababaraha entitles solusi ti GT bisa nempo tur mastikeun hiji suka bungah saméméh tribulation nu.

murka Allah

N geus ngawangkong ngeunaan sangsara urang kedah ngawitan ku distinguishing antara sangsara umum urang sapatemon di dunya (gr.thlipsis) jeung sangsara urang sapatemon dina tribulation hébat (gr.Thlipsis Megas) yen Isa speaks of di Mateus 24, sarta Daniel dina Bab 12. di dunya ieu mukmin leres bakal ngalaman perang spiritual ngalawan principalities jeung kakuatan, daging sorangan, sarta nalangsara keur manéh. Jenis nu sangsara, Yesus pernah jangji kami anu urang bakal bebas tina. The anger urang sapatemon di tribulation nyaeta hal béda jeung hal éta kecap geus jangji kami anu urang teu kudu ngalaman atawa ngaliwat.

Dina leuwih kali panganyarna geus anger Allah mimiti boga jalma betydningar béda. Eta nyebutkeun murka ti Anak Domba, murka Man urang, anger Iblis sarta murka Allah jeung confuses eta. Aya ogé kaayaan teu satuju kana duanana iraha sarta kumaha murka Allah lumangsung.

konsékuansi tribulation

Dina  Wahyu, urang bisa nempo yén tribulation dimimitian dina Bab 6 of genep anjing laut munggaran pegat ku Anak Domba jeung ditungtungan make tujuh vials Allah tina murka dina bab 16-18. Geus salila genep anjing laut munggaran, urang tingali dampak dahsyat dina kahirupan di Marcapada. Genep anjing laut munggaran mawa perang, kalaparan, plagues sarta nyababkeun pupusna pikeun saparapat populasi di dunya. Dina basa sejen, ngeunaan 1,7 miliar jelema bakal maot salila genep anjing laut munggaran. Barengan kieu bakal aya syahid di urang anu jadi mu'min salila tribulation nu.

Nalika para malaikat niupan di tujuh trumpets kitu eta micu otomatis convictions kriminal anyar bumi. hakim ieu ngagabungkeun bencana alam anu kuat kalawan plagues gaib. Lamun tujuh trumpets anu siap kalawan ngilu maranéhna jadi boga katilu tina cai ancur, nu katilu sadayana hirup di laut maot, sarta katilu bumi bakal dibeuleum nepi, sarta katilu ti urang anu cageur heula genep éta anjing laut bakal maot. Dina basa sejen, hiji tambahan kira 1,7 miliar jelema tina populasi dunya.

cacah anger nyampurnakeun tungtung judgment Allah

V dina boga pidato dina sabaraha urang bakal diwenangkeun pikeun mawa kahirupan ka anger tina masakan tapi urang ngan bisa nebak. Yesus nyalira nyebutkeun yen iwal periode disingget, teu mahluk manusa bisa disimpen (Mateus 24:22). murka ieu mangrupa kaluar sadaya decription, sarta hese ngartos konsékuansi atanapi betydningen sahijina.

vials ieu tina murka janten parantosan tungtung judgment Allah. Blk 16: 16-21 speaks saperti lini badag nu aya geus pernah kantos nanaon jiga eta sateuacan. The konsekuensi eta bakal ngalakukeun kitu sakabeh kapuloan kabur, sarta pagunungan bakal euweuh deui. Yakin atuh lamun kuring nyebutkeun yén salah henteu hayang jadi di bumi dina waktu éta.

Tribulation sahandapeun murka ka datangna

M n kecap sejen, éta periode tribulation nalika murka Allah geus manifested sarta héd di mancanagara leuwih sagala bumi. murka nu teu mangrupa dinten gampang, ngan sakumaha dinten Gusti urang teu eta oge. murka Allah, murka nu, ari Gusti urang, murka jeung saterusna. nyaéta jaman anu dimimitian ku segel munggaran kanikmatan tur culminates di Yesus ditingali datang ka Israél jeung dunya, dimana murka Allah oge bakal kaungkap.

Paul nerangkeun yén Majelis moal bakal jadi di bumi antukna tina sentencing tungtung nu tribulation téh. Dina 1 Tesalonika 1:10 Paul speaks supados Gusti bakal ngahemat kami ti murka ka datangna. Kecap tina téks dasar hartina ku cara nyokot kana akun duanana waktu jeung tempat, supaya urang dina basa sejen, moal hadir lamun eta kajadian. Allah henteu nunjuk urang sangsara murka tapi pikeun nampa kasalametan ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus.

anger Allah lasts sakabéh tribulation

N éta ngeunaan murka Allah jadi mindeng nunjuk jalma mun teu sarua jeung tribulation hébat, sarta aranjeunna kacida katuhu. The tribulation hébat nyaéta 3,5 taun dimimitian ku abomination of desolation tur murka Allah atanapi murka nu lasts sapanjang tribulation tujuh taun.

Nepi 6: 16-17 - "digolongkeun kana kami jeung nyumputkeun kami tina beungeutna nu sits on tahta jeung ka murka Anak Domba urang. Pikeun murka na dinten badag geus datangna, sarta anu bisa nangtung?

Blk 15: 1 - Sarta kuring nempo sejen tanda hébat sarta kacida alusna di sawarga: tujuh plagues, panungtungan; keur di aranjeunna murka Allah ngahontal minuhan na.

Di dieu urang tingali yen sanajan di segel kagenep jadi boga murka Anak Domba urang datangna, nu sarua murka Allah, nalika Anak Domba Rama jeung Kami teh baé sarua. Mindeng, sabab geus nunjuk kaluar yén tujuh plagues panungtungan - saha oge murka Allah teh murka Allah. Tapi dina bab 15: 1 urang bisa nempo yén murka Allah ngahontal na consummation kalawan ieu plagues panungtungan, nu teu awal na. Ku kituna éta ngan dina pagawean tina périoda murka Allah tungtung tujuh plagues panungtungan.

Disimpen tina waktos na tempat

A Braham Gusti ngingetkeun ngeunaan argumen maranéhanana ngeunaan Sodong jeung Gomorrah bakal jadi sabalikna ka alam na ngancurkeun taqwa sapanjang jeung jahat (1 Budalan 18:23).

Peter ngajarkeun urang ku mere kami conto Lot ka némbongkeun yén Lot éta lain conto samentara, tapi prinsip umum tina sisi allah urang, anu TUHAN "ngaheéat nu godly kaluar tina godaan" tarjamah Inggris: The Lord weruh kumaha carana nyalametkeun godly tapi tina percobaan ". Kecap Ti (kaluar) hartina waktos sareng tempat acara ieu.  

Warnings ka Garéja nu

F Ragan téh naha bisa manggihan kecap nu PANGERAN speaks kanyamanan atanapi warnings ka Suharto na Nyanghareupan nu murka keur datangna? Dupi urang manggihan kecap nu Anjeunna janji ngajaga tur ngalestarikeun kami liwat waktu ieu dahsyat tribulation téh? Bisa urang jigana nempo ayana Majelis urang salila tribulation nu?

Taya, urang teu tiasa! Ngan kusabab anjeunna hänvänder Israil lamun jamaah anu Isro, sarta bisa tetep program na kalawan Israél salila minggu panungtungan taun, bari manehna janji kami yen kami teu kudu neangan kapangaruhan ku murka ka datangna.

Salaku poé Noah

Mateus 24:37 - Kanggo salaku poé Noah éta, jadi ogé wajib Putra Manusa datang.

H Erren hayang urang keur diajar Noah tur dibandingkeun jeung petikan terminasi. Dina Mateus 24:37 kami maca éta dina cara nu sarua nya éta dina poé Noah cicing eta bakal di balik Gusti urang. Keur naon urang tiasa diajar ti dinten Noah urang nyaeta ngeunaan waktu méméh Banjir, anu Koruptor jeung leungeun Gusti urang mayungan leuwih Noah jeung kulawargana.

Yesus terus ngajelaskeun yén jelema anu salamet tribulation bakal geuwat jadi judged saméméh karajaan 1000 taun. Sababaraha bakal raptured kana judgment tur diidinan balik ka Karajaan Messianic. Dina cara nu sarua saperti dina caah, jalma bakal raptured kana judgment. Rahayat dinten Noah urang indit handapeun kusabab caah, sarta dina cara nu sarua, urang bakal binasa dina tribulation, sarta straks sanggeus di judgment Yesus '.

Tilu rupa jalma

D et éta tilu rupa béda ti jalma anu cicing di poé Noah saméméh caah datang. Ieu kafir anu ditampik kecap Gusti, sareng sadayana perished dina caah. Ieu Noah jeung kulawargana anu dilestarikan ngaliwatan Banjir, sarta ieu Enoch anu ieu bray nepi ka Gusti saméméh caah datang. Tiap di jalan sorangan ngagambarkeun jelema jelema tilu kategori béda nu bisa ngabandingkeun jeung waktu urang kiwari. Dina ngan cara sarua urang tingali tilu jinis jalma dina poé nalika urang keur gerak ka arah tribulation jeung tungtung waktu:

· Sing saha jalma nu perished dina caah poé Noah urang ngawakilan kafir, anu teu dicandak ka Yesus janten Jurusalamet maranéhanana. Eta jelema baris balik kana tribulation, sarta jadi kakeunaan murka Allah. Jalma anu teu tobat dina Tribulation bakal judged ku Yesus jeung bakal lajeng jadi matak kana situ fiery tina seuneu.

· Noah ngawakilan remnant Israel yén Gusti bakal ngalengkepan vows maranéhna jeung Reich 1000 taun. Noah ieu sahingga dipilih Israil, anu dina cara nu tangtu bakal ditangtayungan salila tribulation nu. 3,5 taun kana Tribulation bakal di percanten Yahudi ngungsi ka gurun tempat Gusti baris ngajaga aranjeunna keur Dajjal jeung kasusah-Na. Noah ieu dilestarikan ngaliwatan banjir jeung aya ogé bakal janten bagian ti antawisna urang Yahudi janten.

· Enoch mangrupakeun gambar ti jamaah anu éta teu bagian tina Banjir jeung judgment Allah nalika anjeunna meunang bray na dicokot ku Allah saméméh caah datang.

Enoch / Enoch mangrupakeun tipe tina Majelis

1 Kajadian 5:24 - Jeung Enoch di manner ieu walked kalawan Gusti, anjeunna henteu, pikeun Allah nyandak anjeunna.

H Änok mangrupakeun pisan spoke modél Majelis suka bungah versus waktu keur tribulation anti Kristen. Enoch cicing dina peringkat 7 ti Adam, sarta mukim di waktu anu pohara husus, nyaéta dina periode saméméh caah. The Word nyebutkeun yen dina waktu éta jadi nu wickedness manusa hébat dina bumi, jeung hate na motif masarakat éta sagemblengna jahat terus.

Di tengah hubbub manusa loba dosana ieu, aya lalaki, Enoch, anu dipercaya di Allah sareng walked jeung manehna. (1MOS 5:24) The kasaksian tina Enoch éta manéhna manggihan rahmat Allah. (Heb 11: 5)

Enoch ieu bray up

Ibrani 11: 5 - Ku iman Enoch ieu dibawa kabur tanpa nyanghareup maot . Jeung maranéhna kapanggih manehna teu kapendak, sabab Allah geus  dilaksanakeun anjeunna ka dirina .

H Änok ieu bray tanpa tasting pati Allah kungsi dicokot anjeunna ka dirina. Dina waktu saméméh suka bungah diangkat jadi memproklamirkan Hanoch, rahayat waktu-Na, ngeunaan cobaan nu datang jeung hukuman dosa sarta godlessness. Lamun gol dosa urang ieu ngahontal ogé sumping judgment Allah dina dosa dina poé Noah sarta anjeunna dikirim Koruptor, tapi lajeng ieu Enoch geus bray nepi ka Gusti.

The Banjir téh gambar nu murka Allah bakal dikirim kana bumi, sarta jalma jahat di kali tungtungna - murka ka datangna (1 Tesalonika 1:10)

Diangkut ka tempat sejen

D et kecap basa Yunani pikeun "dicokot anjeunna ka dirina" anu metatithemi, sarta aya dina KVJ ditarjamahkeun "transportet", ie teh dibikeun, diangkut ka tempat sejen. Enoch éta dina basa sejen, diangkut atawa dipindahkeun ka sawarga sabab anjeunna henteu bakal secukupnya pati. 1 Korinta 15 ngabejaan Anjeun yen teu sadaya jelema kedah bobo, tapi kabeh bakal robah. Éta Paul anu ngajelaskeun suka bungah tina Township mana teu sadaya jelema bakal nyanghareupan maot, tapi pangalaman yén Gusti nyokot kami ka imahna.

Kawas Enoch ngawakilan suka bungah Majelis saméméh tribulation nu, ngalambangkeun Noah jeung kulawargana, éta jangji remnant Israil, anu bakal dilestarikan ngaliwatan tribulation, sarta ngalaman ridho karajaan Messianic.

The katujuh bloodline ti Adam

D et nu bisa jadi istiméwa nyebut dieu nyaeta yen Enoch ieu bloodline katujuh ti Adam. Rapat mangrupa cara anu sarua Majelis katujuh bisa diulas dina Wahyu Bab katilu

Urang hirup dina jangka waktu Laodicea, nu, dumasar hiji sajarah sarta Kala prophetic pikeun Township ogé petikan panungtungan of Majelis saméméh suka bungah dina. Urang ogé cicing di awal taun sjutusende sanggeus penciptaan, dimana Enoch ieu bray up salaku katujuh släktsled sanggeus Adam.

Hanoks pentingna

Sunda OT ti ngaran Enoch hartina latihan jeung pangajaran, anu ngajadikeun urang mikir paréntah misi Yesus ka jamaah. - " kituna Pindah jeung nyieun murid sadaya bangsa" (Mateus 28:19 )

Numutkeun tradisi Ibrani, sakumaha anu Enoch lahir dina dinten tina Pentecost, nu oge dinten jamaah lahir. hirup Hanoks tur suka bungah na sateuacan caah mangrupakeun conto jelas tina suka bungah tina jamaah.

Pisan ieu disimpen kabur murka Allah

1 Budalan 19:22 - "Kuring moal ngaragragkeun kota maneh nyarita tina. Tapi buru kabur aya, keur kuring teu bisa ngalakukeun nanaon dugi ka aya "

G ud ngadéngé ceurik tina Sodong jeung Gomorrah, sarta nempo dosa parna nu lawasniya di kota. Abraham bargained kalawan Gusti ka moal ngancurkeun kota aya rada ka handap ka sapuluh taqwa di kota. Ayeuna aya henteu sapuluh taqwa di kota tapi ngan hiji basajan - Lot.

Dina spite anu ieu mah hiji hal anu PANGERAN sempet komitmen ka anjeunna teu ngancurkeun jeung ngahukum kota kusabab anjeunna salah sahijina. Sodong jeung Gomorrah anu subjected mun judgment tur murka Allah, sarta ku Allah ngantep eta hujan seuneu jeung brimstone leuwih kota. Tapi PANGERAN teu bisa dimimitian murka na dugi yén Lot ditinggalkeun kota jeung éta aman di kota tatanggana di Zoar.

Lukas 17: 28-29 - Dina cara nu sami nya éta dina poé Lot: aranjeunna ate, maranéhna nginum, aranjeunna nuju, aranjeunna dijual, maranéhna dipelak, tapi dinten anu Lot indit kaluar tina Sodong dinya hujan seuneu jeung brimstone ti sawarga sarta ancur sakabéh éta.

L OT ieu dikaluarkeun tina waktos na tempat dimana judgment Allah bakal di nyeri. Malaikat anu dikirim ka nyalametkeun Lot ngumumkeun yén maranéhna teu bisa ngamimitian judgment Allah saméméh Lot éta aman. Pisan mangrupakeun gambar ti jamaah anu rescued ti waktos jeung tempat di murka ka datangna.

2 Peter 2: 7-9 - Tapi anjeunna disimpen taqwa Lot, anu tormented ku hirup dissolute jahat.

P etrus ngajarkeun ngeunaan judgment yen mangaruhan sakabeh iniquity, sarta nembongkeun kami yen Allah henteu nangtoskeun nu taqwa sapanjang jeung jahat.  

Daniel jeung tilu lalaki dina tungku fiery

H istorien ngeunaan Daniel jeung tilu lalaki dina tungku fiery mangrupa salah sahiji golongan carita dina Perjanjian Old anu némbongkeun gambar jelas tina tribulation jeung parantosan hareup.

Raja Nebuchadnezzar, nu mangrupakeun conto jelas ngeunaan Dajjal, kungsi nyimpen nepi patung emas dina polos tina Dura di Babul. Catetan yen patung anu sawidak cubits tinggi jeung genep cubits lega, nu bisa samalah kana ucapan Dajjal anu 666. Nebuchadnezzar forcing dulur turun ka handap tur nyembah patung ranking ieu, dimana anu konsekuensi pikeun maranéhanana anu disobeyed éta bisa dialungkeun kana hawu fiery . The tungku ngaduruk mangrupakeun gambar tina murka Allah jeung marabahaya hébat dina tribulation nu. (Malachi 4:. 1 - Behold, ari asalna, éta nundutan sakumaha tungku a)

S adrak, Meshach, sarta Abednego nampik ruku handap ka patung Nebuchadnezzar urang, sarta maranéhanana dialungkeun kana hawu fiery. raja paréntah nu tungku kudu dipanaskeun tujuh kali hotter ti anjeun geus kungsi katempo eta janten, sareng aya gambar biantara kasampurnaan. Gusti dikirim malaikat na anu ditangtayungan Shadrach, Meshach jeung Abednego dina tungku fiery, sarta aranjeunna sumping kaluar tanpa karuksakan atawa dampak seuneu.

Tapi begs sual carita ieu tempat Daniel geus wae. Éta anjeunna salah sahiji jalma anu sujud dengkul ka patung? Naha ieu anjeunna henteu dihadiran, sarta naha ieu anjeunna henteu ogé dialungkeun kana hawu fiery. Urang bisa adil tangtu yen Daniel henteu sujud ka dengkul keur patung Nebuchadnezzar urang. Daniel ieu ngan teu nampilkeun dimana sadaya jelema bakal nyembah patung, atawa di tungku ngaduruk tina sangsara. Gusti kedah "dicokot anjeunna jauh."

Dadaran yén raja kagungan lalaki ieu dina tungku fiery éta yen aya tilu lalaki Yahudi (Dan 3:12). Tilu lalaki Yahudi mangrupakeun gambar tina milih Israil nu bakal dilestarikan ngaliwatan tribulation, sarta Daniel, anu tercinta (Daniel 10:11) nyaéta gambar ti jamaah anu bakal dilestarikan ti tribulation nu. 

Paul diajarkeun tentang suka bungah dina

P aulus éta baé heula di bumi anu dibere ajar na wahyu anu suka bungah, kira 20 taun sanggeus cross ka. Nepi ka waktu yén ieu kanyahoan sabab Yesus teu ngajarkeun suka bungah pikeun murid-murid dina jangka waktu-Na. The suka bungah gareja utamana dijelaskeun dina 1 Tesalonika 4:16 sarta 1 Korinta 15:52.

Salah sahiji ayat clearest ti GT anu bisa nyaritakeun jamaah dina téh tina Yesaya 26: 19-21. Abdi hoyong nyobian pikeun ngabandingkeun naon urang tingali dina Yesaya surah 26, sarta pangajaran Paul urang tentang suka bungah dina 1 Tesalonika 4: 16-17 & 5: 9.

kecap Yesaya urang kalayan téks hideung Paul beureum.

J es 26:19 - Tapi maot anjeun bakal hirup; awakna bakal naek. (Mimiti nu maot Kristus bakal naek)  Wake up na nyanyi, maraneh anu hirup di lebu, keur embun Anjeun nyaéta embun cahaya, jeung bumi bakal masihan kaluar maot. Kita Hayu urang mah balik kana kamar thy, Cicing dina lawang tukangeun anjeun. (Lajeng urang nu hirup tur tetep bakal bray up dina awan bareng jeung aranjeunna papanggih Gusti dina hawa)  Sumputkeun diri for jurus saeutik, dugi murka nu kaliwat ku. Pikeun behold Gusti asalna mudik ti tempat pikeun ngahukum pangeusi bumi pikeun iniquity maranéhanana. (Kanggo Gusti henteu nunjuk urang sangsara murka tapi pikeun nampa kasalametan ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus) 

Éta ogé padeukeut tingal Yohanes 14: 2-3 mana Yesus ceramah ngeunaan di imah bapana téh loba kamar, sarta yén anjeunna bade jauh nyiapkeun tempat pikeun kami. Majelis bakal ngadéngé sora anu sarua yen John uninga dina Wahyu: - "Kita Hayu up hither," sarta kami baris nyokot bagian tina tempat Gusti parantos disiapkeun pikeun urang. Urang kudu balik kana kamar na, sarta Cicing panto tukangeun urang. Nalika kajadian, PANGERAN ti tempat pikeun ngahukum pangeusi bumi pikeun iniquity maranéhanana - saha oge murka Allah.

jangji ieu sanés ngeunaan balik katingali Na dimana Gusti datang ka Israel janten di mana maranéhna aya. Ieu mangrupakeun jangji ka garéja anu anjeunna geus Isro imah bapana nyiapkeun tempat pikeun kami dinya.

24 sesepuh

Dina awal kitab Wahyu, surah 4, urang papanggih grup anu kami geus moal encountered saméméh dina Kitab Suci. Geus saméméhna geus tilu nabi sejenna ti John dibawa visi geus katempo tahta Allah, tapi taya nu saméméhna diprediksi riungan ieu. Yesaya ningal aranjeunna dina Yesaya Bab 6. Ezekiel teu ningali aranjeunna dina Ezekiel bab 1 & 10, sarta Daniel ningal aranjeunna oge henteu dina Bab 7. Ieu téh mangrupa 24 sesepuh Jigana tina linggih di sabudeureun tahta Allah di Wahyu 4: 4

riungan ieu sahingga moal geus aya saméméh, tapi ayeuna, sanggeus tujuh gereja nu ngagambarkeun jamaah ti sudut pandang sajarah jeung prophetic, urang tingali aranjeunna di sawarga. Aranjeunna dina tempat sabudeureun tahta Allah saméméh éta Tribulation kudu mimiti maranéhanana di Wahyu surah 6, sarta ku kituna, abdi percanten yén 24 sesepuh ngawakilan garéja raptured nu aya dina tempat sateuacan Tribulation meunang mimiti na. 

24 sesepuh linggih dina Thrones sabab aturan. Aranjeunna diuk sabudeureun tahta Allah, ngarah nulungan sarta mantuan Pangéran. Aranjeunna diuk turun jadi karya maranéhanana geus rengse. Éta téh diasah di bodas salaku aranjeunna rättfärdigjorda. baju disebut Himation, nu sarua jeung bangsal jeung baju Yesus '. Aranjeunna ngagem crowns (Stephanos) sangkan aranjeunna raja. Éta nu disebut oge sesepuh anu siap allusion ka jamaah.

Nalika sjungar sakumaha aranjeunna sing di förlöstas lagu dina Wahyu 5: 9-10:

" Anjeun pantes nyandak ngagugulung tur pikeun muka anjing laut na, keur anjeun slain, sarta kalawan getih anjeun nu dibeuli lalaki keur Allah (urang) ti unggal seler bangsa jeung basa jeung jalma jeung bangsa. Geus dilakukeun ku maranehna (urang) ka pedalaman karajaan (raja) jeung imam ka Allah urang, jeung aranjeunna (urang) bakal kakuasaan di bumi.

S lamun kitu sababaraha kali, tulisan teh teu leres ditarjamahkeun tina téks aslina. Raja James boga, diantara tarjamahan sejenna diuk baé jamak munggaran gantina. 24 sesepuh ngaidentipikasi diri kalayan Garéja nu ditebus, nu geus diasah kawas aranjeunna, anu imam jeung raja kawas aranjeunna, sarta anu di tempat méméh tribulation mimiti.

singgetan

V dina sahingga ningali sakuliah Alkitab loba conto na panutan némbongkeun yén Gusti baris mindahkeun jamaah ti duanana mangrupa waktu jeung tempat lamun datang ka tungtung-waktos judgment yen bakal mindahkeun bumi.

Anjeunna bakal uproot kami jeung nyumputkeun kami di imah bapana di gigireun murka na kaliwat ku. Urang janji bisa dilestarikan ti éta anu wajib lulus dunya ieu saprak maksud jeung subyek tribulation nu sanes pikeun jamaah. Simkuring teu ngantosan Dajjal tapi pikeun harepan rahayu Allah hébat urang jeung Jurusalamet Yesus Kristus bakal muncul dina kamulyaan. (Titus 3: 4) Anjeunna anu ngaheéat kami ti murka datang. (1 Th 1:10)


bagian 3

D et Ieu teh pos katilu kuring nulis salaku pertahanan keur doktrin Pra-trib, nyaéta yén Yesus bakal dipulut jamaah na saméméh bade kana minggu 70th sarta ahir taun, sarta yén judgments tribulation mana kaluar ngaliwatan bumi.

 

Hiji Generasi dipilih

U ngahubungkeun tampilan ti balik Yesus geus salawasna fascinated kuring, sarta pamanggih generasi dipilih di sajarah manusa moal secukupnya maot, tapi gantina kudu ngalaman ka jadi robah kajadian nalika Yesus asalna pikeun ngumpulkeun jamaah na ngaliwatan mun uproot aranjeunna hirup ka sawarga.

Poé deukeut panebusan

D et nu ngajadikeun topik sangkan metot jeung kontroversial, éta tanda nyarita pisan niatna nu urang pos nuju parantosan hareup ieu, sahingga balikna Yesus.

Loba jalma kiwari nu overwhelmed ku tanda bisa duanana tingali na pangalaman, sarta yén Roh Suci speaks jelas ka garéja Allah jeung hate rahayat pikeun meunangkeun siap. Dina sambungan anu, teras urang ngawitan ningali yén poé panebusan ieu approaching, patarosan salajengna nyaeta nalika urang tiasa bener nyangka uppryckelsens moment lumangsung?

Patarosan loba menta

E n Sababaraha patarosan nu loba jalma ménta diri di sambungan jeung balik Yesus nyaeta nalika urang bisa ngaharepkeun suka bungah dina lumangsung? Majelis kudu ngaliwat tribulation nu? Naon kahayang téh tujuan tribulation, sarta eta sabenerna Dajjal atawa Yesus, urang kedah ngadagoan? Teh balik deui Yesus jeung suka bungah tina sarua atawa dua acara béda?

Kuring miharep éta duanana pos ieu jeung panungtungan Kuring geus ditulis jawaban sababaraha patarosan anu.

dmana pribadi kuring

T reviously mah geulis yakin yen Isa munggaran bakal meunangkeun paroki na sanggeus tribulation tur suka bungah tur mulang ditingali Yesus kajadian anu sarua. Yesus speaks ukur tina balik, sarta naha kedah jamaah disimpen tina tribulation nalika duanana Israél jeung dunya ieu sangsara? Kuring nempo tribulation salaku prosés cleansing diperlukeun awak Kristus kusabab runtah urang tingali di loba tempat kiwari.

Tapi nalika kuring mimitina miboga sababaraha patarosan unanswered yen Abdi teu bisa meunang pahili jeung naon atuh bisa maca dina Alkitab, abdi diusahakeun nempatkeun sorangan dina patarosan leres. kiriman ieu hasil tina naon atuh datang nepi ka.

Sagampil pasti sakumaha Kami kiwari keur kasalametan abdi, Kami oge lamun datang titik waktu keur suka bungah tina jamaah. Yesus bakal noyod jamaah na sateuacan minggu kamari taun jeung minggu 70th dimimitian, tur abdi hoyong babagi sababaraha alesan anu Jigana speaks kacida tina eta.

Suka bungah jeung Yesus balik katingali

Yohanes 14: 1-3 - Hayu moal haté anjeun jadi troubled. Percanten ka Allah sareng percanten kuring. Dina imah Rama abdi urang seueur kamar. Lamun éta teu jadi, bakal Kuring geus bébéja yén kuring balik nyiapkeun tempat pikeun anjeun? Tur upami kuring balik sarta nyiapkeun tempat pikeun anjeun, kuring baris datangna deui nyandak anjeun sorangan, supaya anjeun bisa jadi tempat Kami

1 Tesalonika 4: 15-17 - urang sebutkeun ka maneh ku kecap Gusti, nu urang nu hirup tur tetep ka datang ti Gusti teu kudu nyegah eta nu sare. Pikeun lamun paréntah nyaring, hiji sora tina archangel jeung trump Allah, Gusti nyalira wajib turun ti sawarga. Na mung maot Kristus bakal naek. Teras we nu aya hirup jeung tetep bakal bray up dina awan bareng jeung aranjeunna papanggih Gusti dina hawa. Tur jadi wajib urang kantos janten ku Gusti

U ppryckelsen teu ngaran séjén pikeun balik deui ditingali Yesus '. Anjeun bisa nyebutkeun yén balik Yesus lumangsung dina hambalan dimimitian ku suka bungah jeung tungtung di balik katingali Na sanggeus tribulation hébat.

Suka bungah nu Majelis

U ppryckelsen mangrupa acara kawih anu lumangsung tanpa peringatan. Urang nyaho, dina kecap séjén teu cukup bener lamun eta kajadian, sarta kami anu ngawartoskeun janten waspada tur prayerful. Urang bakal nyaho dina waktu ngeunaan suka bungah jeung boga hiji pamahaman nalika eta mimiti keuna, tapi jam jeung momen kami teu nyaho nanaon tentang, sarta eta bakal disumputkeun dugi dinten eta kajadian. 

Yesus asalna satengahna pikeun Bumi papanggih kami di rohangan, lajeng nyandak urang balik ka sawarga, keur urang janten dimana manehna nyaeta. Mun Yesus kungsi terus Bumi sanggeus suka bungah, ku kituna anjeunna ngalaman dicokot kami ka tempat kami gantina. Tapi nurutkeun Yohanes, sarta anjeunna datang deui ka meunang kami jeung dimana manehna nyaeta, anu aya dina imah bapana kana Karajaan sawarga-Na. 

Yesus balik katingali

J esu ditingali balik teu halimunan atawa rusiah datangna. Kabéh panon bakal ningali manehna, sarta anjeunna bakal pinuh ditingali dina awan ti sawarga. Waktos poe eta oge henteu heran, teras, urang nyaho manehna baris geura sanggeus ahir tribulation, atanapi ngan 3,5 taun sanggeus éta gangguan badag mimiti.

Sababaraha urang anu salamet tribulation bakal bisa saksi acara ieu.

Numutkeun kecap Gusti urang sorangan

P aulus nekenkeun yén éta téh  "ku kecap Gusti " sabot ngajarkeun ngeunaan suka bungah tur jadian teh.

Kahiji, éta 1 Tesalonika ieu ditulis ku Paul ngeunaan AD 51, sarta meureun ieu mah injil acan ditulis dina titik waktu nalika Paul wrote surat ieu. Kadua, anjeun bakal saukur aya pangajaran Yesus di injil mana Yesus speaks tina sababaraha anu timbul tina maot, sedengkeun lianna asalna hirup ngancik nyanghareupan anjeunna dina awan.

Yesus diajarkeun mung jadian ti nu maraot, dumasar kana janji urang bisa tingali di OT. Aya, suci jangji jadian langsung saatos di tribulation hébat (Daniel 12: 2), sarta ngan méméh Millenium nu. Éta jadian Yesus ieu disebut kahirupan atawa jadian nu sahingga milik para wali GT.

Rahasia Majelis

1 Korinta 15: 51-52 - Behold, abdi ngabejaan Anjeun misteri hiji: Kami teu wajib kabeh sare, tapi urang kudu sagala bisa robah, Dina momen, dina sakotéap panon, dina gusti panungtungan. Pikeun gusti nu wajib disada na maot teh bakal diangkat incorruptible, sarta kami bakal robah.

D et hartina Paul conveys salah sahiji Rahasia anu henteu langsung kalayan jamaah nu anjeunna geus ngaliwatan hiji kecap langsung atawa wahyu ti Gusti.

Rusiah nu Paul conveys ieu sareng nu geus kungsi wangsit atanapi dipikawanoh, nya éta ngan éta generasi dipilih moal maot, tapi baris ngalaman eta bakal robah jeung transfigured, sarta bakal bray up bareng jeung maot dina urutan papanggih Yesus di langit.

Simkuring hoyong janten dimana manehna nyaeta

Yohanes 14: 1-3 - "Hayu moal haté anjeun jadi troubled Believe di Allah sareng percanten atuh Dina imah Rama abdi urang seueur kamar Lamun éta teu jadi, bakal Kuring geus bébéja yén kuring balik nyiapkeun hiji tempat... pikeun anjeun? na lamun kuring balik sarta nyiapkeun tempat pikeun anjeun, kuring baris datangna deui nyandak anjeun sorangan, supaya anjeun bisa jadi tempat Kami. na dimana wae kuring indit, anjeun terang éta. cara anjeun terang ".

Dina  Injil Kang Iwan, Yesus méré urang wahyu unik. Anjeunna ngawangkong ngeunaan hal éta henteu nabi ngalaman saméméhna atawa geus ngajangjikeun. Nowhere bisa urang baca yen Al Masih bakal datangna, tapi rada pikeun ngumpulkeun para wali dina Yerusalem earthly, anjeunna bakal dicokot ka imah bapana, nu ngaran tempatna sami dimana manehna bakal dileungitkeun.

Lamun manehna mere jangji, nya eta dina dasar nu " Kuring bakal datang deui nyandak anjeun sorangan, supaya anjeun bisa jadi tempat Kami".  Anjeunna geus ngobrol ngeunaan comeback, teu jeung pembebasan Yahudi ka maneh, atawa ngadegkeun karajaan na di bumi, atawa mun pareng bangsa. Ieu mangrupakeun kecap nu ukur pembuatan sorangan.

Yohanes 14: 1-3 sarta 1 Th 4: 13-18

D dieu téh parallels endah lamun urang ngabandingkeun dua ayat ieu dimana sababaraha kecap atawa frasa anu ampir sarua. Aranjeunna turutan saling dina waktos anu sareng, dina urutan aranjeunna datangna, sarta di jalan anu sapotong anu diwangun. 

Yohanes 14: 1-3 1 Th 4: 13-18

v.1 prihatin v.13 Cemara

Percanten v.1 v.14 Naha

v.1 Allah, kuring v.14 Yesus, Gusti

v.2 ngawartoskeun Anjeun v.15 ngabejaan Anjeun

v.3 datangna deui v.15 datang ti Gusti

v.3 nyokot V.17 Anjeun snatched up

v.3 kuring V.17 papanggih Gusti

v.3 jadi tempat Kami V.17 salawasna jadi kalawan Gusti.

Duanana ayat ieu comforting tur nembongkeun kami dina cara unik yén Gusti asalna nyandak mu'min ti bumi ka Gusti nu Maha sawarga.                 

18 Pra-trib argumenter

1. Aya saukur euweuh passages dina Perjanjian Old atawa Perjanjian Anyar pikeun nunjukkeun yén garéja bakal ngaliwat periode tribulation, atawa nu garéja kudu nangtung rupa pikeun nyanghareupan ngalawan Dajjal.

2. Tribulation disebut "gangguan Jacob urang" (Jer30: 7), tapi geus pernah disebut "jamaah atanapi garéja marabahaya".                                                     

3. Malaikat Jibril memproklamirkan ka Daniel yén 70 minggu anu ditangtukeun kana jalma thy (Yahudi) jeung kana kota suci thy (Yerusalem). garéja henteu disebutkeun di dieu. Dan 9:24

4. Majelis teu boga bagian di 69 minggu kahiji, sarta moal jadi bagian tina panungtungan jeung minggu 70th.

5. Dina Wahyu suka bungah lumangsung dina Bab 4: 1 nu aya jaman tribulation digambarkeun ku Bab 6-19. 24 sesepuh ngalambangkeun jamaah aya dina tempat sateuacan segel kahiji pegat.

6. The Majelis geus disebutkeun dua puluh kali dina tilu bab mimiti Wahyu, tapi geus pernah disebutkeun antara bab 4 na 19. 

7. Mangsa tribulation hébat ogé disebut "poé murka" (Zeph 1:15) dina Kitab Suci, tapi Yesus henteu nunjuk urang sangsara murka. (1 Th 5: 9), tapi dikirimkeun kami tina "murka" (1 Th 1:10)

8. waktu Tribulation disebut Poé Gusti dina Kitab Suci (Zeph 1:15). Tapi 1 Tesalonika 5: 2-3 nyebutkeun yen dinten Gusti (tribulation nu) bakal datang salaku maling di peuting. Nalika jalma (kafir) nyebutkeun, "Peace jeung kaamanan," lajeng pencét éta (kafir) ku karuksakan sakumaha dumadakan jadi nyeri asalna sakuliah awéwé hamil, sarta aranjeunna (kafir) moal kabur. Ieu jelas yén tribulation nu hiji hal anu bakal tumiba golongan kafir, tapi teu kaasup satia tur disimpen.

9. Kami baris konsol silih kalawan omongan nu suka bungah (1 Tesalonika 4:18). Aya kanyamanan di ajar nu nyebutkeun yen garéja bakal ngaliwat bagian atawa sakabéh nu domstid tribulation.

10. Isa jangji gareja di Philadelphia yén manéhna hayang pikeun ngawétkeun gareja, tur "nyalametkeun anjeun kaluar ti sajam tina godaan, nu wajib datangna kana sakabeh dunya jeung mawa jalma -na pikeun ujian." (Wahyu 3:10) uhan jangji pikeun ngawétkeun jamaah satia kaluar tina jaman tribulation.

11. Ngan sakumaha Enoch ieu bray nepi ka Sawarga saméméh caah jeung Noah ieu dilestarikan ngaliwatan Banjir, Majelis bakal raptured méméh tribulation na residual Israel bakal dilestarikan ngaliwatan tribulation nu.

12. Dina cara nu sami yen Allah teu bisa nangtoskeun Sodong jeung Gomorrah saméméh Lot éta jauh ti kota, Gusti teu tiasa nangtoskeun dunya ieu méméh taqwa geus musna. (1 Gen. 19:16)

13. Isa spoke periode tribulation nalika manehna nanya: ". Vaka salawasna sarta neneda for geus putus kabur sagala hal mun datangna jeung ka nangtung saméméh Putra Manusa" (Lukas 21:36) Ayeuna damel moal aya rasa yen Isa miwarang pikeun hal anjeunna henteu daék tetep.

14. Malachi 3:18 nyebutkeun Gusti (dina datangna) baris nembongkeun kami beda antara taqwa jeung jahat, antara salah anu ngagaduhan Allah jeung moal porsi anjeunna. Pra-trib yakin yén Gusti asalna pikeun ngumpulkeun jamaah-Na, lajeng urang datangna babarengan jeung anjeunna keur nangtoskeun antara taqwa jeung unrighteous. 

15. Di suka bungah dina, Yesus asalna  pikeun  garéja-Na (1 Tesalonika 4: 16-17) nalika anjeunna datang di ahir tribulation, manéhna datang  jeung  jamaah-Na. (1 Th 3:13).

16. Dina hurup ka tujuh gereja nu diondang bogoh ka "ngadéngé naon Roh nyebutkeun mun jamaah." Tapi dina tribulation hébat, sanggeus éta Roh Suci di garéja nya éta samping nu diuk, anjeunna nyebutkeun: "Anjeunna nu boga Ceuli, hayu anjeunna ngadangu" (Wahyu 13: 9) Anjeunna omits Majelis, dimana aya garéja ngadangukeun Roh speaks na ngaliwat tribulation nu. 

17. Dajjal bakal nyieun perang kalayan para wali, sarta boga kakuatan pikeun ngelehkeun maranehna. (Blk 13: 7). Tapi teu kaci di Township diucapkeun di dieu. Yesus nyalira geus pledged ka "helvets panto kedah pernah jadi jamaah nu perkasa". (Mateus 16:18)

18. Isa henteu ngomong: "Lamun ieu geus lumangsung," lajeng ngalempengkeun up na angkat huluna anjeun, tapi rada "Lamun sakabéh ieu (tanda) dimimitian lumangsung," kitu ngalempengkeun up na angkat huluna anjeun, sabab panebusan Anjeun. (Lukas 21:28).

Dua saksi

S pasir I milih dua kitab suci, anu GT jeung nt, ngawangkong bareng, tur mere kasaksian yen gareja moal ngaliwatan murka Allah, atawa tribulation, abdi hoyong nunjuk kaluar dua ayat di handap ieu:

1 Tesalonika 1: 9-10 - The aranjeunna ngobrol ngeunaan kumaha kami narima anjeun na kumaha anjeun ngancik ka Allah tina berhala nepi ngalayanan tamu sareng Allah leres tur ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha Gusti diangkat ti nu maraot, Yesus anu geus dikirimkeun kami ti murka ka datangna

Yesaya 26: 19-21 - Tapi maot anjeun bakal hirup; awakna bakal naek. Bangun na nyanyi, maraneh anu hirup di lebu, keur embun Anjeun nyaéta embun cahaya, jeung bumi bakal masihan kaluar maot. Kita Hayu urang mah balik kana kamar thy, Cicing dina lawang tukangeun anjeun. Sumputkeun diri for jurus ringkes dugi murka nu kaliwat ku. Pikeun behold, PANGERAN asalna kaluar tempat pikeun ngahukum pangeusi bumi pikeun iniquity maranéhanana. bumi baris iklas bulistir hutang getih maranéhanana sarta euweuh nyumputkeun slain maranéhanana.

jangji unfulfilled

V dina teu tiasa nempo yén petikan ieu ti Yesaya kantos saméméh geus kaeusi. Ieu teu oge teu satuju jeung jadian yen Isa diajarkeun na Daniel ngabejaan Dan 12: 2, nu urang nyaho bakal kajadian sanggeus Tribulation tur moal saméméh.

Di dieu Yesaya speaks tinimbang hiji jadian nu lumangsung nalika Gusti mimiti disebut urang maranéhanana di kamar maranéhanana sateuacan na sateuacan murka sarta judgment yen Allah urang mana kaluar ngaliwatan bumi. 

Kita Hayu urang abdi

"K ngeunaan jalma kuring," nu bener hartina "leungit" atanapi "janten siluman", mangrupa paralel endah kana pangalaman Yohanes kagungan dina Wahyu surah 4, dimana manéhna nempo hiji panto kabuka di sawarga, sarta dina waktos anu sareng ngadéngé sora Allah sakumaha gusti anu sarupa ngadawuh: "Kita Hayu nepi ka dieu." Instan sanggeus Allah, tiis janten Jajang bray nepi ka tahta Allah, dimana manehna nyaeta ti sawarga behold tribulation dicoo kaluar di bumi.

John ngagambarkeun garéja ieu nu bakal ngalaman sami dina poé uppryckelsens. Ngaliwatan paréntah a, a sora tina archangel jeung trump Allah, jamaah bakal bray nepi kana langit jeung bakal ningali tribulation bentang bumi.

Coba mun jeung ngahukum pangeusi bumi

Wahyu 3:10 - Kusabab geus diteundeun Kecap kuring ngeunaan ketahanan, abdi baris tetep Anjeun tur nyalametkeun anjeun tina jam tina godaan, nu wajib datangna kana sakabeh dunya jeung mawa jalma -na pikeun uji

J esaja speaks tina  "Gusti asalna mudik ti tempat pikeun ngahukum pangeusi bumi pikeun iniquity maranéhanana." Nya kitu confirms Wahyu 3:10 yen jam tina godaan (tribulation), nu bakal datang kana sagala dunya anu nempatkeun jalma -na pikeun ujian.

Duanana Yesaya na Wahyu ceramah ngeunaan Tujuan Tribulation téh ngahukum tur coba sarta pangeusi bumi kusabab dosa maranéhanana ngaliwatan hal disebut murka Allah. The anger sarua yen duanana ayat ieu mere kasaksian yén urang téh disimpen tina, ku PANGERAN nyaéta panggero urang imah imah bapana, imah kamar na dugi murka nu kaliwat ku.

Hiji lalaki dina pulo gurun

O m kami bisa ngalakukeun hiji percobaan sarta nempatkeun lalaki dina hiji pulo gurun, kalawan ngan hiji Kitab Suci di leungeun-Na, tapi expositions na enforced gagasan doctrinal. Naon kacindekan anjeunna kungsi datang ka tamat kalayan hormat ka titik waktu keur suka bungah di?

Kahiji, anjeunna ngalaman diajar tina Yesaya 13: 9-13, sarta Amos 5:18 yen Allah bakal nangtoskeun bumi kusabab dosa ku cara shedding anger na ngaliwatan domstid dahsyat jadi Alkitab ngajelaskeun salaku Poé Gusti. 

Yesaya 13: 9-13 - Behold, dinten Gusti asalna, dahsyat, kalayan murka sarta anger galak, iklas runtah lahan sarta ngancurkeun sinners anu cicing di dinya. Pikeun béntang Sawarga jeung constellations ulah ngilikan deui lampu na. panonpoé naék poék, sarta lampu bulan urang teu on. Kuring baris ngahukum dunya pikeun jahat na, anu jahat pikeun iniquity maranéhanana. Kuring baris nyieun stoltas bravado jeung sambel handap bangga tyrants. Kuring baris nyieun manusa beuki langka ti emas rupa, hiji lalaki leuwih jarang batan emas tina Ophir. Kituna kuring bakal ngadamel langit ngadegdeg, jeung bumi keur sway na ngocok ka yayasan na -by PANGERAN tina sarwa ambek-ambekan, tina murka ngaduruk Na.

Amos 5:18 - Woe ka jalma anu yearn keur poe Yéhuwa! Naha anjeun yearn pikeun eta? Poé PANGERAN anu gelap, teu lampu.

G eNom mun lajeng maca dina dina Mateus surah 24, anjeunna bisa ningali yén waktu sentencing bakal jadi serius eta iwal Gusti menyimpulkan bakal euweuh survival manusa. Gantina, PANGERAN bakal rengse domstid ieu ku kakuatan jeung kamulyaan deui ieu bumi. Nalika anjeunna terang yen balik Yesus geus teu kajantenan acan, jadi anjeunna terang yen murka Allah éta kénéh tempat di hareup.

Nalika anjeunna sumping ka 1 Thess 9-10 sangkan manéhna bisa nempo hiji pernyataan geulis jelas. Anjeunna maca ngeunaan Yesus anu ngaheéat kami sarta dikirimkeun kami ti murka ka datangna.

1 Tesalonika 1: 9-10 - The aranjeunna ngobrol ngeunaan kumaha kami narima anjeun na kumaha anjeun ngancik ka Allah tina berhala nepi ngalayanan tamu sareng Allah leres tur ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha Gusti diangkat ti nu maraot, Yesus anu geus dikirimkeun kami ti murka ka datangna.

Inggris panarjamahan Vérsi (NIV):  ..and ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha anjeunna diangkat ti nu maraot - Yesus, anu rescues kami ti murka datang.

G eNom maca ayat Kitab Suci anjeunna bisa ngajawab patarosan di handap "saha, naon, dimana, nalika jeung naha". Saha (Yesus) Naon (anu rescues na ngaheéat kami), lamun (waktu murka nu). Ku maca satuluyna dina 1 Tesalonika 4: 15-17, anjeunna bisa maca eta "dulur" anu ti bumi ka awan Sawarga, sarta dina 1 Tesalonika 5: 9 ditanya naha reciprocated nalika urang maca yen urang Linggarjati sangsara murka Allah, tapi pikeun ménta kasalametan liwat Yesus Kristus.

1 Tesalonika 5: 9 - Kanggo Gusti henteu nunjuk urang sangsara murka tapi pikeun nampa kasalametan ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus

tarjamah Inggris (KJV): Kanggo Gusti hath teu diangkat kami ka murka, tapi pikeun ménta kasalametan ku Gusti urang Yesus Kristus 

V ur conto bisa nempo yén, dina urang aya nu disimpen ngeunaan waktu-titik anu sarua tina murka Allah salaku urang henteu tangtu éta, manéhna kituna bisa disimpulkeun yen suka bungah gaganti baris ngawakilan eta. Suka bungah bakal alltstå mun pemicu murka Allah kana bumi nu meunang mimiti maranéhanana di Wahyu surah 6.

Waleran ka loba ditanyakeun pos-trib

M Ed rutin baris mindeng alesan na patarosan ti jalma nu teu percanten ka hiji suka bungah saméméh tribulation nu. Di dieu aya sababaraha di antarana:

"Kitab Suci henteu ngajarkeun yen bakal aya dua advents. Kumaha anjeun tiasa disebutkeun yen Yesus bakal datangna dua kali? "

Ngajawab: Ngan kawas éta dina cara nu sarua, aya dua gambar béda ti Al Masih dina Perjanjian Old (hamba sangsara jeung Raja), aya dua gambar beda balik Yesus hese ngumpul. Dua urutan nu suka bungah tur mulang ditingali Yesus '. Anjeun tiasa disebutkeun yen Yesus balik dipigawé dina tahap mana suka bungah dimimitian, sarta Yesus balik katingali mungkas éta. Éta ngan saukur tempat atawa acara rengse béda.

"Isa ngadawuh yen suka bungah bakal lumangsung langsung saatos tribulation nu (Mateus 24: 29-31). Sabot ngirimkeun malaikat pikeun ngumpulkeun leuwih dipilih na"

Ngajawab: The Suka bungah teu lumangsung dina Mateus surah 24 pikeun sababaraha alesan:

Dina suka bungah teh kedah awak mukmin kamulyaan nu ngajadikeun kami sagampil Yesus di moméntum Ascension bisa ngalakukeun hal eta tanpa bantuan malaikat. Naha urang bakal perlu bantuan malaikat dina suka bungah teh, nalika urang ngancik kamulyaan awak?

Para malaikat ogé gathers babarengan orättfärdia di titik waktu ieu (Mateus 13: 38-43, 49-50)

Mun hiji nyebutkeun yén malaikat anu ngumpulkeun mukmin di Mateus 24 ieu upprycklsen kedah Matt 13 Kitu ogé ogé jadi aya. Dina Mateus 13, urang tingali dina waktos anu sareng yén éta téh nu jahat bakal pegat jauh ti Bumi mimiti teu nu taqwa.

Malaikat anu dikirim mudik pikeun ngumpulkeun babarengan boh taqwa jeung unrighteous bisa judged ku Yesus saméméh karajaan 1000 taun. jalma ieu na awak alam maranéhanana, di mana jahat nu matak kana lautan seuneu, sedengkeun taqwa anu diwenangkeun Til inherit karajaan 1000 taun.

Balikna Yesus dina Mateus 24

Mateus 24:31 - Sareng hiji panggero gusti nyaring, anjeunna bakal ngirim ngirim malaikat-Na, sarta maranéhanana baris ngumpulkeun milih na ti opat titik Cardinal, ti salah sahiji tungtung langit ka séjén.

M keur 24 nyaéta surah nu ngajelaskeun Yesus ditingali datangna ka urang Israil sarta dunya. Dina judgment musuh-Na, sarta ngadegkeun Karajaan Messianic. Mindeng ngarah kana dipilih Dina ayat 31, nu eta ngaklaim geus jamaah. Jigana cukup jelas yen eta teh bagian milih Yahudi téh ngeunaan. 

Coba mun malah mawa ayat di handap ieu dina hubungan Mateus 24:31:

Yesaya 11:11 - Sarta PANGERAN bakal jadi dina waktu éta sakali deui nempatkeun mudik leungeun-Na,  dina urutan ka acquire pikeun diri remnant rahayatna , kumaha geus rescued ti Assyria, Mesir, Pathros, Ethiopia, Elam, Shinar, Hamath, jeung Kapuloan .

Yesaya 11: 12 Anjeunna baris ngangkat hiji banner keur bangsa jeung ngumpulkeun outcasts Israel jeung dispersed of Yuda ti opat juru.

Banner na gusti

B Anner sarta tarompet melambangkan nélépon nepi rahayat. Teu aya ragu nu kecanduan sarua maranéhna keur diajak ngobrol ngeunaan, jeung Gusti ngumumkeun ngaliwatan Yesaya yén éta téh lalaki jeung awewe anu keur ngagero Israél. The milih anu Yahudi satia anu cageur Tribulation, sarta yén dina waktu éta, anu sumebar sakuliah bumi. Kabéh urang Yahudi bade imah, nu oge di harmoni pinuh ku GTs kecap prophetic. Ieu téh mangrupa bukti yén éta teu ngawangkong ngeunaan garéja di petikan di. 

"Pra-trib ieu diwanohkeun ku sababaraha nu éta sieun ngaliwat kasusah"

Ngajawab: Lamun omongan Kami ngeunaan sangsara urang kedah ngawitan ku distinguishing antara sangsara umum urang sapatemon di dunya (gr.thlipsis) jeung sangsara urang sapatemon dina tribulation hébat (gr.Thlipsis Megas) yen Isa speaks of di Mateus 24, sarta Daniel Bab 12

doktrin pre-trib teu balik kaluar dina eta mu'min bakal kabur kasusah. Yesus prophesied yen urang bakal hated di dunya ieu demi na (Yohanes 15:18). Di dunya nu mukmin leres bakal ngalaman perang spiritual ngalawan principalities jeung kakuatan, daging sorangan, sarta nalangsara keur manéh. Jenis nu sangsara, Yesus pernah jangji kami anu urang bakal bebas tina. The anger urang sapatemon di tribulation nyaeta hal béda jeung hal éta kecap geus jangji kami anu urang teu kudu ngalaman atawa ngaliwat. (1 Th 5: 8)

"Paul nyebutkeun 2 Tesalonika 2: 1-9 eta suka bungah teu lumangsung méméh Dajjal mucunghul"

Ngajawab: Paul speaks tina suka bungah dina hubungan dinten ti Gusti, anu teu enstydig balik katingali Yesus '. Poé Gusti teu sapoé tunggal di betydningen tina 24 jam, tapi rada kurun waktu judgment yen mana kaluar kana dunya. (Dupi 2:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5, Joel 1:15 Amos 5: 18,20)

Gereja di Tesalonika éta sieun sarta cemas yén maranéhna geus kapanggih di jero diri periode tribulation. Paul reassures aranjeunna sarta ngabejaan Dajjal kudu mimiti jadi wangsit saméméh éta lumangsung. Nalika Dajjal dimimitian covenant na kalawan Israél dimimitian minggu kamari taun, atanapi tribulation.

Kumaha bisa urang disimpen dina tribulation tina Roh Suci anu Isro ti bumi?

 Jawaban: Éta Roh Suci geus nepi ka sisi nu diuk teu hartosna yén kamungkinan kasalametan euweuh aya, tapi anu Roh Suci moal Huni di hate manusa dimana urang boga Roh Suci saperti segel anu cukup unik keur umur garéja.

Méméh outpouring Roh Suci di Pentecost ieu urang oge disimpen, sarta Roh Suci mucunghul ka jalma. Lamun Roh Suci ieu dituang kaluar di Pentecost, kami lain "kadua" Roh Suci di bumi. Sagampil dina Perjanjian Old, urang bakal disimpen nalika tribulation mana Ruh Allah bakal dianggo dina cara nu sarua saperti dina OT, dasar ti luhur.

Patarosan ka doktrin Post-trib

S amtidigt aya ogé sababaraha patarosan unanswered yén doktrin Post-trib hese ngajawab atanapi masihan katerangan ditangtoskeun tina:

Lamun suka bungah asalna munggaran di Yesus ditingali datangna, anu lajeng bakal populate Millenium nu?

"Lamun Anjeun mikir yén ngan disimpen nampa bagian tina Millenium, sarta suka bungah asalna munggaran di Yesus ditingali datangna lamun halah prinsipna sadaya jalma di Millenium geus ngancik awak poverty. Tapi anu lajeng bakal populate nu Millenium, nalika baranahan nu ngan bisa dipigawé ku jalma na awak alam "?

Jawaban: Hal ieu dipigawé ku jalma anu disimpen sanggeus suka bungah mangsa tribulation nu. The lalaki balik kana Millenium na awak alam maranéhanana.

Naha suka bungah henteu disebutkeun dina Wahyu 19: 11-23 atawa Thing Bab 14?

"Dina Wahyu surah 19, urang meunang pedaran ngeunaan balik katingali Yesus ', tapi nyebutkeun ngayakeun hiji jadian atanapi suka bungah. Zech 14: 1-7 ogé ngajelaskeun kajadian ieu, tapi teu dimana eta disebutkeun. Teu eta aneh nu salah sahiji acara greatest sajarah urang anu ngalibatkeun hiji kabangkitan ratusan jutaan jalma moal disebutkeun ngayakeun dina Wahyu surah 19 atanapi Thing Bab 14? Naha? "

Jawaban: The Suka bungah atawa jadian teu disebutkeun sabab saukur teu dipigawe di titik waktu.

Anu bakal dikumpulkeun heula, anu adil (Mateus 13: 30,41,49) atawa taqwa? (1 Thess 4: 16-17)

Duanana 1 Tesalonika jeung Mateus 13 nyebutkeun yen resurrections masing-masing butuh tempat munggaran. 1 Tesalonika ngabejaan uppståendelsen tina jamaah asalna munggaran, tapi Matt 13 nempo yén mimiti nu unrighteous dicokot tina bumi. Duanana Grup teu kaci kahiji bisa dihapus dinten?

Ngajawab: Aya dua acara misah nu saukur teu lumangsung sakaligus .

Kanyataan yen disimpen bakal diganjar ku crowns di suka bungah (pangadilan Al Masih urang) Kumaha éta yén 24 sesepuh geus boga aranjeunna (Wahyu 4: 4-10) malah lamun suka bungah geus dicokot tempat?

Ngajawab: The Suka bungah kudu boga dicokot tempat sateuacan segel mimiti rusak.


Naha domba jeung embé jadi dipisahkeun sanggeus tribulation jalma geus aya dina suka bungah teh? (Mateus 25: 31-33)

 Jawaban: Kalawan suka bungah teu lumangsung di balik katingali Yesus, jadi do domba jeung embé (salamet urang di tribulation nu) bisa dipisahkeun saméméh Millenium nu.

Dimana bakal sagala "unsaved" ti nu kapanggih di ahir Millenium nu? (Blk 20: 7-10)

 Ngajawab: Aya jalma anu dilahirkeun dina mangsa Millenium nu. Maranéhanana nyaéta turunan maranéhanana anu geus diasupkeun Millenium dina awak alam maranéhanana.

Saha eta anu nyepeng deui supados Dajjal teu bisa datangna maju?

 Ngajawab: The Roh Suci di gareja teh halangan pangbadagna ka Dajjal teu bisa datangna ka hareup.

Yesus jangji dina Yohanes 14: 1-3 anjeunna bakal nyiapkeun tempat pikeun mu'min di sawarga, sarta lajeng balik nyandak urang dimana manehna nyaeta. Pra-trib ngaklaim yén Yesus bakal balik ka bumi janten aya ku jamaah-Na. Kunaon Yesus bakal nyiapkeun tempat pikeun kami di sawarga lajeng teu butuh urang aya?

 Ngajawab: doktrin Post-trib hésé pisan ngajelaskeun Yohanes 14: 1-3

proklamasi Yesus di Nasaret

Lukas 4:. 18-19 - "Roh Pangeran mangrupakeun kana abdi, sabab anjeunna geus anointed kuring keur ngahutbah warta alus mun miskin Anjeunna geus dikirim atuh ka ngumumkeun kamerdikaan ka captives na recovery tina tetempoan ka buta kana, méré tertindas kabebasan jeung ngumumkeun dina sataun bisa ditarima Gusti

E dituturkeun Yesus cocoba di tanah gurun, anjeunna sumping ka Nasaret, tempat anjeunna maca tina Yesaya 61: 1-2 jeung diproklamasikeun yén ieu kecap kungsi datang leres. Hal ka perhatikeun nyaeta yen Isa eureun pertengahan kalimah tanpa completing sakabéh nubuat tina Yesaya.

Alesan Yesus eureun di tengah ayat teh nya eta bagian mimiti ayat ieu geus mibanda datang kahiji sarta mentri earthly pikeun ngalakukeun. Bagian kadua nubuat bakal ukur réngsé sanggeus gareja anu Isro ti bumi.

Israél jeung Garéja

Tindakan 15: 13-18 - "Dadang, ngadengekeun kuring Simeon geus digambarkeun kumaha Gusti mimiti dijieun yakin manéhna meunangkeun hiji jalma pikeun ngaranna diantara bangsa Éta konsisten jeung kecap tina para nabi, nu nyebutkeun: Lajeng bakal Kuring ngahurungkeun deui.. tur ngawangun deui dwelling fallen Daud. ruruntuhan anak kuring moal nyieun, sarta kuring bakal nangtukeun eta up,

D et alesan teologis séjén yén gareja bakal raptured dina minggu 70th sarta ahir taun.

Lamun anu ngabalukarkeun primér pikeun minggu 70th nya mun ngalengkepan genep janji ka Israel we tingali di Daniel 9:24, teras jamaah musna saméméh lajeng. Jacob testifies yén di Rasul 15, sequentially sanggeus wanci Majelis di bumi, Gusti bakal ngahurungkeun fokus sarta nuluykeun program na kalawan Israél. Suka bungah baris lumangsung di hiji titik waktu misah ti balik katingali Yesus Gusti boga program béda pikeun Israél jeung Garéja.

Tribulation Istilah sanésna, nu dua dibagikeun. Sabagean ka purify Israel, sarta kadua, ngancurkeun jeung nyieun up jeung bangsa kapir. (Jer 30: 1-11). jamaah teu milik kalawan tujuan ieu. 

The gusti 7

Wahyu 11:15 -  The Malaikat katujuh  blew gusti na . Lajeng ieu uninga dina voices langit kuat anu ngomong: ". The Karajaan dunya ayeuna milik Gusti urang jeung Kristus-Na, sarta anjeunna wajib kakuasaan for geus pernah jeung kantos"

E n Aya nu nyebatkeun yén suka bungah jeung jadian nu lumangsung di gusti panungtungan nyaéta sarua jeung 7 na gusti panungtungan urang sapatemon di tribulation nu. Tapi kami henteu kudu bingung tujuh tarompet di Wahyu 11:15, jeung tarompet panungtungan milik ka kiamat.

Kahiji, aya anu bédana dina duanana subjek jeung dampak dina dua trumpets ieu lamun tarompet Allah mangrupakeun gusti kasalametan, kontras jeung tujuh trumpets kami sapatemon di Wahyu keur nu judgment tina dunya ieu. Trump Alloh mangrupakeun pagawean pikeun jadian, sarta gathering jalma Allah.

Teu PANGERAN niupan di gusti di Wahyu, tapi rada malaikat. Nalika Malaikat niupan tarompet dina, éta sinyal yén tribulation hébat dimimitian, sarta 3,5 taun panungtungan mungkin geus dimimitian. Sarta pamustunganana, nalika gusti Allah hurung kitu transmutes eta ngan hiji acara utama, sedengkeun katujuh gusti Kaluaran sababaraha acara béda.

dinten Gusti urang

1 Tesalonika 5: 2 - Mun nu kali na musim, Dulur-dulur, urang teu kedah nyerat ka anjeun. Anjeun terang kacida alusna éta dinten Gusti asalna salaku maling di peuting. Lamun jalma anu nyebutkeun, "Peace jeung kaamanan," lajeng aranjeunna sangsara karuksakan sakumaha dumadakan jadi nyeri asalna sakuliah awéwé hamil, sarta maranéhna moal kabur. Tapi maraneh, Dulur-dulur, henteu di gelap, poe anu sakuduna nyusul anjeun sakumaha maling hiji.

M jalma uap bunuh na nujul kana dinten Gusti urang salaku dinten kawates tur husus tina 24 jam, anu lumangsung di ahir tribulation nalika Yesus ditingali mulang. Kituna hartosna yén poé PANGERAN sarta suka bungah dina mangrupakeun sinonim jeung mana anu kaluar dina salah.

Meureun ayat paling dicutat téh ngan 1 Tesalonika 5: 2, nu nyebutkeun suka bungah dina sambungan kalawan dinten Gusti urang. Salaku dinten Gusti dina cara nu sarua yén Yesus asalna salaku "maling di wengi" nu nyambungkeun Anjeun mindeng bingung dua acara ieu.

Tapi hiji review ngeunaan sababaraha bivelverser nu nyebutkeun Poé Gusti urang nunjukeun yen teu ukur nujul ka poé tunggal, tapi dina hiji waktu judgment ngawengku boh Tribulation, Yesus balik katingali na Millenium.

Joel 2: 11-20 -  Day Gusti urang kaasup hiji serangan ti musuh ti kalér, anu loba yakin teh serangan nu sami urang tingali di Ezekiel 38-39. Loba yakin yén perang Gog / Magog lumangsung di bagian mimiti Tribulation nu.

Joel 3: 4 -  dieu nyaéta poé ka Gusti urang dihijikeun ka balik deui ditingali Yesus jeung judgment na dina bangsa. 

2 Peter 3: 10-23 -  dieu dinten Gusti urang teu bisa ningali ka balik deui ditingali Yesus, teras urang nyaho yén poé awak sawarga bakal leyur, jeung urang meunang langit anyar jeung bumi anyar di tempat munggaran sanggeus 1000 taun Kakaisaran.

The jadian munggaran

Wahyu 20: 4 - Sarta kuring nempo Thrones, sarta aranjeunna diuk di aranjeunna dibere otoritas pikeun nangtoskeun. Na kuring nempo jiwa anu kungsi dipancung lantaran kungsi kasaksian Yesus jeung Kecap Alloh jeung geus teu disembah jeung sato galak jeung gambar na teu narima tanda na dina dahi atawa leungeun. Aranjeunna cicing na lawasniya jeung Kristus sarébu taun. Tapi sesa maot teh cicing moal deui dugi ka sarébu taun anu réngsé. Ieu teh jadian munggaran.  

Da jadian munggaran di Wahyu 20: 4 oge hal anu geus teuing sawala deui mudik, sarta Jigana eta kecap tina Alkitab nyarita for didinya mun urang maca eta. Urang bisa ningali dina ayat anu speaks of jadian, sarta eta teh jadian munggaran. Mangka urang bisa nempo yén, sarta aya ngobrol ngeunaan syahid jadian sanggeus tribulation nu. Tapi hartina supaya jadian mimitina ukur diwangun ku syahid ti tribulation? Taya, tangtu moal.

D nu jadian kahiji nyaéta ngeunaan jenis jenis jadian nya. Urang bisa ningali yén aya dua jenis resurrections. Kahiji kalawan hirup langgeng sareng Allah, sarta jadian kadua ka kalanggengan tanpa Allah. The kiamat dimungkinkeun, nu separation langgeng ti Allah, diwangun ku sakabeh ngahalangan maot ti période waktu, sarta lumangsung sanggeus 1000 taun Kakaisaran. (Blk 20: 5)

The jadian munggaran anu sarua jeung hirup langgeng sareng Allah lumangsung dina fase nu béda. Dina nt, urang tingali sababaraha resurrections béda éta kabéh datangna dina kaayaan artikel na kategori "nu jadian munggaran". 

jadian 1. Yesus dina dinten katilu. nyeri kasalametan Yesus sabab tim pikeun sakabéh ririweuhan anu. Mun anjeunna ngalaman teu reconciled sagala dosa host urang ampir 2000 taun ka tukang, kungsi kami henteu kungsi jadian tina maot. jadian Yesus geus jadian kuring. 

2. kabangkitan sababaraha urang dina Perjanjian GL tid.- Ibrani 11:35

3rd The mukmin tina Perjanjian GL anu lumangsung dina sambungan kalawan maot na jadian Yesus '. Matt 27: 52-53

4 The Majelis Christian suka bungah saméméh final na 70 minggu ti taun pikeun Israél jeung Yerusalem.


5. The jadian ti dua saksi di ahir tribulation nu - Up 11:12

6. kiamat tina mukmin Perjanjian GL jeung syahid di tribulation, anu lumangsung ngan méméh restorasi karajaan Israil. - Dan 12:13, John 11:24, Up 20: 4

sela temporal

M uap sahiji acara nu lumangsung salila tribulation jeung dina komunikasi jeung balik Yesus ningalikeun urang yén éta téh dipikabutuh pikeun gap temporal antara suka bungah tina Majelis, sarta Yesus balik katingali. Sababaraha acara nu nyarankeun ieu:

judgment korsi Kristus

2 Korinta 5:10 - Kanggo urang sadayana kedah muncul saméméh jok judgment Kristus, anu masing-masing hiji bisa nampa naon geus anjeunna dipigawé dina kahirupan ieu, alus atawa goréng

G uds Kecap ngajarkeun urang nu sakabéh urang baris hiji poe nangtung méméh korsi judgment Kristus na nyieun räkenskab pikeun amal urang. Hiji Pangadilan yen anu keur ditebus jeung teu pahili jeung judgment di tahta bodas hébat sanggeus 1000 taun Kakaisaran. Kecap basa Yunani pikeun pangadilan ieu "Bema", sarta ku kituna disebut "Beema judgment".

1 Korinta 4: 5 - kituna Handap euweuh judgment prematurely, sateuacan Gusti asalna. Anjeunna kedah terang nepi sakumaha conceals gelap sarta nembongkeun pikiran jantung urang jeung karsa, lajeng unggal salah wajib kudu muji na Allah

pangadilan ieu nyokot kana geuwat dihijikeun ka upprycklsen, nu hartina lamun Majelis mulih kalawan Kristus ka bumi, aranjeunna geus aya saméméh jok judgment Kristus ka modtaga ganjaran maranéhanana.

24 sesepuh

N Ågot sakumaha bekräfter nu pangadilan ieu lumangsung dina saharita ka cangreud nepi ka suka bungah téh mangrupa 24 sesepuh, ngalambangkeun Majelis kakuatan pinuh. Aranjeunna dina tempat sabudeureun tahta Allah, tina kroner dina sirah, sarta siap ngaladénan Gusti salila tribulation, saméméh lajeng yen Isa ngarecah segel munggaran di Wahyu surah 6

Lamun 24 sesepuh ngalambangkeun jamaah, eta hartina dua hal. Jeung dina waktu diperlukeun antara suka bungah tur 70th nu årsveckans awal, jeung méméh vonis munggaran tur méméh kuda mimiti bakal ditebus, jamaah geus di tempat di sawarga nu.

The judgment sahiji bangsa jeung kapir

D omen nu kapir bakal jadi teu mungkin lamun éta teu pikeun gap temporal antara suka bungah tur mulang ditingali Yesus '. Kumaha sejenna bakal boh disimpen sarta unsaved, anu masih dina awak alam maranéhanana bisa dipisahkeun lamun satia anu geus uprooted tur ngancik kamulyaan awak?

Lamun suka bungah dina kajadian sanggeus tribulation nu manggihan saukur teu kudu ngabagi jalma saméméh Millenium nu. Urang bakal geus geus kungsi uppdelining dina sambungan kalawan suka bungah nalika Yesus diatur suku dina Gunung Olives.

Populasi Millenium nu

M EOPLE anu disimpen nalika tribulation bakal balik kana awak alam maranéhanana dina Millenium. jalma ieu bakal dianggo, ngawangun imah na boga barudak. Sateuacan urang balik kana Millenium, aya deui bakal loba jalma di bumi, kawas tungtung tribulation, lamun lalaki bakal jadi leuwih jarang batan emas tina Ophir? (Nyaéta 13: 9-12)

kahareup Israél

Dina  hiji umur dimana Yahudi jeung Gentile geus jadi salah sahiji awak diperlukeun celah waktos ka Gusti neruskeun program jeung Israél. Minggu 70th sarta ahir taun nya éta waktu nalika Gusti deui baris nempatkeun fokus na dina Yahudi jeung bangsa Israél.

Nepi ka tungtun taun församlingenstid di bumi nyampurnakeun teu ukur prophecies Alkitabiah tapi ogé ekspresi gap diperlukeun antara suka bungah tur mulang ditingali Yesus '. Duanana jok judgment Kristus, anu 24 sesepuh, anu judgment sahiji bangsa, populasi Milenium jeung program Gusti pikeun urang Israil anu, tur nyarankeun ieu. 

kacindekan

V dina hirup dina waktu antosan. Samentara éta, sarta dina frékuénsi ékspéktasi anu PANGERAN baris geura-giru jadi nelepon kami imah anjeunna. Kami rada teguh dina kapercayaan abdi yen kami generasi dipilih nu bakal kurnia ngalaman tiis, anu tarompet sawarga Gusti urang jeung malaikat cries.

Jamaah ngagaduhan mimiti na di Allah Outpouring Roh di Pentecost, sarta bakal mungkas ku suka bungah tina jamaah. Geus waktuna tinggi angkat huluna urang, keur pas approaching deliverance urang.

 D et Ieu teh pos katilu kuring nulis salaku pertahanan keur doktrin Pra-trib, nyaéta yén Yesus bakal dipulut jamaah na saméméh bade kana minggu 70th sarta ahir taun, sarta yén judgments tribulation mana kaluar ngaliwatan bumi.


Hiji Generasi dipilih

U ngahubungkeun tampilan ti balik Yesus geus salawasna fascinated kuring, sarta pamanggih generasi dipilih di sajarah manusa moal secukupnya maot, tapi gantina kudu ngalaman ka jadi robah kajadian nalika Yesus asalna pikeun ngumpulkeun jamaah na ngaliwatan mun uproot aranjeunna hirup ka sawarga.

Poé deukeut panebusan

D et nu ngajadikeun topik sangkan metot jeung kontroversial, éta tanda nyarita pisan niatna nu urang pos nuju parantosan hareup ieu, sahingga balikna Yesus.

Loba jalma kiwari nu overwhelmed ku tanda bisa duanana tingali na pangalaman, sarta yén Roh Suci speaks jelas ka garéja Allah jeung hate rahayat pikeun meunangkeun siap. Dina sambungan anu, teras urang ngawitan ningali yén poé panebusan ieu approaching, patarosan salajengna nyaeta nalika urang tiasa bener nyangka uppryckelsens moment lumangsung?

Patarosan loba menta

E n Sababaraha patarosan nu loba jalma ménta diri di sambungan jeung balik Yesus nyaeta nalika urang bisa ngaharepkeun suka bungah dina lumangsung? Majelis kudu ngaliwat tribulation nu? Naon kahayang téh tujuan tribulation, sarta eta sabenerna Dajjal atawa Yesus, urang kedah ngadagoan? Teh balik deui Yesus jeung suka bungah tina sarua atawa dua acara béda?

Kuring miharep éta duanana pos ieu jeung panungtungan Kuring geus ditulis jawaban sababaraha patarosan anu.

dmana pribadi kuring

T reviously mah geulis yakin yen Isa munggaran bakal meunangkeun paroki na sanggeus tribulation tur suka bungah tur mulang ditingali Yesus kajadian anu sarua. Yesus speaks ukur tina balik, sarta naha kedah jamaah disimpen tina tribulation nalika duanana Israél jeung dunya ieu sangsara? Kuring nempo tribulation salaku prosés cleansing diperlukeun awak Kristus kusabab runtah urang tingali di loba tempat kiwari.

Tapi nalika kuring mimitina miboga sababaraha patarosan unanswered yen Abdi teu bisa meunang pahili jeung naon atuh bisa maca dina Alkitab, abdi diusahakeun nempatkeun sorangan dina patarosan leres. kiriman ieu hasil tina naon atuh datang nepi ka.

Sagampil pasti sakumaha Kami kiwari keur kasalametan abdi, Kami oge lamun datang titik waktu keur suka bungah tina jamaah. Yesus bakal noyod jamaah na sateuacan minggu kamari taun jeung minggu 70th dimimitian, tur abdi hoyong babagi sababaraha alesan anu Jigana speaks kacida tina eta.

Suka bungah jeung Yesus balik katingali

Yohanes 14: 1-3 - Hayu moal haté anjeun jadi troubled. Percanten ka Allah sareng percanten kuring. Dina imah Rama abdi urang seueur kamar. Lamun éta teu jadi, bakal Kuring geus bébéja yén kuring balik nyiapkeun tempat pikeun anjeun? Tur upami kuring balik sarta nyiapkeun tempat pikeun anjeun, kuring baris datangna deui nyandak anjeun sorangan, supaya anjeun bisa jadi tempat Kami

1 Tesalonika 4: 15-17 - urang sebutkeun ka maneh ku kecap Gusti, nu urang nu hirup tur tetep ka datang ti Gusti teu kudu nyegah eta nu sare. Pikeun lamun paréntah nyaring, hiji sora tina archangel jeung trump Allah, Gusti nyalira wajib turun ti sawarga. Na mung maot Kristus bakal naek. Teras we nu aya hirup jeung tetep bakal bray up dina awan bareng jeung aranjeunna papanggih Gusti dina hawa. Tur jadi wajib urang kantos janten ku Gusti

U ppryckelsen teu ngaran séjén pikeun balik deui ditingali Yesus '. Anjeun bisa nyebutkeun yén balik Yesus lumangsung dina hambalan dimimitian ku suka bungah jeung tungtung di balik katingali Na sanggeus tribulation hébat.

Suka bungah nu Majelis

U ppryckelsen mangrupa acara kawih anu lumangsung tanpa peringatan. Urang nyaho, dina kecap séjén teu cukup bener lamun eta kajadian, sarta kami anu ngawartoskeun janten waspada tur prayerful. Urang bakal nyaho dina waktu ngeunaan suka bungah jeung boga hiji pamahaman nalika eta mimiti keuna, tapi jam jeung momen kami teu nyaho nanaon tentang, sarta eta bakal disumputkeun dugi dinten eta kajadian. 

Yesus asalna satengahna pikeun Bumi papanggih kami di rohangan, lajeng nyandak urang balik ka sawarga, keur urang janten dimana manehna nyaeta. Mun Yesus kungsi terus Bumi sanggeus suka bungah, ku kituna anjeunna ngalaman dicokot kami ka tempat kami gantina. Tapi nurutkeun Yohanes, sarta anjeunna datang deui ka meunang kami jeung dimana manehna nyaeta, anu aya dina imah bapana kana Karajaan sawarga-Na. 

Yesus balik katingali

J esu ditingali balik teu halimunan atawa rusiah datangna. Kabéh panon bakal ningali manehna, sarta anjeunna bakal pinuh ditingali dina awan ti sawarga. Waktos poe eta oge henteu heran, teras, urang nyaho manehna baris geura sanggeus ahir tribulation, atanapi ngan 3,5 taun sanggeus éta gangguan badag mimiti.

Sababaraha urang anu salamet tribulation bakal bisa saksi acara ieu.

Numutkeun kecap Gusti urang sorangan

P aulus nekenkeun yén éta téh  "ku kecap Gusti " sabot ngajarkeun ngeunaan suka bungah tur jadian teh.

Kahiji, éta 1 Tesalonika ieu ditulis ku Paul ngeunaan AD 51, sarta meureun ieu mah injil acan ditulis dina titik waktu nalika Paul wrote surat ieu. Kadua, anjeun bakal saukur aya pangajaran Yesus di injil mana Yesus speaks tina sababaraha anu timbul tina maot, sedengkeun lianna asalna hirup ngancik nyanghareupan anjeunna dina awan.

Yesus diajarkeun mung jadian ti nu maraot, dumasar kana janji urang bisa tingali di OT. Aya, suci jangji jadian langsung saatos di tribulation hébat (Daniel 12: 2), sarta ngan méméh Millenium nu. Éta jadian Yesus ieu disebut kahirupan atawa jadian nu sahingga milik para wali GT.

Rahasia Majelis

1 Korinta 15: 51-52 - Behold, abdi ngabejaan Anjeun misteri hiji: Kami teu wajib kabeh sare, tapi urang kudu sagala bisa robah, Dina momen, dina sakotéap panon, dina gusti panungtungan. Pikeun gusti nu wajib disada na maot teh bakal diangkat incorruptible, sarta kami bakal robah.

D et hartina Paul conveys salah sahiji Rahasia anu henteu langsung kalayan jamaah nu anjeunna geus ngaliwatan hiji kecap langsung atawa wahyu ti Gusti.

Rusiah nu Paul conveys ieu sareng nu geus kungsi wangsit atanapi dipikawanoh, nya éta ngan éta generasi dipilih moal maot, tapi baris ngalaman eta bakal robah jeung transfigured, sarta bakal bray up bareng jeung maot dina urutan papanggih Yesus di langit.

Simkuring hoyong janten dimana manehna nyaeta

Yohanes 14: 1-3 - "Hayu moal haté anjeun jadi troubled Believe di Allah sareng percanten atuh Dina imah Rama abdi urang seueur kamar Lamun éta teu jadi, bakal Kuring geus bébéja yén kuring balik nyiapkeun hiji tempat... pikeun anjeun? na lamun kuring balik sarta nyiapkeun tempat pikeun anjeun, kuring baris datangna deui nyandak anjeun sorangan, supaya anjeun bisa jadi tempat Kami. na dimana wae kuring indit, anjeun terang éta. cara anjeun terang ".

Dina  Injil Kang Iwan, Yesus méré urang wahyu unik. Anjeunna ngawangkong ngeunaan hal éta henteu nabi ngalaman saméméhna atawa geus ngajangjikeun. Nowhere bisa urang baca yen Al Masih bakal datangna, tapi rada pikeun ngumpulkeun para wali dina Yerusalem earthly, anjeunna bakal dicokot ka imah bapana, nu ngaran tempatna sami dimana manehna bakal dileungitkeun.

Lamun manehna mere jangji, nya eta dina dasar nu " Kuring bakal datang deui nyandak anjeun sorangan, supaya anjeun bisa jadi tempat Kami".  Anjeunna geus ngobrol ngeunaan comeback, teu jeung pembebasan Yahudi ka maneh, atawa ngadegkeun karajaan na di bumi, atawa mun pareng bangsa. Ieu mangrupakeun kecap nu ukur pembuatan sorangan.

Yohanes 14: 1-3 sarta 1 Th 4: 13-18

D dieu téh parallels endah lamun urang ngabandingkeun dua ayat ieu dimana sababaraha kecap atawa frasa anu ampir sarua. Aranjeunna turutan saling dina waktos anu sareng, dina urutan aranjeunna datangna, sarta di jalan anu sapotong anu diwangun.

Yohanes 14: 1-3 1 Th 4: 13-18

v.1 prihatin v.13 Cemara

Percanten v.1 v.14 Naha

v.1 Allah, kuring v.14 Yesus, Gusti

v.2 ngawartoskeun Anjeun v.15 ngabejaan Anjeun

v.3 datangna deui v.15 datang ti Gusti

v.3 nyokot V.17 Anjeun snatched up

v.3 kuring V.17 papanggih Gusti

v.3 jadi tempat Kami V.17 salawasna jadi kalawan Gusti.

Duanana ayat ieu comforting tur nembongkeun kami dina cara unik yén Gusti asalna nyandak mu'min ti bumi ka Gusti nu Maha sawarga.                 

18 Pra-trib argumenter

  1. Aya ngan saukur aya passages dina Perjanjian Old atawa Perjanjian Anyar pikeun nunjukkeun yén garéja bakal ngaliwat periode tribulation, atawa nu garéja kudu nangtung rupa pikeun nyanghareupan ngalawan Dajjal.

  2. Tribulation disebut "gangguan Jacob urang" (Jer30: 7), tapi geus pernah disebut "jamaah atanapi garéja marabahaya". 

  3. Malaikat Jibril memproklamirkan ka Daniel yén 70 minggu anu ditangtukeun kana jalma thy (Yahudi) jeung kana kota suci thy (Yerusalem). garéja henteu disebutkeun di dieu. Dan 9:24

  4. gareja teu boga bagian di 69 minggu kahiji, sarta moal jadi bagian tina panungtungan jeung minggu 70th.

  5. Wahyu suka bungah lumangsung dina Bab 4: 1 nu aya jaman tribulation digambarkeun ku Bab 6-19. 24 sesepuh ngalambangkeun jamaah aya dina tempat sateuacan segel kahiji pegat.

  6. paroki nu disebutkeun dua puluh kali dina tilu bab mimiti Wahyu, tapi geus pernah disebutkeun antara bab 4 na 19. 

  7. jaman Tribulation ieu ogé disebut "poé murka" (Zeph 1:15) dina Kitab Suci, tapi Yesus henteu nunjuk urang sangsara murka. (1 Th 5: 9), tapi dikirimkeun kami tina "murka" (1 Th 1:10)

  8. jaman Tribulation disebut Poé Gusti dina Kitab Suci (Zeph 1:15). Tapi 1 Tesalonika 5: 2-3 nyebutkeun yen dinten Gusti (tribulation nu) bakal datang salaku maling di peuting. Nalika jalma (kafir) nyebutkeun, "Peace jeung kaamanan," lajeng pencét éta (kafir) ku karuksakan sakumaha dumadakan jadi nyeri asalna sakuliah awéwé hamil, sarta aranjeunna (kafir) moal kabur. Ieu jelas yén tribulation nu hiji hal anu bakal tumiba golongan kafir, tapi teu kaasup satia tur disimpen.

  9. Urang bakal konsol silih kalawan omongan nu suka bungah (1 Tesalonika 4:18). Aya kanyamanan di ajar nu nyebutkeun yen garéja bakal ngaliwat bagian atawa sakabéh nu domstid tribulation.

  10. Yesus jangji gareja di Philadelphia yén manéhna hayang pikeun ngawétkeun gareja, tur "nyalametkeun anjeun kaluar ti sajam tina godaan, nu wajib datangna kana sakabeh dunya jeung mawa jalma -na pikeun ujian." (Wahyu 3:10) uhan jangji pikeun ngawétkeun jamaah satia kaluar tina periode tribulation .

  11. Sagampil Enoch ieu bray nepi ka Sawarga saméméh caah jeung Noah ieu dilestarikan ngaliwatan Banjir, Majelis bakal raptured méméh tribulation na residual Israel bakal dilestarikan ngaliwatan tribulation nu.

  12. Dina cara nu sami yen Allah teu bisa nangtoskeun Sodong jeung Gomorrah saméméh Lot éta jauh ti kota, Gusti teu tiasa nangtoskeun dunya ieu méméh taqwa geus musna. (1 Gen. 19:16)

  13. Yesus spoke periode tribulation nalika manehna nanya: ". Vaka salawasna sarta neneda for geus putus kabur sagala hal mun datangna jeung ka nangtung saméméh Putra Manusa" (Lukas 21:36) Ayeuna damel moal aya rasa yen Isa miwarang pikeun hal anjeunna henteu daék tetep.
  14. Malachi 3:18 nyebutkeun Gusti (dina datangna) baris nembongkeun kami beda antara taqwa jeung jahat, antara salah anu ngagaduhan Allah jeung moal porsi anjeunna. Pra-trib yakin yén Gusti asalna pikeun ngumpulkeun jamaah-Na, lajeng urang datangna babarengan jeung anjeunna keur nangtoskeun antara taqwa jeung unrighteous. 
  15. Di Suka bungah nu, Yesus asalna  pikeun  garéja-Na (1 Tesalonika 4: 16-17) nalika anjeunna datang di ahir tribulation, manéhna datang  jeung  jamaah-Na. (1 Th 3:13).

  16. Dina hurup ka tujuh gereja nu diondang bogoh ka "ngadéngé naon Roh nyebutkeun mun jamaah." Tapi dina tribulation hébat, sanggeus éta Roh Suci di garéja nya éta samping nu diuk, anjeunna nyebutkeun: "Anjeunna nu boga Ceuli, hayu anjeunna ngadangu" (Wahyu 13: 9) Anjeunna omits Majelis, dimana aya garéja ngadangukeun Roh speaks na ngaliwat tribulation nu. 

  17. Dajjal bakal nyieun perang kalayan para wali, sarta boga kakuatan pikeun ngelehkeun maranehna. (Blk 13: 7). Tapi teu kaci di Township diucapkeun di dieu. Yesus nyalira geus pledged ka "helvets panto kedah pernah jadi jamaah nu perkasa". (Mateus 16:18)

  18. 18. Isa henteu ngomong: "Lamun ieu geus lumangsung," lajeng ngalempengkeun up na angkat huluna anjeun, tapi rada "Lamun sakabéh ieu (tanda) dimimitian lumangsung," kitu ngalempengkeun up na angkat huluna anjeun, sabab panebusan Anjeun. (Lukas 21:28).

Dua saksi

S pasir I milih dua kitab suci, anu GT jeung nt, ngawangkong bareng, tur mere kasaksian yen gareja moal ngaliwatan murka Allah, atawa tribulation, abdi hoyong nunjuk kaluar dua ayat di handap ieu:

1 Tesalonika 1: 9-10 - The aranjeunna ngobrol ngeunaan kumaha kami narima anjeun na kumaha anjeun ngancik ka Allah tina berhala nepi ngalayanan tamu sareng Allah leres tur ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha Gusti diangkat ti nu maraot, Yesus anu geus dikirimkeun kami ti murka ka datangna

Yesaya 26: 19-21 - Tapi maot anjeun bakal hirup; awakna bakal naek. Bangun na nyanyi, maraneh anu hirup di lebu, keur embun Anjeun nyaéta embun cahaya, jeung bumi bakal masihan kaluar maot. Kita Hayu urang mah balik kana kamar thy, Cicing dina lawang tukangeun anjeun. Sumputkeun diri for jurus ringkes dugi murka nu kaliwat ku. Pikeun behold, PANGERAN asalna kaluar tempat pikeun ngahukum pangeusi bumi pikeun iniquity maranéhanana. bumi baris iklas bulistir hutang getih maranéhanana sarta euweuh nyumputkeun slain maranéhanana.

jangji unfulfilled

V dina teu tiasa nempo yén petikan ieu ti Yesaya kantos saméméh geus kaeusi. Ieu teu oge teu satuju jeung jadian yen Isa diajarkeun na Daniel ngabejaan Dan 12: 2, nu urang nyaho bakal kajadian sanggeus Tribulation tur moal saméméh.

Di dieu Yesaya speaks tinimbang hiji jadian nu lumangsung nalika Gusti mimiti disebut urang maranéhanana di kamar maranéhanana sateuacan na sateuacan murka sarta judgment yen Allah urang mana kaluar ngaliwatan bumi.  

Kita Hayu urang abdi

"K ngeunaan jalma kuring," nu bener hartina "leungit" atanapi "janten siluman", mangrupa paralel endah kana pangalaman Yohanes kagungan dina Wahyu surah 4, dimana manéhna nempo hiji panto kabuka di sawarga, sarta dina waktos anu sareng ngadéngé sora Allah sakumaha gusti anu sarupa ngadawuh: "Kita Hayu nepi ka dieu." Instan sanggeus Allah, tiis janten Jajang bray nepi ka tahta Allah, dimana manehna nyaeta ti sawarga behold tribulation dicoo kaluar di bumi.

John ngagambarkeun garéja ieu nu bakal ngalaman sami dina poé uppryckelsens. Ngaliwatan paréntah a, a sora tina archangel jeung trump Allah, jamaah bakal bray nepi kana langit jeung bakal ningali tribulation bentang bumi.

Coba mun jeung ngahukum pangeusi bumi

Wahyu 3:10 - Kusabab geus diteundeun Kecap kuring ngeunaan ketahanan, abdi baris tetep Anjeun tur nyalametkeun anjeun tina jam tina godaan, nu wajib datangna kana sakabeh dunya jeung mawa jalma -na pikeun uji

J esaja speaks tina  "Gusti asalna mudik ti tempat pikeun ngahukum pangeusi bumi pikeun iniquity maranéhanana." Nya kitu confirms Wahyu 3:10 yen jam tina godaan (tribulation), nu bakal datang kana sagala dunya anu nempatkeun jalma -na pikeun ujian.

Duanana Yesaya na Wahyu ceramah ngeunaan Tujuan Tribulation téh ngahukum tur coba sarta pangeusi bumi kusabab dosa maranéhanana ngaliwatan hal disebut murka Allah. The anger sarua yen duanana ayat ieu mere kasaksian yén urang téh disimpen tina, ku PANGERAN nyaéta panggero urang imah imah bapana, imah kamar na dugi murka nu kaliwat ku.

Hiji lalaki dina pulo gurun

O m kami bisa ngalakukeun hiji percobaan sarta nempatkeun lalaki dina hiji pulo gurun, kalawan ngan hiji Kitab Suci di leungeun-Na, tapi expositions na enforced gagasan doctrinal. Naon kacindekan anjeunna kungsi datang ka tamat kalayan hormat ka titik waktu keur suka bungah di?

Kahiji, anjeunna ngalaman diajar tina Yesaya 13: 9-13, sarta Amos 5:18 yen Allah bakal nangtoskeun bumi kusabab dosa ku cara shedding anger na ngaliwatan domstid dahsyat jadi Alkitab ngajelaskeun salaku Poé Gusti. 

Yesaya 13: 9-13 - Behold, dinten Gusti asalna, dahsyat, kalayan murka sarta anger galak, iklas runtah lahan sarta ngancurkeun sinners anu cicing di dinya. Pikeun béntang Sawarga jeung constellations ulah ngilikan deui lampu na. panonpoé naék poék, sarta lampu bulan urang teu on. Kuring baris ngahukum dunya pikeun jahat na, anu jahat pikeun iniquity maranéhanana. Kuring baris nyieun stoltas bravado jeung sambel handap bangga tyrants. Kuring baris nyieun manusa beuki langka ti emas rupa, hiji lalaki leuwih jarang batan emas tina Ophir. Kituna kuring bakal ngadamel langit ngadegdeg, jeung bumi keur sway na ngocok ka yayasan na -by PANGERAN tina sarwa ambek-ambekan, tina murka ngaduruk Na.

Amos 5:18 - Woe ka jalma anu yearn keur poe Yéhuwa! Naha anjeun yearn pikeun eta? Poé PANGERAN anu gelap, teu lampu.

G eNom mun lajeng maca dina dina Mateus surah 24, anjeunna bisa ningali yén waktu sentencing bakal jadi serius eta iwal Gusti menyimpulkan bakal euweuh survival manusa. Gantina, PANGERAN bakal rengse domstid ieu ku kakuatan jeung kamulyaan deui ieu bumi. Nalika anjeunna terang yen balik Yesus geus teu kajantenan acan, jadi anjeunna terang yen murka Allah éta kénéh tempat di hareup.

Nalika anjeunna sumping ka 1 Thess 9-10 sangkan manéhna bisa nempo hiji pernyataan geulis jelas. Anjeunna maca ngeunaan Yesus anu ngaheéat kami sarta dikirimkeun kami ti murka ka datangna.

1 Tesalonika 1: 9-10 - The aranjeunna ngobrol ngeunaan kumaha kami narima anjeun na kumaha anjeun ngancik ka Allah tina berhala nepi ngalayanan tamu sareng Allah leres tur ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha Gusti diangkat ti nu maraot, Yesus anu geus dikirimkeun kami ti murka ka datangna.

Inggris panarjamahan Vérsi (NIV):  ..and ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha anjeunna diangkat ti nu maraot - Yesus, anu rescues kami ti murka datang.

G eNom maca ayat Kitab Suci anjeunna bisa ngajawab patarosan di handap "saha, naon, dimana, nalika jeung naha". Saha (Yesus) Naon (anu rescues na ngaheéat kami), lamun (waktu murka nu). Ku maca satuluyna dina 1 Tesalonika 4: 15-17, anjeunna bisa maca eta "dulur" anu ti bumi ka awan Sawarga, sarta dina 1 Tesalonika 5: 9 ditanya naha reciprocated nalika urang maca yen urang Linggarjati sangsara murka Allah, tapi pikeun ménta kasalametan liwat Yesus Kristus.

1 Tesalonika 5: 9 - Kanggo Gusti henteu nunjuk urang sangsara murka tapi pikeun nampa kasalametan ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus

tarjamah Inggris (KJV): Kanggo Gusti hath teu diangkat kami ka murka, tapi pikeun ménta kasalametan ku Gusti urang Yesus Kristus 

V ur conto bisa nempo yén, dina urang aya nu disimpen ngeunaan waktu-titik anu sarua tina murka Allah salaku urang henteu tangtu éta, manéhna kituna bisa disimpulkeun yen suka bungah gaganti baris ngawakilan eta. Suka bungah bakal alltstå mun pemicu murka Allah kana bumi nu meunang mimiti maranéhanana di Wahyu surah 6.

Waleran ka loba ditanyakeun pos-trib

M Ed rutin baris mindeng alesan na patarosan ti jalma nu teu percanten ka hiji suka bungah saméméh tribulation nu. Di dieu aya sababaraha di antarana:

"Kitab Suci henteu ngajarkeun yen bakal aya dua advents. Kumaha anjeun tiasa disebutkeun yen Yesus bakal datangna dua kali? "

Ngajawab: Ngan kawas éta dina cara nu sarua, aya dua gambar béda ti Al Masih dina Perjanjian Old (hamba sangsara jeung Raja), aya dua gambar beda balik Yesus hese ngumpul. Dua urutan nu suka bungah tur mulang ditingali Yesus '. Anjeun tiasa disebutkeun yen Yesus balik dipigawé dina tahap mana suka bungah dimimitian, sarta Yesus balik katingali mungkas éta. Éta ngan saukur tempat atawa acara rengse béda.

"Isa ngadawuh yen suka bungah bakal lumangsung langsung saatos tribulation nu (Mateus 24: 29-31). Sabot ngirimkeun malaikat pikeun ngumpulkeun leuwih dipilih na"

Ngajawab: The Suka bungah teu lumangsung dina Mateus surah 24 pikeun sababaraha alesan:

Dina suka bungah teh kedah awak mukmin kamulyaan nu ngajadikeun kami sagampil Yesus di moméntum Ascension bisa ngalakukeun hal eta tanpa bantuan malaikat. Naha urang bakal perlu bantuan malaikat dina suka bungah teh, nalika urang ngancik kamulyaan awak?

Para malaikat ogé gathers babarengan orättfärdia di titik waktu ieu (Mateus 13: 38-43, 49-50)

Mun hiji nyebutkeun yén malaikat anu ngumpulkeun mukmin di Mateus 24 ieu upprycklsen kedah Matt 13 Kitu ogé ogé jadi aya. Dina Mateus 13, urang tingali dina waktos anu sareng yén éta téh nu jahat bakal pegat jauh ti Bumi mimiti teu nu taqwa.

Malaikat anu dikirim mudik pikeun ngumpulkeun babarengan boh taqwa jeung unrighteous bisa judged ku Yesus saméméh karajaan 1000 taun. jalma ieu na awak alam maranéhanana, di mana jahat nu matak kana lautan seuneu, sedengkeun taqwa anu diwenangkeun Til inherit karajaan 1000 taun.

Balikna Yesus dina Mateus 24

Mateus 24:31 - Sareng hiji panggero gusti nyaring, anjeunna bakal ngirim ngirim malaikat-Na, sarta maranéhanana baris ngumpulkeun milih na ti opat titik Cardinal, ti salah sahiji tungtung langit ka séjén.

M keur 24 nyaéta surah nu ngajelaskeun Yesus ditingali datangna ka urang Israil sarta dunya. Dina judgment musuh-Na, sarta ngadegkeun Karajaan Messianic. Mindeng ngarah kana dipilih Dina ayat 31, nu eta ngaklaim geus jamaah. Jigana cukup jelas yen eta teh bagian milih Yahudi téh ngeunaan. 

Coba mun malah mawa ayat di handap ieu dina hubungan Mateus 24:31:

Yesaya 11:11 - Sarta PANGERAN bakal jadi dina waktu éta sakali deui nempatkeun mudik leungeun-Na,  dina urutan ka acquire pikeun diri remnant rahayatna , kumaha geus rescued ti Assyria, Mesir, Pathros, Ethiopia, Elam, Shinar, Hamath, jeung Kapuloan .

Yesaya 11: 12 Anjeunna baris ngangkat hiji banner keur bangsa jeung ngumpulkeun outcasts Israel jeung dispersed of Yuda ti opat juru.

Banner na gusti

B Anner sarta tarompet melambangkan nélépon nepi rahayat. Teu aya ragu nu kecanduan sarua maranéhna keur diajak ngobrol ngeunaan, jeung Gusti ngumumkeun ngaliwatan Yesaya yén éta téh lalaki jeung awewe anu keur ngagero Israél. The milih anu Yahudi satia anu cageur Tribulation, sarta yén dina waktu éta, anu sumebar sakuliah bumi. Kabéh urang Yahudi bade imah, nu oge di harmoni pinuh ku GTs kecap prophetic. Ieu téh mangrupa bukti yén éta teu ngawangkong ngeunaan garéja di petikan di. 

"Pra-trib ieu diwanohkeun ku sababaraha nu éta sieun ngaliwat kasusah"

Ngajawab: Lamun omongan Kami ngeunaan sangsara urang kedah ngawitan ku distinguishing antara sangsara umum urang sapatemon di dunya (gr.thlipsis) jeung sangsara urang sapatemon dina tribulation hébat (gr.Thlipsis Megas) yen Isa speaks of di Mateus 24, sarta Daniel Bab 12

doktrin pre-trib teu balik kaluar dina eta mu'min bakal kabur kasusah. Yesus prophesied yen urang bakal hated di dunya ieu demi na (Yohanes 15:18). Di dunya nu mukmin leres bakal ngalaman perang spiritual ngalawan principalities jeung kakuatan, daging sorangan, sarta nalangsara keur manéh. Jenis nu sangsara, Yesus pernah jangji kami anu urang bakal bebas tina. The anger urang sapatemon di tribulation nyaeta hal béda jeung hal éta kecap geus jangji kami anu urang teu kudu ngalaman atawa ngaliwat. (1 Th 5: 8)

"Paul nyebutkeun 2 Tesalonika 2: 1-9 eta suka bungah teu lumangsung méméh Dajjal mucunghul"

Ngajawab: Paul speaks tina suka bungah dina hubungan dinten ti Gusti, anu teu enstydig balik katingali Yesus '. Poé Gusti teu sapoé tunggal di betydningen tina 24 jam, tapi rada kurun waktu judgment yen mana kaluar kana dunya. (Dupi 2:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5, Joel 1:15 Amos 5: 18,20)

Gereja di Tesalonika éta sieun sarta cemas yén maranéhna geus kapanggih di jero diri periode tribulation. Paul reassures aranjeunna sarta ngabejaan Dajjal kudu mimiti jadi wangsit saméméh éta lumangsung. Nalika Dajjal dimimitian covenant na kalawan Israél dimimitian minggu kamari taun, atanapi tribulation.

Kumaha bisa urang disimpen dina tribulation tina Roh Suci anu Isro ti bumi?

Jawaban: Éta Roh Suci geus nepi ka sisi nu diuk teu hartosna yén kamungkinan kasalametan euweuh aya, tapi anu Roh Suci moal Huni di hate manusa dimana urang boga Roh Suci saperti segel anu cukup unik keur umur garéja.

Méméh outpouring Roh Suci di Pentecost ieu urang oge disimpen, sarta Roh Suci mucunghul ka jalma. Lamun Roh Suci ieu dituang kaluar di Pentecost, kami lain "kadua" Roh Suci di bumi. Sagampil dina Perjanjian Old, urang bakal disimpen nalika tribulation mana Ruh Allah bakal dianggo dina cara nu sarua saperti dina OT, dasar ti luhur.

Patarosan ka doktrin Post-trib

S amtidigt aya ogé sababaraha patarosan unanswered yén doktrin Post-trib hese ngajawab atanapi masihan katerangan ditangtoskeun tina:

Lamun suka bungah asalna munggaran di Yesus ditingali datangna, anu lajeng bakal populate Millenium nu?

"Lamun Anjeun mikir yén ngan disimpen nampa bagian tina Millenium, sarta suka bungah asalna munggaran di Yesus ditingali datangna lamun halah prinsipna sadaya jalma di Millenium geus ngancik awak poverty. Tapi anu lajeng bakal populate nu Millenium, nalika baranahan nu ngan bisa dipigawé ku jalma na awak alam "?

Jawaban: Hal ieu dipigawé ku jalma anu disimpen sanggeus suka bungah mangsa tribulation nu. The lalaki balik kana Millenium na awak alam maranéhanana.

Naha suka bungah henteu disebutkeun dina Wahyu 19: 11-23 atawa Thing Bab 14?

"Dina Wahyu surah 19, urang meunang pedaran ngeunaan balik katingali Yesus ', tapi nyebutkeun ngayakeun hiji jadian atanapi suka bungah. Zech 14: 1-7 ogé ngajelaskeun kajadian ieu, tapi teu dimana eta disebutkeun. Teu eta aneh nu salah sahiji acara greatest sajarah urang anu ngalibatkeun hiji kabangkitan ratusan jutaan jalma moal disebutkeun ngayakeun dina Wahyu surah 19 atanapi Thing Bab 14? Naha? "

Jawaban: The Suka bungah atawa jadian teu disebutkeun sabab saukur teu dipigawe di titik waktu.

Anu bakal dikumpulkeun heula, anu adil (Mateus 13: 30,41,49) atawa taqwa? (1 Thess 4: 16-17)

Duanana 1 Tesalonika jeung Mateus 13 nyebutkeun yen resurrections masing-masing butuh tempat munggaran. 1 Tesalonika ngabejaan uppståendelsen tina jamaah asalna munggaran, tapi Matt 13 nempo yén mimiti nu unrighteous dicokot tina bumi. Duanana Grup teu kaci kahiji bisa dihapus dinten?

Ngajawab: Aya dua acara misah nu saukur teu lumangsung sakaligus .

Kanyataan yen disimpen bakal diganjar ku crowns di suka bungah (pangadilan Al Masih urang) Kumaha éta yén 24 sesepuh geus boga aranjeunna (Wahyu 4: 4-10) malah lamun suka bungah geus dicokot tempat?

Ngajawab: The Suka bungah kudu boga dicokot tempat sateuacan segel mimiti rusak.

Naha domba jeung embé jadi dipisahkeun sanggeus tribulation jalma geus aya dina suka bungah teh? (Mateus 25: 31-33)

 Jawaban: Kalawan suka bungah teu lumangsung di balik katingali Yesus, jadi do domba jeung embé (salamet urang di tribulation nu) bisa dipisahkeun saméméh Millenium nu.

Dimana bakal sagala "unsaved" ti nu kapanggih di ahir Millenium nu? (Blk 20: 7-10)

 Ngajawab: Aya jalma anu dilahirkeun dina mangsa Millenium nu. Maranéhanana nyaéta turunan maranéhanana anu geus diasupkeun Millenium dina awak alam maranéhanana.

Saha eta anu nyepeng deui supados Dajjal teu bisa datangna maju?

 Ngajawab: The Roh Suci di gareja teh halangan pangbadagna ka Dajjal teu bisa datangna ka hareup.

Yesus jangji dina Yohanes 14: 1-3 anjeunna bakal nyiapkeun tempat pikeun mu'min di sawarga, sarta lajeng balik nyandak urang dimana manehna nyaeta. Pra-trib ngaklaim yén Yesus bakal balik ka bumi janten aya ku jamaah-Na. Kunaon Yesus bakal nyiapkeun tempat pikeun kami di sawarga lajeng teu butuh urang aya?

 Ngajawab: doktrin Post-trib hésé pisan ngajelaskeun Yohanes 14: 1-3

proklamasi Yesus di Nasaret

Lukas 4:. 18-19 - "Roh Pangeran mangrupakeun kana abdi, sabab anjeunna geus anointed kuring keur ngahutbah warta alus mun miskin Anjeunna geus dikirim atuh ka ngumumkeun kamerdikaan ka captives na recovery tina tetempoan ka buta kana, méré tertindas kabebasan jeung ngumumkeun dina sataun bisa ditarima Gusti

E dituturkeun Yesus cocoba di tanah gurun, anjeunna sumping ka Nasaret, tempat anjeunna maca tina Yesaya 61: 1-2 jeung diproklamasikeun yén ieu kecap kungsi datang leres. Hal ka perhatikeun nyaeta yen Isa eureun pertengahan kalimah tanpa completing sakabéh nubuat tina Yesaya.

Alesan Yesus eureun di tengah ayat teh nya eta bagian mimiti ayat ieu geus mibanda datang kahiji sarta mentri earthly pikeun ngalakukeun. Bagian kadua nubuat bakal ukur réngsé sanggeus gareja anu Isro ti bumi.

Israél jeung Garéja

Tindakan 15: 13-18 - "Dadang, ngadengekeun kuring Simeon geus digambarkeun kumaha Gusti mimiti dijieun yakin manéhna meunangkeun hiji jalma pikeun ngaranna diantara bangsa Éta konsisten jeung kecap tina para nabi, nu nyebutkeun: Lajeng bakal Kuring ngahurungkeun deui.. tur ngawangun deui dwelling fallen Daud. ruruntuhan anak kuring moal nyieun, sarta kuring bakal nangtukeun eta up,

D et alesan teologis séjén yén gareja bakal raptured dina minggu 70th sarta ahir taun.

Lamun anu ngabalukarkeun primér pikeun minggu 70th nya mun ngalengkepan genep janji ka Israel we tingali di Daniel 9:24, teras jamaah musna saméméh lajeng. Jacob testifies yén di Rasul 15, sequentially sanggeus wanci Majelis di bumi, Gusti bakal ngahurungkeun fokus sarta nuluykeun program na kalawan Israél. Suka bungah baris lumangsung di hiji titik waktu misah ti balik katingali Yesus Gusti boga program béda pikeun Israél jeung Garéja.

Tribulation Istilah sanésna, nu dua dibagikeun. Sabagean ka purify Israel, sarta kadua, ngancurkeun jeung nyieun up jeung bangsa kapir. (Jer 30: 1-11). jamaah teu milik kalawan tujuan ieu. 

The gusti 7

Wahyu 11:15 -  The Malaikat katujuh  blew gusti na . Lajeng ieu uninga dina voices langit kuat anu ngomong: ". The Karajaan dunya ayeuna milik Gusti urang jeung Kristus-Na, sarta anjeunna wajib kakuasaan for geus pernah jeung kantos"

E n Aya nu nyebatkeun yén suka bungah jeung jadian nu lumangsung di gusti panungtungan nyaéta sarua jeung 7 na gusti panungtungan urang sapatemon di tribulation nu. Tapi kami henteu kudu bingung tujuh tarompet di Wahyu 11:15, jeung tarompet panungtungan milik ka kiamat.

Kahiji, aya anu bédana dina duanana subjek jeung dampak dina dua trumpets ieu lamun tarompet Allah mangrupakeun gusti kasalametan, kontras jeung tujuh trumpets kami sapatemon di Wahyu keur nu judgment tina dunya ieu. Trump Alloh mangrupakeun pagawean pikeun jadian, sarta gathering jalma Allah.

Teu PANGERAN niupan di gusti di Wahyu, tapi rada malaikat. Nalika Malaikat niupan tarompet dina, éta sinyal yén tribulation hébat dimimitian, sarta 3,5 taun panungtungan mungkin geus dimimitian. Sarta pamustunganana, nalika gusti Allah hurung kitu transmutes eta ngan hiji acara utama, sedengkeun katujuh gusti Kaluaran sababaraha acara béda.

dinten Gusti urang

1 Tesalonika 5: 2 - Mun nu kali na musim, Dulur-dulur, urang teu kedah nyerat ka anjeun. Anjeun terang kacida alusna éta dinten Gusti asalna salaku maling di peuting. Lamun jalma anu nyebutkeun, "Peace jeung kaamanan," lajeng aranjeunna sangsara karuksakan sakumaha dumadakan jadi nyeri asalna sakuliah awéwé hamil, sarta maranéhna moal kabur. Tapi maraneh, Dulur-dulur, henteu di gelap, poe anu sakuduna nyusul anjeun sakumaha maling hiji.

M jalma uap bunuh na nujul kana dinten Gusti urang salaku dinten kawates tur husus tina 24 jam, anu lumangsung di ahir tribulation nalika Yesus ditingali mulang. Kituna hartosna yén poé PANGERAN sarta suka bungah dina mangrupakeun sinonim jeung mana anu kaluar dina salah.

Meureun ayat paling dicutat téh ngan 1 Tesalonika 5: 2, nu nyebutkeun suka bungah dina sambungan kalawan dinten Gusti urang. Salaku dinten Gusti dina cara nu sarua yén Yesus asalna salaku "maling di wengi" nu nyambungkeun Anjeun mindeng bingung dua acara ieu.

Tapi hiji review ngeunaan sababaraha bivelverser nu nyebutkeun Poé Gusti urang nunjukeun yen teu ukur nujul ka poé tunggal, tapi dina hiji waktu judgment ngawengku boh Tribulation, Yesus balik katingali na Millenium.

Joel 2: 11-20 -  Day Gusti urang kaasup hiji serangan ti musuh ti kalér, anu loba yakin teh serangan nu sami urang tingali di Ezekiel 38-39. Loba yakin yén perang Gog / Magog lumangsung di bagian mimiti Tribulation nu.

Joel 3: 4 -  dieu nyaéta poé ka Gusti urang dihijikeun ka balik deui ditingali Yesus jeung judgment na dina bangsa. 

2 Peter 3: 10-23 -  dieu dinten Gusti urang teu bisa ningali ka balik deui ditingali Yesus, teras urang nyaho yén poé awak sawarga bakal leyur, jeung urang meunang langit anyar jeung bumi anyar di tempat munggaran sanggeus 1000 taun Kakaisaran.

The jadian munggaran

Wahyu 20: 4 - Sarta kuring nempo Thrones, sarta aranjeunna diuk di aranjeunna dibere otoritas pikeun nangtoskeun. Na kuring nempo jiwa anu kungsi dipancung lantaran kungsi kasaksian Yesus jeung Kecap Alloh jeung geus teu disembah jeung sato galak jeung gambar na teu narima tanda na dina dahi atawa leungeun. Aranjeunna cicing na lawasniya jeung Kristus sarébu taun. Tapi sesa maot teh cicing moal deui dugi ka sarébu taun anu réngsé. Ieu teh jadian munggaran.

D nu jadian munggaran di Wahyu 20: 4 oge hal anu geus teuing sawala deui mudik, sarta Jigana eta kecap tina Alkitab nyarita for didinya mun urang maca eta. Urang bisa ningali dina ayat anu speaks of jadian, sarta eta teh jadian munggaran. Mangka urang bisa nempo yén, sarta aya ngobrol ngeunaan syahid jadian sanggeus tribulation nu. Tapi hartina supaya jadian mimitina ukur diwangun ku syahid ti tribulation? Taya, tangtu moal.

D nu jadian kahiji nyaéta ngeunaan jenis jenis jadian nya. Urang bisa ningali yén aya dua jenis resurrections. Kahiji kalawan hirup langgeng sareng Allah, sarta jadian kadua ka kalanggengan tanpa Allah. The kiamat dimungkinkeun, nu separation langgeng ti Allah, diwangun ku sakabeh ngahalangan maot ti période waktu, sarta lumangsung sanggeus 1000 taun Kakaisaran. (Blk 20: 5)

The jadian munggaran anu sarua jeung hirup langgeng sareng Allah lumangsung dina fase nu béda. Dina nt, urang tingali sababaraha resurrections béda éta kabéh datangna dina kaayaan artikel na kategori "nu jadian munggaran". 

  1. jadian Yesus dina dinten katilu. nyeri kasalametan Yesus sabab tim pikeun sakabéh ririweuhan anu. Mun anjeunna ngalaman teu reconciled sagala dosa host urang ampir 2000 taun ka tukang, kungsi kami henteu kungsi jadian tina maot. jadian Yesus geus jadian kuring. 

  2. The kabangkitan sababaraha urang dina Perjanjian GL tid.- Heb 11:35 nu mukmin tina Perjanjian GL anu lumangsung dina sambungan kalawan maot na jadian Yesus '. Mateus 27: 52-53

  3. Majelis Christian suka bungah saméméh final na 70 minggu ti taun pikeun Israél jeung Yerusalem.

  4. The jadian ti dua saksi di ahir tribulation nu - Up 11:12

  5. Kiamat nu mukmin Perjanjian GL jeung syahid di tribulation, nu lumangsung ngan méméh restorasi karajaan Israil. - Dan 12:13, John 11:24, Up 20: 4

sela temporal

M uap sahiji acara nu lumangsung salila tribulation jeung dina komunikasi jeung balik Yesus ningalikeun urang yén éta téh dipikabutuh pikeun gap temporal antara suka bungah tina Majelis, sarta Yesus balik katingali. Sababaraha acara nu nyarankeun ieu:

judgment korsi Kristus

2 Korinta 5:10 - Kanggo urang sadayana kedah muncul saméméh jok judgment Kristus, anu masing-masing hiji bisa nampa naon geus anjeunna dipigawé dina kahirupan ieu, alus atawa goréng

G uds Kecap ngajarkeun urang nu sakabéh urang baris hiji poe nangtung méméh korsi judgment Kristus na nyieun räkenskab pikeun amal urang. Hiji Pangadilan yen anu keur ditebus jeung teu pahili jeung judgment di tahta bodas hébat sanggeus 1000 taun Kakaisaran. Kecap basa Yunani pikeun pangadilan ieu "Bema", sarta ku kituna disebut "Beema judgment".

1 Korinta 4: 5 - kituna Handap euweuh judgment prematurely, sateuacan Gusti asalna. Anjeunna kedah terang nepi sakumaha conceals gelap sarta nembongkeun pikiran jantung urang jeung karsa, lajeng unggal salah wajib kudu muji na Allah

pangadilan ieu nyokot kana geuwat dihijikeun ka upprycklsen, nu hartina lamun Majelis mulih kalawan Kristus ka bumi, aranjeunna geus aya saméméh jok judgment Kristus ka modtaga ganjaran maranéhanana.

24 sesepuh

N Ågot sakumaha bekräfter nu pangadilan ieu lumangsung dina saharita ka cangreud nepi ka suka bungah téh mangrupa 24 sesepuh, ngalambangkeun Majelis kakuatan pinuh. Aranjeunna dina tempat sabudeureun tahta Allah, tina kroner dina sirah, sarta siap ngaladénan Gusti salila tribulation, saméméh lajeng yen Isa ngarecah segel munggaran di Wahyu surah 6

Lamun 24 sesepuh ngalambangkeun jamaah, eta hartina dua hal. Jeung dina waktu diperlukeun antara suka bungah tur 70th nu årsveckans awal, jeung méméh vonis munggaran tur méméh kuda mimiti bakal ditebus, jamaah geus di tempat di sawarga nu.

The judgment sahiji bangsa jeung kapir

D omen nu kapir bakal jadi teu mungkin lamun éta teu pikeun gap temporal antara suka bungah tur mulang ditingali Yesus '. Kumaha sejenna bakal boh disimpen sarta unsaved, anu masih dina awak alam maranéhanana bisa dipisahkeun lamun satia anu geus uprooted tur ngancik kamulyaan awak?

Lamun suka bungah dina kajadian sanggeus tribulation nu manggihan saukur teu kudu ngabagi jalma saméméh Millenium nu. Urang bakal geus geus kungsi uppdelining dina sambungan kalawan suka bungah nalika Yesus diatur suku dina Gunung Olives.

Populasi Millenium nu

M EOPLE anu disimpen nalika tribulation bakal balik kana awak alam maranéhanana dina Millenium. jalma ieu bakal dianggo, ngawangun imah na boga barudak. Sateuacan urang balik kana Millenium, aya deui bakal loba jalma di bumi, kawas tungtung tribulation, lamun lalaki bakal jadi leuwih jarang batan emas tina Ophir? (Nyaéta 13: 9-12)

kahareup Israél

Dina  hiji umur dimana Yahudi jeung Gentile geus jadi salah sahiji awak diperlukeun celah waktos ka Gusti neruskeun program jeung Israél. Minggu 70th sarta ahir taun nya éta waktu nalika Gusti deui baris nempatkeun fokus na dina Yahudi jeung bangsa Israél.

Nepi ka tungtun taun församlingenstid di bumi nyampurnakeun teu ukur prophecies Alkitabiah tapi ogé ekspresi gap diperlukeun antara suka bungah tur mulang ditingali Yesus '. Duanana jok judgment Kristus, anu 24 sesepuh, anu judgment sahiji bangsa, populasi Milenium jeung program Gusti pikeun urang Israil anu, tur nyarankeun ieu. 

kacindekan

V dina hirup dina waktu antosan. Samentara éta, sarta dina frékuénsi ékspéktasi anu PANGERAN baris geura-giru jadi nelepon kami imah anjeunna. Kami rada teguh dina kapercayaan abdi yen kami generasi dipilih nu bakal kurnia ngalaman tiis, anu tarompet sawarga Gusti urang jeung malaikat cries.

Jamaah ngagaduhan mimiti na di Allah Outpouring Roh di Pentecost, sarta bakal mungkas ku suka bungah tina jamaah. Geus waktuna tinggi angkat huluna urang, keur pas approaching deliverance urang.



bagian 4

D et Ieu bagian opat dina séri - balik Yesus méméh tribulation, anu Kuring geus ditulis saméméhna dina tulisan di handap ieu:

       

isu Counterarguments og

E ne sahiji isu nu mindeng dibahas nalika urang ngobrol ngeunaan doktrin Pra-trib - yén suka bungah tina jamaah méméh tribulation atawa minggu kamari taun - nyaeta sajarah sabagean Pra-tribs ti kawentar nubuat Margeret McDonald ti 1800s nu kapangaruhan John Darby dina teologi na.

Duanana titik Jigana nu metot lantaran mindeng ngagunakeun salaku argumen counter nalika urang ngobrol doktrin Pra-trib, nu ieu lajeng dibere salaku doktrin anyar, sarta anu teu saacanna kungsi diajarkeun ku sajarah garéja. pos ieu bakal nyokot dumasar kana objections ieu sarta patarosan.

Paling umum counter-argumen

E ne tina argment paling umum doktrin Pra-trib téh sahingga "éta doktrin teuing anyar pikeun eta janten kredibel". Tapi aya sababaraha masalah sareng argumen ieu. Kahiji téh nya éta ignores kanyataan yén Alkitab ngajarkeun yén pamahaman waktos prophecies tungtung teu dipikawanoh atawa wangsit, méméh wayah éta ieu acara diprediksi nyandak tempat.

Nalika Daniel ngagaduhan prophecies tangtu nu nyingkab kana waktu tungtung, anjeunna direspon ka Gusti yen manehna teu ngarti aranjeunna. Gusti Daniel diwaler yen "kecap ieu pikeun tetep disumputkeun na disegel saacan ahir jaman." (Dan 12: 9)

Hiji pamahaman kecap prophetic

N nyaéta kecap séjén, urang tingali kecap Gusti dilakonan dina watesan nubuat Alkitabiah, sangkan ogé meunangkeun pamahaman ditangtoskeun tina kecap prophetic.

Teu héran yén sajarah gareja geus patarosan ngeunaan nubuat dina Ezekiel 48, nu speaks sahiji pangeran ti Gog baris hiji poé nyerang Israel sareng koalisi nagara Muslim. Pikeun sababaraha sarébu taun, Israél teu aya, sarta nubuat yén Talks About serangan dina nagara anu teu aya kabingungan, geus dijieun.

prophecies lianna disambungkeun ka duanana sajarah urang tapi ogé pikeun ngembangkeun téhnologis nu urang ngalaman dina abad panganyarna, hal nu kudu geus misteri ka jalma anu cicing sateuacan. Kumaha hiji bisa ngajelaskeun dua saksi tina Wahyu surah 11, dimana duanana pupus sarta jadian maranéhanana, bisa disaksian ku sakabeh dunya? Atawa gambar ti sato galak nu asalna hirup tur speaks kecap sombong?

Urang baris dina basa sejen, mun boga pamahaman bener tina kecap prophetic salaku urang kaanggo waktu parantosan na.

Spiritualising of nubuat Alkitab

D et kanyataan yén bagian kecap prophetic geus disumputkeun na hese naksir dugi kami ningali parantosan anak, hiji hal anu geus dicirikeun loba sajarah garéja.

Dina taun 430 CE. Eulis buku seri bapana garéja Augustine urang "Kota Alloh", anu dianggap minangka salah sahiji na pangpentingna sarta inflytelsesrika jalan. nubuat Augustine spiritualized Alkitab na pamadegan yén milénium (Millenium) geus ngajauhkeun tur bakal nuluykeun dugi Yesus kadua datang.

The prophecies Alkitabiah bakal, dina kecap séjén bisa dipikaharti atawa diinterpretasi sacara harfiah. Ieu spiritualization ieu teh prophecies Alkitabiah yén éta ditandaan sajarah garéja jeung jalan éta förtolkade aranjeunna dina keur sarébu taun salajengna.

The founding garéja mimiti

M salah sateuacan urang meunang "resurgence" tina nubuat Alkitabiah dimana urang deui mimiti ningali jeung napsirkeun éta sacara harfiah, éta Tapi nembongkeun sajarah garéja anu sajaba Rasul, jadi oge kagungan the founding mimiti tina blok wangunan atikan maranéhanana, nu jadi dadasar tina doktrin pre-trib . Ieu oge hiji kanyataan yén ampir sakabéh founding garéja mimiti diajarkeun premillennialism.

Justin syahid (ogé katelah Justin, filsuf 110-165 e.Kr) nu greatly mantuan mun dirumuskeun teologi Garéja urang, sanajan indit jadi jauh yén anjeunna ngusulkeun yén lamun saha diajarkeun lain nanaon, anjeunna heretic a. (1)

A resurgence of nubuat Alkitabiah

E dituturkeun loba taun gelap spiritual tina Abad Pertengahan di Éropa dina urang ngagaduhan nu Reformasi, sarta lalaunan urang mimitian nempo hiji resurgence of nubuat Alkitabiah mana förtolkningen éta literal.

Ieu "revival" mimiti serius antara Puritans, gerakan reformatory anu mecenghul di Inggris kira-kira 1560s, anu gancang ngarah ka hiji pamahaman suka bungah dina ieu acara misah ti Yesus ditingali datangna.

pamingpin maranéhanana "Ngaronjatkeun Mather" nu ieu garéja puritan, Oman na sarjana anu miboga pangaruh gedé dina kahirupan spiritual tina Massachusetts pamadegan yen para wali anu "bray nepi di langit kabur petikan panungtungan tina seuneu". (2)

A ngembangkeun sajarah

F n guna refute yén doktrin Pra-trib mangrupakeun "doktrin anyar" jeung dumasar ukur kana pangajaran John Darby urang, di handap mangrupakeun ngembangkeun sajarah kalawan utplock hiji pernyataan ku founding Garéja jeung jalma anu geus dikedalkeun pikiran Pra-trib di ajar na ku sajarah garéja.

Ieu ngandung harti yén lamun urang nyebutkeun yén balik Yesus saméméh tribulation, atanapi yén doktrin doktrin Pra-trib henteu diajarkeun méméh 1800s, éta saukur teu bener. Pikeun mintonkeun yen ajaran ieu eksis lila saméméh John Darby, didieu anu ngan sababaraha conto tina jalma jeung founding garéja anu uttered pikiran ieu:

sajarah pra tribs

John Darby - 1800-1882

J ohn Darby lahir di London, sarta éta hiji anu bakal mibanda pangaruh hébat kana doktrin pre-trib, sakumaha anjeunna sacara sistematis nempatkeun sami sanggeus anjeunna neuleuman subjek.

Darby menyimpulkan yén kudu aya bedana jelas antawis Israél jeung Garéja, sarta manéhna jadi yakin ngeunaan balik 'imminenta' Isa, anu ngandung harti yén Gusti tiasa datang deui iraha wae, tanpa sababaraha karakter antecedent. Dina 1827, anjeunna ngalaman dimekarkeun sababaraha prinsip dasar nu bakal characterize sistem teologis anyar dipikawanoh salaku "dispensationalism".

nubuat Margeret MacDonald urang

N Ågot penting pikeun toel jeung nu geus konstitusi teuing sawala sarta miss pamahaman, nyaéta persis nubuat Margeret MacDonald urang nu dianggap yén nu geus ngawangun doktrin na teologi Darby urang. Ide ieu dipigawé geus aya 70an ku Dave MacPherson dina "The unbelievable Pra-Trib Asal 1973 (5)

Dave MacPherson miboga pamanggih yén dicirikeun loba argumen nya éta UUD keur doktrin Pra-trib téh palsu.

Margeret, lami lajeng 15 taun, bakal milu dina rapat doa charismatic di Skotlandia - dina 1830. Aya, manéhna bakal geus prophesied sarta dibéré nubuat nu manehna nyatakeun yen suka bungah bakal lumangsung méméh tribulation nu.

nubuat Margeret MacDonald urang

J AG Tumbu kieu ka nubuat dina entirety na sangkan nu diri tiasa nangtoskeun éta. Hanjakal, téks henteu ditarjamahkeun kana Swedia:

http://www.preteristarchive.com/dEmEnTiA/1975_macpherson_incredible-coverup.html

Di handap ieu excerpt ti nubuat nu Kuring geus disorot téks nu mangrupa metot:

" Di SAW Jalma of Good kana hiji kaayaan awfully bahaya,  dikurilingan ku jaring na entanglements, rék jadi diusahakeun, sarta loba rék jadi deceived jeung kasus. Ayeuna baris nu jahat bakal kaungkap, kalawan sakabeh kakuatan jeung tanda na bohong keajaiban, supaya IF éta mungkin pisan milih bakal deceived. Ieu sidang fiery Mana nyobian kami. - Ieu bakal keur purging jeung ngamurnikeun sahiji anggota nyata awak Yesus; tapi Oh Ieu bakal sidang fiery. Unggal jiwa bakal shaken ka pisan puseur. musuh bakal nyoba ngocok up sagalana kami geus dipercaya - Tapi sidang iman nyata bakal kapanggih mun ngahargaan sarta pujian Nu Maha Suci. Euweuh tapi naon Gusti bakal nangtung. The hearers stony-taneuh bakal dilakukeun manifest - nu cinta loba bakal lilin tiis kuring remen saidthat wengi, tur thwart saprak, ayeuna wajib tetempoan uih tina hiji Kristus palsu ditempo di bumi ieu. jeung sia tapi Kristus hirup di urang bisa ngadeteksi usaha uih ieu musuh nipu - atanapi éta kalayan sagala deceivableness tina bener anjeunna baris dianggo - anjeunna willhave hiji counter-pihak pikeun unggal bagian tina bebeneran Allah jeung hiji katara keur unggal karya dina Roh. Roh kudu na bakal dituang kaluar dina Garéja, Éta Manéhna Dupi jadi dimurnikeun tur ngeusi Allah - na ngan di Indonesia saimbang saperti Roh Allah gawéna,

Ieu  Husus alam sidang, ngaliwatan Mana Jalma anu maot Saha bakal diitung pantes mun nangtung saméméh Putra Manusa.  Bakal aya sidang kaluar  teuing, tapi 'tis prinsip dedi. Hal ieu dibawa asup ku outpouring tina Roh, sarta katuhu bakal Ngaronjatkeun di Indonesia saimbang saperti Roh anu dituang kaluar. Sidang Gareja teh nyaeta tina Dajjal.  Éta ku keur ngeusi Roh Éta Urang bakal diteundeun. Akhir Kutipan.

Objections na counterarguments

O m anjeun bisa langsung ngarti maksud nu nubuat ieu, anjeun bakal ngarti yén éta téh counterarguments rada jelas ngeunaan nubuat ieu ti Margeret, sarta di jalan eta bakal dipangaruhan teologi John Darby urang:

Firstly, aya bédana anu aya antara nubuat na buku mimiti Yohanes Darby urang. nubuat datang dina taun 1830, tapi geus sababaraha taun saméméhna, Darby wrote buku ngeunaan suka bungah mimiti saméméh tribulation nu. Éta sahingga teu mungkin mun Darby bakal geus warna ku nubuat ieu.

Tribulation ngamurnikeun seuneu

F ceuli Bréh, éta pisan zat tina nubuat anu ngajadikeun eta teu mungkin. Mun anjeun resep, abdi bisa maca jeung ngarti kana naon nu ditulis, teras aya nanaon di nubuat pikeun nunjukkeun yén Margeret ngayakeun panginten atanapi prophesied interpretasi pre-trib. Margeret "ramalan" kaasup di handap:

"Ieu sidang fiery Mana nyobian kami. - Ieu bakal keur purging jeung ngamurnikeun sahiji anggota nyata awak Yesus; tapi Oh  Ieu bakal sidang fiery

Ieu  Husus alam  sidang, ngaliwatan Mana Jalma anu maot Saha bakal diitung pantes mun nangtung saméméh Putra Manusa.

Sidang Gareja teh nyaeta tina Dajjal. Éta ku keur ngeusi Roh Éta Urang bakal diteundeun "

Nalika Margeret nyerat nu tribulation, atanapi waktos sidang nyaéta pikeun ngabersihan jamaah, sarta Majelis tribulation kudu ngaliwat bakal datangna ti Dajjal, mangka aya sia tapi pikiran pos-trib jelas yen boga nganggur balik Yesus saméméh tribulation nu mun ngalakukeun.

Thirdly, nubuat dina bener relevan. Kadé masalah nyaeta naha doktrin nu geus Alkitabiah atanapi henteu, sarta éta, dina kecap séjén firman Alloh mutuskeun.

Suka bungah téh "caket" atanapi patali

1 Tesalonika 1:10 - Jeung ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha Gusti diangkat ti nu maraot, Yesus anu geus dikirimkeun kami ti murka ka datangna.

E ne sahiji bagian pangpentingna nalika urang ngobrol ngeunaan suka bungah, nyaeta yén éta téh "caket" anu hartosna eta pakait, jeung hal nu bakal nyangka lumangsung iraha wae.

Harti kecap "caket" nyaeta "kualitas atawa kaayaan keur rék lumangsung" - Hiji acara atawa kaayaan anu geus rék lumangsung. Ku kituna lamun urang nyarita ngeunaan Pangeran "imminenta" atawa balik patali dina sambungan jeung prophecies tungtung-waktu, jadi eta ngan saukur hartina balik deui Yesus ka gareja bisa ningali iraha wae, tanpa wae karakter antecedent.

Kecap "antosan" dina ayat Alkitab ieu ditarjamahkeun tina kecap "anamenein" anu hartina "ngadagoan batur ka anjog." Ieu nembongkeun "aktif" dangong sarta peran ti jalma anu geus nungguan.

Suka bungah - hiji acara unsigned

D et hijina jalan ka suka bungah jamaah tiasa "caket" na unsigned, mangrupa hal anu kudu lumangsung méméh tribulation atawa minggu panungtungan taun. Kalayan kecap séjén, euweuh tanda prophetic anu bakal miheulaan ka suka bungah, atawa hal anu Majelis kedah sadar bakal kajadian sateuacan eta nu acara ieu bisa lumangsung.

Mun gareja bakal ngadagoan sababaraha tanda, jadi aya teu bakal, atanapi janten kudu "terus ngadagoan balik Gusti urang."

Yesus balik katingali

T gering kawas suka bungah téh balik deui ditingali Yesus nyaeta "caket", lajeng kedah aya sababaraha bukti atawa acara saméméh Isa tiasa nempatkeun suku maranéhanana dina Gunung Olives.

Kahiji, Israél kudu deui di nagara maranéhanana. Dajjal kudu geus stepped maju, sarta kami kudu ngalaman abomination of desolation, sarta sato galak teh. Dua nabi oge kedah datangna maju ramalan salila 3,5 taun, sarta judgment tur murka Allah kudu dituang kaluar kana ieu bumi. Tungtungna, unggal bangsa kudu ngahurungkeun ngalawan Israel, sarta kami bakal meunang salaku Alkitab nyaéta panggero Armageddon.

Kurangna kecap ngarojong

D et anu penting lamun urang ngobrol ngeunaan Majelis suka bungah, nyaeta nu saukur kudu override total kurangna aya kecap ngarojong, janji hirup langgeng pikeun maranéhanana anu persevere sareng masihan kahirupan maranéhanana salila sangsara tribulation, atawa janji gaya salila fatwa Dajjal urang.

Bakal dinya jadi cara nu gareja ieu Linggarjati ngaliwat periode tribulation, TUHAN écés bakal nyiapkeun sarta ngingetkeun jamaah na tentang ieu.

Kecap nyorong urang

G uds Kecap nyaéta panggero urang konsistén keur boga frékuénsi ékspéktasi tetep balik deui Yesus, anu ku kituna nyaéta acara asli tanpa karakter antecedent. Di dieu conto sababaraha passages nu duanana ngarah sarta némbongkeun urang yén garéja kudu cicing di frékuénsi ékspéktasi tetep Yesus Gusti urang datang ka rahayatna:

Rum 13: 11-12 - Candak heed sakabéh éta, jadi loba beuki, sabab maraneh nyaho naon nu waktos sangsara, yen jam geus datangna pikeun anjeun bangun tina sare. Pikeun ayeuna mah geus nearer kasalametan urang ti lamun urang sumping ka yakin. peuting ieu tebih spent, poé geus deukeut. Hayu kituna urang tuang off karya gelap teras nahan armor cahaya. 

1 Korinta 1: 7 - sangkan maraneh anu balik di euweuh kado, bari kuring ngadagoan urang Gusti Yesus Kristus, wahyu. 

File 3:20 - Urang kudu kawarganagaraan kami geus di sawarga, sarta ti dinya urang antosan, sareng Gusti Yesus Kristus janten Jurusalamet.

Pilipi 4: 5 - Hayu gentleness Anjeun bisa dipikawanoh ka sadaya lalaki. PANGERAN geus deukeut! 

1 Tesalonika 1:10 - sarta ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha anjeunna diangkat ti nu maraot, Yesus, anu ngaheéat kami ti murka datang.

Tit 2:13 - bari urang ngadagoan harepan rahayu tur sahiji Alloh hébat sarta Juru Salamet urang Yesus Kristus, anu glorious muncul.

Ibrani 9:28 - sarta anjeunna bakal muncul kadua kalina kaluar, teu tega dosa tapi pikeun nyalametkeun jalma anu ngantosan anjeunna.

Ibrani 10: 37 - Kanggo acan a bari saeutik pondok, anjeunna saha datang, sarta anjeunna moal reureuh.

James 5: 7 - tungguan sabar kituna, baraya, dugi Gusti asalna.

James 5: 8 - Kudu maraneh oge awét sarta nguatkeun hate anjeun, keur datang ti Gusti anu deukeut.

1 Peter 4: 7 - The tungtung ngeunaan sagala hal anu deukeut.

Jude 1:21 - tetep yourselves asih Allah, bari maneh ngadagoan Gusti urang Yesus Kristus dina rahmat-Na bakal mere Anjeun hirup langgeng.

Nepi 3:11 - I datangna gancang. Tahan naon gaduh, jadi teu saurang ogé bakal nyandak makuta Anjeun.

Wahyu 22: 7 - "Jeung behold, abdi datangna gancang.

Wahyu 22:20 - Anjeunna anu testifies hal ieu nyebutkeun, "Sumuhun, abdi datangna gancang". Amin, datangna, Gusti Yesus!

Ku kituna ieu sababaraha passages dina Kitab Suci yen ningalikeun urang nu frékuénsi ékspéktasi yén Majelis kudu boga. Kecap nu nyarita tina balik Gusti urang patali, sarta Majelis kudu salawasna disiapkeun. Aranjeunna ngobrol ngeunaan balikna Gusti tanpa tanda prior, sarta aranjeunna nyadiakeun kanyamanan sarta dorongan tanpa patali ka tribulation nu.

Maranatha - Anjeun Gusti urang sumping

1 Korinta 16:22 - Mun saha teu cinta PANGERAN, anjeunna bakal accursed. Marana tha.

E ne sahiji alesan neneng keur garéja mimiti cicing di frékuénsi ékspéktasi tetep balik deui Yesus anu cara aranjeunna dipapag silih sarta yén Paul migunakeun di salah sahiji hurup na: Marana'ta.

Kecap Marana'ta nyaeta Aram na hartina "Anjeun Gusti urang, datangna!" Ieu hiji ekspresi kahayang Majelis urang jeung pamahaman yén Gusti bisa datangna iraha wae. Sahingga nalika Paul nyerat nu salutation nutup di 1 Korinta 16, anjeunna nyebutkeun yen mun saha teu cinta PANGERAN, anjeunna bakal jadi "anathema". Kecap hartina ambek, lajeng dilaknat tina "Marana tha," Gusti urang datang.

Mun Majelis teu boga hiji frékuénsi ékspéktasi anu PANGERAN bakal datangna, aranjeunna geus teu dipaké ucapan ieu, nu duanana mangrupa doa, pamundut anu sarta panggero pikeun balik deui Yesus.

Paul waited pikeun Gusti

1 Tesalonika 4:15 - urang sebutkeun ka maneh ku kecap Gusti, nu urang nu hirup tur tetep ka datang ti Gusti teu kudu nyegah eta nu sare    

Paul ngagunakeun kecap "kami" nalika anjeunna nyebutkeun jalma anu hirup tur tetep ka datang ti Gusti, nu nunjukkeun yén suka bungah dasarna geus bisa lumangsung dina waktu Paul.

James 5: 8 - Kudu maraneh oge awét sarta nguatkeun hate anjeun, keur datang ti Gusti anu deukeut

Lagu poé Paul urang éta Gusti urang balik nutup, sarta anjeunna nyorong jamaah cicing di frékuénsi ékspéktasi konstan Yesus ti sawarga.

Lamun omongan Kami interprets waktu urang nu urang hirup, sarta yakin yén kami generasi nu bakal ngalaman mulang Gusti urang, éta téh lantaran urang ngabandingkeun karakter prophetic of tribulation. Kusabab tanda urang bisa nempo yén Poé Gusti urang geus approaching, sarta yén pangs kalahiran nambahan.

Dina basa sejen, tanda internal tur éksternal anu nunjukkeun yén 70th na minggu kamari taun ieu approaching, sahingga oge suka bungah tina jamaah.

The Apostolik founding

J esse Leuweung Silver, nulis dina bukuna "Balik deui The Lord urang wrote of the founding Apostolik:" Éta nu diharapkeun balik PANGERAN di waktu-Na. Éta pamikiran anu waktos ieu patali, sakumaha Gusti kungsi diajar ka boga sikap waspada. (13)

John F. Walvoord, a theologian Christian summarizes cara kieu: "The unsur puseurna nu pre-trib nu thighs, nyaéta doktrin ti imminenta Gusti tur mulang patali, nyaeta peran nonjol di garéja mimiti, anu cicing di frékuénsi ékspéktasi tetep Gusti urang datang pikeun na assembly. (12)

kacindekan

H istorien nembongkeun urang yen dina spite tina kurangna hébat visi prophetic, atawa spiritualization tina kecap prophetic for nyak 1.000 taun dugi ka Reformasi, jadi mangrupa sajarah garéja yén garéja mimiti jeung founding mimiti miboga frékuénsi ékspéktasi tetep Yesus datang.

Pra-millennialism, nu hartina balik deui Yesus bakal lumangsung méméh Millenium sacara harfiah ampir ngiles sanggeus Déwan Epesus, hiji déwan ecumenical dina 431 Maséhi, éta ieu mutuskeun, sarta dianggap ieu salaku heretical. Ieu engké salila Reformasi yén urang bisa ningali kumaha kecap prophetic deui jadi hirup rengse.

doktrin pre-trib ieu systematized dina 1800s ku likes of John Darby, tapi disebutkeun yen doktrin teh teu aya saméméh wayah éta, sakumaha ngaku yen "leresan ku iman" éta lain doktrin leres saméméh Martin Luther nampi wahyu ngeunaan ieu. Jelas jelema anu diajarkeun "leresan ku iman" méméh 1500s, tapi PANGERAN dipaké dina Martin Luther dina cara husus pikeun mawa bebeneran ieu lampu. Dina cara nu sami Anjeunna ngalaksanakeunna kalawan John Darby dina watesan suka bungah tur mulang Yesus '.

Kami ngantosan balik Gusti urang

P recis Kecap nu nyebut urang salaku urang await datang ti Gusti. Urang ulah ngadagoan karakter husus, atawa nu hiji acara nu tangtu baris lumangsung nu disambungkeun ka suka bungah dina. Yesus bisa datang iraha wae, nu oge exhortation sarta dorongan yén Gusti boga keur urang. Konstanta frékuénsi ékspéktasi yen Isa tiasa datang deui kapan.              

Ieu Paul consolation ka garéja di Tesalonika, sarta ngan resep yén éta téh kanyamanan ka kami. Kami ngantosan Anjeunna datang, mun nyalametkeun sarta simpen kami ti murka ka datangna (1 Tesalonika 1:10)

Yesus datang pas!

rujukan:

  1. "The founding Garéja Awal"
  2. Paul Boyer, Nalika Time bakal No More: nubuat kapercayaan di Modern Budaya Amérika (Cambridge, MA: Belkndap Pencét, 1992), kaca 75th
  3. Paul N. Benware, Pamahaman Tungtung Times nubuat, 1955 kaca 197-198)
  4. Tommy És, "Morgan Edwards: A Pra-Darby Rapturist," The konservatif Téologi Jounal, 1997 kaca 4-12.
  5. Dave MacPherson, The unbelievable Pra-Trib Asal, 1973
  6. The Shepherd of Hermas, A salinan tulisan complte The Sherherd of Hermas bisa kapanggih dina Internet.
  7. "St. Ephraem 'dina Encyclopedia Katolik di Internet
  8. Crutchfield "The Hope rahayu jeung Tribulation dina founding Apostolik, kaca 88-101
  9. Paul N. Benware, Pamahaman Tungtung Times nubuat, 1995 kaca 10-12
  10. http://www.pre-trib.org/data/pdf/Ice-TheRaptureinPseudo-Ep.pdf
  11. The First Epistle of Clement, 23 (ditulis ngeunaan 96 Masehi)
  12. John F. Walsvoord, The Suka bungah Patarosan Revisi sarta Enlarged Edition, Zondervan, Grand Rapids, 1979, 51st
  13.  Jesse Silver Leuweung, The Lords Balik deui, New York taun 1914, 62-63
  14.  Diteundeun ti jam "kaca 221-222


bagian 5

D et Ieu teh bagian kalima tina séri "balik Yesus saméméh tribulation nu" nu mangrupakeun pertahanan pikeun suka bungah tina Suharto Allah jeung jamaah sateuacan dugi minggu kamari taun, sarta Tribulation meunang mimiti na.

Sanajan suka bungah téh salah sahiji hal mun Rahasia nt na Majelis, sangkan tetep bisa ningali hiji thread beureum ngaliwatan gambar jeung simbul dina GT. pos ieu nyokot titik awal dina carita nu Enoch, Lot, Rebecca jeung Ishak, Ruth, Rahab, sarta Daniel, sarta nempokeun sabaraha Gusti pakait jeung tribulation jeung DPRD Kab. Urang ngawitan kronologis jeung carita Enoch:

Enoch

1 Kajadian 5:24 - Jeung Enoch di manner ieu walked kalawan Gusti, anjeunna henteu, pikeun Allah nyandak anjeunna.

E nok nyaeta ku sababaraha cara hiji heubeul testamentlig Pra-shot of Majelis, anu bisa jadi hiji allusion ka duanana di kalahiran sorangan, tapi ogé pikeun waktu-titik keur suka bungah tina jamaah.

Tanpa maot raray

Ibrani 11: 5 - Ku iman Enoch ieu dibawa kabur tanpa nyanghareup pati. Jeung maranéhna kapanggih manehna teu kapendak, sabab Allah geus dilaksanakeun anjeunna ka dirina. 

E nok ieu bray tanpa tasting pati Allah kungsi dicokot anjeunna ka dirina. Dimana Enoch panutan hebat di jamaah anu boga jangji éndah sarua.

Yén hiji poé generasi dipilih, bisa nyanggap nepi ka Gusti, tapi pikeun nyanghareupan maot, tur kalawan jalma anu saméméhna geus fallen sare, urang anu masih hirup sarta tetep, bisa nyanggap di janjian Gusti papanggih anjeunna di langit.

Tilu rupa jalma

D et éta tilu rupa béda ti jalma anu cicing di poé Noah saméméh caah datang. Ieu kafir anu ditampik kecap Gusti, dimana sakabeh perished dina caah. Ieu Noah jeung kulawargana anu dilestarikan ngaliwatan Banjir, sarta ieu Enoch anu ieu bray nepi ka Gusti saméméh caah datang.

Tiap di jalan sorangan ngagambarkeun jelema jelema tilu kategori béda nu bisa ngabandingkeun jeung waktu urang kiwari. Dina ngan cara sarua urang tingali tilu jinis jalma dina poé nalika urang keur gerak ka arah tribulation jeung tungtung waktu.

Sing saha jalma nu walked di

M änniskorna anu perished dina caah poé Noah urang ngawakilan kafir, anu teu dicandak ka Yesus janten Jurusalamet maranéhanana. Eta jelema baris balik kana tribulation, sarta jadi kakeunaan murka Allah. Jalma anu teu tobat dina Tribulation bakal judged ku Yesus jeung bakal lajeng jadi matak kana situ fiery tina seuneu.

Noa nyaeta Israel

N oa ngawakilan remnant Israel yén Gusti bakal ngalengkepan vows maranéhna jeung Reich 1000 taun. Noah ieu sahingga dipilih Israil, anu dina cara nu tangtu bakal ditangtayungan salila tribulation nu. 3,5 taun kana Tribulation bakal di percanten Yahudi ngungsi ka gurun tempat Gusti baris ngajaga aranjeunna keur Dajjal jeung kasusah-Na. Noah ieu dilestarikan ngaliwatan banjir jeung aya ogé bakal janten bagian ti antawisna urang Yahudi janten.

Enoch mangrupakeun gambar jamaah

E nok mangrupakeun gambar tina jamaah, saha éta teu bagian tina Banjir jeung judgment Allah nalika anjeunna meunang bray na dicokot ku Allah saméméh caah datang.

Enoch cicing di hiji waktu TUHAN judged dunya. Lamun gol dosa urang ieu ngahontal, ogé sumping judgment Allah dina dosa dina poé Noah sarta anjeunna dikirim Koruptor, tapi lajeng ieu Enoch geus bray nepi ka Gusti. The Banjir téh gambar nu murka Allah bakal dikirim kana bumi, sarta jalma jahat di kali tungtungna - murka ka datangna (1 Tesalonika 1:10). Sagampil Enoch, bakal ogé Majelis bisa raptured saméméh vredenstid na mana kaluar ngaliwatan bumi.

pisan

2 Peter 2: 6-9 - The kota Sodong jeung Gomorrah anjeunna dikutuk karuksakan. Anjeunna nempatkeun aranjeunna dina ashes tur masihan sakumaha conto naon anu lumangsung kana jahat. Tapi anjeunna disimpen taqwa Lot, anu tormented ku hirup dissolute jahat. - The lalaki taqwa cicing nyaéta diantara aranjeunna, sarta dinten saatos dinten, ieu tormented dina jiwa taqwa na ku ningali na dédéngéan nu jahat maranehna. - The Lord knoweth kumaha nganterkeun godly kaluar tina godaan jeung tetep dina ditewak adil tur ngahukum aranjeunna dugi dinten tina judgment. tarjamah Inggris: mun nyalametkeun nu godly tina godaan

N nyaéta Peter nyerat na ngajarkeun nu garéja di salah sahiji hurup, manéhna ngagunakeun conto tina Lot sakumaha prototipe a, sarta méré urang conto praktis jalan nu Gusti ngaheéat rahayatna tina waktos na tempat lamun datang ka judgments Allah jeung waktu sidang ( ti sidang - panarjamahan Vérsi Néng).

Abraham reminds Gusti

1 Kajadian 18: 23-25 ​​- Jeung Abraham Drew deukeut tur ngomong, "Dupi anjeun ngancurkeun taqwa jeung jahat Sugan aya lima puluh taqwa jero kota Dupi anjeun ogé ngancurkeun teu luang tempat keur taqwa limapuluh anu?. dinya? ka jauh off pikeun ngalakukeun hiji hal kawas éta, mun ngantep paeh taqwa jeung jahat. dinya lajeng bakal gabung dina ngan jeung jahat. jadi eta tebih pareum, bakal moal anjeunna sagala hakim bumi ngalakukeun naon katuhu ? '

Hiji Gusti Braham ngingetkeun ngeunaan argumen maranéhanana ngeunaan Sodong jeung Gomorrah, éta sabalikna ka alam na ngancurkeun taqwa sapanjang jeung jahat.

Ku méré kami conto tina Lot, ngajarkeun Peter urang, pikeun mintonkeun yen Lot éta lain conto samentara, tapi prinsip umum tina sisi Allah, Gusti salawasna "ngaheéat nu godly kaluar tina godaan"

Gusti nyokot jauh ti kota Lot

D et sakumaha Gusti disimpen Lot ti judgment nu bakal balik kaluar kota, éta pikeun mindahkeun anjeunna fisik ti Sodong. Gusti bisa teu cukup ku teu nangtoskeun kota jeung ngalakukeun hal pikeun jadi panjang nu Lot éta fisik di kota.

Pisan mangrupakeun gambar tina jamaah, anu dicokot tina waktos sareng tempat sateuacan lajeng yén judgments Allah mana kaluar. Éta, dina kecap sejen di alam Gusti urang teu nangtoskeun nu taqwa sapanjang jeung jahat.

Rebecca jeung Isaac

1 Kajadian 17: 4 - "Tempo, ieu covenant abdi sareng anjeun: Anjeun baris jadi bapa loba bangsa.

1 Kajadian 17: 6 - I bakal ngajadikeun anjeun pisan subur, sarta sangkan bangsa datangna ti anjeun, sarta raja kudu asalna ti anjeun.

Dina Saks kalahiran, ieu minuhan janji Allah ka Ibrahim. PANGERAN jangji Abraham putra kalawan Sarah, sarta Ibrahim bakal jadi bangsa gede, sarta bapana loba bangsa ngaliwatan Ishak.

Gusti tés haté Abraham urang

N nyaéta Sara nyaeta heubeul salapan puluh taun, masihan kalahiran, manéhna jangji putra nya di umur heubeul nya, ngan di jalan nu Gusti geus jangjian Ibrahim jeung Sarah. Isaac éta lajeng hijina anak maranéhanana, yén Gusti bakal minuhan covenant-Na janji-Na liwat.

Sababaraha waktu engké nyobian Gusti jantung Ibrahim, sarta ménta manéhna balik lalampahan tilu dinten 'jauh, kurban. kurban kurban dina altar bakal Ishak, na putra ukur na tercinta.

Ishak, gambar Kristus

N Ibrahim geus taat ka Gusti, jadi mangrupakeun sakabeh kajadian hiji kalangkang naon Gusti tuh di cross kana sababaraha 2.000 warsih ka hareup, sarta aya loba sajarah pikeun nunjukkeun yén Ishak téh gambaran nu jelas ngeunaan Yesus Kristus:

Isaac téh sahingga gambar jelas Yesus, sarta karya anu lumangsung dina cross of Calvary. Abraham dipercanten ditumpes di Tuhan kaayaan, sarta dipercaya ku Allah yen Ishak bakal neruskeun deui sanggeus mangsa.

Hamba Eliezer - gambar ti Roh Suci

1 Kajadian 15: 2-3 - Tapi Abram ceuk; "Gusti, Gusti, naon anu bakal anjeun masihan abdi? . Ningali kuring dileungitkeun gabug, jeung ahli waris ti imah kuring téh Eliezer of Damaskus "ceuk Abram salajengna; "Tempo, abdi teu dihasilkeun turunan nanaon. Salah sahiji rumah tangga mah bakal inherit kuring. "

S unifier nalika Isaac pikeun manggihan Suharto a, Abraham ngirimkeun hamba na pangkolotna di housekeeping Na, Eliezer pikeun manggihan hiji panganten awewe keur Ishak, diantara kulawargana sorangan. Nowhere dina sakabeh carita dina Bab 22, urang tingali nami kaula urang. Tapi 1 Budalan surah 15: 2 urang diajar yén hamba cikal Abraham urang ngaranna Eliezer, sarta éta mimitina pewaris imah Abraham urang.

Dina Yohanes 15: 26-27, urang diajar loba hal ngeunaan Roh Suci. Anjeunna teu bagian tina Rama, sarta testifies Kristus. Anjeunna oge nulungan urang jeung Roh bebeneran.

Hamba Eliezer mangrupakeun gambar ti Roh Suci. Anjeunna geus dikirim ku Ibrahim. Anjeunna anonim sarta henteu ngobrol ngeunaan dirina, tapi kasaksian pikeun Rebecca, panganten awewe ka hareup pikeun Ishak. Nya kitu diomongkeun, Roh Suci mah teu langkung dirina, tapi ngarah tur mere kasaksian ngeunaan bogoh ka gareja. Eliezer papanggih Rebecca di ogé tina cai, anu tiasa gambar tina outpouring Roh Suci di kahirupan urang. Ngaran Eliezer hartina sarua salaku Roh Kudus "comforter".

Rebecca - panganten awewe Kristus

P cara sarua yen Ishak mangrupakeun gambar Kristus, sarta kaula Eliezer mangrupakeun gambar ti Roh Suci, Rebecca mangrupakeun tipe Garéja, di panganten awewe ngeunaan Kristus.

Rebecca asalna tina kota sarua sakumaha Ibrahim, anu lajeng iklas di Babilonia. Babul geus gambar di dunya ieu, anu oge bakal garéja jeung geus dicokot di luar. Rebecca oge dulur Ibrahim, sarta sarua kabeh Kristen, diomongkeun sacara rohani, anu cikal Abraham. (Roma 4:16)

Rebecca ogé nampa hadiah tina Eliezer nalika manehna meets anjeunna, nu Roh Suci dina cara nu sarua, Majelis graces nurutkeun bakal maranéhanana. Nalika Rebecca spoke ka kaula, manéhna ngalir imah ngabejaan urang sagalana manehna geus katempo sarta ngalaman. tugas Majelis urang téh rék kaluar na ngobrol ngeunaan "warta alus" jeung mere kasaksian ka sadaya yén Gusti geus dipigawé dina kahirupan urang.

Rescued ti peuting

T jänaren Eliezer datang magrib ka ogé di kota mana Rebecca hirup. peuting melambangkan karusuhan, rusuh jeung bingung, dimana wengi aya nu datang, nu mangrupakeun gambar tina Tribulation jeung Poé Gusti.

Simkuring ningali dina jalan anu sarua dina 1 Kajadian 24:63, dimana Isaac meets Suharto kahareup na Atang. Anjeunna bakal nampi dirina, sarta anjeunna brings dirina kana tenda indungna urang, dimana Rebecca janten pamajikan Isaac urang.

Hiji parawan murni pikeun Kristus

V pikeun neuleuman éta Rebecca nyaéta gadis ngora, anu salah henteu kungsi datang nutup (1 puree 22:16). Nya kitu, jamaah jadi parawan murni pikeun Kristus, sarta betrothed hiji lalaki.

Dina ahir carita, hiji puree 24: 62-67, urang tingali yen Ishak (panganten lalaki teh) mulih deui ka magrib, méméh peuting (di Tribulation), sarta Eliezer (Roh Suci) anu rék mawa (nu suka bungah) Rebecca (Suharto) papanggih Isaac nyanghareupan nyanghareupan pikeun kahiji kalina. Nya kitu Roh Suci, ka uproot jamaah, magrib, saméméh wengi sarta tribulation dimimitian, sarta kami bakal meunang ningali na minuhan Gusti bridegroom kami pikeun kahiji kalina.

Rahab

Joshua 1:. 2 - "hamba abdi Musa geus maot Ayeuna timbul, balik leuwih Yordania, anjeun jeung sakabeh jalma ieu, kana tanah nu Kuring méré barudak Israil. 

H istorien of Rahab diatur kira 500 taun sanggeus Ishak jeung Rebecca di Genesis Bab 1 24. Dina sajarahna, pisan geus lumangsung nepi Israel mangsa ieu.

Israel geus ngalaman jaman perbudakan di Mesir, lajeng kumaha Gusti miraculously dibébaskeun sarta disimpen di urang kaluar tina tindakan ngajadikeun babu ku Musa. Saatos urang Yahudi wandered di gurun pikeun 40 taun, ngumbara PANGERAN nepi Yosua, anu bakal mingpin urang ka ngelehkeun musuh sarta nyandak taneuh jangji nu jangji yen Allah geus jangjian.

Dua spies di Jericho

Jos 2: 9 - "Kuring nyaho yén Gusti geus dibikeun maneh ieu tanah jeung yén teror anjeun geus fallen on kami, sarta yén sakabéh pangeusi sieun pikeun anjeun. 

Dina efore yén Israél ngawengku Jericho, dua spies dikirim ka nénjo kaluar lahan jeung kota di Jericho. The spies anu Ngajalajah sarta néangan ngungsi jeung palacuran Rahab, anu hides dua spies pikeun folks kota anu pilari kanggo lalaki.

Rahab anut iman sarta dmana na keur pramuka, Allah Israil geus dibikeun aranjeunna tanah. Manehna miwarang naha pramuka méré nya a jangji panyalindungan, duanana keur dirina jeung kulawarga kabogohna dina dinten Israel ngawengku dayeuh.

Rescued ti judgment

E tt string beureum dina jandela, bakal jadi tanda éta yén ieu tempat Rahab sarta kulawarga kabogohna anu dikumpulkeun. Nalika prajurit Israél nempo string, undeur tur disimpen aranjeunna Rahab sarta kulawarga kabogohna ti karuksakan ngan salaku spies geus jangjian.

Hiji gambar jamaah

S Kokan Rahab mangrupakeun gambar tina jamaah. Manehna teh pagan, palacuran a sarta jelema nu ngalakukeun dosa anu confesses iman na di Allah Israil. Manehna paduli, bari perasaan keur urang Yahudi, anu mangrupa alesan keur kasalametan dirina.

Jericho mangrupakeun gambar di dunya ieu, anu geus disimpen keur maranehna. Rahab (Majelis) anu dikaluarkeun tina Jericho (Dunya), sateuacan lajeng eta kota ancur sarta dibeuleum (nu Tribulation)

Ruth

Sunda UTS buku disebut "panebusan Love Story," na nyaeta ngeunaan Naomi, hiji awéwé Yahudi ti Betlehem anu leungit taneuh maranéhanana alatan kalaparan di Israel, lajeng kapaksa ngungsi ka Moab (Yordania).

Teu lila saterusna, salakina mati jeung daun nya nyalira jeung nagara miskin dina nagara asing. Sanggeus kalaparan péngkolan Naomi balik ka Betlehem jeung putri nya Ruth, anu geus disumpah pernah ninggalkeun dirina. Ruth nyaéta awéwé Moabite anu kungsi nikah salah sahiji putra Ruth urang anu ogé tiwas. Lamun duanana mangrupakeun deui di Betlehem, jadi kenging gelar lalaki nonjol Yahudi, Boaz, asih Ruth na marries nya.

Ku hukum panebusan jeung nikah, urang ngalaman duanana Naomi jeung Ruth panebusan, sarta Naomi meunang deui taneuh maranéhanana, manéhna leungiteun.

Hiji gambar jamaah

H istorien of Ruth mangrupa carita endah lahir, kasalametan tur panebusan, tapi oge mere gambar simbolis tina jamaah sarta tribulation.

Naomi mangrupakeun gambar Israil, sarta Ruth mangrupakeun gambar tina kafir Majelis anu nikah kalayan förlösaren, lalaki Yahudi Boaz, saha gambar ti Al Masih. Naomi kapaksa ngungsi nagara maranéhanana kusabab kalaparan, sagampil Israel diusir ti nagara dirina 2000 taun ka tukang. paroki miboga bagian tina Al Masih ku percanten Yahudi, bari hardening sabagian dimaksud Israel (Rum 11:25).

Di jalan ka redeem Israel (Naomi), sangkan nyandak Al Masih anu pagan pernikahan (Ruth). Boaz redeems na ngaheéat duanana Ruth na Naomi di kaayaan aranjeunna dina, sarta ngawangun tungtungna Israel (Naomi) pinuh.

Rescued ti tribulation nu

S amtidigt kitu téh carita Ruth, gambar gareja yén Gusti ngaheéat kabur tribulation.

Urang neangan tilu kaayaan dina bab tilu nu tega saksi ka ieu. Kahiji, Ruth mana handap ka  tröskeplatsen  salaku indungna ditanya nya. Kadua, Boaz bangun sarta kapanggih Ruth dina  waktos tengah wengi  nalika manehna ditéang ngungsi ku anjeunna. Thirdly, Ruth ngagaduhan idin pikeun  nyumputkeun kaayaan cloak irfani , anu nyebarkeun rok na leuwih dirina, sarta Boaz janten redeemer nya wengi ieu.

Tröskeplatsen - KOMUNITAS gambar tina tribulation

T röskeplatsen mangrupakeun gambar tina judgment na tribulation urang nyanghareupan di sababaraha tempat di duanana OT jeung nt (Amos 1: 3, Yesaya 21:10, 41: 14-16, Wahyu 14: 19-20).

Peuting na isuk oge gambar boh Tribulation, kiamat sarta restorasi. Yesus spoke peuting datang dimana aya lalaki berpungsi (Yohanes 11: 9), sarta Paul warns yen dinten Gusti urang, anu mangrupakeun waktu judgment bakal datangna salaku maling di wengi (1 Tesalonika 5: 2).

Salila irfani mantel pelindung

Ruth 3: 9 - "Saha anjeun" Manehna nanya. Manehna ngawaler: "Kami Ruth, maidservant Anjeun. Nyebarkeun manteflik anjeun leuwih maidservant anjeun, pikeun anjeun redeemer abdi.

Urang kaluar kapaksa nyumput handapeun irfani cloak di suku-Na dugi wengi ieu leuwih jeung ieu isuk deui.

Dina cara nu sami, PANGERAN bakal ngajaga sarta nyumputkeun jamaah na mangsa wanci murka, anu wengi salajengna, dugi gelap dissipated na dawns isuk. tempat Majelis salila Tribulation, bakal sahandapeun mantel Gusti urang, anu Yerusalem sawarga, sarta di handapeun patronage sahiji kamar celestial.

Kita Hayu urang mah balik kana kamar thy

Yesaya 26: 17-21 - Salaku awéwé squirm hamil lamun baé rék masihan kalahiran, sarta ceurik kaluar nyeri maranéhna, tah eta anu ku urang ka thee Nun PANGERAN. Urang katimu jeung writhed, tapi kami ngababarkeun angin. Kami geus moal earned kasalametan ka darat, tur euweuh hiji anu dilahirkeun kana hirup di bumi. Tapi maot anjeun bakal hirup; awakna bakal naek. Bangun na nyanyi, maraneh anu hirup di lebu, keur embun Anjeun nyaéta embun cahaya, jeung bumi bakal masihan kaluar maot. Kita Hayu urang mah balik kana kamar thy, Cicing dina lawang tukangeun anjeun. Sumputkeun diri for jurus ringkes dugi murka nu kaliwat ku. Pikeun behold, PANGERAN asalna kaluar tempat pikeun ngahukum pangeusi bumi pikeun iniquity maranéhanana. bumi baris iklas bulistir hutang getih maranéhanana sarta euweuh nyumputkeun slain maranéhanana.

D et surah ieu Yesaya diwangun ku ayat endah nu tega saksi ka Gusti nu bakal manggil rahayatna, anu anjeunna bakal nyumputkeun tur ngalestarikeun aranjeunna di kamar maranéhanana di sambungan jeung murka waktu disetél dina bumi.

Simkuring teu tiasa nempo yén petikan ieu ti Yesaya kantos saméméh geus kaeusi. Ieu teu oge teu satuju jeung jadian nu diajarkeun Yesus, sarta Daniel ngabejaan Dan 12: 2, nu urang nyaho bakal kajadian sanggeus Tribulation tur moal saméméh. Di dieu Yesaya speaks tinimbang hiji jadian nu kahiji lumangsung nalika Gusti nyaéta panggero urang Na di kamar, sarta saméméh sarta méméh murka Allah jeung judgments mana kaluar ngaliwatan bumi.  

Salaku awéwé kalawan anak

Wahyu 12: 1-6 - KOMUNITAS tanda hébat mucunghul di sawarga: wanoja dipakena ku panonpoé, ku bulan handapeun suku nya jeung makuta dua belas béntang dina sirah nya. Manehna teh hamil sarta ngajerit di na pained bisa dikirimkeun.

P cara sarua salaku Yesaya, John nilik hiji awéwé dina sambungan jeung waktu tungtung téh hamil sarta di travail. gareja geus pernah dibere salaku awéwé méré kalahiran dina Kitab Suci, tapi ngajadikeun sisi séjén, Israél. awéwé éta téh gambar boh Messianic Yahudi waktu Yesus, sarta Yahudi Messianic salila tribulation nu.

Israel boga tilu kalahiran manehna boga ngaliwat sateuacan manehna mana kana Karajaan 1000 taun. Katiluna kalahiran ieu nu dijelaskeun dina Yesaya surah 66:

Yesaya 66: 7-8 - Sateuacan Sion geus dipikawanoh batur travail, manéhna témbong kalahiran jeung baby (Yesus). Sateuacan pangs datangna kana dirina, manehna geus dibikeun kalahiran ka anak lalaki. Anu geus uninga hal sapertos? Anu geus katempo nanaon jiga eta? Tiasa darat a datang ka kahirupan dina dinten tunggal (1948), atawa hiji bangsa jadi dilahirkeun sakaligus (kasalametan Israel), sabab Sion ngalahirkeun barudak maranéhanana geus lamun ngilu kuli dimimitian?

Ku kituna, dina sambungan jeung travail yén Israél bakal ngalaman, sarta saméméh murka waktu, PANGERAN bakal ngantep maot teh nu diangkat, jeung manehna bakal nelepon rahayatna ka dirina, nepi ka nyumput di kamar na.

Kita Hayu urang abdi

"K ngeunaan jalma kuring," nu bener hartina "leungit" atanapi "janten siluman", mangrupa paralel endah kana pangalaman Yohanes kagungan dina Wahyu surah 4, dimana manéhna nempo hiji panto kabuka di sawarga, sarta dina waktos anu sareng ngadéngé sora Allah sakumaha gusti anu sarupa ngadawuh: "Kita Hayu nepi ka dieu." Instan sanggeus Allah, tiis janten Jajang bray nepi ka tahta Allah, dimana manehna nyaeta ti sawarga behold tribulation dicoo kaluar di bumi.

John ngagambarkeun garéja ieu nu bakal ngalaman sami dina poé uppryckandets. Ngaliwatan paréntah a, a sora tina archangel jeung trump Allah, jamaah bakal bray nepi kana langit jeung bakal ningali tribulation bentang bumi.

Daniel

H istorien ngeunaan Daniel jeung tilu lalaki dina tungku fiery, nyaéta salah sahiji carita anu Perjanjian Old anu némbongkeun gambar jelas tina tribulation jeung parantosan hareup.

Daniel geus steeped di eschatology, impian, visions na naon geus ahir jaman keur ngalakukeun. Teu kawas Kitab Wahyu, nu sacara jentre tribulation nu, ranging Daniel leuwih hiji waktos cakrawala leuwih lila, duanana mundur sareng neraskeun dina jangka waktu.

Daniel - gambar jamaah

H istorien ngeunaan Daniel na tilu babaturanana, lumangsung dina awal inguan Babilonia, dimana sakabeh opat ngawula mangsa Raja Babilonia.

Sagampil Yusup, Daniel janten elevated dina posisi nu hijina raja ngadeg leuwih anjeunna. Dina Wahyu, garéja ieu ogé pakakas ngawula salaku imam jeung raja di bumi ieu. Hal anu bakal réngsé di Millenium. Dina cara nu, ieu téh Kang Maman gambar tina jamaah.

Prototipe tina Dajjal

K Young Nebuchadnezzar, nu mangrupakeun conto jelas ngeunaan Dajjal, kungsi nyimpen nepi patung emas dina polos tina Dura di Babul. Ieu Catetan, éta patung téh sawidak cubits tinggi na lega genep cubits, nu bisa samalah kana ucapan Dajjal anu 666th

Nebuchadnezzar forcing dulur turun ka handap tur nyembah patung set ieu, dimana anu konsekuensi pikeun maranéhanana anu disobeyed éta bisa dialungkeun kana hawu fiery. The tungku ngaduruk mangrupakeun gambar tina murka Allah jeung marabahaya hébat dina tribulation nu. 

Dialungkeun kana hawu fiery.

Malachi 4: 1 - Behold, ari asalna, éta nundutan sakumaha tungku a.

S adrak, Meshach, sarta Abednego nampik ruku handap ka patung Nebuchadnezzar urang, sarta maranéhanana dialungkeun kana hawu fiery.

raja paréntah nu tungku kudu dipanaskeun tujuh kali hotter ti anjeun geus kungsi katempo eta janten, sareng aya gambar biantara kasampurnaan. Gusti dikirim malaikat na anu ditangtayungan Shadrach, Meshach jeung Abednego dina tungku fiery, sarta aranjeunna sumping kaluar tanpa karuksakan atawa dampak seuneu. 

Dimana Daniel

M salah eta begs sual carita ieu tempat Daniel geus wae. Éta anjeunna salah sahiji jalma anu sujud dengkul ka patung? Naha ieu anjeunna henteu dihadiran, sarta naha ieu anjeunna henteu ogé dialungkeun kana hawu fiery?

Urang bisa adil tangtu yen Daniel henteu sujud ka dengkul keur patung Nebuchadnezzar urang. Daniel ieu ngan teu nampilkeun dimana sadaya jelema bakal nyembah patung, atawa di tungku ngaduruk tina sangsara. Gusti kedah "dicokot anjeunna jauh." 

Israél jeung Garéja

B eskrivningen salaku raja kagungan lalaki ieu dina tungku fiery éta yen aya tilu lalaki Yahudi (Dan 3:12). Tilu lalaki Yahudi téh, dina basa sejen, gambar tina milih Israil, sarta Daniel mangrupakeun gambar tina jamaah.

Daniel (Majelis), nu tercinta (Daniel 10:11), ieu dilestarikan tina waktos sareng tempat lamun datang ka tungku fiery (tribulation), bari tilu babaturanana (résidu Israel), ieu dilestarikan di tengah sarta ngaliwatan trängslen.

kacindekan

G eNom carita ieu tina Enoch, Lot, Rebecca jeung Ishak, Ruth, Rahab, sarta Daniel, urang bisa nempo hiji pola sarta thread beureum.

Simkuring ningali acara simbolis yen ngagambarkeun jeung titik mun housekeeping, waktu Rapat urang hirup di. Aya urang bisa nempo yén Gusti henteu pakaitna dina cara nu sarua jeung Garéja, nu manehna teu kalawan Israél. Duanana Grup kasalametan Gusti boga rencana unik, nu manehna bakal ngalengkepan. PANGERAN bakal ngawétkeun Israel ngumbara keur Dajjal jeung tribulation, anu anjeunna bakal ngalengkepan covenants na janji maranéhanana ngaliwatan.

rencana Allah pikeun garéja-Na

P dina cara nu sami, Gusti oge kana ngalengkepan rencana na kalawan awakna na Suharto, anu garéja Allah. Tribulation teu dimaksudkan pikeun panganten awewe Gusti urang, jadi kituna Yesus bakal meunangkeun jeung cabut jaman Suharto saméméh lajeng yén judgments Allah bakal balik kaluar ngaliwatan bumi.

gareja ieu disimpen tina waktos na tempat lamun datang ka tribulation na judgment final. harepan rahayu, Allah urang jeung Gusti Yesus Kristus, anu baris nyalametkeun urang ti judgment nu.

Yesus datang pas! 


Mangga buka blog Miakel Walfridssons: 

http://pretribcenter.blogspot.com/

http://denytterstatiden.blogspot.com/

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/


Publicerades söndag, 13 oktober 2019 17:30:24 +0200 i kategorin Mikael Wahlfridsson och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Bli inte överraskad - Holger Nilsson


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 26 september 2020 15:02
Be så att jag inte får huvudvärk ev migrän med dubbelsende och ögonflimmer

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp